ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט עבור שימושים שיפורטו כאן. אני מעוניין במחשב שיוכל להפעיל מספר גדול של מכונות וירטואליות בו זמנית, דבר שגוזל כמויות RAM גדולות. זה הדבר החשוב לי ביותר! אני לא משחק כלל, בשום משחק, כך שאין צורך בכרטיס מסך שמותאם למשחקים. צופה בהרבה תכני HD. לא ממש חשוב לי נפח איחסון פנימי גבוה, שכן אני משתמש בשרת NAS לצורך איחסון הקבצים שלי, כך ש-1TB מספיק לי לגמרי. בנוסף, אני מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה על SSD. מאוד חשוב לי מארז שקט וקריר. (המחשב יעבוד כמעט 24 שעות ביממה) התקציב של 8K הינו תקציב מקסימלי, כך שאם ניתן להרכיב מחשב שעומד בדרישות בסכום נמוך יותר, לא אכעס בנוסף, אני ארכוש את המחשב ב-IQPC, אז אם יש אפשרות להרכיב ל…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מחול בתקציב של עד 1500$. המחשב הולך לשמש לעבודה משרדית כבדה יחסית, הרבה תוכנות שפועלות ביחד חלקן כבדות (פוטושופ לדוגמא). הגודל והמשקל של המחשב מאוד חשובים - עדיפות לכמה שיותר קטן וכמה שיותר קל אבל כמובן שלא יהיה מיני נייד... אני צריך מחשב יחסית חזק. יש לי עדיפות ל DELL - אפשר להגיד שחובה. אשמח לקבל המלצות לדגמים או מפרטים של דל, אני כבר ארכיב את המפרט דרך האתר הרישמי של DELL. תודה מראש! [br]פורסם בתאריך: 20.03.2010 בשעה 15:10:13 בנוסף חשוב שיהיה לו כרטיס מסך מכובד (ולא מובנה) בשביל שיוכל להריץ גם משחקים חדשים שיוצאים לשוק.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים 1. Asus 2101N - מצאתי ב2500 ש"ח יד שנייה. 2. Lenovo X61s - מצאתי ב 2300 ש"ח יד שנייה. שניהם מסך 12.1 זה מה שאני מחפש. ה אסוס הוא דגם חדש עם מעבד חדש וכרטיס מסך חזק יחסית ללובו הלנובו הוא דגם ישן ומוכר שהוכיח את עצמו עם מעבד יחסית חזק אבל כרטיס מסך חלש אני צריך את המחשב לVisual Studio itunes win7 , גלישה ודואר לא למשחקים אבל מדי פעם כן לראות סרט. מה כדאי ? תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב חזק ואמין שישמש אותי למספר שימושים בשנים הקרובות (הרבה אופיס, הרצת תוכנות MATLAB זוללות CPU, קצת עריכת וידאו, קצת משחקים, קצת פוטושופ). בד"כ יש לי הרבה חלונות פתוחים בו זמנית והייתי רוצה תגובתיות גבוהה. כמו כן חשוב לי מאוד שיהיה שקט וגם יציב לכן חשוב לי ללכת על מותגים מוכחים ועם דרייברים בטוחים מאשר כל מיני חברות סיניות חדשות יחסית. לא משדרג לעיתים קרובות, רוצה מחשב שיחזיק כמה שנים, לא מבצע OC. התקציב שלי הוא סביב ה-6000 (לא כולל ציוד היקפי) ומעדיף א לעבור אותו. הרכבתי מפרט באתר של KSP שיוצא קצת מעבר, אשמח לדעתכם במה להשקיע יותר או פחות ולהתכוונן לתקציב של פחות או יותר 6000. כמה שאלות שעלו במהלך המחקר עד כה: 1) שמתי לב שברשימת המפרטים באתר …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני כמעט 10 שנים עם אותו מחשב (lenovo y50-70 touch ) ואני רוצה להשתדרג מה שחשוב לי במחשב הוא 1.אחריות בבית הלקוח 2.מפרט עדכני 3.הארדיסק גדול 4.כניסת כבל רשת (שיתמוך בסיב) 5.מפרט עדכני שיריץ כל משחק שקיים ומה שיצא בעתיד ואם אפשרי אך לא חובה שיהיה מסך מגע מתכוון לקנות באילת
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (במידה וצריך מסך 5500) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תוכנות בנושא תכנות ושוק ההון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הבנתי שיש צורך במסך כי למסך שלי יהיה אוברקלוקינג או משהו בסגנון, אז במידה וצריך מסך התקציב הסופי הוא 5500. המסך הנוכחי : samsung c24f390fhm 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב אודיו שקניתי לפני בערך 3 שנים מחנות מחשבי אודיו. חוץ מזה שהוא קצת מזייף, אני רוצה גם לשדרג אותו שיוכל לתפקד בתור מחשב לוידאו, בנוסף לעבודה עם אודיו בקיובייס. עבודה עם תוכנות כמו אפטר אפקטס לצביעה ואנימציות, פרמייר וכו'. יכול להיות שתהיה גם עבודת תלת מימד (לא יודע מה ההבדל במפרט בין תלת מימד לעריכת וידאו) התקציב הוא באיזור ה-1500 ואפשר למתוח כלפי מעלה.. התכוונתי בהתחלה להשקיע 1000 אבל אני לא יודע אם זה ריאלי. אני רוצה בעיקר לשדרג מעבד, זכרון, כרטיס מסך.. מה דעתכם? בכל מקרה אני שם פה סקרין שוטים מCPU-Z ומצרף קובץ HTML ממנו עם המפרט הנוכחי, ואשמח לדעת מכם האם בכלל אפשר לשדרג את המעבד למשל עם הלוח אם שיש לי. זה הקישור לHTML http://www.f2h.co.il/8du5ew…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מבקש את עזרתם במפרט למחשב עבודה. בשבוע האחרון שמעתי עצות רבות וקצת אבדתי... 1. מה התקציב המקסימאלי? - 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכה גרפית, עריכה וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- פרנסה - Adobe Photoshop / Illustrator / After Effects / premiere -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 27 1920x1080 -לאילו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) פיתוח תוכנה, לימודים, מדי פעם צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רגילה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת יהיה נחמד * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעתיים רצוף ללא …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לצערי אני עדיין מתלבט בין שני מחשבים <LG ו-GIGABYTE> הכרטיס שיש ב-LG: Intel GMA 4500MHD יצרן ודגם up to 358MB כמות וסוג זכרון גרפי הכרטיס שיש ב-GIGABYBE: NVIDIA Geforce 9600M GS מעבד גרפי 512MB כמות וסוג זכרון גרפי אני מבין שהכרטיס ב-LG פחות טוב מגיגהבייט השאלה אם זה משמעותי. אני לא משחק במשחקים כבדים. מצטער שאני חופר הרבה בנושא הזה...
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1.האם זה יתכן שמחירו של המחשב בארץ יותר זול ממחירו בארה"ב? המחיר בארה"ב הינו 2.249$ . http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3740645-306995-3782222-3782253-3802789.html?jumpid=oc_R1002_USENC-001_HP%20EliteBook%202530p%20Notebook%20PC〈=en&cc=us והמחיר בארץ לקונפיגורציה דומה מתחיל ב8100 ש"ח. http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717194 2. מי הם המתחרים הרצניים בקטגוריה הזאת לHP ?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני השאלות המוכרות דרישות מיוחדות, ואחריהן 2 הצעות מחיר שקיבלתי מLPC בקרית שמונה. א. קרור - המחשב פועל בסביבה חמה 24 שעות ביממה - עד 40 מעלות ודרוש אוורור טוב, (לא קרור מים). ב. כ. מסך - עבודה על שני מסכים (אחד קיים DELL 2209WA ב1650 על 1050) או חיבור במקביל לLCD HD. ג. כוננים - נפח אכסון גדול לסרטי וידאו מצולמים ומהנט (כבר רכשתי WD GREEN 2TB עדיין יכול להחזיר). ד. אני עוסק באומנות - ציור צילום ופיסול ולכך המסך של דל מעולה, הייתי רוצה המלצה למסך נוסף 24" זול וטוב עם HD.(איך ה2294LW של סמסונג?) ולשאלות: ------- 1.תקציב - 3000 ניתן לחרוג בכ-500. 2.שימושים - עריכה של צילומי וידאו וסטילס עד לרמת סרט כחובבן, צפייה בסרטים - מעט HD, גלישה, בניית אתרים בסיסית, FTP, בכלל לא משחק…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני חסכתי הרבה מאוד כסף.. וסוף סוף יש לי מספיק כדי לקנות מחשב על רמה אבל אני הבנתי שלא ממש שווה לקנות עכשיו כי עוד מעט מגיעים דברים חדשים... אז רציתי לדעת כמה דברים על המפרט הבא מעבד: AMD claw hammer 64 bit לוח אם: תומך זכרונות: CORSAIR CMX512-3500C2 דיסק קשיח: Seagate Barracuda 40GB SATA V HD 8 MB BUFFER 7200RPM (תומך ב- S-ATA) כרטיס מסך: GEFORCEFX (NV30) ULTRA כרטיס קול: HERCULES FORTISSIMO 3 7.1 אני רציתי לדעת מתי כל הדברים האלה הולכים לצאת כאילו מה הוא התאריך שאני כבר יוכל לקנות אותם? ומה יהיה בערך המחיר של המחשב הזה? תודה לכל העונים!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול להעריך כמה המחשב הזה שווה: p3 667 MHZ לוח אם - אינטל 133 זיכרון 128\133 SDRAM כרטסי מסך" tnt 2 32MB 64 PRO NVIDIA כרטיס קול VIBRA 128 קריאטיב DVD ATAPI 16X פלופי , מודם,כל העסק ומסך FLATRON 775FT (LG( אני יודע שלא ציינתי חברות של חלק וזה כי אני פשוט לא יודע, זה היה לפני שלוש שנים וזה לא עניין אותי! כל מה שרציתי זה מעבד פנטיום!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך חוות דעת ועזרה בבנית מחשב מחשב שישמש אותי בשנה הקרובה לוירטואליזציה ואח"כ למשחקים. הכוונה לוירטואליזציה היא שבלימודים שלי אני עובד על ונדוס סירבר 2008 ועליו אני יריץ עד כ5 מחשבים וירטואלים סביר להניח שכל אחד ישתמש ב2 ג'יגה ראם. וכמו כן אני רוצה שהמחשב יספיק ל3-4 שנים הקרובות לפחות אני מתכוון לקנות מעבד intel core i7 2600 או 2600K 2600 = 1430₪ , 2600k = 1570₪ לוח אם sabertooth p67 1095₪ זיכרון 4*4 GB G.skill 1600MHZ סה"כ 16 ג'יגה 920₪ בלי מסך ואפשר בלי כרטיס מסך כרגע יש לי geforce 8600 gt ואני לא הולך להריץ משחקים כבדים בקרוב. עכשיו בקשר למעבד נראה כי ה2600 יותר טוב לוירטואליזציה מאשר ה2600K אך מה עדיף לתקופה אחרי הלימודים. מה בקשר לתיאום בין ה…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט למחשב (יותר נכון workstation) עריכת וידאו/תלת מימד ואנימציה שאני הולך לרכוש בזמן הקרוב. אני גם גיימר לשעבר (מקווה לעשות קאמבק כשיהיה זמן) - אז אני מכניס גם כרטיס מסך חזק לשחק איתו. Intel Core2Duo E6600 (2.4GHz) 4MB Cache Asus P5WDG2 / P5W DH XFX GeForce8800 GTX 768MB, XXX Edition + Leadtek QuadroFX1500 256MB Corsair 1066MHz - 2x1024MB, TWIN2X2048-8500C5} x2 = 4GB} WD 160GB/8MB for System WD 320GB/16MB for Misc WD 74GB Raptor for Video Editing ThermalTake ToughPower 800w ThermalTake Armor LCS ------------------ 1) מתוכנן OC של המעבד והזיכרון כמובן. 2) יש לי 2 מסכים שאליהם המחשב יתחבר - Samsung 931BF. לכל מסך חיבור אנלוגי ודיגיטלי. אני חושב לחבר כל כרטיס ל…
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש לקנות מחשב חדש בימים אלה ואשמח לעזרתכם. אשמח לכל עזרה בנושא, שרון.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש חדש, תודה. * מטרות המחשב? תכנות ותוכנות QA * גודל המסך? 13 או 15, עדיף מט * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, 128GB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, צריך Windows 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם 8GB RAM
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי את המחשב לפני שנתיים ואני רוצה לשדרג אותו. באופן כללי הוא מטופל היטב ועובד לא רע בכלל. 1. התקציב נע בין 2000-3000 ש"ח לא לחרוג מהתקציב (אני מעדיף משהו בסביבות ה-2500 ש"ח אך פתוח להצעות). 2. המחשב משמש לעבודה, משחקים, צפייה ישירה והרצה של מספר רב של תוכנות במקביל (העדיפות למחשקים נמוכה, כי לרוב אני לא משחק בדברים כבדים). המפרט הנוכחי: - intel i5 3.3 Ghz 6mb - asus core i3/i5/i7 intel P67 DDr3 1600 - 2x4G DDR3 - western digital 1TB 7200RPM sata III - Gigabyte GTX560 Ti OC 1GB - Antecc High Current gamer 750W אני חושב על שדרוגים שאחר כך יאפשרו לי למשוך אותם בעתיד למחשב חדש.. ודברים שקל להתקין. למשל זיכרון, דיסק קשיח SSD או כרטיס מסך. - ושאלה קטנה לגבי SSD, אפשר להעביר…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
650 ₪ - Intel Quad Core i5 2400 3.2Ghz 270 ₪ - MSI B75MA-E33 170 ₪ - 4GB Crucial DDR3 1600Mhz 1260 ₪ - NVIDIA GeForce Gainward GTX760 2GB GDDR5250 ₪ - Seagate 500G 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 450 ₪ - Cooler Master Force 500 + FSP Raider 550W 80+ Silver BUNDLE 33 ₪ - Intel Original 1155 65W אין מה להגיד- עמדו במשימה. הצליחו להעמיד מפרט עם מרובע ליבות חזק, ספק עצמתי ואמין וכרטיס מסך מהיר ב3K בדיוק. שירות מעולה עם המון סבלנות. להבנתי זה הרבה שהיה אפשר להוציא מהסכום הזה. (נ.ב. היה אפשר לחסוך 200 שקל ב"שנמוך" ל7870 XT)
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מפרט לשימושים בסיסיים: אינטרנט ואופיס. המחיר צריך להיות פחות מ-1000 ש"ח. חשוב שיהיה כמה שיותר (במחיר הזה) אמין (כלומר דגש על ספק איכותי יותר). תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לבאי הפורום, אחרי הרבה בעיות, עושה רושם שהמחשב השולחני שלי עבר מהעולם (לוח אם/מעבד) והגיע הזמן לחדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי סטנדרטי+ (ייתכן ופעם בפרק זמן יידרש להריץ MATLAB ללא סימולציות כבדות. כמו כן, יהיה צורך בכתיבה של מסמכים בעלי מספר רב של עמודים, הכוללים תמונות/גרפיקה.) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אמנם היום אין צורך בד"כ בצורב חיצוני, אך עדיין נדרש. קיימים אצלי שני צורבים תקינים עם חיבורי…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בעוד מספר שבועות אני טס לשיקגו ויש באפשרותי לקנות שם מחשב. רציתי את המלצתכם לקניית מחשב עד לתקציב 3700 ש"ח או כ- $900. *מטרות המחשב: עבודת משרדיות (אינטרנט ואופיס), הייתי רוצה שיריץ משחקים קלים (לא משהו רציני), כמו גם צפייה בסרטי HD *זמן סוללה: 3-4 שעות *יציאות: חשוב לפחות HDMI אחד, ושאר היציאות הסטנדרטיות (USB3 אינו קריטי אך USB2 כן) *גודל מסך 15.6" * בלוטות? רצוי - לא על זה תיפול עסקה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רצוי בנפח של 750GB (גמיש) * כונן CD/DVD? צורב? כן - צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לפחות שנתיים אחריות ורצוי 3, כיוון שאהיה בחו"ל מספר חודשים - רצויה אחריות בינלאומית אך לא תפול על זה עסקה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קריאה רבה פה בפורום הרכבתי את המחשב הבא לצורך משחקים על מסך fullhd שימושים: להריץ כל משחק בשנתיים+ הקרובות מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 880 לוחות אם: Gigabyte B450 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 348 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 324 מארזים: Antec P8 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 228 ספקי כוח: Corsair RM650 650W PSU 80+ Gold Fully Modular - מבצע בלאק פריידי בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 340 כונני SSD: Cors…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, מערכת הפעלה חלונות 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-