ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני חדש בפורום כאן. אני סטודנט למדעי החיים וצריך מחשב*נייד* חזק שיוכל לעשות ניתוחי נתונים גדולים מאוד, עבודה עם קוד ותכנות ומולטי טסקינג. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ומתאפשרת חריגה, כי מתכנן לקנות באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי יהיה לניתוח גדול של נתונים, כתיבת קוד וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוס למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5…
-
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש ללימודים, ככה שהשימוש יהיה בעיקר גלישה באינטרנט ויישומי אופיס. ממש חשוב לי שהמחשב יהיה קליל מבחינת משקל, שהמטען שלו יהיה קליל (כי לאחרונה נתקלתי במטענים גדולים שלא באמת נוח להסתובב איתם) ושהסוללה שלו תחזיק לי לאורך זמן. ההתלבטות שלי היא בין שני מחשבים- מקבוק אייר 2020, i5 מסדרה y, הוא 256 גב, 8גב ראם או הזנבוק החדש ux325ea, הוא גם i5 אבל דור 11(!), 512 גב, 8 גב ראם כמות הזיכרון בפועל לא קריטית לי, אני כבר 6 שנים כמעט עם הזנבוק שלי ולא מגרד את המקסימום של 256 שיש לי כרגע ברור לי שהזנבוק יותר מהיר, השאלה אם ליישומים שאני צריך זה בכלל רלוונטי. בנוסף, יש לי אייפון ואייפד ויהיה נוח אם הם יתמשקו עם המח…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב נייד כבר זמן מה פשוט כואב לי הלב מהמחירים פה בארץ לעומת ארה"ב, חבר שלי טס לסין בקרוב מאד רציתי לדעת אם מישהו יודע פה אם זול שם? כאילו אני בטוח שיש שם מקומות אמינים עם מוצרים מקוריים. השאלה מה המחירים שם? כמו ארה"ב? יותר זול? איפה קונים ?? תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך למחשב למטרות אינטרנט, סרטים, פוטושופ, מטלב לא למשחקים. ללא OC ללא ציוד היקפי, לא מערכת הפעלה וכולל הרכבה. צריך יציאת DVI למסך ועוד אחת לטלוויזיה (רצוי HDMI) לא חייב שיעבדו בו זמנית. זיכרונות 4GB HD של 2T DVD פשוט חשוב שיהיה שקט (9/10). דרושה יציאת SPDIF או COAX חנויות מעודפות: ק.ס.פ או איבורי לא מכוון לשדרג, רצוי כי יתבסס על אינטל אלא אם זה הפרש כספי גדול מדי. במידה ותוספת כספית קטנה תשפר את יחס עלות/תועלת ניתן לחרוג בכ-300 ₪. תודה מראש ))
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500₪ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - Dell 24' 1920x1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - מארז ANTEC P182SE 5. במידהויש צורך במפרט…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי איזה קו מנחה שנתנו לי וזה פשוט עשה לי באלגן בראש. בבקשה תעזרו לי למקד את הקו המנחה לדגם של מחשב ואם יש באזור חיפה לרכוש אותו אשמח לדעת. מודה....מודה....מודה מראש לעוזרים. (אם חסר משהו מהפורמט שאמור להירשם בפורם, אתקן) ההודעה יוצאת ממש מבולגנת משום מה עם העתק הדבק אז הנה לינק לרושם מטה, זה מסודר שם: http://www.adobe.com/products/creativesuite/mastercollection/tech-specs.html רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית - על פי הדרישות כאן: http://www.adobe.com/products/creativesuite/mastercollection/tech-specs.html * גודל המסך? שיתאים לתצוגה הזו: 1280x900 display with 16-bit color and 512MB of VRAM; 1680x1050 displa…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי לפני כמה שבועות נטבוק נחמד של ACER עם מעבד N450 ועוד פיצ'רים מעניינים ולא חשובים הבעיה היא שיש לו רק ג'יגה אחד זיכרון פנימי והמחשב זז לאט גם כאשר אני מעוניין לבצע פעולות אלמנטריות כגון גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים חשבתי לשדרג את הזיכרון ל2 ג'יגה אבל אין לי מושג מה המחירים, היכן קונים ומה הדברים החשובים שצריך לדעת לפני שקונים זיכרון למחשב נטבוק (ולפני שאתם שואלים- יש אפשרות להתקין עד 2 ג'יגה על הדגם הספציפי שיש לי) בנוסף- האם זה בעיה להתקין זיכרון פנימי למחשב נטבוק לבד, או שכדאי לבצע זאת במעבדה בתשלום נוסף? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, לאחרונה עלה אצלי הצורך למחשב מאוד, לא נגיש לנייח כמו בעבר. כעיקרון אני צריך מחשב לכל עבודות הMicrosoft Office: PowerPoint, Word, Excel וכו' עבודה עם מייל, אינטרנט, כרטיסיות רבות רוב הזמן כ5-7. סדרות, מוזיקה SSD 256 גודל מסך 13.9-15, רזולוציה עדיפות ל1920X1080 עדיפות ל13.9-14. אם יש אפשרות להוסיף קשיח של 250-500 בנוסף לSSD ממש אשמח. עדיפות לכמה שיותר דק וקל אבל אין בעיה גם אם לא, לא קריטי לי המשקל. מבחינת גיימינג, המשחק היחיד שחשוב לי שיעבוד הוא ה-LOL, הרצה בינונית מספיק, אם אפשר גבוהה בשמחה. מחפש מחשב מהיר, יציב, אמין, אחד שישאר איתי להמון זמן ועם סוללה שנשארת בחיים. כמובן בהתאם לתקציבי. המקסימום של המחיר הוא 3,500, כל הורדה ש…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה למפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשקים (VR), עריכה גאפית ואנימציה תלת מימדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, מאיה, זיבראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FSX/Prepar3D - VR (FlyInside) Iracing/Assetto Corsa - VR Skyrim SE - VR (VorpX) with MODS Fallout 4 VR ומשחקים עתידיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, זקוקים למחשב נייד שיחליף ASSUS EEE שהיה מאוד שימושי ומת פתאום אחרי 5 שנים: גודל: קטן צרכים: הצגת מצגות, גלישה, מסמכי אופיס בגודל קטן-סביר מחיר: זול, ישב בבית הספר ולא יזוז משם גודל מסך, קטן, ראש שימוש קודם ב-10 אינטש שהיה מעולה חיבורי וידאו: רצוי VGA אבל גם HDMI אם אין ברירה כונן קשיח בגודל סביר, רצוי לא SSD יש דגש על מחיר וגודל ומשקל לנוחיות המשתמשת תודה, די דחוף יהודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לבקש בנייה של מחשב עם 2X 970 או 2 290X, במחיר הכי סביר שאפשר, ללא SSD, ללא מוניטור. אני מוכן לבנות את המחשב בעצמי ואפילו מעדיף אם זה משנה את המחיר. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).csgo gta v watch dogs shadows of mordor thw witcher 3 הרשולוציה הטבעית של המסך 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Primier, Lightroom, Photoshop, Aftereffects. שימוש דיי תדיר, לימודי קולנוע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Witcher 3, Call of Duty, Assassin's creed, GTA V , Batman Arkham knight -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Benq GL2450 24 inch, רזולוציה ( 1920X1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
[TABLE=width: 973] [TR=class: pcheader] [TD=class: pctype][/TD] [TD=class: pctype]סוג[/TD] [TD=class: pcimg]תמונה[/TD] [TD=class: pcitem]שם המוצר[/TD] [TD=class: pcitem3]יצרן[/TD] [TD=class: pcitem3, align: center]אתר[/TD] [TD=class: pcitem3, align: center]זמינות[/TD] [TD=class: pcitem3, align: center]איפוס[/TD] [TD=class: pcqnt, colspan: 3, align: center]כמות[/TD] [/TR] [TR=class: pcrow] [TD=class: pctyper, width: 20, bgcolor: #F0F3F1][/TD] [TD=class: pctyper, width: 125, bgcolor: #F0F3F1]מעבד אינטל :[/TD] [TD=class: pcimgr][/TD] [TD=class: pcitemr]מק"ט: #31300Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=class: pcitemr1, align: center][/…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב נייד חשוב לי שיהיה בעל ביצועים חזקים (מעבד, זכרון, הארד דיסק, זמן סוללה) וקל ככל שניתן יש את אופנת מחשבי המיני בזמן האחרון אבל אני לא יודע אם הם כאלה נוחים כי זה כבר ממש קופמקפטי... נראה לי שמסך 12 אינץ' יעשה את העבודה - לא צריך יותר מזה היה לי את הX31 של IBM וזו בערך החברה היחידה שאני מכיר מניסיון... יש המלצות? תודה
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט בתקציב עד 3500 גג חשבתי על זה : Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray GIGABYTE P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E ram DDR3 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel GIGABYTE HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E Enermax Naxn 550W Active PFC 12cm Fan PSU. מה אתם אומרים? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לא כולל מסך\ציוד היקפי השימוש הוא ביתי בעיקר אינטרנט, חשוב שירוץ חלק (כרגע המחשב לא זז ועבר זמנו) בנוסף אני צריך שהמפרט יכלול: צורב דיבידי ומארז, וללא ציוד היקפי\מסך
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם המחשב הנ"ל יכול להפעיל משחקים חדשים שיצאו כמו אססיאנס קרייד החדש וכו' וכן האם המחשב מסוגל להריץ סרטים של HD1080P? והאם בהשוואה לכרטיס מסך למחשב נייח אינוידיאה 9800GTX+ כרטיס המסך של המחשב נייד הוא טוב יותר או פחות טוב? תודה רבה רבה מראש לעוזרים המפרט של המחשב http://il.computers.toshiba-europe.com/innovation/he/product/Satellite-L655-1E8/1101223/toshibaShop/false/ המחשב מיועד בעיקר לעבודות גרפיקה וקצת לגיימיניג
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש צורך במסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים (לדוגמא: crysis 2, starcraft2, WoW, dead space2, borderlands) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך ורמקולים 4. האם יש ר…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז ככה, יש לי מחשב טוב שמשרת אותי, אני לא פריק של ביצועים או אוברקלוקינג, פשוט אני חובב חומרה ובא לי עכשיו לשדרג. הנה המפרט שלי: P4 1.7GHz Asus P4GX-MX NCP 256MB DDR 400MHz Gigabyte Radeon 9000 Pro WD 20GB 5400 אוקיי, אז הערכתי את צוואר הצינור של המערכת ככה, על פי סדר חשיבות (1= הכי חשוב) 1) הזיכרון - מעט מדי, 256 לא מספיק היום לכלום. בנוסף זה השדרוג הכי זול - 250 שקל? 2) דיסק קשיח - איטי וקטן בגודלו, היום ב300 שקל יש 40 ג'יגה עם 8 מגה באפר? 3) כרטיס מסך - כשקניתי אותו (ינואר 2003) הוא היה הבחירה התקציבית בין הGeforce4 MX440 לRadeon9700 שהיה הכי חזק בתקופתו. מהי הבחירה התקציבית של היום? חשוב להגיד שאני הפסקתי לעקוב בשנתיים האחרונות אחרי התפתחויות…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ס, זה המפרט שחשבתי עליו: AMD Athlon64 3000+ 1.8Ghz - 512kb Cache [939 PIN] + Glacialtech Igloo 7200 light 20dBA Quiet - שלוש שנים אחריות Albatron K8NF4U nForce4 Ultra chipset - שלוש שנים אחריות Twinmos 2x512mb CL2.5 PC3200 - שלוש שנים אחריות Point Of View GeForce 6600 128mb (128bit 8-Pipelines 300/550) PCI-Express - שלוש שנים אחריות Seagate 160GB 7200RPM S-ATA NCQ - חמש שנים אחריות NEC 3520A Black DVD-RW - שנתיים אחריות Black Floppy 1.44 - שנה אחריות COMPUCASE CI-6a19 (black) no Power-Supply Enermax EG365P-VE Whisper II - 24Pin - ATX 1.3 - 350W - שלוש שנים אחריות 2xGlacialtech DC Fan 120x120x25mm 19dBA Quiet fans הרכבה עצמית.. נקודות לציון: * אני לא בטוח בקשר ללוח…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב ככה לבן דוד שלי נשרף כל המחשב היום אז בשעה טבוה ומוצלחת נחליף לו את ה גיפורס 4 440 MX שלו ואת הלוח האלום שם + סלרון שהיה לו יש 3000 ש"ח ל- לוח אם +מעבד + זיכרון + כרטיס מסך + מארז + צורב דיוידי אז יש כמה בקשות מעבד AMD64B בין 512 ל 1024 זיכרון לוח אם אני לא מבין בחדשים איזה שתגידו שנכון וטוב ילך כרטיס מסך רציני - נניח 6600GT מארז יפה עם ספק טוב (הוא כבר אמר לי לא קומפיוקייס הרגיל כי הוא לא אוהב את איך שהוא נראה) צורב דיוידי NEC 3540 אני מקווה שהסכום יהיה בסדר צריך שזה יהיה כולל הרכבה שיהיה בלוגיק ושלא יחרוג....יותר מידי מה 3000 ש"ח אם זה יהיה 3300 אז זה עוד בסדר אבל לא ביותר מידי, ולחרוג רק אם חייבים ואם חושבים שזה הכרחי :wink: תודה לכולם רועי:wink:
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב אינטל שישמש לעריכת מוזיקה באולפן ביתי. כרטיס קול כבר יש בנפרד. התקציב 4000, רצוי פחות!!! הדרישות: מעבד 2.8 - מה כדאי 2.8C או 2.8E + לוח אם. 1 - שיהיה כרטיס קול פשוט און בורד (כמו שיש בכולם בעצם) 2 - רצוי 1 ג'יגה זכרון אם מסתדר, אם לא 512 כמובן 3 - כרטיס מסך פשוט, שיוכל להריץ משחקים ברמה מינימלית, רצוי יציאה לשני מסכים (כמו הNVIEW של NVIDIA) 4 - צורב 5 - הרד דיסק, רצוי 120 ג'יגה, מינימום 80 6 - עכבר ומקלדת אופטים אלחוטיים ,הבנתי שיש סט לא רע ופשוט של GENIUS, משהו כמו 160 ש"ח? 7 - מסך 17 שטוח, 8 - מארז כולל ספק, קריר ומאוורר אין צורך בCD DVD או FLOPPY....
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי את המפרט שהמלצתם- אולם יש לי כמה שאלות לגביו. 1. האם יש צורך הכרחי בשני HDD? (אני אסתפק ב- 160GB) 2. אין לי צורך בכונן (DVD, צורב). 3. הייתי מבקש לקבל שני מפרטים מקבילים- האחד על בסיס INTEL והשני על בסיס AMD (עם מעבדי הליבה הכפולה בשניהם, אולי אפילו עם חריגה קלה לכיוון 4K למרות שהייתי מעדיף לחסוך ולהישאר קרוב יותר למחיר המקורי) 4. המחשב ישמש בעיקר לתוכנות גרפיות (גם תלת מימדיות) וכן לדברים הרגילים (אינטרנט, סרטים, מוסיקה, הורדות ואולי משחקים לא כבדים- FIFA נחשב כבד?) אני מקווה שכיוונתי הכי מדויק שאפשר. תודה לכל העוזרים!
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-