עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר אינטרנט, סרטים, עבודה משרדית. בקטנה משחקים(אולי פיפא מתישהו). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680:1050...21 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ההגדרות של המסך. 3. האם יש צורך…

• 21 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. Started by idoh40,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה, אם יהיה צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FALLOUT 4, WITCHER 3, MAD MAX THE GAME, METAL GEAR SOLID: PHANTOM RAIN. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 X 1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by The Albatross,

שלום! השאלון מאוד ממצה אז אתחיל איתו. 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג מזה עם סיבה טובה, עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לתכנות (פייתון, MATLAB, ג'אווה), גלישה באינטרנט וצפייה ב-HD. לא צפוי גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" ברזולוציה FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר שימוש בעלות-תועלת, אבל מעדיף לחסוך ולא להגיע לסכום המקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים, עריכה גראפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, פוטושופ - שימוש כבד. ב) לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מערכת הפעלה\אופיס? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6,7 8. האם ישנה העדפה לר…

• 2 תגובות
    • 956 צפיות
  5. Started by Oranili,

עדיפות לSAMSUNG SONY לא LENOVO ולא DELL ! תודה רבה מחשב נייד:תקציב - 2900 ש"ח שימושים - אינטרנט , אוטוקאד 2012 - חשוב מאוד , אופיס , שיוטיוב ירוץ חלק . יצרן מועדף- SAMSUNG גודל מועדף- 13.5

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  6. . מה התקציב המקסימאלי 2800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ואף לחרוג ב 10% במידה ואין ברירה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לסטודנט אך בשעות הפנאי להרצת משחקים כגון GTA 5, COD ועוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס לא ידוע בשלב זה, אני אקנה גם צריך לקנות מסך חדש. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Furochuga,

היי, אני ניסיתי להרכיב מפרט גיימינג זול יחסית ע"פ המפרט הקיים בלוח המפרטים המומלצים עם כמה שינויים, אני אשמח אם תייעצו לי בהתאם - חלק מהמחשב הנ"ל ארכיב מחלקים שכבר קיימים אצלי מהמחשב הישן מעבד: Intel i5-4460 כרטיס גרפי: NVIDIA GTX 970 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 ספק כוח: CoolerMaster Thunder 600W בכל הקשור לספק כוח יש לי התלבטות גדולה, הכרטיס מסך שבחרתי דורש מינימום 550W, והמעבד עצמו צורך בממוצע 87W. >וזה בלי לקחת בחשבון צריכה של כונן אופטי, כונן קשיח, זכרונות, ומאוורר. אמנם הצריכה שלהם יחסית זניחה אבל יחד הם יכולים להתקרב גם ל-50W. ככה שהספק כוח נראה גבולי לפי הנתונים האלה, אבל גם לפי המפרט המומלץ שמקושר למעלה וגם לפי האתר הזה - http://outervision.com/power-supply-ca…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אהלן חברים, אני צריך לקנות מחשב נייד אשר ישמש אותי כסטודנט. ערכתי רשימת מכולת של הדברים שאני צריך מהמחשב ויש לי כיוון לגבי המפרט. כמו כן, התקציב שלי הוא באזור ה 1500 ומטה. שאלתי היא האם אתם חושבים שאני יכול ללכת על מעבדים כמו הסלרון? או אולי cor 2 due? לזמנים של היום אני חושב שאני יכול לדרוש מינימום I3 אבל החנויות עפות על עצמן עם המחירים. הצרכים שלי הם: - תוכנות אופיס - SPSS בעתיד, - פוטושופ / אילוסטייטור מדי פעם (לצרכי עבודה, במידה ותהיה לי משימה דחופה שדורשת ממני לעבוד מרחוק. בגדול אני בונה על כך שאוכל להתחבר מרחוק למחשב שבעבודה כך שנדרש רק חיבור אינטרנט טוב יציב. אך עדיין אני רוצה להשאיר לעצמי את האופציה להפעלת תוכנות רק למקרה חירום) - אינטרנט , מיילים וידיאו, חדשות …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by godis,

אהלן חברים, קנו לי היום מחשב נייד מארה"ב (Lenovo Yoga 3 14) מישהו יודע אולי איזה מטען אני צריך לחפש באיביי? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לכולם, אני עומד בפני רכישת Macbook air 13" " 2015, בדגם הסטנדרטי ש-Apple מוציאים חיי הסוללה של המחשב הינם 12 שעות. ברצוני לשדרג את המחשב למעבד intel i7 ולזיכרון 8gb וכן 256gb דיסק קשיח האם שדרוג רכיבי החומרה יקצרו את חיי הסוללה?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by adi52i,

את המפרט בניתי ע"י כך שבחרתי מערכת מחשב מוכנה מהאתר של KSP ואז שדרגתי חלקים - המפרט יצא יחסית זול! מכיוון שבניתי את המפרט בעצמי (ואני לא מומחה גדול) - הכי חשוב לי לדעת זה ההתאמה בין החלקים, תודה! שימו לב! מכיוון שבניתי את המפרט על גבי מערכת מחשב מוצעת כבר (אני לא בטוח כמה זה תקין - אבל האתר איפשר לי את זה), הכותרת והקישור למפרט מפנים למפרט הקודם של ה-i5 4460, המפרט שאני בניתי לעומת זאת זה של ה-i5 4590 הערות: בחרתי את ה-R9 380 ולא את ה-R9 280X, כיוון שהוא חדש יותר ולכן אני צופה לתמיכה לזמן ארוך יותר, בנוסף הוא הומלץ ב-http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-4.html. אני אשמח לחוות דעת במיוחד על הספק כוח, מארז ואיוורור, כיוון ובחלק ה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. מחפש לפטופ מומלץ לצרכי סטודנטית, שיחזיק בשאיפה כ-4 שנים (לאורך כל התואר). יש הזדמנות לרכוש מסין במהלך טיול בחודש הבא, ולכן אם מישהו מכיר את המחירים, דגמים ומקומות מומלצים לרכישה בשנחאי, הונג קונג או בייג'ינג, אשמח (: התקציב - עד 5000 ש"ח פחות או יותר. מטרות: שימוש סטודנטיאלי וסרטים (לא גיימינג) משקל ומימדים - שיהיה כמה שיותר דק וקל (סדר גודל של 1.2 - 1.5 ק"ג, אם אפשר פחות עדיף). גודל מועדף- 13.3 / 14.4. סוללה- דגש על סוללה חזקה שתחזיק במהלך היום יום, ולאורך מס' שנים. הארד דיסק - עדיפות ל-SSD, לפחות 256GB זיכרון - לפחות 8GB לפי דעתי (עדיף 16) תודה מראש, שלומי.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מעבד: Intel Core i7 930 2.8GHz, 4 core 8 thread מקרר מעבד: Scythe Mugen זיכרון: 3x Corsair Vengence Low Profile DDR3-1600 9-9-9-24 4GB, סך הכל 12GB, ב-triple channel. לוח אם: ASUS P6X58D Premium כרטיס מסך: Gigabyte HD 7970 WindForce 3X OC ספק כוח: Seasonic SS-620-GM, 620W מארז: קופסא כלשהי של CoolerMaster, די מוצלחת, שכחתי את המספר מודל. אחסון: 3x 500GB WD Green אופטי: יש. של LG. עושה גם LightScribe אם זה מעניין מישהו. מאווררים: כל מיני כמה זה שווה בתור מחשב? ובתור חלקים?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  14. Started by _PrincesS_,

מחפשת מחשב גיימינג בסביבות המחיר 4700 ש"ח כולל מסך! אני מאוד רוצה שהמחשב יהיה מאוד טוב לcs go ברזלוציה הכי טובה ושה-FPS יהיה גבוה ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO בלבד! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by GamingPower,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אפשר גם באמצע. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 , Call of Duty וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Or Reinis,

יש לי מחשב HTPC עם מעבד ישן intel core 2 due E8400 עם לוח אם של אינטל microATX ועם 4gb ddr2 אבל כרטיס מסך חדש יחסית gtx460 המחשב כבר לא עובד כל כך טוב ורציתי לדעת האם כדאי לי להחליף את המעבד לאחד חדש וזה יעזור או שעדיף להחליף כבר את כל המחשב. אשמח לקבל גם הצעות לוחומרה, כמו כן אני רוצה שהמחשב יתמוך בפורמטי אודיו חדשים כמו Dolby Atmos ויאפשר צפייה בתוכן ב4K. אין לי תקציב כי אני לא יודע כמה כדאי להוציא במצב כזהת אבל אשמח לאפשרויות הטובות ביותר גם אם זה יעלה הרבה. תודה לעוזרים!

17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייבים לנצל כל שקל, שיהיה cost efficient ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ולימודי הנדסה (תוכנות שישתו את הRAM) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - המשחקים החדשים שיוצאים , גם FPS וגם בסגנון dragon age inquisition וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Oquda,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל מקסימום - רק אם זה ממש דרוש ועוזר לביצועים של החחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Wildstar, GW2 ובעיקרון משחקים חדשים שיוצאים עם דרישות גבוהות יותר כמו TW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680X1050 אבל בעתיד הקרוב אני…

19. Started by super4life2,

שלום אשמח עם תוכלו לעזור לי בבניית מחשב לגיימינג מה התקציב המקסימאלי? כ-4700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5, MGS5, The Witcher 3,crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ל…

20. Started by noogie,

שלום לכולם, לאישתי יש נטבוק Asus 1215N שבזמנו היה לא רע בכלל (מעבד D525 ו 2 כרטיסי מסך). עם הזמן כמובן שהתחיל לעשות בעיות ולהיות איטי מאד, עשיתי התקנה נקיה של מערכת ההפעלה ומחקתי כמעט את כל התוכנות של אסוס (bloatware) אך המחשב עובד עכשיו ממש גרוע, במצב idle לפני שאני פותח תוכנות מעל 1 גיגה ראם תפוס (יש 2GB פיסי) והוא בקושי זז. אז עלה לי הרעיון להוסיף זכרון (4 גיגה) ולשדרג ל SSD, מה אתם אומרים, לשדרג או לזרוק?

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייבים והתועלת משמעותית אפשר להגדיל את התקציב ב-500-1000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (סטילס ווידאו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ישמש לעריכת סטילס ווידאו, בעיקר בתוכנות אדובי (פוטושופ, לייטרום, פרימייר, אפטר אפקטס) בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  22. שלום לכולם, צריך מחשב נייד לאבא של חברה שלי, גולש רק באינטרנט. רוצה שהמחשב יחזיק להרבה זמן i5, 4GB RAM. עדיף מסך 15 אינץ׳. תקציב - 2000-3000. בנוסף, לא יודע למה, אבל חשוב לי שיהיה dell כי שמעתי רק טובות על האחריות שלהם עם טכנאי עד הבית. אם לא דל, אז חברה אחרת שהאחריות שלה ידועה כטובה. חשוב מחשב אמין עם אחריות אמינה. מלבד זה, בגלל השימוש המאוד ספציפי של המחשב אין צורך בדרישות כלשהן. תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Stingray,

אשמח להצעת מחיר למחשב שאני מעונין למכור בימים. זה בדיוק המחשב: http://www.amazon.com/Lenovo-ThinkPad-129126U-13-3-Notebook/dp/B00535BU38 כרגע מריץ לינוקס אבל ניתן להחליף. המפרט: Lenovo ThinkPad X1 (129126U) 13.3" LED Notebook - Core i5 i5-2520M 2.50GHz - 4G DDR3 320G HDD - Black תודה!

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. Started by Dror Katzir,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). kodi ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cod, fifa, pes -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. היי, לאחרונה קיבלתי מחשב נייד של dell דגם inspiron 3515. האם יש איזה דרך להגן על המחשב מפני גניבה בצורה שבמידה והמחשב נגנב אז לא יכולים לעשות איתו כלום? בנוסף אשמח לקבל כמה טיפים איך לשמור ולהאריך את חיי המחשב.

• 9 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים