ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית (תוכנות אופיס), אינטרנט ומעט מדיה (צריבה, itunes, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 6, עדיף שיהיה רגוע... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 4 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט לשימוש ביתי, בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, למידה... התקציב הוא עד 3,000 ש"ח, ללא ציוד היקפי. חשוב שתהיה יציאת HDMI, על מנת לחבר את המחשב לטלוויזיה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך אך לא נחוץ. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי פשוט: גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מ…
-
- 0 תגובות
- 484 צפיות
-
-
אהלן, דרוש מפרט לשימוש בסיסי של 1500 ש"ח, אם כי ניתן לחרוג במקצת מהתקציב. השימושים הם גלישה, אופיס, מוזיקה, ומשחקים לילדים...לא יותר מזה. אבקש בבקשה מפרטים מחנויות שבאזור ראשל"צ, כגון: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion http://www.zed.co.il/ תודה מראש!!
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט עבור מחשב שישמש לשימוש בסיסי (אינטרנט, סרטים, אופיס) ומדי פעם משחקים לא כבדים כמו Fifa ו-NBA. 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, סרטים, משרדית, משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, NBA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע כרגע, אבל נגיד שמסך 2…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לשימוש יומיומי ומשחקים מדי פעם. -אין עדיפות לחברות כלשהן ברכיבים. -עדיפות למעבד מרובע ליבה. -עדיפות לכרטיס מסך סביר+ אם אפשרי. -המחשב צריך להחזיק לכמה שנים לכן נחוץ לנצל את כל התקציב(אפשר לחרוג טיפה אולי ב-300 שקל) -ייקנה בירושלים, עדיף חנות שנותנת את המחיר הכי טוב. (אני מכיר רק KSP ו-P-SEE, אם יש לכם עוד הצעות אל תחששו) תודה מראש! עריכה: ניסיתי לבנות שני מפרטים, אפשר חוות דעת עליהם?
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט מחשב לבת דודה שלי, השימושים הם דברים רגילים כגון גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס, צפיה בסרטים וכדומה. משחקים לא ישוחקו שם. יש להתחשב בעובדה שהיא לא כל כך מבינה במחשבים ויהיו הרבה מצבים שתוכנות ודברים שמעמיסים על הזיכרון סתם ישבו שם במהלך חיי המחשב אז בגלל זה אני חושב שצריך לקחת מחשב קצת overkill במחיר צריך להיות כלול גם מסך 22 אינטש תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
היי , אני רוצה להרכיב מחשב אשמח לכל עזרה... שימוש : יומיומי - רגיל , תכנות בקומפיילרים (בעיקר VS 10) , אפשרות לשחק בפיפא 2012 מסגרת תקציב : 3000 - גמיש דרישות / העדפות : מעבד - אינטל מינ' 4 ליבות פיזיות לוח אם - אינטל או גיגה ביט (נוטה לצ'יפסט P67) מארז - ??? כרטיס מסך - ATI או NVIDIA בנוסף חשובה לי מידת הרעש שתיווצר , השאר לשיקולכם המקצועי
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
המחשב לבת דודה שלי, לשימוש של אינטרנט, מעבד תמלילים, סרטים, מוזיקה אולי משחק פה ושם, לא משהו רציני. המחשב צריך לכלול מסך וצורב. וגם את כל שאר הציוד ההיקפי כמובן. אין העדפה לחנות מסויימת, אין צורך בהרכבה, לא יתבצע אוברקלוק כנראה. זהו פחות או יותר. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום, אני מתקשה להרכיב מפרט שיענה על הצרכים המגוונים שלי (המפרטים באתר לא בדיוק מתאימים). רצ"ב השאלון ממולא ואחריו כמה שאלות שעלו אצלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב די "פתוח". סכום של 6,000 ש"ח (ללא מסכים) נראה לי מספיק, אבל אם יש בכל זאת צורך - אפשר להרחיב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מחפש בעיקר את התמורה הכי טובה לכסף, וממש אין הכרח לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית "כבדה" מאד. הכוונה לעבודה על שני מסכים גדולים, עם הרבה תוכנות פתוחות במקביל (לרבות וורד עם הרבה…
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
לא דרוש שום ציוד היקפי, למעט צורב DVD. אפשר כמובן לרדת מהתקציב, לא לעבור. השימוש במחשב הוא בעיקר משרדי. קצת סרטי HD, ואולי משחקים לא משהו רציני. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט! לא יתבצע OC. חשוב מאוד שאופצית השדרוג תיהיה פתוחה. רצוי 4GB RAM ובנוסף יותקן עליו WINDOWS 7 בנוסף אני כבר לא מעודכן במה שהולך היום אבל ראיתי ששוב ממליצים על AMD, המעבדים החדשים שלהם באמת טובים?
