עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש מחשב נייד לקרובת משפחה ואשמח לעצתכם. התשובות לשאלון: *תקציב : 3000 ש"ח. גמיש ב500 ש"ח. * מטרות המחשב - צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט * גודל 17. מאט או מבריק לא משנה. * רזולוציה הכי גבוהה שהתקציב מאפשר אם אפשר FHD מצוין. * משקל לא משנה בכלל. * זמן סוללה לא משנה בכלל. * לגבי יציאות מיוחדות רק שיהיה HDMI * Bluetooth עדיף לא קריטי. * נפח - 500GB נראה לי מינימום סביר. אם אפשר SSD קטן מצוין. * כונן אופטי דרוש. * מערכת הפעלה צריך. לא הכי קריטי איזו WIN7 ומעלה יהיה טוב. * אין העדפה לחברה כלשהיא *עדיפות לקנות מאחד השמות הגדולים. ivory ksp bug tms הדגשתי את הדברים היותר חשובים, המחשב ישמש לצפייה בתכני וידאו בעיקר וגם אינטרנט. בעדיפות עליונה זה האיכות מסך , מיד א…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21075 VS http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=23771 זה פשוט: 128GB VS 256GB I5 HASWELL VS I7 IBY BRIDGE TOUCH SCREEN VS NON TOUCH SCREEN 8GB RAM VS 4GB RAM קשה לי להחליט, אני סטודנט להנדסת תוכנה שנה שנייה. מריץ תוכנות פיתוח כמו Eclipse, Visual Studio. הבנתי שהמגע די חלק חשוב בווינדוס 8. מה גם שסוללה חשובה לי, והכרטיס הגרפי של האסוול יותר טוב. מה אתם אומרים? עריכה: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i...-Core-i5-4200U אני רואה שההבדלים לא כאלה משמעותיים + ההאסוול חוסך לי סוללה. אני נוטה יותר לכיוון המחשב החדיש יותר. מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by talsabag1515,

אהלן, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? רגיל * רזולוציית המסך? FULL HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר אלחוטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עד 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל עד 500GB * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה מובילה בתחום כמוHP? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם חשוב שיהיה קל במיוחד ודק! שבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Zadu,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לשימוש על ידי המשפחה שלי. עבודה משרדית + עריכה גרפית בסיסית מאוד בפוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by guylederer0,

Q6600 Gigabyte Ga-ep-43-ds3l OCZ 2x2GB ddr2-800mhz Ocz2vu80046k http://www.memoryten.com/p/015488.htm OCZ vendetta 2 תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by maorb,

המפרט של המחשב: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 68%] Dell Studio XPS 8100, Intel Core i7-860 processor 8MB Cache, 2.80GHz 8GB DDR3 SDRAM at 1333MHz-4x2GB nVidia GeForce GTS240 1024MB GDDR3 1TB Serial ATA 2 Hard Drive 7200 RPM Windows 7 Home Premium, 64bit עם רשיון 16X DVD+/-RW and 16X DVD-ROM Dell 1525 WLAN PCIe card with11n mini-Card & external antenna ללא אחריות כמו כן יש מסך מעולה: Dell 22 Inch 2209WA Flat PanelMonitor אשמח מאד לקבל הערכה! בתודה מראש! [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. היי חברים. מחפש נייד עם מסך 13.3 מבחינת דרישות: 1)שיהיה בנוי טוב מאוד 2)מעבד- I5 חדיש מספיק בהחלט 3)זיכרון- 6GB ומעלה 4)SSD למערכת הפעלה (ולא המיני של ה8GB) 5) שיהיה קל תקציב- 4K אפשרי עם חריגה קלה אשמח לכיוון!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אהלן, אני מזמין השבוע מקבוק פרו החדש (2016) 13 אינטש. מתלבט בין 2 דגמים (עולים אותו דבר פחות או יותר): מקבוק פרו 13, עם טאצ בר, i5, 512 ssd, 16gb 2033 mhz ram מקבוק פרו 13, בלי טאצ בר, אבל עם i7 (וגם 512 ssd ו 16gb ראם, אבל ראם במהירות 1800mhz). כלומר ההתלבטות היא בעצם - האם לקחת את הדגם הבסיסי אבל עם מעבד i7 שהוא חזק יותר, או לקחת את הדגם עם i5 שמגיע עם טאצ בר, זכרון מהיר יותר ויותר יציאות טנדרבולט. כרגע אני עם מחשב i7 5600u, 8gb ודיסק קשיח רגיל. מפחד שאני לא משתדרג כאן מבחינת ביצועים. מה דעתכם? אני לא עורך גרפיקה ולא משחק במשחקי מחשב. בעיקר הרבה טאבים פתוחים, מאטלב, ולפעמים טיפה תכנות בסיסי מאו…

9. Started by hezi508,

אני מעוניין לקנות את הנייד הזה DELL LATITUDE E7450 כרגע בודק קונפיגורציות, רציתי לשאול אם יש למישהו את המחשב ויכול לתת חוו דעת, או אם מישהו שמע דברים טובים או רעים עליו ויכול לשתף. תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. טוב זהו פעם אחרונה שאני מתחיל נושא כזה אני פשוט רוצה לקנות את המחשב שבוע הבא ואני צריך את דעתכם הכנה כמובן שיש מקום לשיפורים אבל חריגה מקסימלית תהיה עד 3100. שני המפרטים נלקחו מאגף המבצעים של KSP - המחשב אמור להחזיק 3 שנים ושיוכל להריץ משחקים בסבבה לא בהגדרות מטורפות - כמו כן כרטיס מסך חדש יגיע כשיצאו כרטיסי DX10. 1) מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB כרטיסי מסך Powercolor X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z …

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. ערב טוב לחברי הפורום ! אני מעוניין לקנות מחשב חדש (כמחשב שני ) וצריך עזרה בבניית מפרט לשימושים כמו גלישה באינטרנט , הורדות באימיול וצפייה בסרטים (פה ושם איזה קידוד סרט ושירים) .לא נראה לי שצריך כרטיס מסך איכותי כי אני בכלל לא משחק . אני מעדיף מעבד של AMD וניס כי קראתי עליו ביקורות טובות באתרים בחו"ל או אפילו איזה סמפרון חזק או סלרון. רק בבקשה לא כפולי ליבה למינהם (אני לא מבין דבר וחצי דבר באוברקלוק וגם לא רוצה להשקיע יותר מדי במארז+ספק עוצמתי וקירור בשביל זה) אני צריך משהו פשוט שיספק את הצרכים שציינתי . גם יספיק לי לעבוד על XP (אפילו שהתרגלתי כבר ל-2000 על המחשב הישן שלי) כך שאין צורך לתאימות ל VISTA . ראיתי במפרטים המומלצים , מפרט ב-3000 לא כולל מסך , אבל המעבד ליב…

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by david123d,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 2000 ל 3000 אפשרית חריגה של עד3500 . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא (אבל אשמח לדעת כמה יעלה אם כן? ). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…

13. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני איש תוכנה ולצערי לא יצא לי כל כך לעקוב אחר השינויים בעולם החומרה בשנים האחרונות, העיסוקים העיקריים שלי זה תכנות ושימוש משרדי שותף, אך הייתי מעוניין במחשב שגם יוכל להריץ משחקים בצורה נורמלית (לצערי אין לי הרבה זמן אז אני לא איזה גיימר רציני שצריך מחשב מפלצתי). אשמח להצעות של מפרטים... התקציב הוא סביב ה-3,000... הייתי כן רוצה מעבד נורמלי+ (i5) וכרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, הארדדיסק בסביבות ה-500GB - 1TB, ו-4GB זכרון... בעיקר אני אשמח למפרט מפורט אשר חלקיו תואמים. תודה!

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. יש לי מחשב נייד HP Pavilion DV6 1410ej ואני מעוניין לחברו למערכת הקולנוע הביתית. אני מחבר לTV על ידי כבל HDMI (רואים ושומעים תקין) ,אבל את השמע הדיגיטלי אני מעוניין לחבר למערכת ההגברה (ולא ל TV) שיש לה כניסות SPDIF מסוג RCA ואופטי. במחשב עצמו אין יציאות כאלו, אבל הבנתי שאם מחברים תחנת עגינה מתאימה, דרכה אפשר לקבל את היציאות האלו. אני לא יודע איזו תחנה אני צריך, אם זה באמת כך, או שיש פיתרון אחר.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב המקסימלי? התקציב הוא סדר גודל של 2000 שקל. במידה ויש צורך בחריגה למען שיפור משמעותי מבחינת עלות תועלת, שדרוגים עתידיים וכד' ניתן לעלות לאזור ה2200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? שימוש משרדי יומיומי אופיס גלישה באיטרנט וכד'. סרטי HD לעיתים נדירות, לא מאוד משמעותי, אבל תוספת נחמדה... 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך הכל 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 2-3 , לא ממש קריטי, ובכל מקרה מפרט מסוג כזה לא אמור להיות רועש במיוחד אז זה ל…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום, אני מתכוון להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים בשנה הקרובה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. יש לי כמה שאלות: 1. מנסיונכם, עד כמה שימושי טאבלט ללימודים מהסוג הזה ? 2. אני מתלבט בין Fujitsu Siemens T5010, Apple Macbook או מחשב אחר בעל מסך 13.3" מבוסס על פלטפורמת Centrino 2 (המלצות יתקבלו בברכה). מה לדעתכם הבחירה המנצחת (תקציב בין 6000-8000 ש"ח) ? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by אוריפ,

היי! קודם כל רציתי להגיד תודה על העזרה שלכם בהמלצת המפרט למחשב החד של אחי. המפרט שבסוף נקנה הוא: 1. מעבד - AMD Athlon XP 2600+ Barton. 2. לוח אם - ABIT NF-7SL. 3. זכרון - סטיק אחד של סמסונג 512MB במהירות של 400 מגה הרץ, הפשוט. 4. דיסק קשיח - 80GB SATA של WD. 5. כרטיס מסך - R9800 פרו של MSI (זה עם הR360). 6. כונן 1.44 בצבע שחור (אין לי מושג של מי, אבל אני באמת לא חושב שזה מאוד משנה). 7. DVD - של TOSHIBS בצבע שחור. 8. צורב - X52X32X52 של LITE-ON בצבע שחור. 9. ספק - 350W של אנרמקס. 10. מארז - השחור עם הכסף של צ'נברו (הGAMING BOMB). 11. מקלדת + עכבר מולטימדיה של מייקרוסופט. 12. מאוררים - למעבד טיטן שנתנו לי בחינם (סיפור לפעם אחרת) ו120 מ"מ ג'נרי מאחורה. 13. מסך - 722 (או איך …

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. היי לכולם, אז ככה, אני מעצב גרפי שמדי פעם מתעסק גם בוידאו ואנימציה. קניתי לפני שנתיים לפטופ שלצערי לא עושה את העבודה ומצמיח לי הרבה שערות לבנות, אז אני רוצה לקנות מחשב נייח שישמש אותי לכמה שנים טובות ושאוכל לעשות איתו הכל. אני משתמש ברוב התוכנות של ADOBE וכשיש זמן גם משחק משחקים, אז אני מעדיף להיות כמה שפחות מוגבל. התקציב הוא עד 7,000, לא כולל מסך וכל המסביב, רק המחשב. אני מתלבט כרגע בין הרכבת מחשב לבד או לקנות מחשב מותג של LENOVO המחשב של לנובו עולה כ-6,500 והמפרט שלו מעולה: http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/ideacentre/y700/?sb=:000001C9:00016633: ניסיתי להרכיב מחשב עם בערך אותם הנתונים וזה יצא לי יותר ב1,500 ש"ח. מצד שני, לא בטוח שבחרתי את אותם …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: גיימינג ועריכת וידאו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב:watch dogs,fifa,CS GO,L.A NOIRE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x1024גודל 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן DVD,מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אני איני מבין במחשבים, אני קונה את המחשב מחנות של חבר של המשפחה. אני לא יודע מה יש לו במלאי, מה שאין לו ייתכן שהוא ישיג או שאני אקנה מחנות אחרת והוא ירכיב. בעזרת חבר אחר הרכבתי מפרט משוער ושלחתי לחבר של המשפחה. זה מה שהחזיר לי מעבד - INTEL CORE i5-4670 3.4GHZ 6M LGA1150 BOX:לוח אם - GIGABYTE Z87-D3HPזיכרון - DDR III 8GB 1600 CRUCIAL דיסק קשיח - TOSHIBA 3TB "3.5 דיסק קשיח - SANDISK SSD 128GB "2.5 צורב - LG DVD-RW *24 SATA מארז דגם 700 מאושר אינטל ספק כוח - HUNTKEY APFC 700W כרטיס מסך - R9 280X 3GD5 VAPOR 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, ע…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by captaincaveman,

היי, I3 530 2GB 1333 500GB HD צורב LG כלשהו מארז ELITE של COOLERMASTER מסך LCD 17" של ACER AL1717 תודה! עריכה: לוח האם הוא GIGABYTE H55M-S2H

22. צהריים טובים וחג שמח לכולם. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב ללימודים. * מטרות המחשב? מדעי המחשב. * גודל המסך? 13 אינץ (אני מנסה לשמור על משקל נמוך למחשב). * רזולוציית המסך? רזולוציה שתתאים לתיכנות וכתיבה על המסך עם עט יעודי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע מסתובב שאפשר לכתוב עליו נוסחאות במתמטיקה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5 שעות פלוס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128 SSD פלוס 500 HDD * כונן אופטי? לא חובה וכנראה אני אחליף את הכונן האופטי בכונן קשיח. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרש…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. טוב אז חג שמח ושלום לכולם! אני רוצה לבקש את עזרתכם בקניית מחשב נייד ללימודים. וכן! אני יודע שנפתחו הרבה בקשות דומות בפורום, אבל תמיד כיף לקבל המלצה אישית. אז נעבור לדרישות: * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),משחקים, צפיה בסרטים,ותכנות. * גודל המסך? 13.3-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי מושג תמליצו לי אתם * רזולוציית המסך? HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, המחשב יתחבר בבית למסך 23(FHD 1920x1080) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ולא פחות מ4-5 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין לי מושג * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? או SSD או משולב. * כונן אופטי? …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. אני מחפש כבר כמה ימים ניידים ועברתי על הרבה עמודים פה בפורום. ראיתי שההמלצות בעיקרון לנייד 13.3 הוא על לנובו E330 ועל 3460\3360 VOSTO. בעיקרון הנייד ישמש לצפייה רוב הזמן, להתנייד בין חדרי הבית. מידי פעם לקחת אותו ללימודים ועבודה. * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים עריכה גרפית (פוטושופ אילוסטרייטור מאיה) זה יהיה יחסית נדיר משחקים קלים (אופציה נחמדה) * גודל המסך? לא פחות מ13.3" לא מבריק * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל מעדיף לא לעבור בהרבה את ה2KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3 שעות יהיה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3.0 רצוי. * בלוטות: אופציה נחמדה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי 100GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? אין צורך * …

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום לכולם, בעוד כחודש אני מגיע להונג קונג ואני רוצה לקנות מחשב נייד. הדברים שאני צריך הם אלו - 1. מחשב קל יחסית - 2 קילו ומטה. 2. מחשב חזק - השימוש העיקרי הוא עריכת תמונות וחשוב לי שהמחשב לא יהיה תקוע בכל רגע. 3. סוללה חזקה - שלא תגמר אחרי שעתיים. שמעתי על הDell Vostro v131 עם 4GB RAM אבל אני אשמח לשמוע המלצות נוספות. תודה מראש, עידו

דיונים חדשים בפורומים