ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
* מהארץ (ישראל) * תקציב:4500 * יש מצב לחריגה תלוי במה תציעו * מטרות המחשב? לדוגמה: (עריכה/גרפית\גיימינג\אינטרנט ואופיס\מוזיקה\סרטים\תיכנות\לימודים) * גודל המסך? 15ומעלה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מומלץ (לא חובה) * בלוטות? מומלץ (לא חובה) * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? מומלץ (לא חובה) * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא ממש * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הבנתי.. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אפשרויות נוספות במחשב: שהמחשב יהיה מחברה טובה ואמינה שיחזיק להרבה זמן לא יעשה בעיות שיתאים …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה מפרט מבוסס מערכת AMD מה שבנוסף חשוב לי שהHHD יהיה לפחות 120GB זיכרונות לפחות חצי GB רצוי 1 מעבד הייתי רוצה שיכנס אתלון 3200+ אין צורך בתמיכה ב SLI ואני ממש לא חושב על O.C עתידי המחשב צריך גם לכלול גם ציוד הפקי של מסך,מקלדת,עכבר,רמקולים, וזהו בעיקרון הייתי גם רוצה קצת הסבר על המפרט אם יהיה משהו שאני לא אבין אגב אם אפשר להכניס גם כרטיס מסך GEFORCE6600GT או כרטיס מסך שמתקרב לביצועים שלו זה יהיה מעולה.. וספק שיהיה משהו אכותי... תודה מראש לעוזרים.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב שלי כבר כמעט חוגג 10 והוא מראה סימנים שהגיע הזמן להחליף אותו. השימושים המתוכננים במחשב הם משחקים (גם כבדים), סרטים, עריכת קול והורדות. בגדול קראתי פה בפורום הרבה וגיבשתי איזה מפרט, אך אני אשמח לשיפורים והצעות ואולי גם קצת לצמצום המחירים כי חרגתי מעט ממה שתכננתי (סביבות 7,000 ש"ח). אחרי התלבטות די קצרה החלטתי להשאר עם מערכת הפעלה XP 32 bit, אך אני רוצה שמפרט יתאים גם למערכת 64bit בעתיד. אלו ההגדרות הכלליות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות: אני לא בטוח, אני מאמין שאם זה אכן יהיה יותר משתלם לא תהיה בעיה לשלם גם במזומן. 2. מטרות המחשב: השימוש היומיומי יהיה הדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט, הורדות, תוכנות אופיס ומשחקים (גם משחקים כבדים). אני גם אראה סרטים במחשב (בעי…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
-
שלום רב, אני מתכוון לרכוש מחשב מדיה סנטר . HTPC המטרה של המחשב היא צפייה בסרטי HD בלבד ולא למשחקים . ובכל זאת, חשוב לי מאוד שזה יהיה מחשב חזק, שיוכל להריץ 1080P בצורה חלקה, ללא שום עיוותים וקרטועים! להלן שתי הצעות למפרטים שקיבלתי בשתי חנויות שונות.אשמח לשמוע את חוות דעתם של "תותחי" הפורום- איזה מבין שתי ההצעות יכולה לשמש כבסיס טוב יותר עבור מחשב שיתאים לצרכיי. ולאחר שיבחר המפרט האיכותי יותר- מה עוד הייתם מוספים/משנים עליו בכדי שיתקבל המפרט האידיאלי ביותר עבורי. כמובן שאם מישהו יצביע על אחד מבין המפרטים המומלצים של האתר, אשקול זאת בכובד ראש, אם כי, מפרטים אלו עדכניים לחודש ספטמבר... הצעה מספר 1: מעבד Intel core 2 Due E4500 2.2Ghz לוח GIGABYTE GA-G33M-S2H זיכרון OCZ 2048…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים אני צריך מחשב נייד לצרכי תכנות ושימושים כלילים עד 3K. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, עדיף בפחות אם אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות לצרכי עבודה בשימוש יום יומי, שימוש באינטרנט, סרטים ב-HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב אבל עדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק לעזרה בנוגע למפרט הבא, הוא למשחקים, אינטרנט, סרטים ולימודים. מעבד: Intel Core2Duo E8400 3.0GHZ קירור: Zalman לוח אם: Gygabyte INTEL P43 SATA-II PCI-X16 דיסק קשיח: SEGATE 500GB SATA-II 7200RPM 32M זכרון: INFINITY Dual Channel DDR-II 4GB 800MHZ כרטיס מסך: Gigabyte 9800GT 1GB HDMI PCI-X16 Zalman כרטיס קול: 7.1 Channel Surround sound O\B צורב: LG DVD-RW X20 Dual layer מארז: Colosrsit ATX 3 Fans + 450 EZ-Cool True Power מסך: Asus VK222U מה אתם אומרים? מה לשנות? לגבי הזכרון אני לא בטוח, לא מכיר את החברה.. חשוב לי שהלוח אם יתאים לזכרונות, יש הרבה בעיות עם זה... תודה מראש..
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד של מק בגודל 13.3 לטובת תיכנות ופיתוח אפליקציות למק (סטודנט למדעי המחשב)- ניסיתי להתקין האקינטוש אך היו המון באגים לכן ווירתי על הרעיון. המחשבים מאוד יקרים והתקציב יחסית דל, וכמובן רוצה לקבל את המחשב הכי טוב ביחס לכסף,ראיתי שתי אופציות: APPLE MACBOOK AIR 13 MQD32HB/A https://upstore.zapshop.co.il/product/34103 3600 שח. ויש את הפרו - https://upstore.zapshop.co.il/product/34104 aapple MacBook Pro 13 MPXQ2HB 4700 שח. או לקנות יד שניה???? אשמח לקבל פה המלצות יציריות. תודה . אני נוסע לאילת כך שאפשר להביא הצעות גם משם, ללא מעמ.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני כשבוע ביקשתי מכם הצעות למפרטי מחשב - מצאתי מפרט שמצא חן בעיניי (ולא הומלץ על ידכם) , אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם על המוצר: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10469 אציין כי המחשב נועד לשימוש סטדרטי - גלישה, הורדות, צפייה אונליין בוידיאו, סרטים, משחקים מידיי פעם ושמיעת מוזיקה. בנוסף - אם מישהו מכם מכיר את החברה "שניידר" - מה יכול לספר לי עליה מבחינת השירות, וגם על שירות הלקוחות והמעבדה של HP. תודה רבה, דורון
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום פורום יקר! לפני הכל - תודה רבה על העזרה!!! רכשתי טלוויזיית panasonic CX600 וסאונד בר Harman Kardon SB35, ועכשיו - אני מחפש את המחשב שיעזור לי להפיק את המקסימום מספריית המדיה שלי (מוזיקה קלאסית וסרטים) על גבי שני המכשירים האלה. מעבר לשימוש השוטף כמחשב מדיה, אשתמש במחשב גם לגרפיקה בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור. בלי עריכת סרטים). הדרישות העיקריות שלי מהמחשב הוא שהוא יהיה קטן, שקט, ואסתטי (המחשב ימוקם על מדף בסלון). הנטייה הראשונית שלי הייתה לכיוון המק מיני, אבל אני לא קשור רגשית לאפשרות הזו תוכלו לעזור לי בהמלצה על מפרט במחיר סביר? על הסקאלה שבין מחיר לאיכות - אני מעדיף איכות על פני מחיר. תודה רבה פורום יקר!!!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הכולל אמור לנוע סביב 2500 ש"ח אם אפשר גם עם וגם בלי מסך תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית נייד HP Pavilion G6 ואני רוצה להוסיף זיכרון כדי להמהיר משחקים. הכרטיס מסך הוא onboard ולפי מיטב ידעתי הוא חולק זיכרון עם הזיכרון RAM של המעבד. השאלה האם כדאי להוסיף עוד סטיק? כרגע יש ארבע, אם אני אתקין עוד 4, האם יהיה שינוי? כלכלית זה לא משנה לי, סטיק זה 180 שקל ככה שזה לא רציני. הנייד מגיע עם i3. יכול להיות שהמעבד יהיה צוואר בקבוק? האם 8gb של RAM יוסיף לביצועים? אם כן כמה? אם לא, אז אולי דרך נוספת לעשות את הנייד יותר מהיר? אולי SSD שמתחבר דרך USB? קירור+OC? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תציעו את האפשרויות אם זה יוצא דופן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, עבודות משרדיות, ומדיה (מוזיקה וסרטים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - כתבנים בעיקר - VisualStudio, Webstorm, Pycharm וכו', יכול להיות שיהיה צורך במכונה וירטואלית אז מעבד טוב ו-RAM יתקבלו בברכה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! קודם כל,אני מצטער שאני פותח עוד דיון לאחר אינספור דיונים שנפתחו ע"י. כמו שניתן יהיה לראות, התקציב השתנה וגם מספר רכיבים, לכן פתחתי דיון חדש בשביל שיהיה מסודר ומאורגן. זה יהיה המפרט הסופי בעז"ה תקציב: 6.3K. חריגה: עדיף שלא אבל במידת הצורך אז 100-200 שקל., לנצל הכל או מלחסוך?לא להתפשר על חלקים אבל גןם לא צריך אוברקיל. שימושים: גיימינג כבד - BF3/4, CS, PES , FIFA, NBA וסימולטורי טיסה למיניהם. תיכנות - VISUAL STUDIO כרגע ובעתיד אעבור לסביבות פיתוח יותר מיתקדמות ודורשות כנראה. עריכה - מידי פעם אשתמש בתוכנות עריכה ועיצוב כמו PHOTOSHOP ועוד דברים בסיגנון, זה לא משהו תדיר ככה שאין דרישה מיוחדת. המחשב מיועד להריץ משחקים ותכנים אחרים באיכות …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
את המעבד הנ"ל כבר הבאתי מחו"ל ואת שאר הרכיבים אני עומד לקנות בארץ. התקציב שלי הוא גדול מראש אולם אני לא מאלו שמשחקים הרבה אז אני לא צריך כרטיס ממש חזק אבל אני רוצה אחד טוב,OC כמובן אני רוצה ובגלל זה אני רוצה שתמליצו לי על מערכת קירור מים טובה. בקיצור זה מה שהרכבתי: AMD Athlon 64 FX-57 Socket 939 - כאמור יש לי כבר DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D Corsair TWINX 1GB PC4000 2*512MB DDR 500 Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA X2 - אני מוריד ה מ ו ן. Leadtek Geforce PX6800 256Mb Retail PCI-Express SLI - מספק אותי מעל ומעבר,אני רק רוצה שיחזיק לי את כל המשחקים,בנוגע להגדרות אני ממש לא לחוץ על הגבוהות ביותר. Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card - בשביל האיכות שמע של המשחקים והסרטים. Lo…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך להכניס 2 מחשבים בקופיגורציה משרדית (אין צורך ב 3D) לארון בעומק ----47 רוחב------35 גובה------50 ס"מ מן הסתם צריך לקחת בחשבון את החיווט מאחורי המחשב הדרישות במפרט הן: תקשורת LAN מהירה יציאת DVI (ואם אפשר HDMI --לא חובה) הרשת תהייה של בין 10-16 מחשבים עם אפשרות ל STREAMER דוגמת POPCORN HOUR או מחשב מרכזי עם כל האודיו וידאו בנוסף מבקש המלצה על מסך 22" לתליה על הקיר (כנו תמונה)החיווט מוכן בקיר! תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך שילוש קדוש לדוד שיש לו כבר מארז, ספק, וצורבי DVD. הוא עובד הרבה על המחשב (מיילים בעיקר, תמונות), ולכן מה שאני חושב שהוא צריך זה כפול ליבה Sandy Bridge (הדילמה היא שתי ליבות חזקות וכרטיס מסך של אינטל מול שתי ליבות חלשות וכרטיס מסך חזק של AMD, ואני בוחר באינטל כי לרוב הוא עובד על המחשב ורק הילד שלו מדי פעם משחק עליו, ובכל מקרה, כשיהיה צריך, אפשר יהיה להוסיף כרטיס מסך למפרט), לוח אם וזכרונות DDR3. מ-RSM, הכי נוח לו להגיע לשם, אפשר גם מזיגזג. אפשר למצוא כזה שילוש במחיר שציינתי למעלה?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב והחלטתי לקנות DELL נייד , השימוש שלי הוא דיי כללי אינטרנט סרטים הורדות יכול להיות שאעבוד קצת עם סאונד( cubase )אני רוצה מחשב חזק שיחזיק לי מעמד לכמה שנים טובות, ההתלבטות שלי מתחלקת לשתיים: האם המחיר של ה-xps 15 מצדיק אותו ועדיף על ה-inspiron 15R ? והאם כדאי לי לקנות מחו"ל בגלל הפרשי המחיר...? ****לשתי הדגמים שאני מתלבט יש מעבד Intel® Core™ i5-480M (2.66GHz, 4Threads, turbo boost up to 2.93Ghz, 3M cache) תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
איזה מפרט עדיף לגיימינג שיריץ משחקים על הכי גבוהה ויהיה חלק..? אני גם עושה CF הכרטיס מסך שלי הוא Radeon HD 6850 (אני רוצה גם שיהיה מחשב די שקט) מפרט ראשון עם ביצוע CF : מעבד: AMD PHENOM II X 4 965 940 940 ₪ לוח אם : GIGABYTE GA-MA790X-UD3P 500 500 ₪ דיסק קשיח WD 1TB WD10EARS 340 340 ₪ זיכרון 1333 Mhz KINGSTON 4 GB DDR3 ( 2 X 2GB ) 260 260 ₪ צורב SAMSUNG X22 sata2 DVD-RW 120 120 ₪ מארז ATX USB ON FRONT 1120 150 150 ₪ ספק כח 750CORSAIR CMPSU-750TX Retail 660 660 ₪ כרטיס מסך SAPHIRE HD68501G DDR5 1074 1074 ₪ מאוורר מארז Supersilent glacialtech 12” 104 ₪ + הכרטיס מסך שלי שלא צריך לשלם עליו Radeon HD 6850. זאת אומרת שיהיה 2 כרטיסי מסך. = מחיר של הכל : 4144 ₪ האם המפרט הראשון…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי חברים, הגיע הזמן להחליף את הגרוטאה למאנסטר טראק אני יודע שכולם כל הזמן אומרים שלקנות מחשב ב9000 שקל כל שנתיים שלוש זה בזבוז גדול, עדיף לקנות ב-5000 כל שנה, אבל ב-5000 שקל אפשר לשדרג רק את הבפנוכו של המחשב (מעבד זיכרון כרטיס מסך וכו....) וצריך שיהיה כבר את הדברים שלא מחליפים (מארז, מסך,דיסק קשיח וכו), ולכן אני קונה פעם אחת ב-9000 ואז אני יקנה כל פעם בפחות. המחשב מיועד למשחקים. אוקי אז זה המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1305.61 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard [ ¤ 821.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 277.25 ] 2 Hard Discs : Wester…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הרצת תוכנות "כבדות" * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כל כך מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כ-6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאות HDMI, USB 2.0, USB…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני יכול לקבל את אחד מהדגמים הנ"ל של LG בהנחה משמעותית (בערך 3K ש"ח). הם נראים לי דומים מבחינת המאפיינים וה-L228 נראה לי עדיף בגלל המסך הגדול יותר (15.4" לעומת 13.3" ב-L228). אשמח לדעתכם. האם הדגמים הללו מומלצים והאם יש אופציה משתלמת יותר במחיר הנ"ל?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן! * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (+שימוש כסטרימר לטלוויזיה), הרצת תוכנות לא קלות - Solidworks, Matlab. * גודל המסך: 14-15.6". רצוי שיהיה מט. * משקל רצוי: שמצד אחד לא יהיה כבד מדי, אך מצד שני שהורדת המשקל לא תפגע משמעותית בביצועים. * זמן סוללה: אין לי ידע בנושא, אבל אני מעריך שזמן סוללה ממוצע יספיק (אני נמצא בסביבת עבודה בה כמעט תמיד ניתן למצוא שקע להתחבר אליו). למיטב ידיעתי גם ניתן לקנות אח"כ סוללה בנפרד - כמה עולה סוללה טובה? אולי יהיה משתלם לקחת מחשב עם סוללה זולה ולקנות בנפרד עוד סוללה מאשר לקנות מחשב עם סוללה טובה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * בלוטות? יכול להיות אופציה נחמדה, אבל לא מחייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי ערב טוב, ראיתי בKSP וב-BUG שני מחשבים שדיי אהבתי מבחנת מפרט : 1. מחשב נייח Desktop Intel Core i5 7500 3.4Ghz - GMR HAVOC - קישור חנות KSP . 2. מחשב שולחני HP Pavilion PC 570-p011nj -לבן - קישור חנות BUG . **הדרישות שלי הם גיימיניג (דיי בסיסי) - FIFA 18, Tekken 7 , DiRT4 וכו'... כמה שאלות קטנות: 1. מה עדיף באופן כללי ? BUG או KSP ? 2. מה עדיף ? את המחשב של BUG או KSP ? 3. האם אתם מכירים אלטרנטיבות אחרות ? חנויות , מחשבים אחרים וכו'... **אלטרנטיבה -הרכבת מחשב דרך KSP תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-