עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שנראה יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, פוטושופ ו-3dStudioMax בצורה בסיסית (משמע לא צריך יכולת עיבוד היסטרית), זה מחשב להורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו מסך 19 אינץ', יכו…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום חברים, אשמח אם תוכלו לבנות עבורי מפרט עפ"י הצרכים הבאים: 1. תקציב: 2500 ש"ח א) ניתן לנצל את התקציב במלואו ב) במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב בכ- 500₪ נוספים 2. שימושי המחשב: עבודה משרדית וניגון תכני HD 3. אין צורך בציוד היקפי 4. השקט הוא פרמטר מאוד חשוב עבורי מכיוון המחשב יישב בחדר השינה. חשיבות השקט היא 8-9 מתוך 10 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. ללא מערכת הפעלה 7. ברמה העקרונית אני מעוניין לרכוש את המחשב בזיגזג, אלא יש אלטרנטיבה טובה ואמינה באיזור ראשון לציון תודה רבה לכל העוזרים\מייעצים

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  3. שלום חברים, אשמח אם תוכלו לבנות עבורי מפרט עפ"י הצרכים הבאים: 1. תקציב: 2500 ש"ח א) ניתן לנצל את התקציב במלואו ב) במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב בכ- 500₪ נוספים 2. שימושי המחשב: עבודה משרדית וניגון תכני HD 3. אין צורך בציוד היקפי 4. השקט הוא פרמטר מאוד חשוב עבורי מכיוון המחשב יישב בחדר השינה. חשיבות השקט היא 8-9 מתוך 10 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. ללא מערכת הפעלה 7. ברמה העקרונית אני מעוניין לרכוש את המחשב בזיגזג, אלא יש אלטרנטיבה טובה ואמינה באיזור ראשון לציון תודה רבה לכל העוזרים\מייעצים

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  4. מה התקציב המקסימאלי? 3000₪ מה שימושי המחשב: עריכה גרפית, עבודה משרדית האם יש צורך בציוד הקפי : מקלדת, עכבר, רמקולים פשוטים ומסך 22 אינץ' האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס (לא לקנות) והרכבת מחשב. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור הדרום תודה!!!

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  5. היי, בגדול אני מחפש לחסוך כמה שיותר בתקציב, המחשב משרדי ויפעיל את הדברים הפשוטים ביותר מבחינת אינטרנט/תוכנות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הכי בסיסיות שיש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…

6. שלום! אני מעוניין לקנות מחשב חדש. התקציב שלי הוא 1700 אבל אפשר לחרוג עד 2000 גג ללא ציוד היקפי וללא מסך. המחשב מיועד ללימודים אינטרנט וסרטים שאני מוריד הרבה. הכי חשוב שהמחשב יהיה מהיר לעבודה ואין צורך שיהיה למשחקים. ושיהיה מחשב טוב שיחזיק להרבה זמן. בנוסף אני צריך גם צורב. אם אפשר אני מעוניין לקנות בסקיי פי סי אז שיתאים לחלקים שיש להם.. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  7. המחשב ישמש בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט וגם קצת לעריכה גרפית בסיסית. מסגרת תקציב: 2,500 ש"ח לא כולל מסך ושאר ציוד היקפי. תודה מראש

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Charg,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אני מעוניין במחשב משרדי טוב, לא חובה לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית בלבד, אופיס, גלישה אינטרנטית, חשבשבת וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - חשבשבת ותוכנת ניהול מלאי, פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - לא חשוב, רק שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. המחשב מיועד לעבודה משרדית, כמו כן לצפיה בסרטי DVD באיכות טובה, עדיף מעבד אינטל.... תודה לכל הממליצים ...

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימושים כלליים ווידאו HD. המחשב מיועד לשימוש של המשפחה אני מחפש מחשב שבעיקר יחזיק כמה שנים טובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת …

• 1 תגובה
    • 489 צפיות
  11. Started by udibarzi,

אהלן, אני צריך מפרט בשביל חבר שלי, הוא בעיקר משתמש בתוכנות office וגולש באינטרנט, לא משחק במחשב בכלל. הוא צריך גם מסך, 19 או 22 ואת כל המסביב: צורב, עכבר, מקלדת וכ"ד. לגבי המחיר- רשמתי 3500 אבל אם אפשר בפחות אז סבבה ואם צריך יותר אפשר להתגמש. נקודה חשובה- מאוד קריטי לו שהמחשב יהיה שקט אז חובה לכלול מאוורר גדול ושקט.

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  12. Started by floyd247,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של 4500 - 5000 ש"ח. חשובים לי מספר דברים: 1. מסך 15 אינץ'. 2. משקל של עד 2.5 או 3 קילו. 3. תאימות להתקנה של מערכת הפעלה ubuntu. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  13. Started by cb,

אהלן חברה. מחשב נייד פשוט,למטרת גלישת באינטרנט ועבודה משרדית (אופיס וכד') את הטוב ביותר בתקציב הנ"ל... תודה מראש! שבוע טוב אנשים

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  14. שלום חברים ותודה שנכנסתם לנסות לעזור :) אני מברר אודות מפרט למחשב נייד של 15-17 אינץ' שכל שימושו יהיה לתוכנות לעיצוב בתים. להלן המענה על השאלות לפי חוקי הפורום: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה עבור תוכנות עיצוב, בעיקר sketchup ו autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) . כל המרכיבים דרושים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי 6. האם מתוכנן אוברק…

