ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות אחד משני המעבדים הנ"ל, מה מומלץ יותר? האם אוכל לעשות בI7 אוברקלוק או שאהיה מוגבל?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
זה לחבר שלי, והוא פשוט מחפש משהו אמין שנותן תמורה למחיר. שימוש לתקליטיה ואלי קצת למשחקים, ולכן נראה לי שצריך נפח גבוהה לאחסון וכן עדיפות למסך כמה שיותר גדול מינימום 15.6.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בס"ד אהלן, אני סטודנט למדעי המחשב, מסיים עכשיו שנה א', ואני צריך מחשב נייד לצרכי הלמידה.. יש איזושהיא המלצה על דגם/מפרט ספציפי? (במחיר סביר כמובן) בנוסף, יש לי הנחה של 850 שקל על מחשבים של ASUS. הם החשבים טובים? אם כן, יש דגם ספציפי שמומלץ אצלם? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי את הדגם הזה שהוא נראה לי מעולה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14802 אני רוצה שמשחקים ירוצן לי על ultra ובלי תקיעות
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב אינטל שישמש לעריכת מוזיקה באולפן ביתי. כרטיס קול כבר יש בנפרד. התקציב 4000, רצוי פחות!!! הדרישות: מעבד 2.8 - מה כדאי 2.8C או 2.8E + לוח אם. 1 - שיהיה כרטיס קול פשוט און בורד (כמו שיש בכולם בעצם) 2 - רצוי 1 ג'יגה זכרון אם מסתדר, אם לא 512 כמובן 3 - כרטיס מסך פשוט, שיוכל להריץ משחקים ברמה מינימלית, רצוי יציאה לשני מסכים (כמו הNVIEW של NVIDIA) 4 - צורב 5 - הרד דיסק, רצוי 120 ג'יגה, מינימום 80 6 - עכבר ומקלדת אופטים אלחוטיים ,הבנתי שיש סט לא רע ופשוט של GENIUS, משהו כמו 160 ש"ח? 7 - מסך 17 שטוח, 8 - מארז כולל ספק, קריר ומאוורר אין צורך בCD DVD או FLOPPY....
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ס, זה המפרט שחשבתי עליו: AMD Athlon64 3000+ 1.8Ghz - 512kb Cache [939 PIN] + Glacialtech Igloo 7200 light 20dBA Quiet - שלוש שנים אחריות Albatron K8NF4U nForce4 Ultra chipset - שלוש שנים אחריות Twinmos 2x512mb CL2.5 PC3200 - שלוש שנים אחריות Point Of View GeForce 6600 128mb (128bit 8-Pipelines 300/550) PCI-Express - שלוש שנים אחריות Seagate 160GB 7200RPM S-ATA NCQ - חמש שנים אחריות NEC 3520A Black DVD-RW - שנתיים אחריות Black Floppy 1.44 - שנה אחריות COMPUCASE CI-6a19 (black) no Power-Supply Enermax EG365P-VE Whisper II - 24Pin - ATX 1.3 - 350W - שלוש שנים אחריות 2xGlacialtech DC Fan 120x120x25mm 19dBA Quiet fans הרכבה עצמית.. נקודות לציון: * אני לא בטוח בקשר ללוח…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב ככה לבן דוד שלי נשרף כל המחשב היום אז בשעה טבוה ומוצלחת נחליף לו את ה גיפורס 4 440 MX שלו ואת הלוח האלום שם + סלרון שהיה לו יש 3000 ש"ח ל- לוח אם +מעבד + זיכרון + כרטיס מסך + מארז + צורב דיוידי אז יש כמה בקשות מעבד AMD64B בין 512 ל 1024 זיכרון לוח אם אני לא מבין בחדשים איזה שתגידו שנכון וטוב ילך כרטיס מסך רציני - נניח 6600GT מארז יפה עם ספק טוב (הוא כבר אמר לי לא קומפיוקייס הרגיל כי הוא לא אוהב את איך שהוא נראה) צורב דיוידי NEC 3540 אני מקווה שהסכום יהיה בסדר צריך שזה יהיה כולל הרכבה שיהיה בלוגיק ושלא יחרוג....יותר מידי מה 3000 ש"ח אם זה יהיה 3300 אז זה עוד בסדר אבל לא ביותר מידי, ולחרוג רק אם חייבים ואם חושבים שזה הכרחי :wink: תודה לכולם רועי:wink:
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי הדיון הפורה שהיה לי בפורום לוחות אם ומעבדים כאן הגעתי לכמה נקודות חשובות שאני רוצה שיהיה : אני בונה מחשב לטווח הארוך לכן אני הולך על 3700X ויש לי כרגע LPX CL15 2X8GB 3000MHZ (שאם אני אצליח למכור אני יקנה עם יותר MHZ) בגלל שזה לטווח הארוך אני מוכן להשקיע קצת בלוח שיעמוד בOC ומבחינת החשמל. אחרי סינונים רבים הגעתי ל2 לוחות שאני מתלבט עליהם: 1. Gigabyte X570 Aorus Pro 2. x570 -Asus ROG Strix X570-E Gaming 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות,מכונה וירטואלית,תכני HD ומעלה,קצת עבודה משרדית,הכל מהכל.. הכי חשוב שיה…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי כולם, אשמח לייעוץ לגבי קניית מחשב: הצרכים המרכזיים: גלישה, אופיס, תכנה סטטיסטית, צרכי עבודה שגרתיים, סרטים, שימוש ביתי. חושב לי שתהיה מקלדת טובה כי אני עובד הרבה בכתיבה והכנת מצגות. כרגע אני לא נושא אותו הרבה מחוץ לבית אבל עדיין חושב ללכת לכיוון של 14 אינץ'. ועדיין מעדיף שיהי קלה יחסית. התקציב שלי הוא 3000 ש"ח. והשאלה היא האם להשקיע גם בתכנת אופיס מה שייקר את המחיר עוד יותר? חשבתי ללכת בכיוון של מעבד i5, RAM 8GB, אחסון 256. בינתיים האפשרויות שחבתי עליהם הם: Dell Vostro 15 3591, Lenovo ThinkPad E14 , Dell Inspiron 15 3593. יש אפשרויות אחרות שכדאי לחשוב עליהם? יש עוד דברים שכדאי לקחת בחש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רוצה לשדרג לחבר מחשב לצורך גיימינג יש לו כבר 3060 מארז ומספק טובים. רוצה להחליף לו את שלושתם עד 3000 שקל. יש המלצה? באזור המרכז
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני כשנתיים קניתי מחשב של איטל פנטיום 4 וחשבתי שעקב ההשקעה הרבה (כלכלית)יהיה לי שקט לכמה שנים ,איפה שנים ואיזה שקט . היתי רוצה המלצה למיפרט למישחקים ,משהוא שאולי כן יחזיק קצת מעמד .
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, ברצוני לקנות מחשב נייד, עדיפות לטאבלט, לצורך לימודים באוניברסיטה. התקציב הוא מאוד חשוב - לא יותר מ5000 ש"ח כולל מע"מ קיבלתי איזו הצעה בנוגע ל- Pavilion tx2520ej CJ937EAוHP והייתי שמח לשמוע חוות דעת (במיוחד אם יש מחשבים חזקים יותר במחיר דומה ו/או נמוך). אין חשיבות למשקל הנייד. תודה מראש על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב אבל 3 פריטים ספציפיים שהם לוח אם , כרטיס מסך ומעבד. הדילמה שלי היא כזו כרגע יש ברשותי לוח אם gigabyte ga 990xa ud3 כתובת ללוח http://www.gigabyte.com/PRODUCTS/product-page.aspx?pid=3901#ov השאלה היא אם לשדרג למעבד AMD FX-8350 Eight Core 4.0GHz AM3 וכך לחסוך כסף על לוח אם חדש ועוד כסף על מעבד של אינטל בלפחות עוד 300 שקל . ובאיזה כרטיס מסך לבחור שיריץ את כל המשחקים החדשים שיוצאים עם דגש על gta v בנוסף לתקציב צריך גם ספק כח של 550W תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 למטרת כרטיס מסך שיינצח CF 280X 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד ושימוש בריבוי מערכות הפעלה בתוכנה VMWARE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב BF4 SHADOW OF MORDOR SKYRIM -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1200 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אם זה לא הפורום המתאים אנא תראו לי את הכיוון בבקשה. קניתי מחשב נייד Asus N550JK לפי עצתכם. כעת אני שואל לגבי משטח קירור טוב (ולא יותר מדי יקר) אני לא יודע להגיד לכם את התקציב כי אני לא מבין במחירים של משטחי קירור.. הוא צריך להיות נוח וקל יחסית לנשיאה בתוך תיק. תודה רבה אביב
