עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. פורום HWZONE שלום רב, זה זמן רב שאני מתלבט לכתוב כאן, האמת כבר 7 שנים בערך.. פעם אחרונה שקניתי מחשב והתעמקתי בכל הדקויות הייתה בסוף 2008 כשקניתי את המערכת הנוכחית, שהייתה חזקה בזמנו. המחשב הקיים: DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3600 MHz (9 x 400) OC Gigabyte GA-EP43-DS3L X4 DDR2-800mhz mushkin 2GB RAM AMD Radeon HD 7700 Series (1024 MB) GDDR5 Drive #1 - WDC WD5000AAKS-00H2B0 (465 GB) Drive #2 - WDC WD5000AAKX-001CA0 (465 GB) Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit CoolerMaster 690 BASIC II אני אוסיף שאני מעוניין להשתמש בכמה שיותר דברים שאפשר מהמחשב הישן (כ.מסך, RAM, דיסקים קשיחים) הבעיה העיקרית היא המעבד שכרגע תוקע אותי, הכרטיס מסך אופציונלי להישאר, אלא אם …

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם, כבר פרסמתי הודעה דומה לפני חודש אך ייעצתם לי לחכות עד שייצאו המעבדים החדשים וגם להגדיל את התקציב שלי מ5K ל6K. אני הולכת ללמוד שנה הבאה אנימציה בבצלאל וצריכה לרכוש מחשב שישמש אותי בארבע השנים הבאות (כמובן עם אפשרויות לשידרוג במהלך הלימודים). קיבלתי מספר דגשים מחבר. הם ממש לא מספיקים בשביל להרכיב מפרט, אך צריך להתחשב בהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום לכולם! אני מתכנן להחליף את המחשב הנייד שלי עקב בעיות גודל ומשקל (שלי 17 אינטש וכבד לאללה). אני מחפש מחשב חדש שיספיק לי ללימוד הנדסת חשמל בטכניון. אני מחפש מחשב דק וקל, ועם זאת מספיק חזק להחזיק תוכנות כמו MATLAB וכד'. כמו כן אני מצפה שהסוללה לא תגמר כל כך מהר ושתספיק ליום לימודים - מאמין שעד 6 שעות. עדיף שיהיה עם אחריות ל-3 שנים. מע' הפעלה WIN8/10 (לא שזה משנה לי כל כך). תקציב של 3.5K ש"ח מקסימום 4K ש"ח. אני מתכנן לרכוש את המחשב בישראל בחודש הקרוב, אם כי דוד שלי מגיע מ LA עוד כחודש ואם שם יותר זול משמעותית אז הוא ישמח לרכוש עבורי. לפי הדוח : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by n0stredamus,

אהלן אנשים ... אני צריך קצת הכוונה ... אני רוצה לעזור לידידה שלי בענייני מחשב. .. היא לומדת קורס מאיה ואני צריך לבנות לה מערכת שתהייה מספיק סבבה ולא ביותר מדי תקציב כמובן כולל מסך 17" lcd וכ"ו ... חשבתי ללכת בכיוון של מערכת מבוססת פרסקוט ו512 ddr2 ... האם אפשר בלי כרטיס מסך מטורף ... משהו חמוד , לעמוד בתקציב של נניח עד 5500-6000 ? כולל מסך כמובן .. בתודה ... טל. אני אשמח אם תיתנו לי כמה כיוונים שכדאי ללכת עליהם ...

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום, בעוד כחודשיים-שלושה אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך משחקים, בתקציב של עד 4K ש"ח. 1. האם ללכת על מפרט מבוסס על מעבד AMD או אינטל? 2. לדוגמא בחרתי באינטל. האם ללכת על i7 על-חשבון כ. מסך פשוט יותר, ולשדרג אותו בעתיד, או ללכת על i5, ולקחת כרטיס חזק יותר? 3. האם צפויות הוזלות בתחום החומרה בשלושת החודשים הקרובים, אם לא, אשמח אם תוכלו לסייע לי להרכיב כבר עכשיו מפרט. אעדיף חנויות במרכז, בדגש על אזור ר"ג-ת"א. המסך שלי - Samsung BX2335, כך שלדעתי אין צורך באחד אחר. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by .AloN,

אני מתכוון לקנות מחשב עוד מעט (מחכה שירד המחיר של המעבד) וריציתי לדעת אם כל הרכיבים תואמים: Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Motherboard AMD Athlon 2600+ XP (333 Mhz) Tray CPU DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory Leadtek Winfast Geforce 4 TI4400 MyVIVO 128MB DDR Video Card Enermax FS-710B 350W Black Case אשמח לשמוע גם על הצעות להחליף רכיבים תודה לכם

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. אוקיי הזמנתי את המפרט הזה מאייבורי, והוא יגיע עוד שבועיים ככה שיש מקום לשינויים, אז רציתי לשאול אתכם מה דעתכם, אם צריך לשנות משהו? מסך : LG Flatron T710SH לוח אם: MSI K8N NEO4-F nForce4 Athlon 64 Skt939 זכרון: OCZ ?1G KIT 400MHZ 2.5CL כונן קשיח: WD SATA 8M BUFFER 80G מעבד: ADM ATHLON 3200 939pin כרטיס מסך: MSI NX6600GT-TD128E מטרה: משחקים מחיר 4500 ד.א המחיר סביר למפרט הזה? כי הם לא אמרו כל חלק בנפרד... תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום, אני מתכוון להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים בשנה הקרובה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. יש לי כמה שאלות: 1. מנסיונכם, עד כמה שימושי טאבלט ללימודים מהסוג הזה ? 2. אני מתלבט בין Fujitsu Siemens T5010, Apple Macbook או מחשב אחר בעל מסך 13.3" מבוסס על פלטפורמת Centrino 2 (המלצות יתקבלו בברכה). מה לדעתכם הבחירה המנצחת (תקציב בין 6000-8000 ש"ח) ? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום לכולם המפרט הנוכחי שלי הוא i7 2600k לוח gigabyte p67a-ud4-b3 16gb זכרון 980ti כרטיס מסך מסך asus pg27a כוננים samsung evo 850 500gb wd gold 10tb wd gold 12tb wd red 3tb ספק seasonic 860w platinum המחשב התחיל לגמגמם לאחרונה ולקרוס והאמת שהתחיל להימאס לי לעשות כל חצי שנה פורמט ולהתקין הכל מחדש אז החלטתי שבמקום פורמט הגיע הזמן להתחדש. חשבתי על המפרט הבא מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 10700K / 1200 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1730 קירור למעבדים: Noctua NH-D15S CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 343 לוחות אם: Gigabyte Z490 AORUS PRO AX…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. מה השווי של הכרטיס הנ"ל? נקנה בארץ לפני פחות משנה, כמובן עדיין עם אחריות. ניתן ליראות את הכרטיס באתר של היצרן: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4890#ov

11. אחרי לבטים רבים, הרכבתי מפרט שאני מתכוון לקנות מIQPC באשדוד. הנה המפרט: מקלדת ועכבר: [..] LOGITECH WIRELESS DESKTOP 2.4GHz MK-250 - זמין במלאי ₪148 מסך: [..] SAMSUNG LCD 24" BX2450 LED 2ms HDMI WIDE - זמין במלאי ₪1399 מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX - זמין במלאי ₪419 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪324 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪245 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1226 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪106 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪290 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמי…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by yit,

אני מחפש מחשב נייד לאשתי (הבנתי שעדיף נייח, אבל היא נוסעת הרבה ולכן עדיף נייד). אשתי היא צלמת (גם אומנות וגם אירועים) ומשתמשת בתוכנות פוטושופ, לייטרום ופיינלקאט. לכן על המחשב להיות חזק ונח לעבודה (שלא ייתקע בעבודה עם תמונות "כבדות", אפשרות לעריכת סרטים קצרים, בעל יציאות מהירות, מסך טוב, גדול יחסית ולא מבריק, כרטיס גרפי טוב וכו'...). מה אני צריך לבדוק במחשב כדי לדעת האם הוא מתאים? האם יש מחשב כזה בסביבות ה5000 ש"ח (חבר המליץ לי על Dell Precision M4600 5i) ? (אשמח להמלצות) איפה כדאי לקנות (חנויות מומלצות,EBAY) ? תודה רבה

13. Started by snad,

ראיתי שבחו"ל כבר מוכרים את ה 2140 HP Mini עם רזולוצייה 768*1366, מישהו יודע איפה אפשר לראות או לקנות אותו בארץ? http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3841267-306995-3872994-3872996-3950521.html לא ראיתי בזאפ ולא באתר של HP ישראל...

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך מה טוב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). המחשב מיועד לעריכת וידאו כרגע בתוכנת pinnacle ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדו…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 (אין צורך ב ssd יש לי כבר ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה צריך על מנת יספק את צרכי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים כמו gta v. Battlefield 4 one א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) תוכנה כבדים עם פלגנים גדולים וכבדים המחייבים 6 ג׳יגה זכרון ראם Cubase עריכה מוזיקלית - אין צורך בכרטיס קול טוב כי יש לי חיצוני . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Blueblood1,

. מה התקציב המקסימאלי? 4000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה ממש שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אתן לכם להראות לי אופציות ששוות חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות. עבודה עם VMWARE, משחקים מ2016-2017. הרבה תוכנות פתוחות באותו הזמן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום, רציתי לברר איזה כרטיס מסך עדיף או INTEL 950 או ה-NVIDIA 6150 , אני יודע ששניהם ONBOARD.?? כמו כן האם המשחק CALL OF DUTY 2 על הגדרות בינוניות ירוץ על כרטיסי המסך האלה? בתודה מראש,

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. היי, אחותי צריכה מחשב חדש, כל מה שהיא עושה במחשב זה לגלוש באינטרנט, לשמוע מוזיקה, לראות סרטונים באינטרנט, לראות סרטים/סדרות, ומפעילה תוכנות פשוטות כמו ICQ ומסנג'ר, אולי משחקים פשוטים מאוד באינטרנט... וכל זה ביחד, לא יותר מדי, נכון? היא צריכה מחשב קומפלט חוץ ממסך, רמקולים, מקלדת ועכבר... כלומר רק את החומרה הפנימית... רצוי שהחנות תיהיה אמינה, אחריות ובתשלומים וכאלה... אה, וגם מומלץ שתיהיה בראשון. בקשר לתקציב, בגלל שהדרישות כאלה נמוכות, זה לא שיש הרבה לאן להגיע, וכמו שאתם מבינים היא לא צריכה משהו מפגיז, היא לא כלכך הרב העל המחשב...

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Shay s,

שלום חברים אני מתחיל לחשוב על מחשב חדש למשחקים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באיזור 5K אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וכללי, ברשותי מסך 4K אבל לא ממש מכוון לשחק רק ב 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ברשותי 2 כוננים Sandisk Extreme II 240G 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף בלי אורות אבל לא קרי…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Zadu,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לשימוש על ידי המשפחה שלי. עבודה משרדית + עריכה גרפית בסיסית מאוד בפוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם התועלת הנוספת נמוכה ביחס למחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? Assassin's Creed Black Flag, Far Cry 4, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Nikor,

זקוק לעזרה, מעדכן את הרכיבים שבכותרת. רוצה להתקדם למעבדים החדשים של אינטל, אשמח לרעיונות עבור חלוקת התקציב. כעקרון מעדיף לוחות של Asus וזיכרונות של gskil או corsair. אין שימוש עיקרי אחד מוגדר, זקוק למחשב חזק all rounder. תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by dudubitn,

שלום בניתי מפרט מחשב לחלקים שאני צריך (שאר הרכיבים יש לי אותם כבר) התקציב עד 2000 ש"ח. מעבד: i5-8600 box מחיר 949 ש"ח - רציתי את הi7 מהסדרה 8 אבל יקר לי מידי. על הi5-8600 קראתי ביקורות בעד המעבד ומבחני ביצועים טובים. לוח אם: Asus PRIME B360-PLUS מחיר 445 ש"ח - אני קונה לוחות רק של אסוס. בחרתי מסוג atx כי רציתי עוד סלוטים של pci-e ונמנעתי מצ'יפסט מסוג H זיכרון : Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400MHz KVR24N17S8/8 מחיר 390 ש"ח - רק מטעמי חיסכון לא לקחתי 16GB. בהמשך אשלים. מארז: Antec GX330 Window מחיר 260 ש"ח. - מתלבט בינו לבין הantec vsp -5000. חשוב לי 2 מאווררי 12", וללא מחברים בחלק הקידמי. סה"כ 204…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. 1. מה התקציב? עד 4,000 ש"ח 2. מטרות המחשב? אינטרנט (עבודה במס' טאבים במקביל), אופיס, צפייה ב FHD, עבודה עם תוכנות ומוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? ללא כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני נוטה לבחור במארז הבא: Cooler Master Sileo 500 אך אשמח לשמוע הצעות נוספות אם יש. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? קיימת דרישה למערכת שקטה ככל האפשר (ראו סעיף 9) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? אני שם דגש…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום רב ברשותי תקציב זעום של 2500 ¤ לרכישת מחשב עבור אחיין שמאד אוהב לשחק. ראיתי כמה הצעות מחיר במסגרת התקציב הזה. המוכרים היו חלוקים בדעתם במה יותר כדי לנו להשקיע: מעבד, כרטיס מסך או זכרון. core 2 duo e8400 1333mhz s775, 6MB או Core 2 quad q6600 2.4Ghz, 1066Mhz, 8MB כרטיס מסך zotac 9600GT 512MB או Nvidia 8600GT 2GB זכרון או 4GB זכרון על לבחור אחד מכל קבוצה כדי להשאר בתקציב. מה דעתכם? תודה

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים