ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
אהלן התקציב הוא 5 אלף, אני מעדיף לא לחרוג בתקציב אלא אם כן זה ממש ממש שווה את זה. (כלומר הבדל משמעותי וענק באלף ש"ח)צרכיםתכנות אתרים - הפעלה של הרבה תוכניות יחדיו מבלי להיתקע אפילו לא הרגשה מזערית של לאגים כשיש הרבה תוכניות פועלותאודיו וצג ברמה גבוהה לסרטים ושירים8 שעות סוללהשיחזיק את ה5 שניםאולטרה בוק (דק, קל משקל, חזק ובעל סוללה טובה)לדעתי ssd זה יעזור (למרות שמעולם לא חוויתי מחשב עם ssd)250 גיגה זכרון זה מספיק ואפילו יותר מדימצידי שיהיה 13 אינץ כי אני תמיד מחובר למסך רחבאני משתמש בלינוקס ולא וינדוס אם זה משנהתודה רבה לכם! זה די דחוף אני הולך לקנות ביום ראשון
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב: מחשב לסטודנט. (אופיס, mathlab וכ"ו). לא למשחקים. כמו כן, ישמש רבות לצרכי עריכת תמונות ווידאו (פרימייר ופוטושופ). * גודל המסך: 13.3 - 14. בכל זאת, צריך שיהיה בגודל פרקטי לסחוב ממקום למקום על הגב. * רזולוציית המסך: HD ומעלה. * משקל רצוי: קל כמה שיותר. 1.5 קילוגרם ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, 6 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: קורא SD יהיה מאוד נחמד, לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: רק SSD. 256 גיגה ומעלה. * כונן אופטי: ללא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: כן, או לפחות אפשרות לחברה המאפשרת הוספה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא אפל. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : עדיפות לשילוב מסך מג…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, מחפש המלצה לנייד עם מסך 17.3, מעבד i7. מקלדת שתהיה בפריסה כמה שיותר דומה למקלדת מלאה (כלומר לוח מקשים בצד). רצוי עד 4000₪. יש המלצה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד: amd phenom 2 X4 955 3.2 GHZ לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 הארד-דיסק: samsung hd 103sj 7200rpm כרטיס מסך: AMD radeon 6950 זיכרון: 4GB DDR3 מארז: cooler master ספק: antec earthwatts EA-500D המחשב בן 3.5 שנים וכמובן שאין אחריות, יש לכם הערכה ?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב אז הגעתי ל2 מועמדים סופיים בבחירת מחשב נייד. מצד אחד חשוב לי שיהיו קלים ודקים ככל האפשר וגם ללא כונן DVD. התקציב שלי די נמוך עד ה5000 גג. עכשיו השאלה איזה משניהם עדיף. חשוב לי מאוד מסך IPS, כרטיס מסך 960M גם ככה, כמובן שיתחמם כמה שפחות, שהרמקולים יחסית יהיו טובים, ומאוד חשוב שלא ירעיש בזמן עבודה. באתר http://www.notebookcheck.net/ שמתי לב שACER קיבלו ציון גבוה יותר, אך אני לא יודע אם לסמוך על החברה הזו. מה אומרים ? יש למישהו ניסיון עם אחד או שניים מהדגמים ?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה המשמעות/היתרון (אם בכלל) של מחשב נייד עם מסך מגע מעבר לשימוש בחלון הראשי?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום בתקופה האחרונה, כשאני רואה סרטון ביוטיוב, וגם בקובץ שמע במחשב - הסאונד לא צלול. וגם יש עליות וירידות בווליום. מישהו יודע למה?? אשמח לעזרה :-) שריה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, נשפך לי מים רותחים על מחשב נייד וכרגע הוא לא פועל. אני רוצה לקחת אותו לטכנאי אבל שלא יוכל לשחזר ממנו את התוכן. מה אני יכולה לעשות???
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K-8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3, lol, רוב אלה העתידים לצאת שהוצגו בE3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). סדר גודל של 24 אינץ (גמיש בנושא) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 1 תגובה
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם, מיכוון שאני לא מעודכן בחומרה כמה כמה שנים טובות אני צריך עזרה בלהבין איזה מפרט יכול להריץ לי את המשחק Simcity 2013 באופן חלק ובהגדרות גבוהות במינימום עלות. אפשר מפרט יד שניה (כלומר, לחפש בלוחות השונים מפרט שעונה / קרוב למפרט שתמליצו). או מפרט מחנות (כזאת שיכולה למכור גם רכיבים ישנים). תקציב , עד 1000 ללא מסך כמובן אך כולל דיסק קשיח - אפשר עם קיבולת מינימלית - למערכת הפעלה ולמשחק. אפשר לחרוג מהתקציב עד 500 ש"ח. ללא ציוד הקפי. אם התקציב נמוך מידי , פשוט אשחק על הגדרות/רזולוציה נמוכים יותר. צירפתי את דרישות המערכת המומלצות מהאתר: [TABLE=width: 511] [TR] [TD][/TD] [TD]RECOMMENDED SPECS[/TD] [/TR] [TR] [TD]PROCESSOR:[/TD] [TD]INTEL CORE I5 OR FASTER[/TD] [/TR] [TR…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שווי של מעבד i5-650. אין לי מה לעשות איתו כי הלוח התקלקל... תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד חדש בהקדם. הצרכים שלי: - ניידות רבה (משקל קל, פחות מ-2 קג), מסך של 14 יספיק - שימושים בדר"כ "משרדיים" בלבד (אינטרנט, אופיס, סרטים מקסימום), אבל אני נוהג לפתוח חלונות רבים מאוד, כולל סרטונים ופלאש, ורוצה שהמחשב ירוץ מהר. - זמן סוללה כמה שיותר ארוך (מעל 5 שעות) השאלה: בהנחה שאני קונה מחשב עם מעבד מסדרת i5 חדשה ועם RAM של לפחות 4GB - (חשבתי למשל על Lenovo ThinkPad E450 או על Lenovo Ideapad G40-80) - לטענת מוכרים בחנויות מסוימות, גם ההארד דיסק הוא צוואר בקבוק, ואני חייב SD ולא כונן מיכני, אחרת אתבאס מהמהירות. האמנם? אני ארגיש איטיות ותקיעות עם הארד דיסק רגיל? האם אני חייב SD? תודה, ליאור
-
- 27 תגובות
- 6.8k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב ישמש בעיקר להדפסת עבודות,אינטרנט,ומשחקי רשת קלים.יש צורך בציוד הקפי -עכבר מקלדת ורמקולים(סט נחמד ולא יקר של 2 וסאב) וכמובן מסך 24. השקט לא חשוב ,כולל מערכת הפעלה. חשוב שתהיה מדפסת חסכונית קנייה באזור המרכז הרכבת המחשב בחנות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום אני משתמש במחשב משנת 2011. המפרט שלו הוא: מעבד: Intel® Core i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.7GHz לוח אם: Gigabyte Z68X-UD3H-B3 זכרון: 16GB DDR 3 כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6950 GDDR5 2GB RAM דיסק קשיח: Hitachi 2TB sata3 ספק כוח: Antec true power trio 650w השימושים העיקריים שלי מהמחשב הם גיימינג (רוצה נניח להיות מסוגל לשחק בכיף Witcher 3), תכנות (Visual Studio) וגם להריץ כמה מכונות וירטואליות לצורך בדיקות וכו'. האם יש טעם לשפר את המחשב? למשל להחליף כ.מסך? או שעדיף כבר לקנות מחשב חדש?
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, יש לי Elitebook 6930P , והורדתי מאתר HP את כל הדרייברים, והתקנתי,עשרות דברים, כולל של כרטיס המסך. לא מצאתי דרייבר למסך עצמו, וכנראה זאת הסיבה לבעיות בתצוגה, ולזה שגם אין איך לשנות את קצב הריענון (refresh rate). מי יכול לעזור? בתודה
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - כ 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לא משנה. כל עוד לא חורגים ממנו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - גיימינג בעיקר ותכנות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - CSGO, WHITCHER 3, MIRROR'S EDGE... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אני חושב שזה 1920 1080X אבל לא בטוח. נראה לי זה מה שיש לי עכשיו. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. ברשותי מחשב שקניתי בשנת 2010 מבוסס AMD .המחשב עובד טוב אבל במשחקים חדשים הוא כבר מתחיל לקרטע...ההתלבות שלי היא אם להשקיע סכום יחסית נמוך , ולהחליף לו את המעבד/לוח-אם/כרטיס-מסך או לקנות מחשב חדש לגמרי... המפרט הנוכחי - **כרטיס מסך של 1G לא זוכר דגם **מעבד ארבע ליבות AMD phenom 2 3.4 gh **זיכרון 16 GB 1333 **כונן SSD 128 ** כונן קשיח 1 טרה של סמסונג אקו משהו ** מארז SONATA 3 **ספק 650 SEASONIC המחשב משמש לצפייה בסרטים , אינטרנט ומשחקים ..גם כבדים ...אני לא בהכרח ישאר עם AMD וחשבתי כבר לעבור אולי למעבד של אינטל....אשמח לקבל הכוונה...תודה *** התקציב שלי הוא בסביבות 2500 3000
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד חדש ללימודים שאתחיל בקרוב. מסך שיתאים ללימודים כתיבת עבודות מסמכים וכד' (13-15). חשוב זמן שימוש גבוה ללא מטען. כל השאר פחות חשוב, יהיה נחמד אם יהיה כרטיס מסך לטובת סרטי HD. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
בס"ד אני רוצה עכשיו לקנות לעצמי מחשב נייד חדש המחשב צריך להיות מסוגל להריץ 3 מערכות הפעלה בו זמנית דרך VMWARE (בדרך כלל XP , לינוקס , WIN8) + יוכל לעמוד בכל שאר המשימות הרגילות שלי(תכנות C/PYTHON , רוורסינג על שלל התוכנות הנדרשות ) יש המלצות לאחד שיוכל לעשות את העבודה בלי בעיה במחיר סביר? יש טיפים על מה כדאי לי להתמקד בדרישות ? (אני צריך RAM מעל 24 GB? מעבד I5 3 GH אמור להספיק או שכדאי להשקיע בI7? , כמה הכרטיס גרפי רלוונטי? )
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, תכני HD, עריכת תמונות ב Lightroom, מעט עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צור…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב: עד 3000 ש"ח, רצוי זול יותר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינצ', 13 גם יתאים. מסך מגע. * רזולוציית המסך 1366x768 ומעלה * משקל רצוי? לא משהו ספציפי, (המחשב עבור קרובת משפחה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) הסטנדרט יספיק, הייתי אומר 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס בתקציב SSD, מה טוב. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב בארה"ב עבור שימושים מגוונים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, סביבת אינטרנט וכרטיסיות מרובות פתוחות, יישומי אופיס, צפייה בסרטים, קריאה מרובה מול המסך ויישומים מרובים פתוחים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", IPS או טוב יותר, מט (אין צורך במסך מגע), שימוש בסביבת עבודה מגוונת, עבודה מול המסך בחוץ ובמשרד עם פלורסנטים. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקסט, אייקונים קטנים יותר) רזולו…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000-7,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך לטובת משחקים כבדים ועבודה רציפה בתוכנות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya, 3DS Max, ZBrush, Photoshop אופן שימוש כבד. (בעתיד לטובת פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, The Witcher 3, Batman Arkham Knight, Guild Wars 2, ועוד משחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
ברשותי מעבד: core i5 4460 haswell לוח: asus h97 pci express 3 זכרון: corsair 4gb*2 1600mhz ddr3 cl-9 (סה"כ 8gb) כרטיס מסך: asus R9 270x 256bit דיסק קשיח: samsung 850 evo 250gb ssd ספק כח: seasonic 520W +80 ללא אוברקלוק על כלום ברצוני לדעת אם על המפרט הזה המשחק gta5 למשל האם הכרטיס מסך שציינתי אמור ליצור צוואר בקבוק על המעבד?
-
- 1 תגובה
- 996 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לגיסתי סטודנטית נייד ללימודים, בית. היא מעוניינת מחשב דיי פשוט, שאפשר לעבוד איתו על אינטרנט, אופיס, וצפייה בסרטים וסדרות באינטרנט. גודל המסך 13-15 כמובן שעדיפות לביצועים הכי מקסימליים, כל השאר סוללה, מסך וכו' פחות משנה, פשוט שהמחשב יהיה כמה שיותר חזק ומתאים למה שהיא צריכה. מצאתי לה את שלושת הדגמים האלה : http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=840843,893535,893862 וכמו כן את הדגמים האלה : http://shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=Inspiron-N5010-Ci3-350&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=9&aff=Zap〈=he http://shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=HP-G62-460SJ&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=7&aff=Zap〈=he מה ההבדל…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-