ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
היום קניתי (לא רלוונטי, אבל לא בשבילי) מחשב נייד חדש - ACER Extensa 5630z - ריק לגמרי בלי מערכת הפעלה. מה שכן כתוב עליו "Free DOS" וכשהפעלתי אותו בפעם הראשונה, עלה לי מסך שחור רגיל אבל היה כתוב: "Welcom to Linpus Linuxs" וכתב לי איזו פקודה לכתוב כדי לראות את הקופירייט או לייסנס, מתחת "Linpus Linux LiveCD Edition v9.2 b080918dv1" ומתחת: #[/ root@localhost] אז הבנתי שבעצם אין לי מושג מה לעשות ואיך אני מתקין את ה-XP או מערכת הפעלה אחרת. כמה דברים שניסיתי לעשות ולא הצליחו: 1) ניסיתי ללחוץ על DEL כתי לפתוח את המסך של ה-BIOS - לא עבד אחרי כמה לחיצות התחיל לצפצף עם כל לחיצה נוספת. 2) ניסיתי להכניס את ההתקנה של ה-XP כדי שהוא יעשה boot from CD - לא קרה כלום. 3) הפקודה היחידה…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב נייד לאחר פירמוט אני צריך דרייבר כלשהו כדי להפעיל את ה-USB כל היציאות מושבתות
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם !!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי משחקים ותכני HD. משחקים: BF4, CRYSIS 3,TITANFALL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1050*1680. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מ…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שניהם חזקים, ניתן לומר שה551JK חזק יותר בכמה דברים אבל ההבדל במחירים הוא 1200-1300 ש"ח השאלה האם כדאי להשקיע את ההפרש ולרכוש את ה551JK? תאכלס מה שאני שואל זה מה אתם הייתם עושים? שניהם מתאימים לרצונות שלי. רק רציתי לוודא האם יש לN56JK כונן אופטי בשביל להחליף אותו לSSD? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, מחפש נטבוק 10" בתקציב באזור ה 2000 ש"ח לסטודנטית, מבוסס WIN7. חובה סוללת 6 תאים. מעבד וכ.מסך כמה שיותר חזקים היא צריכה להריץ pro engineer וגם matlab - ידוע לי שזה מגוחך על נטבוק, אבל לצרכים שלה היא אומרת שזה יספיק לרוב הדברים, ומה שלא - היא תריץ על המחשבים במעבדה. הסטודנטית נדלקה על לנובו S10-3 http://ivory.co.il/product.asp?productid=5368&CatCode=315 טוב\רע\חלופות מומלצות? אני לא ממש מתמצא בשוק הזה נכון להיום, ואשמח להמלצות, דעות וכו'. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200-2500 בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? טיפה משחקים,שימוש משרדי ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התקציב המתוכננן הוא 3000ש"ח אם צריך להגדיל או להקטין בהתאם למפרט שאני מבקש תגידו לי בבקשה מתכננן לקנות בישראל אבל מחפש המלצה מאיפה בישראל לקנות? רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? משחקים קלים, סרטים HD ובנוסף למכללה ללימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 15.4 עדיף, לא יודע מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות לאמצעי קלט. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלויזיה לראות סרטים. * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB, אם אפשר גם SSD. * כונן אופטי? מה זה? CDROM? א…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג תמחשב שיש לי עכשיו למשהו יותר מתקדם ל XP 2100+ אני מזמין את הכל מחו"ל אבל השאלה שלי איזה חלקים כדאי לי להזמין... אני לא ממש מבין בזה כעת יש לי Mobo: IWILLKK266 CPU: AMD 1.4 Memory: 512 SDRAM x2 chips זה כל מה שאני צריך לעשות שדרוג אני חושב יש לי הכל בסדר כולל כרטיס קול וכרטיס מסך כנראה אני קונה ת ati radeon 9700 pro עכשיו השאלה שלי איזה לוח אם כדאי לקנות ל AMD XP 2100+ ואיזה זכרונות.. ואם כדאי להשאר אם ה SDRAM. תודה...
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המטרה היא תחליף לשולחני בלי שימוש ממשי במשחקים כבדים אבל ההפרש להוספת כרטיס מסך נפרד הוא בדרך כלל כ 300 שקל אז עדיף עם... שיהיה 15.6 עם 3 שנות אחריות 4 ג'יגה זיכרון ו מעבד i5, תאמת כמעט קניתי את ה 5110 של dell עם ה i5 אבל כשבאתי לחנות התאכזבתי מהמקלדת והחלטתי לשאול פה אם יש הצעות אחרות. אגב מה הם הפרשי הכובד והתרוקנות הסוללה בין מחשב עם כרטיס מסך יעודי לבין כרטיס מובנה? תודה לעוזרים.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חברים, בעבר ביקשתי וקיבלתי מכם אחלה הצעה למחשב (המפרט שלו למטה). אני משתמש בו כשנתיים ומרוצה מאוד. בחודשים האחרונים אני מרגיש שהוא לא סוחב ככ. לייטרום (מתקדם יותר ממה שהיה לי לפני שנתיים) טיפה מקרטע, וזה מציק לי. יש ערמות של מקום בHD, ואני לא מתקין כל כך הרבה תוכנות על המחשב. בקיצר - חושב לשדרג את המחשב כדי שהעבודה עליו (לייטרום+פוטושופ) תהיה חלקה יותר. תקציב: אין תקציב מקסימלי, אבל לא רואה צריך לקנות את ההכי-הכי-טוב שיש רק כי אני יכול. אני מחפש תועלת טובה עבור מחיר סביר. שימושי המחשב: עיבוד תמונות. זה אומר הרבה לייטרום, פה ושם פוטושופ (5-6 layers, ותיקונים קטנים). כמו כן גלישה מסיבית (אני נוטה להשתמש במלא חלונות במקביל). האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? ג…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום 🙂 אשמח לייעוץ עבור רכישת מחשב נייד שישמש לעבודה שוטפת עם תוכנות גרפיות,לרבות פוטושופ, לייט רום, אילוסטיירייטור ואין דיזיין. המחשב ישמש אותי לעריכת תמונות באיכות גבוהה (קבצים גדולים יחסית) ולעיצוב גרפי דרישות בסיס- 100% SRGB גודל 14"-15" 1TB SSD עדיפות ל-4K כרטיס מסך ומאיץ גרפי מתאימים עדיפות למשקל נמוך יחסית האופציות שהתמקדתי בהן- LENOVO YOGA. LENOVO LEGION, DELL XPS 15, ASUS ZEN BOOK כמובן שאשמח להכוונה לכל יצרן\דגם אחר. התקציב הראשוני שלי עמד על 5000-6000 ש"ח, ככל שאני קוראת יותר נראה שמה שאני מכוונת אליו עולה יותר (מתכנת להגיע לאילת לרכישה) מה המלצתכם למחשב אופטימלי לעבודה שציינתי? מה הם הפרמטרים שהם MUST…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בכוונתי לקנות חלקים למחשב בחו"ל (california) ולהרכיב אותו כאן... התקציב שלי גמיש מאד (למטה ולמעלה) בסביבות 1000$. אני לא מחפש לקנות מחשב ב- 1000$ אלא לקנות מחשב שיענה על הצרכים שלי וקצת יותר מזה (שיהיה מוכן לעתיד). לגבי המעבד החלטתי ללכת על Q6600. הצרכים שלי הם: * אני מתכוון לצפות בסרטים דרך המחשב בטלויזיה LCD (האיכות חשובה לי מאד!), אם יש אפשרות לכונן Blu-ray אני אשמח אם לא אני אקנה אחד חיצוני רגיל. * OFFICE אינטרנט ועוד דברים שלא מצריכים הרבה. * יש לי HD750 Giga שיש לו חיבור FIREWIRE 800/400 (אם אני אוכל לנצל את ה-800 מה טוב). * חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כמה שאפשר. * אני מתכוון להתקין VISTA. * בגדול אני לא מריץ משחקים אבל הייתי רוצה לשמור על האופציה. * אני רוצה שיהיה לי א…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך AMD A64 3000+ או INTEL Pentium 4 3.0 חמוד ג'יגה זכרון כרטיס מסך משהו ati radeon 9800pro לוח אם מארז וספק
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש: יש כבר ג'יג'ה זיכרון(מיקרון), 2 הרד דיסקים WD80GB 8MB-CAHCE, מארז, מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים. המחשב למשחקים, לא ל OC. המפרט צריך לכלול: 1. מעבד A64 - ההבדל בין 512K ל 1MB זיכרון מטמון משנה מאוד? 2. לוח ל A64, שיהיה צ'יפסט טוב, בכל תמיכה ב RAID, וכל הפיצ'רים הרגילים: כ.קול(לא חייב מאוד איכותי, סביר+), כרטיס רשת, USB..... 3. NEC 2510A 4. X800 PRO של חברה טובה. 5. ספק כוח איכותי וחזק. 6. קירור למעבד(אם אין סטנדטי). עדיף לחסוך כמה שיותר ולא לבזבז סתם, לתת תמורה טובה למחיר, למרות שהוא לא מוגבל. תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ללימודים, VISUAL STUDIO וכו'. לאופיס ולגלישה. ראיתי את הדגם הנ"ל G62-B50SJ של HP מפרט: מעבד :Intel® Core i3 350M Processor, 2.26GHz,3MB Cache,1066MHz FSB זכרון: 3GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB + 1 x 1024 MB), הארד דיסק:320 GB (5400Rpm) מסך: 15.6'' Diagonal High-Definition LED HP BrightView Widescreen Display (1366 x 768) כרטיס מסך:Intel HD Graphics, up to 1274 MB total available graphics memory אחריות לשנה. הוא מגיע עם לינוקס- אבל זה שטויות להתקין עליו ווינדוס. אז אני לא רואה סיבה להוסיף כסף לווינדוס. יעשה את העבודה? מחיר של המחשב 2250... שווה את ההשקעה? אני מעוניין סביב מחיר זה ( עדיין סטודנט ).
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אז ככה אני היום או מחר רוכש מחשב חדש אשמח לדעת האם זה מחשב טוב לתקציב שלי או שאפשר להוציא יותר טוב מזה? והאם שווה ללכת על הרייזן או להישאר אם אינטל? מצרף את הלינק למפרט שאני חושב לרכוש https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=145463
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז לא מזמן ביקשתי מפרט עד 6000 כולל ציוד היקפי, טרחתי הרבה ולבסוף הגעתי למפרט הסופי, רציתי לשמוע מה אתם חושבים, מה יש לשפר או להוסיף. כמו כן להוריד. תודה נ.ב רמקולים,קירור למעבד הם ציוד שהיה חשוב לי להשקיע, ולגבי המסך היו לי התלבטויות רבות, כנראה שאת הדגם הזה אקח, הדרישות לי בנוגע למסך הם 19",מותג עד 1300שקלים. הנה: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX קירור למעבד: SCYTHE NINJA PLUS REV [ .2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER] לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: ANTEC SONATA III 500W קירור למארז: Arctic Cooling AF12025L 120mm זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32M…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בקרוב להחליף את המחשב שלי והייתי רוצה המלצה למפרט טוב, יש לי לוח אם ומעבד שאני משיג בזול: INTEL® DH67BL Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray אשמח גם לשמוע דעתכם על המעבד והלוח אם שבחרתי אם אתם ממליצים לוח אם אחר אז העדפה ללוח אם של אינטל כי יש לי הנחות שם כל התשובות לשאלות הבאות הם ללא חישוב לוח אם ומעבד כי אני מביא אותם בניפרד כלומר ה 3500 שח תקציב זה תקציב לכל שאר החלקים. מבחינת קופסא, אם אפשר לשים את הכרטיסי מסך החדשים עם הקופסא הזאת (Silverstone precision black) אני יעדיף אותה אלא אם כן יש לכם המלצה למשהו יותר טוב באותו מחיר 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (אם ההמלצה שלכם היא עם לוח אם שונה ומעבד שונה אז התקציב הוא בין 4500 ל 5000…
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גילשה באינטרט והזרמת מדיה לTV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 24" של סמסונג. מסך סוני ברוויה 40". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -אין צורך בידסקים קשיחים, מארז וספק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 8, המחשב מיועד לסל…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך. אם זה הכל, אז הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם זה איזה 50 ש"ח זאת לא בעיה (בגלל שלפעמים המחירים לא עגולים לתקציב) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עריכת סרטוני HD קלה בעזרת Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין, אבל אני אשתמש ב-Sony Vegas (לא יודע עוד באיזו גרסא) ואולי תוכנות מידול. אבל זה לא ממש סביר, אז אל תתייחסו אל הדבר בכובד ראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמ…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ברצוני לבקש את עזרתכם לפני רכישת מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם זה שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים וגם תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. tomb raider החדש, the witcher 3, the division -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22 -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חבר טוב שלי ביקש ממני להכין לו מפרט טוב עד כ- 4000 ש"ח בלי חריגות אז ככה הוא לא מתכנן OC לא צריך ציוד הקפי (מסך, מקלדת,עכבר וכל מה שמסביב) מה שצריך זה מעבד לוח אם (אפשר כרטיס קול מובנה) כרטיס מסך דיסק קשיח צורב DVD זכרונות מארז ספק (ואם שחכתי משהו אני אוסיף בהמשך לא עולה לי כרגע בגלל השעה חח) המחשב יהיה לאינטרנט, מוזיקה, הורדות, משחקים (לא הכי כבדים אבל אם כבר אפשר אז למה לא שלא יתאכז הם ירצה בעתיד איזה מחשק טוב) תודה מראש לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ניסיתי להרכיב מפרט לבד אבל אני עדיין בהתלבטות אני רוצה להרכיב מפרט למשחקים לרזולוציית FULL HD 1920X1080 אני רוצה רק מעבד, לוח אם, זיכרון וכ.מסך עד 3.5K יש לי ספק CORSAIR 520W החיבורים בלוח אם לא חשובים לי תודה חברים
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (בהנחה שאפשר להשתמש בחלקים שאציע בהמשך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ותכנות קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1, civ6, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 QHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל באוקטובר ללמוד הנדסת חשמל, ומעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש אותי לאורך התואר. אשמח לקבל המלצה למחשב שיתאים לדרישות שלי. הדרישות שלי מהמחשב- * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים והרצת התוכנות שתלמידים בהנדסה משתמשים בהם. * גודל המסך?בין 13 ל- 15 אינצ'. אם ניתן, אשמח לקבל המלצה לדגם שהמסך שלו הוא 13 אינצ' ולדגם שהמסך שלו 15 אינצ'. * משקל רצוי? עד שלושה ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה שאני מחפש זה מינימום 4 שעות כשעדיפות שלי זה 6 שעות. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 250 gb. * צורב DVD? עדיף שיהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. כן חשוב לי שיהיה למחשב אחריות של שלוש שנים. * האם יש לכם ה…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-