ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
היי, אם תוכלו לתת לי חוות דעת על המפרט הבא. אם לפי דעתכם שווה לשדרג משהו (עד +250 שקל) אנא תגידו. בנוסף אם אפשר עצה על מסך מחשב למשחקים (עד 1000 ש"ח) מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 499 ₪ - MSI H170M PRO-VDH S1151 זכרון: 458 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh (כמות: 2) כרטיס מסך: 1520 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB 1076MHz Mini ITX דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III דיסק קשיח: 370 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty באנדל (מארז + ספק): 579 ₪ - * מבצע * - ZALMAN R1 Window + FSP Raider 650W 80+ Silver BUNDLE קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מאז העדכון בתוכנות אדובי, הנייד עייף ויגע. אי אפשר לדחות את זה - הגיע העת למחשב חדש ועוצמתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10,000 כולל הכל. אין אפשרות לחריגה, זה ממש מעל ומעבר ליכולותיי! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (פרמייר, אפטר), גרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין) וייתכן שגם תלת בהמשך. בלי משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 13 אינטש' שיכלול את הדברים הבאים: משקל: כ-2 ק"ג בממוצע (עדיף פחות...) כונן DVD מובנה (לא חיצוני) שיהיה יחסית דק (אני לא יודע לתת מספר מדיוק של ס"מ אבל דק כי אני טס הרבה לחו"ל והוא בתיק גב) אחריות לשנתיים מינימום חיי סוללה הארוכים ביותר למחשב בגודל זה מעבד חזק (מהיר שניתן להריץ עליו מספר יישומים במקביל) וכמובן רצוי שיהיה יפה אני לא כל-כך מבין בתחום ולכן פניתי לעזרתכם, אני מצאתי שני דגמים שנראו לי טוב: Dell Studio XPS 13 Asus F6V עכשיו, השאלה היא אם הם מתאימים לדרישותיי? אם כן, באיזה מהם לבחור ועם איזה מפרט? במידה ולא, על איזה מחשב הייתם ממליצים שעונה על דרישותיי? עקרונית אני חשבתי על תקציב של 7,500 ש"ח אבל אל תתייחסו אליו אם יש מחשב מצויין…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב גיימינג לילדים שיהיה עם RTX3080 ומפרט היקפי מתאים ראיתי הצעה די טובה של king-games ובניתי מחלקים בTMS שאלה כללית- מה עדיף i7-12700 או i9-9900 ? המחיר די דומה מעבד Intel Core i7-12700 Tray 25M Cache up to 4.90 GHZ קירור למעבד Antec A40 PRO לוח אם Gigabyte B660M Gaming DDR4 1.0 2.5GB LAN LGA1700 זכרון RAM CL16 CORSAIR DDR4 16GB 3000MHZ (8GB*2) אחסון Western Digital 1TB NVME Blue SN570 Gen3 x4 PCIe ספק כוח Gigabyte PSU 850W PFC Gold 80+ Modular GP-P850GM …
-
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לילה טוב אנשים ! יש לי את המחשב הזה : Q6600 (ללא אובר קלוק) + קירור של OCZ לוח אם ASUS P5ND 2 כרטיסי זכרון של GEIL 2 כרטיסי זכרון של CEON (סה"כ 8 ג'יגה) כונן קשיח 750 GB segate barcuda 7200 RPM כרטיס מסך 9800 GT עם 512 זכרון וכל זה מוחזק ע"י ספק ENERMAX 525W מודולרי את המחשב קניתי לפני משהו כמו 3 שנים. עד עכשיו אני מחובר עם מסך 22 אינץ' של פיליפס אבל אני מתכנן לעשות שינוי ביחידת דיור שלי ולעבור לטלויזיה 37 אינץ'. אני אחד שמאוד אוהב משחקי רשת וחשוב הFPS בנוסף, אני אוהב גם לערוך דברים (סרטונים, פוטושופ ואפילו קצת קיובס ואני הולך לקבל כרטיס קול מקצועי מתנה מחבר) בקיצור, אני צריך מחשב חזק ואחרי כמה זמן שלא הייתי עקבי שמתי לב שיצאו מלא כרטיסי מסך חדשים וכוננ…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל חשוב לציין שחשבתי כמה שיותר לקצץ בכסף אז ככה: מעבד אינטל Intel Core i3 2130 3.4Ghz s1155, 3MB, GPU Core, L3 Cache לוח אם Gigabyte H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 בעקרון אלה שלושת החלקים המכרזיים! שבחרתי! שווי שלהם 1370 שח! עכשיו לגבי ארדיסק יש לי חדש 1 טרה ששוי שלו כ 600 700 ! ארדיסק ברמה! אז אני לא צריך לקנות חדש! ספק שברשותי הוא..enrmax liberty 400w 30a 12 v חשבתי להשאיר אותו גם! כרטיס מסך חשבתי למצוא מציאה ויש ביד 2 ת6870 כמובן עם הוא יספיק לי לספק ולמחשב עצמו? אם כסף חסכתי כמה שיותר וזהו בעיקרון מה חסר צורב יש לי מיקלת עכבר…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין להחליף מספר רכיבים במחשב עקב BSoD והתיישנות מורגשת. אשמח לייעוץ. קצת רקע למי שמוכן להשקיע: ספויילר בשנת 2008, בימי SkyPC האגדיים הרכבתי לעצמי מפרט מבוסס i7 920. עד היום שדרגתי את רוב הרכיבים חוץ מלוח אם, מעבד וספק כוח. חייב לציין שגם היום המחשב עובד מעולה. הבעיה היא כנראה legacy drivers שווינדוס 10 מספק עבור הציוד הזה + התיישנות בעיקר של לוח האם וה-BIOS שלו. מרגיש shaky אפילו בצפייה ב-Twitch עם גוגל כרום (שהוא בעצמו לא ממש מציאה). אני מקבל מדי פעם BSoD בצורה די רנדומלית וללא Minidump או הודעת שגיאה ספציפית, אבל אחרי בדיקות קטלגתי את הבעיה כחומרתית או כדרייבר legacy בעייתי. ה…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניינת בעזרה במפרט לקניית מחשב לבן שלי,מחשב למשחקים ובעיקר משחקי רשת כמו FLYFF ,אין לי תקציב גדול משהו בסביבות 1500 - 2000 שקל.לא צריכה ציוד היקפי ולא מסך ולא מערכת הפעלה, אלא רק לדעת מה אני אמורה לחפש . אשמח לקבל מידע ..בברכה מימי.
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד איכותי, עד 7000 ש"ח (כמובן שרצוי פחות אם אפשרי) המחשב הוא לשימושי גרפיקה כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין חשוב לי שיהיה מעבד חזק וכמות זיכרון גדולה (זה בעיקר מה שחשוב לתוכנות הללו) מסך, רצוי להשאר בטווח ה14-16 אינץ כאשר ה15.4 נשמע לי הכי אופטימלי ביחס של גודל מול משקל. מצאתי את הנייד הזה של טושיבה שנראה לי מעולה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714001 איך טושיבה בכלליות? הם נחשבים טובים? יש איתם בעיות מיוחדות? יש עוד מחשבים בסגנון הזה שאתם ממליצים עליהם? תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איפה מוצאים מחשבים כאלה ? הצלחתי למצוא מעט מאוד דגמים עסקיים יקרים. קיימים גם מחשבים פשוטים יותר עם מסכים לא מבריקים ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חברים אני חייב עזרה, קניתי Dell XPS 13 חדש לפני חודש בארה"ב. I7 4500u 8GB RAM 256SSD Win 8.1 המחשב פועל מצויין כשהוא מחובר לחשמל, אבל ברגע שמנתקים אותו הוא פשוט נהיה איטי! אני מדבר איטי ברמה שיש לאג בזמן שאני מקליד. אותו דבר למשל שאני בוחר תיקיות על הדסקטופ עם החצים, הכל עם דיליי. ניסיתי כבר הכל - עדכון ביוס, שמתי על "ביצועים גבוהים", וגם שם שיניתי שהמעבד יפעל על מינימום 100 אחוז. אני כבר לא יודע מה לעשות. אשמח לעזרה!! תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי שני מפרטים שהייתי רוצה לשמוע עליהם חוות דעת. המפרטים הם הצעה מהעבודה ולטובת גלישה באינטרנט בעיקר ראשון: מחיר 2100 ש"ח LENOVO מחשב נייד דגם G550 2958-XDG * מעבד intel core duo T4500 מעבד כפול ליבה (2.3GHz) * זכרון של 2GB DDR3 1066 MHz * דיסק קשיח בקיבול SATA 5400RPM 320GB * מסך רחב 15.6 Widescreen + מצלמה מובנית * כונן DVD/RW * חיבור Wireless * 3 חיבורי USB 2.0 * סוללת 6 תאים * מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium * אחריות לשנה עם שירות איסוף והחזרה באתר הלקוח שני: מחיר 2435 ש"ח LENOVO מחשב נייד דגם G560 0679-9BG * מעבד intel core I3 350M מעבד כפול ליבה (2.26GHz) * זכרון של 2GB DDR3 1066 MHz * דיסק קשיח בקיבול SATA 5400RPM 250GB * מסך רחב 15.6 Widescre…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב מיני נייד מדגם HP 2230S, מסך 12 אינץ'. עדיפות ל-TMS/KSP/IVORY, תקציב לא משנה כרגע, שיהיה משהו זול ויעיל, כי המחשב נכבה מרב חום. תודה.
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני די NOOB אם אתם יכולים תבהירו לי בבקשה, אם נניח יש לי מעבד core 2 dou e6300, לוח אם עם צ'יפסט של אינטל 945 וכרטיס מסך של חברה כלשהיא של דגם X1900 עם 256mb על כרטיס המסך. איזה משלושת השדרוגים הבאים, לדעתכם, ישפיע הכי הרבה על שיפור במשחקים: * שדרוג מעבד ל e6600 *שדרוג לוח אם לצ'פסט 965 *שדרוג כרטיס מסך לאותו דגם רק עם זכרון 512mb תודה עריכה: תוקנו שגיעות כתיב
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום: לאחרונה התוודעתי לדבר החכם הזה שנקרא תחנת עגינה ואני רוצה לרכוש אחד כזה אבל לא יודע אם זה מתאים למחשב שלי. יש ברשותי מחשב בן 4 שנים (Toshiba satlitte.T130-10G) . הבנתי שתחנת עגינה צריכה תושבת שאליה היא יכולה להתחבר, או חיבור USB3. חיפשתי בנייד שלי ולא ראיתי שום תושבת מיוחדת לעניין, ולדעתי, חיבורי USB הם 2. השאלות שלי הן: 1. האם אוכל לחבר תחנת עגינה למחשב הנייד שלי? 2. איך ייעשה החיבור? באמצעות USB? או HDMI 3. איזה עוד חיבורים אצטרך לחבר למחשב, למרות תחנת העגינה, חוץ מה USB (כוח? רשת?) 4. האם אוכל לשמוע באמצעות רמקולים אינטגרליים שנמצאים במסך המחשב? 5. על מה צריך לשים לב שיהיו בתחנת עגינה? 6. איזה דגם מומלץ כדאי לרכ…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי! אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולהזמין חלק מהרכיבים מחול. ספציפית חשבתי על המפרט הזה: https://tms.co.il/builds/349028 בתוספת זכרון DDR5 ו-4070ti מאמזון. אשמח לשמוע דעות נוספות תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - כרגע WARZONE2 וHogwarts Legacy 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD, וכמו שכתבתי - גם כרטיס מסך וזכרון שזולים …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בודק את האופציה להשתמש בנייד עם תחנת עגינה, בתור מחשב שנועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה ביוטיוב (אין דרישה לרזולוציה גבוהה) הרעיון הוא להחליף את הנייח שעומד בסלון (לא HTPC) במחשב נייד שאפשר להזיז אותו ברחבי הבית, אך עדיין לאפשר עבודה נוחה ע"י חיבור למסך מקלדת ועכבר. חשוב שהחיבור יעשה בצורה נוחה כמו תחנת עגינה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהךן חברים אני מתכנן לקנות מחשב חדש, הרכבתי את המפרט הזה, אני סגור לגבי רוב הדברים חוץ מעל הלוח אם שאולי יש דגם אחר עדיף, על המארז והספק והקירור למעבד. מה דעתכם? מילאתי גם שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K כולל מסך. 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג ויצירת מוזיקה אלקרטרונית ברמה הביתית. מתכנן לשחק CSGO וגם בעתיד משחקים יותר חדשים וכבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, במסך 144HZ FREESYNC. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתכנן, אף פעם לא עשיתי ככה שאני מניח שברמה הדי בינ…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז לאחר שרכשתי מארז + ספק כח בקניה הקבוצתית שהתקיימה לפני 9 חודשים , והם עדיין אטומים באריזתם ללא שימוש בגלל העובדה שאני עדיין משתמש במחשב נייח (לא נייד) מהעבודה, התחלתי לחשוב שאולי היום כבר אפשר לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק להרצת משחקים כמו Battle Field 3 (מי יודע, אולי גם 4 שיצא בגרסת האלפא כבר), COD האחרון וכו'. במיוחד לאור העובדה שהליבות הגרפיות HD5000 ו-HD5200 במעבדי האסוול החדשים לא חלשות כלל, בלשון המעטה. בבית המחשב יחובר לתחנת עגינה + מקלדת ועכבר + מסך 22". כך המחשב יתפוס פחות מקום מצד אחד, ללא התפשרות בביצועים מצד שני. מה דעתכם ? האם אכן קיים נייד מספיק חזק כזה?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לשדרג כרטיס מסך בקרוב, המטרה היא בעתיד לקנות מסך שתומך 144HZ 1080P או 1440P מה שירגיש יותר פרקטי כדי להריץ משחקים בקצב רענון גבוה. התקציב גמיש בין 1000 ל 2000 ש"ח אך מחפש כמה שיותר bang for buck. המועמדים הטבעיים לפי איך שאני רואה את זה הם gtx 1060 וה- rx 480 ואולי 1070, השאלה אם הוא לא אובר קיל בשביל מה שאני רוצה. לא שולל כרטיסי יד שניה אבל אין הרבה ברמה גבוהה, 980ti יד שניה יכול להיות אופציה אם יהיה כזה. מה אומרים?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
תודה על המידע, אבל אני מעוניין לבנות מחשב לקולנוע ביתי שמבוסס על מעבד P-4 וכבמובן לוח מתאים. אשמח לקבל המלצה. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מודיע מראש, כי הדרישות שלי עלולות להיות מעט מבלבלות, אך אנסה להיות הכי ברור שאוכל. *תקציב: 3000 ש"ח (הקנייה מתבצעת באילת!!!) *מטרת המחשב: אוקיי, יש לו מטרה כפולה: אני מתחיל תואר במדעי המחשב ולכן אני מעוניין במחשב שיסייע לי בזמן תקופת הלימודים. לכאורה, אין לי צורך ביותר מ-i5, 4GB ושיהיה נוח וקל. למרות זאת, הגיע השעה גם להחליף את המחשב הנייח שלי שמלווה אותי משנת 2008, בנאמנות יתר יש לומר (acer). מכאן, שאני מחפש מחשב שישלב את שני העולמות הנ"ל. *גודל המסך: 14'' *רזולוציה: מיטבית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא ממש. * משקל רצוי: עד 2 קילו. קלים יותר יתקבלו בברכה. * העדפה לחברה: HP, Asus, Acer, Dell …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית,תכני HD. לצורך העניין נקנה על מנת לחזור לתקופת הגיימינג היפה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת,עכבר,משטח ענק לעכבר ולמקלדת,כסא גיימינג,מסך Dell AW3418DW ( ניתן לשינוי אך מאוד חשובה לי איכות המסך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, אשמח לקנות רק 2TB דיסק מכני. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בהכרח, רק אם אצטרך בעתיד על…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מפרט עבור מחשב להוריי , הם משתמשים בסיסיים - ברך כלל אינטרנט + אופיס + סרטים לא משחקים , אולי איזה משחק פשוט או שש-בש באינטרנט או FLASH כלשהו התקציב 2000-2200 , ללא מסך ! (מסך דק טוב יושג בדרך אחרת) מה שחשוב זה שיהיה תצוגה ברורה + אפשרות חיבור למסך דק אים לוח האם כולל כרטיס מסך עליו (בכלל האים יש עבור דרישות בסיסיות כאלו לוח אם הכולל כ.מסך עליו - שיתן תוצאות יפות ? ויתחבר למסך דק LCD ? ) תודה
-
- 35 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דגם מחיר כמות AMD ATHLON 64 3200+ BOX 1520 ¤ 1 ALBATRON K8X800 Pro 580 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 333MHZ 630 ¤ 2 WD 120/7200 SATA 8MB 580 ¤ 1 SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 256BIT 1385 ¤ 1 LITEON DVDX16 210 ¤ 1 LITEON 52X32X52 OEM+SW 215 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 A-top X-Blade Gaming Case 400W Blue 580 ¤ 1 מקלדת מולטימדיה 80 ¤ 1 CREATIVE Inspire 5.1 T5400 720 ¤ 1 דעות הערות ושיפורים למיניהם יתקבלו בברכה... אגב, ללא אוברקלוק! העכבר יצטרף מאוחר יותר 510 מחו"ל.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-