עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ymadar,

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מחשב מתאים עד 2500 ש"ח. השימושים הכבדים ביותר, מעבר לאלו היום-יומיים כגון אופיס וכו', הם בתוכנות Illustrator ו-Photoshop עם קבצים גדולים ב-300DPI. חשוב שהמחשב ירוץ חלק כשתוכנות אלו פתוחות בנוסף לשני מסמכי וורד, iTunes וכמה טאבים ב-Chrome. חשוב שלמחשב יהיה שני חיבורי USB3 ש לי כרטיס מסך HD 5450 שלדעתי מספיק טוב עבור שימושים אלו, וכמו כן מאוורר למעבד Alpine 11 Pro rev. 2 במחשב לא יבוצע אובר-קלוק ואין צורך בציוד הקפי. את המחשב ארכיב בעצמי, לכן פחות חשובה לי החנות, למרות שאשמח לחנות באזור הצפון (אפילו KSP) תודה לכל העוזרים מראש

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  2. צריך מפרט מחשב עד 2700 עם אפשר 2500 מחשב קומפלט + מסך ללא מקלדת וללא עכבר וציוד הקפי לצורכי OFFICE אינטרנט ותוכנות קטנות

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  3. Started by azuri,

1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4 וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280-1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני מחפש מחשב חדש בעיקר לצפיה בסרטי Xvid אבל גם שיריץ משחקים חדשים כמו Doom3 בלי יותר מידי מאמץ. כמו כן אני מחפש לוח אם שיהיה אפשר לשדרד למעמדים חדישים כמו מעבדי Athlon 64. וכל זה בתקציב של עד 3000 ש"ח. אני יודע זה משימה די קשה להרכיב מפרט כזה בתקציב קטן ולכן אני מאוד מודה לכל מי שיעזור לי ובשביל שתבינו את המצב שלי, כרגע יש לי מחשב pentium 2 350 ו Voodoo 3 :'( תודה מראש

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  5. Started by ElAviv,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רבי מכר כגון: COD AW ,ACU -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית(אופיס ו SPSS), ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7. בעקרון לא מאוד חשוב, ההורים גם ככה לא שומעים משהו. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא, למרות שלא אפסול אוברקלוק קל אם לדעתך זה יהיה קריטי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא משנה איזו חנות, עדיף מירושלים. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כו…

7. אין צורך במסך. דרישות מהמחשב: -שישרת למשך כמה שנים (אני התבייתתי על מעבדי ה64 ביט של amd) ליישומים שאינם משחקים או עריכת וידאו ,אך כמו פוטושופ או סתם גלישה וצפייה בוידאו (מקוון, מדיוידי...) -העדפה לSFF -שיהיה שקט השאלה: האם יש אתר שבו ניתן ללמוד על מושגים שקונה נדרש לדעת לפני קניית מחשב או סתם בשביל לדעת? (למשל מה זה fsb ,סוקט וכו') ואם כן אפשר בבקשה את כתובתו? תודה רבה .

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  8. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימלי? 4200 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: 1) פיתוח ב-Visual Studion 2010/2008. 2) MySQL, MSSQL - עם Database-ים שיעבדו 24/7 בקצבים מהירים. 3) סרטי HD. 4) משחקים. - FPS, COD BlackOPS 5) הורדות מהאינטרנט. סה"כ המחשב יעבוד 24/7 ואני ארצה גם לשחק בו. לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד ? כמה שיותר גבוה * מסך קיים ברזולוציה של 1600X1200 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורף בכונן דיסקטים. 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=ה…

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. שלום, ברצוני לקבל הצעה למפרט מחשב ביתי שולחני בתקציב של 5000 שקל, לא מתוכנן לאוברקלוקינג . המפרט הבסיסי המבוקש מבחינתי הוא: - מסך ''19 LCD לא רחב LCD ללא רמקולים עבור משחקים וסרטים . - מעבד אינטל . - לוח התומך ב-800 MHZ ומעלה. - זכרון מינימלי 2 ג'יגה מהירות 800 ומעלה. - כרטיס מסך חיצוני ברמה של 8600GT ומעלה. - לא מתוכנן אוברקלוקינג. תוספות: מקלדת עכבר מצלמת אינטרנט רמקולים 2.1, אוזניות עם מיקרופון . תודה.

• 7 תגובות
    • 794 צפיות
  10. Started by avishays,

אני צריך מפרט למחשב עד 5000-5500 כולל מסך שמיועד בעיקר למשחקים כמו כן אשמח להמלצה על חנות - אבל אני חייב אחת שלוקחת שיקים כמו KSP או IVORY תודה

• 6 תגובות
    • 658 צפיות
  11. Started by gtilx,

שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב הכי חזק שאפשר בתקציב שצוין. המחשב מיועד בעיקר לצורכי תכנות הדורשים רמת ביצועים גבוהה מאוד (לפחות 4 ליבות, מהירות גבוהה, הרבה זיכרון). בנוסף, המחשב מיועד למשחקים חדשים (רמת גרפיקה בינונית - גבוהה) וצפייה בסרטי HD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, אני רוצה את הכי טוב שניתן במחיר הזה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדות של שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ברמה גבוהה, משחקי מחשב חדשים (רמה בינונית - גבוהה) וצפייה בסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמ…

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  12. המחשב יהיה לשימוש ביתי ממוצע גלישה באינטרנט ועוד דברים רגילים, ומשחקים (סימולטורי טיסה) תודה מראש

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  13. שלום לכם. אני רוצה להתיעץ לגבי מפרט מחשב. לא סגור לגבי תקציב. מה שמענין אותי שמצד אחד אני רוצה מחשב עם רכיבי מחשב טובים ושאני יוכל להנות ממנו לאורך זמן לכל שימוש ואין לי בעיה להשקיע אבל מצד שני לא להשקיע סתם כסף מעבר למידה מסוימת שהתוספת בביצועים תהיה קטנה וכמעט בלתי מורגשת. או במילים אחרות אני רוצה מחשב שהמדד של performence per cost יהיה כמה שיותר טוב. בתודה מראש לכל העוזרים.

• 5 תגובות
    • 845 צפיות
  14. בקשה למפרט מחשב רב-תכליתי ב 6K כולל OC .1 מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן לנצל את התקציב ולא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב?- תכניFULL HD , משחקים, גרפיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה( אופן השימוש מיועד לפרנסה אך לא רק התוכנות העיקריות שאני אעשה בהם שימוש זה 2010 solidwork אני יודע שצריכה לצאת גירסא חדשה ובשביל המדיה סנטר xbmc ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: nfs,dirt2,crysis, Assassin's Creed,cod * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המחשב אמור להיות מחובר לטלוויזיה 40…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכת סרטי HD ביתיים, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) , Eclispe, Visual c#, VMware, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום, אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב רב-תכליתי. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, שיחות סקייפ, מידי פעם תכני HD, לא ישמש למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צריך מקלדת ועכבר נוחים. חוטי בהחלט מספיק, אלחוטי רק אם המחיר לא שונה מהותית. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בכרטיס מסך נפרד, אין צורך בכונן קשיח מספיק כונן SSD של 250G. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5. 6. הא…

• 18 תגובות
    • 5.7k צפיות
  17. טוב אז אחרי שהתקלקל לי היס בחדר, המחשב מתחיל להרעיש בצורה בלתי רגילה ואני מתחיל ללמוד הגעתי למסקנה שאני אקנה מחשב חדש ללימודים כבר+אתקין עליו קודי ואחבר אותו לטלוויזיה (סטרימר נראה לי פשוט פיתרון מפגר לא?) בכל מקרה הינה הטופס תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משהו קריטי אז אפשרי 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה תכני HD למה הוא הולך להתחבר לטלוויזיה וקצת גיימינג פשוט.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני לומד תיכנות אם זה משנה.. וזהו, אול…

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  18. המחשב מפעיל מכונה כך שכל מפרט בסיסי מודרני של מעבד (לא אטום ) ולוח, יתאימו מבחינת כח עיבוד. הבעיה שעקב אילוצים בשטח המחשב ממוקם במחסן קטן מפח כך שבקייץ הטמפרטורה הסביבתית מגיעה לכ60 מעלות והכל מסביב מלא באבק. אין טעם לשים פילטרים למארז כי הם יסתמו לחלוטין תוך יום. הפתרון הוא מאווררים עמידים מאד, לוח עמיד, מעבד שעובד בטמפרטורה נמוכה ועמיד בטמפרטורה גבוה, וכמובן מאוורר למעבד שהמרווח בין צלעות הקירור יהיה גדול כדי שהאבק לא ייתפס בניהם, וכמובן מארז עם מקום להרבה מאווררים. אני צריך את המלצתכם לחומרה מתאימה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך בשביל שיעמוד בדרישות (אני משאר שעד 1000 ש"ח חריגה בטוח יספיק?) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שישמוש כללי (מיילים, אינטרנט, צפיה בסרטים וכו') ומידי פעם משחקים (סטארקראפט 2 !!). אני לא משחק ב- FPSים אז אין צורך במשהוא מפלצתי.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. 24/7 בד"כ רק גלישה (וסטארקראפט 2 בבאטלנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) …

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  20. שלום לכולם, אפשר בבקשה לקבל מפרט טוב למחשב במחיר של עד 5 או 5.5 אלף. מחשב שיהייה טוב למשחקים אבל לא צריך להשתגע עם שני כרטיסי מסך כי זה אני לא כזה גיימר ובשביל זה יש את הוויי (-: לא כולל מסך, מקלדת וכל שאר הציוד ההיקפי, הכל יש לי כבר. אני מעדיף מעבד quad עם 4 ג'יגה זיכרון ושיהייה חריץ pci ישן בשביל לחבר את הכרטיס טלויזיה שכבר יש לי. תודה מראש ויום טוב לכולם!!!

• 13 תגובות
    • 951 צפיות
  21. לגבי התקציב, אם ניתן לחסוך אז מצויין, אם הוא לא ריאלי לדרישות שלי, אשמח לדעת. אני לא גיימר אבל אוהב להתקין מדי פעם משחקים. דוגמאות רלוונטיות: civ 5, fifa, אולי משחק תפקידים. לא דורש ביצועי גרפיקה מדהימים, שירוץ טוב. יש לי רמקולים טובים (jbl creature) ואני רוצה לשמוע מוזיקה בצורה סבירה. ובעיקר אני מתכנת אז חשוב שיהיה הרבה זכרון ומסך רחב מתאים (22" בערך, ראיתי פה הרבה המלצות על איזה 23" אחד) ,בנוסף שתהיה לכרטיס המסך תמיכה ב-2 מסכים (אפשר בחיבור שונה). המחשב ממוקם בחדר, אז שאפשר יהיה לישון, אבל לא צריך להתפרע עם מפרט שקט ב100%. תמיכה ב-usb3 נראית לי רעיון לא רע אם ניתן בתקציב סביר. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 977 צפיות
  22. שלום חברה, אני אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב-נייד, הנה הנתונים שאני יכול לתרום. מחיר - אזור ה 5000 שח מקום רכישה - ניו-יורק מטרה - מחשב-נייד שישמש צלם דיגיטלי לצורכי עיבוד תמונות.חשוב מהירות ואיכות מסך אני לא מבין כלום בחומרה, מקווה שמה שרשמתי פה יעזור לכם ביעוץ. תודה

• 2 תגובות
    • 571 צפיות
  23. Started by shimon-med,

שלום, מבוקש מפרט עבור חבר. הסכום הוא כ 2,000 שקלים, חריגה של עד 10% אך להשתדל לא להגיע אליה. המטרה היא לשחק ב SC2 (הנוסטלגיה מהראשון עדיין מהדהדת), כמובן שאין יכולת וצורך בתקציב הזה לשחק על Ultra, אך לשחק ברמה סבירה. יש ציוד היקפי ואין צורך בחדש, כולל מסך 19'. אין שום רצון לעשות OC, ואם אפשר, אזי לוח אם DDR3 שהוא יוכל לשדרג בעתיד את הרכיבים (אני מניח שלסכום ולבקשה הזאת מתאים יותר AMD). אין צורך ביציאות מיוחדות בלוח האם. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  24. Started by Bentel,

. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא אי…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  25. הי, אני מחפש מפרט מחשב שישמש אותי לשלושת הדברים שבכותרת, ברמת חשיבות הבאה: 1. HTPC - שימוש עיקרי. אין לי חיבור לכבלים כלל, כך שמבחינתי הוא זה שיהווה את מקור צריכת התכנים שלי בסלון. חשוב לי שהוא יתמוך כמה שיותר פיצ'רים (לא מכיר ולא יודע מה קיים היום בשוק, אבל נראה לי שקראתי לא מזמן שישנה אפשרות גם להקליט, כך שארצה להיות מסוגל להקליט מהטלוויזיה את שידורי עידן, וכן שידורים אחרים במידה ובעתיד אתחבר לכבלים). 2. גיימינג - שימוש משני. עד רמה בינונית, אבל רצוי מאוד שיתמוך בבינוני ולא בפחות מכך. קצת קשה לי לציין אילו משחקים אריץ בו, היות ורק עכשיו נכנס לי הג'וק הזה של גיימינג לראש, אז אני לא מכיר את המשחקים שרצים היום בשוק. 3. וירטואליזציה - הכי פחות חשוב במחשב. חשוב לי שיוכל להרי…

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים