ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב נייד חשוב לי שיהיה בעל ביצועים חזקים (מעבד, זכרון, הארד דיסק, זמן סוללה) וקל ככל שניתן יש את אופנת מחשבי המיני בזמן האחרון אבל אני לא יודע אם הם כאלה נוחים כי זה כבר ממש קופמקפטי... נראה לי שמסך 12 אינץ' יעשה את העבודה - לא צריך יותר מזה היה לי את הX31 של IBM וזו בערך החברה היחידה שאני מכיר מניסיון... יש המלצות? תודה
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים צהריים טובים, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות אך גם למשחקים קלים מבחינתי דרישות סף הם Core - i7, 1TB SSD, 16GB RAM עשיתי קצת מחר על הGPU המובנה Intel Iris Xᵉ, וראיתי שהוא עושה אחלה עבודה ביחס לGPU הLOW LEVEL כמו MX 330, אז אין לי סיבה לחפש משהו אחר. תקציב כאמור עד עד 3.5K. בחיפושים ברשת מצאתי 2 מחשבים שחומרתית הם 1 ל1 אותו דבר, אותה סדרה אולם תת סדרה שונה (BQ2786W מול BQ2577W) אולם קיים פער של 400 ש"ח במחיר ואני לא מצליח להבין למה, למעט הבדל בצבע https://www.bug.co.il/brand/asus/color/black/vivobook/15/x1500ea/bq2577w https://ksp.co.il/web/item/236797 יש הסברים/תובנות או המלצה לדגם אחר…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 וכן אפשר לחרוג אם יש שיפור משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בינוני כבד,זכרון 64 כנראה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווי…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, מחפש המלצות למחשב נייח עבור ילד בן 10 . שימושים עיקריים -פורטנייט , אינטרנט , יוטיוב , אופיס וכו׳ . מתחיל לאחרונה קצת להעלות ליוטיוב ורוצה יכול לעשות capture למשחקים שלו . לא צריך משהו משוגע אבל שיתן מענה טוב וישרת להרבה זמן. שיהיה מארז גם יפה אם אפשר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4-5k מקסימום . מעדיף כמה שיותר לכיוון 4 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פורטנייט , אינטרנט , יוטיוב , אופיס וכו׳ . מתחיל לאחרונה קצת להעלות ליוטיוב ורוצה יכול לעשות capture למשחקים שלו . לא צריך משהו משוגע אבל שיתן מענה טוב וישרת להרבה זמן. שיהיה מארז גם יפה אם א…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר להוסיף כמה מאות אם זה קריטי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - מטלב, סולידוורקס, פוטושופ, משחקי מחשב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך כונן דיסקטים מספיק רק צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - משהו כמו 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אני לא יודע מה זה אפילו אז כנראה שלא כל כך חשוב 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב בסך עד 2500 ש"ח. המערכת צריכה להכיל: מחשב, צג LCD, מדפסת, רמקולים, מקלדת ועכבר. המערכת מיועדות לילדות בנות 10,12. קרי השימושים הפשוטים ביותר - "שימוש משרדי" מה שנקרא. המערכת צריכה להיות מורכבת בחנות בב"ש, אני מכיר את : פנדה, KSP, אייבורי. אשמח להתייחסות לנקודה נוספת - בעיקרון המחשב הוא במקום iPad, נפח לא ידוע בנתיים (אעדכן בהמשך). השאלה היא מה עדיף? או נשאל אחרת כי "מה עדיף" זו שאלה סלקטיבית.. למה משמש הiPad והאם לפי דעתכם זה בזבוז להתמיר את הiPad במערכת שכזו?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לא כולל מסך\ציוד היקפי השימוש הוא ביתי בעיקר אינטרנט, חשוב שירוץ חלק (כרגע המחשב לא זז ועבר זמנו) בנוסף אני צריך שהמפרט יכלול: צורב דיבידי ומארז, וללא ציוד היקפי\מסך
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך למחשב למטרות אינטרנט, סרטים, פוטושופ, מטלב לא למשחקים. ללא OC ללא ציוד היקפי, לא מערכת הפעלה וכולל הרכבה. צריך יציאת DVI למסך ועוד אחת לטלוויזיה (רצוי HDMI) לא חייב שיעבדו בו זמנית. זיכרונות 4GB HD של 2T DVD פשוט חשוב שיהיה שקט (9/10). דרושה יציאת SPDIF או COAX חנויות מעודפות: ק.ס.פ או איבורי לא מכוון לשדרג, רצוי כי יתבסס על אינטל אלא אם זה הפרש כספי גדול מדי. במידה ותוספת כספית קטנה תשפר את יחס עלות/תועלת ניתן לחרוג בכ-300 ₪. תודה מראש ))
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך שילוש קדוש לדוד שיש לו כבר מארז, ספק, וצורבי DVD. הוא עובד הרבה על המחשב (מיילים בעיקר, תמונות), ולכן מה שאני חושב שהוא צריך זה כפול ליבה Sandy Bridge (הדילמה היא שתי ליבות חזקות וכרטיס מסך של אינטל מול שתי ליבות חלשות וכרטיס מסך חזק של AMD, ואני בוחר באינטל כי לרוב הוא עובד על המחשב ורק הילד שלו מדי פעם משחק עליו, ובכל מקרה, כשיהיה צריך, אפשר יהיה להוסיף כרטיס מסך למפרט), לוח אם וזכרונות DDR3. מ-RSM, הכי נוח לו להגיע לשם, אפשר גם מזיגזג. אפשר למצוא כזה שילוש במחיר שציינתי למעלה?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי כל החיפושים באינטרנט אחרי מפרט זה מה שאני הולך לקנות אני חושב: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz GIGABYTE GA-P35-DS3L OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 PALIT GEFORCE 9600GT HDMI 512MB DDR3 PCI-E ומארז בסביבות 600 ש"ח כולל ספק. השימושים למחשב יהיו לאינטרנט, משחקים פה ושם (להתלהב קצת מהHDMI בהתחלה שיתחבר לLCD),המחשב משמש גם בתור שרת, ועבודה בסביבת פיתוח בעיקר. עכשיו השאלות הבאמת חשובות: לא הצלחתי להבין את ההבדלים המהותיים בין הגרסאות השונות של המעבדים, ז"א 6,7,8 , 8400 יותר טוב מ6775 ? האם הלוח אם הנ"ל סבבה בשביל המפרט הזה, OC אני לא כ"כ מתכנן, אולי בעתיד אם ממש ישעמם לי. בעניין הכרטיסי זכרון אני לא סגור על זה בכלל…
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הערה: השאלה המקורית ושלושת התגובות הראשונות מתייחסות לשאלה הקודמת שביקשה חוות דעת על מחשב כמו Asus VivoBook S200E-CT247H לצרכי קריאה, כתיבת מסמכים וצפייה בסרטים. נערך בעקבות החלטה לפתיחת טופס המלצה. * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קריאת קובצי PDF, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית בעיקר או photoshop, אבל אם זה מה שגורם לייקור אז לא מחייב) * גודל המסך? בין 11" ל13" * רזולוציית המסך? נוח בעיקר לעבודת office וקריאת ספרים אלקטרוניים, שוב אני לא ממש יודע מה עדיף אשמח לעצתכם * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. אולי משהו שיעזור לגלול קבצי PDF בקלות, או בעצם הנקודה האדומה הזאת אני אוהב אותה * משקל רצוי? פחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בהחלט. בסבי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקציב הוא 4500 עד 5000 ש"ח, כאשר ה-5000 הוא ממש גבולי אז לא לחרוג אפילו בשקל, ועדיף שיהיו כמה שיותר אפשרויות שדרוג. ללא צריך ציוד היקפי. יש לי דיסק קשיח מהמחשב הקודם SATA 80GB ואני מעדיף לקנות אחד חדש עם נפח גדול יותר, אבל במקרה שאני יוותר, השיפור במפרט יהיה גדול? תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Primier, Lightroom, Photoshop, Aftereffects. שימוש דיי תדיר, לימודי קולנוע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה לחבר שלי, והוא פשוט מחפש משהו אמין שנותן תמורה למחיר. שימוש לתקליטיה ואלי קצת למשחקים, ולכן נראה לי שצריך נפח גבוהה לאחסון וכן עדיפות למסך כמה שיותר גדול מינימום 15.6.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לקנות נייד לשימושים בסיסיים (אופיס אינטרנט סרטים). גודל מסך 14-15.6. חשוב שיהיה עם משקל נמוך, עד כמה שאפשר במסגרת גודל המסך והתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח, אפשר למתוח קצת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אלא אם ממש לא הכרחי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 אם זה ייתן הבדל ניכר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + צפייה בסיסית בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים. לאחר קריסתו של מחשב הגיימינג שלי אני נאלץ לפנות למחשב חדש. ישבתי וחשבתי והרכבתי את המחשב הבא.... הצרכים: מחשב גיימינג חזק שיריץ את כל המשחקים החדשים בקלילות של 60 FPS על אולטרא התקציב: 7K 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה, לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המ…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה לוח אם: Albatron PX845PEV pro מעבד: Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz זיכרון: GeIL 256MB PC2700 DDR 333MHz כונן קשיח: WD 60GB 7200RPM מארז: R3 System AIR cyber blue עם כבלי IDE מעוגלים מתנה ספק: Tsunami 350W משחה: Arctic Silver 3 <<< אני לא לא בטוח שאני צריך, אתם תגידו לי :-\ אז אתם אומרים? כרטיס מסך וקול אני לא צריך כי יש לי טובים ואני מעביר מהמחשב הנוכחי שלי מה כדאי לשנות? ואם משנים, אז שישאר באותו מחיר בערך תודה
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.vgames.co.il/website/vgames_article_page.asp?platform=main&seqArticleId=680&seqArticleTypeID=24&numberOfPages=1
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
CPU: AMD Athlon 64Bit 3000+ Venice BW-E6 + Thermaltake TR2 - Motherboard: ABIT KN8 Ultra (נמצא אצלי כבר) Memories: Twinmos 1024mb DDR400 CAS2.5 (512x2) (נמצא אצלי כבר) Graphic Card: PowerColor Radeon X800GT 256MB GDDRIII 256Bit + DVI + TVOut HDD: Samsung 160GB SATAII 7200RPM + EverCool HDD Cooler SHDC-A DVD+-RW: Nec 3540A *Black* Monitor: Samsung 730B 17" 8ms DVI Case: Sunbeam Samurai *Black* + 80mm generic fan PSU: FSP 350W (FSP350-60THN) Speakers: Altec Lansing ATP3 (נמצא אצלי כבר) Floppy: Nec 1.44 *Black* (נמצא אצלי כבר) Mouse: Gigabyte 800DPI Optical Mouse *Black* USB Keyboard: Clicker *Black&Silver* (נמצא אצלי כבר) Gamepads: Spee…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אנחנו לפני רכישה של Workstation שתכליתו היא עיבוד תמונות של דוגמאות ביולוגיות בתוכנת Zeiss ZEN Desk 3 Blue. יש לנו דרישות מומלצות למערכת (מצורפת תמונה, נא להתעלם מדרישות המינימום), אך מכיוון שאני קצת חלוד - אשמח לעזרת המומחים בהרכבת המפרט המדויק. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 10,000 שקלים, חריגה תתאפשר רק אם היא מזערית והתועלת עצומה. 2. מה שימושי המחשב? כאמור, השימוש יהיה אנליזות תמונות בתוכנה לעיל, ייתכן כי גם שימוש בתוכנות נוספות כדוגמת CellProfiler, FIJI או יותר מתקדמות. כרגע אנחנו משתמשים בשתיים האחרונות על מחשבים סטנדרטיים למדי והן עובדות בסדר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700 חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 (מוכן להוציא כמה עשרות שקלים יותר על שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עבודה משרדית וכו... -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 8. 5. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז. 6. מתי מתוכננת קניית המחשב? מתי שאמצא מחשב מתאים. 7. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? שיהיה מסך מגע טוב מספיק כדי לעבוד איתו בעריכה גרפית בינונית. 8. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ממש אין לי 12000 לקניית אחד מאותם ניידים עשויים ממגנזיום ,טיטניום ושאר ירקות. מוכן להתפשר על מישקל , ומצידי שישקול גם 3 קילו ,העיקר שיהיה קטן במימדי האורך והרוחב (עובי לא חשוב ,מסך כמה שיותר קטן ) ושיחזיק כמה שיותר שעות עם סוללה עבה במיוחד (השאיפה זה שיחזיק כמה שיותר קרוב ליום עבודה מלא של 8 שעות) wi-fi + חריץ pcmcia גם הזמנה מחו"ל באה בחשבון . ראיתי את הדגם הזה : msi s270 באתר הבא (בחלק התחתון של הדף ,בצד ימין) http://ivory.co.il/ ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו והאם הוא עונה לדרישות שציינתי למעלה ? אשמח לקבל המלצות לדגמים אחרים האם יש אתר חומרה אמין (גם באנגלית) שמיתמחה ספיציפית במחשבים ניידים ? בסך הכול אני מחפש נייד שמילבד הדברים הרגילים (גלישה ,…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 מקסימום שקל חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?GTA IV,COD6 וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא יודע 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במ…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום קיבלתי תמחשב, אני מנסה איכשהו להגיע לאיפה שצריך להגדיר את זה ולא מוצא, עזרה לאיפה להיכנס או התקנת דרייבר בהחלט יעזרו תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-