עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by stam112,

הנה המפרט שלו: http://www.arcenter.co.il/Product.asp?Pid=VL055EA&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=17&aff=Zap〈=HE התקציב שלי זה עד 6000, ואני דיי סגור על HP. האמת היא שאהבתי מאוד את העיצוב שלו אבל משום מה נראה לי שהמפרט שלו דיי חלש ביחס למחיר. המעבד שלו מסדרת T שכמה שהבנתי הם מתחממים יותר וצורכים יותר סוללה מסדרת P. בעקרון הייעוד של המחשב זה לצורכי תיכנות, והפעלה של הרבה יישומים במקביל. מה דעתכם? יש הצדקה למחיר?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. ב"ה שלום חברים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית לגבי מפרט למחשב VFX שמיועד במקביל לסימולציות עצומות ורינדורים כבדים מאד !! בעיקר בתוכנות : Vray - 3D-max - Realflow - FumeFX- Octane render - Houdini - Aftereffects התקציב שלי עומד על 23,000 ש"ח, להלן המפרט: FSP Hydro G 750W PFC Gold 80+ Intel Core i7 6900K / 2011-V3 Box Gigabyte GA-X99-SLI Retail Corsair Water Cooling H115i - לעבודה עם אוברקלוקינג 4X Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3000 (לסימולציות כבדות מאדד) Samsung SSD 1.0TB 850 EVO 2.5" SATA III - למערכת הפעלה 2X - WD 4.0TB 64MB SATA3 Red NAS WD40EFRX 9 - לשמירת cache של סימולציות ורינדורים Nvidia TITAN X 12GB Pascal - לסימולציות ומנועי …

3. שלום, אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד בתקציב שצוין למעלה. מאפיינים/דרישות: מטרה - משמש לעבודת office ואינטרנט וגם לצפייה בסרטים (רוב הזמן דרך חיבור לטלויזיה) מסך - חייב להיות מט! גודל - 14, לא מסך מגע! רזולוציה - אין דרישה מיוחדת מערכת הפעלה - עדיפות ל windows 7 ורק אם אין ברירה 8 מעבד - I5 לפחות RAM - 4G אמצעי קלט - touchpad, מקלדת "רכה" משקל - 1.5 - זו דרישה חשובה זמן סוללה - 5 שעות +/- יציאות- 2-3 יציאות USB ו-HDMI כונן קשיח - 500 GB כונן אופטי - לא הכרחי אחריות - 3 שנים בארץ כולל מערכת הפעלה ואופיס חברות מועדפות - asus, dell, lenovo, toshibe כיום משתמשת ב-3500 dell vostro, מחפשת נייד לפחות טוב כמוהו, אמין ועמיד. תודה מראש לממליצים!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אחרי יותר משבוע החלטתי על מפרט שיספק את צרכי ( לא מיועד לאוברקלטקינג) אנא חוו את דעתכם בהקשר לביצועים (בלבד!!!) AMD Athlon XP 3200+ Barton (512K, 400Mhz) BOX CPU Nis3,018 Gigabyte GA-7NNXPV nForce2Ultra400 Nis1,213 Thermaltake VOLCANO 11 - Xaser Edition Highest Performance Cooler Nis185 ARCTIC SILVER 3 Nis 60 Hercules 3D Prophet 9800 Pro Radeon 128MB Nis2,709 GeIL DDR…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר, אבל אם אין אפשרות אז לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל (משחקים כמו NFS,FIFA, סרטי HD, ואינטרנט), ובעיקר תיכנות בפלטפורמות שונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): תוכנת vmare - פרנסה. Cubase - מזדמן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות למסך - 21.5-23. ומהירות תגובה טובה. שהמסך לא ימרח בזמן תזוזה כמו בפיפא ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל וטיפה יותר אבל רק אם זה תוספת חשובה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, עבודה משרדית, תכנות, סרטים, שימוש בתוכנות וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות ו-IDE'S באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. היי פורום, במחשב שלי כרגע קיים המפרט הזה: Processor Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz Manufacturer Intel Speed 3.3 GHz Number of Cores 4 Video Card NVIDIA GeForce GTX 560 Ti Manufacturer NVIDIA Chipset GeForce GTX 560 Ti Dedicated Memory 1536 MB Total Memory 2.7 GB Memory 4.0 GB Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit Service Pack 1…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אני עתיד לקנות מחשב יד שניה. אני סטודנט שרוצה לעשות קצת גיימינג אבל אין תקציב למפרט חדש ואפילו לא למפרט שהעלתם ב3000 ש"ח. אז מצאתי את המפרט הבא ביד2, ואני הולך לקנות אותו בימים הקרובים. אשמח לשמוע מה דעתכם. כן, אני יודע שזה ענתיקה, אבל אני רוצה לשחק בOblivion, HL2, ואולי כמה משחקים חדשים. אבל אני לא צריך שהכול יהיה בסטינגס הכי גבוההים אז זה לא קריטי. היה לי בבית מפרט דומה ומשחקים חדשים עדיין רצים עליו (לדוג' Dead Space 2). בכל מקרה, אני הולך לשלם על המערכת הבאה 1350 ש"ח (אני לא יודע את כל הנתונים המדוייקים במחינת היצרנים אבל זה לא משנה לצורך העניין): מעבד: Intel Quad Core Q6600 כרטיס מסך: GeForce 8800GT 512mb זכרון: 2GB DDR2 הארד דיסק: 320GB 16MB (נפח לא קריטי בשבילי, יש …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום, יש ברשותי מחשב מצויין של DELL LATITUDE E5410, מחשב מצויין מכל הבחינות. א-ב-ל, לפעמים יש לי בעיה בקליטה של האינטרנט האלחוטי שלנו בבית (אני מניחה שזה בגלל המיקום של הראוטר ואין אפשר להזיז אותו עד למחשב שלי), לעיתים הוא פשוט לא מצליח להתחבר או שהחיבור מאוד איטי. אבל לשכנים אין שום בעיה יש איזה חיבור חיצני שאפשר לחבר לנייד שיגביר את הקליטה? הראוטר הוא של D-LINK אגב, שאלה נוספת!!! אם יש לי אפשרות בחדר לאינטרנט קווי, אבל אורך הכבל לא מספיק עד המחשב, יש אפשרות למתאם ואז כבל נוסף שימשיך עד המחשב עצמו? ואז אין צורך באינטרנט אלחוטי. או אולי יש אפשרות לחבר ראוטר נוסף בחדר שלי? אין לי מושג.............

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום לכולם. אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן למחשב חדש, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט מחשב. אני יענה על השאלון שבנעוץ. זהו נראה לי. כמובן להוסיף ספק כח (איכותי - המחשב פועל 24/7), כונן דיסקים, כרטיס רשת אלחוטי ושאר הדברים הסטנדרטיים שכלולים במפרט. אם עפתי על עצמי קצת.. וזה חורג מהתקציב, אז זה תלוי בכמה ולפי זה אחליט אם לוותר על חלק מהדברים. אשמח לקבל ממכם המלצה על מפרט מלא. (מחנות כלשהי כמו KSP, TMS או אייבורי) תודה רבה רבה מראש! וסורי שקצת חפרתי

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. בס"ד היי, אני משדרג את המחשב והאמת היא שאין לי שמץ של מושג מה צריך לבדוק לגבי לוחות אם ולגבי RAM, אשמח להסבר קצר לגבי הדברים החשובים. הזמנתי מעבד RYZEN 2600 מNEWEGG ועכשיו אני צריך גם לשדרג ראם ולוח אם. רציתי לדעת מה צריך לבדוק לפני שקונים אותם, ממה שהבנתי בכללי עדיף זיכרון מהיר למעבדי RYZEN אבל יש פערים די גדולים אפילו בתוך קטגוריות מסוימות, זיכרון 8GB 3000 Mhz נע בין 240 ל400 שקלים לסטיק אחד. מה ההבדלים בינהם? לצורך העניין מחיפוש מהיר בNEWEGG מצאתי את זה: https://www.newegg.com/global/il-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16820232419 אבל הוא רשום לINTEL, יש הבדל בין RAM ללוחות לאינטל ולוחות לAMD? ובכללי אשמח אם מישהו י…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום לכולם אני מעונין לשדרג מחשב קיים כאשר הרכיבים שאני מעוניין להשאיר בם: מארז compucase 6a19+ מאוורים ספק seasonic350W צורב DVD , מקלדת עכבר וכו ואולי לבחון הישארות עם דיסק קשיח קיים WD130GB SATA לאור ההצפות של תאילנד 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינוניים, אינטרנט, HD ,עבודה משרדית (בסוף זה רב תכליתי לכל בני בית) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. יש לי מחשב נייד HP Pavilion DV6 1410ej ואני מעוניין לחברו למערכת הקולנוע הביתית. אני מחבר לTV על ידי כבל HDMI (רואים ושומעים תקין) ,אבל את השמע הדיגיטלי אני מעוניין לחבר למערכת ההגברה (ולא ל TV) שיש לה כניסות SPDIF מסוג RCA ואופטי. במחשב עצמו אין יציאות כאלו, אבל הבנתי שאם מחברים תחנת עגינה מתאימה, דרכה אפשר לקבל את היציאות האלו. אני לא יודע איזו תחנה אני צריך, אם זה באמת כך, או שיש פיתרון אחר.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by crowbar87,

שלום לכולם. כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש מפרט למחשב למשחקים כבדים וסרטי HD. יש לי מסך 22" ואני עובד ברזלוציה של 1680X1050. לא מתוכנן OC. דגש על מאווררים שקטים כמה שיותר. אין לי בעיה לחרוג מזה לכיוון ה6.5 אם צריך. אם אפשר בבקשה שהמפרט יהיה מKSP... תודה רבה.

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום, אני עוזר לחבר להרכיב מחשב שמיועד לגלישה ושימושים סטנדרטיים, ולעיתים מזדמנות גם לפוטושופ ועריכת תמונות. התקציב נע בתחום 2000-3000 ש"ח ואם אין סיבה טובה, אין צורך לנצל את כולו. יש כבר: מסך 19" (שאולי ישודרג ל-22 בעתיד ברזולוציה של 1680*1050), מקלדת+עכבר. לא מתוכננים משחקים או OC מכל סוג שהוא. הבנתי מקריאה כאן שפוטושופ עובד יעיל יותר עם מעבדי אינטל. מבחינת חנויות ישנה מגבלה לחנויות באזור חיפה. אחרי הסינון המתבקש נשארים עם פנדה, נועה, סקיי-פי-סי. אחת ההצעות שקיבל הינה ההצעה הבאה: Intel Core i5 760 2.8GHZ 8MB LGA1156 BOX, יחידות 1 ₪1000 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=7901 Intel Whitesburg DP55WB LGA1156, יחידות 1 ₪460 http://www.noacomp.co.il/product.asp…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? שיהיה הכי משתלם עד 5000 ש"ח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים וSTREAMING לXBOX360 א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות SQL, Microsoft Visual Studio, בנוסף לזאת יש לי מספר כלים בPHP שמבצעים "פיענוח" לסדרות של packets, מידי פעם אני מריץ שרת WOW לצרכי בדיקה.. וכו'. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?), הדבר הכי כבד (מבחינת חישובים) זה כנראה כלי הפיענוח... במקרים רגילים הפיענו…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by VeNoX,

היינה מפרט שחבר שלי בנה לי למחשב גיימינג של עד 4500, אני עכשיו רוצה לקבל חוות דעת ואם אפשר לדעת מה אפשר לשפר: http://www.tms.co.il/preview/spec/acsmd43n 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב ותכני hd כמו סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bf3, crysis 2, gta, nfs, mw3 , cs:go -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …

18. היי אנשים יקרים, תודה רבה ליואב על העצות הנהדרות והניתוח הנהדר ולעוד כמה תותחים שעזרו בפרטי. פירסמתי פוסט פה בו התלבטתי בין 2 קונספטים של שדרוג המערכת מ-0 - השקעה במעבד 13700K+לוח+זכרון תואמים, ושדרוג GPU עתידי, או הפוך, השקעה ב-GPU כרגע (4070TI), עם מעבד לא רע 13500. נקודת היסוד הייתה שיש לי עקב העבודה מסך 4K, 60HZ - זה לא ישתנה, אני לא אקנה מסך נוסף.. ולכן צריך להתאים את המשחקים ל-4K. תודות לעצות המעולות הבנתי שכרגע יקר מאוד לרכוש תמיכה ב-4K חזק, לא משנה מה אעשה - תוסיפו את זה לעובדה שבעתיד אשדרג מסך ל-4K עם HZ גבוה יותר, ולעובדה שתודות לעבודה כבר עלה ביכולתי לרכוש כמה מוצרים מהטופ (מעבד, זכרונות, SSD) במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שאני יכול לרכוש …

19. Started by zbeng,

פירמטתי את המחשב שלי ויש לי הרבה בעיות עם הכרטיס מסך. הסתכלתי על המפרט וראיתי שיש לי כרטיס מסך AMD Radeon 8750M אבל למרות זאת כל פעם שאני פותח את המחשב אני מקבל הודעה no amd graphics driver is installed מ-amd catalyt software. כעקרון אם אני מרסט את המחשב כמה פעמים פתאום אין לי את הבעיות האלה אבל שאני מנסה להוציא אותו מ"מצב שינה" הוא פתאום לא מצליח "להתעורר" והוא פשוט משמיע קולות וכלום לא קורה. למטה יש את התמונה של מה שמוצג לי שאני נכנס לdevice manager ואני כל הזמן מתקין את הדריבר מחדש והכל פועל טוב עד שאני מכניס את המחשב למצב שינה ושהוא מתעורר הבעיה חוזרת שוב. כרגע אני בכלל לא יכול להכניס אותו למצב שינה אין לי אפילו את האפשרות במחשב, רק אחרי שאני מתקין את הדריבר של הכרט…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by kalda01,

