עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים פה ושם * גודל המסך? 14'-13' * משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרטי * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כפי שוודאי שמתם לב, מטרות המחשב פשוטות סה"כ, מה שכן חשוב לדעתי להתמקד עליו הוא: *משקל נמוך ככל הניתן! *סוללה *עיצוב משחק תפקיד כאן... *אחריות טובה *משטח עכבר מגע גדול ונוח…

• 4 תגובות
    • 967 צפיות
  2. Started by tom123p,

שלום, מחפש נטבוק עד 2K לשימושים פשוטים - אופיס, אינטרנט (יציאה לטולוויזיה - פלוס). אשמח לסיוע ועצה טובה במה להתמקד ובמה לא. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם, רכשתי לאחרונה מחשב נייד לעבודה. המחשב הנייח שלי מת (הלך הלוח M). מדובר ב- Dual Core עם 4GB RAM כונן קשיח מכני של 500 GB (חברת Acer). מחפש לבנות מחשב נייח בכמה שיותר זול שישמש בעיקר למשחקים (אני לא בחור ששם הכל על Ultra, אבל המטרה שיריץ GTA V בהגדרות שיאפשרו ליהנות מהמשחק וגם משחקים דומים לשים הקרובות במידה וניתן). 1. תקציב: 2,000 ש"ח א) אנסה לחסוך כמה שיותר. חלקים יד שנייה אפשריים. ב) חריגה - 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים חדשים כמו GTA V, אבל אין צורך להפעיל על ULTRA. הגדרות גבוהות-בינוניות יתקבלו בברכה. א) רזולוצייה: Full HD במסך 23'. 3. ציוד היקפי: אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: לפי ההקדמה שנתתי, אני בטוח שתוכלו לענות על כך…

4. Started by elyasaf755,

אהלן חבר'ה, רציתי לשגרג את המחשב שלי, אז קניתי כרטיס מסך חדש Radeon 6990. לאחר הקנייה כשרציתי להרכיב אותו, התבררו לי שני דברים: 1)הספק כוח שלי חלש מידי ולכן הכרטיס לא יעבוד (450W) 2)המארז שלי קטן מידי ועם קירור מינימלי וזה לא יהיה בריא לחומרה שאני מתכוון לשים שם. אז קניתי ספק כוח מסוג Aurom Pro 80 Gold בעל 1200W, וגם הזמנתי מארז חדש מדגם Zalman Z11 Plus. לאחר הקנייה של המארז והספק כוח החלטתי שעליי לשדרג עוד דברים, ולכן קניתי כונן SSD בעל קיבולת של 128GB, ועוד שני כרטיסי זכרון RAM של 2x8 GB 2133 MHz. עכשיו מסתבר שהזכרונות האלנ אינם תואמים ללוח אם שלי, שהוא תומך בדור מעבדים וזכרונות ישן (תושבת מעבד 775, וזכרונות DDR3 1333MHz) סוג המעבד הוא Intel Quad 2 Core 2.6 GHz, הזכרו…

5. אני צריך מפרט של מחשב המיועד בעיקר למשחקים כבדים ברזולוציה גבוהה שאינו מרעיש. המחיר הכולל יכול להגיע עד סכום של 5000 ש"ח ( ללא ציוד היקפי). אני מבקש רק ממי שבעל נסיון ומבין עניין להגיב על מנת לעזור. מספר חלקים בסיסיים שברצוני שהמחשב יהיה מבוסס עליהם: מעבד של intel i7 הסדרה החדשה ובהתאמה לוח אם. כרטיס מסך של GIFORCE מסדרת ה- 200 או של AMD. זיכרון X2 - DDR3 2G 1333 MHZ קרור מתאים וספק כוח חזק. ציוד היקפי המפורט כאן נמצא ברשותי ואינו נדרש: דיסק קשיח של 1 וחצי טרה. שני צורבים. מסך 24 אינץ דגם חדש של lg. מקלדת עכבר ורמקולים. מערכת הפעלה של windows 7 64 bit ו office 2010. תודה רבה לכל מי שעוזר ומייעץ.

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  6. Started by moshe1x,

צריך קצת עזרה בנוגע למחשב שברצוני לקנות, יהיה בעיקר למשחקים כבדים: מעבד: amd 3200 venice . לוח אם: פה יש לי קצת בעיה: מה עדיף לי ? דרוש לוח אם SLI, התקציב לא מוגבל השאלה אם שווה להשקיע סכום גדול? זיכרון: 1GB CL2.5 בסטוק אחד . כרטיס מסך: גם כאן עדיין לא החלטתי מעונין ב 6800GT לפחות, אך שהמחיר יהיה שפוי לא מעל 2000. צורב, מסך, הארדיסק-- אני לוקח מהמחשב הישן . התקציב לא מוגבל אך אני רוצה להשקיע כמה שפחות.

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  7. טוב אז ככה, עקב מוות קליני של המחשב הקודם שלי אני רוצה לקנות מחשב חדש, מפרט שיתאים לכל המשחקים החדשים שיש היום( call of duty modern warfare החדש וכו .. ), לא רק למשחקים הטובים שיש היום אלה גם למשחקים שיצאו בכמה שנים הקרובות, זאת אומרת לא אומרת שיהיה בדיוק טוב למשחקים שיש היום אלה גם לעתיד. מבחינת תקציב לא קבעתי לי משהו ספציפי, אבל דיי נמוך ועדיף כמה שפחות. מסך, מקלדת, עכבר , רמקולים, אוזניות - הכל יש לי, כל הציוד ההיקפי. מבחינת מפרט אני לא רואה סיבה לקנות דברים שכבר יש לי ככה שמה שיש לי זה כרטיס קול דיי טוב לא זוכר את הדגם והחברה. כרטיס טלויזיה בלי קשר יש לי גם ויורכב על המחשב החדש כרטיס של pinnacle צורב LG 52X32X52 כרטיס רשת כל אלה יש לי ככה שאני לא רואה סיבה לקנות למשל…

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:במיוחד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO STRFIE LEAGUE OF LEGENDS BATTLEFIELD 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 22INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום חברים, המחשב שלי התחיל לקרטע ולהקפיץ את המסך, ולכן בשעה טובה אני מחליף מחשב. המחשב מיועד לסרטים וסדרות וכן למשחקים שמצוינים למטה. הצריכם שלי לא עומדים להשתנות בעתיד הקרוב, ולכן חשוב לי לקנות מחשב שיחזיק לאורך זמן (4-5 שנים ככה). מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, עבודה וקצת משחקי מחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cs,warcraft, HON, ו maplestory -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000-3300ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, אז מעולה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך לחרוג אז אפשר, נאמר כ200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים, הורדות), משחקים(פיפא, פוטבול מנג'ר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: TheDarkKnightRises. פיפאpro evolution soccer 2013, פוטבול מנג'ר The Amazing Spider-Man 3-א י הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by בזיק2,

אני מתכוון לקנות טאבלט וינדוס. ישבתי על chuwi hi10. אני רוצה עט לטאבלט אבל לא פסיבי אלא כזה שיאפשר palm rejection לא יודע אם זה דרוש כי הבנתי שלוינדוס יש תכונה כזו האם זה דרוש? אפשר להסתפק בסטיילוס רגיל (זה מיועד לכתיבת רשימות, לא סתם נגיעות במסך)? האם יש המלצה לסטיילוס מתאים?

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  12. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX אחריות: אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤886 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤464 מסך: SAMSUNG LCD 19" 953BW 2ms DVI WIDE אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤692 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4830 512MB GDDR3 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤688 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤234 צורב DVD: LG DVDRW GH-22LS30 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL אחריות: שנתיים. מחיר: ¤163 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤238 מארז: ANTEC SONATA III w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ¤…

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח חריגה - 500 ש"ח גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - תדירות גבוהה של משחק. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - AVA, Far Cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920x1080 רזולוציה של המסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות עד גבוהות, יכולת הרצה של משחק וטעינתו במספר שניות בודדות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…

14. Started by user-69225,

שלום, יש ברשותי כרטיס גרפי HD 7970 DUAL X. בנוסף יש לי זכרונות של 8GB, DDR3 בתדר 1333. אשמח לשדרוג שאר המחשב (לוח אם, מעבד, קירור, ספק ומארז) בסביבות ה3K (כמובן שאני מעדיף כמה שיותר זול). המטרות של המחשב הן לגיימינג כבד, חשוב לי שהמשחקים יהיו בהגדרות גרפיות הכי גבוהות ברזולוציה 1920X1200 על כ60 FPS בצורה יציבה. כמו כן חשובים לי הדגשים הבאים: ---> מארז ולוח אם עם USB3. ---> קירור שקט. ---> אם זה חכם, בעתיד הרחוק אעדיף לקנות עוד HD 7970 ולהשתמש בשניהם במקום לקנות כרטיס גרפי חדש. (בהנחה שזה יכול לצאת יותר זול ויתן אחלה ביצועים).

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. חבר לשלי יש ביות עם כמה משחקים וכו אז הוא החליט לשדרג את המחשב בקטנה הנה המפקט שלו מה אתם ממליצים לו לשדרג? לוח:P5B DLX זכרון:OCZ 2 GB 800 כ.מסף" gigabyte ati radon x1950 pro 256mb מעבד:6300 מארז גינרי+ספק רגיל הוא רוצה למטרת משחקי רשת יעבו חלק כי לאחרונה יש הרבה בעיות למרות כל מה שניסה לעשות תודה מראש

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  16. Started by stoned,

המפרט העדכני (הישן רצח) שלי הוא (לפחות מה שידוע לי עליו): Windows 7 Gigabyte G31M- ES2L Intel Dual CPU E2180 2.00 GHz Ram: 2.00 Nvidia 9500 GT 1.00 GB אני כנראה קונה מסך 24 אינץ', ועד כמה רכיבים לא הכי חדשים בשוק מכיוון שאני לא כל כך נמצא הרבה זמן בבית (חייל...), וזה אומר שאין כל כך טעם להשקיע הרבה כסף בדברים הכי חדשים. אבל בנוסף למסך יש לי דילמה: האם כדי בנוסף לקנות מעבד חדש (Dual Core E6600), ועוד 4 ג'יגה ראם או במקום המעבד וה4 ג'יגה ראם עדיף לקנות כרטיס מסך בסביבות ה400-450 שח ולהוסיף עוד 2 גי'גה ראם... ואם אני קונה כרטיס מסך חדש, מה אני יצטרך לקנות בכדי שהוא יעבוד מבלי שישרף או שיהיה לי צוואר בקבוק?

17. Started by Ramonsito,

שלום לכולם, אני מקווה קודם כל שההודעה שלי היא בפורום הנכון, אם לא אז תפנו אותי בבקשה למקום הנכון.. ונעבור לבעיה המחשב שלי כרגע: מעבד - AMD Athlon64 3000+ 939 venice לוח אם - MSI K8T NEO2 זיכרון - 2* Kingston DDR 256M 400MHz(סה"כ 512 ב-dual) כרטיס מסך - nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8x אין לי בעיה של מקום בהארדיסק ונראה לי שאלה כל הפרטים החשובים, אם צריך עוד משהו אז אני אוסיף. עם הזיכרון הנמוך שלי והכרטיס מסך הישן אני כבר לא יכול להריץ משחקים חדשים ואיכותיים, אפילו לא בהגדרות מינימליות. השאלה שלי היא איך אני יכול באזור ה1500 ש"ח להריץ על המחשב הזה משחקים חדשים (אם אפשר ברזולוציה גבוהה, כי יש לי מסך 19'') חשבתי להוסיף עוד 2 זיכרונות של 512 ולהגיע לסה"כ 1.5 ג'יגה זיכרון, ופ…

• 14 תגובות
    • 774 צפיות
  18. למשחקים נטו. אני צריך רק מעבד.(מעדיףQUAD) לוח אם תומך SLI וזיכרונות (2GB מינימום כמובן, אני הולך גם להתקין ויסטה). תודה.

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  19. אוקיי אז הלך לי הלוח אם(מעבד היהQUAD8200) ואני רוצה שילוש חדש במחיר טוב ככל האפשר. מוכן להסתפק ב4 ג'יגה זכרון בנתיים ולשדרג בהמשך,אבל מעוניין שיהיה איזשהוא שיפור-אם אפשר להשיג שיפור משמעותי בפחות-1500 או אפילו 1000 זה תמיד טוב כי אני קצת קצר במזומנים הקיץ. תודה מראש לעונים. נקודות נוספות: -יש חנויות שיסכימו לתת לי הנחת טרייד אין(לא של 100 שקל אבל..) על המעבד והזכרונות? -עדיין לא יצא לי להרכיב לוח אם למארז(ספקכח כן)..זה מסובכי בעליל או שאני אוכל להתמודד לבד?

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  20. צהריים טובים לכולם, דרוש שינוי/חוות דעת יל המפרט למטה - כולל: מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר. שאלה: האם יש פיוניר כונן אופטי 111d בצבע לבן? המפרט: מעבד: Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 Dual Core 780 ¤ לוח אם: M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E asus 450 ¤ זיכרון מהיר: Kingston 512mb x2 320 ¤ 320 ¤+ דיסק קשיח: Deskstar 160GB SATA II (היטאצ'י) 310 ¤ כונן אופטי: PIONEER DVR-111Dbk DVD±RW Black 210 ¤ כרטיס גרפי: 7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E (gigabyt) 890 ¤ מארז: HJA-291 MIDI 500W Max, 18cm Fan Silver 220 ש"ח מסך: LG 1752tx + DVI 4ms ניגודיות : 1:1400 990 ¤ מקלדת+ עכבר: Microsoft go 115 ¤ רמקולים: Creative SBS 370

• 2 תגובות
    • 480 צפיות
  21. אהלן חבר'ה, אני יכול לקנות מחשב ב-KSP או אייבורי בלבד. עשיתי השוואת מחירים בין השניים והגעתי למסקנה שאייבורי זולים יותר, לכן אפרט לכם את המפרט שבניתי באייבורי. אציין שהצורה בה אייבורי עובדים היא שהם יוצרים הנחה די משמעותית אם קונים את המפרט כמו שהוא. על כל שידרוג צריך להוסיף כמות הרבה יותר משמעותית של כסף (למשל שידרוג לוח אם שלפי עלות המוצרים אמורה לעלות לי 100 שקל תעלה משהו כמו 350 שקל, ולכן אני רושם את המפרט כדי לדעת שאין פה טעות נוראית ואיומה, ולצורך שאלות נוספות). להלן המפרט: מעבד : Intel® Core™ i3 2100 3.1GHz לוח אם : P8H61-M LE B3 זיכרון : Kingston 4GB DDR3 1333MHz כרטיס מסך : Gigabyte NVIDIA GeForce 430GT 1024MB דיסק קשיח : Western Digital 1000GB BLUE צורב : LG SAT…

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  22. היי זה מפרט מבוקש למחשב של אחותי. השימוש העיקרי שלו זה הורדת סרטים ושימוש כמחשב סלון (HTPC אני מניח) לא יהיה בו שימוש למשחקים, PS3 משמש לזה. נתונים למחשב מבוקשים מחשב טוב ושקט סהכ השקעה עד 3000 שח . 1) סוג הטלויזיה שלנו היא led47" המשמש כמסך המחשב (לצפייה בסרטים) 2)שיהיה המון זיכרון בארדיסק - (1 הדברים החשובים להם) 3)כרטיס מסך חזק עם יציאות hdmi (לא למשחקים) 4) הרבה יציאות USB במארז 5)זיכרון 8 ג׳יגה (לא בטוח עד כמה הדרישה הזו שלהם היא על בסיס ידע) 6)מארז עם דלת אחת שקופה שנראה את כמות האבק 7) השימושים שלנו במחשב הוא המון הורדות סרטים וצפיה בהם באיכות hdmi. תודה לעוזרים מכיוון שאני לא ממש יודע איך להרכיב מפרט לHTPC, אשמח לעזרתכם.

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  23. שלום לכולם, היני עומד בפני רכישת לפטופ חדש ובחיפושיי מצאתי את הלפטופ הבא: http://www.orange.co.il/res/YKM/programs/laptop/dv3-2090ej_ds_israel.pdf התכונות לפיהן חיפשתי היו: קל משקל (עד 2.4KG), מעבד כפול ליבה, מינימום 24 תשלומים. המחיר הינו 169 ש"ח לחודש למשך 36 חודשים, כאשר חבילת האינטרנט ניתנת למשך 18 חודשים יחד עם תשלום חודשי קבוע של 2 ש"ח (אותו אני מקווה לבטל מכיוון שאני לקוח אורנג'). השאלה שלי בעצם, אם למישהו יש ניסיון עם הלפטופ הזה או התוכנית Orange Mobile Broadband והאם היא משתלמת... המטרה העיקרית למענה הלפטופ נקנה היא עבודה משרדית אינטנסיבית בתחום תקשורת נתונים לכן חשוב לי שיהיה אמין מאוד וחזק מספיק בשביל הרצת יישומים רבים במקביל. אשמח לעצות.

• 5 תגובות
    • 955 צפיות
  24. שלום לכולם, בהזדמנות אני יכול להביא לפטופ מארה"ב מאחת החנויות הגדולות. המחשב ישמש למשחקים קלים ומולטימדיה, לא חובה פורט HDMI אבל חובה שיהיה כרטיס מסך מספיק חזק להריץ WOW ו HL2DM כל זאת כמובן עם משקל שלא עולה על 2.5KG. מגבלת התקציב היא 800$, עם עדיפות לחנויות בעלות רשת סניפים. לא לשכוח שעכשיו עונת החגים לכן כמעט לכל הלפטופים יש הנחות! תודה לכל העזורים, חג חנוכה שמח~!

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  25. שלום לכולם. המחשב משמש למסחר. אני זקוק למחשב חזק כך שאני אלך על מעבד כפול ליבה של אינטל עם גיגה זיכרון פנימי. מה חוץ מזה? לא יודע. תעזרו לי. האם בכלל יותר זול לקנות שתי מחשבים ? אני מעדיף שלא בגלל התחזוקה ובגלל הKVM. אשמח לקבל פיתרון למחשב עם 4 מסכים. ד"א בשלב ראשון אני אקנה 2 מסכים ורק אחר כך אקנה עוד שנים. תודה!

• 11 תגובות
    • 949 צפיות

דיונים חדשים בפורומים