ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אהלן, דבר ראשון תודה רבה לכל מי שיעזור :- :-* אני רוצה מחשב שיהיה לי ללימודים אבל לא פחות חשוב שישמש לי כמרכז בידור אמ פי שלוש , סרטים וכו משחקים זה לא ממש רלוונטי אולי עדיף שלא ;-) עם השנה שקרובה לי מעבד: אין לי העדפה בין אינטל ל AMD אבל ממה שהבנתי האינטלים נותנים תוצאות טובות יותר לווידו אבל כל גרוש מיותר רצוי להשקיע במהירות אני ממש שונא את המחשב כאשר הוא חורש במחשבות ;-) הרד דיסק: 80 GB SATA מסך: 17 אינץ/19 אינץ זאת השאלה מה עובר יותר טוב לעבודות וכו? בכל מקרה מסך שטוח אבל לא ממש ברור לי מה הסטנדרט כרגע של גודל נקודה וקצב ריענון שזאת שאלה שמטרידה אותי כרטיס גרפי - לא משנה לי אם הוא משולב בלוח האם אבל העיקר והכי חשוב שתיהיה לו TV-OUT כי המטרה היא …
-
- 10 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום רב, אני מבקש מפרט עבור מחשב אשר יכול להריץ עליו מערכת הפעלה windows 7. מטרת המחשב היא גלישה, וצפייה בסרטים. אודה לקבלת מפרט מומלץ. תודה
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום, ותודה לכל העוזרים בפורום! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, והייתי שמח להעזר בעצות המומחים להרכבת המפרט. התקציב הינו 2500 ש"ח כאשר רצוי כמובן לחסוך, אך אפשר לחרוג במעט אם זה קריטי. שימוש המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ואופיס, אך גם לצפיית סרטי HD (גם 1080) ומשחקים קלים. המשחק העיקרי שמשוחק על המחשב הינו megaglest (סיבת השדרוג הינה שהוא הפסיק לרוץ על המכונה המזדקנת שלי). המחשב יריץ לינוקס (ככל הנראה אחת הגירסאות האחרונות של אובונטו), כך שחשוב שהחומרה תיתמך היטב בלינוקס. המסך הינו 19 אינצ'. אין צורך בציוד הקפי, אפשר לוותר על צורב (יש לי, וגם הוא לא כל כך חשוב במאה ה21, למרות שזה לא מי יודע מה מוזיל את המחיר). השקט לא חשוב כל כך, אבל בכל זאת כשרואים סרט עדיף שיש…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל b. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ₪ במידה וזה ממש חשוב 2. מה שימושי המחשב: משחקים נטו a. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: CS GO TF2 ARMA 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה ח…
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
אני מבקש מפרט מחשב בחיר סופי 4000ש''ח לא כולל ציוד הקפי המחשב צריך להיות חזק בעל הרבה מקום שיוכל להפעיל הרבה תוכנות בבת אחת וגם למשחקים כבדים כמו COD 4 או crysis ואם זה אפשרי בתקציב שיריץ אותם על גבוה ומאוד חשוב שיהיה שקט תודה
-
- 3 תגובות
- 464 צפיות
-
-
היי אני רוצה בבקשה הצעה למפרט מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית,Solidworks , תכנות לייט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) דיסק קשיח אין צורך, אני רוצה רק NVMe של 500GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב עד 3000 חריגה ב-500 המחשב ישמש למשחקים וסרטים בעיקר רכשתי כבר מסך samsung 26" t260hd כנראה ארכוש גם בנפרד רמולים 5.1 creative t6100 אשמח לקבל הצעות לשיפור אשמח לדעת מה עדיף מעבד e8400 או amd phenom 720 x3 האם רצוי לשים ddr3??? הכרטיס מסך הרצוי hd4870 אשמח לקבל הצעות נוספות כולל צורב dvd פשוט תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
ראיתי שהמפרט המומלץ הוא לפני חודש בערך, האם הוא עדיין רלוונטי? המפרט צריך להיות בסיסי ואין צורך ביכולות שידרוג או OC עתידיות. בגדול מה שאני מבקש זה מחשב זול שקונים היום, מחברים לחשמל, משתמשים במשך 4-5 השנים הקרובות ה"שדרוג" הבא יהיה ככל הנראה מחשב חדש, כמו שקורה היום עם המחשב הישן. תודה, אורן
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, פתחתי משתמש כדי לבקש מפרט לחבר. הנה הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל כותרי הAAA שיצאו בשנה האחרונה וייצאו בשנים הבאות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש אבל הבנתי שזה לוקח זמן וסבלנות לבחור אחד חדש. אני מתכנן לקנות מחשב ב- 4000 ש"ח עם חריגה של 500 ש"ח. המחשב ישמש למשחקים כבדים כמו: Call Of Duty 6, Assassin Creed 1&2 ועוד כאלה שמקווה להשיג. הרוולוציה של המסך הוא 1920*1080 אני מתכוון לשחק בהגדרות בינוניות ואולי גם גבוהות. אין צורך בציוד הקפי (חבר כבר חייב לי ציוד הקפי מהתערבות). המחשב צריך להיות שקט מספיק כדי לא להעיר אף אחד בבית. לא מתוכנן אוברקלוק ואין צורך במערכת הפעלה. חשוב לשמור על מקום לשידרוג(המשחקים פשוט נוצרים ונוצרים). ואני גר בירושלים. (האם עדיף לוח אם + מעבד אינטל או AMD? יתרונות\חסרונות?) בתודה מראש
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. אני מבקש את עזרתכם, בבחירת מפרט מחשב. ייעודו העיקרי של המחשב. למשחקים עטירי גרפיקה. לדוגמא: Max Payne 3, L.A Noire, Far Cry 3. המסך שלי מציג, ברזולוציה של 1920X1080. הערות: אני רוצה לוח אם, עם מחבר USB 3.0 קדמי. מחשב שיוכל להמשיך לשרת אותי, תקופה סבירה כמובן. במארז, צורב DVD ודיסק קשיח אין לי צורך. בעניין הסכום 3000 ש"ח, זה הערכה שלי למחיר הדרוש לרצון שלי. אני רוצה מחשב שיהיה מספיק חזק, כדי להציג איכות די גבוהה, במשחקים שציינתי למעלה לדוגמא. אם אפשר לחסוך זה טוב, אבל אם צריך קצת יותר אפילו, זה אפשרי. חלק מהמפרט עליו חשבתי הוא: i5 3550 GA-B75-D3V DDR III 1333Mhz 4X2 GB GTX560 Ti 1024MB DDR5, 256Bit Ultra Durable תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש עזרה בהרכבת מפרט מחשב שולחני: 1. צפייה ישירה 2. גלישה באינטרנט. 3. עבודה משרדית לא כולל מקלדת עכבר מסך דרישות מיוחדות: 1. יציאת HDMI 2.ספק כוח טוב 3.צורב : iXtream Burner Max מהדגמים הבאים: iHAS124B iHAS224B iHAS324B iHAS424B iHAS524B iHAS624B תודה מראש, יובל
-
- 3 תגובות
- 843 צפיות
-
-
היי :-) בעקרון אני רוצה לקנות מחשב.. אבל לא סתם, מחשב טוב.. מחשב שלתקופה של 3 השנים הבאות ייספק את כל מה שאני רק יכול לחשוב עליו. אני רוצה מחשב שיהיה כמה שיותר קרוב למושלם, שיוכל להריץ לפחות היום ובשנה שנתיים הקרובות כל משחק שייצא. אני רוצה לפחות 500GB הארד דיסק.. מעבד מעולה, כרטיס מסך ולוח אם מעולה... מערכת קירור שקטה וטובה אני אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מארז יפה, עם העדפה לצבע שחור, נקי ואסטטי מסך קניתי, ומערכת רמקולים אני אקנה אוטוטו.. הרמקולים: (שאני בדרך לקנות אותום..) מערכת המולטימדיה 2.1 SOUNDSTICKS II של חברת HARMAN/KARDON מייצרת סאונד באיכות-גבוהה למוסיקה, MP3 סרטים ומשחקים. מאחורי הרעיון העיצובי עומד ניסיון לשבור את המוסכמות של עולם הרמקולים …
-
- 8 תגובות
- 659 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ושווה להשקיע את המרב אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, מחשב בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צורב DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8, זה מתבטא במחיר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב בחנות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי KSP או חברה הנמצאת בפתח תקוה/קרית אונו/אור יהודה/רמת גן/יהוד. בעדיפות גבוה…
-
- 8 תגובות
- 938 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים תמונות עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - מזדמן ללימודים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב מיועד לבני משפחה - אין להם מושג מה גודל המסך עד כמה שאני זוכר לא יותר מ20 אינץ' (מסך יחסית ישן) -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 6 תגובות
- 692 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Saints Row IV, Far Cry 4 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600x900. אבל יש לי עוד מסך ואולי אני אשתמש בו (לא יודע מה הרזולוציה שלו) זה משנה?? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צ…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ברמה בינונית/סרטים באיכות גבוהה ותוכנות שלא ממש כבדות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס כן, מערכת הפעלה של חלונות 7 עם אופיס 2010 …
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה, פוטבול מנג'ר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). וירטואל פיסי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?כן 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…
-
- 8 תגובות
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Saints Row IV, Far Cry 4 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ' נראה לי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמ…
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב לחדר ככה שיכול להקליט שתי תוכניות בו זמנית , שיהיה די שקט (יש לי מארז טרנספורמר , אז נראה לי הכל יהיה שקט לי מעכשיו) . ושאני יוכל לשים בו גם משחקים ככה , כמו COD4 ו NFS שירוץ על MID-HIGH. ציוד הקפי צריך מקלדת ועכבר אלחוטי גם (הכי פשוט) וגם כרטיס רשת אלחוטי. ועוד שאלה יש לי כ.מסך X1950PRO הוא יכנס לי במארז HTPC(למה הוא ענק!). תודה מראש. נ.ב: רזולוציה של הטלויזיה שלי היא 1680 x 1050 אז אם המשחקים לא יעבדו על high לא נורא.
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
תודה מראש לכולם... החשוב זה שקט יפה - ומארץ htpc
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
הייי, אני מחפש מחשב HTPC שיריץ לי סרטים של HD ולגלישה באינטרנט אני דל בתקציב ואשמח לקבל הצעות לתפריט זול ככל הניתן. בתודה מראש, הוועד.
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב HTPC המחשב לא ישמש למשחקים בכלל. אני רוצה שהמחשב ידע לנגן כל סרט של HD 1080P ללא גימגומים (יתכן שעם ירידת המחירים , אני אוסיף לו כונן BRY). כמו כן בעתיד אני מתכוון לשים לו כרטיס לווין (לא כלול במחיר בניית המחשב) לצפייה בשידורי לויין SD ו HD . במידת הצורך אני מוכן לחרוג מעט מהתקציב . בינתיים חיפשתי מארזים מתאימים ו antec nsk2480 נראה לי מתאים (עולה כ 570 ש"ח כולל ספק) , מה שמשאיר לי כ 2000 ש"ח לשאר המערכת (ללא דיסק קשיח - יש לי כבר) . תודה
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אז עברתי דירה וה Corsair Obsidian 650D ענק, אין לי צורך בו ואני כבר לא משחק משחקים כי את הגיימינג שלי אני עושה על קונסולה... דרוש מחשב חדש בתצורת HTPC, שמתי עין על מארז ספציפי: Fractal Node 202 או Node 304. הבעיה היא שב-202 אין תמיכה לכונן 3.5" ובספק בגודל מלא, וב-304 אין אפשרות להכניס כרטיס מסך בגודל מלא עם ספק בגודל מלא, ואת שני החלקים האלו יש לי ואני רוצה להרכיב בבניה החדשה אז אני צריך מארז HTPC שבו אני אוכל לחבר את הספק הקיים שלי (Seasonic X-650) וגם את ה GTX680 שיש לו עוד מספיק כח בשביל לנגן סרטים עם האצת חומרה. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מתאים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב)…
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום, אחרי שנה+- עם ה- NAS שלי שהורכב בעיקר מחלקי חילוף הוא די מפרפר והנני זקוק לאחד חדש. הדרישות: - אין צורך בציוד הקיפי - לוח אם עם 4 חיבורי SATA לפחות, אני מאוד אשמח ל-6 אם יתאפשר. - מארז, אני אסתפק ב- MidTower נראה לי הכי קטן שאוכל לקחת ועדין לדחוף לשם יותר מ-2-3 ההארד דיסקים. (החמוד הזה הרשים אותי). - הארד דיסק 500GB (די והותר ל- WHS2011) - מפרט מ KSP \ Ivory תודה.
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-