ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
הרכבתי לי את המפרט הנ"ל : לוח אם: Asus Striker Extreme מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 Box זכרון: Corsair DDR2 1024MB 800MHZ CL4 X 2 כ.קשיח: Western Digital WD2500YS X 2 כ.מסך: Asus nVIDIA GeForce 8800GTX 768MB PCIe צורב DVD: LG GSAH42N x 18 מארז: Antec 900 ספק: Enermax Noisetaker II EG701AX-VE 600W Dual Fan מסך: LG L1970HR מקלדת: Logitech G15 Gaming Keyboard עכבר: Logitech G5 רמקולים: Logitech X530 הערות: * המפרט הנ"ל צפוי לעלות לפי סקרים אינטרנטים בין 12K ל 18K. * השאיפה שלי היא ליצור חיית משחקים שלא תוגבל בשום משחק, תחזיק תקופה יפה בטרם תתיישן (קרי יצא המשחק שיגרום לי להתפשר באיכות הצפיה), ותהווה בסיס נאה (ואפשרי) לשדרוגי טכנולוגיה עתידיים. * א…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב נקנה בחנות skypc בראשון לציון (נובמבר 2010) אף רכיב לא עבר overclocking מעבד: Intel i5-760 לוח-אם: Gigabyte GA-H55M-UD2H זכרון: G.Skill DDR3 4096MB (2x2048) 1333MHz CL 9-9-9-24 NQ כונן קשיח: Samsung Spinpoint F3 SATA2 500GB 16MB צורב: LG GSA-GH24N SATA מארז: Coolermaster CM 690 ספק כח: Seasonic S12II 430W קירור מעבד: Arctic cooling Freezer 7 pro שינויים ותוספות: כונן קשיח: 1TB S3 64MB Segate - נרכש ב ivory (יולי 2014 - 3 שנות אחריות) כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX650 TI 1GB MSI - נרכש ב ivory (ספטמבר 2013 - 3 שנות אחריות) זכרון: G.Skill 2GB DDR3 1333MHZ - נרכש ב k.s.p (יולי 2011) תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. skyrim, cs:go אם אפשר גם witcher 3 בתקציב הזה אז גם זה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מספיק בשביל להריץ את המשחקים האלה חלק באיכות …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, אינטרנט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL U2312HM 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק, מסך ושאר ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6.…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו, לימודים (מדעי המחשב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): SONY VEGAS, PREMIERE, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי לגיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבריה, ממם עד 85 מעלות לפי SPEEDFUN CPU משתולל מחשב בן 3 יש מדריך לפירוק? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר ביקש ממני עזרה במציאת/הרכבת מחשב חדש כולל מסך סכום ההשקעה: 3K שקל רצוי שיהיה טוב גם למשחקים נ.ב ברור לי שבמחיר הזה אי אפשר להביא מחשב להיט בטח לא כזה עם מסך אך אשמח לעזרה בניצול מרבי של סכום ההשקעה תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שווה לי לקנות מסך שיהיה כלול במפרט שעושה מקסימום 7K? כי אז בלי יהיה לי כסף לכ. מסך יותר טוב, ואם מסך כנראה שלא... ועוד אלטרנטיבה: יש זכרון של 2GBX2 במהירות 667MHZ? כמה עולה ואם אפשר אתר של חנות שפועלת בסביבות באר שבע תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי קריאה מעמיקה כאן, וחפירה בעוד אתרים הגעתי לרשימה שמהווה פשרה בין הרצון ליכולת המימון. אני משדרג מ-CS2 ל- CS5 ויחד עם זה מחילף את הפלטפורמה למשהו קצת יותר חדיש. לא התייחסתי ממש למארז ולספק מתח - אלה יותאמו על ידי החנות/מעבדה שאני סומך עליהם. עיקר המיקוד הוא על המעבד וכרטיס המסך. מסך יש לי כבר מינואר 2009 - EIZO דגם S2231W. מאוד מרוצה ממנו, אגב, עלה בזמנו 3000 ש"ח כולל מע"מ והיה בבחינת "מסך מינימום...." והנה המפרט: -מעבד: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray -לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET -זכרון: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 סה"כ 4 ג'יגה -כוננים – 2 של 500 ג'גה כ"א: WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 2 -כרטיס מסך: GigaByte GeF…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב לתוכנות שבהם אני משתמש MAYA ו- 3D STUDIO MAX ועוד כל מיני תוכנות ומשחקים כבדים ולשירים סרטים אינטרנט וכל השאר אבל יותר שיהיה חזק לתוכנות שאני משתמש בהם וזהו
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט למחשב משרדי, ואין לי שמץ של מושג איך לבחור ספק כוח. ניסיתי למצוא את ההספק המתאים לי במחשבוני הספק באינטרנט, אבל לא ממש מצאתי את הרכיבים שלי, וגם לא ממש הבנתי חלק מהדברים שהייתי צריך להזין (אני חדש בתחום - זה המחשב הראשון שאני בונה והוא יותר בשביל הקונספט של לבנות וללמוד איך זה עובד). זה המפרט שלי: לוח אם: Asus H81M-E מעבד: Intel Dual Core G3220 Box זכרון: Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9 כונן קשיח: Western Digital Caviar Green 500GB WD5000AZRX מארז: Zalman Z3 Plus נ.ב: אתם הפורום הראשון שיש לו אייקון של גוקו: אנשי כדה"א, תנו לי את הכוח שלכם!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהמחשב הקודם שלי שרד את ה6 שנים שלו, הגיע הזמן להוציא אותו לפנסיה ולהתשדרג... עשיתי די הרבה בירורים ואני די סגור על מה שאני רוצה, פשוט חסרים לי הפרטים הקטנים (איזה מארז/ספק, זכרונות וחברות שונות). ולפי חוקי הפורום - 1. מה התקציב המקסימלי? עד 6000, אפשרות חריגה מאוד קלה אם הכרחי... 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כבדים (יחובר למסך 24 אינצ - T240), תכנות (לרוב visual studio, sql manager, flex), קצת פושוטופ, סרטים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - רק צורב 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב - לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין צורך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט …
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב לאשתו של חבר עבור גרפיקה - פוטושופ, אילוסטרייטר וכדו'.. 1. מה התקציב המירבי? 5000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה כנ"ל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 8. …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מחפש מחשב מפלצת שיוכל לערוך ב-4K, אבל כן מחשב שיוכל להחזיק את עצמו לשנים הקרובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אפטר (גם 3D Elements), פרמייר, פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר/פרמייר, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ברור שלחסוך אם אפשרי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח אם יש הבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אני סטודנט להנדסת מכונות,אז בעיקר לימודים+הרצת תוכנות גראפיות(סוליד לדוגמה)+גיימינג לא כבד מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).סוליד,תכנות וכדומה.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:אולי קצת... 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא.. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?5 6. האם מתוכנן …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מחשב נייד לעריכה(חייב שיהיה נייד) עד 6.5k. עורך על פריימר(רצוי שיריץ 4k בלי פרוקסיז, עם תיקוני צבע ואפקטים) וקצת אפטר אפקטס.מה שחשוב לי שיהיה מסך ips עם צבעים כמה שיותר מדויקים. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בוקר טוב, אשמח לעזרתכם- הומלץ לי להרכיב מחשב נייח, אשמח לחוות דעתכם בנוגע למפרט. האם כל החלקים מתאימים? אשמח להמלצה למארז שקט (שמו לי מארז גנרי כדי להשלים את המפרט). אציין שהמטרה היא מחשב לשימוש רגיל, בסיסי. תודה רבה מעבד אינטל Intel Core I5 11400 2.6Ghz 12MB Cache S1200 - Box קירור למעבד Arctic Freezer I13 X לוח אם Asus PRIME H510M-A LGA1200 Intel H510 DDR4 פעמיים זיכרון למחשב G.Skill Aegis 8GB 3000Mhz DDR4 CL16 כונן Crucial P2 500GB NVMe M.2 2280 SSD CT500P2SSD8 מארז מחשב ללא ספק Sharkoon VS4-S ATX Corsair CV650 650W Bronze 12cm Fan ספק…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
צריך מחשב עם יכולות לעריכת סרטים, מתלבט בין 2 מחשבים: TOSHIBA A300-17S - מחיר 4500 ש"ח מעבד Intel® Centrino® Duo Processor Technology featuring Intel® Core2 Duo Processor T8100 (3 MB Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB) מערכת הפעלה Genuine Microsoft® Windows® Vista Home Premium Edition מסך 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display, resolution 1,280 x 800, 200 cd/m² דיסק קשיח 250 GB (5,400 rpm), Serial ATA זיכרון 2,048 MB, maximum expandability: 4 GB, technology: DDR2 RAM (667 MHz) כונן DVD Super Multi (Double Layer) drive כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 3470 supporting HyperMemory technology, 256 MB dedicated VRAM (up to 1,…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברה בלי יותר מידיי בלבולי סכל אני רוצה לקנות מחשב חדש ב4000 שקל והגעתי למפרט הזה: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1042[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪140[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Asus B85M-G for 1150[/TD] [TD=width: 10%, ali…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בכוונתי לרכוש מחשב חדש בשבועיים הקרובים, שישמש אותי ואת אחי. התקציב לחלקים החסרים - 800-1100 שח. התוכנות שנמצאות בשימוש עיקרי אצלי הן : תוכנות אופיס (דגש כבד על אקסל) 7ZIP גלישה בפיירפוקס וטאבים פתוחים במרבית שעות היממה. KODI שימוש מזדמן : MAGIX VEGAS 16 - לעריכת וידאו לא מקצועית ברשותי כבר מספר רכיבים, ונחוץ לי סיוע בהשלמת "תמונת ההרכבה". הרכיבים שברשותי : מעבד: I5 9400 זיכרונות: Crucial Ballistix Sport LT 2400 MHz DDR4 DRAM Desktop Gaming Memory Kit 16GB (8GBx2) CL16 כונן NVME SSD: Intel 660p Series M.2 2280 512GB אין כוונה ל-OC, ו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, התבקשתי לבנות לחבר מפרט המיועד כמעט רק לעבודה על תוכנות עיבוד תמונה (Photoshop, Paintshop). צריך לכלול מסך 17 CRT שטוח. כל העסק צריך לעלות 2500 ש"ח עם אפשרות להתגמש ב 200 - 300 שקל (לכיוון מעלה....) אודה על כל עזרה בנושא 8)
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, כרגע חבר טוב נמצא בחו"ל ואני מעוניין לרכוש מחשב משם.. (הוא בהונג קונג.. גן עדן האלקטרוניקה; שם גם קניתי לפני שנה את ה-Note 2 שלי). בכל אופן, אני מתחיל באוק' הקרוב לימודים, ומעולם לא היה לי לפטופ. לטעמי, הגודל האופטימלי הוא 14" - מה דעתכם על המפרט הבא? (המחיר הוא בדיחה יחסית לכל מקום בעולם..). שימושים: לימודים (צפייה בהרצאות מוקלטות, מצגות וכדומה), סרטים, משחקים פה ושם, אינטרנט. אני נורא אוהב את Dell ואת המוצרים שלהם.. מה דעתכם? (המחיר הוא דרך האתר הרשמי של Dell הונג קונג; מחיר - 2975 שקלים). [TABLE] [TR] [TH=bgcolor: transparent, align: left]Processor[/TH] [TD]3rd Generation Intel® Core™ i7-3537U processor (4M Cache,up to 3.1 GHz,with Discrete Graphics Card)[/TD] [/…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, 1. איך עדיף? להשאיר את המחשב פתוח ולתת לו לעבור למצב שינה לאחר חצי שעה? או לקפל אותו כל פעם לאחר השימוש? 2. האם זה יכול להזיק לו, אם אקפל אותו כל פעם לאחר השימוש? או שאין בעיה עם זה? 3. אני מוריד כל הזמן דברים.. אם אני מקפל אותו, ההורדה תמשיך? 4. מה קורה למעשה שאני מקפל את המחשב? הבנתי שזה "מצב שינה עמוקה", משהו כזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתלבט בין Zalman ZM-NC2000 לthermaltake Massive23 CS מה יותר יתאים ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אך אם יש רכיב טוב יותר שייתן תמורה טובה יותר בהפרש קטן נא להציע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בעיקר, צפייב בסרטי HD ומשחקים חדשים שיפעלו לא חייב על הגדרות גראפיקה מקסימאליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-