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב עבור גיימר כבד! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציבב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אם יעלה שיקול רלוונטי שממש משתלם אשמח שתעלו זאת בכתב. לדוגמא כמה חשוב מעבד i7 לעומת מעבד i5 ?. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד!! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) .יעשה במחשב גם שימוש משרדי אבל הדגש הוא כאמור גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed, destiny, watch_dogs, crysis, battlef…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי את המפרט שהמלצתם- אולם יש לי כמה שאלות לגביו. 1. האם יש צורך הכרחי בשני HDD? (אני אסתפק ב- 160GB) 2. אין לי צורך בכונן (DVD, צורב). 3. הייתי מבקש לקבל שני מפרטים מקבילים- האחד על בסיס INTEL והשני על בסיס AMD (עם מעבדי הליבה הכפולה בשניהם, אולי אפילו עם חריגה קלה לכיוון 4K למרות שהייתי מעדיף לחסוך ולהישאר קרוב יותר למחיר המקורי) 4. המחשב ישמש בעיקר לתוכנות גרפיות (גם תלת מימדיות) וכן לדברים הרגילים (אינטרנט, סרטים, מוסיקה, הורדות ואולי משחקים לא כבדים- FIFA נחשב כבד?) אני מקווה שכיוונתי הכי מדויק שאפשר. תודה לכל העוזרים!
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מחשב שישמש אותי לHTPC שיריץ H264 ברוזולציה של 1080P. הבעיה שלי היא שאני לא יודע איזה ספק לשדך לכל המערכת. המפרט הוא: CPU: E6700 M.B.: ASUS COMMANDO MEMORY: 4GB TWINMOS 800MHZ D. CARD: P.O.V. 8800GTS 320MB EXO CASE: עדיין לא הוחלט אבל איזשהו מארז בגודל מלא לHTPC. אחסון: 3X HITACHI 250GB SATA II שיעבדו בRAID5 DVD BURNER למרות שאני לא גיימר, הכרטיס מסך הזה מגיע בOC ישירות מהמפעל ופה מתעורר הפחד שלי לגבי הספק, אני חשבתי על ENERMAX LIBERTY 500W. האם לדעתכם זה יספיק? תודה, איציק.
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז ככה..הייתי מאוד מוגבל במחיר אז נאלצתי להתפשר על כמה דברים.. Intel Core 2 Due E6300 1.86Mhz 2mb GIGABYTE 945 plm S2 Twinmos 512X2 667 WD 250GB 16MB SATA2 7200Rpm- ATA 150 ASUS GFORCE FX 7300 GT 256MB mini tower 4 cooler 500wts מסך 19 אינץ' של מאג צורב דיוידי של LG וכל שאר הדברים הקבועים שהם מקלדת עכבר וכו'.. עכשיו הדבר שדי מדאיג אותי הוא הכרטיס מסך...זה לא הכרטיס המסך שרציתי בהתחלה ונאלצתי להתפשר עליו.. האם הוא יהווה בעיה בהרצת משחקים ברמה גבוהה? או שאני יכול להיות די רגוע?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לנו בבית מחשב שנקנה לפני 2.5 שנים ואנחנו רוצים לשדרג אותו בשביל תמיכה במשחקים כמו sims 2 וכל הסימסים למניהם יש לו מודרבורד : ecs p4s5mg זיכרון:256mb כרטיס מסך:geforce 2 mx 400 מעבד:2.4 ghtz נורטווד מארז:גינרי.... מקלדת עכבר רמקולים מסך הארד דיסק וכוננים למניהם לא נחוצים בגלל שיש כבר אנחנו בעיקרון רוצים לשדרג זיכרון ובמידת הצורך כרטיס מסך ... תודה רבה!! אהה והתקציב הוא 400 נ.ב יש בעיה במחשב..: המעבד בעיקרון הוא 2.4 גיגה הרץ אבל הוא משום מה פועל בפחות מגה הרצים מהסטוק ...הוא פועל על 1.8... למה זה?? האם עידכון ביוס יפתור את הבעיה???
