ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנן לקנות לפטופ חדש בתקציב של 3000 שקל עם חריגה של 200. מיועד לעבודה עם תוכנות עיצוב גראפי קלות ובינוניות ולחישובים מורכבים: SolidWorks, CAD, Sketchup, MatLab - רוב הזמן לא אעבוד איתן, לא מדובר כאן בשימוש יומיומי בתוכנות האלה. כמובן שיהיה גם שימוש שוטף באינטרנט ובאופיס. חשוב לי שהוא יהיה אמין - לפטופים של DELL ידועים כאמינים יותר ולכן אני יותר בעדם כרגע. לפטופים כמו LENOVO ידועים בשירות לקוחות לא טוב, או שמות כמו ASUS שידועים כמוצלחים הרבה פחות, ולכן אני נרתע מקניה של מותגים שהם לא DELL. אבל מצד שני אני רואה שגם לפטופים אחרים כמו של LENOVO, HP וACER מצליחים וכנראה שווים את הכסף - אשמח לחוות דעת בעניין הזה. חובה: -מסך בגודל 13.3-14 אינץ' -ללא מערכת הפעלה -סולל…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי לבן שלי מחשב... המוכר שיגע לי את השכל מרוב מילים.... שהבנתי אולי 5% מהם... בהמלצתו הזמנתי את המפרט הבא: מארז ARCTIC עם 2 מאווררים עם חיישני טמפ' 12CM ספק כח A.PEC 80+600W FAN 12 POWER MAN INWIN לוח DH67BL B3 H67 SATA3 USB3 DDR3 INTEL מעבד אינטל 3.1GHz 6MB CORE I5 1155 QUAD 2400 מאוורר למעבד AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD BIT זכרון HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333Mhz X 2 כרטיס מסך Nvidia GeForce 550GTX TI 1G-5 MSI צורב SONY LIGHTSCRIBE SATA X 24 דיסק קשיח 500GB מחיר 4,950 ש"ח לטענתו מיותר לשים מעבד I7 על הכרטיס המסך הוא חייב אותי ב-1000 ש"ח ולפי מה שהוא אמר הקונפיגורציה הזאת נחשבת ברמה גבוהה מאוד אז בבקשה צריך את דעתכם! הפורמט הזה נחשב טוב? המחיר סביר? כרטיס המסך שוו…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל חשוב לציין שחשבתי כמה שיותר לקצץ בכסף אז ככה: מעבד אינטל Intel Core i3 2130 3.4Ghz s1155, 3MB, GPU Core, L3 Cache לוח אם Gigabyte H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 בעקרון אלה שלושת החלקים המכרזיים! שבחרתי! שווי שלהם 1370 שח! עכשיו לגבי ארדיסק יש לי חדש 1 טרה ששוי שלו כ 600 700 ! ארדיסק ברמה! אז אני לא צריך לקנות חדש! ספק שברשותי הוא..enrmax liberty 400w 30a 12 v חשבתי להשאיר אותו גם! כרטיס מסך חשבתי למצוא מציאה ויש ביד 2 ת6870 כמובן עם הוא יספיק לי לספק ולמחשב עצמו? אם כסף חסכתי כמה שיותר וזהו בעיקרון מה חסר צורב יש לי מיקלת עכבר…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים ואשמח לעזרתכם: הראשון, של לנובו: http://ksp.co.il/?uin=25733 השני, של אסוס: http://ksp.co.il/?uin=26110 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלו לכולם אשמח לעזרה בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K פלוס מינוס. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח בערך . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר רינדור אנימציה ועבודה עם 3DSMAX . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DSMAX, vray 3.4 - כמעט באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אשמח להתייעצות. זה המפרט שלי: I7 2600K @ 4.0Ghz | AC Freezer 7 Pro Rev.2 Sapphire Pure Black P67 Hydra - Motherboard G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz 1TB HDD Gigabyte GTX970 G1 Seasonic 620w m12ii Thermaltake Wing RS 100 - מארז מסך 24 - Asus vg248qe משרת אותי נאמנה כבר 5-6 שנים (מלבד הכרטיס מסך והמסך שנקנו בשנה האחרונה). חשבתי לקנות מארז טוב יותר, להוסיף SSD של 250-500GB, עוד 8GB זיכרון (היה לי 16 במקור אך סטיק אחד התקלקל) ולמכור את ה970GTX ולהמתין ל-1080GTX אך אני שואל את עצמי אם לא עדיף להשקיע כבר במחשב חדש? האם יהיה הבדל משמעותי? האם כדאי להמתין למעבדים חדשים וכד'? רוב השימוש…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
CPU: Athlon XP 2500+(512k 333) 550 Memory: 512MB Infineon 470 Video Card: ATI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1780 Hard Drive: MAXTOR 120GB (8MB) SATA 620 Case: ATX FullTower Supertalent alum. 480 Motherboard: EPOX EP-8RDA3+ (nforce2 ultra400) Rev 2.0 - ATX - 612.39 CD/RW: LITEON 52x 32x 52x CD-RW - (OEM) - BLACK - 272.67 P/S: HEC-475VD-T ATX 12V - 408W - PSU - 362.07 Total Price: 5146. טוב אז ככה המחשב מיועד למשחקים כבדים, תוכנות של Adobe ואניטרנט. תגובות הצעות יתקבלו בברכה.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סוני וגאס 13 פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, כרטיס מסך וHD…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי חבר'ה אני משתמש במחשב שלי ללימודים ומידי פעם אני עובר משיעור לשיעור וכו'. אני נוהג להגדיר את המחשב כך שברגע שאני סוגר את המכסה שום דבר לא קורה והמחשב נשאר דלוק ורגיל כמו שהוא. האם זה מסוכן (בעיקר להארד דיסק) לנשוא כך את המחשב? האם מומלץ להכניס אותו למצב SLEEP או HIBERNATE? אם כן, איזה מהם כדאי ובטוח יותר? תודה!!!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב התקציב שלי הוא עד 6 וחצי אלף ש"ח אבל שיכלול גם מסך LCD מטרות המחשב הם משחקים (צריך כרטיס מסך טוב שיוכל להריץ משחקים חדשים גם בעתיד), סרטים, אינטרנט ושיוכל להריץ תווינודס החדש VISTA אז בבקשה מי שמבין בחומרה שימליץ לי על מחשב... תודה מראש
-
- 34 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי עד 4700 חריגה 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd, עבודה משרדית, משחקים ברמה בינונית ( APEX, FORTNITE), עריכת תמונות חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך משנה אבל שיהיה קר עד כמה שאפשר בלי שיהיה רעש של מטוס. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב של ג'יגהבייט W566N לרוב אני לא משחק במשחקים והוא פועל בסדר גמור, אבל במשחקים (משחק קל כמו וורקראפט 3) אני מקבל מסך כחול והמחשב מטרסטרט. באתר של ג'יגהבייט אין עידכונים לדרייברים.. השאלה עם כדאי להוריד דרייבירים מהאתר של נוידיה? הכרטיס הוא 8400.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני זקוק לעזרה בבחירת מפרט למשחקים בתקציב של 3200 ש"ח, רצוי מהחנות Skypc.co.il. ללא ציוד היקפי, ללא דיסק קשיח, ללא כוננים אופטיים, צריך מארז וספק כוח. I805 מעבד Intel Pentium D 805 2.66GHz 2x1 MB מחיר לפריט - 589.00 ¤ 589.00 ¤ 39105 לוח אם GIGABYTE GA-8I945PG מחיר לפריט - 555.00 ¤ 555.00 ¤ twin667 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 מחיר לפריט - 492.00 ¤ 492.00 ¤ 6A19-400 מארז COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 400TRT 20/24P מחיר לפריט - 435.00 ¤ 435.00 ¤ LV155 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M מחיר לפריט - 916.00 ¤ 916.00 ¤ סיכום הזמנה סכום ביניים : 2,987.00 ¤ מה דעתכם על המפרט הנ"ל? איך הוא יסתדר עם משחקים שיצאו בעתיד, כמו Crysis ומשח…
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי לכולם. אני הולך לקנות מחשב חדש ואני מתלבט איזה מעבד כדי לי לקחת בין 4820K ל4790K. מבחינתי ה4790K הוא תוספת של 30 שקל ככה שמחיר הוא לא פקטור. אני הולך לשחק משחקים בעיקר ואולי לפתח כל מיני דברים ואולי להריץ מכונות ווירטואליות אך בשורה התחתונה משחקים אל תיכנסו לזה שזה אוברקיל או דברים כאלו אלו האופציות שיש לי. בשורה התחתונה למחשב GAMING מה מומלץ לקחת ולמה? השוואה בניהם: http://ark.intel.com/compare/77781,80807
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, תודה על העזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח - שימוש כבד , כל מיני פלטרפורמות שחלקן כבדות, כמה מכונות וירטואליות, משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) לא קריטי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה. בנוסף, שימוש משרדי סטנדרטי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לאבא שלי מחשב שישמש אותו להכל חשוב מאוד שהמחשב יהיה כמה שיותר קל...ממש קל כמובן חדש לא יד שניה אחריות של 3 שנים. צריך סוללה ממש ממש טובה ושיהיה בן-ז**ה של מחשב התקציב הוא ממש גבוה עד 20,000 ש"ח תודה לעוזרים!
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפש מעבדה אמינה ומקצועית עם מחירים הוגנים ושירות אדיב. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום,אני מחפש מחשב נייד טוב אני צריך מחשב נייד שיהיה נוח וטוב למראה במבחינת העבודה עליו. לרוב יהיה העבודה עליו באינטרנט,WORD,תוכנות שכאלה של אופיס למיניהן בעיצוב גרפי פוטושופ בלבד. צריך שיהיה יחסית מקום במחשב..כ150G פלוס שיהיה מהיר ולא מסורבל ואם אפשר אז שיהיה טוב גם למשחקים קטנים..לא כאלה שדורשים רזולוציה ואיכות מטורפת..משחקים קלים שלא שוקלים יותר מ400 מגה..כמו tatcial ops שיוכלים להעביר אחלה תזמן בנסיעות שצריך.. אשמח לקבל פרטים ומחיר והיכן לקנות וכדומה מצאתי כמה מחשבים ניידים בעיתון שמצאו חן בעיני אבל אני לא ממש מבין בתחום אז אם תוכלו לעזור לי לגבי ה"צרכים" שלי שרשמתי למעלה זה יהיה מצוין. מחשב מחברת ACER Acer Aspire 5738DZG מסך-15.6'' מעבד Intel pentium T430…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב עבור תלמיד תיכון שלומד תכנות ומשחק במחשב 20% מהזמן, אבל לא מדובר במפלצת גראפיקה. צריך גם מסך בסביבות ה22". הכי חשוב שיהיה מחשב אמין, שלא יצטרך להגיע לתיקון תוך שנה-שנתיים. תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביב ה200 ש"ח אבל רק אם השיפור משמעותי. גמיש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% ללימודים, עבודה עם office. 20% משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office וגלישה באינטרנט תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, מה שלומכם? אז ככה: קניתי בגרושים מחשב נייד של LENOVO מדגם N100. למחשב קיימת בעיית תצוגה במסך: במבט ראשון נראה כי המסך חשןך לגמרי אך אם מביטים ממש טוב ומתמקדים במסך ניתן לראות את התצוגה רק שהיא מאוד חשוכה. מחקירת הנושא הבנתי שבסבירות גבוהה מדובר באינוורטר ( בסבירות הרבה יותר נמוכה: מנורת מסך וכבלים למיניהם). מבירורים שביצעתי מול מספר מעבדות מדובר על תיקון שמוערך בסביבות ה 400 ש"ח. נראה לי מוגזם על פעולה כ"כ פשוטה. לכן, אני מעוניין לבצע את ההחלפה בעצמי ( ולקחת את הסיכון שמדובר בכלל במשהו אחר). השאלה היא איפה אני יכול למצוא רכיב כזה? במעבדות לא מוכנים למכור את הרכיב עצמו במחיר זול יותר. לכן, איפה הוא אוכל לקנות אותו? אגב, מה דעתכם על המחשב ( מעבד כפול …
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בתקציב של 4000 שח. מחשב חזק שיחזיק כמב שנים טובות וירוץ חלק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? , אשמח אם אפשר בפחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: pubg,gta5,fifa,csgo,cod ww2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). f…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עריכה גרפית דו מימדית, צפייה בסרטים HD , משחקי מחשב. חשוב שיריץ את המשחקים הכי חדשים באופן חלק באיכות הכי טובה, משתמש בפוטושופ CS4. רזולוציה : 1280x1024 . רצוי שיהיה כמה שיותר שקט (6 מ-1 עד 10) לא מתוכנן OC, ייתכן שבעתיד אשתמש במחשב לצפייה בטלויזיה. המסך החדש בגודל 22' .
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, איזה כיף שגיליתי את האתר הזה והוא קיים! אז ככה.. 1. מחיר - עד 6000 ש"ח, אבל אני שמח אם זה יהיה פחות. 2. אני גרפיקאית במקצועי ועובדת 90% מהזמן על פוטושופ ואילוסטריטור, מעלה עבודות לאתרי אינטרנט ומעצבת אלבומים וכו'. 3. צריכה גם ציוד היקפי כולל מסך מינימום 20 אינץ וציוד היקפי, כולל צורב DVD וCD טוב, לפחות 3 יציאות USB- גם קדמיות. 4. --- 5. --- 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חשוב, אבל לא בהיסטריה, נגיד 7 7. נדרש אוברקלוק 8. יש צורך בהצעת מחיר למערכת הפעלה + הרכבה 9. גרה במרכז-שרון, אבל לא ממש קריטי איפה המחשב מורכב 10. תמיכה בפוטושופ, USB קדמי (לפחות 2 קדמיים) 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה ש…
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב דק וקל לנשיאה, אך למרות זאת חזק. אשתמש בו בעיקר לתכנות (שזה לא מצריך יותר מדי) אך גם לעבודות עריכת וידיאו בינוניות (לא תלת מימד). מעבד i7, ו-8 ג'יגה ראם. 14-15 אינצ', ממש לא צריך מסך מגע, אפילו רצוי שלא. תקציב סביבות 4000. הבנתי שדל די טובים ויש להם כמה דגמים דקים, הבעיה היא שאני מתקשה למצוא את מה שציינתי. אחרי סינון הגעתי לרשימה הזאת, יש פה יותר מדי ואין לי מושג איך להחליט (או אפילו איך למצוא את הדקים מביניהם), והאם אני בכיוון הנכון בכלל (האם כדאי דל, אולי כדאי להחליף מעבד, וכו'). מה דעתכם על ה-Vostro? הוא נראה הכי קל אבל די חזק, למרות שאני לא בטוח לגבי הכרטיס מסך שלו, והוא רק 4 ג'יגה (לפחות באייבורי). המליצו לי גם על Lenovo Z40-70, אבל ק…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 6000 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? לגימינג כבד . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מחשב ביתי למשחקים כבדים . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים . * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט אני צריך המלצה למסך טוב לגימיניג * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Black ops / crysis 2 / prototype * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינו…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-