עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. האם חיבור HDD של 5400 RPM ליציאת ה-DVD הקיימת במחשב נייד תאפשר עבודה מהירה וטובה איתו?

2. Started by jcena,

שלום לכם חבריםאחותי הביאה לי את המחשב הנייד שלה הישן(fujitso simmens)למחשב שלה הלך ההארד דיסק. הבאתי הארד דיסק חדש וחיברתי אותו למחשב(sata)אבל ההארד דיסק לא מזוהה בביוס.הבנתי שצריך התקנה או משהו כזה לביוס.גם כשאני מנסה להתקין windows חדש הוא מראה שאין הארד דיסק מחובר.ואכן וידאתי שכל המגעים מחוברים כמו שצריךמה הבעיה?

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  3. Started by neo690,

לפי מה שהבנתי, זה לא סיפור להחליף עצמאית מדובר במחשב נייד lenovo שנקנה לפני כ5 שנים (את הדגם המלא אשיג בקרוב) איזה הארד דיסק אני צריך? ומה העלות? תודה לעונים!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום, יש לי מחשב Dell Inspiron 1520 מלפני כמעט 4 שנים, מצויד בדיסק SATA 160GB 5400 RPM. אני שוקל להחליף את הדיסק הזה ב-SSD בהשקעה של 500 ש"ח. מקריאה אונליין אני רואה שזה אמור להיות אפשרי. כמה שאלות: [list type=decimal] [*]האם SSD SATA 3 יעבוד כהלכה עם ממשק SATA ותיק של האינסיפירון הזה ? [*]אני יודע שדיסקי SSD נבדלים באיכות ה-controller שלהם. על איזה דיסק SSD בגודל 60GB עם בקר טוב הייתם ממליצים ? רצוי לא לעבור את ה-500 ש"ח. תודה.

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  5. Started by pet4a,

ברשותי ibm thinkpad x60 במקום לרכוש כונן SSD יקר אני רוצה להחליף את הדיסק הקשיח בסרטיס קומפק פלאש, כנראה 16 גיגה בעל מהירות של 233 מישהו ניסה את המוד הזה ? אני יודע שניתן להעלות את לינוקס אבל אני מעוניין ב XP ובעתיד 7 האם כונן CF יכול לשרוד כמה שנים או שם היתבלא במהירות ?

• 8 תגובות
    • 749 צפיות
  6. Started by Nachum987,

שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את מגירת ה-DVD של המחשב נייד שלי בכוננן HDD שקיים במחשב, כפי שמופיע ב"מדריך- החלפת צורב במחשב נייד בדיסק קשיח/SSD". ברשותי מחשב ASUS Q400A, שלו: HDD: HGST HTS541075A9E680 DVD-ROM: MATSHITA DVD-RAM UJ8C2 כמפורט במדריך אני מעוניין להחליף את מגירת הצורב ב-HDD שקיים במחשב ולהחליף את ה-HDD ב-SSD מדגם Samsung 840 EVO. הדבר היחיד שאיני בטוח בו הוא איזה גודל של מגירה אני צריך. פרקתי את הצורב מהמחשב ומדדתי את עומק הצורב ללא הפאנל של הצורב והאורך יצא 12.7 ס"מ, האם לזה התכוונו במדריך? צירפתי תמונה עם כוונתי. כמו כן, הגובה של הצורב הינו 1 ס"מ, האם הדיסק קשיח הקיים אצלי במחשב לא עולה על גובה זה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. תקלתי בפתרון שקיים להחלפה של הכונן האופטי בלפטופים של אפל (מקבוקים) ובמקומם לשים תושבת לכונן קשיח נוסף במחשב הנייד. זה נקרא OPTIBAY הרעיון נשמע לי רעיון אדיר! הצורב כל כך מיותר מה גם שאם אפשר לקנות לו איזה מארז חיצוני ולהשתמש דרך USB כשאני צריך אותו פעם בכמה חודשים אז בכלל טוב. השאלה היא כמובן אם אפשר למצוא פתרון כזה לדגם של הלפטופ שיש לי, HP 530. ואז אני מוסיף כונן SSD למערכת ומשאיר את הקיים לאחסון מה שישפר מאוד את ביצועי המחשב שממש זוחל בגלל ההארדיסק האיטי שלו היום. מה אתם אומרים מישהו מכיר פתרונות כאלה?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by redead,

ישנו כרגע הרדיסק של 160 ג'יגה שגם לא מספיק וגם אני חושש שימות בקרוב כי הוא עושה קצת בעיות.. בכל מקרה אני מעוניין לקנות הרדיסק חדש, איזה נפחים נותנים כיום את התמורה הכי טובה לכסף ? כל הרדיסק שאני יבחר לנייד יתאים במקרה הזה?

• 4 תגובות
    • 692 צפיות
  9. הי, בעקבות כמה תקלות ובעיות עם לוח האם והמעבד שלי, החלטתי לשדרג ולהחליף את הלוח אם, מעבד וזיכרון. זהו צריך להיות מחשב סלוני חזק במיוחד, התומך בVR ובGaming 4K. כרגע מה שיש - מארז, נשאר, Silverstone LC10, נכנס בו לוח ATX רגיל אך מאוורר אפשרי רק אחד מאד נמוך לוח אם: P87Z770V LX + מעבד I7 3770K + זכרון 2x8gb 2400mhz DDR3 צריך הרבה USB אך לא צריך HDMI או סאונד אכותי על הבורד כיוון שיש לי כרטיס מסך 980TI וכרטיס סאונד Asus Essense STX II חשבתי על הכיוון הבא: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray - 1 לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 LGA1151, Intel Z170 זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x8G…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. ההורים קנו מחשב נייד חדש של lenovo המחשב מגיע אם vista home basic OEMact במחיצת שיחזור בהרד דיסק אנחנו רוצים 2 דברים (כל אחד בנפרד וללא תלות באחר) החלפת הויסטה ב xp או 2000 חוקי - מבלי לקנות רישיון חדש (כבר יש לנו רישיון של ויסטה) קבלת מערכת החלונות (במקה הגרוע - ויסטה) ב bootable install CD ולא מחיצה בהרד דיסק עד עכשו לא הפעלנו את המחשב כלל. לא ראינו אם יש שם מסך רישיון או שהוא ישר עולה לויסטה וכו ההורים עצלנים ולא מתכוונים לעשות משהוא 'מסובך' הצעות ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by hezi508,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד מדגם HP PAVILION 4056 למחשב יש שני מודולים של זיכרון של 256MB במהירות 333MHZ CL 2.5 ו- PC2700 אני רוצה להחליף לזיכרון גדול יותר 2 מודולים של 512MB או עדיף 2 של 1GB יש לי שתי שאלות 1. לאחר שיחה עם התמיכה של חברת HP אני עדיין לא יודע אם המחשב תומך בזיכרון במהירות 400MHZ הנציג אמר שעקרונית כן אבל עד שלא מכניסים את הזיכרון למחשב אי אפשר לדעת ובכל מקרה הזיכרון יעבוד במהירות של 333MHZ (אין לי שום בעיה עם זה) האם מישהו ניסה להחליף זיכרונות למהירות 400MHZ ? ומה הייתה התוצאה ? 2. מישהו יודע איפה ניתן להשיג זיכרונות כאלה במחיר הגיוני תודה מראש חזי

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by shaithebest,

שלום חברים יש לי נייד LG E500 עכשיו הוא מזהה לי רק 1 גיגה זכרון למרות שיש לו 2 גיגה לקחתי צ'יפ חדש של קינגסטון 667 של 1 גיגה וגם צ'יפ אחר של 2 גיגה ועדיין מזהה לי רק 1 אותו דבר עשיתי עם סמסונג יחידה של 1 ויחידה של 2 לבסוף החזרתי את מה שהיה מאז ומתמיד מה צריך לעשות? זתומרת בכל מה שקשור לתוכנה כדי שמעשית הויסטה תראה 3 גיגה? החלפת זכרונות זה plug and play או שצריך לעשות משהו לאחר ההחלפה? אני אובד עיצות ובלי אחריות יותר תודה

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  13. Started by udist,

ברשותי נייד hp pavilion DV6620 המגיע עם 1GB זכרון. כמובן שמותקנת עליו מערכת הפעלה ווינדוס ויסטה, אשר לא עובדת כ"כ טוב בלשון המעטה... ראיתי שמחירי זיכרונות הם לא יקרים ולכן חשבתי לשדרג ל4GB זכרון (אני יודע שהמערכת תוכל לנצל רק 3 ומשהו) והשאלה שלי היא האם החלפת הזכרונות באופן עצמאי פוגעת באחריות על המחשב?? (הרחבתי את האחריות ל3 שנים וקצת חבל שהיא תלך...) האם יהיה שיפור נראה לעין או שיש משהו אחרי שפוגע בביצועים? יש צורך ב4GB או שפחות גם יהיה מספיק? ובנוסף, אילו זיכרונות מתאימים למחשב הזה?? אשמח להמלצות מחנות כלשהי, במידה והאחריות לא נפגעת...

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  14. Started by Mazumotte,

שלום, רכשתי Studio 1537 של Dell מ-Ivory. הוצע לי להחליף את הזכרון שלו לזכרון תואם של חברת GEIL בחינם. יש לכם המלצות/ השגות בנושא?

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  15. שלום יש לי מחשב ואני מעוניין להחליף בו כרטיס מסך ולהחליף לו את המעבד כי פיזית זה לא נכנס מה שאני רוצה לקנות...ברעיון כרגע יש לי את הלוח M הזה http://img5.imageshack.us/img5/6885/13230686.jpg ויש לי כוננים וזיכרונות והכל אני רק רוצה להחליף כרטיס מסך כרגע וכן מעבד לפי מידת הצורך בשביל משחקים חדשים מה עלי לעשות? תודה

• 32 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. הנה המפרט שלי: Gigabyte Technology Co., Ltd. H61M-S2-B3 Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601) NVIDIA GeForce GTX 550 Ti [Display adapter] 3.30 gigahertz Intel Core i3-2120 אני משחק בעיקר באטלפילד 3 וזה לא עובד בצורה חלקה אפילו כשהגרפיקה מכוונת ל- LOW אתם יכולים להמליץ לי על חלקים שאני יכול לקנות בשביל להריץ את המשחק בצורה חלקה ב- ULTRA בצורה חלקה, ושהחלקים יתאימו גם למשחקים הבאים בעתיד הקרוב. תודה, טווח המחירים שלי הוא עד לכ-3000 ש"ח

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  17. הנה המפרט שלי: Gigabyte Technology Co., Ltd. H61M-S2-B3 Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601) NVIDIA GeForce GTX 550 Ti [Display adapter] 3.30 gigahertz Intel Core i3-2120 4 gb RAM רזולוציית מסך 1600X1900p אני משחק בעיקר באטלפילד 3 וזה לא עובד בצורה חלקה אפילו כשהגרפיקה מכוונת ל- LOW אתם יכולים להמליץ לי על חלקים שאני יכול לקנות בשביל להריץ את המשחק בצורה חלקה ב- ULTRA בצורה חלקה, ושהחלקים יתאימו גם למשחקים הבאים בעתיד הקרוב. תודה, טווח המחירים שלי הוא עד לכ-3500 ש"ח הציעו לי להחליף את המעבד ב Intel core i5 ivy bridge את הכרטיס מסך ל gtx660 ti 3gb gddr5 …

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  18. הנה המפרט שלי: Gigabyte Technology Co., Ltd. H61M-S2-B3 Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601) NVIDIA GeForce GTX 550 Ti [Display adapter] 3.30 gigahertz Intel Core i3-2120 4 gb ram רזולוציית מסך 1600X1900p אני משחק בעיקר באטלפילד 3 וזה לא עובד בצורה חלקה אפילו כשהגרפיקה מכוונת ל- LOW אתם יכולים להמליץ לי על חלקים שאני יכול לקנות בשביל להריץ את המשחק בצורה חלקה ב- ULTRA בצורה חלקה, ושהחלקים יתאימו גם למשחקים הבאים בעתיד הקרוב. תודה, טווח המחירים שלי הוא עד לכ-3000 ש"ח

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. הנה המפרט שלי: Gigabyte Technology Co., Ltd. H61M-S2-B3 Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601) NVIDIA GeForce GTX 550 Ti [Display adapter] 3.30 gigahertz Intel Core i3-2120 4 gb RAM רזולוציית מסך 1600x900p אני משחק בעיקר באטלפילד 3 וזה לא עובד בצורה חלקה אפילו כשהגרפיקה מכוונת ל- LOW אתם יכולים להמליץ לי על חלקים שאני יכול לקנות בשביל להריץ את המשחק בצורה חלקה ב- ULTRA בצורה חלקה, ושהחלקים יתאימו גם למשחקים הבאים בעתיד הקרוב. תודה, טווח המחירים שלי הוא עד לכ-3500 ש"ח הציעו לי להחליף את המעבד ב Intel core i5 ivy bridge את הכרטיס מסך ל gtx660 ti 3gb gddr5 את הספק אני לא זוכר את השם אבל הציעו לי להחליף לספק של 600 w להגדיל את ה RAM מ- 4 גיגה ל- …

• 39 תגובות
    • 9.2k צפיות
  20. Started by UBS,

שלום אני צריך להחליף מספר חלקים במחשב תקציב - 9000 ש"ח אני צריך לוח , מעבד , זיכרונות , כרטיס מסך, הנה מה שחשבתי עליו : לוח : MSI K8N Neo4 Platinum מעבד:AMD Athlon 64 X2 4400+ / 2.2 GHz processor L2 2 MB כרטיס מסך: MSI NX7800GTX-VT2D256E זיכרון: KingSton 512MB x 2 = 1024 400MHz DDR CL2.5 הזיכרונות לא נראים לי משהו אני לא יודע, אני פתוח להצעות ושינויים תודה מראש על העזרה !

• 8 תגובות
    • 885 צפיות
  21. Started by שורטי,

שלום יש לי את המפרט הזה ורציתי לדעת אם לדעתכם יש סיבה לשנות משו אם כן אז מה ולמה המחשב הוא למשחקים או בכלל לקנות חדש????? AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN - מעבד GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 - לוח PDP DDR400 512Mb ECC CL3 פעמיים - זכרונות Seagate 250GB NCQ 8MB 7200RPM SATA - דיסק קשיח POWERCOLOR RADEON X800XL VIVO PCI-EXPRESS 256MB - כרטיס מסך LG GSA-4163B BULK - צורב DVD Teac Floppy Drive 1.44 כונן דיסקטים A-TOP Alien PC Gaming Server yellow 500W - המארז ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series - ספק כוח

• 7 תגובות
    • 632 צפיות
  22. Started by dkaro,

שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את כל החלקים הבאים (בנפרד) על מנת להרכיב מחשב מבוסס אינטל דור 11: היוצא דןפן היחיד הוא הכרטיס מסך שכבר היה ברשותי משומש. המחשב בפועל עדיין לא הורכב ותכננתי להרכיב אותו ממש בימים אלו. אבל, במקרה התאפשר לי להזמין ממש בזול מעבד מהדור החדש 12600K, כך שאצטרך לעשות אחורה פנה לגבי כמה מהחלקים (ואמכור את אלו המיותרים). בעצם השאלה שלי היא, מהם החלקים שאני צריך להחליף? 1. אני יודע כבר שאני צריך להחליף לוח אם, כך שאשמח להמלצה ללוח אם (אין חובה ללוח שיתמוך בזכרונות DDR5 שכן הם עדיין מאוד יקרים, אבל אם ההבדל במחיר זניח כמובן שעדיף שיתמוך כדי שאולי עוד כמה שנים כן אחליף אותם). ראיתי שהכריזו אתמו…

23. Started by Zakash,

אהלן חברים.. משהו נדפק אצלי במחשב ככל הנראה לום האם והכרטיס מסך לאחר ששניהם שירתו אותי מעל ל3 שנים ועכשיו צריך להחליף אותם. מכיוון שנכון לרגע זה אין לי מושג מה קורה בעולם החומרה אני פונה אליכם. המפרט שלי לרגע זה: Cpu: Quad Q9300 M-Board: EP45-DS3R Memory: OCZ 2X2GB DDR II 880Mhz VGA: GIGABYTE Radeon HD4870 512MB HD: DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III‎ ועוד כונן שנקנה בזמנו 500GB PSU: PC POWER AND COOLING Silencer Mk II 750W השאלה היא מה האלטרנטיבה הכי זולה לכרטיס מסך שלא יפול בביצועים מהנוכחי ועם אפשרות לחיבור CROSSFIRE במידה ואני יציל את ה4870. ואיזה לוח אם יתאים לי למפרט הזה? התקציב כמה שיותר נמוך, אין הגבלה כי אני לא יודע כמה העניין אמור לעלות אבל ע"פ הדרישות …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום רב, המארז שיש לי כרגע: http://imageshack.us/photo/my-images/195/stam1.jpg/ אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך, מעבד, זיכרון (ram), שיתמוך במשחקים חדשים כמו fable 3 ו- the witcher 2, אני חשבתי שמה שיש לי כרגע זה מחשב טוב, אבל כשבדקתי דרישות משחק למשחקים חדשים גיליתי שלא כך הדבר. אם תוכלו להמליץ לי כל כמה חלקים טובים בסך הכל של עד 1500 ש"ח. תודה רבה מראש!! ;D ;D

• 9 תגובות
    • 970 צפיות
  25. Started by BeN-T,

שלום. ברשותי מחשב נייד מדגם HP HDX16 x16-1370us. מפרט: Intel® Core™2 Duo Processor P7550 (3M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB Windows Vista Home Premium 64-bit NVIDIA® GeForce® GT 130M זכרון 4GB יש לי אפשרות עד 8GB אני רוצה להחליף כרטיס מסך ולהוסיף זכרון כך שיריץ לי BF3 האם זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 792 צפיות

דיונים חדשים בפורומים