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ואישתי מחפשים לקנות מחשב עבודה חדש, בתקציב של עד 3000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי, אבל נשמח להוציא פחות. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס) ולפיתוח תוכנה (אקליפס, אולי קצת מטלב). חוץ מזה כנראה שנשתמש בו למחשב הורדות (יריץ איזה jdownloader או utorrent ברקע). צרכים מעבר: - אופציה לחיבור לשני מסכים. - שקט כמה שאפשר בעלות סבירה. מתוכנן שהמחשב ישאר פועל רוב הזמן. - חיבור wifi (אני מניח שזה די סטנדרטי) בשביל הרשת הביתית שלנו. - הרד דיסק גדול. חשבנו על 2TB. ליתר בטחון, אני ממלא את השאלון שלכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח בלי ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נשמח לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא ל…
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ 2700 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לסטודנט, בעיקר לוורד/אקסל/אינטרנט אך בעתיד יתכן שימוש בתוכנות כבדות יותר כמו SPSS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי סימס, לא יותר מזה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד ככלי עבודה למתכנת. אני רוצה לחבר שני מסכי 23 אינץ'. אמור להריץ הרבה אפליקציות וטאבים של הדפדפן במקביל (בעיקר:MS VS, Eclipse) בנוסף אמור להריץ עוד מערכת הפעלה על Virtual Machine בשעת הצורך. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך... אשמח לגמור את זה ב-1,200 ש"ח או אפילו פחות, אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט (כולל צפייה בסרטוני HD), יישומי OFFICE ו... זהו. בקיצור, שימושים בסיסיים מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, נדרש מפרט מלא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם …
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא (אם ממש חשוב אז 200-500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקמת שרתים,מחשבים וירטואליים,גלישה,צפייה בסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אחותי צריכה מפרט למחשב בתקציב של 1000 ש"ח המחשב נועד לאופיס, אינטרנט ושטויות כאלו.. אם יש אפשרות לבנות מפרט בתקציב הזה ולכלול כרטיס מסך זה יהיה עדיף לא צריך מסך או כל ציוד נלווה אחר. תודה!
