ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם ותודה שאתם פה כדי לעזור לנו. 1. תקציב מ2000 עד 3500שח, אם אפשר לחסוך יהיה בסדר גמור. 2.קונה מישראל, אם אפשר חנות ממרכז. 3.מטרת המחשב יהיה אינטרנט סרטים וצ'ט. 4.גודל מסך- 14, 15.4, 15.6. בבקשה רק מסך לד או אם יש משהו יותר איכותי. 5.משקל רצוי, אני לא בידיוק יודע, אבל שלא יהיה כבד מידי, במספרים אני לא יודע ממש להגיד. עד 3קילו. (אני לא יודע, מה שיש) לא מתכוון לסחוב אותו לכל מקום. 6. 5-6 שעות יהיה בסדר, אם אפשר עוד רק יתרום לי. 7.בלי יציאות מיוחדות. 8. לא משנה, אם יהיה בלוטוט או לא. 9. גודל מינימלי של דיסק קשיח 250GB 10.עם צורב די וי די בבקשה. 11. אחריות רק בארץ, שיהיה כמה שיותר, וחברה ממלצת ידעוה וטובה. 12. ללא ממש אכפת לי החברה, רק שהמחשב יהיה יפה ועם מסך לד ומקלדת …
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לבקש את עזרתכם במציאת מחשב נייד לפי התקציב בכותרת. להלן הנקודות החשובות לי במחשב. אשמח ואודה מאוד על העזרה! * מטרות המחשב? אינטרנט, מעבד תמלילים, משחקים ב"כובד" של League of Legends. * אפשרות לרכישה בארה"ב דרך חברים שבאים לארץ דרישות לפי סדר חשיבות יורד *סוללה חזקה. 5 שעות+ בעיבוד תמלילים + אינטרנט + מוזיקה. *חובה - מקלדת הכוללת numpad. * גודל המסך? "15 או "14 מאט. לא רוצה לראות את ההשתקפות של הפרצוף המכוער שלי * רצוי - מקשי חצים בגודל מלא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כונן קשיח רגיל +250GB. רצוי אבל לא חובה SSD קטן למערכת ההפעלה\הארדיסק היברידי. * רצוי - צורב DVD. * רצוי רמקולים איכותיים. * רזולוציית המסך לשיקולכם.
-
- 13 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות שם 2 מחשבים אז חשבתי לקנות גם נייד משם יש שם משהו מומלץ? ממ משקל לא חשוב עדיפות למסך כמה שיותר גדול ממ לסרטים מוזיקה ומשחקים קלים אם לא אז אני אקנה את ה1520 מהנוטבוקקלאב או משהו כזה אבל אם יש משהו טוב בIQPC אני מעדיף.... תודה=]
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מתכנן נסיעה לחול בקרוב יפן, הונג קונג וארה"ב וחבר רוצה ממני מחשב נייד לקנות שם. איזה מחשב מומלץ לי לקנות שם בהנחה שהתקציב היא 1500$ (כ 7K שקלים), איפה מבין כולם מומלץ יותר (מבחינת מחיר) וכמה אמור להיות המס על המחשב הנייד ועל רכיבים למחשב רגיל תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבטדה משרדית כבדה, הרבה חלונות פתוחים (צריך הרבה ראם), שליטה מרחוק 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיף שיהיה SSD וכונן נוסף עם נפח גדול (עדיפות ל1 טרה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המחשב נייד שיהיה בין 15.6 אינץ ל17 אינץ, שמשקלו יהיה …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשבים ניידים שיירכשו באייבורי \ אופיס דיפו \ באג \ באג דיוטיפרי \ כל חנות אחרת מומלצת מאזור הקריות. התקציב הוא 2500 ש"ח. המטרה היא עבודה משרדית וטיפה יותר מזה. כלומר שלא יהיה מחשב מינימום שיחזיק לי לשנה-שנתיים אלא שיחזיק איתי לתקופה קצת יותר ארוכה כמו 4-5 שנים. מילאתי את השאלון לפי חוקי הפורום- * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יותר קטן מ 15 אינץ' ולא גדול יותר מ 17 אינץ'. לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקוני…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לקנות מחשב נייד, אך ההבנה שלי בנושא מעוד מועטה. קראתי פה את הדיון חוקים ואני רוצה לענות על השאלות שבו, אך אני באמת לא יודע מספיק בשביל להגיד מה אני מעדיף ומה אני רוצה, לכן אני אתאר את המצב שלי ואת הצורך ואקווה שזה יעזור. אני סטודנט למדעי המחשב, יש לי מחשב נייח בבית שהוא ברמה יחסית גבוהה, אבל אני רוצה עוד מחשב בשביל הלימודים, להפריד בין כשאני משחק או מוריד דברים וכו' לבין לימודים. הדברים החשובים מבחינתי במחשב: שיהיה נוח לנשיאה (מבחינת משקל), זמן סוללה מקסימלי (אני לא יודע כמה נחשב ממוצע וכמה נחשב הרבה), שתהיה לו יציאת HDMI ושיהיה מהיר. שיצליח כמובן לעמוד בדרישות הלימודים, ושאם אפשר יתאים גם לעריכת וידאו ברמת התחביב (לא צריך פה כרטיסי מסך מטורפים וכו…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי תקציב מוגבל מאוד, ואני רוצה שתעזרו לי לבחור מחשב לשני האופציות הבאות (אחד לי והשני לאחי) אופציה א) המחשב מיועד למשחקים וסרטים, חשוב WIFI, משקל לא רלוונטי (לא מפריע כבד) מסך 15 עדיף לא רחב'. לא משנה זמן סוללה, הוא אמור להחליף מחשב שולחני. מערכת הפעלה XP או ויסטה לא משנה. האם יש משהו שעונה פחות או יותר על הדרישות? אופציה ב) משהו יותר זול שיהיה פחות למשחקים ויותר לסרטים ועבודה. 15', משקל סביר, סוללה לזמן סביר (2-4 שעות) מערכת הפעלה XP או ויסטה לא משנה. תודה מראש לעונים
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבטדה משרדית כבדה, הרבה חלונות פתוחים (צריך הרבה ראם), שליטה מרחוק 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיף שיהיה SSD וכונן נוסף עם נפח גדול (עדיפות ל1 טרה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המחשב נייד שיהיה בין 15.6 אינץ ל17 אינץ, שמשקלו יהיה …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14 * רזולוציית המסך? מה שעדיף. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי? 2.5 קילו אשמח אם פחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה רגיל 4 שעות , אשמח אם יהיה 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של HD, SSD . * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל כן אחריות מלאה לשלוש שנים . * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש לירון.
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח זול (סביבות ה1000 שח) רק לטובת גלישה באינטרנט. לא יהיה משהו מעבר לזה בו. שיהיה כולל ווינדוס 11 (עם אפשרות לשים תמיכה ברוסית אבל מאמין שבכל ווינדוס זה לא נעול המעבר) כיוון שוינדוס 10, התמיכה בו מסתיימת שנה הבאה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 457 צפיות
- 1 follower
-
-
אמא שלי רוצה מחשב חדש מכיוון שהמחשב שלה כרגע הוא כמה עידנים אחורה.. בעקרון הדרישות הכלליות זה צורב DVD, לא צריך יותר מ320GB(אפילו אם יש פחות אז עדיף)בהרד דיסק וכרטיס מסך נורמלי שיריץ WINDOWS 7 ULTIMATE בצורה חזקה עם מצב הAERO. זיכרון פנימי 2 ג'יגה. לגבי מסך הגודל הרצוי הוא 19 אינץ' אין עדיפות לחברה מסויימת. תודה רבה לכם ושבוע טוב . מה התקציב המקסימלי? 2500 שקלים האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניצול כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, אופיס, משחקים קטנים בנוסך BUBBLES 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך 19 אינץ' אין עדיפות למותג 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? 5. במידה ואתם צר…
-
- 10 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לאמא שלי. הצורך היחידי שלה במחשב הוא הרצת תוכנות עיצובי בגדים. המפרט הדרוש הוא גודל מסך מינימלי של 15.6 אינטש, זיכרון פנימי של 2-4 GB, ללא צורך במערכת הפעלה וללא חשיבות במשקל. אבקש הצעות והמלצות למחשבים בסביבות ה-2,000 ש"ח. אודה לכם מאוד בשמי ובשמה.
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב פשוט וקל להקלדה בלימודים וגלישה באינטרנט, התקציב הוא 2500 ש"ח 2000. חשוב שתהיה לו אחריות לפחות לשנה הראשונה. * גודל המסך? 15.6 אינץ' לפחות, המטרה היא שתהייה מקלדת עם מספרים בצד ימין * משקל רצוי? ברור שכמה שיותר קל, אני לא כל כך יודע מה קיים בשוק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 5-6 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? כונן+צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, בארץ מספיק. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Acer תודה! קובי
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
מטרות המחשב: סרטים, אינטרנט, שמירת קבצים ותמונות. מחשב לסטודנט. גודל המסך 14'' בערך. מסך מאט. אפשר גם משהו שונה (יש יותר מבחר הרי עם 15.6) כל עוד זה מחשב קל לנשיאה (נועד לסטודנטית) רזולוציה רגילה. בקשת מסך שאפשר לראות את הסרטים מכל זווית. מקלדת 3 שפות רוסית אנגלית ועברית. תומך WIFI בתקן החדש ביותר שאפשרי... (AC?) מצלמה מובנית במסך. יציאת HDMI. לפחות שלושה USB. משקל: לא כבד זמן סוללה: לפחות 3 שעות בהפעלה רצופה דיסק קשיח גדול. (לא יודע אם SSD או רגיל) אחריות ל3 שנים לפחות כולל איסוף מהבית. כולל מערכת הפעלה וינדוס 10. במידת הצורך ניתן לעשות גם 4000 ש"ח אבל לא בטוח שצריך עם דרישות כאלו. בקשה לתת 2 הצעות אחת…
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה מיפרט למחשב (מיועד למישחקים) התקציב 3K אפשר אפילו קצת יותר לא כולל מעבד . יש לי מעבד E660 (קיבלתי מתנה) תודה
-
- 6 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני חודש ככה או אפילו יותר פתחתי נושא למפרט מחשב בתקציב של כ5500 ש"ח אבל בסוף העדפתי לחכות ולעלות לתקציב של 10500 ש"ח רציתי לחכות לכרטיס הבא של נבידיה הסידרה 9 ולפנרין(45 ננו מטר) אבל אין לי כבר יותר כוח לחכות :-\ יש לי עכשיו אתלון xp 2500 וראדון 9550 פרו וקשה לסחוב איתו... בכל אופן השימושים שלי הם גרפיקה(תלת מימד ודו מימד) ומשחקים(משחקים כמו crysis וכדומה) התקציב הוא 10500 ש"ח וכולל מסך וציוד היקפי...אפשר לחרוג עד 500 ש"ח. רב תודות.
-
- 58 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש לבן שלי (יום הולדת 9). התלבטתי בין קונסולה למחשב ולבסוף אני הולך על מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PES , FIFA , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כיום 1280X1024 , בעתיד שיתמוך בFHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 5 תגובות
- 906 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום אבקש את עזרתכם בהרכבת מערכת מחשב שלמה (כולל מסך, מקלדת ועכבר) הכי בסיסית והכי זולה שניתן, אך כמובן תוך שימוש ברכיבים איכותיים (לדוגמא - ספק ומארז לא ג'נריים וכד'). הטופס הסטנדרטי של הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, גם 2000 ש"ח זה יותר מדי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי בסיסי ביותר (אופיס, אינטרנט). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג... לא מיועד למשחקים. 3. האם י…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם , מישהו יכול לעזור לי לבנות 2 מפרטי מחשב עד 5000 ש"ח + מסך LCD מחשב אחד יהיה עם מעבד : pentuem D 2.66Ghz, s775, 2x1MB, DualCore או שאני ילך על הטכנולוגיה החדשה תלוי הפרש המחיר עם מעבד: ?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB? הערות : המחשב נועד לאינטרנט אופיס לימודים הדפסות משחקי קטנים לילדים בני 3-6 אני רק רוצה מפרט עבור : מעבד , לוח אם (של gigabte,asus,intel ) וזיכרון תואם למחשב ומארז מומלץ סטנדרטי את שאר הרכיבים אני מתמצא ואני ירכיב לבד אם תהיה סטייה במחיר עבוד הטכנולוגיה החדשה אני ישקול זאת בכל אופן תודה
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
1. 4000 א) יש אפשרות לחרוג ב) חריגה עד 1000 2. המחשב מיועד לעריכת מוזיקה בלבד וחשוב לי שהוא יהיה מאוד מהיר א) קיובייס בלבד. ב)מי שמכיר את הקיובייס יודע שנוח לעבוד איתה על שני מסכים על כן אני צריך לוח שאפשר לחבר אליו עד שני מסכים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. אני לא חושב שיש צורך בכרטיס מסך חיצוני 5. השקט חשוב מאוד 8 6.לא מתכנן אובר קלוק 7. אין צורך בווינדוס 8. אין העדפה לחנות. 9. אין בקשות מיוחדות רק שיהיה חזק ומהיר 10. תמיד יש חשיבה על שידרוג עתידי
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
"היי אני רוצה להשקיע 5000 שקל על שידרוג מערכת אני אשמח לשמוע מה המלצות שלכם על מעבד 2 גיגה זיכרון 2 כרטיסי מסך טובים לוח אם עם אפשרות להריץ 2 כרטיסי מסך ביחד 2 גיגה זכרון הכוונה מעבד על זהו - שאר הרכיבים אני לא צריךיש לי וזה לא בעיה זאת אין לי צורך בדברים נלווים המטרה שלי היא הרכבת מפרט שמאפשר להריץ 2 כרטיסי מסך יחד וזה כדי לשאוף לביצועים כמה שיותר גבוהיים (למשחקים בדגש) תודה המטרה שלי היא הרכבת מפרט שמאפשר להריץ 2 כרטיסי מסך יחד וזה כדי לשאוף לביצועים כמה שיותר גבוהיים (למשחקים בדגש)
-
- 2 תגובות
- 463 צפיות
-
-
אני צריך מפרט של משהו כמו 2500 פלוס מינוס (לא להגזים) אני צריך: כרטיס מסך0 חשבתי על 9600 של ג'יגהקיוב זיכרון (512) דיוידי צורב מארז יפה בצבע שחור עם חלון (האנרמקס אני חושב...) ואם עדיין יש כסף אז מעבד חזק תודה...
-
- 1 תגובה
- 927 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב למשחקים שיהיה בו מעבד חזק, ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך (עדיף עם יציאה לטלוויזיה), סוס, הארד דיסק של לפחות 100 ג'גה, צורב וכרטיס רשת צריך שיהיה בו הכל (מקלדת עכבר רמקולים וכו') חוץ ממסך יש לי תקציב של 3500-4000. אני לא רוצה שירותי מעבדה אני ימצא כבר דרך להרכיב אותו אני רוצה עכבר אופטי (ולא אלחוטי) מקלדת רגילה (גם לא אופטית) ועדיף שהרמקולים יהיו טובים ולא מעפנים, צורב חייב להיות ואם ישאר תקציב עדיף צורב דיוידי. אני יודע שאני לא ממש מוכר פה אבל אני מבקש בכל זאת שתתיחסו לבקשה שלי ותודה מראש למגיבים.
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?2500-3000 מזומן אבל לא בטוח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עיצוב ממש לא משנה ורצוי ביותר שיהיה קר…
-
- 9 תגובות
- 578 צפיות
-