ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,405 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, מה העניינים? בעבר פתחתי פה אשכול וחיפשתי המלצה למחשב נייד, שניתי קצת את הדרישות בעקבות הדרישות של חברי הפורום וקניתי לבסוף את המחשב הנייד - Lenovo u430p. קניתי את המחשב ממוכר ב-eBay ובסה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב, הוא קל מהיר ואלגנטי, ומחזיק סוללה זמן יפה. על כל פנים, קיבלתי את המחשב ולא קיבלתי את גודל הכונן הקשיח שאותו הייתי אמור לקבל 1TB, אלא 320GB. הכונן שקיבלתי הוא הדגם הבא: HTS545032A7E660 דיברתי עם המוכר והסברתי את המצב, ועכשיו הוא שאל אותי "כמה אני רוצה?" אז התחלתי לחפש כונן חלופי בארץ. הנתונים של הדיסק קשיח הם אלו: [TABLE=class: attribute, width: 895] [TR] [TD=align: right]Caddy[/TD] [TD=class: td-text-align-left, align: center]No[/TD] [/TR] [TR] [TD=alig…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני כשבוע רכשתי מחשב נייד של חברת DELL מדגם XPS M1530 ובו דיסק קשיח בנפח של 120GB 5400rpm. את המחשב אני אקבל בעוד כשבוע - שבועיים, אבל רציתי לדעת אם אני אוכל להחליף את הדיסק הקשיח שקניתי באחד אחר בעל אותו נפח, אך מהיר יותר (7200rpm)? אם כן איפה עושים זאת? חשוב לציין כי המחשב נקנה בארה"ב. תודה מראש, יגאל
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום רכשתי לפני שבוע מחשב n550jv של אסוס ואני מעוניין להחליף את הכונן הקשיח שבו לSSD. עד כמה מסובך להחליף במחשב הזה את הכונן הקשיח באופו עצמאי? האם כשאני מחליף את הכונן קשיח מתבטלת האחריות על המחשב? הדיסק קשיח שאני שוקל לקנות הוא Samsung Evo 256 GB הבנתי שהסדרה הזו מומלצת, האם יש המלצה על משהו אחר באותו טווח מחיר? שאלה נוספת, האם כשאני שם הssd במחשב ומתקין עליו windows 8 יש דרייברים מסוימים שאני צריך לשים לו על מנת שהמסך מגע וכל הקיצורים של המחשב יעבדו ? תודה מראש, בר
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחיצה C שלי התמלאה ואני רוצה לבחון אפשרות של להחליף את הדיסק, אשמח לקבל המלצות כיצד ליישם את הנ"ל - האם ניתן לחבר דיסק נוסף למחשב נייד? האם יש מקום נוסף לדיסק חדש? - האם ניתן לבצע פעולה של GHOST לדיסק קיים? נא עזרתכם,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם כאשר מחליפים דיסק קשיח פגום לדיסק קשיח חדש,החברה מבצעת שכפול המידע 1:1?האם הדבר בטוח כלומר לא יוצר בעיות. לחבר שלי יש מחשב נייד ויש עליו מחיצת שחזור הוא צריך להחליף דיסק קשיח האם המידע בדיסק קשיח ישמר כמו לפני החלפת הדיסק הקשיח?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לא מוצא היכן נמצא הדיסק קשיח בנייד מיני 10 אינץ HASSEE החלפתי פעמים רבות בניידים אחרים. כאן לא מוצא! הברגים הם או של הזיכרון או למסגרת. צריך לפתוח את כל המחשב?? תודה לכל מי שיענה
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי נייד של חברת ג'יגבייט. יש שם דיסק קשיח בנפח קטן יחסית, ברשותי דיסק קשיח חדש. איך בדיוק מחליפים? יש למישהו איזה שהוא מנואל עבור זה? פתחתי את המכסה למטה והHD התגלה לפני, אבל עושה רושם שיש צורך לפרק גם את הצד השני. אני לא רוצה להתחיל לפרק חצי מחשב אבל ה100 ג'יגה הנוספים מאוד קורצים לי. אני ישמח לכיון, אני מעדיף לדעת מה אני עושה מאשר לפרק על "עיוור" תודה! עריכה: יש על הHD סוג של נייר דבק (חזק, מסוג נילון קשיח) כנראה שאיתו אני אמור לשלוף את הדיסק החוצא. אני מנסה אבל זה נראה שהוא תפוס על ידי עוד זוג ברגים בצדדים. חשוב לציין שהדיסק יושב בסוג של מגן פח. נ.ב זה הדגם Gigabyte W566N
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד מסוג HP G7070EJ. שהדיסק הקשיח שלו שבק חיים. השאלה היא, האם ניתן לקנות דיסק קשיח 2.5 פשוט ולעשות את ההחלפה לבד. או שזה יותר מסובך ממחשב נייח ורק טכנאי יהיה מסוגל לעשות זאת? תודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם אפשר להחליף במחשב Netbook דיסק קשיח סטנדרטי של 2.5 אינץ בכונן SSD כאופציה לשדרוג עתידי? תודה
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד של hp envy 15 . ויש לו hard drive 1t אבל הוא די איטי 5400 סלד , ואני לא משתמש ביותר מ500 gb . 1.איך אפשר להחליף את הכונן? 2.האם הוא יותר חסכוני בחשמל? 3.ובמשקל? 4. איך לגבות את המעכת הפעלה וכל השאר?
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, בסופו של דבר רכשתי את ה- dell inspiron 14z ultrabook, תודה לכל המייעצים. רציתי לדעת אפ מישהו התנסה עם החלפת ה-cdrom בכונן ssd במחשב הנ"ל? האם זו עבודה שניתן לעשות בקלות לבד?
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
האם חיבור HDD של 5400 RPM ליציאת ה-DVD הקיימת במחשב נייד תאפשר עבודה מהירה וטובה איתו?
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם חבריםאחותי הביאה לי את המחשב הנייד שלה הישן(fujitso simmens)למחשב שלה הלך ההארד דיסק. הבאתי הארד דיסק חדש וחיברתי אותו למחשב(sata)אבל ההארד דיסק לא מזוהה בביוס.הבנתי שצריך התקנה או משהו כזה לביוס.גם כשאני מנסה להתקין windows חדש הוא מראה שאין הארד דיסק מחובר.ואכן וידאתי שכל המגעים מחוברים כמו שצריךמה הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי, זה לא סיפור להחליף עצמאית מדובר במחשב נייד lenovo שנקנה לפני כ5 שנים (את הדגם המלא אשיג בקרוב) איזה הארד דיסק אני צריך? ומה העלות? תודה לעונים!
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב Dell Inspiron 1520 מלפני כמעט 4 שנים, מצויד בדיסק SATA 160GB 5400 RPM. אני שוקל להחליף את הדיסק הזה ב-SSD בהשקעה של 500 ש"ח. מקריאה אונליין אני רואה שזה אמור להיות אפשרי. כמה שאלות: [list type=decimal] [*]האם SSD SATA 3 יעבוד כהלכה עם ממשק SATA ותיק של האינסיפירון הזה ? [*]אני יודע שדיסקי SSD נבדלים באיכות ה-controller שלהם. על איזה דיסק SSD בגודל 60GB עם בקר טוב הייתם ממליצים ? רצוי לא לעבור את ה-500 ש"ח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
-
-
ברשותי ibm thinkpad x60 במקום לרכוש כונן SSD יקר אני רוצה להחליף את הדיסק הקשיח בסרטיס קומפק פלאש, כנראה 16 גיגה בעל מהירות של 233 מישהו ניסה את המוד הזה ? אני יודע שניתן להעלות את לינוקס אבל אני מעוניין ב XP ובעתיד 7 האם כונן CF יכול לשרוד כמה שנים או שם היתבלא במהירות ?
-
- 8 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את מגירת ה-DVD של המחשב נייד שלי בכוננן HDD שקיים במחשב, כפי שמופיע ב"מדריך- החלפת צורב במחשב נייד בדיסק קשיח/SSD". ברשותי מחשב ASUS Q400A, שלו: HDD: HGST HTS541075A9E680 DVD-ROM: MATSHITA DVD-RAM UJ8C2 כמפורט במדריך אני מעוניין להחליף את מגירת הצורב ב-HDD שקיים במחשב ולהחליף את ה-HDD ב-SSD מדגם Samsung 840 EVO. הדבר היחיד שאיני בטוח בו הוא איזה גודל של מגירה אני צריך. פרקתי את הצורב מהמחשב ומדדתי את עומק הצורב ללא הפאנל של הצורב והאורך יצא 12.7 ס"מ, האם לזה התכוונו במדריך? צירפתי תמונה עם כוונתי. כמו כן, הגובה של הצורב הינו 1 ס"מ, האם הדיסק קשיח הקיים אצלי במחשב לא עולה על גובה זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תקלתי בפתרון שקיים להחלפה של הכונן האופטי בלפטופים של אפל (מקבוקים) ובמקומם לשים תושבת לכונן קשיח נוסף במחשב הנייד. זה נקרא OPTIBAY הרעיון נשמע לי רעיון אדיר! הצורב כל כך מיותר מה גם שאם אפשר לקנות לו איזה מארז חיצוני ולהשתמש דרך USB כשאני צריך אותו פעם בכמה חודשים אז בכלל טוב. השאלה היא כמובן אם אפשר למצוא פתרון כזה לדגם של הלפטופ שיש לי, HP 530. ואז אני מוסיף כונן SSD למערכת ומשאיר את הקיים לאחסון מה שישפר מאוד את ביצועי המחשב שממש זוחל בגלל ההארדיסק האיטי שלו היום. מה אתם אומרים מישהו מכיר פתרונות כאלה?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ישנו כרגע הרדיסק של 160 ג'יגה שגם לא מספיק וגם אני חושש שימות בקרוב כי הוא עושה קצת בעיות.. בכל מקרה אני מעוניין לקנות הרדיסק חדש, איזה נפחים נותנים כיום את התמורה הכי טובה לכסף ? כל הרדיסק שאני יבחר לנייד יתאים במקרה הזה?
