עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב ב1500 ללא תוכנות, ללא מסך, ללא מקלדת ועכבר. כן צריך שיהיה צורב. המחשב יהיה מחובר רק למסך טלוויזיה ולא למסך מחשב - האם זה ריאלי שיש במחיר הזה גם כרטיס מסך עם יציאת HDMI? הדבר הכי כבד שאני צריך שהוא יעשה זה ינגן בעתיד הרחוק סרטים ב1080P. האם זו בקשה מציאותית בטווח המחירים הזה? בחיפושיי באינטרנט נכנסתי לKSP שם יש להם מפרטים מומלצים. מצאתי שני מפרטים שנראים טוב מאוד, גם המארז יפה ויש צורב ולפי התאור גם כרטיס מסך עם יציאת HDMI. ______________________________________________________________________________________________ מעבדי אינטל Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וצפיה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת מכנית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין חשיבות לגודל, שלא יהיה מלא בלדים. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

3. Started by Globalization,

תקציב: 8,000 שקלים חריגה: ללא חריגה השימושים: גיימינג כבד וקצת סרטים האם אבצע אוברקלוקינג? לא חלקים שאין צורך לכלול במפרט? מערכת הפעלה נפח איחסון SSD/HDD: עד 1.5 TB גג ציוד היקפי נכלל בתקציב שיש צורך: מסך לניצול החומרה משום שיש לי מסך FHD. העדפות ספציפיות למארז: סירקולציית אוויר טובה, לא גדול, חלון צד ואשמח ללדים האם יש צורך בכונן דיסקים? לא, אנחנו ב 2020 חשיבה על שדרוג עתידי? לא יודע, סומך עליכם העדפה לחנות? רק מאילת, ההורים גרים שם. הערות: אם ניתן להכניס קירור מים (אם יש אפשרות וצורך), כנל RGB בזיכרונות וכרטיס מסך, זה יהיה מצויין. בנוסף - יש לי מערכת הפעלה, אין טעם לכלול במפרט.

4. Started by dsnapiri,

המחשב מיועד לדודה שלי, אישה בת כ-80. אין לה צורך בהוצאה משמעותית כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,500. מעוניין להוציא את המינימום הדרוש. אפשר לחרוג אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית חשוב, אבל המחשב לא יעבוד "קשה" אז מניח שלא צריך יותר מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …

5. Started by Levyshachar2,

תכננתי לקנות את המחשב הזה בקרוב ורציתי לדעת אם יש הצעות לשיפורים (אני לא מתכנן oc רציני עכשיו, אבל אולי oc קטן) 1 AMD ATHLON XP 2400 + FAN 1,260 ש"ח 1 EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 719 ש"ח 2 Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz 1,109 ש"ח 1 MAXTOR 80GB 8MB 7200RPM מוצר חדש 780 ש"ח 1 Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO 1,995 ש"ח 1 CD ASUS CD X 52 143 ש"ח 1 LG 40X12X40 Retail 343 ש"ח 1 PANOASONIC FLOPPY 1.44 52 ש"ח 1 COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB 355 ש"ח 1 Samsung 753S 867 ש"ח 1 Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler אספקה מיידית 134 ש"ח 1 Creative INSP…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by BoRiS.K,

לא צריך שהוא יכלול מסך,מיקלדת,עכבר,סידירום וצורב תודה לעוזרים זה בישביל חבר!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. אוקיי .... מה אני בעצם רוצה...דבר מאוד פשוט אני רוצה שמי שיכול לעשות את זה ברצינות יבנה לי מפרט של מחשב 64 ביט עכשיו מה שאני צריך זה בסך הכל מעבד,לוח ועם הזכרונות שונים מ-32 ביט אז גם זכרונות..כל השאר יש לי ומי שמביא מפרט שיתן גם אתרים או מספרי טלפון של המקומת שמנם אפשר להשיג את מה שהוא רשם תודה רבה רבה למי שעוזר

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by carnot,

בשעה טובה הגיע תקציב המחקר וצריך לקנות מחשב. המחשב ישמש להכל - עבודה משרדית, סימולציות, מחקר וכו' 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו בלב שקט ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולציות נומריות ב-MATLAB, תוכנות אלמנטים סופיים, שימוש משרדי למחקר (אופיס + חיפושים באינטרנט), תוכנות CAD (לא בתדירות אינטנסיבית) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הט…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. אורח יהב
    Started by אורח יהב,

היי אשמח לעזרה בבניית מפרט להלן הפרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך במידה והביצועים לא יפגעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו פרימר וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אשמח להמלצה של מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. Started by sam852,

היי לאחרונה קיבלתי מחשב ישן מאוד איטי שהמפרט שלו הוא: מעבד -intel pentium 4 2.4 GHz כרטיס מסך- nividia geforce 4 mx 440 withAGP8X ראם- 512 MB אני רוצה להחליף את המעבד, כרטיס המסך והראם ב: מעבד- intel core i7 960 3.2 GHz quad core (socket1366 כרטיס מסך- nividia directx 11 2 GB GTx650 ראם- DDR3 4 GB 1600 MHz השאלות שלי הן האם אני צריכה להחליף גם לוח אם? ולאיזה? איזה קירור יהיה עדיף עקב המעבד החזק? האם ספק כוח 300w יהיה מספיק לחלקים החדשים? תודה רבה לכל העונים (((:

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by HWmaniak,

i5 3570 3.4-3.8 Gigabyte H77-D3H Noctua U14S CPU Cooler MSI GT640 2GB Corsair XMS3 1600MHZ 4GBX2 Intel SSD 120GB 330 Series Seagate 1TB 7200 Antec PSU 400W NeoEco

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב ? וירטואליזציה וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, כבד\פרנסה. VMware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?RAM 5. …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום הגיע הזמן לשדרג את Dell inspiron 1520 התקציב הוא עד 5000 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס + Photoshop * גודל המסך? 17.3 כמה שיותר איכותי * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה, המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וUSB. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB כמה שיותר מהיר + אפשרות להוסיף SSD עבור מערכת הפעלה * כונן אופטי? לא רלוונטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב בינלאומית אבל אחריות לשל…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Nuker,

שלום, אשמח לקבל הערכה למחשב (נייד) הישן HP Pavilion dv6-1330ej. מפרט כאן ובנוסף פחות חשוב אך כיוון שלא נרכש בארץ אשמח לדעת את שוויו בשוק , Sony Vaio VPC-SE190X (נייד) מפרט: INTEL CORE i7-2640M @ 2.80 GHz 8.00 GB RAM 500GB HARD DRIVE 15.5" BD-ROM GPU:integrated intel hd 3000+ AMD Radeon 6630M 1gb

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by ag43,

בכמה למכור את המעבד ולוח האם שבמפרט שלי + 6 גיגה זכרון 1600.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. היי, מחפש מחשב נייד לפי הטופס: * מטרות המחשב? עיצוב גרפי, בעיקר עבודה עם פוטושופ ואילוסטריטור. דו מימד, ואם יש אפשרות, אופציה לתלת מימד. * גודל המסך? 15.6 מט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא כבד במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים עבודה ללא מטען. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD של לפחות 240GB. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 (אם אפשר בפחות אז מעדיף) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית. חשוב לי בעיקר האמינות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף שיהיה לפחות 14 אינטש 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …

18. Started by AR74590,

שלום, יש לי מחשב חזק אבל לוח אם ומעבד ישנים יחסית המחשב משנת 2010 ויש לי לוח אם p50 usb3 ומעבד i5 760 @2.8 GHz במחשב יש ספק סילבר 650W כרטיס מסך gtx970 windforce 3 שני כוננים קשיחים 850evo ssd 250gb ורגיל של 1Tb בנוסף יש כרטיס רשת של 1gb אשמח ללוח אם ומעבד חדשים עם מארז שקט יחסית (הקולר מאסטר שלי כבר עשה לי קצת חור בראש). מחיר אני מקווה לשמור את זה סביב ה 2000 לא צריך להשתגע בביצועים אם אפשר קצת זול יותר. תודה

19. היי, מאז העדכון בתוכנות אדובי, הנייד עייף ויגע. אי אפשר לדחות את זה - הגיע העת למחשב חדש ועוצמתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10,000 כולל הכל. אין אפשרות לחריגה, זה ממש מעל ומעבר ליכולותיי! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (פרמייר, אפטר), גרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין) וייתכן שגם תלת בהמשך. בלי משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. * מטרות המחשב : כתיבת עבודות גלישה באינטרנט צפיה בסרטים וסדרות ואולי גם קצת משחקים אם תצליחו למצוא משהו * גודל המסך?15.4-15 בערך אם צריך להתפשר אז אפשר עד 14 אינצ' * משקל רצוי?לא מפריע לי מצידי כל עוד פחות מ5 קילו לא מזיז לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בתקציב הזה אני חושב שזה לא הגיוני אבל סוללת שש תאים רגילה תספיק אם תצליחו גם 8 יתאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - יציאת DVI , לפחות 3-4 יציאות USB אם אפשר אולי שניה סוקטים לאוזניות אז יכול להיות נחמד אבל לא חובה * בלוטות? כן וכמובן רשת אלחוטית וחוטית בלי התקנים חיצוניים. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'גה ומעלה למרות שאם התקציב מאשר 250 יהיה שיפור גדול. * צורב DVD? כן אבל לא חובה אם זה בא על …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by big_vulva,

אהלן אני מחפש מפרט עבור מחשב להוריי , הם משתמשים בסיסיים - ברך כלל אינטרנט + אופיס + סרטים לא משחקים , אולי איזה משחק פשוט או שש-בש באינטרנט או FLASH כלשהו התקציב 2000-2200 , ללא מסך ! (מסך דק טוב יושג בדרך אחרת) מה שחשוב זה שיהיה תצוגה ברורה + אפשרות חיבור למסך דק אים לוח האם כולל כרטיס מסך עליו (בכלל האים יש עבור דרישות בסיסיות כאלו לוח אם הכולל כ.מסך עליו - שיתן תוצאות יפות ? ויתחבר למסך דק LCD ? ) תודה

• 35 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by T_C,

אני צריך הצעה למפרט מחשב נוסף דומה למפרט שביקשתי לא מזמן, שאותו אני מתכוון לקנות מזיגזג (וכן, רק מזיגזג). לא מתוכנן OC ולא משחקים כבדים, יותר שימושי אינטרנט, אופיס, עריכת וידאו (תמיכה ב-firewire חובה) ותוכנות שאני משתמש ללימודים (מאטלב, SAS ו-SPSS), ויריץ ויסטה אולטימט ללא בעיה. כמו מקודם, אני מבקש לא להציע לי מארזים של compucase. תודה.

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אז כמו שכתוב בכותרת המחיר הוא 5000 עם חריגה (לא מופרזת) וכמובן אם יצא זול יותר עוד יותר טוב... הצריכה הראשונית שלי מהמחשב הוא שהוא יהיה לי טוב לעריכות גראפיות ויעבוד לי טוב עם התוכנות: final cut pro; adobe premiere; adobe photoshop. ולאחר מכן אני גם רוצה שיעלו לי משחקים חדשים למה על המחשב הזה כבר שום משחק חדש לא עולה לי.... (כגון בלאק אנד וואייט 2 שכבר לא עולה לי...) חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק בלי תקיעות אני יודע שעדיף מאקינטוש אבל נורא יקר ואני די שונא את המערכות הפעלה שלהם אבל אני ישמח לכל תגובה.... וחשוב שיש לי כרגע מחשב לא רע שיכול להחליף כמה חלקים או להוסיף במקום לקנות הכל חדש- Mainboard : Asus P4S800MX Chipset : SiS 661FX Processor : Intel Pentium 4 @ 3000 MHz…

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by דובי770,

כמה אוכל לקבל על הלוח Asrock Z87 Fatal1ty killer? הלוח בן פחות משנה, עוד שנתיים אחריות. הלוח כמובן באריזה מקורית ושמור היטב. בנוסף, מה שווי זיכרון ראם 1X8GB DDR3 1600 וכן, מעבד i5-4670K?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by eyal177,

היי ליפני קצת פחות מחצי שנה קניתי מחשב שהיה אמור להיות שרת. לאחסון אתרים. אין לי שימוש בו והכל עדיין באחריות חדש רציתי לדעת כמה שווה הציוד הזה , אני בודק כדאיות האם כדאי למכור את זה או להשאיר ... תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים