ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
היי חברה אז אני רוצה לשפץ קצת את המחשב שלי עכשיו התחלתי בלוח אם ומעבד, אם מישהו יוכל לתת לי עצה במה להמשיך לשפר? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים וסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים assassin's creed, battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית BenQ 16:9 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות 3…
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, אני מנסה לעזור לידידה לרכוש את המחשב החדש שלה כולל ציוד נלווה. חשבתי לפתוח דיון פה בנוגע למחשב עצמו, ואז עם הסכום שיישאר לפתוח דיון בפורום ציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל. לי יצא 3.5 בערך, אבל הסכום מאד גמיש. היא בקשה שאני אמליץ לה על סכום, אז אני מחפש הסכום המשתלם ביותר (או הכי קרוב ל-) להוציא על מחשב כזה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שנראה לכם הגיוני ומשתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי ביותר. אימיילים, Office. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/ת…
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש ברשותי מחשב נייד מחברת HP. הכונן דיסקים שלו לא מזוהה במחשב ובהתקנים הוא עם סימן קריאה צהוב. בנוסף, כאשר אני מנסה לעדכן דרייבר הוא מודיע לי שהגירסה שלי עדכנית. מה עושים?
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים זה המפרט..( שהיה טוב מאוד לזמנו יש לציין ) e8400 GB x48 DS4 4GB ram ATI Radeon HD 4870 מה דעתכם, יש מה לעשות? המטרה היא הרצת משחקים חדשים בכבוד וגם בעבודה המשרדית הוא מזייף, (הייתי אומר הכי שאפשר, רק שזה די רחוק מריאליות) תקציב נראה אם יש מה לשדרג.. תודה - - - תגובה אוחדה: - - - חח רק שתבינו ברור לי שזה לא איזה פתרון קסם, אני שואל רק אם יש טעם לשדרג. (כי כתבתי את זה כאילו זה הולך להיוות הייאנד)
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני כבר מזמין בטריה עבור הלפטופ השני אז החלטתי למה לא להביא סוללה עבור הלפטופ שלי. יש לי את המחשב בערך שנתיים וחצי. הסוללה במצב נוראי- מחזיקה לי בערך חצי שעה בלי כבל מחובר ככה שבעצם אני צריך שיהיה כבל מחובר כל הזמן. ממש לפטופ נייח נהיה לי. גם כשקניתי את הלפטופ הזה בהתחלה הסוללה לא הייתה משהו בכלל, החזיק לי שעתיים וחצי בערך. החלטתי שאני רוצה לקנות סוללה חדשה, זו סוללה נשלפת מאחור ככה שההתקנה קלה. אני לא רוצה לקנות סוללה סטנדרטית של הלפטופ שלא מחזיקה הרבה זמן. אין לי בעיה להוסיף קצת כסף בשביל סוללה טובה שתחזיק לי יותר זמן ואוכל להשתמש בלפטופ הרבה בלי כבל. אשמח לשמוע הצעות תודה חברים!
-
- 13 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אפילו בשקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Skyrim, Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעתכם אל מפרט שקיבלתי, עד 5,500 ש"ח לא כולל מסך ורכיבים מסביב מפרט זה הורכב ב - TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪864 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪122 לוח אם: Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪389 מארז: NZXT Phantom Black 410 + HEXA 700 – 690 שקל בקניית מחשב שלם כמות: 1 - מחיר: ₪690 זיכרון: Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪619 כרטיס מסך: MSI R9 290 4G DDR5 Gaming PCI-E HDMI DP - מבצע כמות: 1 - מחיר: ₪1890 קשיח למחשב שולחני: Crucial M500 240GB SSD 2.5 Inch - בקניית מחשב חדש בל…
-
- 3 תגובות
- 780 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית ( סרטים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD עדיף מאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא צריך * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mS…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מעוניין במפרט מחשב הכולל מארז, השימוש העיקרי במחשב הוא גיימינג ושימושי מדיה [שכל מחשב גיימינג בסיסי יכול להסתדר איתם כמו לראות סרטים, להוריד תכנים וכדומה]. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000, מעוניים להקדיש מתוכם עד 700 שקל לציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, כמובן אשמח לשמוע את האופציות וכמה ההבדל רציני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני מדיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- כל מ…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי הדרישה היא במסגרת התקציב לקבל מארז בעל מימדים קטנים (משהו בסגנון 25*30*15) או מקבילים, לא צריך ננסי אבל מארז קטן כמידת האפשר ברור לי שזה מתנגש עם הביצועים אבל לא נורא . מה התקציב המקסימאלי?2000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק לצורך משהו קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).\\ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אפשר לראות את כל הנתונים שלו - http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/satellite-c650-1ct/ המחשב בן 3 שנים ואין לו אחריות והוא נמצא במצב מצוין כמה הוא שווה לפי דעתכם? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שימושים- בעיקר אינטרנט, פייסבוק, הורדות סרטים וכל הדברים האלה. פחות משחקים. אני מתכנן להשאיר את המחשב לפחות 3-5 שנים והמחשב הזה קרץ לי למרות שהוא מותח לי את התקציב עד מאוד. הדרישות שלי הם I7 (שיחזיק להרבה זמן) SSD, אפילו מזערי, יש לי כונן חיצוני של טרה. מסך מגע לא כזה מפריע לי אם יש או אין. לגבי המידות מסך, חלק אמרו לי 13.3 וחלק 15.6. המחשב לא זז יותר מדי וגם אם כן זה למיטה אז חשוב שיהיה קומפקטי ולא גדול. השאלה אם 13.3 לא קטן מדי? ואיך המחשב, מישהו יודע עליו משהו? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=870800 תודה.
