עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by feffer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב 10. האם יש …

2. שלום, אני מעוניין לרכוש מקבוק אייר עבור הלימודים שלי (בעיקר לסכם ולקרוא). 1. מאיפה הכי כדאי לרכוש? איידיגיטל? האם שנה אחריות מספיקה (נראה לי מוגזם לשלם 1000 שקל כדי להאריך). 2. אילו בעיות יש אם שולחים לי קבצים (וורד, PDF) ממחשבי ווינדוס? 3. האם יש בעיות ידועות למחשב הנ"ל? בתודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by BarK1996,

מחשב אסוס : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 מחשב לינובו : http://ksp.co.il/?uin=26541# מי שעקב אחרי האשכולות הקודמים שלי (זה לא אותו אסוס P: ) ובבקשה אל תגידו לי לקנות מחשב נייח, כי נכון לעכשיו נייד זו הברירה היחידה שלי P: אני רוצה לקנות מחשב נייד, שישמש אותי לאינטרנט ואופיס, יחד עם זאת אני רוצה להתחיל ללמוד עריכה גראפית ולהשתמש באפטר אפקטס, פרימייר, וכו' [אני לא איזה מקצוען ויש לי ידע ברמה של חובבן מתחיל] אני מודע לכך שהלינובו הרבה יותר טוב, בכל זאת פי 2 ראם, 4K, ו8GB של SSD .. אבל באסוס יש לי סוללה יותר חזקה ( בלינובו 4 תאים ובאסוס יש 6 ) (וזמן סוללה עשוי להיות קריטי עבורי ) ובכל זאת הבדל של 1200 שקל במחיר ואני גם לא ממש אוהב את לינובו.. מה אתם אומ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. המחשב שלי כבר ישן לא מריץ כלום אני בקרוב מחליף אותו. תקציב 8000 אני רוצה מחשב שיריץ לי משחקים בלי בעיה כל משחק מעבד i7 רצוי עם הכרטיס זיכרון החדש DDR4 מארז שיתאים למחשב רצוי של CollerMastaer ולגבי הקירור אני מתלבט עם להאשים קירור נוזלי זה טוב או לא ? עם כרטיס מסך חזק ועם אפשר עזרה בלהתאים לכרטיס מסך מסך טוב המסך בלי שום קשר ל 8000 זה בנפרד אני כבר יקנה תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  5. Started by Swed,

הייתי שמח לקבל חוות דעת על המחשב הנ"ל. ולשמוע איך הוא מתפקד !

• 5 תגובות
    • 4.6k צפיות
  6. המחשב צריך להיות מיועד לעריכת וידיאו ולגרפיקה אז צריך להיות לו זיכרון פנימי גדול ומעבד וכ.מסך חזקים.

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  7. Started by natush,

1. מה התקציב המקסימאלי ? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך מעט ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לגלישה כמצויין למטה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות לא יודע, סטנדרטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…

8. Started by yinon21,

שאלה למנוסים ולמבינים: וינדוז 7 או 8 ? מותקן לי 8.1 פרו על לפטופ בן 5 עם 3 גיגה שהיה מהחזקים בזמנו ועמד ללא שימוש זמן רב. (הכרטיס הוא : mobile intel 4 Series Express Chipset) מכיוון שאין דרייברים ל וינ 8 עבורו או עבור הכרטיס מסך שלו, לא באתר HP ולא באינטל, לכן התקנתי דרייברים של וינ 7. הבעיה העיקרית היא בתצוגה.(התמונה מתפוגגת עד שמרעננים או לוחצים עליה בעכבר). ויש רכיב PCI שלא מזוהה. המוכר שנתן אחריות מציע להתקין לי שוב 8.1 (פרו?) 64 ביט , למרות שאני משתמש גם בתוכנות ישנות 32 ביט,עם השלמות דרייברים שהוא השיג לוינדוז-8 ,שהוא מתקין כך הרבה לאנשים ובלי לתת CD להתקנה חוזרת, ואומר שהכל יעבוד טוב. (יעלה לי סכום נסבל וטירחה). א.מה יותר אמין (ומתאים למחשב כזה = (HP Elit…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. האחיין שלי יקבל מתנה - מחשב נייד שיחליף את הגרוטאה הנייחת שלו. המחשב אמור לשמש אותו גם למשחקים, אז צריך מחשב חזק יחסית. הדרישות: עד 1,200$ (אפשר בדיוטי פרי), עד 15.6", עד 2.5 ק"ג. בחיפוש מהיר ראינו ארבעה דגמים מעניינים: [TABLE=width: 737] [TR] [TD=align: left]Model[/TD] [TD=align: left]Dell Inspiron 5558 i7[/TD] [TD=align: left]Asus X555LJ XX433H[/TD] [TD=align: left]HP Pavilion 15-ab006nj[/TD] [TD=align: left]Dell Inspiron N5548i78G[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CPU[/TD] [TD=align: left]i7-U5500 2.4 GHz[/TD] [TD=align: left]i7 5500U 2.4 GHz[/TD] [TD=align: left]i7 5500U 2.4 GHz[/TD] [TD=align: left]i7 5500U 2.4Ghz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]OS[/TD] [TD=align: left…

10. Started by roey1,

שלום , אני מחפש כרגע לקנות לעצמי מחשב נייד בגודל 14. ראיתי את 2 הסדרות האלה כאשר ה-Z41 היא הסדרה החדשה ואת ה-Z40 מפסיקים למכור. האם יש למישהו ניסיון איתם ויכול לתת לי חוות דעת? חשבתי להביא אותם מארה"ב שם המחיר כמובן הרבה יותר זול. יותר מאשמח לתגובתכם. תודה

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by Rbix,

אז בעקבות השהות שלי כאן בפורום, ניצלתי את הידע הפעוט שלי בבניית אתרים למען המטרה שלשמה כולנו כאן. הרעיון הוא פשוט: כולנו מחפשים את המכשיר הבא שלנו. יש כאלה שכבר יש להם אותו. לרוב, כולנו שואלים את אותן השאלות ומקבלים את אותן התשובות. אז למה לא לרכז הכל במקום אחד? האתר שפתחתי נועד לעזור לחברי הפורום לקבל מידע על המכשירים שהם מתכננים לקנות. ברשותכם מכשיר כלשהו? הקדישו 10 שניות כדי למלא משוב מהיר על המכשיר, או מס' דק' כדי לכתוב עליו ביקורת קצרה. אין על אותו מכשיר עמוד? אתם יכולים לפתוח בעצמכם! אם מישהו רוצה לקחת חלק בפרוייקט ולעזור, הוא יותר ממוזמן לפנות אליי בפרטי www.geemeek.co.il

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטה ועריכה של אודיו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כלל לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680 , אולי ישודרג בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בעתיד יתחבר לשני מסכים , כרגע עם מס…

13. שלום לכולם, המחשב יקנה בארה"ב וטווח המחיר הוא עד 5000 שקלים. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (לא חובה), צפיה בסרטים ובעיקר חיבור לסטרימר וHD חיצוני, מולטי טסקינג * גודל המסך? 14 אינצ', מאט (שלא יסתנוור באור) * רזולוציית המסך? מתאר לעצמי ש HD 1366x768 יספיק לעבודה משרדית וצפייה בסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? כאמור, רוצה איזשהו דגם של thinkpad או DELL מקביל * משקל רצוי? רצוי כמה שיותר נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ8 שעות עבודה משרדית מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata). המלצתכם תתקבל * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אפ…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by edensegal,

אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים אבל עדיין שלא יהיה מחשב שלא מסוגל להפעיל שום משחק אם יהיה בא לי מידי פעם, התקציב שלי הוא בערך עד 2000 ש"ח אפשר להתגמש. תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  15. שלום אני בקרוב הולך לרכוש מחשב נייד ויש לי סוגיה שמטרידה אותי... אמינות היצרן זכור לי מהעבר הרחוק קרוב שבמחשבים ניידים של HP יש תלונות על תקלות חומרה (סוללה מתה יחסית מהר, לוח אם נשרף וכו.) אני מתכוון לרכוש מחשב או של ASUS או של לנובו. השאלה שלי איזה מותג אתה ממליצים (בלי קשר למפרט של המחשב) מבחינה של אמינות,תקלות והשירות בארץ. בנוסף יש לי שאלה שכבר יותר קשורה למעבדים של ניידים: איך המעבדים Celeron n2840/Pentium n3540 מסתדרים עם גלישה באינטרנט ובעיקר צפייה בYoutube סרטונים של 1080p?? והאם יש הבדל דרסטי בינם לבין מעבד i3-350m (מעבד ששווק לפני בערך 3 שנים אבל אני מנסה להשוות בינהם כדי לקבל פרופרציות)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by alex007,