מנסה להתקין WIN7 על DELL V131 חדש שהגיע רק עם LINUX. חיברתי כונן DVD חיצוני דרך USB. אחרי הטעינה הראשנית מבקש לבחור שפה, ואחרי זה אומר STARTING WINDOWS וכמעט מיד אחרי זה הודעת שגיאה: A required cd/dvd drive device driver is missing הודעה דומה יוצאת אם מנסים להתקין מFLASH DRIVE (יצרתי דיסק און קי BOOTABLE והעתקתי אליו את דיסק ההתקנה) איזה דרייבר חסר לו ? מאיפה אני מוצא את הדרייבר ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום לכולם, היה לי נסיון טוב מהמפרטים שמפרסמים פה באתר, הפעם אני צריך מחשב לגיימינג ורציתי לדעת האם המפרטים המפורסמים עדכניים כי הבנתי שזה קריטי בחומרה של גיימינג. בנוסף, לא ראיתי המלצה במפרט למסך. האם לדעתכם אפשר לרכוש מחשב לגיימינג של פורטנייט, מיינקראפט , ראפט וגם עריכה חובבנית של וידאו ב 4500 שח כולל מסך? אפשר לחגוג ב 500 שח.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. בעיקרון הוא לשימוש משרדי אופיס אווטלוק איטנרנט וכו' המחשב הוא לאבא שלי אבל גם אני אשתמש בו לפעמים ככה שהוא צריך להפעיל סרטים באיכות גבוהה וגם משחקים נגיד אני ארצה להתקין עליו NEED FOR SPEED שיהיה מחשב שבאמת שווה את המחיר (שוב אני אזכיר בין 6 ל 7 אלף) תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום! אני עומד לפני רכישת מחשב ומתלבט קצת בין נייח לנייד. הסיבה לבחירה (לא סופית..) במחשב נייד היא צורך מסויים בניידות וצריכת חשמל פחותה יחסית למחשב נייח. השימוש במחשב הינו לגרפיקה דו ותלת מימד בצורה מאסיבית בעיקר בתוכנות קוד פתוח (בלנדר), קצת משחקים (אולי) ;D מבדיקה לא מעמיקה נראה שמחשב זה יכיל כרטיס מסך של nVidia (כי כרטיסים של ATI לא ממש טובים לגרפיקה כמו ששמעתי) נראה שכדאי מחשב i7 לפחות זיכרון 4GB לפחות ועדיף יותר!!! מסך: הכי גדול שאפשר מקלדת: רצוי מורחבת (כלומר עם מקשי המחשבון שבצד ימין) ??? צורב בלוריי או DVD רגיל - לא קריטי אבל פרמטר חשוב. לא אכפת לי אם המחשב יהיה סופר מגושם ושהסוללה תספיק לחצי שעה... רכיבים שניתן לשדרג בקלות יחסית כמו כוננים קשיחים אי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by shritis-w,

הי לכולם, אני מחפש להרכיב מחשב חדש שישמש לעבודה, משחקים ומדיה. המטרה היא מחשב שישמש אותי לפחות 5 שנים, לכן מתוכננת השקעה ברכיבי הליבה (מעבד, לוח אם מארז וספק), הזכרונות, הדיסקים הקשיחים וכרטיס המסך ישודרגו בשנים הקרובות, לכן אין צורך להשתולל שם. 1. מה התקציב המקסימאלי? ​ 5000​ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ​ אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ​ 700 ש"ח ​ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ​ רב תכליתי: מדיה ב1080P במקרן, משחקים ב-QHD על 30" ועבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  25. Started by maxrub,

שלום, מחפש מחשב נייד בתקציב בסביבות 10K, המחשב ישמש לפיתוח תוכנה, גרפיקה ומשחקים קצת. לפי הנתונים הבאים: מסך 17 איכותי. כונן קשיח 200GB במהירות 7200. 4GB זיכרון. core2 במהירות 2.6 לפחות. כרטיס מסך חזק. כולל יציאת DVI. עדיף כמה שיותר יציאות USB 2. המחשב יריץ windows vista ultimate 64 bit

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים