ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4500 (אם יש משהו יותר טוב ניתן לחרוג מעט). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים תואר בהנדסת מכונות, שפות תכנות, solidworks. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לפחות 256GB SSD אחסון. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
להלן המפרט שהרכבתי: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 514.01 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 2700 Memory [ ¤ 270.87 ] 2 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 10 Highest Performance Cooler for AMD [ ¤ 101.24 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 498.43 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 205.6 ] 1 Monitors : 19" LG F900P NEW Flatron Monitor + USB Hub [ ¤ 1816.16 ] 1 Keyboards : G…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייח לצורכי אינטרנט אופיס, סרטים, משחקים (ברמה של GTA 5 , בטלפילד ) והכי חשוב, עריכת וידאו ופוטושופ, אציין, שאני לא עורך במקצועי, ולא בעל ידע רב בתחום, אבל אני כן ארצה להתחיל ללמוד עריכה, ובתור התחלה ארצה להשתמש בתוכנות כמו סוני ואגס, אפטר אפקטס, פרמיר פוטושופ... כמו כן אין לי ידע רב בהרכבת מפרט , מה שהרכבתי פשוט נראה לי מתאים, אשמח לחוות דעתכם, אם צריך לשפר או להתחיל הכל מחדש ... P: להוסיף דברים או להוריד דברים , (כי כבר הזהירו אותי כמה פעמים מלזרוק סתם כסף על חומרה שלא תניב לי דבר ..) כמו כן, לא הוספתי ספק כוח, כי איו לי מושג איזה ספק אני צריך .... וגם כרטיס מסך לא הוספתי, מאותה הסיבה :-) תקציב : 4500 ש"ח אפשר אפשר קצת חריגות .. א…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, לפני מס' חודשים עזרו לי כאן מאוד בקניית מחשב נייד. אני שוב חוזר לפה, רק הפעם עבור אחי - קצין קרבי שבא לו לשחק מדי פעם, בעיקר בסופ"שים. התקציב הוא בסביבות 4000-4500 ש"ח. כרגע הדגמים שראיתי הם Y50-70 ו-FLEX 2 של לנובו. לא יודע מי מהם עדיף. הערה חשובה: המחשב צריך להירכש באילת ביומיים הקרובים, אז אשמח להמלצתכם הדחופה * מטרות המחשב? משחקים כמו באטלפילד וכו'. אין צורך שיריץ בהגדרות Ultra high. הגדרות בינוניות-טובות יספיקו. * גודל המסך? 14" ומעלה, לא קריטי מבריק או מאט * רזולוציית המסך? 1920x1080 FHD אם ניתן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות של פעילות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bl…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח לקבל ייעוץ למחשב עד 3500 (ניתן לחרוג) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500₪ אפשר לחרוג. כמובן שאם אפשר בפחות, עדיף! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל (NBA, FIFA). המחשב ישמש כ"שרת" לאחסון סרטים באיכות גבוהה + ישמש לניגון סרטים באיכות גבוהה (4k HDR full blueray) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)?כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 7 מ-10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם ה…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי נייד Lenovo z560 ואני צריך בשבילו סוללה חדשה ומטען חדש (הכבל של המטען לא במצב בריא). בארץ ראיתי כל מיני חנויות ששם המחיר של המטען + סוללה מגיע למאות שקלים וזה לא מצדיק את ההשקעה. אולם ראיתי שמחו"ל דרך eBay למשל יש סוללה ב20$ ומטען ב 12$ שזה מחיר אטרקטיבי לעומת מה שיש בארץ. מישהו הזמין פעם מחו"ל מהסינים\אסייתים למיניהם שמוכרים חלקי חילוף ויכול לתת עצה איך לבחור מוכר\חלק שלא יעשה לי בעיות אחר כך? האם אפשרי להתעסק עם זה או לא כדאי לקחת סיכון ופשוט לקנות מקורי? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
13.3 W7P 750G I5-2450M Vostro Dell זכרון 6GB DDR3 דיסק 750GB 7200RPM מאיץ גרפי Intel HD Graphics ללא כונן אופטי כרטיס רשת IEEE 802.22 b/g/n תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח). ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות). * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד * זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החברה מציגה מחשב חדשני בשם Sprout שכולל משטח מיוחד המשמש כצג שני - וגם מדפסת תלת-מימד שעתידה לבצע מהפכה אמיתית בשוק לכתבה: http://hwzone.co.il/hp-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%93%d7%a4%d7%a1%d7%aa-%d7%aa%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%9e%d7%93-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%a0%d7%95/
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברשותי לנובו N500. כאשר אני עובד והמחשב על השולחן, החלק של יציאות האויר מתחמם בצורה רצינית. היום התצוגה התחילה להבהב (שנייה יש תצוגה, שנייה מסך שחור) עד שפשוט נכנסתי לתנוחה שבה אני בד"כ עובד כדי להימנע מהבעיה, שבה חצי המחשב עם יציאות האויר נמצא באויר, והחצי השני על השולחן. לדעתי הבעיה נגרמת מכך שחוץ מיציאת האוויר בצד, יש את יציאת האוויר בתחתית המחשב, וכאשר המחשב נמצא על משטח חלק, היציאה הזו לא יכולה להוציא אוויר, כי המשטח חוסם אותה. תקנו אותי אם אני טועה. בכל מקרה, אני רוצה למצוא פתרון. חשבתי להגביה את המחשב כשהוא על השולחן בעזרת מעמדים כלשהם (לדוג' לשים פיסות עץ מתחתיו), אבל למרות שזה יהיה יעיל בבית, זה לא מתאים לי כשאני רוצה להתנייד עם המחשב. רעיון כלשהו? ???
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מחשב HTPC לסלון, המחשב יתחבר לרסיבר ומשם לטלויזיה 720P. המחשב הזה צריך להיות יותר אטרקטיבי מMac Mini שנקנה ב600 דולר. אם אי אפשר לנצח את זה אני אאלץ לקנות מקינטוש :'( תקציב: עד 2400 ש"ח ייעוד: מחשב HTPC לסלון (שקט, יפה , קטן) ציוד היקפי: שלט רחוק, wifi (ללא כרטיס טלויזיה אבל עם אפשרות הרחבה בעתיד) עם DVD, ללא Flopy, כרטיס קול מובנה, כרטיס מסך מובנה עם יכולות ניגון HD העדפות: מעבד Phenom II X2 בכוונה לנסות לפתוח ל4 ליבות. קירור: כמה שיותר שקט, כלומר קירור ייעודי למעבד שהוא נמוך ויכנס למארז HTPC הרכבה: אין צורך אוברקלוק: פתיחת ליבות למעבד מארז: מארז לHTPC, משהו בסגנון של Antec NSK2480 Black שגם מספק קירור טוב ומקום להוספת כרטיס טלויזיה בעתי…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מחול בתקציב של עד 1500$. המחשב הולך לשמש לעבודה משרדית כבדה יחסית, הרבה תוכנות שפועלות ביחד חלקן כבדות (פוטושופ לדוגמא). הגודל והמשקל של המחשב מאוד חשובים - עדיפות לכמה שיותר קטן וכמה שיותר קל אבל כמובן שלא יהיה מיני נייד... אני צריך מחשב יחסית חזק. יש לי עדיפות ל DELL - אפשר להגיד שחובה. אשמח לקבל המלצות לדגמים או מפרטים של דל, אני כבר ארכיב את המפרט דרך האתר הרישמי של DELL. תודה מראש! [br]פורסם בתאריך: 20.03.2010 בשעה 15:10:13 בנוסף חשוב שיהיה לו כרטיס מסך מכובד (ולא מובנה) בשביל שיוכל להריץ גם משחקים חדשים שיוצאים לשוק.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה המפרט שאני מתכוון להזמין בקרוב, אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות. אני מעוניין במחשב חזק להפעלת ויסטה, כולל אפשרות להריץ משחקים ברמה גבוהה (אבל לא גבוהה מאוד). מעבד: Intel Core 2 Duo E6700 לוח אם: Asus P5B-V -- האם כדאי לוח אחר? חשוב לי שיהיו 4 מקומות לזכרונות, שאני אוכל לשדרג בעתיד ל-4 ג'יגה (או שכדאי כבר עכשיו לקנות?) זכרון: Kingston 2GB (1x1GB) 800mhz DDR2 כ. מסך: Leadtek geforce 7950gt extreme 512MB ד. קשיח: WD wd2500ks 250GB sata2 16mb cache צורב: LG GSA-H30N x18 מארז: Thermaltake Soprano black (למרות שנראה לי כדאי להתפשר כאן, כי לא מזיז לי איך נראה המארז) זה יוצא דרך מקסימום: 9512 ש"ח, לעומת פלונטר (רק זיכרון של חברה אחררת): 8008 ש"ח. פלונטר נשמע קורץ מבחינת מחיר, אבל …
-
- 36 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח אם תבנו לי מפרט מחשב בתקציב 2500 ש"ח - ללא חריגות. עוד פרטים: * דיסק קשיח 500GB * שלא יכלול צורב * שלא יכלול מסך * אם יכנס בתקציב כרטיס מסך שתומך בDX11 ואם צריך עוד פרטים תגידו לי ואני יתן. תודה. עריכה: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Call of Duty, Battlefield, L4d וכו' ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעי…
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הלך חברים, בזמן האחרון נאספו לי כמה חלקי מחשב, אני מוכר לרוב בEBAY ורציתי לברר מה השווי שלהם: לוחות אם: 1. GA-G41M-ES2L GYGABYTE http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3024#ov תקול, הוא הוצעה ממחשב שנדלק מידי פעם, אך לא עשה בכלל POST או צפצוף, היה שם ספק גנ'רי שהוחלף בספק FSP, אך לבסוף התברר שהלוח נדפק, המעבד שהיה בו, עובד תקין בלוח חדש, לא יודע אם הוא נדפק בגלל ספק ג'נרי, לא נראה ויזואלית שהוא נשרף או משהוא, בכל מקרה זה המצב שלו. כרטיסי מסך: 1. GYGABYTE GV-NX66256DP http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1218#ov תקין לגמרי *יש לי עוד 6200LE ו GTS250 שאני יוסיף פרטים יותר מאוחר
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ! החלטתי שאני רוצה לבנות מחשב בעצמי ולא לקנות אחד מוכן שבכלל לא עונה לכל הדרישות. אני די מבין בכל החלקים של המחשב, אבל הנה הבעיה: אני לא ממש מבין. יש לי תקציב של 6000 שקל, מה שאומר שלא ממש מומלץ לבנות מחשב בתקציב כזה כשאין לך מושג מהחיים שלך ??? (טוב, אולי קצת ...) חלק אחד כבר קניתי מכיוון שהוא היה במבצע ועלה רק 1560 שקל-כרטיס מסך ASUS GTX 580 (יש לאייסוס כמה דגמים. לחצו כאן כדי לראות פרטים על הדגם הספציפי ). עכשיו נשאר לי לקנות את שאר החלקים. אני רוצה לבנות מחשב שיריץ את המשחקים הכי הכי כבדים בצורה חלקה על מקסימום גרפיקה. (יש לי 6000 שקל תקציב, אז זה אפשרי ) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חלקים למחשב גיימרים טוב בהתאם לתקציב... תודה לכל העוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כרטיס מסך: 2GB gigabyte geforce gtx 650 זיכרון: 8x2 זיכרון קשיח: SSD 128 ו 1 טרה רגיל
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (במידה וצריך מסך 5500) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תוכנות בנושא תכנות ושוק ההון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הבנתי שיש צורך במסך כי למסך שלי יהיה אוברקלוקינג או משהו בסגנון, אז במידה וצריך מסך התקציב הסופי הוא 5500. המסך הנוכחי : samsung c24f390fhm 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש לחיבור למקרן (כל מחשב יתאים לכך) אך להבדיל מ ה lenovo sl300 שלי יהיה בעל מסך טוב בעל זויות צפייה רחבות לדעתי עליו להיות לפחות בגודל 15 אינצ' תודה ניצן
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש המלצה למחשב נייד עבור אחותי מדובר במחשב עבור לימודים (יותר נכון דוקטורט) כלומר לרוב יהיה בשימוש עבור אינטרנט ותכונות אופיס (word, powerpoint) היא מחפשת נייד שיהיה קל יחסית לסחוב וגודל מסך באיזור 13-14 אינץ' למישהו יש המלצות למחשב אמין וטוב לדרישות הבסיסיות הללו? תקציב באיזור ה 2000-2500 ש"ח. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1) תקציב: עד 3000. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר ללימודים, צפייה בסרטים באיכות גבוהה ומשחקים (לא כבדים מידי בסגנון FM15) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא, 15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920x1080 אם יש רזולוציה גבוה יותר בלי שהמחיר יקפוץ אז למה לא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 3.5 קילו גג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן נדרש זמן סוללה ארוך (4-5 שעות זה זמן סוללה ארוך בשבילי) * האם יש צורך ביצי…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
650 ₪ - Intel Quad Core i5 2400 3.2Ghz 270 ₪ - MSI B75MA-E33 170 ₪ - 4GB Crucial DDR3 1600Mhz 1260 ₪ - NVIDIA GeForce Gainward GTX760 2GB GDDR5250 ₪ - Seagate 500G 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 450 ₪ - Cooler Master Force 500 + FSP Raider 550W 80+ Silver BUNDLE 33 ₪ - Intel Original 1155 65W אין מה להגיד- עמדו במשימה. הצליחו להעמיד מפרט עם מרובע ליבות חזק, ספק עצמתי ואמין וכרטיס מסך מהיר ב3K בדיוק. שירות מעולה עם המון סבלנות. להבנתי זה הרבה שהיה אפשר להוציא מהסכום הזה. (נ.ב. היה אפשר לחסוך 200 שקל ב"שנמוך" ל7870 XT)
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול להעריך כמה המחשב הזה שווה: p3 667 MHZ לוח אם - אינטל 133 זיכרון 128\133 SDRAM כרטסי מסך" tnt 2 32MB 64 PRO NVIDIA כרטיס קול VIBRA 128 קריאטיב DVD ATAPI 16X פלופי , מודם,כל העסק ומסך FLATRON 775FT (LG( אני יודע שלא ציינתי חברות של חלק וזה כי אני פשוט לא יודע, זה היה לפני שלוש שנים וזה לא עניין אותי! כל מה שרציתי זה מעבד פנטיום!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד- intel i7 930 לוח אם- gigabyte x58-ud7 מארז- thermaltake full armor מאוורר למעבד- Scythe Ninja 3 כרטיס מסך- nvidia 8800 gts הארד דיסק- sumsung 1 terabyte הארד דיסק ssd 60 giga gail
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-