שלום לכולם אשמח אם תוכלו לעזור לי בהערכת שווי של מחשב יד שנייה שקניתי מחו"ל(גרמניה): מארז: Lian LI PC-C60A מעבד: AMD Phenom II X6 1090T 6x3,2 Ghz לח אם: ASUS M5A99xEvo RAM: 8GB RAM Corsait Vengence CL9 כרטיס מסך: Sparkle GTS450 1GB קירור פסיבי ספק כח: be quiet! 430 W 80 plus LG GH24NS90:DVD יש גם ערכת קירור שאמורה להיות שקטה יותר מהרגילה אבל אני לא יודע פרטים על זה(אני חושב שזה של skythe). אשמח גם לדעת האם לדעתכם המחשב יהיה מתאים לגיימינג בינוני ואם לא מה כדי לשדרג בו. תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. היי, סיימתי את התואר במדעי המחשב אחרי 3 שנים יחד עם מחשב נייד של DELL i5 ו-6 ג'יגה ראם. עם סיום התואר, השימוש שלי במחשב הפך יותר מסיבי, ואז החלו להופיע סימני עייפות וחום, שגוזלים ממני זמן רב שהוא גם שווה כסף כשמדובר בעבודה. לכן, יש לי צורך בקניית מחשב נייח(פחות מתחמם) וחזק שיאפשר לי לעשות מספר עבודות במקביל, ועובדות שדורשות כוח עיבוד רב(גם גרפי) ויתאים גם למשחקים המזדמנים שלי בNBA 2K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות להגיע לביצועים דומים, שלא נופלים בהרבה, עדיף לחסוך איפה שלא צריך לשלם יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?…

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  18. Started by Rbix,

האם כדאי ומשתלם להזמין מחר מחשב נייד במבצעי חגיגות 20 שנה לאמאזון? האם האחריות תהיה תקפה גם בארץ? האם ניתן לעשות חריטה בעברית, כך שהתאורה תהיה אפקטיבית?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by מורמ,

שלום, אני לא מכיר את העולם הזה והמושגים כמעט ובכלל ואני אשמח לעזרה בבחירת מחשב. מחפש מחשב להריץ חוץ מאופיס ופריסיל גם תוכנות עריכה (סטיל פוטושופ) וקצת משחקים. מחיר של 3000 - 4000 בערך. רב תודות

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. דיווח עדכני מצייר תמונה עגומה למדי עבור שוק ה-PC, לאחר כשנתיים של יציבות יחסית. חלונות 10 אשמה בהכל? לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/תקווה-או-קריסה-שוק-המחשבים-האישיים-התכ/

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, אני מעוניין לקנות 2 מחשבים ניידים שישמשו לצרכי עבודה משרדית ובעיקרה תכנות. ברוב זמן העבודה פועל דפדפן Chrome עם הרבה לשוניות פתוחות, שרת Apache שרץ על המחשב, סקייפ ואיזשהי סביבת פיתוח (Eclipse, Notepad++). כמו שאני מבין בגלל שיש תמיד הרבה תוכנות שפועלות ברקע בו זמנית צריך הרבה זיכרון, משהו כמו 8GB. התקציב הכולל לכל מחשב הוא 3500 ש"ח. תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by I7210I,

שלום עד כמה ההבדל בין מסך 15.6 ל14 הוא קריטי וגדול?אני חוש לקנות 14 ויש לי כיום 15.6 וראיתי את שני המחשבים והגדלים ואני יודע שגודל 13.3 זה קטן לי מאוד וגודל 17 למשל זה גדול,15.6 יש לי כיום גם אבל 14 עוד לא היה לי וזה סוג של באמצע כזה,אשמח לשמוע דעתכם בענין תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם, אני הולכת ללמוד שנה הבאה אנימציה בבצלאל וצריכה לרכוש מחשב שישמש אותי בארבע השנים הבאות (כמובן עם אפשרויות לשידרוג במהלך הלימודים). קיבלתי מספר דגשים מחבר. הם ממש לא מספיקים בשביל להרכיב מפרט, אך צריך להתחשב בהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, לימודי אנימציה. שימוש תדיר בתוכנות כמו מאיה, טיויפיינט, AVID,אפטר אפקטס וכו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו מש…

24. שלום חברים, פעם ראשונה שאני לא מבקש מחשב למשחקים בחיי. Can't believe i'm doing this ועכשיו לעניינינו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. בתקופתי מחשב למשחקים כבדים היה עולה ככה. זה מחשב נטו לעריכת מוזיקה ותכנות (אבל אגרסיבי יש לציין), אז הגיוני שניתן לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש נימוקים מספקים - בכיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה: FL Studio, Cubase, Logic תכנות: VS, IIS, לאפשר מצב של מכונה וירטואלית אחת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS או כל ס…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום רב, אני צריך לבחור מחשב נייד ממקום העבודה (תקציב בסביבות ה 5000 ש"ח) הספק שהחברה עובדת איתו הוא IBM/Lenovo שמתי עין על yoga 2 למרות שהאיש IT מאוד לא ממליץ ודוחף לכיוון של הסדרה T (לדוג' T450) מצורף דרישות המחשב אשמח לקבל כל המלצה שהיא! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט ומעט תוכנות גרפיות כמו פוטושופ) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 , לא חשוב מבריק או מאט אבל שיהי האפשר לעבוד בבתי קפה ובחוץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים