עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Tsvi89,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-9000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום רב, שמי יובל ואני צריך את עצתכם, בעבר הייתי פעיל מאוד באתר, אך כבר זמן רב שלא ואני צריך לקנות מחשב שמטרותיו העיקריות הינן עריכת וידאו ועבודה שוטפת ללא משחקים. חשבתי על מעבד חזק והרבה זיכרון וכל השאר דיי סטנדרטי... תודה ענקית מראש מה אתם אומרים ? Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1019 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2328 ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler Socket 1156, יחידות 1 ₪78 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1377 Gigabyte GA-H67M-D2 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪472 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2297 G.Skill RipJaws 4GB DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL, יחידות 2 ₪598 http:/…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by BiTCH,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל תכניסו כמה שיותר רכיבים (המינימום שצריך למקסימום). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 להשתדל שלא. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עריכה גרפית, תכני FHD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - BF4, AC4, BATMAN ARKHAM CITY, BL2, BIOSHOCK,MERTO LAST LIGHT -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? Logitech Wireless …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב נייח לעריכת וידאו. שימושים: כאמור, עריכת וידאו, בדגש על תוכנת Adobe Premiere CS 5.5 תקציב: 5.5K ציוד היקפי: יש צורך במסך, מקלדת ועכבר (מקלדת ועכבר פשוטים). שאלה: האם יש צורך בכרטיס קול ייעודי? הערה: נראה לי בהתחלה נסתפק בכונן 500GB מפאחת המחירים היקרים כיום. תודה רבה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. man ,women,romans! אני צריך עזרה... אני מעוניין לקנות מחשב חדש...מכיוון שאני לא עובד עם תכנות גרפי או עריכת וידאו או שמא אני גיימר מוחלט אני זקוק למכונה ממוצעת מובן שאני רוצה במכונה איכותית שאני אוכל לשחק בה משחקים בחדווה רבה... אך לצערי ההורים המליונרים שלי לא רוצים לממן לי כלום (כרגיל),ומאלצים אותי לקנות מכיסי הדל את המחשב מכיוון שכך יש לי רק רק 4000 שקלים בערך לקניית מחשב חדש...קיבלתי הצעה מחנות מחשב למפרט הבא: לוח אם:intel pentium 4 2.4 mhz מעבד:p4s800 asus כרטיס מסך:geforce mx 440 128mb הארד דיסק: wd 80gb זכרון:512 ddr ram (d-channel) מסך:17 inch שטוח (לא דק) כרטיס קול:בסיסי מארז:midi קירור:3 מאווררים (בסיסי) משניים: צורב+סידירום+רמקולים+מקלדת+עכבר…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by vizido1,

שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד לצרכים של עיצוב גרפי. מה דעתכם על המפרט הבא: (יש לי מסך כבר) ABIT IC7-G Intel 875P Motherboard (HT,Dual SATA RAID,Dual DDR400,5.1 Sound, Intel G-LAN,1394, USB 2) [PIV/DDR] Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3500 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit 433 Mhz , 32x8 Low Density CAS 2 6-3-3 1T, hand picked 4.5ns, 2.6-2.9V, 6 Layer Ultra Low Noise Shielded PCB ATI Radeon 9600 PRO 128MB DVI Retail Video Card Western Digital 60GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 3 years warranty ! LG 52/24/52//16 Combo CD-RW/DVD-ROM Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Mi…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. היי, יש לי מחשב נייד של לנובו (y50-70 עם 860gtx) בזמן האחרון בזמן שאני משחק במשחקים אני שם לב שיש לי צניחות של FPS , למשל משחק כמו cs:go יכול לרות על 190 fps ושנייה אחרי הfps יכול לצנוח ל30-20 לכמה רגעים... ניסיתי לעדכן דרייברים , לנקות אבק ולפרמט את המערכת וכל אלו לא עזרו. האם ייתכן שהחלפת הדיסק הקשיח המכני שלי בדיסק קשיח בטכנולוגיית SSD תפתור את הבעיה? תודה רבה מראש לעונים (:

8. שלום חברים, אני ועוד 2 חברים רוצים לפרגן לחבר משותף שלנו במתנה ליום הולדת, מחשב נייח I7 בתקציב של 3000. אם אני לא טועה יש לו כרגע I3 או I5 והוא מתחיל להתעייף, הנער יום הולדת בן 28 וסטודנט למדעי המחשב. *מחשב חזק ומהיר שיוכל להריץ גם תוכנות וגם משחקים כבדים. *מסך, מקלדת ועכבר יש לו *אין צורך בצורב\נגן DVD *אין צורך בדיסק קשיח SATA *אין צורך במערכת הפעלה מה אתם אומרים על המפרט הבא ? מעבד 1283 שח - Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray - קירור למעבד 107 שח - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 לוח אם 245 שח - בקניית מחשב חדש בלבד - Gigabyte GA-H81M-S2H מארז + ספק …

9. אפשר לסדרת שחלק ממשטח העכבר במחשב, יהיה לגלילה של עמודים. זה מה שחברי עשה. הבעיה היא, כמו שאמרתי בכותרת , שבתוכנות office 2007 זה לא עובד. פשוט אין גלילה. נאדה. עם office קודם זה כן עבד. עם קבצי pdf זה כן עובד. עם כל תוכנה אחרת שאפשר לגלול בה, זה עובד. רק עם האופיס 2007, זה לא מגיב. יש לחברי גרסה elantech touchpad 3.0.2.2 היא משנת 2005(השנה בה המחשב נקנה). אשמח לעזרה :-)

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by zachbachar,

אהלן אני מבקש מפרט למחשב עד 7K+-,ללא ציוד היקפי. מחשב למשחקים הכי כבדים שיש בשוק ושייצאו בזמן הקרוב. אפשרות ל CF\SLI מלא בעתיד (שתהיה לי האפשרות לפחות..) אפשרות לOC בינוני,אם אפשר מהחנות אז אחלה.. אם אין בעיה מבחינת תמיכה של משחקים,אז עדיף הרבה זיכרון כדי שהמחשב יריץ 64BIT (אם זה ויסטה או WIN7 החדש,כי יש לי את שניהם). חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. ולא לפחד להשתמש בכל התקציב,כי אני יודע שהכי משתלם זה לשמור כסף בצד לכ.מסך חדש בעוד כמה זמן,אבל הכסף הזה נמצא אצלי עכשיו ולא יהיה לי אותו לעוד הרבה זמן.. עדיף מחנות באזור השרון או לפחות ממרכז הארץ דבר נוסף אני משתמש קבוע ב2 מסכים של 22" בו-זמנית. בנוסף להם יש לי בחדר מסך טלווזיה 37" שכשאני צריך אני מחבר אותו במקום אחד מה…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by DJ_Froyke,

החלטתי על 13 אינץ' 2 קילו, כדי שיהיה לי יותר נוח איתו לעבודה ולאוניברסיטה. מצאתי שני מחשבים שנראים סבבה, אבל לא מצאתי עליהם מספיק מידע באינטרנט האמת.. HP ProBook 4320s WT233EA מעבד i5-460M‎‏ ‏ זיכרון ‎4 GB צג LED-backlit HD Anti-Glare ‎13.3"‎ 1,366‎ x 768 ATI Mobility Radeon HD 5470 DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe‏ 500GB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=784500 או Dell Inspiron N3010 i5-460M HD 5470 מעבד i5-460M‎‏ ‏ זיכרון ‎4 GB מסך 13.3in HD WLED (1366X768) TrueLife ATI Mobility Radeon HD 5470 DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe‏ 500GB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777963 אפשר בוודאות לומר שלגבי המפרט ההבדל היחידי הוא מסך Glare ו Anti Glare. האם מיש…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אני צריך שילוש קדוש לדוד שיש לו כבר מארז, ספק, וצורבי DVD. הוא עובד הרבה על המחשב (מיילים בעיקר, תמונות), ולכן מה שאני חושב שהוא צריך זה כפול ליבה Sandy Bridge (הדילמה היא שתי ליבות חזקות וכרטיס מסך של אינטל מול שתי ליבות חלשות וכרטיס מסך חזק של AMD, ואני בוחר באינטל כי לרוב הוא עובד על המחשב ורק הילד שלו מדי פעם משחק עליו, ובכל מקרה, כשיהיה צריך, אפשר יהיה להוסיף כרטיס מסך למפרט), לוח אם וזכרונות DDR3. מ-RSM, הכי נוח לו להגיע לשם, אפשר גם מזיגזג. אפשר למצוא כזה שילוש במחיר שציינתי למעלה?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Amitai Milshtain,

היי אני מעוניין לקנות את המחשב הזה Asus VivoBook S14 S410UN-EB064T עכשיו יש לי קודם כול שאלה האם אתם יכולים לתת חוות דעת עליו למי שיש ראה או שמע עליו ? ואיפה אני יכול לקראות דגמים של אסוס לתצוגה או לנובו ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. שלום, אני צריך את העזרה שלכם בבנית מפרט למחשב משחקים ב4700K ואני לא מתכוון לעשות oc. מעונין לרכוש את המחשב בiqpc אז אם אפשר לתת לי מפרט משם. מטרות המחשב:משחקים וגם קצת גראפיקה. ציוד היקפי: לא צריך ציוד היקפי, חוץ מצורב dvd שאת זה אני רוצה במפרט. לא צריך כרטיס קול . יש לי עדיפות למחשב 4 ליבות אם אפשר את q6660. העיצוב חשוב לי מאוד והשקט עוד יותר ואני מעונין שאתם תחליטו לפי התקציב בין antec p182 או אנטק סונטה 3 עם 500W ספק כוח. אם יש משהו להוזיל כדי לקנות את הp182 ואפשר לצמצם בו אז אפשר. ואני רוצה כרטיס טלויזיה של pvr 150. ואני צריך את הרכבת המחשב במעבדה. *יש לי התלבטות רצינית מאוד בנושא הcf יש לי עוד כסף להוסיף למפרט בשביל הענין של ה-CF אבל אני רוצה לדעת אם בכלל אני צריך את…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי, אני לפני קנייה מהאתר הזה http://shops.nrg.co.il/Prod/61617/ המחשב הזה נמוך ב - 700 שקל מהדגמים המקבילים. מדובר על ה - dell inspiron 1564 מעבד i3 לפני קנייה אחד החברים ביאס אותי שזה יבוא אפור ולא כדאי לקנות מה דעתכם?! מצויין שיש אחריות של שנה על ידי מעבדות DELL. מישהו קנה מהאתר הזה? האם יש סיבה לדאגה? ??? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. אפשרי הדבר חיבור hdd של מחשב נייח למחשב נייד? (יש לציין שהhdd של מחשב הנייח מחליף את מקומו של הhdd של הנייד כי אין בנייד hdd מקורי) בתודה מראש...!!!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. התקציב הוא 4500 עד 5000 ש"ח, כאשר ה-5000 הוא ממש גבולי אז לא לחרוג אפילו בשקל, ועדיף שיהיו כמה שיותר אפשרויות שדרוג. ללא צריך ציוד היקפי. יש לי דיסק קשיח מהמחשב הקודם SATA 80GB ואני מעדיף לקנות אחד חדש עם נפח גדול יותר, אבל במקרה שאני יוותר, השיפור במפרט יהיה גדול? תודה מראש

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Googleness,

יש לי נייד Lenovo z560 ואני צריך בשבילו סוללה חדשה ומטען חדש (הכבל של המטען לא במצב בריא). בארץ ראיתי כל מיני חנויות ששם המחיר של המטען + סוללה מגיע למאות שקלים וזה לא מצדיק את ההשקעה. אולם ראיתי שמחו"ל דרך eBay למשל יש סוללה ב20$ ומטען ב 12$ שזה מחיר אטרקטיבי לעומת מה שיש בארץ. מישהו הזמין פעם מחו"ל מהסינים\אסייתים למיניהם שמוכרים חלקי חילוף ויכול לתת עצה איך לבחור מוכר\חלק שלא יעשה לי בעיות אחר כך? האם אפשרי להתעסק עם זה או לא כדאי לקחת סיכון ופשוט לקנות מקורי? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום רב, מבקש מפרט למחשב בסיסי לקרובי משפחה. אמור להחליף מחשב בן 6! כך שמבחינתם אפילו המחשב הפשוט ביותר יהיה שדרוג עצום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי Flash באינטרנט או משחקים מסדרת לגו שדרישות החומרה שלהם צנועות -מהי הרזו…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. Started by chnon,

*מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית ואולי גם צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17 אינץ' מבריק * רזולוציית המסך? לא משנה לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף ל touchpad). חשוב לי מקלדת numpad, ומזה touchpad? * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם). 5-6 שעות זה מצוין. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1 טרה בערך * כונן אופטי? מזה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עג…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. היי, כמו הכותרת, מחפש מפרט למחשב נייח עד 7000 שקל למטרת גיימינג לא כולל מקלדת/עכבר/מסך/רמקולים ואם אפשר גם המלצה על חנות באזור תא/הרצליה (והסביבה) אגב המחשב בשביל חבר. תודה רבה! עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? -7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by winner100,

שלום לכולם, ברשותי נייד של חברת ג'יגבייט. יש שם דיסק קשיח בנפח קטן יחסית, ברשותי דיסק קשיח חדש. איך בדיוק מחליפים? יש למישהו איזה שהוא מנואל עבור זה? פתחתי את המכסה למטה והHD התגלה לפני, אבל עושה רושם שיש צורך לפרק גם את הצד השני. אני לא רוצה להתחיל לפרק חצי מחשב אבל ה100 ג'יגה הנוספים מאוד קורצים לי. אני ישמח לכיון, אני מעדיף לדעת מה אני עושה מאשר לפרק על "עיוור" תודה! עריכה: יש על הHD סוג של נייר דבק (חזק, מסוג נילון קשיח) כנראה שאיתו אני אמור לשלוף את הדיסק החוצא. אני מנסה אבל זה נראה שהוא תפוס על ידי עוד זוג ברגים בצדדים. חשוב לציין שהדיסק יושב בסוג של מגן פח. נ.ב זה הדגם Gigabyte W566N

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by xMenta,

לאחר "סגירת" קטגוריית חומרה בפורום *fx , תצפו להרבה משתמשים חדשים (ורובם איכותיים) שיבואו לעזור פה עם המפרטים. אני מקווה שזה יפחית את העומס. בהצלחה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. ההורים שלי שיהיו בריאים יצאו לפנסיה. החלום שלהם תמיד היה להשתמש במחשב. כעת החלו הורי בקורס בסיסי להכרת המחשב, לכן הם מעונינים לרכוש מחשב חדש. דרישות מהמחשב: 1.התחברות לאינטרנט. 2.עבודה עם מעבד תמלילים (לא חיב לביות האופיס הכי חדש שיש) 3.כונן קשיח הכי זול שיש עם שלוש שנות אחריות. 4. זיכרון מינימלי (אף אחד לא יריץ משחקים על המחשב פרט לסוליטר או פריסל) 5.לוח אם עם אחריות של שלוש שנים 6.מכיוון שאין להורי הרבה מקום בבית תריך מסך דק מסוג TFT אבל הם מוכנים שלמוע גם על מסך אמין וזול מסוג 17" 7.מכיוון שהקשר של הורי עם המחשב יתבצע דרך המקלדת והעכבר רציתי לשמוע מחברי הפורום מה עדיף, עכבר ומקלדת אינטרנט של מיקרוסופט או של חברת לוג'יטק (יש לקחת בחשבון גם את שקלול המחיר. תודה מראש בשמי…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by evy,

שלום לכם..אני צריך שתמליצו לי בבקשה על מפרט מחשב למשחקים בשביל אחי.ושהמחשב שיריץ משחקים כבדים כמו שצריך כי כשאני קניתי את ה 9600xt שלי אני רוצה להגיש שלא ממש נהניתי ממנו מהרגע הראשון שקניתי אותו :-\ המפרט לא יכלול עכבר,מקלדת,רמקולים ומסך המפרט יכלול צורב וסידירום בנוסף להכל.המפרט ינוע בין המחירים 4000-4500 ולא יותר. ואם החלטתם ללכת על מפרט מבוסס amd אז בבקשה אם תוכלו להסביר לי על המעבד ועל הלוח..איך הם?האם הם טובים? ובאיזה רמה הם נמצאים בשוק. תודה רבה

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.