ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
משדרגים לי את 2 הזכרונות במחשב, שאלתי ונאמר לי שהזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב - לא יסופק ! לי זה נראה כמו דרך לאבד את האחריות, הרי היבואן תמיד יוכל לטעון שהבעייה היתה בזיכרון, ולחייב אותי על זה שהגיע טכנאי עד אלי - או לא לשלוח אלי בכלל טכנאי האם זה נראה לכם נכון לבקש את הזכרון המקורי ? במקרה כזה כנראה שאשלם יותר על הזיכרונות כי אין לכאורה זיכוי בגין הזכרון שהוחזר מדובר במחשב נייד דל - עם אחריות - טכנאי עד בית הלקוח
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב! במפרט לגיימר, כדאי לקונת מעבד או לוח שמובנה בו כרטיס גרפי, ולשלב כרטיס גרפי נוסף נפרד ולהשתמש בשניהם? או שעדיף להשקיע בכרטיס מסך בנפרד?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי אני רוצה להחליף כרטיס מסך,לוח אם ומעבד המחשב הזה משומש כמעט לגמרי למשחקים 1. אני מחפש לוח אם שתומך בקונרו ויש לו סוקט 775 (אני גם צריך מעבד מתאים) ושאלה: יש לי כרגע 2 סטיקים של 256MB RAM במהירות 300MHZ והשאלה שלי האם הם יתאימו ללוח החדש? (הם DDR SDRAM לפי הeverest שלי)
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דרישות מינימום: מעבד Core 2 Duo לכל הפחות 1GB זיכרון כונן קשיח: 80 לפחות וכרטיס מסך טוב (בינוני פלוס) תקציב באזור ה 7K אולי קצת יותר (אבל לא להיסחף ) המליצו לי על מחשבים של לינובו בגדול. מישהו מכיר דגם טוב שעונה על הצרכים הנ"ל ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, 1. המחשב שלי בן 7 והגיע הזמן לשדרג, יש לי מערכת קירור מים Custom Loop שאני מתכנן להשתמש בחלק מהרכיבים שלה במחשב החדש. 2. המחשב משמש אותי לעבודה משרדית ביום יום, ולעיתים גיימינג (בינתיים ברזולוציה של 3440x1440 בקצב של 60Hz). 3. מתוכנן לשדרוג למסך, מקווה להישאר ברזולוציה דומה אבל עם 144Hz. 4. אני מתלבט בין רכישה של המפרט הבא לבין המתנה למעבדי אינטל דור 10 ולכרטיס מסך אנוידיה 3080Ti. לפי כל מה שקראתי ההרכזה צפוייה ממש בקרוב... אולי מיד אחרי תקופת הקורונה. המפרט: Intel i7-9700KF 16GB X 4 (64GB Total) DDR4 3600Mhz CL16 Intel 660p 2TB SSD Samsung 970 EVO Pro 500GB SSD Asus 2080Ti כל הרכיבים הנ"ל י…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית ( סרטים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD עדיף מאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא צריך * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mS…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
OK החלטתי לשדרג וזה מה שאני חושב שהכי מתאים : AMD ATHLON XP (BARTON) 2600 - 512K Cache, 333FSB 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original EPOX EP-8RDA6+ Pro (nForce2 Ultra 400Gb) - ATX WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA LITEON (SOHW-832S) COOLERMASTER Praetorian - BLACK Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC Microsoft + Logitech BLACK Optical set (oem( Altec Lansing VS4121 - 2.1 MAG LCD 17" - MS776DVI עכשיו ... אני חושב שאני אשאר עם ה כרטיס מסך הנוכחי שלי (GF4 TI4200) (+VIVO) הוא מאוד מספק אותי והמעבד שאני אקנה בסוף יהיה הגירסת MOBILE של המעבד (קצת יותר נחמד ל OC) עכשיו אני צריך כמה המלצות : 1. צורב DVD 2. מסך (שווה להישאר עם ה LCD שבחרתי…
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב חדש עם המעבד מדגם i5 2320 3.0GHz ולוח אם Gigabyte דגם P67A-D3-B3 צ'יפסט P67 זכרון Kingston/Ceon 4GB DDR3 1333MHz הצורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 מתאימים לצרכים שלי, רק לפני שאני מבצע קניה רציתי לשאול אם מישהו יודע על בעיות מסויימות עם הרכיבים שציינתי שלא יהיו לי הפתעות לאחר הרכישה , ומה עדיף זכרון KINGSTON או CEON ?? שאלה נוספת האם בלוח אם זה אני אוכל להשתמש בכרטיס מסך המובנה בלוח והאם יש לו יציאה מאחורה לחיבור המסך ?? תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קראתי, חיפשתי, בחנתי - וזה רק עשה אותי יותר מבולבל מצד אחד, הרבה הצעות על מחשבי DELL למיניהם, מצד שני ביקורת מפחידה על שירות ואחריות. מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס) ולאחר מכן צפיה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ אולי משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שיחזיק מספר שעות ושההטענה תהיה יחסית מהירה ואיכותית גודל מיני…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לראות את התגובות לת'ארד של THE GREY MATTER אבל ראיתי שלא התפתח כלום אז: אני מעוניין לקנות מחשב נייד קטן וזול מאוד תקציב עד 1500 ש"ח שוורד יעבוד בו טוב זהו זה מה שאני מחפש תודה ;D
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים טובים נתנו לי פה מפרט, בזמנו לא היה לי את הכסף לקנות אותו ועכשיו לשמחתי קיבלתי את הכסף, הבעיה היא שכפי שאמרתי עברו כמה חודשים מאז ואני חושש שהמפרט כבר "פג תוקף" ;D אז הנה המפרט והשאלה שלי מה אפשר לעדכן/לשפר בו אך שהסכום לא יחרוג מ - 4500 תודה מעבדי ?AMD ? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-754) - 1020 1 1020 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl - 570 1 570 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256MB A-DATA - 470 1 470 כרטיסי מסך? MSI Price Units Total RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB - 1230 1 1230 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA - 430 1 …
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי הוא בסביבות ה- 2000-3000 ש"ח. אשמח להמלצתכם. * מטרות המחשב? לימודים, אופיס, אינטרנט, צפייה בוידאו באיכות גבוהה(Gopro). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ', מבריק(אפשר טאץ') * רזולוציית המסך? FullHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך, מיועד לנשיאה יומיומית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר USB. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD אם לא תהיה חריגה גדולה מידי מהתקציב. לפחות 256GB. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש את עזרתכם לקראת נסיעתי לאילת האם כדאי לחכות למעבדי amd החדשים ? כפי שרשמתי אפשר לחרוג במעט אם שווה את זה תודה לכם מראש 1. מה התקציב המירבי? 5k האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועד…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ! רציתי לדעת מה ההבדל בין: INTEL CORE 2 DUO T8300 : דגם 1. לבין: INTEL CORE 2 DUO T7700 : דגם 2. במחיר של המחשב הראשון יותר זול אייך זה יכול להיות? הלא הראשון לא אמור להיות יותר חזק וטוב מהשני ???
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש עם הכנה לSLI, ב-6000 K , מוכן להתגמש. אנא עיזרו לי עם בחירת לוח M טוב ושיכלול כרטיס קול טוב עליו. מסתמן שהמעבד 805 כפול ליבה של אינטל הוא מה שאני הולך עליו, אני אעשה לו כנראה oc מתון - אנא הפנו אותי להסברים מפורטים ותנו לי עצות איך למזער את הסיכויים לתקלות מצערות ושלא אסכן את המעבד. תודה מראש לעוזרים הנה מפרט התחלתי, אנא שפרו אותו ומשו נוסף : האם נחוצים 2 ג'יגה זיכרון? ואיך אוכל לדחוף את זה ב6000 K. מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 830 1 830 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total NI8-SLi (NF4) s775, FSB1066, 2xPCI-E, GBE, SATA II 650 1 650 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Tw…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם... מישהו יכול בבקשה לתת לי הצלה למפרט ב 7K שיהיה בו הכל כולל הכל עכבר (עדיפות ל MX1000) מקלדת לא משנה איזה מסך לפחות 20" אבל אם אי אפשר אז שיהיה 19 וכולל רמקולים.... לא צריך יותר מ 1GB זיכרון.... בנתיים עד שידרוגים... ואני לא עושה OC בכלל ולא מתכוון לעשות שידרוגים בכלל חוץ מהוספת זיכרון... שיהיה מהיר בכל מצב גם אם PHOTOSHOP , 3DSTDIO ואפילו פנקס רשימות!! (כן כן פנקס רשימות) יפעלו בו זמנית בקיצור... מחשב שיהיה מהיר בכל מצב שישמש למשחקים ולסרטים וכל מני.... תודה ;D
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב נייד של חברת DELL דגם IN-RC03-1703 מעבד סוג מעבד: Intel® Core Due מהירות מעבד: 2.0Ghz זכרון מטמון cache: 2MB סדרה: T2450 מסך גודל מסך: 15.4' סוג מסך: Wide Screen WXGA רזולוציה: 1280X800 כרטיס מסך: Intel® 950GML upto 224MB shared system memory זכרון נפח: (2GB (2x1024MB מהירות: 553Mhz סוג: DDR RAM MEMORY כוננים נפח דיסק קשיח: 120GB 5400RPM כונן cd/dvd: DVDRW שמע רמקולים: כלול יציאות: Mic , Fire-wire ,S-Video ,4 X USB2.0 ,56K Modem RG-11 , Lan RG-45, SD Reader תקשורת כרטיס רשת 10/100: כלול כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi : כלול מודם פנימי: כלול BlueThooth: כלול חיבורים USB 2.0: כלול Firewire : כלול נתונים פיזיים משקל: 2.9 ק'ג סוללה סוג סוללה: 6cell…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד,מצאתי 3 דגמים בארה"ב שמעניינים אותי אבל אני מעדיף לקנות דרך הארץ -בעיקר בגלל הביטוח. אשמח אם תתנו חוות דעתכם על שלושת הדגמים הנ"ל- sony vaio ea 24 fm\w toshiba portege R705-p 25 hp pavilion dm4-1065 dx חיפשתי בכמה חנויות בארץ ולא מצאתי את הדגמים האלו שם,יש דגמים דומים להם בארץ?עם אותם תכונות? בעיקרון,הצרכים שלי במחשב הם להורדות של מוזיקה ,הרבה סדרות וסרטים באיכות HD ,גלישה באינטרנט וקצת משחקים. רצוי שיהיה לו כונן blue ray ויציאת hdmi -כדי שאוכל לחבר לטלוויזיה. אם אתם מכירים גם דגמים אחרים שיכולים לענות על הדרישות שלי ,אשמח אם תתנו לי. לציין שהתקציב שלי עומד על עד 5000 ש"ח תודה על העזרה...
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, רציתי לדעת אם מחשב dell מסדרת XPS 14Z מתאים לסטודנט מבחינת נוחות ושימושיות, ובעיקר איך המקלדת. הדגם הספציפי הוא http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19805 מלבד הלימודים (מדעי המחשב) זה הולך גם לשמש כמחשב לזמני פנאי (כן, אני חי בסרט שיהיו לי כאלה בזמן הלימודים) ויהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, ויהיה אפשר לצפות בסרטים בצורה חלקה. אני אשמח להמלצות למחשבים נוספים שיענו על הדרישות. ההעדפה שלי היא מסך 14", מקדלת נוחה להקלדה, מעבד i5, דיסק קשיח 7200RPM, לפחות 4GB זיכרון וכרטיס מסך שהוא לא on board. מבחינת מחיר - הגג הוא 4000 ש"ח (תתעלמו רגע מהמחיר של הXPS). בנוסף, האם אתם חושבים שמחשב עם מפרט כזה יחזיק מעמד 3 שנים בכבוד? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי 4000 שקל. ואני מעוניין במחשב מבוסס AMD ללא מסך . תודה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אשמח לחוות דעת בין 2 מחשבים ניידים 1. לנובו חדש i3 8RAM 2. לנובו משומש בן 6 שנים i7 16 RAM הצורך: הפעלת תוכנה רובוטית למסחר בשוק ההון.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני עובד בקבוצת מחקר של אוניברסיטה בדנמרק. אנחנו מבצעים הרבה למידה עמוקה, וזה אומר הרבה CUDA. בנוסף, אנחנו גם מבצעים חישובים כלליים שרצים על ה-CPU ותובעים זכרון. לצרכים אלה, אנחנו רוצים להרכיב לעצמנו שרת אובונטו עם ארבעה כרטיסי מסך ומעבד מהחזקים שיש כרגע. אין לנו כוונה לבצע המהרה כרגע או בעתיד. מספיק לנו 0.5TB אחסון לעבודה יומיומית, ונרצה גם 2 עד 4TB לאחסון ביניים. יש לנו נסיון רע עם הארד דיסקים שמתים פתאום, אז אנחנו רוצים יתירות עם RAID. להלן המפרט שהרכבנו לעצמנו עד כה. אשמח לדעת האם הבחירות שלנו סבירות, בהנחה שהתקציב שלנו הוא בערך 7000 USD (האוניברסיטה אמורה להיות פטורה ממע"מ). אני יודע שהמחירים בדנמרק ובישראל יכולים להיות שונים, אז למען הפשטות, צאו…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
דבר ראשון אני חושב שהכי חשוב שיהיה מסך טוב היות ומסך לא משדרגים כל שנתיים-שלוש. אני גם מעונין במפרט הניתן לשדרוג בעתיד, כלומר לוח אם טוב עם fsb גבוה כמה שיותר ותמיכה בכל הטכנולוגיות החדשות (כמובן שאני לא מצפה ללוח הכי חדש ) אבל עם כרטיס מסך עליו נניח כדי להוזיל עלויות היום אבל עם אפשרות שדרוג עוד שנה לכרטיס מסך חזק. כרטיס קול כמובן יהיה on board. מעבד לא הכי חזק כי כרגע גם amd xp 1700 טוב אבל שהלוח יתמוך במעבדים החדשים יותר שקיימים. כונן קשיח - נראה לי שעם המחירים של היום הכי טוב לקנות wd 80 gb 7200 8 mg buffer אבל תקנו אותי אם אני טועה. צורב - אני אקנה משהו סטנדרטי ב 200 שקל. זכרון - היו לי מלא בעיות עם זכרון במפרט האחרון שהרכבתי , מסתבר ש geil 2700 ddr לא תואם …
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המחשב הוא 760 i5 מהראשונים שיצאו .2.80 GHz . זכרון 8G 1333mhz תקנו אותי אם אני טועה אבל כדאי כבר להחליף המחשב. אז מה ששיש לי - כרטיס מסך 1060, מארז טוב של אנטק מידי, ספק כוח קולינג מסטר 500W ושני הארד דיסקים 500+250 גם מלפני 8 שנים. אז מה שמחפש הוא מחשב לגימר בינוני - רוצה לשחק כל משחק ב1080 בלפחות 60FPS חשוב שהמחשב יהיה שקט, לא מתחממם ופתוח לשדרוגים עתידיים, i5 ומעלה. מה מומלץ? ( מעבד, לוח, הארד דיסק מהיר , זכרון ועוד) אני הולך לקנות עוד היום לכן הדחיפות. קונה בKSP
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה המפרט הסופי שאני רוצה לקנות... למישהו יש הצעות לשיפור? Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO 1490 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 800 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 *2 530 WD 200GB SATA II 7200RPM 8MB 560 Philips DVD±RW x16 LightScribe 300 LEADTEK WinFast PX7900 GT TDH 2330 Supertalent X-Blade Gaming Case 500W Silver 450 חשוב לציין שאין שום כוונה לOC במפרט...
-
- 33 תגובות
- 1.8k צפיות
-