ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
שלום , אני מעוניין במפרט מחשב , בתקציב עד 5000 שקל (ניתן לחרוג רק אם יש לזה סיבה טובה כמו שיפור הכרחי בביצועים ) , המחשב מיועד בעיקר למשחקים יש לי מסך 22 אינץ' ונידמה לי שהרזולוציה המקסימלית היא 2048X1546 , המפרט מיועד לכל סוגי המשחקים רצוי להגדרות גבוהות . אני לא יודע לעשות אוברקלוק ולכן אני אוותר על האופציה לבנתיים . אני מעוניין לרכוש רכיבים בעיקר מקייאספי , פאנדה ונועה מחשבים מכיוון שאני גר בחיפה . תודה מראש .
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4000 זה בסדר גמור ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גראפית דו מימדית ושימושים רגילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר עבודה עם [h=3]Adobe Photoshop[/h]ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא כל כך ישמש למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD מה שנהוג היום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת עכבר …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,photoshop, fireworks, PostgreSQL admin php designer eclipse Python IDLE (הכל בשימוש כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, רציתי לקבל את דעתכם על המחשב המצויין בכותרת, נפלה בידי הזדמנות לרכוש אותו במחיר טוב יחסית.האם יש אזהרות מיוחדות? האם יש הצעות טובות יותר עד סכום של 5 אלף? אני מצרף אתר עם מפרט של המחשב. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13255 תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שבוע טוב. ברשותי לפטופ בסיסי למדי, Acer Aspire one 722 המפרט: AMD C60 1.0Ghz 4GB RAM 320GB HDD 5400RPM בעקרון המחשב מאוד בסיסי ודי עגלה במונחים שאני רגיל אליהם מהשולחני. הבנתי שיש SSD שמתחברים בmSATA. אם הבנתי נכון זה חיבור זהה לMINI PCIE, האם זה נכון? אם כך, האם אני יכול לוותר על כרטיס הרשת האלחוטי ולטובת כך לקבל SSD קומפקטי שיתחבר במקומו ויאיץ את המחשב?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6", עם מסך מגע * רזולוציית המסך? 1366X768 מספיק, למרות שנחמד אם יהיה FHD, רצוי מט, אבל גם מבריק בסדר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב לי מאוד numpad + נורת לד לכפתור ה numlock וה capslock. (לא חייב שנורת הלד תהיה על הכפתור עצמו). מעדיף מקלדת מוארת, אבל מוכן לוותר תמורת מפרט טוב * משקל רצוי? קטן מ 2.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 7200RPM או HDD משולב עם SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא משנה * האם נדרשת…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ,לפני מספר שבועות אבי קנה Lenovo G510 מבוסס על Core i5 4200m עם 4GB של זיכרון ,הוא החליט לשדרג את הזיכרון ל8 , וקנה סטיק של 4GB במהירות של DDR3 PC3-12800 של Kingston לצרף לסטיק של 4GB שכבר קיים במחשב, בדקתי באיזה מהירות הזיכרונות ואמרתי לו שהוא צריך לקנות זיכרון DDR3 PC3 12800 (1600MHZ( ,הוא חזר עם הזכרונות ,פתחתי את המחשב ואני רואה שהזיכרון הקיים של סמסונג הוא PC3L 12800S ז"א DDR3L במתח של 1.35V ולא 1.5V כמו הDDR3 הרגיל שהוא קנה. כמובן שלא שמתי מיד את הזיכרונות ,אחרי קצת חיפושים באינטרנט מצאתי באתר של סמסונג מידע מפורט על הזכרון הקיים , ושם מצויין שהוא יכול לעבוד גם ב1.35V וגם ב1.5V , אז הרכבתי את הזיכרון ,הדלקתי את המחשב וWindows מזהה 8GB וגם הביוס, הדלקתי את…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שולחני משומש, השימושים בו יהיו כאלה - 1. עבודה משרדית, לעיתים אני פותחת כ30 לשוניות אינטרנט במקביל + כמה תוכנית אופיס במקביל. 2. עריכת סרטונים 3. עיבוד תמונה 4. משחקים של הילדים - פורטנייט, טנקי אונליין וכו'. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר ולא יתקע. אני לא מבינה כלום בנושא הזה. מרגישה שבשוק המשומש יש הרבה סוחרים וחוששת שיעבדו עלי. יש שם מחשבים שהם i5, i7, AMD אשמח לדעת לצרכים שלי - איזה מעבד הייתם ממליצים לי? איזה לוח אם? איזה ספק כוח? איזה כרטיס מסך? כמה זיכרון? איזה מאוורר? מה אני עוד צריכה לדעת? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מבקש ייעוץ לפני רכישת מחשב נייח (בארץ- KSP או IVORY- לא מעוניין לרכוש ממקום אחר/חו"ל) לשימוש בסיסי (אופיס וכו') עד 3,000 ש"ח, אך הוא חייב לעמוד בתנאים הבאים (סימולטור): OS: Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz OR Intel Core i7-4790 @ 3.6 GHz or AMD Ryzen 7 1700 @ 3.8 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 480 with 4 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Additi…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי תקציב 4000 שח למעבד זכרונות ולוח אם אני רואה שיש להם את המעבד הזה במלאי: AMD Ryzen 9 5900X 3.7Ghz AM4 אפשר בבקשה המלצה ל לוח אם וזכרונות תואמים שיש בסניף אילת מרכז התיירות?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אהלן, הגיע הזמן להתחיל להחליף חלק מהרכיבים אצלי ומכיוון שלא ממש היה לי זמן להתעדכן במה שרץ לאחרונה בתחום החומרה אז אשמח לשמוע את דעתכם, הרי אתם מרכיבים מפרטים על ימין ועל שמאל. אז ככה, הדרישות שלי מהמפרט הן כאלה: -מעבד אינטל -4 גיגה של ראם -כרטיס מסך high end -ספק כוח איכותי, אמין וחזק. - לוח אם עם יציאת LAN (סטנדרטי לפי מה שאני זוכר) -צורב DVD -מארז FULL TOWER גדול שיכנסו בו 5-6 הארדיסקים ויהיה נוח לעבוד איתו. -אם אפשר אז להכניס במפרט מסך LCD 19. הלאה, אין צורך להכניס במפרט את הרכיבים הבאים: -הארדיסקים -כרטיס קול -רמקולים, מקלדת ועכבר. הקניה מתוכננת לסביבות סוף יולי-תחילת אוגוסט כך שאם בתקופת הזמן הזאת אמורה להיכנס טכנולוגיה חדשנית אבקש לציין את זה כי יהיה חבל סתם …
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP IVORY TMS מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ מתי מתוכננת הרכישה: עוד שבוע-שבועיים תקציב: 4500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:אין יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב. חברת המחשב הניד המועדפת : סומך עליכם חח מערכת הפעלה מועדפת:רצוי וינדוס 8 גודל כונן קשיח מועדף: חצי טרה ומעלה משקל הנייד המועדף: שלא יהיה כבד מדי גודל הצג: 15.6 זמן סוללה רצוי: כמה שיותר. צבע המחשב הרצוי: שחור אפשרויות נוספות במחשב: מעבדו i7, זכרון 8GB מה מטרת שימוש המחשב? משחקים כמו COD החדש, FAR CRY וכו' וגם משחקים שאמורים לצאת כמו SPLINTER CELL וכו' ברמה גבוה עבודה משרדית , מערכת מהירה ללא תקיעות אינטרנט מוזיקה סר…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב נייד לאחר פירמוט אני צריך דרייבר כלשהו כדי להפעיל את ה-USB כל היציאות מושבתות
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתחילה תואר באוקטובר במדעי המחשב וזקוקה למחשב נייד. הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בסביבות 3000 (ואם יש פחות אז מה טוב), מעבד של לפחות I5, מסך נוח לתכנות ועבודה ממושכת, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, זיכרון פנימי של לפחות 4GB והכי חשוב, שיהיה במשקל נמוך ככל האפשר (הצבא מספיק גמר לי את הגב, לא צריכה עוד בעיות מהלימודים). אם אפשר פירוט של דגמים וחברות אני אשמח, תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000, רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, גרפיקה קלה (פוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3800-3900 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ50 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? Skyrim , BF3 , Metro 2033 וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אנא הכינו מפרט אחד עם קשיח, ואחד בלי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 6. 6. האם מתוכנן OC? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? OC קל לכרטיס המסך, תלוי בכרטיס. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה -…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מחשב משרדי שרוב מטרתו תהיה עבודה עם SolidWorks (תוכנת שירטוט). זה צריך לכלול הכל, אך המחשב לא חייב להיות יקר... מסך LCD (זמן תגובה איננו פאקטור), 17", הכי זול שאפשר להשיג (אך לא גרוטאה). אני לא יודע, אבל האם מחשב כזה מצריך מאיץ גרפי חזק? אם כן, כמובן שזה צריך להכלל. תודה רבה, שי.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 2 OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Premier Series 1,346 ש"ח 1 AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,145 ש"ח 1 EPoX EP-8KDA3J nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin 655 ש"ח 1 MSI NX6800-TD128 GeForce 6800 256-bit 128MB 1,944 ש"ח 1 A-top Armor Gaming Case 400W Silver 450 ש"ח 1 Toshiba 16x48 SD-1802 OEM 180 ש"ח 1 Mitsumi floppy 1.44 51 ש"ח סה"כ 6,350 ש"ח המפרט מpandas עכשיו יש לי עוד שאלה המחירים בKSP מאוד מנוכים וזה די מחשיד הם בטוחים?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך את המחשב למשחקים בעיקר.. ואני כן עושה OC
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 13K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? האינטרס לחומרה טובה עולה על האינטרס לחסכון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות תלת מימד/פוסט ועיצוב גרפי, טיפה גיימינג. שיוכל להריץ HD כמו שצריך אבל זאת לא דאגה עיקרית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאיה, מאדבוקס, אפטראפקטס, פרימייר, אילוסטרייטור, פוטושופ, בלנדר, טיויפיינט. רמת השימוש בכולן גבוהה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שיוצא ומעניין -לאילו הגדרו…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב נועד בעיקר לגלישה ולתכנות, מריץ הרבה תוכנות במקביל, מעט מאוד משחקים אם בכלל, אך מעדיף שיהיה מעבד חזק והרבה זכרון. יש צורך בהרבה יציאות להארד דיסקים, צריך לפחות 4, יש צורך בצורב DVD אין צורך בציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר מעדיף גם שיהיה ספק כח איכותי, כמעט תמיד אני נתקל בבעיות בספק שגורמות לשאר המחשב להיות בעייתי, לא צריך להסחף ולהביא את הטופ, אבל ספק חלש ויציב מחברה מוכרת. מעדיף גם שיהיה שקט, העדפה די גבוהה למען האמת, ושתהיה הרכבה בחנות(אבל שפתיחת המארז לא תגרום לביטול האחריות או דבר דומה) תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חרביי המלומדים, והפחות אוקיי, בתור טובה לחבר אני עושה את זה... הוא קונה בקרוב מחשב חדש לגיימינג כבד... מה צריך... מפרט מלא, ללא מסך, עם עכבר בלבד כציוד היקפי... כבר יש לי מפרט בשבילו אבל אני מוכן לראות גם את הצעותיכם המסך שבשותו: LCD 22 אינצ' מתוכנן גם OC טוב למעבד... הגג הוא 7500 שקלים, כמובן עם ניצול מלא של התקציב בהצלחה, אפשר לבנות מכל חנות
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב גיימינג ומחפש מפרט טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך, לא חשוב לי להריץ עוד מאה שנה על אולטרה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 (2200 סה"כ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, וכמובן משרדי וHD וכו'... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אשמח להמלצה על מסך FHD נורמלי עד 23" אבל זה פחות קריטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, בקרוב אני מרכיב מחשב חדש ב-KSP. למעט הזיכרונות שהזמנתי ב-AMAZON והארדיסקים מהמחשב הקודם [SSD + HDD] אני לוקח הכל מ-KSP. מה חשוב לבקש מהם בשלב בניית המחשב? יש בדיקות מסוימות שרק אם מבקשים הם עושים? הם מעדכנים את ה-BIOS ומגדירים אותו? ושאלה אחרונה, ה-SSD שמותקנת עליו מערכת ההפעלה, עובר בצורה חלקה או שצריך להתקין -WIN מחדש? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי הלך ואני צריך דחוף מחשב חדש. -כרגע אני מעוניין במחשב עם כרטיס מסך מובנה אבל שתהיה לי אפשרות להוסיף בעתיד ולהפוך את זה למחשב שמסוגל להריץ משחקים כבדים. -אני מעוניין לייעד את המחשב להרבה זמן +5 שנים. המחשב הקודם החזיק לי 6 שנים. -כמו כן, רציתי לדעת אם לשימושים שלי שווה לי לקנות מחשב DDR4 והמעבדים החדשים או שמספיק התצורה הישנה יותר. 1. מה התקציב ? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם זה לא יפגע בדרישות שלי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים-בינוניים, עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD(חיבור HDMI), עבודה עם תוכנות מסדי נתונים ותכנות. א) במידה …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-