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
השרת ישמש לעבודה עם win2003 מול מחשבים ישנים שיכנסו אליו בTerminal Server (אני בונה על ירידת המחירים האחרונה במעבדי AMD חזקים). תודה מראש, yoss613
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרת לבית עסק. מיועד לאחסון קבצים וכשרת WEB. יהיה מותקן עליו דביאן עם סביבה גרפית מינימליסטית. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (א…
-
- 3 תגובות
- 717 צפיות
-
-
היי, דרוש לי מפרט לשרת Windows Small Business Server 2011, הכולל וירטואליזציה, ייתכן ענפה. השרת יריץ מערכות מלאי, ERP, ניהול חשבונות, שרת אקסצ'יינג', ניהול דומיין, יאחסן קבצים ופעולות הדומות לאלה. השרת יכלול מערך רייד (לא החלטתי עדיין אם 1 או 5, אשמח לשמוע המלצות, מטרת הרייד היא גיבוי בעיקרה) של 2 HDים של 2 טרה כל אחד כאשר אחד יגבה את השני (בהנחה וזה רייד 1). הוא ישרת בסביבות ה15 עמדות, לא כולל עבודה מרחוק. הוא יצטרך להחזיק כמה שיותר שנים ולדרוש כמה שפחות תחזוקה. הכנתי מפרט בעצמי משיטוט בפורום, הנה הוא ולאחריו התלבטויותיי: Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1449 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2465 Corsair 8GB Kit (4GBx…
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום רב, לצורך ניתוח מסדי נתונים מורכבים מאוד אני צריך מחשב חזק העונה לדרישות הבאות: מעבד מעל 6 ליבוד, רצוי 8. (אני חושב ש-i7 extereme או רגיל יספיקו , אני פשוט לא מכיר מה הכי חזק היום או בין החזקים) זיכרון 32GB RAM לפחות - כיום יש מחשב של 16GB שלא מספק את הסחורה עקב האנליזה המורכבת של הנתונים. מה המקסימום זיכרון שלוחות אם סטנדרטיים מאפשרים? איחסון - 1-2 TERA של כונני SSD מהירים. אלו הדרישות העקרוניות, אין צורך בציוד היקפי כמובן או במסך. כמובן מארז מאוורר טוב וספק כוח שיחזיק את זה (לא צריכה להיות בעיה מיוחדת כי אין כרטיס מסך). תודה נ.ב אין בעיה לנצל את כל התקציב ואף לחרוג במעט אם נדרש.
-
- 0 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום! אני צריך מפרט לתיכנות סרטים ומשחקים קלים וגם קצת לתלת מימד בלי מסך ומארז שיהיה או ASUS VENTO 7700 או antec p182 שיהיה על המעבד קירור טוב כי מתוכנן אוברקלוק [לדוגמה TR ultra 120 XTREME עם 2 מאווררים] תודה!
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג קצת, אבל רק אם זה באמת שווה את ההפרש. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב עבודות קוד ופיתוח, אפליקציות, פיתוח משחקים, קצת גיימינג וצפיה בסרטי FULL HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש לפרנסה, לא יודע בידיוק את שמות התכונות אבל במרבית כלי הפיתוח, כגון UNITY C++ JAVA וכו.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 2560x1440 DELL 27 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כגון SC2. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פוסט שלישי ביומיים האחרונים וכנראה אחרון 1. מה התקציב? 6,000 ש"ח.מזומן. 2. מטרות המחשב? סרטים , אינטרנט , תוכנות , בעיקר משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך כונן דיסקטים ולא צריך צורב DVD ואין צורך בכרטיס קול איכותי מספיק לי מה שיש על הלוח אם וגם לא CORE I7. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן רק אינטל ולא AMD .שיהיה יציב ומהיר , מסך T220p. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא חשוב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מערכת הפעלה חוקית - לא. 8. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב , יהיה נחמד אם המחשב יהיה שקט. 9. האם מתוכנן OC? א…
-
- 12 תגובות
- 888 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6,000 ש"ח.מזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) למשחקים , סרטים , אינטרנט , תוכנות , בעיקר משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך כונן דיסקטים ולא צריך צורב DVD ואין צורך בכרטיס קול איכותי מספיק לי מה שיש על הלוח אם וגם לא CORE I7. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן מארז SONATA …
-
- 6 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום בבוקר פרסמתי מפרט של איש המחשבים שלי וקיבלתי כמה תשובות לא מספקות, לכן אני משנה את שאלתי: מה המפרט המומלץ לדרישות הבאות: מחשב+מסך שטוח ודק תקציב 3000 שח מטרת המחשב - מחשב בייתי להורים הכולל גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, משחקים פשוטים כמו דום, שחמט ודומיהם. תודה מראש לרה
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-