-
- 0 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום לכלום . אחרי בערך 8 שנים (אם לא יותר) שלא שדרגתי את המחשב אני חושב שהגיע הזמן.כרגע המחשב שלי הוא כזה: Chipset : Intel i945G/GZ Processor : Intel Pentium D 930 @ 3000 MHz (Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM Video Card : NVIDIA GeForce 7300 GS (Hard Disk : WDC (250 GB DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7200A ATA Device Monitor Type : ProView Technology - 22 inches Network Card : Realtek Semiconductor RTL8169 Gigabit Ethernet Adapter Operating System : Windows 7 Ultimate Professional 6.01.7601 Service Pack 1 DirectX : Version 10.00 1. מה התקציב המקסימאלי? בעקרון עד 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנס…
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
חבר עזר לי להסתכל ולבחור פריטים למחשב חדש. אני רוצה מחשב גיימינג אשר בעיקר מתמקד על הרצה חלקה של משחקים כבדים גרפית. התקציב הוא על כ5 אלף ש"ח, והייתי שמח לדעת אם יש לכם שינויים או תוספות שאתם חושבים שצריך לעשות במפרט, בשביל לשפר את האיכות/מחיר שלו. (השתמשנו באתר של TMS כי משם הוא קנה את המחשב שלו) + האם אין באמת צוואר בקבוק? מארז - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W http://www.tms.co.il/product/12472 ₪825 - RAM corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 http://www.tms.co.il/product/12186 ₪381 מעבד - Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray http://www.tms.co.il/product/12799 ₪890 קירור למעבד - Arctic Cooling Freezer i11 http://www.tms.co.il/product/13144 ₪1…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה שנים שלא רכשתי חומרה חדשה (צבא, טיול, לימודים...) והגיע גם זמני להתחדש בלפטופ חדש דנדש! התקציב שלי הוא 2000-3000 שקל (למקרים מיוחדים ייתכנו אולי גם חריגות קטנות). כשהדבר הכי חשוב לי הוא התמורה למחיר. כלומר, המחשב שייתן לי הכי הרבה ביחס למחירו, בטווח הנתון כמובן. אני סטודנט למדעי המחשב ולכן חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ תוכניות חזקות במהירות סבירה ומעלה, שהמסך לא יעוור אותי כי אני אצטרך אותו לשעות רבות מאוד של תכנות בשנים הקרובות (ולכן גם שלא יהיה קטן מדי! אני חושב ש14 אינץ' זה המינימום שלי פה...), שיוכל להחזיק יום לימודים שלם (מבחינת בטריה). משחקים וכדומה פחות חשוב, אבל כיוון ואני עוסק גם קצת בתחום גרפי, שיהיה משהו סביר מבחינת הכרטיס מסך, מכיוון והמחשב יש…
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
אהלן. אחותי צריכה מחשב נייד בסיסי, קופקטי, קל וחזק עד כמה שניתן. מדובר על סטודנטית שאוהבת הליכה יותר מנסיעה באוטובוס ולכן למשקל יש משמעות, מצד שני כרגע היא עם נוטבוק ישן ששוקל 2 קילו ככה שהיא כן יכולה. עדיין, אם כבר קונים חדש, אז גם שיהיה נוח עד כמה שניתן. לגבי גודל מסך, 10 אינצ' זה הגודל שהיא מחפשת. למה? היא בעצמה לא כל כך יודעת, קופקטי זה גולת הכותרת אבל. אני כבר שעה מחפש ברשת מחשבים ברשת בגודל הזה ודי מאוכז מהמחיר הגבוה פר החומרה, אבל כנראה ש-13 אינצ' ומעלה גדול עליה. אני כבר לא בקיא בחומרה כמו בעבר, ואשמח לעצתכם. שני מחשבי-טאבלט תפסו לי את העין עד כה, עם נטייה חזקה מאוד לזול מביניהם, שניהם של אסוס. יש הבדל של 1200 ש"ח! בינהם ובצורה הזויה עם יתרון חומרתי [לפחות על…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני סטודנט להנד' מכונות, משתמש בעיקר בתוכנות Solidworks\Ansys. מחפש משהו פשוט יחסית בתקציב עד 3K. מה משלושת הבאים חשוב יותר וחשוב פחות להרצת תוכנות אלו. - סוג ומהירות מעבד - כרטיס מסך - זיכרון פנימי נניח שיש שלושה מחשבים באותו מחיר ולכל אחד מהם יש תכונה אחת חזקה ושתיים אחרות חלשות, על מה כדאי ללכת? (אם יש מאפיינים חשובים נוספים שלא הזכרתי, אשמח לדעת עליהם). תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לוקחת בחשבון שיכול להיות שהדרישות שלי לא הגיוניות, אבל מנסה בכל זאת * מטרות המחשב? צפייה בסרטים, המשימה כי כבדה משחקי מחשב בסדר גודל של פורטל 2 שיצא ב2011 (עם אפשרות להתפשר על ההגדרות רק שירוץ חלק). * גודל המסך? גודל - 13.3" או פחות. אם יש דגם מדהים עם 14" גם הולך. * רזולוציית המסך? אין העדפה, בגבולות הסביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מעבר ל4 שעות * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות, כי המחשב אולי יקנה בארה"ב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. (!) אשמח לעזרה!
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מחפש לקנות נייד חדש. בעיקר למטרות לימודים, אבל שתהיה לי גם את האפשרות לשמור על יכולותיי כגיימר. מעדיף מסך גדול, אבל לא חובה 15 כי הניידות שלו גם חשובה. בעדיפות עד 5000 שח, אבל אפשר קצת למעלה מזה אם מדובר במחשב טוב. תודה רבה מראש לעונים, רן
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אודה להמלצה מטרה - בעיקר צפיה בסרטים + משחקים קלים * גודל המסך - 17.3 רגיל * רזולוציית המסך - ? FHD 1920x1080, רזולוציה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רגיל * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אשמח להצעות
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי לפני יומיים מעבד חדש i5-4670k, כרטיס מסך EVGA GTX 760 וכונן SSD EVO840 מארה"ב. אני זקוק לכל שאר ההשלמות: לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, מארז+ספק וכונן קשיח, אין צורך בציוד הקפי. המחשב מיועד למשחקים, אני לא יודע אם אעשה OC בעתיד. אשמח לעזרתכם, תודה רבה. מה התקציב המקסימאלי? אין הגבלה, אך בגבולות סבירים למפרט מסוג זה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני רוכש מחשב אחת לתקופה ארוכה לכן מעוניין במפרט טוב שיחזיק זמן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: BATTLE FIELD 4 COD GHOSTS CRYSI…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך מקסימום ביצועים - מינימום מחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, לימודים (לקראת תואר במדעי-המחשב) VM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2, CSGO, COD, Battlefield חדשים (מגוון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, מריץ מערכת הפעלה XP על מחשב עם 2Gb זיכרון של DDR2 במהירות 400Mhz. כמה החלפת הזיכרון ל- 800Mhz אמורה לשפר את הביצועים של המחשב בהנחה שהפעולות המרכזיות הן Office וגלישה סטנדרטית (לא משחקים או סרטים)? תודה אייל
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: SIMS. COD. FIFA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 17 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי : 3.8 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 3.8 זה תקציב מקסימלי, מעדיף עד 3.6 אלף אם אפשר כולל מסך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Skyrim, Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מבקש מסך בהתאם למחשב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות, לא שואף לגבוהו…
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-