עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם ובוקר טוב ! זוהי הודעתי הראשונה בפורום, קראתי את החוקים ובמשך יום שלם אתמול חיפשתי מפרטים דומים לפי מילת החיפוש SOLIDWORKS. כל המפרטים שמצאתי שם בתקציב המוזכר לעיל היו משנת 2009 והייתי מעוניין במפרט מעודכן. חיפשתי גם ב-50 המפרטים המומלצים אך לא מצאתי את מבוקשי. עליי לציין שאני לא מבין בתחום כלל. את ההודעה אני כותב על פי פורמט מומלץ להודעה שפורסמה בחוקים: 1. התקציב המקסימלי הוא 3000 ש"ח. כמו שמצויין בכתורת הת'רד. יש לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג עד 25 אחוזים מהתקציב (750 ש"ח) לצורך קניית צג בלבד 22'' רחב תומך HD. 2. השימושים הצפויים של המחשב הינם שרטוט בתוכנה SOLIDWORKS (יומיומי) , שימוש ביישומי אופיס (יומיומי. בעיקר אקסל, פאוור פוינט ווורד) ותכני HD (חד שבו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני צריך לוח אם עם AGP מעבד לפחות 1Gb זיכרון דיסק קשיח 160Gb מארז וספק מסך LCD 19 אשמח לקבל הצעות גם למעבד אינטל וגם ל AMD תודה מראש

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  3. היי, אני מחפש מחשב שיהיה ה-workstation שלי. רוב מה שאני עושה זה לראות סרטי HD ולתכנת אני הולך להתקין עליו לינוקס בתור מערכת עיקרית, אז אני צריך חומרה נתמכת.אני מחפש מחשב עם מעבד יחסית חזק, אבל הוא לא צריך להיות מטורף...ציוד היקפי כבר יש לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא, אבל אפשר 2. מה שימושי המחשב - עיבוד מידע. ז"א בעיקר מעבד חזק וכמות מכובדת של RAM מהיר (16G?) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בגדול פיתוח תוכנות שמצריכות הרבה CPU זו הדרישה העיקרית. אין בעיה עם יותר מליב…

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  4. מחפשת מחשב חזק שיוכל להתמודד בקלות ובמהירות עם עבודה במקביל על מספר תוכנות של אדובי. רשימת המכולת: 1. התקציב המקסימאלי - 6000 ש״ח ניתן לנצל את כל התקציב, ניתן לחרוג עד 1000 ש״ח במקרה הצורך 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית ומולטימדיה, תכני HD תוכנות עיקריות: Photoshop Illustrator Indesign Flash Dreamweaver Premier pro לצורכי פרנסה 3. אין צורך בציוד היקפי 4. נדרש מפרט מלא 5. חשיבות השקט = 7 6. לא מתוכנן אוברקלוק (OC) 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (win7) והרכבת המחשב בחנות 8. איזור מגורים - השרון 9. ללא בקשות מיוחדות 10. לא מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד, אך רצוי לשמור על אופק שדרוג המחשב תבורכו מיכל

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום מחפש מחשב לעריכת וידאו HD, מתכנן להשתמש בתוכנה premiere pro cs5 של adobe. תקציב ~3000 שח, עדיף כמה שפחות. אם אין ברירה אפשר לחרוג עד 200 שח. אין צורך בציוד היקפי. אין צורך בצורב. השקט חשוב אך לא קריטי. לא מתוכנן אוברקלוק. אין צורך במערכת הפעלה. מתכנן לשים windows 7 64 bit איזור מגורים לא חשוב. לפי האתר של אדובי , אני רואה שמומלץ לכלול כרטיס quadro fx על מנת להינות מהאצה של כרטיס מסך. אני יוצא מנקודת הנחה שהמפרט יכלול את זה. תודה .

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  6. אהלן חברים אני צלם,מתעסק בצילום סטילס ווידאו DSLR מחפש מחשב לעריכת וידאו ועריכת תמונות-לא HIGH END משהו שאפשר לעבוד עליו בכיף כנראה על תוכנת פרימייר,AVID,PHOTOSHOP התקציב הוא עד 3500 מקס-בלי מסך רעש-לא מפריע אוברקלוק-לא מתוכנן אם אפשר לא להגיע לסכום הסופי בכלל מעולה בלי מערכת הפעלה אין צורך בשום ציוד הקפי תודה רבה לעוזרים מעריך את זה!

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. תקציב: - התקציב המקסימלי למחשב- 4000 ש"ח - לנצל את כולו - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 - השימושים הצפויים של המחשב: עריכת וידאו מקצועית מהבית, בעיקר בתוכנות פרימייר cs5 ואדיוס. - ציוד היקפי: חשבתי על מסך של יחס של 1:50000 xerox 22 full HD 2ms. חוץ מזה את שאר הציוד המקצועי ארכוש בנפרד. - חשוב שהמארז יהיה שקט. מערכת הפעלה: - חשוב לכלול מערכת הפעלה win7 64 bit כללי: חנויות שיש להם מעבדת שירות בבאר שבע כגון: ksp או ivory, חשוב שיהיה חיבור: usb-3, חיבור FireWire, מחשב שיכול לעמוד ברינדורים ארוכים ובקובצי עבודה בפורמט HD. שכל הרכיבים ישתלבו בצורה טובה לניצול מלא של האנרגיה והספק ביצועים טוב. תודה מראש על העזרה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 200 שקלים מעבר לתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? הקלטות ביתיות, עריכת מוסיקה. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Windows 7, Cubase ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). בצורה כבדה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8 5. האם מתוכנן אוברקלוק (ק…

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  9. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני, צפייה בתכני HD ולימודים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Matlab במסגרת הלימודים. (שימוש תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , BF4. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך DELL P2414H. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב שנועד ליצירת מוסיקה. המפרט צריך להתייחס רק לכונן (ללא מסך וללא אביזרים נלווים). התקציב הוא 3000 שח, אפשר למתוח קצת לכיוון ה4000 אבל עדיפות להישאר באזור ה3000. חשוב לי שהמעבד יהיה אינטל, רצוי לוח אם של אסוס וכרטיס מסך של NVIDIA. חשוב לי גם כרטיס קול איכותי. אם אפשר, עדיף שהמארז יהיה קטן ככל האפשר ושקט. תודה

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים , דפדפן , נגן מדיה, הכל תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22"w * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים למיניהם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקל…

• 5 תגובות
    • 840 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, רינדור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ אילוסטרייטור אפטר ואקרובט כמו כן אינדיזיין, שימוש קבוע יומיומי ופרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא יהיו משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080/1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 23 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by Mosho,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב לרכב, לא משהו בשביל משחקים, אלא מוזיקה, ניווט, כלומר מחשב לא חזק, עם כרטיס קול טוב. הקאץ' הוא שאני רוצה שיהיה קטן. כמה קטן? בואו נגיד חצי קופסת נעליים, ואפילו קטן יותר. תודה! התקציב הוא עד 3000 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 494 צפיות
  14. Started by tomer_,

שלום, נא עזרתכם בהרכבת מפרט עבור מחשב פשוט לשימוש ביתי סטנדרטי כולל מערכת הפעלה. אין לי מושג בעולם המחשוב ואני מעוניין במחשב לשנים ארוכות ככל האפשר (לא בא לי להחליף/לשדרג עוד שנתיים שלוש). תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  15. מחפש מפרט טוב ואיכותי שיתאים לקצת מהכל... תודה מראש,אדי.

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  16. אורח רון ארג
    Started by אורח רון ארג,

שלום רב צריך סיוע לגבי רכישת מחשב חדש להלן הצרכים : מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? + 20% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת פיתוח המחשב יריץ VMWARE CLIENT שכולל מספר מחשבים ויעובד מול כונני רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש שימוש כסד גרפיקה , פיתוח JAVA SQL שרתים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים 4K איכותיים…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. שלום חברים! 1. מה התקציב המקסימאלי? - 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גיימינג כבד ורב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- BF3 Crysis PES2012 GTAIV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - לא ידוע כרגע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום רב לכולם, להלן הפרמטרים שהנני מבקש, אודה לכם אם תוכלו להקדיש קצת מזמנכם לבניית מפרט. תודה רבה *תקציב בסביבות 2500 שח מה הם השימושים הצפויים של המחשב-משחקים, עריכה, גרפיקה משחקים ברמה ביינונית בעיקר גרפיקה *אין צורך בציוד היקפי *השקט אינו חשוב *אין צורך באוברקלוק *אין צורך במערכת הפעלה תודה רבה מראש על העזרה, יוסי דרך אגב מה דעתכם על המפרט הזה: לוח אם GIGABYTE GA-H55M-S2 LGA1156 מעבד INTEL i3-540 3.06 GHz זיכרון 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח 1TB samsung כונן צורב DVD samsung 22X מארז Thermaltake V3 ספק Delta 350W כ.מסך nVidia GeForce 9500 GT 1GB RAM

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  19. Started by amirn,

היי , אני צריך מחשב לשימושים משרדיים בלבד: מייל, וורד, אינטרנט וסקייפ. תקציב 1800 ש"ח חריגה 200 ש"ח אם חייבים חשבתי להתבסס על: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11589 יש לי כבר SSD למערכת הפעלה מה דעתכם ומה הייתם משנים? אני הייתי מחליף את הHD לסיגייט ST1000DM003 - כי יש לו 3 שנים אחריות ואת המארז ל ANTEC ONE כי יש לו מקום ל SSD ו-USB 3 קידמי. תודה

• 2 תגובות
    • 842 צפיות
  20. Started by RV25,

1. מה התקציב המקסימלי? 1800 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. מה זתומרת אפילקציות? המחשב הזה ישמש רק לאינטרנט, עבודה משרדית וכל מה שמחשב ישמש אדם ממוצע שלא משחק במשחקים (אולי רק במשחקי פלאש).... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). X ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. X 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך כרטיס מסך נפרד וכונן ד…

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  21. Started by hila1212,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך במידה וזה לא פוגע פגיעה משמעותית באיכות הרכיבים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, משחקים (לדוגמא WOW) -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? לא יודעת -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוניות (?) 3. האם יש צורך בציוד היקיפי? לא4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא (?) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חוזק …

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  22. Started by toms9563,

מטרות המחשב? מחשב למטרת טיול מסביב לעולם עם מה שמשתמע מכך -חיבורי רשת ,אלחוט,מאיץ גרפי טוב (לעריכת תמונות) וכו'. בעתיד אמור לשמש אותי כמחשב סטודנט. * גודל המסך? 13-15 אינץ' * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של לפחות 3 שעות בעבודה אינטנסיבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 G * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *הערות: מצלמה מובנית -חובה מקלדת נוחה להקלדה ממושכת תקציב סביבות 3000 ש"ח ניתן לכלול מערכת הפעלה Win 7 64 bit . תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  23. Started by sheepush,

שלום לכם, אני רוצה לקנות מחשב נייד בין 500-600$ בארצות הברית המחשב לשימושים של אינטרנט ומשחקים קלים-בינוניים עריכה: שכחתי להוסיף שאני מעדיף מחשבים של DELL או HP. תודה רבה !

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  24. * מטרות המחשב? הרצה בסביבות עבודה כמו MATLAB, MVS , משחקים כמו FIFA, COD, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מודע לך שלא יהיה זמן סוללה גבוהה לאור הביצועים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO (מקווה שלא הפרתי את החוקים כי יש לי פוסט פתוח בנושא דומה, אבל החלטתי בסוף לבקש המלצה למפרט מחדש שהמומחים פה ירכיבו..) תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 965 צפיות
  25. Started by kikijojo,

* מטרות המחשב? סטודנט להנדסה, הרצה מלאה של Active HDL, Model Sim, Mathlab * גודל מסך ? 15.6 * משקל רצוי?כמה שיותר קל (2.5 ק"ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ESATA HDMI USB3 VGA * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB-1TB * כונן CD/DVD? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?איכותית * מסך - מט. * מעבד - i7, חובה. * רזולוציית מסך - עדיפות ל- 1920x1080 תודה מראש על העזרה, זה ממש חשוב

• 2 תגובות
    • 731 צפיות

דיונים חדשים בפורומים