ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
המחשב מיועד כרגע לעעבודה בתוכנת pinnacle studio 14 עם מסך אחד. יכול להיות שבעתיד אעבור לתוכנות כמו premiere או אדיוס ואוליי אצטרך להוסיף עוד מסך. אני לא מתכוון לעשות oc כי אני לא מבין בדברים הללו מה שכן חשוב לי שהלוח יתמוך בהתקנים חשובים לעתיד כמו פיירוויר usb3 ו esata (לא מבין מה זה נותן ה- esata) כרגע הרכבתי מפרט והגעתי לסכום של 5554 ש"ח ללא רמקולים כלל אני מתכוון ללכת על רמקולים איכותיים של altec lencing ב400 ש"ח בעתיד. העניין הוא שאני רוצה את חוות דעתכם והאם יש מקום לשיפור או חיסכון שגם יהיה טוב לשיקולכם: דגם מחשב: iSB3 מעבדי אינטל: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11845 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Fr…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים שאלתי פה לפני כחודש חודשיים לגבי מחשב נייד, עכשיו אני צריך להחליף את המחשב הנייד שלי תקציב: 7500 בשביל מה אני צריך אותו: עריכת תמונות PS עריכת סרטונים AVID (רק למקרים נדירים כגון פעילות בשטח וכו') עיקרי השימוש: עריכת תמונות בשטח, מחליף את המחשב הרגיל בנסיעות בחו"ל מה חשוב שהיה בפנים: 1. הרדיסק SSD 60GB ומעלה (לא חייב הרדיסק נוסף זה בעיקר מחשב עבודה שאני בשטח, חבל על הכסף והמשקל) 2. מסך 15.6 אינץ (קטן מזה לא נוח, גדול מזה כבד ומצריך תיק בנפרד) 3. מעבד I7 לפחות 4. 8 גיגה זיכרון לפחות 5. יציאות USB3 חובה 6.מקלדת מוארת (לעבודה בחושך) 7. כרטיס מסך 2 גיגה עדיפות ל NVIDIA אשמח לעזרתכם העדכנית
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן כולם, אני סטודנט טרי שמחפש מחשב נייד למטרות למידה במקצוע הומאני (ללא Photoshop, MatLab וכדומה). אין לי ניסיון עם מחשבים ניידים בעבר ואני פתוח לכל כיוון שתתנו. המחשב צריך להיות עמיד לנשיאה בתיק גב, נוח להקלדה ולצפייה, ולהיות חזק מספיק כדי לערוך מסמכים ולהתמודד עם סרטונים על חתולים ביוטיוב. התקציב הוא אמנם 2,500 שקל, אבל הוא גמיש למעלה ולמטה. אין צורך לנצל אותו עד הסוף אם מחשב זול יותר מתאים, ואפשר לחרוג ממנו אם יש צורך במשהו טוב יותר. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי היי, אני מחפש בכל רחבי הרשת חוות דעת על הדגם X55LA-DB51 של Asus ולא מוצא אף לא אחת.. אולי מכאן תבוא הישואה? http://www.amazon.com/ASUS-X555LA-DB51-15-6-Inch-Laptop-Black/dp/B00LO3JZZS על הנייר נראה אחלה מפרט לנייד עם שימושים פשוטים יחסית, לדעתי בכל אופן..
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג עד 4500. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב? עד 4,000 ש"ח 2. מטרות המחשב? אינטרנט (עבודה במס' טאבים במקביל), אופיס, צפייה ב FHD, עבודה עם תוכנות ומוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? ללא כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני נוטה לבחור במארז הבא: Cooler Master Sileo 500 אך אשמח לשמוע הצעות נוספות אם יש. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? קיימת דרישה למערכת שקטה ככל האפשר (ראו סעיף 9) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? אני שם דגש…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך את עזרת הפורום בבחירת מחשב נייד לבת הזוג שמתחילה לימודי רפואה. יש עדיפות כמובן למעבד מהדור החדש של אינטל הבעיה היא שאנחנו נהיה די מוגבלים לכמה דגמים שהגיעו עכשיו מכיוון שהמחשב ייקנה בשבוע הבא. בנוסף אני מתלבט אם הפונקציה של מסך מגע תהיה לה שימושית או לא אבל אשמח לבחון אופציה כזו(לי זה מאוד עוזר בלפטופ מהעבודה). המחשב ייקנה מאילת.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד של לנובו - X230, והסתכלתי קצת על מחירים. חוץ מזה שראיתי דברים ממש מוזרים (לדוגמא - למה 2 הדגמים האלו עולים אותו דבר?? http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21974 http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21356) תהיתי לגבי אחריות. ראיתי את הדגם הנ"ל: http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21548 יש אותו גם בחנויות אחרות, אבל שניידר היא הגדולה ביותר שאני מכיר ותהיתי - כמה כדאי להסתמך על האחריות שלהם? האם עדיף להוסיף קצת (וגם לקבל מעבד טיפה פחות טוב) בשביל אחריות של IBM? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב לאחי עם כרטיס מסך מובנה בלוח אם, ומתברר בסוף שהכרטיס לא מספיק חזק בשבילו אני מבקש המלצה לכרטיס מסך לא חזק מידי, אבל גם לא חלש כמו מה שקניתי שיוכל לדוגמא להריץ GTA4 חלק אבל לא על ההגדרות הכי גבוהות התקציב גמיש זה המפרט של המחשב שקניתי מעבד AMD Athlon II X4 640 Box קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 310 Blue ספק כח Chieftec Green Angel 500W מומלץ מאוד כרטיס שנמצא בKSP או באייבורי כי הם נמצאות ליד הבית שלי (אשקלון) תודה על העזרה!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום כולם, אני חדש פה, ורוצה לדעת האם המפרט הזה טוב למשחקים, כדי שיעבודו על איכות טובה. משחקים ברמת המודרן וורפר 3, באטלפילד וכו... המפרט: מעבד: Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Thermaltake Slim X3 80mm CL-P0534 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE Z68P-DS3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI זכרונות: DDR3 1600Mhz 3x2GB G.Skill RipJaw Edition Triple Channel CL8-8-8-24 הארד דיסקWestern Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS כרטיסי מסך: Zotac GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E מארזים: Sharkoon Sharkoon Vaya Value Black ATX Case (No PSU) ספקי כוח: Thermaltake TR2 RX 550W …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, לפני חודש וחצי פרסמתי פוסט שבו ביקשתי המלצה למחשב נייד שנועד לפרזנטציות של משחק מחשב תלת מימדי חדש. נאמר לי בזמנו לחכות חודש וחצי ולראות אם יהיה משהו אטרקטיבי. התקציב היה ועומד על בערך 9000 שקל.(http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352487.0) עברו חודש וחצי ואני לא יודע אם משהו התעדכן בצורה קיצונית אבל נפלה עליי הזדמנות לקנות בארה"ב. אני יודע שזאת קנייה לא פשוטה כי יש את עניין האחריות ואני גם יודע ששם יש דגמים שאין כאן. האם קנייה בארה"ב מומלצת? האם מישהו יכול להמליץ לי על דגם מסויים ואפילו על מקום שמומלץ לקנות בו בניו יורק? הדרישות שלי כאמור הן כרטיס גראפי חזק ככל האפשר מסך קטן ככל האפשר וכמובן איכות גבוהה. תודה רבה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין טעם לחסוך. אני רוצה מחשב שיחזיק הרבה. 2. מה שימושי המחשב? המחשב נועד להיות All rounder (כולבויניק) אבל השימושים העיקריים שלו הם עריכת אודיו וגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1080P אבל השמיים הם הגבול. אם הוא יוכל לתמוך ב4K מה טוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ועוד פעם, השמיים הם הגבול. כמה חזק שמאפשר התקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? המחיר הוא למחשב בלבד מבחינתי, לציוד היקפי יש תקציב נפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, אני בונה מחשב מ-0. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני צריך לקנות מחשב משרדי לשימוש אופיס/אינטרנט בלבד. זה נראה לי מתאים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16293 האם הייתם משנים משהו? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אני יכול להשיג מחשבים ניידים שגמרו את חייהם? לצורך פירוק ולימוד עצמי.
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין במחשב שישמש למסחר בבורסה, שימושי אופיס בסיסיים ואינטרנט (לא ישמש למשחקים). תוכנות מסחר אינן צורכות משאבים רבים אולם המרכיב החשוב במערכת היא היכולת לעבוד עם עד ארבעה מסכים במקביל - כמובן תמונה שונה בכל אחד. בשלב הראשוני אני מתכוון לעבוד עם שני מסכים ורוצה שתהיה לי את האפשרות להוסיף שני מסכים בשלב מאוחר יותר (לא ידוע מתי) - 2 חריצי PCI-E. -המערכת תעבוד על מערכת הפעלה XP (יש לי) -עדיפות למערכת שניתן יהיה לשדרג בעתיד -צורב DVD אני מעביר מהמחשב הישן -כמובן שחשוב שהרכיבים יהיו אמינים - מדובר במחשב שנועד לעשיית כסף! שתי נקודות נוספות שאשמח אם תתייחסו אליהן: 1. לפחות בהתחלה, אני מתכוון לעבוד עם מסך CRT 17 ומסך LCD 19 ברזולוציות שונות במקביל - האם המערכת תע…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בקרוב להחליף את המחשב שלי והייתי רוצה המלצה למפרט טוב, יש לי לוח אם ומעבד שאני משיג בזול: INTEL® DH67BL Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray אשמח גם לשמוע דעתכם על המעבד והלוח אם שבחרתי אם אתם ממליצים לוח אם אחר אז העדפה ללוח אם של אינטל כי יש לי הנחות שם כל התשובות לשאלות הבאות הם ללא חישוב לוח אם ומעבד כי אני מביא אותם בניפרד כלומר ה 3500 שח תקציב זה תקציב לכל שאר החלקים. מבחינת קופסא, אם אפשר לשים את הכרטיסי מסך החדשים עם הקופסא הזאת (Silverstone precision black) אני יעדיף אותה אלא אם כן יש לכם המלצה למשהו יותר טוב באותו מחיר 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (אם ההמלצה שלכם היא עם לוח אם שונה ומעבד שונה אז התקציב הוא בין 4500 ל 5000…
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי רוצה לקנות לו מחשב לגרפיקה. והוא החליט שהוא יבנה את המפרט. מפרט: האם זה יתאים לגרפיקה?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום חברים, באוג' 2007 חברי הפורום הנכבד סייעו לי להרכיב את המחשב שברשותי. מעוניין לשפר את היכולות שלו להתמודד עם עבודות גרפיות (adobe after effects לדוגמה) ולהריץ מערכת 64bit. להלן המפרט הקיים: כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 2500AAKS לוח אם GIGABYTE GA-M55S-S3 מעבד AMD Athlon 64 X2 5000+ Socket AM2 Box צורב LiteOn LH-20A1S X20 DVD כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 מארז 6A21 (ספק 400W) יש לאן להתקדם עם הרכיבים האלו כיום או שהמחשב עשה את שלו ? לאור סדר עדיפות, אין כרגע מקום בתקציב להחלפת מחשב קומפלט. תודה מראש לכל סיוע או הכוונה
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להתייעץ פה בנוגע לרכישת לפטופ לעסקים (אני עו"ד במקצועי). הצרכים העיקריים הם כתיבת מסמכים ואינטרנט כך שחשוב שיהיה נוח לכתיבה ושהמחשב יהיה חזק כי אני נוהג לעבוד עם מספר רב של חלונות שפתוחים בו זמנית. כמו כן מכיוון שאני יוצא לפגישות חשוב שיהיה נייד מבחינת משקל ומבחינת חיי סוללה, אם כי זה שיקול משני מבחינתי ואני מוכן להתפשר על זה. גודל מסך שיהיה לא פחות מ-13 אינץ'. אני רוכש אותו בארה"ב דרך מישהו שנמצא שם. התקציב שלי הוא 400-500 דולר, מניח שמכיוון שהקנייה שם זה יעזור לי למצוא דגם טוב במחיר הזה. חשבתי על דגם asus vivobook e403sa שבאמאזון נמכר ב-379 דולר בלבד. מה דעתכם ולחלופין אילו ד…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב לגיימינג עם תקציב 7500 אפשר חריגה קלה של +-250 שח,מעוניין רק במחשב יש לי הכל מסביב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 אפשר חריגה קלה של +-250 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בסגנון PUBG CYBERPUNK2077 ואולי עריכת סרטונים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 500GB SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מה קורה אנשים, רוצה לקנות מחשב טוב למשחקים ב-6000 ש"ח (אפשר יותר אם צריך). החלקים שאני צריך, כדי שיהיה ברור יותר: - מעבד - לוח אם - זכרונות - הארד דיסק (80 ג'יגה מספיקים לי) - CDRW - פלופי - מארז (עם חלון) - ספק - מסך - מקלדת - הרכבה כרטיס מסך אני לא צריך כמו שרואים, יש לי את ה-9800NP והוא מספיק טוב בשבילי.... רצוי שהמפרט יהיה מלוג'יק... מקווה שלא שכחתי משהו, מקסימום אני אערוך בהמשך. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב גיימינג תקציב עד 15K לא אכפת לי רעש יופי העיקר ביצועים שיריץ משחקים עד האיכות הכי גבוה עם FPS גבוה עם מסך של 360 HRZ ו240
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לקרובת משפחה ואשמח לעצתכם. התשובות לשאלון: *תקציב : 3000 ש"ח. גמיש ב500 ש"ח. * מטרות המחשב - צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט * גודל 17. מאט או מבריק לא משנה. * רזולוציה הכי גבוהה שהתקציב מאפשר אם אפשר FHD מצוין. * משקל לא משנה בכלל. * זמן סוללה לא משנה בכלל. * לגבי יציאות מיוחדות רק שיהיה HDMI * Bluetooth עדיף לא קריטי. * נפח - 500GB נראה לי מינימום סביר. אם אפשר SSD קטן מצוין. * כונן אופטי דרוש. * מערכת הפעלה צריך. לא הכי קריטי איזו WIN7 ומעלה יהיה טוב. * אין העדפה לחברה כלשהיא *עדיפות לקנות מאחד השמות הגדולים. ivory ksp bug tms הדגשתי את הדברים היותר חשובים, המחשב ישמש לצפייה בתכני וידאו בעיקר וגם אינטרנט. בעדיפות עליונה זה האיכות מסך , מיד א…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי ASUS ZenBook ux31e, המסך שלו שבור ולא עובד (מנפילה שבה אולי ניזוקו עוד חלקים וזה מקור הבעיה שלי ), אני מחבר אותו עם מיקרו HDMI - HDMI למסך חיצוני (Sony Bravia). העסק עובד סבבה בלי דרייברים של הכרטיס מסך (integrated Intel HD Graphics 3000 GPU) או בסייפ מוד אך ברגע שמותקנים דרייברים הוא פשוט לא מזהה את המסך החיצוני לא משנה מה אני עושה (fn+f8, Win+P, ניסיון על בליינד "להעביר" למסך החיצוני) לכן אני מסיק שהוא לא מזהה אותו (גם לא משמיע רעש כשמחברים אותו). כשמותקנים דרייברים אז מסך הטעינה של וינדוס מופיע על המסך החיצוני אך ברגע שהוא נכנס לוינדוז אין שום אות לזיהוי. אבל בלי דרייברים אין שום בעיה! איך אני גורם לו לעבוד עם דרייברים? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-