ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים! אני מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה המחשב יצטרך לעבוד שעות רבות ללא גישה לחשמל כדי לטעון, לכן אני צריך שיהיה אפשר לטעון אותו בעזרת power bank חוץ מזה הוא צריך להיות דיי סטנדרטי , הוא לא צריך להיות חזק במיוחד 16 גיגה ראם SSD כלשהו ( 500 גיגה זה טוב) ומערכת הפעלה windows התקציב הוא סביב ה 3000 שקל ללא מעמ, גמיש הסיבה שאני שואל כאן ולא הולך לאתר כלשהו ומזמין, זה בגלל שאני לא בטוח לגבי הטעינה באמצעות USB-C, אני לא בטוח אם זה משהו סטנדרטי שכול מחשב עם USB-C יתמוך בוא, או שזה משהו מיוחד יחסית ולכן אני שואל פה תודה על העזרה!
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהוא מישתמש במחשב הנ"ל ASUS1101HA צריך חוות דעת עלו קצת דחוף הולך ליקנות היום שימושים בעיקר אינטרנט תודה לעונים.
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום קוראים לי שמעון ואני צריך עזרה במפרט... {אני לא הכי מבין במפרטים-כמעט ולא} בעזרת כמה חברים כאן בפורום בניתי מפרט של מחשב בשווי של 3495 ש"ח והתקציב שלי זה [move]3500 ש"ח[/move] רציתי לדעת מהי דעתכם על המפרט הזה... ואם יש מקום לשיפורים... ואם אולי חסר משהו ששכחנו... דרך אגב:יש לי דיסק קשיח של excel stor 80 g"b ואני רוצה שהוא יתאים למפרט הזה, יש לי גם ציוד היקפי:רמקולים מקלדת עכבר, ויש לי גם כוננים, צורבים, ופלופי, זה המפרט: כמות מחיר דגם AMD SEMPRON 3000 TRAY 939 ¤550 1 ADATA DDR 1024MB 400MHZ CL3 ¤550 1 RAIDMAX Scorpio 868 Black ¤290 1 FSP 350W LGA775 24pin SATA 12cm ¤260 1 ARCTIC COOLING Silencer 64 ¤ 55 1 1 620 ¤ DFI INFINTY NF4 1 ¤1…
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי חברים יש לי מחשב hp pavilion dv8000 יום אחד המסך הפסיק לעבוד אז חיברתי אותו לטלוויזיה עם כבל VGA ועלתה מולי התמונה הבאה בכל מקרה המחשב במצב אבוד אז החלטתי ללכת על פתרונות סופיים ואני זוכר שראיתי פה מישהו פעם שהכניס את הלוח אם של המחשב לתנור וזה הסתדר לו איך שהוא אם אפשר הכוונה איך עושים את זה תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר'הההה בשבוע בתחילת השבוע אני מבצע קנייה מTMS של מחשב חדש. עכשיו כמה דברים: חשוב לי שתגידו דעה עליו. -אוקיי קודם אני לא חושב לעשות OC (למרות שאני לא שולל לגמרי אבל לא נראה לי). -מטרת המחשב משחקים. -בתכנון להוסיף עוד כרטיס 4870 שיהיה CF (עוד כמה חודשים) המפרט לא כולל ציוד הקפי: מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤982 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤607 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤399 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA כמות: 1 - מחיר: ¤83 ספק כוח: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI כמות: 1…
-
- 6 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לקנות מחשב (עדיף מבוסס intel) שיהיה עד תקציב של 3000 בערך.. עם חריגה קטנה לא יקרה כלום.. שיהיה למשחקים ואולי ל-OC קטן.. בלי מסך ורמקולים. דיסק קשיח לא צריך 250.. יספיק לו 160GB וגם עדיף כרטיס מסך שיהיה של GeForCe אבל אם אי אפשר אז גם ATI בסדר.. רק מהחנויות IQPC או SKYPC או TMS... תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 586 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג קל וגרפיקה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו sims3 SC2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט + צפיה בסרטי 720P. משחקים קלים (אולי) ברזולוציה של 1024X768 כמו כן, אם אפשר מארז קטן ושקט, המחשב יהיה בחדר שינה.
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. משחקים אולי עריכת וידאו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למישחקים * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920:1200 * באיזה סוג משחקים תשחקו? חדשים, מלחמה,יריות * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלומות, ניסיתי למצוא מידע אמין ברשת ולא הצלחתי למצוא, או שאני לא יודע לחפש... אני רוצה לרכוש תחנת עגינה עבור Dell Latitude E7440. ניסיתי להבין מה המק"ט הנכון עבור הדגם הנ"ל ולא הצלחתי להבין חד משמעית מה מתאים או לא. מצד אחד, ע"פ האתר הרשמי של Dell, המק"ט של התחנה התואמת, XX6F0, מפנה למכירות שבהן התחנה עולה 500 ש"ח עד 900 ש"ח (גם באיביי), שלדעתי זהו סכום מוגזם. מצד שני, הרבה מוכרים מוכרים תחנה כזו או אחרת (מקורית) עם מק"ט PR03x או PR02x, וכותבים שהוא תואם רשימה ארוכה של מק"טי תחנות עגינה אחרות, ביניהן גם את הXX6F0. תחנה כזו לרוב עולה 250 עד 300 ש"ח (איביי). הקטע הוא שכל התחנות נראות זהות, והמחבר שלהן נראה זהה. השאלה היא האם אני צריך לרכוש את המק"ט המדוייק שהוגדר ע"י…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
צריך מחשב עד 4000 שקל גג, כמעט לכל השימושים: תכנות, משחקים עריכה ואינטרנט. למרות שאני בעד AMD נראה שעדיף את אינטל.. אין לי מושג איזה לוח אם לקנות, לא מביןם בכל החברות האלה למרות ששמעתי שnvidia של GForce סבבה. זכרון נראה לי 1GB מספיק, אבל ראיתי שירדו המחירים ויש 2GB זולים אז אולי עדיף, למרות שראיתי שהCL שלהם גבוהה יותר אז מה זה אומר לגבי המהירות שלהם? כרטיס מסך צריך שיהיה טוב יחסית ( לא יקר מאוד! 600 שקל הכי הרבה, אבל שיריץ משחקים חדשים חלק..) וזהו נראה לי... העיקר שהמחשב יהיה שקט מאוד, כי הוא הולך להיות דלוק כל הזמן בטח אז אני מחפש מוצרים כמה שיותר שקטים. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 894 צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד לעבודה עם קבצים גדולים במיוחד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג קצת אם אין ברירה אבל אני על תקציב די מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריכה את המחשב קודם כל ללימודי BI developer - עבודה עם קבצי csv מאוד גדולים, מאגרי נתונים וכו'. השיקול המרכזי - צריך להתאים לעבודה על קבצים גדולים עם פייתון, sql, tableau, power bi וכו' מעבר לזה עבודה משרדית רגילה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מעוניין למכור את המחשב עקב מעבר למחשב חדש המפרט: מעבד Intel core 2 duo E7400 - זיכרון 2GB DDR2 ( 2 of 1GB) - כרטיס מסך Nvidia 9800GT - צורב CD של LG - 2 כוננים קשיחים של WD ו HITACHI- אחד של 80GB והשני של 160GB - מארז נאה של coolermaster - מסך 19 אינץ' של חברת LG מהו שוויו? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה קורה ? לפני כמה ימים שמעתי רעש מוזר מהמחשב ואחרי שפתחתי אותו וניקיתי את כל המאוררים עדיין המשיך הרעש וגילתי שזה המאורר של הספק כוח.. הוא עושה רעשים של מוות וגסיסה ואני מניח שאין אפשרות להחליף רק את המאורר של הספק.. המפרט שלי הוא זה: [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td] E4500T[/td][/tr][/table][table][tr][td] Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe OEM[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] ACFRZR7PRO[/td][/tr][/table][table][tr][td] Arctic Cooling Freezer 7 Pro[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/t…
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
-
-
מסך - XGA TFT 14.1 - אפילו 12 אינץ יספיקו לי זכרון - 256 DDR - לא צריך יותר מעבד - AMD AXP 1500+ - אני יודע שהוא זולל חשמל אבל אני מעדיף amd כרטיס רשת - Intel 10/100 - מתאים ל-ADSL שאני הולך לחבר מודם פקס - 56K דיסק קשיח - 20GB כרטיס מסך - ATi Radeon Mobilty 64 mb כונן - DVDx8 מערכת הפעלה - WinXP Home + Office 2000 מתנה עכשיו לשאלות: 1 - אני רוצה לחבר ADSL אז USB נכון? 2 - מחיר הוא 6299 ש"ח, טוב? המחשב הוא של Compaq דגם: Presario 907EA תודה מראש imac!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הציעו לי שניין שבערך באיזור התקציב, אחד למטה טאחד קצת למעלה HP NC6000 וNC6200 שניהם עם דיסק של 80 ג'יגה והרחבה לג'גיה זיכרון. מה המחיר המומלץ בהנחה שיש חצי שנה אחריות לזול ושנה ליקר? יש אולי עוד כמה סוגים שגדאי לבדוק? תודנ
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט למחשב שישמש בעיקר לחישובים רבים, לעיתים מקביליים, בין היתר בMATLAB (הץןכנה הכי כבדה שאריץ לחישובים). לכן מעדיף הרבה זכרון, ומעבד מהיר. אם אפשר גם כרטיס גרפי בינוני. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-7000, ניתן לחרוג אם נדרש,נגיד עד 7500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? חישובים מקביליים (ב-MATLAB), עבודה משרדית וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין…
-
- 1 תגובה
- 769 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני צריך מחשב חדש, מפעיל בעיקר תוכנות (קידום אתרים,הורדת סרטים, בניית לינקים וכאלו) כלומר חשוב לי ריבוי המשימות. לא מתעסק כמעט בגרפיקה , לא משחק משחקים כלומר אני צריך מחשב שהוא כלי עבודה חזק ויציב, טוב לצפיית בסרטים, תכנות ועוד פחות לחלק הגרפי על מה חשוב לי לדעכם להתעקש ברכיבי המחשב ובעיקר איזה מעבד כדאי לי? אינטל (i3?) או amd תודה רבה!!!
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
הי, מחפש מחשב גיימינג קל/בינוני לבן שלי. יש עכשיו באמזון את המחשב הנייד הזה במחיר של כ 4000 שח: Limited-time deal: MSI Thin GF63 15.6" 144Hz Gaming Laptop: 12th Gen Intel Core i7, NVIDIA GeForce RTX 4050, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, Type-C, Cooler Boost 5, Win11 Home: Black 12VE-066US https://a.co/d/35xQvmh אין לי צורך דווקא במחשב נייד, וממה שהבנתי אם אין צורך כזה מחשב נייח תמיד יהיה עם ביצועים עודפים. אשמח להמלצה אם יש מחשב נייח שיוכל לתת ביצועים דומים במחיר של 3000-3500 שח (אצטרך גם להוסיף מסך..). אפשרי גם מאילת על מנת שיהיה זול יותר. תודה!
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בתקציב מוגבל יחסית (2000+/-) לטובת הורדות בלבד, כלומר מחשב שיוכל לרוץ בלי הפסקה ולהוריד דברים באי מיול מבלי לקרוס אחרי שבוע של עבודה. השאלה המרכזית היא האם יש בכלל צורך במשהו מיוחד בשביל זה או שמחשב ביתי רגיל יוכל להסתדר כמו שצריך עם העבודה הזאת?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש חדש כאן אז נעים מאוד . אני צריך מפרט למחשב שיהיה מיועד למשחקים בעיקר, אני אשמח אם תהיה אפשרות להכניס מעבד I7 ותוספת להארד דיסק M sata (אם אני לא טועה ככה קוראים לזה). תהיה אפשרות של חריגה של 200 אם אין ברירה. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אין צורך במסך/עכבר/מקלדת. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום,אני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחי שהמחשב שלו הלך,השימושים שלו קלילים ביותר: אינטרנט צפייה בתמונות ומדי פעם סרט HD.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית , תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 20 אינץ FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
-
מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/amd-ryzen-5-5500-am4-tray]AMD Ryzen 5 5500 AM4 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 427 [b]לוח אם:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?rout…
-
- 3 תגובות
- 927 צפיות
- 2 followers
-