ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לקנייה באילת עם הדברים הבאים: מסך 15.6 אינצ' 500 SSD או 256SSD פלוס טרה. (גמיש אבל זה הגדלים המינימאליים) עדיפות לASUS. שימוש: שימוש ביתי לא למשחקים. חשוב מסך טוב וכרטיס רשת טוב. (שאיכות המסך תהיה טובה לסרטים. יראו הרבה סרטים אז גם שאיכות השמע תהיה טובה מבלי חיבור רמקולים חיצוניים) i5 מינימום. כולל וינדוס. כרטיס מסך פנימי. לא כבד. משקל פה גם חשוב בטריה גם חשוב. (זמן ללא טעינה) אין לי פה מחיר מקסימאלי. אבל הוא לא נועד לתוכנות כבדות ומשחקים אלא שימושים ביתיים נטו. אז מניח מקסימום סביבות 4. אשמח להמלצות.
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא יודע, שמעתי שה13.3 אינץ' נחמד אבל לצפיית סרטים אולי כדאי 15.4?, אני פתוח להצעות בכל הגדלים * משקל רצוי? בעיקר לשימוש ביתי ולעיתים רחוקות לנסיעות לצימר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? נחמד אם יהיה לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * כונן CD/DVD? צורב? צורב די וי די * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * צריך WIFI אני לא יודע אם זה ברירת מח…
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
היי חבר'ה. המון זמן לא התעסקתי בתחום ולכן הפעם אני זקוק לעזרתכם... המחשב הנייח שלי, ששרד לא מעט זמן (חגג כבר שנה שביעית) בהם הוא עבד קשה, כבר צריך לצאת לפנסיה. אני מחפש מחשב נייד איכותי, לגלישה באינטרנט (די מסיבית...לפעמים כמה עשרות כרטיסיות), צפייה ישירה, אופיס ועבודות, וגם עדיף שיהיה לו כרטיס מסך בסיסי (לא קריטי). מה שכן חשוב זה שתהיה מקלדת גדולה ומסך 15.6 טוב, סוללה טובה, איכות חומרים, משקל נורמלי ובעיקר שיהיה נוח, מהיר... מחשב שקל וכיף לעבוד איתו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף שיהיה מחשב טוב... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית…
-
- 35 תגובות
- 9.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב לנערה בת 12 - לצרכי הלימודים + מוסיקה, סרטים, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב בעיקר לצורך של לימודים. יש כמה דברים בסיסיים שחשובים לי: (1) סוללה שמחזיקה זמן סביר+ (2) שהמחשב לא ישרוף לי את הברכיים (3) לראות סרטים בצורה יפה (4) הכנה לאינטרנט אלחוטי (5) שמערכת ההפעלה VISTA תעלה עליו אודה למי שיוכל לעזור לי למצוא מחשב עם הנתונים הנ"ל בטווח של 5,000-5,500 ש"ח. יש שני מחשבים (של חברת LG ושל חברת HP) שמצאתי באינטרנט ונראה לי שהם מתאימים, מה אתם חושבים? הנה הלינק: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=204&CatCode=132 http://www.gamaoffice.co.il/products/64651 תודה לכולם חג שמח
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפשת מחשב לצרכים בסיסיים יחסית שאוכל לקחת איתי בלי לשבור את הגב... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - רצוי עד 3000 ש"ח, אני יכולה להתגמש עד 3500. 2. מה שימושי המחשב - עבודה על תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט (הרבה טאבים פתוחים במקביל), מדי פעם צפיה בסרט (אבל זה משני). אני צריכה לקחת אותו איתי לפעמים אז חשוב שלא יהיה כבד במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם האפשרי, הנוכחי גוסס... 10. האם יש ב…
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי להתייעץ לגבי קניית מחשב נייד, כרגע חושב בכיוון: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=887035 HP 250 G3 J4T62EA תקציב: 2500 שקל מקסימום * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים בעיקר WEB), צפייה בסרטים... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13+ עדיף מאט * רזולוציית המסך? HD ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? יותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביר 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת ה…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד בשנה הבאה ומחשב מחשב נייד בעיקר ללימודים, אך שישממש אותי גם למשחקים (דיאבלו 3, sc2 בעיקר) קלים יחסית * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים, סרטים, חיבור לטלווזית LED * גודל המסך? בהתלבטות בין 13' ל- 15' זה הכיוון שאני יותר בוחר ללכת אליו * משקל רצוי? כמה שיותר קל, נראה לי עוד אזור ה- 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4-5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3.0 (HDMI שמוציא גם סאונד) * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 256, חובה SSD עדיף יותר גדול אבל תלוי כמה התוספת במחיר תיהיה * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת א…
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום, עקב תחילת לימודי אני צריך לקנות לפטופ, הלפטופ בלימודים ישמש למסמכי וורד, VIRTUALPC, ניסויי רשתות, לא מן הנמנע שיריץ גם VMWARE ו EXCHANGE SERVER בבית הוא יתחבר דרך איזה תוכנת REMOTE DESKTOP למחשב הנייח ככה שלמעשה אני ישלוט בנייח דרך הנייד. תקציב: עד 4000 שח, דרישות לפי דעתי: זמן סוללה ארוך (עומד להשתמש המון ב WIFI) 2GB זכרון פנימי 120GB דיסק קשיח, ממש לא צריך יותר כרטיס מסך מובנה כמה שיותר קל מעבד: לפחות T5550 הדגמים עליהם חשבתי: Dell Inspiron1525 Dell Vostro 1510 HP Pavillon 6820 אודה לכם על תגובתכם,
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייח (ללא ציוד הקפי וללא מסך) בתקציב של 3000 ש"ח, שישמש למשחקים ועריכה גרפית. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, אודה להמלצה למפרט מחשב לפי מה שעניתי בשאלון למטה: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - ~4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית, תכני HD, תוכנות CAD, משחקים מעט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - CDROM 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן, מערכ…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות שלכם לגבי מפרט מחשב למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Wolfenstein New Order,Call of Duty Ghosts, Star Wars Old Republic, Need For Speed Rivals -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אז ככה,יש לי מחשב לפני שנה בערך שכבר לא מספק אותי(pentium d/1gb mamory/x550/ספק חרא ולוח אם חרא) אני צריך מחשב חדש בלי צורב,מסך וארדיסק וכמובן מקלדת ועכבר ורמקולים ובלה בלה בלה מישהו יכול לבנות לי מפרט בבקשה?תודה מראש דרך אגב אני מתכוון להשתמש ב vista אם זה משנה...
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, אשר ישמש אותי לצרכים הבאים: 1. עבודה משרדית רגילה. 2. סטודנט, דברים שקשורים לתואר (חישובים ב-Wolfram, אוליי). 3. פיתוח תכנה. הדבר כולל מבחינתי סביבות פיתוח, קימפולים (אוליי כבדים - Kernel), שימוש ב-Windows וגם ב-Linux (אני נוטה ל-VM בתוך Windows ולא ל-Dual Boot). 4. מדיה. קצת עבודת Photoshop ועריכת וידאו/אודיו. 5. משחקים (עדיפות נמוכה מבחינתי). כמו כן, אני מעדיף לשלם עכשיו קצת יותר, כדי לקבל מחשב, שיישאר חזק למשך הרבה (יחסית) זמן, ולא להרגיש כבר בעוד חצי שנה, שהמחשב שלי מיושן. התקציב שלי מבחינתי הוא כ-6000 ש"ח, אך הדבר צריך לכלול גם מסך (גדול וטוב - 22", ועדיף 24", אם נכנס בתקציב. ד"א, אשמח לקבל המלצות גם לגבי זה), מקלדת (עדיף ארגונומית)…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה עם מוזיקה בעיקר התוכנה Avid pro tool * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חשוב מינימום 8gb ram וחשןב שיעבוד טוב עם התוכנה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט,אופיס,סקייפ ואולי משחקים קלים שמתאימים לילד בגיל 4-6 , חיבור לטלוויזיה לצפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 - 14 * משקל רצוי? כמה שיותר קל? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין צורך לרוב יהייה בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? אפשר לוותר * כונן Bluray? ללא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כמו כן עדיף מצלמה קדמית כמה שיות…
