ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
אהלן אני מחפש לקנות מחשב נייד, הסתכלתי בזמן האחרון על המחשב Gigabyte 566N עם המפרט הזה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9519 המפרט בקצרה: CPU T8100 2.1 GHz, Memory 2GB, HD 320GB, GeForce 8400GT גם מבחינת מחיר הוא מתאים. (4900 ש"ח...) עכשיו לא מזמן ראיתי את המפרט של המחשב Gigabyte 576V שזה הדגם החדש שלהם: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ProductID=2838 יש לו את הפלטפורמה החדשה, ובעצם הקטע הכי חשוב (מבחינתי לפחות): כרטיס מסך GeForce 9600GT... שלפי מה שאני מבין (תקנו אותי אם אני טועה) שזה אמור להיות אחלה כרטיס מסך ויחסית הרבה יותר טוב מהדגם GeForce 8400 (שיש ב 566N שרציתי לקנות). בעיקרון אני מתחיל ללמוד עוד שבוע באוניברסיטה, (השימוש של…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם,אשמח לקבל מפרט מחשב שישמש לצורכי עבודה משרדית, עריכת גרפיקה, מוזיקה וסרטים (תוכנות כמו סוני וגאס, פרימייר ופוטושופ) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, עריכת מוזיקה וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה( - סוני וגאס, פוטושופ, פרימייר - תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מקלדת ועכבר אלחוטיים ומסך 23 אינץ' 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד(? לא 7. הא…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? ישמש בעיקר למולטימדיה ורצוי שגם יריץ משחקים באופן סביר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15,לא חשוב אם מט או מבריק. * רזולוציית המסך? fhd. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא ממש קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?המחשב יהיה מחובר לשקע ישירות, אבל רצוי שגם יחזיק 3-4 שעות שהוא לא מחובר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי מעל 750gb. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? .dell, lenovo, asus מודה מראש על העזר…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6200 ש"ח כולל מסך יעודי 24 אינטש ומעלה עם רזולוציה 1920X1080 ומעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לבזבז על מה שלא נותן ביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לצורכי אנימציה שיוכל להפעיל תוכנות כמו ,photoshop flash ,tvpaint ,premiere ,after effects בצורה אופטימלי רצוי גם למשחקים כמו GTA V ,כרטיס מסך רק NVIDIA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? רק מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום בכמה אתם אומרים שכדאי לי למכור את הלפטופ שלי? עקרונית אני לא הייתי צריך אותו. הייתי מסתדר עם נייח. קניתי אותו לפני כמעט 4 שנים כי קרה משהו שהצריך לפטופ. קיצר, אני דיי קצר במזומנים כרגע ואני בהחלט יכול להסתדר עם נייח. וכן המחשב גם קצת ישן, אז החלטתי שאולי אמכור אותו ואקנה נייח. השאלה בכמה נראה לכם שאוכל למכור כך שזה יכסה עלות נייח? מדובר באינספירון 1520 של דל. הוא עלה לי איזה 6000 שקל לפני 4 שנים. בנוסף השקעתי בו עוד 500 (החלפה של תאורת מסך). סכ"ה הוא ממש שמור. אם אמכור זה יהיה ללא כונן קשיח יש שם דברים שאני צריך. וגם ככה הכונן כבר חרוש. זה מגיע ביחד עם מערכת הפעלה חוקית (שזה כבר שווה בפני עצמו). מטען וסוללה. מצלמת רשת מובנת. 2GB זכרון. מעבד core2duo ולא מ…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דרישות: מחשב משרדי קטן. תקציב עד 2500 שקלים. חשבתי על NUC מה אתם אומרים? מפרט: NUC I5 4250U-1785 זיכרון DDR3L G.Skill 4gb-220 HD- WD Scorpio 7200RPM 750GB. הNUC מגיע עם 3 שנים אחריות, הזיכרות אחריות לכל החיים וההרדיסק 5 שנים. המחירים מKSP. סה"כ 2365 האם יש חנות נוספת שמוכרת NUC לצורך השוואת מחירים? מה אתם אומרים? למישהו יש נסיון עם הNUC? האם יש אלטרנטיבה אחרת? מה ההבדל בביצועים בין I5 4250U ל I5 4460 למשל?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לשדרג מחשב נייח שברשותי בכרטיס מסך, הנתונים של המחשב, מצורפים בתמונה מטה. יש לי ספק כוח מיותר של 550 ואט, במידה והכרטיס מסך צורך יותר. בכל אופן, השימושים שלי הם עריכת וידאו (לא מקצועית), פוטושופ ובעיקר משחקי פיפא. מעוניין לקנות משהו שמצד אחד ישרת אותי תקופה, ומהצד השני לא יעלה על 1000 ש"ח. אשמח להמלצות, תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ההורים שלי קונים לי ליום ההולדת שלי מחשב בתקציב עד 20,000 ש"ח אני רוצה לדעת עם המחשב שבניתי אכן טוב ואם יש עוד חלקים לשפר: לוח אם: asus p4t533-c. מעבד: p-4 2.53 533 mhz. זכרון:kingston 512mb 1066 mhz. דיסק קשיח: wd 120 gb 8mb cache. כרטיס מסך: asus geforce4 ti4600 128 mb ddr+vivo. כרטיס קול: audigy platinum ex. רמקולים:creative 5.1 ddt 5700. די.וי.די: toshiba sd-m1612 16x/48x. צורב (די.וי.די): pioneer dvd-r a04. צורב: asus 48x 16x 48x. מסך: samsung 171lcd 17(lcd תוכנה לדי.וי.די: pwoer dvd xp 4.0 תוכנה לצורב: nero 5.5 מערכת הפעלה: win' xp pro 2002. *ההורים שלי רומים לקנות לי גם קונסולה אז מה יותר עדיף xbox/gamecube (יש לי כבר ps2). אז בבקשה חברה תעזרו לי לפני שאני קונה.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ2000-2500 אם אפשר פחות אז עדיף 2. . מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, אופיס, הרצת סרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא, יחובר למסך חיצוני רב הזמן 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח. אפשר לחרוג מעט אך מעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסקים קשיחים,כונן דיסקים, בנוסף יש לי ספק של seasonic 500w דגם ss-500et כך שאני לא יודע אם זה מספיק .כרטיס מסך hd7850 2g שבינתיים נשאר,גם מארז אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 המחשב יהיה בחדר ויהיה דלוק כל הזמן 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני רוכש את החלקים בצורה פרטית אך מחיר המפרט יכולה להיות עפ''י האתר ksp,…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני זקוק למפרט מחשב בסביבות 7000 ש"ח ללא ציוד הקפי (חוץ מרמקולים). המחשב מיועד למשחקים (לא גיימר כ"כ כבד אבל אני לא רוצה להיות מוגבל מבחינת כ.מסך). קידודי/צפייה בסרטים וגלישה. עדיף מחנות באיזור ת"א-ראשון לציון. נ.ב. 1. אני מעוניין במערכת שקטה (ישן באותו חדר). 2. לגבי אחריות - כמה KSP נותת עבור מערכת שנרכשה אצלה?? תודה מראש לעוזרים.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (דגש על לנסות) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The witcher , Skyrim , Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 22" Philips 239cl -…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי בבחירה? הראשון - http://ksp.co.il/?uin=23769 השני - http://ksp.co.il/?uin=22462 מישהו יכול לומר לי מה ההבדלים בניהם ומה עדיף מבין השניים? המחיר זהה! תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, שבוע שעבר פתחתי כאן דיון לגבי קניית מחשב נייד, לאחר חשיבה מחדש הבנתי שאין צורך בניידות ושעדיף לקנות נייח. הכנתי מפרט, אשמח לחוות דעת עליו, בדגש על השאלות האלו: 1) האם עדיף לקחת מעבד אינטל? ניסיתי לבנות מפרט דומה עם i3 13100 אך הוא יוצא יותר יקר בכ-400 שח, לא בטוח ששווה את ההשקעה. 2) האם שווה להשאיר את הספק כוח הנוכחי או לקחת אחד יותר זול? 3) האם כדאי להשקיע בלוח אם יותר יקר? מתכוון מבחינת איכות/תוחלת חיים מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Ryzen 5 5600G AM4 Tray כמות: 1 מחיר: ₪ 557 קירור למעבד: AMD Wraith STEALTH Cooler no LED כמות: 1 מחיר: ₪ 29 לוח אם: Gigaby…
-
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
תודה לעוזרים! אני מעוניינת לרכוש נייד לאמא שלי שישמש בעיקר לחיבור לטלוויזיה וגלישה. ראיתי כמה אופציות באייבורי וKSP (רק מהם אני מוכנה לרכוש ויסלחו לי כל האחרים) לגבי הדגמים, אתן בסוף לינקים תודה לעוזרים מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? צפייה בTV וגלישה במיטה לפני שינה ללא תוכנות מיוחדות למעט אופיס פשוט. -מהי הרזולוציה הטבעית ? סביבות 16 גודל מסך ורזולוציה מתאימה לצפיה במסך רחב וגדול -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות + (לא צופה בHD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תמיד מדברים על כאלו דברים אבל האם באמת יש חיה כזו?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
החברה משיקה גרסה מעודכנת לנייד הגיימינג הקטן שלה, שיגיע יחד עם עמדה ייחודית לכרטיס מסך שולחני חיצוני שתאפשר להקפיץ את הביצועים ברגע לכתבה: http://hwzone.co.il/alienware-%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%a4%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%a2%d7%9d-%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%9c%d7%aa-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%91%d7%95%d7%a8-%d7%9b/
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אם מישהו יכול לעזור לי לארגן מפרט מבוסס אינטל מטרת משחקים בעיקר וקצת אינטרנט, כולל מסך, לא מקלדת ועכבר. (בלי כוונה לoc בשום רכיב) בסכום של 7000 שח ולא אגורה יותר. (אם אפשר לקבל הצעות גם של מסך דק וגם של מלא אני ישמח) תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת Autocad + Revit וגם שימושים ביתיים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה, אני משדרג מ- P4 1.3 ישן למחשב חדש. השימוש: - משחקים - התקנת virtual machines - Windows Longhorn המפרט: AMD ATHLON 64 3200 BOX MSI K8N Neo Platinum nVIDIA WD SATA 74GB 10000 RPM ELSA FALCOX 980FX PRO ATI RADEON 9800PR0 128MB A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 Pioneer DVR-108 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk Antec Sonata with 380W Power האם הכרטיס מסך לא צולע מדי בשביל השילוב? ספק כח של Antec TruePower 380W יספיק? דיסק של 10,000RPM יספק ביצועים שיצדיקו את העלות? זיכרון - עדיף 2X512 או 1X1024? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום... אני צריך מפרט של מחשב לילד בן 6 גג עד 3000 כולל מסך... לא חשוב AMD/INTEL משהכי טוב בשביל המחשב... אם אפשר אז קצת פחות במחיר.. תודה מראש !
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד שתומך ב BOOT מה USB איך אני מעלה את המחשב מה USB
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לבנות כאן מפרט בעצמי לצרכי גיימינג כבדים. ברשותי כרגע GTX 780 וSSD 850 EVO שאותם הוסיף למחשב לאחר הקנייה ולכן אין במפרט SSD או כ. מסך. המפרט נמצא כאן: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21857 1. 3500 זה התקציב המקסימלי שאני מעוניין להוציא כרגע. אינני יכול לחרוג לא אתנגד אם זה ייצא קצת פחות. 2. כפי שאמרתי זהו מחשב גיימינג "כבד" אהיה מעוניין להפעיל עליו את המשחקים הכבדים ביותר כיום (בעתיד אשדרג ל GTX 980 ואולי כרטיסים מתקדמים יותר שיצאו). 3. הרזולוציה המקסימלית שאני בונה עלייה היא 1920 1080 ואין שום צורך בציוד הקפי. 4. מארז שקט הוא חשוב אבל לא הכרחי. (5) 5. אינני מתכנן אוברקלוק. 6. הייתי מעוניין בלוח אם שמאפשר SLI בעתיד…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, CAD, 3D, קצת משחקים ושימושים רגילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Solid works, Autodesk Inventor, NX7.5, Mastercam, SolidCam, Autocad סוליד ואינוונטור בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, מחפש המלצה ל-desktop replacement - הגבלת תקציב - 15000 ש"ח, יש לי אפשרות לרכוש בארה"ב לפחות 15" משקל או זמן סוללה - בעדיפות נמוכה האפשרויות שאני בודק 1. ThinkPad W510 - מאוכזב מעט מהפורמט החדש של המסך - אני צריך את המחשב לעבודה על מיסמכים ולא צפייה בסרטים 2. ThinkPad W700 - עדיין לא תומך בדור החדש של המעבדים Core i7 3. SAGER NP9280 - חושש קצת מתקלות - אני מבין שאין להם תמיכה או אחריות בארץ 4. DELL - המלצה? מעבר לזה הם מחשבים מצויינים מבחינתי אין ספק שהייתי בוחר בSAGER - מישהו התנסה בלתקן SAGER בארץ? תודה אלון
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-