ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)- ריבוי חלונות, יוטיוב.משחקים שיצאו ב2014 ושיצאו עכשיו ובעתיד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לדעתי 15 מספיק ועדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מעדיף מסך איכותי לפחות 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2.5 לדעתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לט…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 16K, פלוס מינוס, אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי תלת-מימד (סימולטורים, מירוצים, הרפתקאות), עריכת תמונה ווידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרשים מקלדת, עכבר ומסך 31" ומעלה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי כלל. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן לכולם מה שלומכם ? יש לי לפטופ של DELL מדגם XPS L501X OS = WIN 7 SP1 HOME כשאני נכנס לאתר ה support של DELL ולמדור ה drivers & downloads אני מגלה שיש לי 38 עדכוני דרייברים. המחשב יחסית חדש.בן 3 חודשים בסה"כ. השאלות שלי הן : 1-האם מומלץ / רצוי / חייב או לא משנה איך נקרא לזה להתקין את כולם ? 2-מהי הדרך המומלצת להתקנתם ? פשוט להוריד ולהתקין ? 3-האם זה לא יוצר התנגשויות עם הדרייברים הישנים שמותקנים נכון להיום על המחשב ? 4-האם עלי להסיר את הישנים לפני התקנת החדשים ? מה אתם ממליצים לי לעשות ובאיזו דרך ?! תודה רבה מראש לעונים. לילה טוב
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז לאחר שרכשתי מארז + ספק כח בקניה הקבוצתית שהתקיימה לפני 9 חודשים , והם עדיין אטומים באריזתם ללא שימוש בגלל העובדה שאני עדיין משתמש במחשב נייח (לא נייד) מהעבודה, התחלתי לחשוב שאולי היום כבר אפשר לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק להרצת משחקים כמו Battle Field 3 (מי יודע, אולי גם 4 שיצא בגרסת האלפא כבר), COD האחרון וכו'. במיוחד לאור העובדה שהליבות הגרפיות HD5000 ו-HD5200 במעבדי האסוול החדשים לא חלשות כלל, בלשון המעטה. בבית המחשב יחובר לתחנת עגינה + מקלדת ועכבר + מסך 22". כך המחשב יתפוס פחות מקום מצד אחד, ללא התפשרות בביצועים מצד שני. מה דעתכם ? האם אכן קיים נייד מספיק חזק כזה?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, הלפטופ הישן שלי ThinkPad T42 נדפק (מראה רק מסך שחור ובפוסט משמיע צליל ארוך ואחריו שנים קצרים) שלחתי אותו לבדיקה במעבדות לנובו בארץ והתשובה שקיבלתי היא שנדפק הכרטיס מסך וצריך להחליף את כל לוח האם מכיוון שהכרטיס מסך מובנה בלוח האם. הם דורשים 4000 ש"ח על התיקון וברור שבמחיר הזה לא שווה לתקן. בכל מקרה שוטטתי קצת ב Ebay ומצאתי אנשים שמוכרים רק לוח אם ל T42 במחיר יחסית זול של 80$ בערך, במחיר כזה לא איכפת לי לקחת את הסיכון ולנסות לתקן את הלפטופ בעצמי ומקסימום הלך הלפטופ. הבעיה היא שכרגע לא מצאתי אף אחד שמוכן לשלוח לארץ מישהו מכיר חנות בארץ או בחו"ל בה ניתן לרכוש לוח אם למחשב במחיר סביר (עם עדיפות לארץ)? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אשמח עם תעזור לי עם מפרט למחשב חדש אני רוצה כמה דברים בבסיס 1. מסך 19" (לדעתי LG 2MS ההוא) 2. ספק כוח Enermax 400W 400wELT חשוב לציין שהמחשב האומנם לא מיועד למשחקים כלל אבל אני רוצה להשאיר את האופציה פתוחה, אם אפשר, למרות שממש לא קריטי מצידי אפילו GF6200 יספיק לי אשמח לעזרה :-) חן.
-
- 39 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי לא מוגבל הכולל אינטרנט, סרטים ומשחקים ברמה גבוהה, שיחזיק כמה שנים ללא צורך בשדרוג ושיהיה שקט. אני לא מתכוון לבצע OC אך עדיף שתהיה אפשרות לעשות OC קל בעתיד. התקציב המקסימלי הוא 8000 ש"ח אך לא חייב להגיע אליו. מצורף מפרט שבניתי, מה דעתכם עליו? מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1072 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Intel BLKDH67CL Cold Lake ₪484 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CL כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB ₪435 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD1002FAEX זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪248 כמות: 1 http:…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רצ"ב מפרט נוכחי: LCD Monitor LG L227WTG eyboard Logitech Media Keyboard Elite Mouse Razer DeathAdder CPU Intel Core 2 Quad Q9550 (S775) - 2.83GHz 1333MHz 12MB Shared Cache 64bit Box CPU Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro Memory G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Motherboard Gigabyte GA-EP43-DS3L Intel Socket 775 ATX Graphics Board Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe DVD RW LG GSA-GH22L HDD Seagate ST3500320AS 500GB S-ATA 7200RPM 32MB Cache Chasis Thermaltake Xasier VI Power Supply Corsair CMPSU-550VXEU 550W לצערי הוא לא מריץ לי את Battlefield3 למשל בצורה טובה , MW3 , דווקא סוחב טוב. יש מצב לשדרג רק כרטיס מסך או שצריך שדרוג כללי? המלצות? תודה מראש.
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חברי לפורום שלום המחשב של עובד כמצופה, אבל הוא כבר ישן בצעתי לאורך השנים כל מיני שדרוגים כולל החלפת כונן SSB לאחרונה כרטיס המסך התקלקל ואני משתמש בכרטיס המסך שעל הלוח השאלה שלי למביני עניין וניסיון אם: אני מחליף לוח אם וגם, מעבד , זכרונות ואולי ספק האם מערכת ההפעלה WIN 10 ,תזהה את כל המערכות שהוחלפו ולא ידרש לפרמט ולהתקנה מחודשת כי יש לי על HD חומרים חיוניים, תוכנות אשמח לסיוע בברכה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט לפני הרכישה. https://www.tms.co.il/67741 תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב וצריך לקנות מחשב חדש ללימודים. בנוסף אני מחפש מחשב שמסוגל להריץ פיפא 16 טוב (המשחק היחיד שאני משחק בו) - חשוב לי שהוא יריץ אותו טוב גם בשנה-שנתיים הקרובות ולכן צריך כרטיס מסך נורמלי אני מתלבט בין שני הלפטופים האלו : http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=30105&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap - קל משקל , סוללה חזקה , כרטיס מסך טוב, מעבד חסכוני אך חלש יותר https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15061 - מעבד חזק, כרטיס מסך טוב, כבד יחסית ויקר האם ההבדל בין ה-GT940 ל-GTX960 משמעותי? שמתי לב שיש גם הבדל בין המעבדים התקציב שלי הוא די מוגבל ( 4500 ש"ח) והלפטופ השני…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף עד 3600-3800 אפשר גם לנצל הכול אם שינוי משמעותי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בכמה עשרות שקלים, אם יש שדרוג משמעותי בקצת יותר אז אשמח אם תציינו את שני המפרטים, עם ובלי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, נשפכו לחבר שלי מים על המחשב הנייד של LG.. הוא כיבה אותו ישר וניסה לייבש עם פן ואחרי איזה שעה הדליק שוב, והמסך שלו נהיה אפור אבל המחשב עולה. מה הוא צריך לעשות במקרה כזה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין ללקנות מחשב למשחקים + עבודה בסביבות ה6K שקל כולל מסך. קיבלתי את ההצעה הבאה: (המחירים כתתובים ליד החלקים והם בשקלים לא כולל מע"מ) לוח: Gygabyte GA-K8NMF-9 516.21NIS מעבד: AND 64 3500+ S939 1539.41NIS כ. מסך: Gygabyte PCX6600 256MD DDR2 806.58NIS זיכרון: Samsung/Hynix 512MB DDR 400 *2 (סה"ך ג'יגהבייט) 543NIS ד. קשיח: WD 80GB SATA-II 8mb 359.50NIS כונן: LG DVDROM 138.27NIS צורב: LG DVD-RW *16 (+/-) 476.54NIS פלופי: סוני 1.44 36.87NIS מארז: HEC ATX 400W 24pin 2fan 539.25NIS מקלדת + עכבר Logitec 124.44NIS רמקולים ג'נריים 24.65NIS מסך: LG Flatron 17" CRT 742025NIS תוכנות: Symantec norton internet security 2006 300NIS עלות: 5698 ש"ח. בהנחה שOC לא מעניין א…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב לצורכי עבודה,צפייה בסרטים וחיבור לlcd,משחקים,אינטרנט,תוכנות כבדות,מוזיקה, האם המחשב הזה מתאים לי Dell Inspiron 1564 Core i5 http://www.nanashops.co.il/a/ap.aspx?ai=59786 המחשב עולה 5000 ש"ח בנענע שופס אם יש משהו יותר טוב עד פחות או יותר באותו מחיר תמליצו לי בבקשה תודה מנחם
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי! אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך במידה והביצועים לא יפגעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הטווח הוא 8k עד 10k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לתכנות. כמה Visual Studio פועלים מבקביל + אימולטורים + VMware. בנוסף אני רוצה שמשחקים חדשים (2017+ יעבדו בצורה חלקה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). זהו מחשב פיתוח. Visual Studio ודברים דומים. שימוש יומיומי בצורה כבדה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K 17 -מהי הרז…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני ביימים אלה חושב לשדרג את המחשב השידרוג המתבקש הוא לכוון משחקים כבדים וביצועים זה מה שקיים: intel P4 3.0 Prescott Asus P4P800 Se Geil 512 MB pc3200 DDR (X2 Dual) Powercolor 9800 pro 128mb מה אתם ממליצים לשנות ? חשוב שלא יהיה צוור בקבוק לכן הכול חייב להיות תואם, התקציב הוא בין 3 ל5 K . תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לשדרג את המחשב נייד שלי לצורכי ניהול רשתות ואני צריך מחשב עם 8GB זיכרון לפחות! אענה תחילה על השאלון * מטרות המחשב? שימוש באופיס/משחקים אולי קצת-לא משהו קריטי/סרטים ואינטרנט * רזולוציית המסך? מה שיותר יותר טוב ושוב לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?שיהיה שטח של עכבר בגודל סביר * משקל רצוי?כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן כמה שיותר יותר טוב ואני מבין שבסוללה של 6 תאים 5 שעות זה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB סוג לא משנה * כונן אופטי?צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב200-500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 עדיפות לFULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב חלקית 4 7. האם …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן! התייעצתי פה לפני חצי שנה בערך לגבי רכישת נייד. מסיבות אישיות הקנייה נדחתה - ולכן מבקשת את המלצתכם בשנית (בהנחה שיצאו דגמים חדשים ושדגמים ישנים יותר - הוזלו ואולי אף נכנסו לתקציב). שימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה ותמונות (דיסק קשיח של 160 לפחות), שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו). מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר (עדיפות לטראקפוינט) נוחים ולא "מקפצים" (שימוש רב במחשב), מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן (בעיקר שימוש ביתי ובקרבת הבית). לא פוסלת קניית יד שנייה- אך גם לא יודעת מה צריך…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש: CORE 2 DUO 6600 עם זיכרון 2 X 1GB של KINGSTON וכונן קשיח 160GB SATA2 של WD עם לוח 965 של INTEL ועם כרטיס מסך 7600GS 256MB ועם מסך 17" של LG עם 4מילי ועם חיבור DVI. באייבורי נתנו לי 6000 ש"ח. שווה? האם אתם חושבים שעלי לשנות משהו במפרט? אני מחפש מחשב מתקדם טכנולוגית ושמספיק למשחקים לפחות לשנה הקרובה.
-
- 27 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני רוצה להעלות את השאלה הזו עקב התלבטויות רבות. מצד אחד עדיף מסך מאט שלא ישקף מנורות או עצמים אחרים. מצד שני, שמעתי על הרבה סטודנטים שאכן עושים שימוש במסך המגע ( לדבריהם זה לא סתם גימיק) כמו כתיבה עליו עם עט למשל.. בינתיים המחשבים המובילים לקניה הם: [h=1]מחשב נייד עם מסך מגע - Lenovo Flex (14 inch) 5940-2741 מחשב נייד Lenovo IdeaPad Z40-70 5942-7671[/h] אשמח לשמוע את דעתכם !
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני די בטוח שהנושא לא שייך לפורום הזה, אבל לא מצאתי פרום מתאים יותר במערכת. אני עומד לצאת לשנת שרות ולאחר מכן לשרות של שלוש שנים בצה"ל. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שילווה אותי בתקופה הזו בשביל לשמור על היכולות המוזיקליות שלי - אף לקדם אותן, וישרת אותי בעיקר בתחום המוזיקה... זאת אומרת, הקלטות, עיבוד סאונד וכו'... אני יודע שליעוד שכזה דרוש מחשב חזק ויעיל, וכמו שאתם רואים, מעבר לזה אני לא יודע הרבה. הייתי רוצה... 1. המלצות למחשבים ניידים שעונים על הדרישות שלי. 2. עצות וחוות דעת מאנשים שיש להם ניסיון עם מחשבים ניידים בתחום עריכת הסאונד והמוזיקה. 3. עזרה בהתמודדות עם חוסר הידע שלי בתחום. דברים רלוונטיים נוספים... שאני גם עוסק בעיצוב גרפי ואומנות, כך שאם המחשב יתאים גם לתחום …
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי היום ספק vx550w ומארז coolmaster cm 690 , יש לי 2 tb של wd וhd4870 אני רוצה לשדרג את המחשב . אני משתמש הרבה בפוטושופ משחק בכל המשחקים החדשים שיוצאים והדבר שאיטי על המערכת זה פתיחת קבצי ראר מפוצלים להרבה חלקים וזה לוקח 5 דקות לקובץ גדול. אני רוצה מחשב עם vertex 3 pro וsandy bridge , אני רוצה לדעת כמה יעלה לי מערכת עם לוח אם מתאים זכרונות מתאימים (שמעתי שיוצא sata 3 , אז מערכת שתתמוך בזה ,תודה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-