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי 6 שנים שאני עם הנייד הדי בסיסי שלי שכבר מתחיל להזדקן החלטתי להעביר אותו להורים ולקנות מחשב חדש. אני מחפש מחשב נייד לצרכים אקדמים(הנדסת חשמל) , עם שימוש תדיר בתוכנות כמו Matlab , Visual studio ואחרות. הניידות פחות קריטית לי ואעדיף מחשב עם מסך 15.6 ומקלדת נוחה לעבודה רציפה, גם אם זה יבוא קצת על חשבון המשקל. המחשב לא לצרכים של גיימינג, אבל אם יצליח להפעיל משחקים בהגדרות בסיסיות זה יהיה נחמד. כמו כן בסוף השבוע הקרוב אהיה באילת, אז אוכל לרכוש את המחשב שם, אז גם מחשבים ב4000 ש"ח שאחרי הנחת המע"מ יעלו 3500 ש"ח הם אופציה. ולחלק האומנותי של השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לקבל המלצות לשידרוג המחשב הנוכחי שלי, המפרטי הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק) לוח אם: GA-P55-US3L כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3 קשיח: samsung HD103SJ ספק כוח: seasonic 550w מארז: antec 300 אני מאמין שיהיה נכון להשאיר את הזיכרונות,וכרטיס המסך בהתחשב בזה שהם יחסית חדשים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(asssassin creed,guild wars 2) ותכנות קל בינתיים(ייתכן ויהיה צורך לה…
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לילד בן 13 בתקציב באזור של 2200-2300 ש"ח מצאתי את התפריט הבא http://ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= ועם מעט שידרוגים דיסק קשיח ל500G כרטיס מסך NVIDIA GeForce 210 512MB שדרוג למעבד Intel® Core™ i3 540 ושדרוג מארז האם זוהי קונפיגורציה מתאימה במחיר סביר
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גם וגם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית, פוטושופ, הקלדת מסמכים, צפייה בסרטים וסדרות. הי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי שמץ מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? א…
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש לרכוש מחשב נייד של DELL מסדרת inspiron N5010 בירושלים. אודה לכם על המלצה על חנות ותיקה ואמינה ועל דגם בעל ביצועים חזקים לעבודה מאומצת עם אוטוקאד. תודה רבה על הסיוע
-
- 6 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות לפטופ לשימוש משרדי בתקציב של 2500 ש"ח בערך. חשבתי לקנות ב- eBay את ה- Sony Vaio (המחשב בשביל אחותי, והיא אהבה את הסוני) מהסדרות הזולות יותר. מה אתם אומרים? האם כדאי לקנות בחו"ל לפטופ, או עדיף לקנות בארץ כדי שלא יהיו בעיות של אחריות? אבא שלי רוצה לקנות באיבורי (:-\ איך אני משכנע אותו שבאיבורי לא קונים) לפטופ של MSI. מה דעתכם על MSI בלי קשר לאיבורי? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב שולחני שיוכל להריץ משחקים ומסך בשבילו (ומקלדת ועכבר), בתקציב של 5000 ש"ח. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 749 צפיות
-
-
תקציב אני מניח שעד 3000 ₪. אבל אם ממש ישתלם לי לעבור את זה, זה בסדר. אם ציינתי תקציב לא סביר אשמח אם תעירו לי על זה 🙂 שימושים עיקריים אופיס, תוכנות אדובי וגלישה בהרבה חוצצים במקביל. מערכת הפעלה Windows 11 גודל מסך כמה שיותר גדול במסגרת התקציב משקל מחשב קל ככל הניתן. גודל אחסון לא משנה אך עדיף שיהיה חריץ לתוספת כונן עתידית. זמן סוללה שיהיה משהו סביר. אחר מיועד לרכישה בימים הקרובים. לא מיועד למשחקים. מסך שנח לעבודה בתנאי תאורה קשים – בחוץ. לא חובה מסך מגע. תחנת עגינה נוחה או אפשרות כלשהי לחבר בשנייה למקלדת עכבר ולמסך (אפשר לשני מסכים? DUEL MONITOR?) עדיפות למחשב עם כמה שיותר חריצי USB הטענה דרך USB PD
-
-
- 2 תגובות
- 422 צפיות
- 2 followers
-
-
הצרכים שלי הם בעיקר לכתוב תוכנות ( visual studio , android ) וכל הדברים שסטודנט צריך. התקציב הוא בערך 4-5 אלף שח בדקתי ב KSP ויש להם 2 מחשבים כאופציה טובה 1 . אסוס 2 . דל הבעיה היא ששמעתי שיש בעיה עם שירות הלקוחות של אסוס ואני חושש להכנס לזה. ההתלבטות היא בין המחשבים האלה http://ksp.co.il/?list_compare=.22389..21792..22578
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-