ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,345 דיונים בפורום זה
-
הרכבתי מפרט בשאיפה שיספיק לטווח ארוך כמה שיותר. לציין כי איני משחק אך לא מוכן להתפשר על מפרט "פשוט". להלן המפרט שהרכבתי. ברצוני לקבל חו"ד מכם ואולי אף להאיר את עיני במשהו שאולי פיספסתי. המפרט הנוכחי שלי הוא: Q6600 ASUS P5K SE 8GB RAM GTX 550Ti ספק TT ToughPower 650W ו3 HD בנפחים שונים.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן. GIGABYTE 975G-DS3 INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ 2048MB MEMORY NVIDIA GEFORCE 7300GT WDC WD2500KS יש גם כונן DVD של LG המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר. בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע. האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל? אשמח להתייחסותכם.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידת הצורך ניתן לנצל(במידה והשינוי מינורי אעדיף לחסוך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Solidworks ,Visual Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 , וכל משחק חדש שיצא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24' 1200*1920 . -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 14 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? – 4…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי אני לא מבין כלום במחשבים - למעט הפעלה שלהם. אני זקוק למחשב לאדריכלית פנים - הפעלת תוכנות אוטוקד וסקאטאפ ורינדור. האם אני אמור לבחור מהדוגמאות שלהם של ה- דו מימד או תלת מימד ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק להמלצה למטרת שדרוג מחשב בתקציב של עד 2300+-. השימוש הוא כללי החל מסרטים, גיימינג מדי פעם, גלישה ותכנות! יש לי כבר את הרכיבים הבאים: 1. SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5 2. SSD 840 EVO 2.5-inch SATA 250GB 3. ST1000NM0011 ES SATA 6Gb/s 1TB Hard Drive אני צריך המלצה עבור: 1. מעבד Core i5/i7 + קירור טוב ושקט. 2. זיכרון 8 ג'יגה (בודד). 3. לוח אם עם חריצי הרחבה ושיהיה "מרווח", שיחזיק גם לעתיד. 4. מארז איכותי ושקט, עם אוורור טוב! 4. ספק כח שקט עם מספיק מחברים למקרה של שדרוגים בעתיד. 5. צורב. זה מה שיצא לי בניסיון ראשון: מעבד: : מעבד Intel Core i5 4460 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 780 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
לנובו מחדשת לנו את סדרת מחשבי וטאבלטי היוגה המפורסמת שלה, עם תוספת של אנדרואיד, גדלי מסך שונים, גרסה אחת עם מקרן מובנה והרבה אשטון קוצ\'ר לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%90%d7%91-%d7%95%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%a8%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%90%d7%a9%d7%98%d7%95%d7%9f-%d7%a7%d7%95%d7%a6%d7%a8-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90/
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה השנה ללמוד באוניברסיטה ואני צריכה מחשב ללימודים: * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס בעיקר, אבל גם סרטים בHD (לא קריטי) * גודל המסך? 15.6" האם חשוב מסך מבריק או מט? רצוי מט אבל הבנתי שבקטגורית המחיר יהיה קשה למצוא מט. בכל מקרה לא אשתמש בו בחוץ. * רזולוציית המסך? מינימום 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא משנה, אני אקח אותו הביתה רק בסופש"ים אז לא ממש מפריע לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, אבל מה שחשוב לי יותר זה סוללה איכותית שלא תמות לי אחרי שנה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, יציאות סטנדרטיות מספיקות. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי 500GB ומעלה. * כונן אופ…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המחשב המיושן (2007) התחיל לצבור אבק ולעשות הרבה בעיות, החלטתי לגרוט אותו ולקנות חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי, עריכת וידאו קלה ומשחקים מיושנים וקלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)DELL 23," FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעיקר לאופיס, סרטים ותכנות. לא למשחקים. תקציב - עד 5,000 ש"ח אם אתם עובדים עם אתרים ישראלים. אני מתכנן לקנות בארה"ב באיזור ה-4000 ש"ח. השאלון: רזולוציה - לפחות FHD. גודל מסך - 13. 8 ג'יגה זיכרון ו-256GB SSD - חובה. משקל - כמה שפחות. אם הייתי קונה MAC הייתי בוחר ב-AIR ולא ב-PRO. דרוש זמן סוללה גבוה? - כן! אני עובד במכירות ואני מסתובב ימים שלמים מחוץ למשרד. חובה לפחות 7-8 שעות עבודה ללא מטען. אין צורך בכונן אופטי. יציאת HDMI חובה. עדיף לא MINI HDMI. תחנת עגינה ייעודית - זה יהיה בונוס מאד גדול מבחינתי. אם אתם יכולים גם להמליץ על תחנת העגינה ספציפית אז מצוין. לא חשוב לי אחריות מורחבת. שנה תספיק. אין צורך במערכת הפעלה. אין העדפה לחברה ספציפית. אני…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
LG R480-K.AP38E http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=743796 בגדול הוא עובד, אבל יש לו שתי בעיות: 1. סוללה גמורה - צריך לעבוד מחובר למטען 2. לחצן עכבר שמאלי רגיש מידי - עדיף לעבוד עם עכבר חיצוני. כמה נראה לכם אפשר לקבל על דבר כזה? יכול להיות שמשתלם להזמין סוללה חדשה מחול ולמכור איתה? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב כבר 3 שנים בערך ואני חושב שהגיע הזמן לשדרג אותו... איפה אפשר וצריך לשדרג אותו כדי שיריץ משחקים כבדים חלק כמו GTA V, NBA 2K 15..
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב Lenovo Flex 2 15 אני מתלבט בין שני דגמים: האחד עם SSD בנפח 256 ג'יגה - מחיר 4790 שקלים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13804 השני עם כונן 1TB + 8GB SSD - מחיר 3849 שקלים http://store.pc365.co.il/product-2063-Lenovo_IdeaPad_Flex_2_14_59426614_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 השימושים העיקריים שלי הם צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט. האם משתלם להשקיע כסף בדגם עם כונן SSD או שאפשר להסתפק בדגם הזול יותר? אין לי בעיה לשלם יותר השאלה היא לגבי יחס מחיר-תמורה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
http://thenextweb.com/gadgets/2014/10/09/lenovo-unveils-trio-new-yoga-tablets-8-inch-10-inch-lte-13-3-inch-model/ אשטון קוטצר הוא ה product manager שלהם... http://blogs.wsj.com/personal-technology/2014/10/09/qa-ashton-kutcher-lenovo-product-engineer-doesnt-fear-the-ipad/ נחמד לראות במחשב נייד מקרן מובנה מייצרן גדול.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון הכיוון הוא לחסוך, אבל אם התוספת באמת שווה את המחיר (*כונן SSD?), אז יתכן ואפשר יהיה לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, וורד, אקסל וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). --- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: --- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. --- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). --- -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי לכולם, מחפש מפרט למחשב נייד בין 2000 ל2300 ש"ח ללא חריגה. אשמח אם הוא יוכל להריץ סרטים ברזולוציה סבירה, העבודה לרוב תהיה סטודנטיאלית אך אשמח אם הוא יהיה מסוגל להריץ משחק או שניים. תודה רבה מראש.
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לסרטים,אופיס , כתיבה מרובה אם אפשר מקלדת נוחה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?13.3 * רזולוציית המסך? מקסימלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה שימוש רב במקלדת ככה שעדיף משהו כמה שיותר נוח * משקל רצוי? עד 2 ק"ג אם זה מוגזם אפשר טיפה יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 -7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (500 7400RPM וSSD שיספיק בשביל מערכת העפלה * כונן אופטי?אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? זה יהיה נחמד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?DELL ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, לקראת השנה הקרבה באוניברסיטה אצטרך מחשב נייד, אני עומד להיות סטודנט למדעי החברה. לא צריך שום מאיץ גרפי כזה או אחר. השימוש המקסימלי שאעשה בו הוא לראות סרטים באיכות HD. עם זאת, חשוב שיהיה קל משום שאלך איתו על הגב לא מעט. מעדיף שיעלה עד 3000 ש"ח אך גמיש. המלצות? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם כדאי לדעתכם לחכות אם רכישת נייד חדש עם מערכת הפעלה של מייקרוסופט עד שתצא המערכת הפעלה הבאה, אולי יהיה שידרוג חינם לבעלי ווינדוס 8? ולפי ההערכות אתם חושבים שהמערכת ההפעלה החדשה תהיה מוצלחת יותר למחשב נייד ללא מסך מגע?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד בעיקר לגיימינג. אני כרגע משרת בצבא ולכן מחשב נייח לא רלוונטי בשבילי. * מטרות המחשב? משחקים קלים וכבדים, תכנות, סרטים * גודל המסך? 17.3 או 15.6. מעדיף מט, IPS * רזולוציית המסך? FHD ומעלה * תקציב: 5500 באילת, אפשר לחרוג אם המחשב יהיה הרבה יותר טוב. הסתכלתי גם על אופציה לייבא מחשב מארצות הברית שיוצא בסביבות ה6300 אחרי הכל, אבל לפי מה שהבנתי אין תמיכה טובה מהיבואן של MSI (תקנו אותי אם אני טועה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, מעדיף שלא יעבור את ה3.5kg מאחר ואני סוחב אותו איתי כל שבוע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שעות יספיקו, אפשר להתפשר פה כי אני בדרך כלל אהיה עם המחשב בקרבת חשמל * האם יש צורך ביציאות מ…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל. חשבתי על המפרט הבא RAM - 8Gb i7 דור 4 128/256GB SSD מסך - 14' אשמח לעצות
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, והתוכנה "חשבשבת" למי שמכיר. * גודל המסך? מינימום 13. * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, יש דרישה לווינדוס 7. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מודיע מראש, כי הדרישות שלי עלולות להיות מעט מבלבלות, אך אנסה להיות הכי ברור שאוכל. *תקציב: 3000 ש"ח (הקנייה מתבצעת באילת!!!) *מטרת המחשב: אוקיי, יש לו מטרה כפולה: אני מתחיל תואר במדעי המחשב ולכן אני מעוניין במחשב שיסייע לי בזמן תקופת הלימודים. לכאורה, אין לי צורך ביותר מ-i5, 4GB ושיהיה נוח וקל. למרות זאת, הגיע השעה גם להחליף את המחשב הנייח שלי שמלווה אותי משנת 2008, בנאמנות יתר יש לומר (acer). מכאן, שאני מחפש מחשב שישלב את שני העולמות הנ"ל. *גודל המסך: 14'' *רזולוציה: מיטבית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא ממש. * משקל רצוי: עד 2 קילו. קלים יותר יתקבלו בברכה. * העדפה לחברה: HP, Asus, Acer, Dell …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב נייח חדש למטרות גיימינג שישמש אותי, בתקווה, ב5-6 השנים הקרובות, עם אפשרות לשדרוג באמצע הדרך. 1. התקציב 6000 ש"ח ואמור לכלול מחשב וציוד היקפי מלא כולל מסך חדש. א. מעוניין למצות את התקציב. ב. במידת הצורך, יכול לחרוג בעד 1000 ש"ח ממנו. 2. המחשב ישמש ללימודים, מדיה ומשחקים. א. שימוש יומיומי בתוכנות משרדיות בסיסיות (אופיס, דפדפן). שימוש מזדמן בתוכנות סטטיסטיות (R, מאתלב, סטטה וכו'). ב. אני מעוניין להיות מסוגל להריץ כל משחק שיצא בשנים האחרונות ואת מרבית המשחקים החדשים שיצאו בשנים הקרובות, בהגדרות גרפיות גבוהות, על רזולוציה 1080p 3. ציוד היקפי: מעוניין לקנות מסך חדש של 1080p בגודל 22-25 אינץ', חשוב שיהיה איכותי. בנוסף מחפש אוזניות טובות. כמו כן קונה מקל…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם!! לאחר שוטטות ארוכה בפורום ובאתרי המכירות השונים, אני פונה בבקשת עזרה... אחי סטודנט ומחפש נייד לצורכי לימודים בעיקר, אבל חשוב לו שתהיה אפשרות לשחק במחשב ברמה סבירה ככל הניתן..( משחקים כמו פיפא 15 ומנג'ר) התקציב שלו הוא בסביבות 3000 שקל עם אפשרות לחריגה של 200-300 שקל. * מטרות המחשב? לימודים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בינוני- פיפא 15,מנג'ר, צפיה בסרטים, מוזיקה * גודל המסך?לא קריטי, עדיף 14 ומעלה * רזולוציית המסך? לא מבין מדי, שיראו יפה.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי.. אמנם אמור להיסחב איתו לפעמים אבל בגדול השימוש הוא לבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כל עוד לא תיגמר אחרי שעתיים שלוש זה בסדר * האם …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-