עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Nirurshon,

היי. אני מחפש מחשב לחבר. השימושים העיקריים שלו הם אינטרנט, סרטי FHD, OFFICE וגם פיפא. חשוב לו שהמחשב ירוץ טוב ויהיה מהיר, גם בריבוי משימות ובמשחק פיפא. מצד שני אני לא יודע כמה הוא זקוק למסך FHD. אמרתי לו שכדאי מעבד מסדרת M, זיכרון מסך של לפחות 8GB וכונן קשיח 7200 RPM. אלה המחשבים שראיתי, זקוק לעזרה בבחירת מחשב בשבילו : 1. ASUS R510LB-XX173H http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24716&cf=zap 2. Lenovo ThinkPad Edge E540 20C6003VIV http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24483&cf=zap 3.Dell Vostro 3560 http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/vm-rd33-6764.htm או שכדאי להשקיע ל4000 ולהביא את זה : Asus N56VB http://fre.co.il/items/141686

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by buggy,

שלום ,יש ברשותי לפטופ של לנובו s10e ונשבר לי המסך שלו אני מעונין לתקן אותו . התקשרתי לאחת החברות לצורך קבלתת הצעת מחיר והסכום שנאמר לי הוא 1000 שקל! המחשב עצמו חדש עולה כככה,למישהו יש המלצות למעבדות פרטיות מאזור מרכז זולות ואמינות תודה.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by big_vulva,

אהלן אני מחפש מפרט עבור מחשב להוריי , הם משתמשים בסיסיים - ברך כלל אינטרנט + אופיס + סרטים לא משחקים , אולי איזה משחק פשוט או שש-בש באינטרנט או FLASH כלשהו התקציב 2000-2200 , ללא מסך ! (מסך דק טוב יושג בדרך אחרת) מה שחשוב זה שיהיה תצוגה ברורה + אפשרות חיבור למסך דק אים לוח האם כולל כרטיס מסך עליו (בכלל האים יש עבור דרישות בסיסיות כאלו לוח אם הכולל כ.מסך עליו - שיתן תוצאות יפות ? ויתחבר למסך דק LCD ? ) תודה

• 35 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. היי, קיבלתי מעבד I7 2600K ואני מעוניין לבנות מסביבו את המערכת הראשית שלי. צריך: מארז + ספק לפי התיאור הזה: בנוסף זקוק ללוח וזכרונות. (המעבד עצמו, כרטיס מסך, סטורג' וציוד היקפי כבר נמצאים אצלי \ ישלפו מהמחשב הנוכחי) או בקיצור, זקוק להצעות ל: מארז+ספק לוח+זכרונות (6 או 8 ג'יגה, מה שנכנס בתקציב מחברה איכותית\מוכרת) למערכת מבוססת 2600K בסה"כ עד 3500 ש"ח, ניתן לחרוג עד 4500 אם יש סיבה טובה. שקט חשוב מאד - 8-9 שימושים - power user כללי, כולל גיימינג המחשב משמש כמחשב מרכזי בדירה שלי הוא גם HTPC וגם מחשב רגיל לשימושים שוטפים. (מחובר לטלויזית LCD 32" ולמסך 20" רחב רגיל) אני לא נכנס לפרטים לגבי השימושים שוטפים ורזולוציות מהסיבה הפשוטה שכרטיס המסך כבר קיים והמעבד כבר קיים - אני ז…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אהלן אנשים לאחרונה רכשתי את הDELL VOSTRO 3450. מפרט: מעבד i5 2430 4.20GHZ כונן קשיח 500GB 7200RPM זיכרון 4GB DDR3 RAM שני מעבדים גראפיים - ONBOARD GPU - INTEL HD3000 ו RADEON 6630M 1GB מקלדת מוארת ועוד רכיבים שאינם רלוונטיים לבעייתי.. ביום השני להרצת המחשב לפתע נתקע המחשב - לא תקיעה של תוכנה, אלא HARDWARE FREEZE מוחלט - המקלדת, עכבר או שום רכיב אחר לא מגיבים והמסך קפוא. רק ריסט הוציא אותו מהמצב הזה. העניין הדליק לי נורות אדומות, אך בטרם רצתי לחנות ע"מ להחזיר את המחשב החלטתי שראוי לבדוק מה הבעיה. לאחר בדיקה של כמה ימים הבחנתי כי כאשר המחשב מחובר למטען, ופועל על המעבד הגראפי המובנה [האינטל] - הוא חם יותר, וכן אירעה תקיעה נוספת. כאשר עשיתי ריסט למחשב, הוא אוטומטית …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Levyshachar2,

תכננתי לקנות את המחשב הזה בקרוב ורציתי לדעת אם יש הצעות לשיפורים (אני לא מתכנן oc רציני עכשיו, אבל אולי oc קטן) 1 AMD ATHLON XP 2400 + FAN 1,260 ש"ח 1 EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 719 ש"ח 2 Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz 1,109 ש"ח 1 MAXTOR 80GB 8MB 7200RPM מוצר חדש 780 ש"ח 1 Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO 1,995 ש"ח 1 CD ASUS CD X 52 143 ש"ח 1 LG 40X12X40 Retail 343 ש"ח 1 PANOASONIC FLOPPY 1.44 52 ש"ח 1 COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB 355 ש"ח 1 Samsung 753S 867 ש"ח 1 Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler אספקה מיידית 134 ש"ח 1 Creative INSP…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. - Intel Pentium 4 2.66GHz 512K 533MHz - Gigabyte GA-SINXP1394(GA-8SQ800 Ultra2 - Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz x2 - WD 80GB 7200RPM 8 MB special version - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB - Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 - Teac DVD ROM X 16 - Antec TruePower 380 Watt - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 - VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 מה אתם אומרים ?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אהלן לכל מאן דבעי.. אס ככה. ישלי בערך 3500 שקל לשרוף על קניה של מחשב חדש שיחליף את הטרנטה הנוכחית. מצד שני (והנה הטוויסט!) טיפלתי בה לא רע, ככה שאני לא צריך כרטיס רשת, אני לא צריך הארדיסק או סי די רום, אני לא צריך צורב (ומן הסתם גם לא כונן תקליטונים, אבל זה ממילא גרושים), וגם לא מסך. אין לי צורך בכרטיס קול מיוחד. מעבר לזה, אני שלכם. אני זקוק קודם כל למארז חדש, לוח אם, מעבד, מאיץ גרפי, זיכרון, ספק כוח, ולאיש נחמד במעבדה שירכיב הכל ביחד. אין צורך במערכת הפעלה, או בהתקנה נוספת - את זה, בע"ה, אני אדע לעשות לבד. רוב תודות לעונים.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. או קיי אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל להשאר עם הכרטיס מסך הקיים שהוא GF 5200 בחרתי בתור לוח אם את ASUS P5GD1 Pro Intel 915P LGA 775 אבל גיליתי שאני צריך כרטיס מסך PCX חיפשתי בחנויות אבל גיליתי שאין הרבה PCX האם אתם יכולים לתת לי דגם של לוח אם שאני לא יצתרך PCX אלא PCIe ?? תודה רבה רבה לעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by gtilx,

שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב הכי חזק שאפשר בסכום של עד 7500 ש"ח (כולל מסך, ווינדוס 7, עכבר ומקלדת). המחשב מיועד בעיקר לצורכי תכנות ברמה גבוהה ויומיומית. בנוסף, המחשב מיועד למשחקי מחשב ברמה בינונית ולצפייה בסרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, אני רוצה את הכי טוב שניתן במחיר הזה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ברמה גבוהה, משחקי מחשב ברמה בינונית וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2010 בעיקר ותוכנות נלוות לצור…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by bimbim,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אפילו קרוב לטווח של 3000 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים- בינוני, עבודה משרדית רבה, תכנות - פרנסה, קידוד וידאו - בינוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse\Netbeans\Visual Studio (כבד מאוד, רצוי שהסימולטורים לניידים בעיקר יעבדו כמה שיותר מהר), Virtual Box- מזדמן\נמוך מאוד, virtualDub(תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty למיניהן, Battelfiled…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, קיימת המלצה לנייד, רצוי מסדרת לנובו, בעל יכולות גרפיקה גבוהות שמומלץ למטרות משחקים?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by sapartil,

יש לי מחשב קומודור 64K + הטייפ המקורי של קומדור + ג'וייסטיק ענק וחזק מאוד. המחשב בתוך האריזה המקורית מאז שקניתי אותו בשנות השמונים,הכל נבדק ותקין לחלוטין. כמה שווים שלושתם יחד ?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by haim855,

ארשום תמחשב שברשותי ..מה ניתן לקחת מימנוץץלמחשב החדש..אבקש בנוסף לקרוא תאשכול שלי טובו לענות על השאלות שהשאל כדי להגיע למחשב שלא אתחרט תודה מפרט מחשב שלי כיום: מעבד e8400 לוח אם p35 ds3l 6 גיגה ראם DDR2 800 כרטיס מסך: gtx560ti (אותו השאיר לבנתיים) לא רואה סיבה שלא ! ספק enermax liberty elt 500w (אממ ניתן להשאיר אותו? למיפרט שאפרט בהמשך או לקנות ספק חדש?) ארדיסק די חדש 1 טרה ..932GB Western Digital WDC WD10EARS-00MVWB0 ATA Device (SATA) גם אותו השאיר אין סיבה שלא! עכשיו למיפרט מחשב שאני רוצה לקנות..תנו חוות דעת להשאיר לתקן בחירה.. מעבד שברחתי Intel Core i5-4590 חוות דעת? לוח אם: MSI Z97-G43 LGA1150 (האמת שבחרתי אותו סתם כי הוא ניראה לי לעין..וגם בגלל רוב הת…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. היי אני לא עושה פרסומת לXiaomi air, אבל אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. תקציב עד 3000 שקל, לעיצוב, עריכת ווידאו ותכנות ונתקלתי במחשב הזה. http://www.gearbest.com/laptops/pp_421980.html?wid=4 הוא פשוט נראה לי הכי טוב בתקציב בפער, ונשים בצד את זה שהוא נראה מצוין. כל חיפוש שעשיתי על המחשב הזה בארץ הוביל רק לכתבות על ההשקה שלו. וחיפושים באנגלית מניב הרבה ביקורות טובות באנגלית, הבעיה היא שהרוב ממומן. בכללי אני נוטה תמיד יותר להאמין לביקורות בעברית.. לא בגלל השפה, אלה בגלל שאיכשהו בארץ זה עוד לא סופר דופר מסחרי כמו בחול. מה אתם אומרים? אפשר לקנות בראש שקט או שיש משהו שאני לא יודע? תודה

16. Started by davidsh12,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

17. Started by AgEnT_OrAnGe,

שלום לכולם, כידוע לפני כחודש התחדשתי בנייד DELL INSPIRION 1525. הנני מעוניין לחבר אותו לטלביזיה על מנת להקרין סרטים, לאחר בירור קטן איזה כבל עליי לקנות הסתבכתי קצת! יש לי יציאת S-VIDEO שבע פינים, איזה כבל עליי לרכוש? דהיינו איזה חיבור צריך להיות בנמצא בצד השני? אני מעדיף אם קיים כזה כבל שבצידו האחד S-VIDEO ובשני מתפצל לבננה של סאונד ווידיאו הכי נוח. יציאת SCART אין לי בטלביזה ויציאת RCI לדעתי קיימת אך מסורבל לחברה. ושאלה נוספת, לא הצלחתי להבין האם SVIDEO מוליך גם סאונד או שרק וידאו? תודה לכולם!

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Elishablue,

שלום ברשותי מחשב DELL INSPIRON 1300 עם המפרט הבא: מעבד:(Mobile Intel Celeron M 360J, 1400 MHz (14 x 100) זכרון:2GB DDR2-667 DDR2 SDRAM כרטיס מסך: (Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB דיסק קשיח :(FUJITSU MHV2040AH (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100 המחשב משמש אותי לגלישה באינטרנט, מיילים, וורד , וצפייה בסרטוני וידאו ( לא סרטים) המחשב עונה על צרכיי המועטים אבל אשמח לשפר את מהירותו . מכיוון שבפורום אני רואה הרבה המלצות על ssd ,שאלתי היא אם אני יכול (וכדאי) להחליף את דיסק הקשיח ב ssd? ושאלה נוספת: למה משמש חריץ ההרחבה הריק שמתחת לכרטיס הזכרון ? תודה מראש. אלישע

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. אהלן! התייעצתי פה לפני חצי שנה בערך לגבי רכישת נייד. מסיבות אישיות הקנייה נדחתה - ולכן מבקשת את המלצתכם בשנית (בהנחה שיצאו דגמים חדשים ושדגמים ישנים יותר - הוזלו ואולי אף נכנסו לתקציב). שימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה ותמונות (דיסק קשיח של 160 לפחות), שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו). מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר (עדיפות לטראקפוינט) נוחים ולא "מקפצים" (שימוש רב במחשב), מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן (בעיקר שימוש ביתי ובקרבת הבית). לא פוסלת קניית יד שנייה- אך גם לא יודעת מה צריך…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by dw3939,

המלצה למסך מחשב. גודל: "27-"23 שימושים: בעיקר משרדי. לא מיועד לגיימינג. מחיר: 500-1,000 ש"ח תודה!

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. אני קונה מחשב לבית, שימוש סטנדרטי, פלוס הרבה תמונות והרבה עריכה ב photoshop יש לי מחמחב הישן כרטיס גרפי nvida geforce gtx 1650 ו hard disk 3T וחשבתי להעביר אותם לחדש, האם הם יתאימו? האם כדאי? התלבטתי בין amd ל Intel ניסיתי לעשות מפרט ב ksp אבל אשמח לכל יעוץ הרכבה עצמית של מחשב נייח מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 7 5800X 3.8Ghz AM4 - Box 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus PRIME B450M-K II AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E,HDMI, VGA, DVI 1 זכרונות:זכרון למחשב Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz CL22 1 כונני SSD: כונן Kingston NV1 PCIe NVMe 3.0 x4 M.2 2280 500GB SSD SNVS/500G 1 מארזים: מארז מחשב כולל ספק Sohoo S610BS HTPC 500W צבע שחור מאווררים…

22. Started by mmm7,

שלום, בניתי איזה שהוא מפרט למחשב נייח גיימינג ב 4K אחרי קריאה בפורומים. ההתלבטות שלי היא בעיקר בלוח אם אם צריך משהו יותר טוב ובמארז שצריך להיות שקט כשהמחשב ב idle כי המחשב בחדר שינה. ( אולי צריך קירור למעבד אחר?) אם יש דברים נוספים שצריך לשנות אשמח לשמוע. תודה על העזרה! מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 880 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 322 זכרונות RAM: Corsair 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 VENGEANCE® LPX כמות: 1 - מחיר: ₪ 442 מארזים: Antec Case P7 Silent כמות: 1 - מחיר: ₪ 219 ספקי …

23. Started by stormme,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K, חריגה של עד 0.5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועריכה גרפית כמו פוטו שופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא מאוד קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

24. 1.לא אוכל לחרוג מ4 אלף 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב -משחקים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 22' * באיזה סוג משחקים תשחקו? מאמריקס ארמי עד קרייסיס * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עד כמה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי, כל ספק ומארז מחברה טובה יעשו את העבודה (יש לי ניסיון ככה שאני לא מדבר בתיאוריה) 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מ…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by BoRiS.K,

לא צריך שהוא יכלול מסך,מיקלדת,עכבר,סידירום וצורב תודה לעוזרים זה בישביל חבר!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים