ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
בקצרה :המטרה של הכול - למסעדה יש 4 חלונות , והמטרה זה להשתמש ב 4 מקרנים שיקרינו על החלון מהצד השני שלו בשביל שתתקבל תמונה על הצד החיצוני המטרה היא לעשות פירסומות נעות, מודעות וכאלה דברים ..... אני הולך לעשות סרטונים שיעשו שימוש בכול 4 הצגים האלה (שבנויים ממקרן + חלון שהוא מקרין עליו ) כלומר אובייקט או שם שזז ממסך אחד לשני וכאלה דברים ... אז הדברים שצריך הם ככה .. 4 מקרים - זולים יחסית עם רזולוציה מינימאלית ומרחק הקרנה ממוצא (ביחס לגודל החלון כמובן ומספר שעות מנורה גם טוב חשוב (שלא ימות מהר מידי ) החלונות הם לא ביחס של 4:3 ... אבל לפי מה שהבנתי אפשר לכוון את המקרן לאיזה יחס שרוצים תוך כדי ביטול פיקסלים, נכון ? (להשתמש רק בחלק מהתמונה שהמקרן מוציא בשביל לראות את התמונ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! הגיע הזמן (כעבור 5 שנים) להחליף למחשב חדש! ברצוני להיעזר בעצתם הטובה של מומחי האתר(: תקציב המחשב (לא כולל רמקולים+מקלדת+עכבר+מסך) בסביבות 3300 ¤. וכולי תקווה שמחשב זה ישמש אותי היטב (גם למשחקים) למשך 4 השנים הקרובות.. התוכנית כרגע היא לקנות: מעבד Q6600 - קנייה מחבר מעבד שהיה בשימוש 4 חודשים ב-700 ¤. לוח אם Dragontail של אינטל. 4GB של זכרון DDR2 2048MB 800MHZ CL5 Patriot (או kingstone??) כרטיס מסך Radeon HD 4870! Codegen Briza 6097-C9 ATX 400w Silver Mid Tower Case Hard disk 512MB 7200RPM - Western Digital כונן DVD (משנה איזה בימינו?) נראה כמו חריגה מהתקציב? אני מתכנן להתקין גם XP וגם vista על המחשב על 2 כוננים שונים (כדי לנצל את מלוא יכולת הזכרון+כרטי…
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב סביב ה GTX 1080 TI 11GB תקציב 10 אלף ולקנות את המסך - Asus LED ROG SWIFT PG258Q 24.5" תקציב 3 אלף * סה"כ התקציב - 13 אלף - מעדיף לא לעבור את הסכום. המטרות בעיקר : לשחק משחקי יריות מגוף ראשון - 60% וגם משחקי הרפתקאות ואסטרטגיה גוף שלישי עם רזולוציות גבוהות 40% לגבי פרמטר השקט\רעש - לא משנה בכלל OC - מתכוון לבצע לאט ובזהירות (קל) אני רוצה לקנות את המחשב בהקדם האפשרי. (חשבתי בסכומים האלה לקנות באילת) * יש לי כמה שאלות : 1)האם התקציב במקום? (הגזמתי? או אולי אני יצטרך להשקיע יותר?) 2)האם לא שווה כבר להשקיע במערך SLI - ולקנות שתי כרטיסים יותר זולים? (למרות שאני לא מתכוון להשקיע יותר מ10) 3) שווה להשקיע על המסך מחשב הזה…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כמובן שלחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות קל(ויזואל סטודיו),אופיס..לא אצפה בסרטים במחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-ויזואל סטודיו ללימודים(c++ sql java) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא ידוע כרגע 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אם יש מ…
-
- 0 תגובות
- 835 צפיות
-
-
היי, אני פחות או יותר מאוהב ב-Samsung 900X3A, אבל אני לא מכיר יותר מידי טוב את השוק נכון להיום. אני רוצה להחליף את הלפטופ שלי (דל וסטרו 13") בלפטופ חדש מהסגנון הנ"ל. הדרישות: כמה שיותר דק וכמה שיותר קל, זמן סוללה כמה שיותר גדול - ולמרות שזה סותר את הנ"ל - מחיר כמה שיותר זול האם קיימים מתחרים לסמסונג הנ"ל שעוקפים אותו באי-אלו פרמטרים ממה שציינתי? כלומר, אותם נתונים טכניים (לא אכפת לי שיהיה למשל איטי יותר, מה שחשוב לי זה מה שציינתי מבחינת עובי משקל וסוללה) אבל זול יותר = מצויין או למשל אותו מחיר אבל קל/דק/זמן סוללה ארוך יותר = גם מצויין תודה
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
התקציבהוא עד 4000 והמחשב מיועד לאמא שלי שטסה הרבה וצריכה מחשב שנוח לה לסחוב ושיוכל לשרוד ללא חשמל זמן רב ככל האפשר. השימושים יהיו רק עיבוד תמלילים, גלישה וסקייפ בעיקרון. תודה רבה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נטבוק, התקציב הוא בעיקרון 2000 ש"ח אבל אני יודע שנטבוקים יכולים להתחיל בכ1300 ש"ח, ואין טעם להוציא יותר כשהמחשב ישמש רק לכתיבה בוורד, גודל המסך 10 עד 12 אינצ' אך הפרמטר החשוב ביותר הוא משקל נמוך, כמה שיותר נמוך. איכות בנייה נורמלית גם כן יכולה לעזור אבל שלא תבוא בעלות גבוהה מידי. לא חובה מערכת הפעלה אם יש הבדל במחיר. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לסטודנטית, לעבודה באינטרנט, אופיס וכמובן מוסיקה וקצת סטרים. * גודל המסך? באזור ה15" לא מחשבי מיני למיניהם. * משקל רצוי? פחות מ10 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סביר. לא צריך 8 שעות אבל שלא ייגמר תוך שעה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא. * בלוטות? רצוי, אפשרי גם דונגל. אז לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 200GB * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. הערות: כמה שיותר זול עדיף גם בלי תוכנות ומערכת הפעלה כדי להוזיל יותר. תודה, לירון
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לאחיות שלי מחשב נייד, התקציב הוא 2800 ש"ח. אני יודע שהתקציב די מגביל אבל אני מקווה שתעזרו לי למצוא את הטוב ביותר במחיר הזה. חשוב לי שיהיה במחשב: *כרטיס רשת אלחוטי מובנה. *מתאם BlueTooth מובנה. *לפחות 2 כניסות USB (אני מניח שיש את זה בכל מחשב ניייד). *והכי חשוב - שהמחשב יהיה עמיד ואמין. תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
הנייד לחבר עבור עריכה גראפית קלה (פוטושופ ומצגות וכולי) 2 ג'יגה ראם חובה כול השאר לא יודע מה קורה בחלקים שלוש שנים אחריות ככה ושלא יעשה בעיות אשמח אם מישהו יעזור לי
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עריכה גרפית דו ותלת מימדית * גודל המסך? 15.6' נראה אולטימטיבי * רזולוציית המסך? לפחות FHD וips * משקל רצוי? עדיף עד 2.5 קילו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין בעיה בנטול ssd כל עוד יש כונן אופטי שאפשר להעביר אליו את הכונן ולשים ssd בפנים. * כונן אופטי?עדיף ראה פוסט קודם * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם מדובר בקנייה מחו''ל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אוהב את אסוס אבל לא קריטי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מעבד i7 חזק (HQ) ', כרטיס מסך אנוידיה , חיבור פנימי sata3 (כדי לחבר SSD)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ותודה לכולם הנייד לעבודה משרדית יותר ואינטרנט. מה חשוב? כלום רק שיהיה טוב ובלי בעיות יש לו 3000 ואם כדאי אז עד 3500 תודה ושבת שלום
-
- 5 תגובות
- 860 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש נייד למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצלו עד תומו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ 1000 שקלים נוספים מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (SWTOR, WILDSTAR, DIABLO3 וכו') ותכנות. רזולוציה (מלבד הבסיסית של הנייד) - 1920 על 1200 הגדרות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתו…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי את הרשמים של KUB בקשר ל DELL1520 עם ה 8600m וזה נראה לי מאוד רלוונטי.. השאלה אם למישהו יש אולי הצעה אחרת. **משקל המחשב הוא לא שיקול
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זקוק למלצה לנייד לחבר. סטודנט להנדסת מכונות שנה שלישית. עובד הרבה על Solid Works ומטמטיקס. * גודל המסך? 15 אינצ' עדיף מט(עדיף=לא פוסל דגם מומלץ בלי מט) * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? מעדיף ביצועים על חשבון גודל, כלומר מעדיף לסחוב מחשב חזק יותר מאשר קל ופחות חזק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו שלא מגיע כיום כסטנדרט, ובכול זאת נציין HDMI. * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רגיל 500GB לפחות כול מה שמעבר הוא בונוס. * כונן אופטי? לא חובה, עדיף עם. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נקנה בארץ * האם בתקציב צריך לה…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300 אחרי החריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס, מיילים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באופיס/מערכת הפעלה - אם יש מערכת הפעלה לא נורא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חיי…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בתקציב עד 7,000 ש"ח לערך. לחסוך רק אם זה מחשב שיספק את הצרכים שלי לטווח ארוך. מחשב שאמור להיות צמוד אליי ולכן גודל עד 15" מעדיף 14" ומוכן גם ל13" טוב. בהתאם ל"צמוד אליי" הוא צריך להיות בעל יכולת שרידות פיזית. השימוש שלי ביומיום בגדול מסתכם ב-CHROME, VLC, OFFICE, ו-CUBASE (מעריכות סאונד קלילות ועד מיקסים להופעות באורך מלא). עריכות וידאו לרוב אני עושה במשרד אבל כבר נכנסו לי פרוייקטים שנצרכתי לערוך על הלפטופ ולכן אני חייב מחשב עם יכולת לעריכת וידאו (פרמייר). יוצא לי לעבוד עם המחשב בזמן אמת (הקרנה בהופעה, הקלטה מרובת ערוצים של אודיו, סטרימינג) ולכן היציבות שלו חשובה לי. נתונים טכניים חובה: מסך עד 15" …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו-פרימייר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לשימוש משרדי כללי ושימושי מולטימדיה ביתיים (צפיה בסרטים בעיקר). הוא צריך להיות בעל ניידות גבוהה (כמה שיותר קל יותר טוב), ויתרון גדול לאופציה ל docking station כדי לא להסתבך עם חיבורי הכבלים כל בוקר. * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך - לפחות 11.6 * משקל רצוי - עד 1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה יתרון ל USB3, ESATA ו HDMI. יתרון גדול ל docking station * בלוטות - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200 GB * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (docking station מחוץ לתקציב) * האם יש לכם העדפה לח…
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
מישהו שאני מכיר צריך המלצה למחשב נייד, הוא רוצה 15 אינצ' אפילו, כזה שהוא לא יתנייד איתו הרבה, אבל כשהוא כן, הוא רוצה סוללה גדולה שתספיק להרבה שעות. סביר להניח שהוא יהיה מבוסס אינטל, רצוי מהדורות האחרונים בשביל החיסכון בסוללה. קראנו ביחד ביקורות על ה-G560 של לנובו, שמשלב מחיר זול עם פונקציונליות גבוהה ומסך ענק, ואנחנו די נעולים עליו, השאלה היא אם במחיר הזה יש משהו יותר טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לא למשחקים ...אינטרנט סרטים (שכן יוכל להריץ סרטי 720P טוב) ותמונות (לא פוטושופ) * גודל המסך? 10-12 אינץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן כן ושוב כן ! זהו מחשב לטיול ארוך (נסיעות ארוכות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אך לא חובה , כן חובה קורא כרטיסים למצלמות . * גודל מינימלי כונן קשיח? 160 מינימום ... * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן וכמה שיותר טובה . * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא , יש לי דיסק של ווין 7 פרו. מצאתי את המחשב הנ"ל אבל מצפיה ביוטיוב עליו אני רואה שאיננו יכול לנגן וב אפילו 720P http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&keyword=asus+eeepc ישמח לעזרה ! תודה !
-
- 9 תגובות
- 778 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שיהיה עד 2.5k, אם צריך מוכן לחרוג קצת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן להגיע עד ל 3k (שוב, עדיף שלא...) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים(אני סטודנט), ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, androaid studio וכו'... שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא קריטי…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: בעיקר סיכומי שיעורים + קצת גלישה * גודל המסך - 13.3 נראה לי אופטימלי * משקל רצוי - סביבות 2 ק"ג * נדרש זמן סוללה - יום לימודים שלם * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - לא. * בלוטות - לא. * כונן CD/DVD? צורב - אין צורך * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כדאי אבל לא קריטי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא. דרישות נוספות: מקלדת נוחה להקלדה עיוורת. אפשרות לנסות לפני קנייה. חשוב מאד שהמחשב יהיה עמיד לזעזועים וטלטולים ולא רגיש ללכלוך. המחשב יכול להיות גם דגם ישן ואפילו יד-שניה, אם עומד בתנאים ויש סיכוי שיחזיק מעמד 3 שנים. יתרון למחשבים בצבע אדום :
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות ולימודים (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? לא משנה אבל רצוי רזולוציה נוחה לעבודה במספר חלונות, 13 או 14 או 15 נראה לי יתאים. * משקל רצוי? עד 2K בסופי אחרי הכל אבל כמובן שעדיף פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן נדרש בסביבות ה5-6 שעות, מאמין שבתקציב כזה קיימים מחשבים כאלה, אם לא אז 4 כברירת מחדל אבל כמובן שרצוי לפחות 5. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250G * צורב DVD? כמובן, לא משנה חיצוני או פנימי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל לפחות 3 שנים עם אחריות בבית הלקוח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או LENOVO או LG אשמח ל4G זיכרון RAM אבל יכול להסתפק גם ב2…
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
-