ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
הפעם אני רוצה שיעזרו לי לבנות מפרט. המפרט לחבר, הוא לא חולה גראפיקה אבל רוצה לשחק במשחקים חדשים בהגדרות גבוהות. רוב הזמן המחשב יהיה לעבודה משרדית. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב עבודה משרדית (80%) ומשחקים (20%) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). רוב הזמן בדפדפנים ותוכנות אופיס. ב) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CoD Black Ops, Fifa , PES 2011, Medal of Honor וכו'. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, באוג' 2007 חברי הפורום הנכבד סייעו לי להרכיב את המחשב שברשותי. מעוניין לשפר את היכולות שלו להתמודד עם עבודות גרפיות (adobe after effects לדוגמה) ולהריץ מערכת 64bit. להלן המפרט הקיים: כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 2500AAKS לוח אם GIGABYTE GA-M55S-S3 מעבד AMD Athlon 64 X2 5000+ Socket AM2 Box צורב LiteOn LH-20A1S X20 DVD כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 מארז 6A21 (ספק 400W) יש לאן להתקדם עם הרכיבים האלו כיום או שהמחשב עשה את שלו ? לאור סדר עדיפות, אין כרגע מקום בתקציב להחלפת מחשב קומפלט. תודה מראש לכל סיוע או הכוונה
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. המחשב הקיים בן 10 ומקרטע. הגיע הזמן להחליף. בכללי, מחפש מחשב חזק למרות שלא משמש לגיימינג, שיהיה חזק למספיק שנים קדימה ושיהיה ניתן לשדרוג. תודה על העזרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 8 א' ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה,עבודה משרדית, עריכה בפוטושופ, צפיה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. המסך הקיים הוא dell u2410 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממוקם בחדר שינה ולכן חשו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, אפשר לחרוג אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא - יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש SSD ו-HDD. כמו כן Geforce GTX 1060, שמתישהו ישודרג ל- RTX 2070 או משהו דומה, אבל לא עכשיו. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב (לא חייב דממה, אבל מחפש שקט). 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם י…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
בקצרה: מחשב נייח בעיקר לתכנות ולגלישה באינטרנט. אפשרות הכנסה לכרטיס מסך איכותי שיידע להתמודד עם רשתות מלאכותיות. בפירוט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, קיבלתי הצעת מחיר לגבי מחשב נייח למטרות עריכת מוזיקה ווידאו, אשמח לשמוע את דעתכם והצעות לשיפור אם יש. חשוב לי גם שהמאוור יהיה שקט (בגלל הקלטות מוזיקה), שיהיה חזק מספיק כדי שאפשר יהיה לערוך מוזיקה ובמקביל לפתוח אימייל בלי שהמחשב יתקע... וגם שהמחשב יחזיק למספר שנים טובות. זה המפרט: Intel I7-11700F Asus ROG Strix Z590-F WiFi 16gb DDR4 3200 1tb Nvme SSD M.2 PCIE GeForce GTX1650 4gb Dual 1gbps LAN + WiFi 6 Antec 550w 80+ GOLD Ippon Silencer 2x120mm Windows 11 Pro 3 years warranty בלבד חומרה אפשרויות שדרוג: שדרוג זיכרון ל 32 ג'יגה – 340 ₪ כולל מע"מ שדרוג כרטיס מסך - 1140 ש"ח כולל מע"מ 12gb RTX3060…
-
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מבוסס אינטל (בלבד) למטרת גיימינג כבד ברזולוציית 2K לטווח ארוך. כמו כן המחשב יהיה מיועד גם לצפייה בסרטים , גלישה ובדגש על OC מכובד התקציב הוא 10K ללא מסך , עם אפשרות לחרוג ב-1000 ש"ח במידה וכדאי. כמה דגשים לגבי המפרט: *i9900kf *2080S (לא רוצה TI). *Asus maximus hero (אין צורך ב-WIFI). *קירור מים איכותי - רדיאטור 360. *SSD 1TB M2 איכותי (אין צורך במכני) *מארז מאוורר - חשבתי על lian li o11 air , אך פתוח להצעות. *16GB זיכרון (אפשרות לתדר מהיר 3600-4000) *ספק 850w איכותי. *מערכת הפעלה. *מחנות TMS. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. ברשותי מחשב נייד gigabyte W536M. בו נמצאת סוללת li-ion. מוגדר לכבות את המסך לאחר דקה והכונן הקשיח לאחר 5 דקות, WIFI כבוי. מצב שינה הוא בעייתי כי לא תמיד יש לי את האפשרות לחכות 20~ שניות עד שהוא חוזר לעצמו. האם כיבוי התקנים דרך מנהל ההתקנים כגון כרטיס הרשת (LAN) עוזר לחסוך בחיי הסוללה? בכיתה המחשב בדרך כלל לא מחובר לחשמל אבל בבית כן. האם לחבר אותו לחשמל בבית ולהשאיר אותו בטעינה של 100% כול הזמן או לטעון ל100% ואז לפרוק וחוזר חלילה? או פשוט להוציא את הסוללה? הסוללה כרגע מחזיקה כשעתיים וחצי שלוש אם המחשב פשוט עומד לו עם מסך דלוק. המחשב בן כ8 חודשים. אשמח לעוד עצות כיצד ניתן לשמור על חיי הסוללה לטווח הקצר והארוך.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הדגם של המחשב הוא: Compaq Presario 1500 processor Intel® Pentium® 4 2.2GHz standard memory 256MB DDR cache 512KB integrated Cache hard drive 30GB optical drive DVD/CD-RW Combo graphics ATI Mobility Radeon 7500 (32MB DDR SDRAM) modem Mini PCI 56K ITU (V.92) modem display 15" colour TFT XGA (1024 x 768 resolution) I/O Interfaces (1) Parallel port, (1) IEEE 1394 port, (1) PS/2 port, (1) S-video port, (1) VGA port, (1) Port Replicator connector, (1) Headphone/Line-out, (1) Microphone in, (1) AC power connector, (1) RJ-11, (1) RJ-45, (1) Infrared port, (2) USB 2.0 port security Features Power-on password, Re-enforce Security Lock compatibility/compliance Advance Configuration…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מסך דק 17 או 18 משולב רמקולים אפשר בלי רמקולים. תלוי איזה מסך שווה? מעבד amd 64 fx 53 או amd 64 3800 תלוי סה"כ צורב dvd מהיר 12X כונן DVD דיסקט 1.44 דיסק קשיח sata GB80 או scsi מארז רק תותח מאוררים רק חזקים גם מעבד מקלדת ועכבר אלחוטיים לוח אם רק מעולה מתאים OC כרטיס מסך X800 מתאים OC זכרון GB 1 רק מעולה מתאים OC משולב סורק מדפסת ופקס אני שיחק כל משחקים חזקים...גם גרפיקה... תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי זה שוב אני פתחתי כבר דיו בעבר אבל אני פותח אותו שוב וקצת שונה אז אל תגידו שאני חוזר על אותו דבר לוח אם של EPOX (דרך אגב מי אלה via ותסבירו לי בבקשה עליהם קצת) מעבד תתנו לי כמה אפשרויות גם של amd וגם של Intel (ובבקשה תסבירו לי על הבאס של ה 800mhz) כרטיס מסך radeon 9700 או 9800 תלוי במחיר מארז תציעו הצעות וגם ספק תציעו לי הצעות (קחו בחשבון שהמחשב הולך לעבור אובר קלוק ומודינג) ב תודה מראש נעעעעעעעעעעעעעעעעם גגגגגגגגגגרמיזה אני פשוט עייף מדי
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני כמה ימים לפני הזמנה ו-Nike אמר לי לרשום כאן את המפרט כדי שתתנו לי עצות לשיפור והערות, אז הנה המפרט ותזרקו את ההערות שלכם וההמלצות חופשי: AMD ATHLON XP 2100+ 0.13MICRON TB-A AIUHB0303 THERMALRIGHT SK7 + THERAMLTAKE SMART FAN2 ABIT NF7 REV2.0 USB2.0 LAN DUAL CHANNEL DDR 2X TWINMOS 256MB PC3200 CL2.5 2T WESTERN-DIGITAL 80GB 7200 ATA100 8MB CACHE POWER COLOR RADEON 9700NP 128MB + DVI RETAIL LITEON 16X48 DVD-ROM DRIVE BLACK THERMALTAKE HIGHEST XASER II 5000 PLUS 5FANS HEC 300WATT POWER SUPPLY LOGITECH MX700 CORDLESS OPTICAL MOUSE 800DPI QUANTOM 104KEYS KEYBOARD HEBROW/ENGLISH VIEWSONIC P90F 19" 0.25 APUTRE GRILLE SILVER/BLACK דבר אחד אני לא יוותר עליו בחיים במפרט הזה זה הע…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לרכוש מחשב לאחי, כרגע לי יש את המחשב הנ"ל ואני לא משחק,משמש רק ללימודים וצפייה בסרטים FHD האם ניתן להוציא את הכרטיס מסך מהמחשב שלי ולהוסיף לשלו וכך לנצל את מירב הכסף לחלקים אחרים. http://www.tms.co.il/preview/spec/2egkds5j - המפרט שלי מלפני שנה. רוצה להוציא את הכרטיס רק אם אפשרי וכדאי ולהוסיף לחדש. 1.מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קל, לימודים ותכנות -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ידוע, המשחקים הרגילים... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב100, 200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, הולך להתחבר לטלוויזית smart tv של סמסונג כך שהוא גם ישמש כמדיה סנטר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD משחקי יריות וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר למסך 46 אינץ. דגם f7500. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לשים HTPC שישב לי בסלון ודרכו אוכל לראות את כל הסרטים והסדרות שלי, בנוסף הייתי רוצה להשתמש בו בתור פלטפורמה למשחקים כמו סוג של קונסולה, בתקווה שזה אפשרי בתקציב הזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4 אפשר להישתגע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד וHTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני כנראה ישתמש XBMC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.titanfall, bf4, codG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד, בתקציב של עד 3500 ש"ח. הדרישות מהמחשב: *מיועד ללכת איתו הרבה, אז חשבתי ללכת על 13 אינצ' מסך. *מיועד למשחקים עם גרפיקה לא מטורפת (כגון מנג'ר ומשחקי אסטרטגיה), אז אין צורך בכרטיס מסך מיוחד, אבל מומלץ שיהיה מחשב עם מעבד חזק שיחזיק הרבה זמן. *כמובן שלא פחות מ-4 ג'יגה רם, אם אפשר אפילו יותר. * ייעשה שימוש לצפיית סרטים וסדרות. *עדיפות לאחריות ארוכה משנה. *עוד שנתיים בערך הייתי שמח להשתמש בו גם ללימודים (לא משהון שמצריך תוכנת עיבוד כבדות). אלירן.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ניתן לשפר את המפרט משמעותית בעוד כ200 ש"ח, אז בסדר. אני לא רוצה להוציא יותר מזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, DIABLO 3, וכו'. גם משחקי רשת כמו LOL. אשמח להריץ הכל על הכי גבוה בלי FPS DROPS.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080. גודל 23", מסך של LG. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3.…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300~400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HTPC ושרת הורדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מתוכנן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב FHD מסך LED 60 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת לוח אם בין 700-900 שקל וישתמוך ב SLI אנה המפרט מעבדים AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX לוח אם: ??? זכרונות SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz דיסק קשיח1 WD 36/10000 SATA RAPTOR דיסק קשיח2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII ספק כח OCZ PS 420W ATX POWERSTREAM כרטיס מסך eVGA 7800GTX KO 256MB קרור למעבד Zalman FATAL1TY FS-C77 טוב אז איזה לוח?
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש אני רוצה את החלקים הכי טובים שיש תקציב? 2500 דולר המחשב ל משחקים כבדים אני חי בחול בNY תודה לעוזרים
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני שאני בכלל פותח את התרד, אני רוצה לברך את עצמי על שמצאתי את הפורום הזה.. כבר תקופה ארוכה שאני גולש פאסיבי פה, צופה בפוסטים ורואה את התגובות המקצועיות, קבלו ח"ח, חזק ואמץ. ניגש לעבודה- המחשב מיועד לעמוד בדרישות שבכותרת התרד, לתקופה של 4 שנים לרגל לימודים. אני לא יודע אם אפשר לדחוף בתקציב כזה גם כפול ליבה, OC לא מתוכנן וגם אם כן אז לא משהו רציני. לגבי כרטיס מסך אני עדיין בספק, זה בעיקר בגלל שאני לא גיימר כבד, אבל אפשר לומר שיהיה נחמד לשחק מדי פעם, לכן חשבתי על ה 7300GT. אני עדיין בהתלבטות אם ללכת על שולחני, או על נייד של HP- 6160 (קישור:http://www.ctm.co.il/product.asp?id=735) שבאותו התקציב. תודה מראש, ושוב- אחלה של פורום.
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מפרט ראשון- שימוש משרדי, עיבוד תמונה ותלת מימד מזדמן ומשחקים לעיתים נדירות עם דגש על יכולות שדרוג עתידיות ואמינות: מעבד- AMD ATHLON 64 DUAL CORE 3800 X2 / 2.0GHz EE 65W SOCKET AM2 BOX 3Y . לוח אם- ASUS M2NPV-VM AMD AM2 DUAL DDR2 PCI-E+V+GIGA LAN+A m-ATX 3Y . זכרונות- DDR2 KINGSTON 1GB 667MHZ NON-ECC CL5. דיסק קשיח- WD 250GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD2500YS 5Y. צורב- LG GSA-H12N (B) DVD WRITER X18 BLACK OEM 2Y. מארז- COMPUCASE 6K60 SILVER/BLACK 9cm FAN MICRO ATX 300W 20/24PIN . כולל הרכבה מחיר- 3600 ש"ח מפרט שני זהה לראשון, ישמש לעבודה משרדית עם יחס עלות תועלת גבוה ותאימות עתידית לשדרוגים, הכל זהה למעט הזכרונות שיוחלפו בשני סטיקים של 512מ"ב קינגסטון 667. מחיר-…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני חצי שנה, חבר שעבד באיזה מחסן סידר לי מחשב מתצוגה ב2500 שקל לא שאלתי יותר מדי שאלות וגם היה אחפת לי כל כך, אני תלמיד ישיבה הייתי צריך מחשב לוורד ולא היה לי כוח לחפש יותר מדי, עכשיו אני מתגייס ואני רוצה למכור אותו, איך אני יכול לדעת מה התפריט שלו (חוץ מזה שהמסך הוא 17 אינצ' ושזה מחברת LG אני לא יודע עליו כלום) וכמה הוא שווה?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
על אף נוכחתו הדלה של סטנדרט ה-4K בשוק, גרסה חדשה לתקן ה-Embedded DisplayPort מבטיחה את קיומם של מסכי 8K במחשבים ניידים (ומכשירים נוספים) בעתיד הלא רחוק לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a2%d7%93%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%a8%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%aa-4k-%d7%aa%d7%a7%d7%9f-%d7%94-displayport-1-4a-%d7%94%d7%97/
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-