ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
המחשב בן ה5-6 החליט להחזיר את נשמתו לבורא או לפחות אחד מחלקיו - לא ברור לי איזה כרגע - כעיקרון זה מעבד intel core i5 לדעתי haswell כנראה 4500 או 4400 כלשהו עם כרטיס מסך Radeon R9 270 השאלה האם יש טעם לנסות להציל כמה שיותר מהקיים או לנצל את המוות הטרגי ולחדש את השילוש (וגם להחליף את המארז המתיישן שראה ימים יותר טובים Antec 300). במקרה שעדיף לחדש, להלן השאלון, וגם מפרט שחשבתי שעשוי להתאים בתור מישהו שכבר לא ממש בעניינים - וכן יש לי נטיה מושרשת לכיוון מעבדי אינטל מאשר AMD. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור ה3K-3.5 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מש…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (אפשר לקנות באילת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות וגיימינג קל ( LEAGUE FO LEGENDS / FORTNITE ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם יהיה אפשר להשיג את המחשב ללא ווינדוס וככה להוזיל אשמח 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בקיצור המחשב צריך לבוא קומפלט כולל מסך דק כמובן 19 אינץ' . המחשב יקנה מאייבורי בב"ש . המחשב בעיקר לצורכי גלישה באינטרנט ומשחקים כמו פיפא ומנג'ר ונבא החדשים . הכי חשוב שהמחשב ירוץ הכי חלק שאפשר .
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: מתחיל ללמוד\לעבוד בסאונד כנראה יתחבר למיקסרים ויהיה הרבה סביב נושא הסאונד. כרטיס קול מעל הממוצע ככל שמאפשר התקציב עבודה עם תוכנות כגון abelton,cue base ועוד בסגנון הזה בקשר לזיכרון וכח עיבוד אני לא יודע אם מחשב של סאונד צריך הרבה ואיכותי אבל אם כן אז קחו בחשבון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? משהו טוב ונוח לעבודה * משקל רצוי? לא קריטי, אם המ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כאן : צורב , סי די רום , דיסק קשיח ודיסק FLOPPY. אני צריך : שילוש קדוש , מארז וכרטיס מסך. תנו לי בבקשה 2 מפרטים. אחד פנטיום אחד אי אמ די. אני מניח שבAMD יהיה כרטיס מסך יותר טוב, אבל בכל זאת תמליצו לי. השימושים הם משחקים, אינטרנט, MP3.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת וידאו ואפטר אפקטס, אבל גם גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Premiere Pro CC, After Effects CC, Photoshop CC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC:U,GTAV,COD:AW וכל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע כי עדיין לא קניתי מסך. אני משער שאקנ…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד i5 4460 שמאבד מערכו משבוע לשבוע, הכרטיס מסך שלי הוא GTX 1060 6GB. אני משחק בעיקר Apex Legends והמשחק לא רץ כמו פעם, המעבד במאמץ של 90% - 100% והמשחק מקרטע, שלא נדבר אם אני מנסה לעשות סטרימינג. (המשחק על הגדרות נמוכות) התקציב שלי מאוד דל, לכן אני שוקל לרכוש את Ryzen 3 3300X ולוח אם תואם, מצאתי באתר הזה את המעבד במחיר מאוד נח : https://www.yahavpc.co.il/product/4837/מעבד-חברת-amd-דגם-ryzen-3-3300x-3.8ghz-4.3ghz-16mb-cache-am4-box-with-wraith-stealth ובנוסף חשבתי לרכוש גם הלוח אם הזה: https://www.yahavpc.co.il/product/2573/לוח-אם-חברת-asrock-דגם-ab320m-hdv-am4-ddr4-vga-dvi-hdmi האם החומרה ראויה לצרכים? אנ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
הי, בשעה טובה הגעתי היום לחנות TMS. על סמך המפרטים שהוצעו לי בפורום, בנו לי 2 מפרטים, אודה מאוד לעזרה באיזה כדאי לבחור (מצורף קובץ). כמו כן מצרף את השאלון (כפי שתראו חרגתי קצת מהתקציב המקורי). בנוסף אני מתלבט בנוגע לכרטיס מסך. יש אפשרות שאחליף את המסך בעתיד הקרוב. האם כדאי לי למתוח עוד ולהשקיע בכרטיס חזק יותר: GTX560TI 6950 או ממש ל"התפרע" : 7850. תודה רבה על עזרתכם. עוזי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3300 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות ,אם אין ברירה 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים), הורדות, עבודה במספר תוכנות במקביל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה שתתאימו לי את המחשב הכי טוב בתקציב הזה 10 אלף שלא יהיה מאיוורי ודגש למהירות גבוה של שימוש ויכולת העמסה שיהיו על המחשב כמה משחקים ביחד לא בהכרח פועלים באותו הזמן. תודה מראש דרך אגב מהר המחשב שלי נהרס וההורים לא מרשים הרבה במחשב שלהם. תודה מראש.
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות בVisual Studio אבל אני רוצה שתהיה לי אפשרות לשחק בהגדרות גבוהות אם אי פעם יהיה לי קצת זמן... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פרנסה, Visual Studio, SQL Server, MySql, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי אסטרטגיה ו3D shooters -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24' …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלוםצ לכולם אני מנסה לבנות לי מפרט ב-6400 ש"ח ולא מצליח אני תמיד מגיע ל-7000 שקל שזה הרבה מעל התקציב שלי בגלל זה אני צריך אתץ עזרתכם... העיסוק שלי במחשב הוא מוזיקה אינטרנט משחקים סרטים ואופיס.... אני רוצה שתיבנו לי מחשב מבוסס amd 64 כולל מסך , צורב, צורב די וידי , וכל שאר החלקים החשובים.... (ואם אפשר שהמארז והצורבים יהיו שחורים) (לא חייב) תודה לעוזרים... נ.ב האם שווה לחקות לnforce 4 (או איך שלא כותבים את ז\ה) ותוך כמה זמן זה יגיע לארץ ומה יהיה מחירו....????
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מיועד לילד בן 6.5 בעיקר למשחקיו וללימודים חשוב מסך 17" טוב! מה דעתכם על ההצעה של שמיר מחשבים ל amd ב 3590 ש"ח עם שדרוג ל: כרטיס מסך mx 440 עם 128 מגה בתוספת 250 ש"ח מסך lg 17 f700b
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יצא לי תהתסכל לא מעט על מחשבים ניידים דרך הגרופון, יש שורה שרשום מוחדש מוגדר כעודף מלאי או משהו כזה.. המחיר נמוך כצעט בחצי השאלה אם זה באמת מחשב חדש כמו שהם טוענים שאפילו לא נעשה בו שימוש ובאמת האם שווה לקנות מחשב כזה? תודה לעוזרים,
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה שהמחשב שלי יריץ בצורה טוב (לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות) את BF4. יש לי כרגע - QUAD Q8400 2.66 GTS250 4GB RAM לוח אם דפוק של אינטל את BF3 אני מריץ סבבה. אני לא יודע אם לקנות רק כרטיס מסך RADEON HD7850 2GB בעלות של 1190 ש"ח או את המפרט הבא - I7 38320 3.6 RADEON HD7850 2GB 2X4GB זכרון SSD 120GB Asus P9X79 Deluxe s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 4xPCI-E בעלות כוללת של 5000 ש"ח (מארז וכו' אני אשתמש במחשב הקיים)
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הבעיה שאני ממש מתלבט בכמה נושאים. המחשב אמור לשמש אותי גם למשחקים וגם לעבודה רגילה באינטרנט. התקציב שלי בסביבות ה- 600 ש"ח לגבי מעבד אני כבר יודע שאני רוצה לקחת AMD 3200+ 939 BOX לגבי לוח אם אני מתלבט בין שלושה msi k8n neo 4 platinum gigabyte k8nxp בלי sli כי אין לי צורך gigabyte nf-9 בנושא הלוח אם אני צריך את עזרתכם. עכשיו לגבי זכרונות, אני רוצה לקחת 1g כמובן שזה יהיה 2*512 חברה של הזכרונות ואיזה בדיוק אני בכלל לא מתמצא. בחנות המליצו לי על גייל השאלה איזה לקחת, ocz עולים יקר מאוד ואין תקציב בשביל זה. גם בנושא הזה אני צריך עזרה. לגבי הארדיסק אני רוצה לקחת 160g והשאלה שלי האם לקחת שניים של 80 או שזה מיותר? צורבי אני את של nec כרטיס מ…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwatch, Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P 24" 144Hz -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש מפרט למחשב למשחקים כבדים וסרטי HD. יש לי מסך 22" ואני עובד ברזלוציה של 1680X1050. לא מתוכנן OC. דגש על מאווררים שקטים כמה שיותר. אין לי בעיה לחרוג מזה לכיוון ה6.5 אם צריך. אם אפשר בבקשה שהמפרט יהיה מKSP... תודה רבה.
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראשית: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, פוטושופ, תכנות במטלב, אופיס, אינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14" עדיף מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר עדיף 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - יותר מ3 שעות * האם יש…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הסר קטגורית מוצר שם מוצר מחיר מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤ 1486 זיכרון : CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS2 CL 5-5-5-15 - TWIN2X2048-6400 ¤ 699 לוח אם : GIGABYTE GA-P35C-DS3R ¤ 739 דיסק קשיח : WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤ 629 מארז : NZXT LEXA BLACKLINE w/o PSU ¤ 539 צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 192 קרור למעבד : SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm LFB ¤ 271 פתרונות קירור - אחר : ARCTIC COOLING MX-1 ¤ 43 כרטיס מסך כבר יש: 8800gtx ספק כל יש: tt tr-2 550w צריך אישור.. המחשב נועד למישחקים החדשים ואולי בהמשך הזמן אני יעשה oc חשוב לי שהמישחקים לפחוט בחצי שנה ה…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אולי תוכלו להרכיב לי בבקשה מפרט למחשב מבוסס AMD? אני לא צריך: מסך, צורב, CD ROM, FLOPY, מקלדת עכבר, ורמקולים. מעבד AMD בבקשה מעל 2000 MHZ, אם אפשר אז גם 512 RAM כרטיס מסך חזק ומארז אלומיניום טוב, בבקשה גם ספק כוח חזק בהתאם. לוח אם שיתמוך בAGPx8. קירור טוב למעבד וכרטיס קול טוב. תקציב: מקסימום 5500 שח תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
והרי המפרט: CPU : P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache)? [ ¤ 1150 ] 1 Motherboard: ?IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA? [ ¤ 470 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 285.56 ] X2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 439.97 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1062.28 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1 CD-ROM: Asus x 52 Black ! [ ¤ 125.39 ] 1 Keyboards : Genius KB-06 PS2 Eng/Heb Keyboard [ ¤ 29.18 ] 1 Mouse : Logitech MX300 High Performance PS2 | USB Optical Mouse [ ¤ 121.49 ] 1 Cases : Simbadda Master I LU M…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא: https://pcpartpicker.com/list/CPtLbj PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Pentium G4620 3.7GHz Dual-Core Processor ($108.75 @ B&H) Motherboard: Asus PRIME B250M-PLUS Micro ATX LGA1151 Motherboard ($95.00 @ B&H) Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200 Memory ($115.00 @ B&H) Storage: Western Digital Blue 4TB 3.5" 5400RPM Hybrid Internal Hard Drive ($169.99 @ B&H) Case: Antec P50 MicroATX Mini Tower Case ($64.99 @ B&H) Power Supply: EVGA SuperNOVA NEX 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply ($79.89 @ B&H) Optical Drive: LG WH14NS40 Blu-Ray/DVD/CD Wr…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. בניתי את המפרט הבא: אשמח לקבל עליו את חוות דעתכם. 2. אני עד כה הבנתי שההבדל בין PQ ל-PI בכרטיסי הזיכרון הוא בפיזור החום וש-PI מומלץ יותר ל-OC, אז ככה... אין לי כוונה לעשות OC, אז איזה כרטיס מבין השניים מומלץ יותר? תודה רבה לעונים.
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד dell latitude d430. בדקתי לו טמפ' עם everest והטמפ' הם בסביבות 60 מעלות. עכשיו - משטח קרור אני אקנה לו היום, השאלה שלי - מה אפשר לעשות כשהוא לא בבית ואין את המשטח קרור? האם אפשר איכשהו לשפר לו את הקריר? בתודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משחקים : לא! יעוד : מחשב ביתי + שרת mySQL + תחנת פיתוח תוכנה OC : כן, צנוע - בשביל להגיע לFSB תואם בין הCPU לDDR בסיס : COMPUCASE CI-6a19 עם 2 מאווררים של 120 מ"מ הקנייה המתוכננת : Abit NF7-SL AMD Athlon XP 2400+ Tray 0.13 MK DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL GOLDEN DRAGON VALUE ALPS 1.44 NEC MAXTOR 160 gb 7200 8 mb Buffer Warranty 36 months ATI 9200SE 128mb DVI Retail Gigabyte 10/100 Lan card Retail Gigabyte 10/100 Lan card Retail EDIMAX ADSL + Cable Router 4 port ( BR-6104) Genius SW-5.1Value 5 Channel Surround Sound System(Sub+5) DVDRW +8/-8 Gigabyte Retail FOXCONN QUIET COOLER FOR AMD SOCKET A (up to AMD3200+) המלצות, תיקונים, זעקות קרב אינדיאנ…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-