ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום. יש לי מחשב שנבנה לפני כ5 שנים שהלך לו לוח האם. המפרט מצורף בתמונה. נאמר לי שלוח האם ישן וכבר לא קיים ואצטרך לשדרג רכיבים. אני לא מעוניין לבצע שדרוג של המחשב, טוב לי איתו. האם אפשר להשיג את לוח האם איפשהו? אם לא בארץ, מחו"ל? האם יש לוח אם אחר שיתאים למפרט המצורף? (שימו לב גם למארז, הוא קטן, משמש כמחשב מדיה/משחקים שמחובר לטלוויזיה). תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם שלחתי את המחשב שלי (לנבו N-500) לתיקון והם טוענים שהם החליפו לי את הלוח האם יש דרך לבדוק שהם באמת החליפו?? יש לי שאלה נוספת התקשרו מחברת לנבו והציעו לי לחדש את האחריות האם זה ממולץ? בתודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם עקב תקלה בלוח האם שהיה ברשותי, תחת תוקף האחריות מציעים לי לוח חדש במקום. בעזרת האתר של asus השוואתי בין הלוח שהיה לי ללוח למציעים לי ונראה שהוא פחות טוב ממה שהיה לי. בחנות טוענים שאין להם לוח אם טוב יותר לתת. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם. האם ההבדלים משמעותיים? לי אישית מפריע שיש לי פחות יציאות USB בגב המחשב כמו גם סלוט PCI שלא קיים ושאר הפיצ'רים שחסרים בלוח החדש והיו לי במקור. אני לא יודע אם אני ארגיש בחוסר ובגלל זה אני שואל אתכם. http://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LE_R20/#specifications - זה לוח האם שהיה ברשותי והתקלקל http://www.asus.com/Motherboards/H61MA/#specifications - זה לוח האם שמציעים לי במקום. תודה!
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קיבלתי במתנה מעבד I5-2500K - כרגע יש לי מעבד E8400 עם לוח של גיגהבייט ו-8 ג"ב זיכרון וקירור של THERMAL TAKE (יושבים בתוך מארז סונטה 3 נהדר עם ספק 500 שבא איתו) אני מבקש להחליף את הרכיבים הרלוונטיים כדי שיתאימו למעבד החדש - באותה הזדמנות אני חושב שהגיע הזמן שאני אתקדם ל-SSD אשמח להעראות\הארות - תודה: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ לוח אם ASRock H61M/U3S3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=16180 כמות: 1 מחיר: 390 ש"ח ( למזומן:382 ש"ח ) G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL9 - F3-10666CL9D-8GBXL http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14344 כמות: 1 מחיר: 310 ש"ח ( למזומן:304…
-
- 5 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מחשב נייד של fujitsu simens וככל הנראה הלך לו הלוח אם, ורציתי לדעת מה יכולה להיות עלות התיקון, ואם זה יכול להיעשות באופן עצמאי
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד דל XPS M1530 וככל הנראה אני צריך להחליף לוח אם,מסרתי את המחשב לתיקון במעבדת דל "יעל פתרונות..".(המחשב נרכש בארצות הברית-לפני שבועיים) כידוע המחשב מגיע עם מספר דיסקים שמתאימים רק למחשב הספציפי הזה במיוחד WINDOWS VISTA OME.אני יודע שכאשר מחליפים לוח אם משנה כל המחשב והוא מזהה אותו כמחשב אחר.השאלה שלי האם במעבדת יעל יודעים לעשות את השיקול הזה והאם יש דרך שהמחשב יזהה את המחשב עם הלוח אם החדש כמחשב שהיה לפני החלפת הלוח? בנוסף לזאת מסרתי את המחשב כאשר יש בתוכו סיסמת WINDOWS האם אני צריך לאמר ל"יעל" את הסיסמא או שהם יוכלו להיכנס בלעדיה? *האם לאחר החלפת לוח אם יש צורך לפרמט את המחשב?והאם אתם חושבים שחברת "יעל" ישאירו לי את כונן RECOVERY(הכונן שאיתו יש אפשרות לפ…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, במשרד יש לי מחשב עם הארד דיסק, מארז, ספק ומאווררים סבירים. לוח האם מיושן: תומך רק DDR2 ורק עד 4 ג"ב. יש לי 2 ג"ב ולך תמצא בימינו עוד סטיק בטכנולוגיה מיושנת. מעבד AMD Athlon 64 3500+. עם או בלי קשר לכך, המחשב לא כ"כ סוחב לטעמי: יותר מ-30 טאבים פתוחים בכרום לא כדאי, ובכל מיני אתרים רינדור העמוד תוקע את הכל לכמה שניות טובות. לפתוח מסמך וורד לוקח יותר זמן מכפי שהייתי רוצה, אם כי אולי זה קשור להארד-דיסק? שאלה: האם בא בחשבון להחליף רק לוח אם + מעבד + זכרון למשהו מודרני ומהיר מספיק לעבודה משרדית ללא שהיות? אם כך, למה כדאי להחליף? לסיכום, מצורף להודעה מפרט המחשב הנוכחי שלי כפי שמפיקה תוכנת CPU-Z. כן, אני יודע ש-XP זה ישן... תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 678 צפיות
-
-
היי מישהו יודע אם ניתן להחליף לוח-אם של dell studio 1557 ב- לוח-אם של - dell studio 1558? כרגע יש לי לוח אם שנדפק לו הכרטיס מסך ATI 4570, וחשבתי לנצל את המצב ולהחליף ללוח אם של 1558 שיש עליו ATI 5470 שפותר את כל סוגיית ההתחממות הידועה של הכרטיס מסך. המפרט שלי הוא: dell Studio 1557 fhd 1920X1080 display i7-720qm 500GB 4GB DDR3 Ati mobility-4570 motherboard: CN-0tr557 ביררתי עם מעבדה http://www.doctor-laptop.co.il/ לגבי תיקון, מדובר בהחלפה של הצ'יפ ATI 4570 והעלות היא כ-600 ש"ח. מישהו יכול להמליץ על טכנאי\מעבדה שמתמחה בזה? תודה, מידד
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד של Dell מסוג Inspiron 1564. המאוורר עושה הרבה רעש ולא פועל כמו שצריך (המחשב מתחמם ולעיתים אף נכבה). הייתי במעבדה, בה הומלץ לי להחליף את המאוורר, אך הם לא הצליחו למצוא מאוורר מתאים. המחשב בן קצת מעל 3 שנים (לאחר תום האחריות), ומאחר ואני זקוק לו ללימודים, אני מעדיף מעבדה שתוכל להחליף במקום, ולא את שירות הלקוחות של דל, שייקח לפחות שבוע. אשמח לקבל המלצות למקום שיוכל לטפל בזה, או לכל דרך פעולה אחרת. תודה, רן
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
שבוע טוב , ברשותי לפטופ של gigabyte מדגם w576v , אמנם המחשב ישן , אך עדיין עובד מעולה עבור השימושים שלי, אם כי ישנה בעיה אחת , המאוורר מרעיש , פתחתי את המחשב , והמאוורר סתום לגמרי , השאלה שלי היכן ניתן למצוא מאוורר כזה (באיזו חנות) , המחשבים אינו חדש (כמעט 6 שנים). גם אם יהיה חלופי ולא מקורי עדיין מתאים.... תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד ישן של LG דגם e23 הוא כל הזמן מתחמם ונכבה, ואני לא שומע את המאוורר פועל.. אז אני משער שהמאוורר התקלקל (כי כבר התקלקלו לו עוד הרבה דברים אחרים) השאלה שלי זה האם יש איזשהו מדריך שאני יכול להיעזר בו כדי להחליף את המאוורר לבד? ואם מצאתי מאוורר לדגם הזה ספציפית אבל שעולה 19$ (מאיזושהי מדינה במזרח נראה לי סין), האם שווה לקנות ולהחליף? או שבכזה מחיר זה ממש גרוע?? תודה רבה!!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,אודה אם תתנו לי לינק לסרטון להחלפת מאוורים לנייד שבכותרת וכן גם מאוורר למעבד תודה
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש ברשותי את הנייד כ3-4 שנים ועם הזמן הוא מתחמם מדי פעם ניקיתי את המחש חיצונית באמצעות ספריי אוויר )דרך תחי המאוררים( אבל לאחרונה המחשב ממשיך להתחמם לרמות שקשה לעבוד איתו על הברכיים )עדיין לא מגיע למצב שהוא נכבה אבל אני מעדי לא לגרום לו נזק(. האם אני אוכל לבע החלפת מאורר באופן עצמי והאם כדאי להתאמץ? המחשב עצמו מעולה ואני עדיין משתמש בו יום.
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
שלום , יש ברשותי מחשב בן 4-5 שנים ועליו לוח אם - asus P8Z68-V אני מעוניין להחליף מאיץ מסך עד כה היה לי NVidia gtx 560 ti ואני מעוניין לקנות כרטיס חדש וחזק - gtx 1060/1070 שאלתי היא היא הלוח אם שלי מתאים ויתמוך במאיצי מסך מהדור החדש עם לפחות 6GB ? בתודה מראש לעונים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כיום יש ברשותי את המחשב הנ"ל: Intel Core i7 860 GIGABYTE P55-UD3R Kingston DDR III 1333Mhz 2x2GB GIGABYTE 4670 512MB GDDR3 Corsair VX 550W SSD Intel X25-M 80GB Western Digital 1TB 7200RPM WD1001FALS Monitor: Dell 24" 2407WFP-HC אני מעוניין להחליפו. תקציב עד 5K. שימושים בעיקר מולטיטסקינג כבד, המרות וידיאו וצפייה בסרטים. חשוב לי שהמחשב יהיה חרישי עד כמה שאפשר. הנה מפרט שהרכבתי בקפידה. מחיר: 3700 ש"ח (המעבד I7 נרכש במחיר מוזל של 600 ש"ח). קירור למעבד אבחר בקרוב (הצעות?). אשמח לחוות דעתכם. האם המפרט מאוזן כראוי?
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ולהיעזר בכם כדי לדעת איזה רכיבים אני יכול להשאיר מהמחשב הישן. אני בעיקר מתלבט לגבי: מעבד, זיכרונות וספק. מצורף מפרט המחשב הנוכחי שלי: http://speccy.piriform.com/results/UlhzKadrLIZqKPkUBFb1zoM אשמח לשמוע את דעתכם. *המחשב החדש מיועד לגיימינג. (בעיקר APEX and Dota) **יש לי מסך מחשב גיימינג חדש -XG248Q של ASUS עם G-SYNC ו240 הרץ.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לנו מחשב נייד ישן מסוג MSI CR500 שהמכסה שלו בחלק שמסומן באדום נפתח, בייחוד בחלק התחתון. האם יש איזשהו חומר שאפשר להדביק איתו את החלק הזה או לחילופין אם מזמינים את המכסה מהאינטרנט כמה תעלה החלפה (לא כולל מסך, כי הוא מתפקד)? תודה רבה וחג שמח!
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, המסך נשבר(השאר עובד), רציתי לדעת כמה אמור לעלות התיקון? האם זהו מסך LED? האם אוכל להתקין רגיל במקום LED וההיפך? אשמח אם תכלו להמליץ לי על חנות אמינה בדרום. תודה לכל העוזרים. אופיר.
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום. נשבר לי המסך במחשב הנייד הנ"ל. האם יש לכם המלצה למעבדה באיזור המרכז\ירושלים שבה ניתן להחליף את המסך (אפשר גם מסך משומש). תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, נשבר לי המסך(asus "10), והבאתי לחנות לחוות דעת. הציעו לי החלפה במסך משומש חצי שנה ב-350. החנות נחשבת אמינה. בנוסף מצאתי ב-pcell מסכים חדשים LED ב-320. מה כדאי לעשות?
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
הזמנתי מחו"ל מחשב נייד לנובו T440P ואני מעוניין להזמין מסך של פוג'יטסו באותו גודל שמגיע ברזולוציה יותר גבוהה מהלנובו ולהחליף. האם זה אפשרי (מבחינת החיבור וכן האם צריך דרייברים מיוחדים או כרטיס מסך מיוחד)?
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, כמה שאלות: אני רוצה להחליף מסך ל-lenovo g510 ממבריק למאט. המטרה היא לשדרג את איכות המסך. 1. האם אפשר להחליף מסך למחשב נייד שמגיע עם 220nits ולקבל בהירות של 300nits נאמר? 2. כשאני בוחר מסך להחלפה, אני צריך לוודא רק התאמה בחיבורים, ברזולוציה ובתאורה אחורית? (האם יש סוגי מסכים שלגביהם זה ''קליעה בטוחה'' בלי הבעיות עם הלוח אם)? 3. באתר panelook יש מנוע חיפוש עם המון פרמטרים. לאיזה פרמטרים צריך לשים לב בשביל לכוון לפאנל איכותי מבחינת צבעים, ניגודיות וכן הלאה. בגדול אני רוצה לקנות lenovo g510 אחרי הרבה התלבטויות. אני קונה אותו בלי אחריות ככה שזה לא רלוונטי. ראיתי 3 ביקורות שונות של הדגם ב-notebookcheck וההבדל בין הדגמים היה ההארדיסק, המעבד והכרטיס מסך. העניין הוא שהמסכים…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום. לפני כמה ימים כשפתחתי את הנטבוק שלי - Asus EEE PC 1015PEM גיליתי שכל המסך שלו סדוק. אין לי מושג ממה זה נגרם ולפי החברה האחריות לא מכסה את הנזק בטענה שזה נ"גרם ע"י הלקוח". בכל מקרה, התיקון עולה כמו חצי מחשב ככה שהגעתי למסקנה שאני רוצה להחליף לבד את המסך. בדקתי בכמה אתרים ומצאתי את המסך שאני צריך אבל הבעיה היא שאני לא מצליח לפתוח את המחשב בשביל להוציא את המסך השבור. מישהו פה התנסה פעם בלפתוח מחשב כמו זה? (ניסיתי לחפש מדריך אבל בכולם מראים מחשב שיש לו ברגים מקדימה ובשלי אין...) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
ערב טוב נסדק לי המסך של המשב הנייד דל 15 אינץ. הלכתי למעבדה והציאו לי החלפה ב700 שח. אשמח לדעת האם זה מחיר הגון, או במידה ויש מקום שיציע מחיר הגון יותר באזור ראשון. תודה
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד שנקנה בקנדה המחשב הוא של סמסונג דגם NP700Z5C-S03ca, דיברתי עם היבואן של סמסונג והם אומרים שהם לא יכולים לתקן את זה כי אין להם את הדגם הזה של המחשב אז אין להם חלקי חילוף. מאיפה אפשר לקנות מסף להחלפה? אני מפחד לקנות משהו לא מקורי שלא יגיע לי מסך באיכות זוועתית, ראיתי בEBAY כמה מסכים, על כולם כתוב שהם A+ וכו' אבל לא שהם מקוריים... יש סיבה להתעקש לחפש משהו מקורי? ואם כן אני אמצע, זה יעלה הרבה יותר? בנוסף, יש באיביי מכירות של כל החלק של המסך - כולל הפלסטיקים וכל ה"חצי" העליון של המחשב, ויש מכירות של רק המסך הפנימי עצמו, כשהייתי במעבדה של היבואן הבן אדם שם אמר שאי אפשר להחליף רק את המסך וצריך להחליף הכל אז אין להם ושאני אזמין באינטרנט ואביא להם והם יתקינו, אבל ה…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-