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ממש אין לי 12000 לקניית אחד מאותם ניידים עשויים ממגנזיום ,טיטניום ושאר ירקות. מוכן להתפשר על מישקל , ומצידי שישקול גם 3 קילו ,העיקר שיהיה קטן במימדי האורך והרוחב (עובי לא חשוב ,מסך כמה שיותר קטן ) ושיחזיק כמה שיותר שעות עם סוללה עבה במיוחד (השאיפה זה שיחזיק כמה שיותר קרוב ליום עבודה מלא של 8 שעות) wi-fi + חריץ pcmcia גם הזמנה מחו"ל באה בחשבון . ראיתי את הדגם הזה : msi s270 באתר הבא (בחלק התחתון של הדף ,בצד ימין) http://ivory.co.il/ ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו והאם הוא עונה לדרישות שציינתי למעלה ? אשמח לקבל המלצות לדגמים אחרים האם יש אתר חומרה אמין (גם באנגלית) שמיתמחה ספיציפית במחשבים ניידים ? בסך הכול אני מחפש נייד שמילבד הדברים הרגילים (גלישה ,…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed 3, far cry 3, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע אבל עד 1K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש למטרות לימודים ונתקלתי במבצע הבא של אורנג': מחשב נייד HP pavilion DV4 פלוס פלאפון ב159 שקל לחודש במשך 36 חודשים. את הפלאפון מצאתי מי שרוצה לקנות, ואני אשלם את ההפרש בשביל המחשב הנייד. הידע שלי במחשבים ניידים חלש ביותר, אז האם העסקה משתלמת? האם יש מחשב נייד באותו טווח מחיר פלוס מינוס שהוא עדיף? איך האחריות של HP בארץ? הנה הלינק לתיאור המבצע http://www.orange.co.il/PlansAndRates/15885.html
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב - Dell Latitude E6430S המחשב נתקע מידי פעם - נורת הדיסק נדלקת קבוע, והמחשב לא מגיב (חוץ מהעכבר שעדיין עובד) לאחר דקה או שתיים המחשב "משתחרר" וחוזר להגיב. (כלומר אין צורך לבצע הפעלה מחדש) חשבתי שמדובר בבעית טמפ', אך בדקתי עם תוכנת ניטור ואין קשר בין הטמפ' לבעיה בנוסף ביצעתי בדיקת מאמץ עם OCCT למשך שעה והמחשב לא עבר את הטמפ' המקסימלית המומלצת, ולא קרס. התקנתי תוכנה לבדיקת הדיסק (SSD), והכל נראה תקין. וכמובן ביצעתי שחזור מערכת עם התמונה של דל, והתקנתי את הדריברים העדכניים. המחשב עדיין באחריות (טכנאי עד הבית), אך אין לי דרך להדגים לטכנאי את הבעיה. המחשב יכול לעבוד שעות במאמץ ללא כל בעיה, ופתאום להתקע אחרי גלישה קלילה בגוגל. כמו שציינתי, בבדיקת מאמץ המחשב לא קורס. מה דעת…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הגיע הזמן לרוקן מחסנים... יש ברשותי מעבד פנטיום 4. במצב טוב. שני סלוטים של ddr של קינגסטון בני חצי gb כל אחד מהם. וכן לוח תואם (למעבד ולזכרונות)של אסוס. +צורב DVD בחיבור הישן (הרחב) השאלה אם יש מה לעשות עם זה בכלל? כמו כן יש ברשותי מעבד Q9550 במצב טוב. שני זכרונות DDR2 של 2 gb כל אחד ולח תואם של אסוס מהסידרה היוקרתית (של אותם ימים..). +צורב DVD מעולה (בחיבור SATA) רציתי לדעת כמה אוכל לקבל על שלושתם (יינתן לפי דרישה עם ספק ג'נרי ומארז ג'נרי...)
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-