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
הי, בעקבות כמה תקלות ובעיות עם לוח האם והמעבד שלי, החלטתי לשדרג ולהחליף את הלוח אם, מעבד וזיכרון. זהו צריך להיות מחשב סלוני חזק במיוחד, התומך בVR ובGaming 4K. כרגע מה שיש - מארז, נשאר, Silverstone LC10, נכנס בו לוח ATX רגיל אך מאוורר אפשרי רק אחד מאד נמוך לוח אם: P87Z770V LX + מעבד I7 3770K + זכרון 2x8gb 2400mhz DDR3 צריך הרבה USB אך לא צריך HDMI או סאונד אכותי על הבורד כיוון שיש לי כרטיס מסך 980TI וכרטיס סאונד Asus Essense STX II חשבתי על הכיוון הבא: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray - 1 לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 LGA1151, Intel Z170 זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x8G…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ההורים קנו מחשב נייד חדש של lenovo המחשב מגיע אם vista home basic OEMact במחיצת שיחזור בהרד דיסק אנחנו רוצים 2 דברים (כל אחד בנפרד וללא תלות באחר) החלפת הויסטה ב xp או 2000 חוקי - מבלי לקנות רישיון חדש (כבר יש לנו רישיון של ויסטה) קבלת מערכת החלונות (במקה הגרוע - ויסטה) ב bootable install CD ולא מחיצה בהרד דיסק עד עכשו לא הפעלנו את המחשב כלל. לא ראינו אם יש שם מסך רישיון או שהוא ישר עולה לויסטה וכו ההורים עצלנים ולא מתכוונים לעשות משהוא 'מסובך' הצעות ?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד מדגם HP PAVILION 4056 למחשב יש שני מודולים של זיכרון של 256MB במהירות 333MHZ CL 2.5 ו- PC2700 אני רוצה להחליף לזיכרון גדול יותר 2 מודולים של 512MB או עדיף 2 של 1GB יש לי שתי שאלות 1. לאחר שיחה עם התמיכה של חברת HP אני עדיין לא יודע אם המחשב תומך בזיכרון במהירות 400MHZ הנציג אמר שעקרונית כן אבל עד שלא מכניסים את הזיכרון למחשב אי אפשר לדעת ובכל מקרה הזיכרון יעבוד במהירות של 333MHZ (אין לי שום בעיה עם זה) האם מישהו ניסה להחליף זיכרונות למהירות 400MHZ ? ומה הייתה התוצאה ? 2. מישהו יודע איפה ניתן להשיג זיכרונות כאלה במחיר הגיוני תודה מראש חזי
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי נייד LG E500 עכשיו הוא מזהה לי רק 1 גיגה זכרון למרות שיש לו 2 גיגה לקחתי צ'יפ חדש של קינגסטון 667 של 1 גיגה וגם צ'יפ אחר של 2 גיגה ועדיין מזהה לי רק 1 אותו דבר עשיתי עם סמסונג יחידה של 1 ויחידה של 2 לבסוף החזרתי את מה שהיה מאז ומתמיד מה צריך לעשות? זתומרת בכל מה שקשור לתוכנה כדי שמעשית הויסטה תראה 3 גיגה? החלפת זכרונות זה plug and play או שצריך לעשות משהו לאחר ההחלפה? אני אובד עיצות ובלי אחריות יותר תודה
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
ברשותי נייד hp pavilion DV6620 המגיע עם 1GB זכרון. כמובן שמותקנת עליו מערכת הפעלה ווינדוס ויסטה, אשר לא עובדת כ"כ טוב בלשון המעטה... ראיתי שמחירי זיכרונות הם לא יקרים ולכן חשבתי לשדרג ל4GB זכרון (אני יודע שהמערכת תוכל לנצל רק 3 ומשהו) והשאלה שלי היא האם החלפת הזכרונות באופן עצמאי פוגעת באחריות על המחשב?? (הרחבתי את האחריות ל3 שנים וקצת חבל שהיא תלך...) האם יהיה שיפור נראה לעין או שיש משהו אחרי שפוגע בביצועים? יש צורך ב4GB או שפחות גם יהיה מספיק? ובנוסף, אילו זיכרונות מתאימים למחשב הזה?? אשמח להמלצות מחנות כלשהי, במידה והאחריות לא נפגעת...
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
שלום, רכשתי Studio 1537 של Dell מ-Ivory. הוצע לי להחליף את הזכרון שלו לזכרון תואם של חברת GEIL בחינם. יש לכם המלצות/ השגות בנושא?
-
- 2 תגובות
- 627 צפיות
-