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  15. אורח עומרי
    Started by אורח עומרי,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות, אך לא על חשבון איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי פשוט - אינטרנט בעיקר. כן מעוניין באופציה להרצת סרטים (שיוקרנו למסך הטלויזיה דרך כבל HDMI) ומשחקים קלים כמו Roller Coaster ו Sims א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Matan Hirsch,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 וחריגה עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Photoshop, Lightroom, Google Chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשןב 6. האם מתוכנן אוברקלוק לא (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. היי, מחפשת מחשב נייד עבור סטודנטית לעיצוב גרפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות עיצוב גרפי: Solid photoshop illustrator in design כולן בשימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by elniza,

אהלן, רוצה לקנות מחשב נייד בשבוע-שבועיים הקרובים, המחשב יהיה בגדול לשימוש בבית למרות שלא שולל לפעמים להוציא החוצה, לכן עניין המשקל נראה לי פחות רלוונטי. התקציב הוא 3K פלוס מינוס, אפשר טיפה יותר אם מצדיק לפי דעתכם. השימושים של המחשב זה בגדול טיפה תכנות, גלישה, סרטים/סדרות, יוטיוב, פחות גיימינג וכאלה. לפי שיטוטים קצת באינטרנט הבנתי שכדאי (לפחות לשימושים שלי) לקנות (במינימום) מעבד I5 מדור 8 (8250U), זיכרון 8GB RAM ודיסק קשיח 256GB SSD. לגבי כרטיס מסך לא כל כך סגור על אם צריך בשביל השימושים שלי או לא - תגידו אתם. עדיפות למסך 15.6 פשוט כי 14 נראה לי קטן מדי לשימוש ביתי. חשבתי על איזה דגם של DELL VOSTRO, יש לאח שלי מחשב מהסדרה הזאת וגם שמעתי עליהם …

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. דרוש מפרט למחשב נייד גיימינג + וירטואליזציה 7000-7500 ש"ח מקסימום עם רכיבים אמינים כולל קירור

• 2 תגובות
    • 993 צפיות
  20. התקציב: המחיר הנמוך ביותר שניתן. בשל הצרכים: MS OFFICE MS WORD MS EXCEL הדגמת גלישה באינטרנט (חיבור USB, חיבור WIFI, חיבור רשת ביתית) מערכת הפעלה: WINDOWS XP במידת האפשר מדובר במחשב לצרכים משרדיים ואנשי מכירות שטח. המחשב יכול להיות ישן, כל עוד מדובר בטכנולוגיה שנמכרת וניתן לספק עבורה שירותי תמיכה טכנית ותחלופה נורמאלית של רכיבים. מסיבה זו אין צורך בכרטיס מסך רציני, כרטיס קול רציני וכיו"ב. בתודה מראש, אוהד

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב) ועבודות שרטוט אדריכלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות תכנות (Java, C וכדומה) - Visual Studio / Eclipse ובנוסף - AutoCAD (שרטוט אדריכלי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. היי, המחשב השולחני שלי כבר מעלה אבק ומתקשה לסחוב אז החלטתי לקנות מחשב חדש. הרבה זמן לא התעדכנתי בתחום החומרה ולכן אשמח אם תוכלו לייעץ לי. שימוש: בעיקר תכנות (כולל להריץ IDEים כבדים כמו Visual Studio, Eclipse ועוד כמה תוכנות במקביל כמו Notepad++, דפדפנים וכו'..) מדי פעם גם לצפות בסרט ב-HD ומן הסתם עבודה משרדית (הרצת Outlook 2010). חוץ מזה אני גם מריץ VMים על המחשב. תקציב: 2500 - 3500 ש"ח חשוב לציין שאני מעוניין לקנות מחשב נייד ולא שולחני. הסתכלתי קצת על מפרטים וראיתי כמה דברים מעניינים בטווח מחירים הזה, אשמח אם תגידו לי האם המפרט הבא נשמע לכם מספיק: Intel® Core i5-2430M (2.30/2.90 Turbo GHz) 4GB (4+0) up to 8GB DDR3 HDD 640Gb (5400 RPM) התלבטויות: 1. האם המפרט שציינ…

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  23. שלום רב, אשמח בעזרה בבחירת מחשב נייד לסטודנטית שעתיד להחזיק לפחות 3 שנים באמינות מירבית. חשובה אחריות, אמינות, שהמחשב יהיה קל יחסית ועם חיי סוללה בינוניים לפחות (4 שעות עבודה). כמובן ש-SSD הוא חובה במחשב. המעבד לא מאוד חשוב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, סרטים, שימוש משמעותי בדפדפן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני …

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת האפשר, אבל לא להתפשר יותר מדי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, מקסימום ב-400 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות ו-VM; גם צפייה בתכני HD (עד כמה שהכרטיס הגראפי המובנה מאפשר זאת). שתהיה יכולת עתידית לשדרג לצורך משחקים (לא רלוונטי כרגע). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - א. android studio. ב. VM שיריץ מערכת macOS ובתוכה תכנות ב-Xcode. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כנזכר למעלה.…

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  25. היי מחפש המלצות למחשב נייד עבור חבר במתחיל ללמוד מכונות התקציב הוא בין 4-5 אלף, שימוש יהיה לתוכנות של הלימודים ,גם גיימים קל, מוזיקה, סרטים, שטויות של יום יום. עדיפות ל ssd , סוללה , ומעבד skylake (למען המדינה). תודה רבה מראש לעוזרים!!

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים