ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
היי, חבר צריך מחשב נייד, לא משנה איזה חברה, עם 3-5 שנות אחריות , עדיף בבית הלקוח מסך 17 אינצ, צריך שהמחשב יוכל לעמוד בעומס של תוכנות כמו autocad וזהו תקציב כרגע לא ידוע, רוצה לדעת טווח מחירים, הוא חשב על משהו בסביבות ה5K תודה
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
צריך עזרה במחשב עד 4K אני לא משחק משחקים כבדים מידי בעיקר Dota2 וcs:go משתמש בafter effects וSony Vegas לעריכת וידאו. אני רוצה שסיאס ירוץ הכי טוב שאפשר ביחס לתקציב תודה לעוזרים. (SSD) חשוב לי גם כן.
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
יש לי מחשב ממש ישן מכמעט לפני עשור, כך שאין טעם לשדרג בו חלקים מסויימים. אני צריך מחשב חזק ככל הניתן שייתן לי להריץ : * מכונה וירטואלית * תכנות בסביבות עבודה שונות * שיריץ הכל במקביל בלי תקיעות כולל מלא טאבים בדפדפן מה לא.. וזאת אגב נקודה מאוד חשובה, אני לא סובל שום תקיעות או זמן "לחשוב" במחשב. * אין צורך בכרטיס גרפי למשחקים. * שיהיה שקט. לגמרי. אני חשבתי ללכת בכיוון i7 , עם 16 גיגה ראם . אבל פה יש לי שתי התלבטויות : 1. האם ללכת על 4790 או על החדש 6700. הבנתי שההפרש בביצועים די זניח , אבל הליבה הגרפית משמעותית יותר חזקה. (זה אולי קריטי בשבילי מכיוון שלא יהיה כרטיס מסך חיצוני). בהקשר הזה, האם DDR4 באמת מהווה יתרון על DDR3 ? 2. רציתי משהו קומפקטי ככל הניתן. שאלה אם אני …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* התקציב: רצוי 3K, כמובן שעדיף למטה אך אם הדבר הכרחי ו\או חשוב אז אפשר טיפה למעלה (עד 3.5K). * מטרות המחשב: כל מה שהתואר דורש: מעבודות משרדיות עד תיכנות והרצת VMware (מערכת הפעלה מפוצלת). לא צריך למשחקים\סרטים\שמיעת מוזיקה, נטו ללימודים. * דרישות המסך? רצוי לא מסך גדול ואחד שלא מעייף את העיניים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רק שלא יהיה איזה מקלדת מזעזעת בקטע חריג. אשתמש בעכבר אלחוטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל. יהיה איתי הרבה על הגב ולרוב אין לי רכב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי כמה שיותר ארוך אך יותר חשוב לי המאפיינים האחרים. כמובן שאני לא רוצה שהזמן סוללה יהיה קצר מידי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי כלכך בין טרה לחצי * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד שישמש לגלישה בלבד ולעבודה עם וורד. התקציב הוא באזור ה 2500. גודל המסך לא כ"כ משנה, בגדול רוב הזמן הוא יהיה מחובר למסך חיצוני. משך אחריות רצוי שיהיה 3 שנים מלאות. כמו צריך שיגיע עם מערכת הפעלה (איני יודע אם ווינדוס 8.1 או 10). באפשרותי למשל לקנות דרך "חבר" את המחשב הבא, DELL INSPIRON בכ 2100 ש"ח. האם יש אופציות עדיפות? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מחפש לחבר נייד. משהו ברמה בינונית+ בתקציב של 3000-3500. ראיתי בשניידר דגם מסויים: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=5050&; נראה שיש בו כל מה שצריך (מעבד I5 דור 5, 8 גיגה זיכרון, יש כונן DVD וכונן קשיח של טרה). אני גם מחבב את החנות (קניתי משם פעמיים, אומנם אנשי המכירות שלהם בטלפון די גרועים אבל אם יודעים מה רוצים, המשלוח מהיר ויש מענה). הדבר היחיד שמטריד אותי זה שהנייד מגיע עם סוללה 4 תאים. זה נשמע לי מעט. יש דרך לדעת מה זה אומר בפועל? לכמה זמן זה יחזיק בשימוש עבודה (לא סרטים או משחקים)? יש הבדל מהותי בין 4 ל- 6 תאים? יש מחשב אחר עם מפרט דומה עם סוללת 6 תאים שאתם מכירים? תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לנובו חושפת את סדרת היוגה החדשה שלה, ה-900, שכוללת דגם מעודכן לקטגורית הניידים ההיברידיים עם עוצמה משופרת בהחלט, משקל נמוך יותר ושידרוגים נוספים לכתבה: http://hwzone.co.il/לנובו-עושה-יוגה-הכירו-את-סדרת-ה-900-החדשה/
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שוקל לרכוש את המחשב הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17082 חיפשתי ביקורות ברשת ובכלל לא מצאתי את המפרט הזה באתר של לנובו ובכלל יש עוד כמה דגמים שלא מופיעים יש מצב שיש דגמים שמגיעים לארץ ולא מופיעים באתר של לנובו העולמי? סה"כ המפרט של המחשב נראה אחלה יחסית למחיר, אבל איך זה שאין שום ביקורת עליו ברשת?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מדוע אין יבוא רשמי של הדגמים האלו לארץ? ניתן למצוא רק ייבוא מקביל שיקר בעשרות אחוזים מהמחיר היקר ממילא(ולxpsאין את הדגם החדש יותר שיצא לפני שבועיים וקצת). ומה ניתן לעשות? אני יודע שאפשר לפנות לחברות כמו באג או אייבורי והן יכולות לעשות יבוא אישי אך גם הוא כנראה יהיה יקר מאוד.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאוד שלא לחרוג בכלל, אפשר עד 500 ש"ח אם קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית על פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך, עדיף בגודל 24 אינץ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן …
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
שלום לכולם, קרובים מגיעים אליי מגרמניה בקרוב ובדיוק שקלתי לרכוש מחשב נייד. האם מחשב נייד בגרמניה יעלה פחות? הסתכלתי קצת על המחירים בamazon.de והם נראו די זהים לארץ... האם זה המצב או שלא הסתכלתי במקום הנכון? אשמח אם כל מי שיודע משהו, אפילו המידע הכי קטן יגיד כי זה קצת דחוף לי... תודה מראש לכולם!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי דיסק מקורי של ווינדוס 7 אני לא מצליח להיכנס לביוס במחשב נייד חדש שקניתי היום לחצתי על כל המקשים החל מ f1 ועד f12 אף אחד מהמקשים לא הביא אותי לביוס, מי שמכיר את הבעיה תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ששוקל פחות מ2 קילו עם מסך 13 אינץ לשימושים משרדיים. חשוב לי שיהיה לו הארד דיסק ssd ואחריות שתקפה גם בארץ. אשמח לקבל מכם המלצה או שתיים. תודה
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום החלפתי לאחרונה לוח אם ומארז ורציתי למכור את השניים אז ככה: מארז: antec 902 v3 לוח אם: Gigabyte GA-Z87-HD3 שניהם עובדים כמו שצריך והם נקיים והכל מעולה איתם! אשמח לקבל הצעת מחיר לכל מוצר בנפרד וכמה אפשר למכור את שניהם ביחד תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , מחפש מחשב עבור חמי , שימוש משרדי בלבד , מחשב שיחזיק באיזור ה 4-5 שנים ללא שדרוג וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכ…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתבלט בין שני מחשבים לעבודה ביתית, בעיקר גלישה באינטרנט + פלוס כמה תוכנות משרדיות. המחשב הראשון הוא Dell Inspiron 3847 http://www.newpc.co.il/items/636454 המחשב השני הוא Lenovo ThinkCentre EDGE 73 http://www.newpc.co.il/items/647856 בהתחלה רציתי לקנות את הDell כי יש לי ניסיון טוב עם עם מחשבים של דל, אבל שהתקשרתי לחברה, הנציג המליץ לי בחום על הLenovo ואמר שהוא ממש תחנת עבודה. בכ״מ אני מתכנן להוסיף 4GB RAM בנוסף ל4 הקיימים. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
שלום חברים ותודה מראש. המחשב הנייח שלי בבית נקנה לפני כמה שנים עבור צפיה בוידאו, אינטרנט ושימוש בתכנות פשוטות. מאז הפכתי למתכנת והמחשב שלי כבר לא מגיב בצורה חברית כשיש עליו 3 סביבות פיתוח, מחשב וירטואלי אחד של UNIX ושרת DB. אז אני מניח שהגיע הזמן לשדרג אותו, אבל אני מממש לא מבין בחומרה ואין לי שמץ מה אני צריך. בקצרה מה שאני כן יודע שאני צריך זה כך: [*=right]מעבד i7 (כי הפער במחיר מi5 לא כל כך גדול וכנראה שככל שיעבור הזמן, הוא פחות יתמודד עם צרכי) [*=right]8 ג'יגה RAM לפחות. לא יודע אם ללכת על 16... [*=right]אני רוצה SSD על איזה 128 ג'יגה כדי שאוכל לשים בו כל תוכנה קצת כבדה שיש לי בשימוש יומיומי. (128 יספיק, נכון?) …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אני ירוק כאן אז שלום לכולם! אני עובד על תוכנה שמנתחת סטטיסטיקה של גרפים - לא משנה... כיום אני משתמש במחשב נייד cor i3 4 גיגה רם בן 4 שמזדחל לו והשאלה מה לקנות/לעשות. לעת עתה אני עובד עם mysql עם לוקל-הוסט של easy-php ולא נראה שאני עובר לdb אחר בזמן הקרוב. כשפת התוכנה אני עובד עם php בשביל הנוחיות... בעקרון המערכת מבצעת אלגוריטמיקה לא כבדה אבל היא עושה זאת על הרבה מאוד נתונים (טבלת הבסיס עליה מתבצעים החישובים שוקלת כג'יגה) והשליפות הם די כבדות. המערכת מבצעת עדכון מדי חודש כשבעצם היא שואבת נתונים חדשים לגמרי ומבצעת עליהם את אותם הפעולות. כיום כשאני מריץ את העידכון זה לוקח כיום-יומיים!!! כשאני בודק איזה משאבים המערכת צורכת בעיקר אז הcpu מראה על צריכה של מעל 95% כל …
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אם כן, אשמח לדעת איזה דגם בדיוק והאם מרוצים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, צריך את עזרתכם בהערכת מחיר לכרטיס שבכותרת. הכרטיס נרכש כשבוע ימים לפני צאת המשחק BF3 באוקטובר 2011, כלומר בול 4 שנים עברו. הכרטיס מעולם לא עבר OC. עבד עם עוד כרטיס תאום במערך SLI עד לפני כמה ימים. אם זה משמעותי ועוזר למכירה: 1. הכרטיס עבר ניקוי עם לחץ אויר כל חודש(ביחד עם כל המחשב). 2. ייתכן ועדיין יש את הקופסא המקורית. מודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך לקנות מחשב נייד בתקציב של 2500 גג. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תואר ראשון+עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 ומעלה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה לכתיבה , מקשים מוארים נראה לי גם. * משקל רצוי? 1.5 קילו עד 2.5 קילו * האם נדרש …
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 15000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה חישובית אינטנסיבית הכוללת חישוביים מקביליים (CPU וGPU) הדורשים זיכרון רב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם י…
-
- 0 תגובות
- 871 צפיות
-
-
היי , המחשב הנוכחי שלי Operating System Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 CPU AMD Phenom II X4 925 49 °C Deneb 45nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24) Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA785GMT-UD2H (Socket M2) 36 °C Graphics SyncMaster (1920x1080@60Hz) SMEX2220 (1920x1080@60Hz) 2048MB ATI AMD Radeon R9 200 Series (Sapphire/PCPartner) 34 °C Storage 465GB SAMSUNG HD502HJ ATA Device (SATA) 34 °C 1863GB Western Digital WD Ext HDD 1021 USB Device (USB (SATA)) 34 °C Optical Drives EREH A7WHIJC SCSI CdRom Device HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device Audio AMD High Definition Audio Device עד היום הוא הספיק לצרכים שלי , אבל לפי הבנתי …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט ואופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 16 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)כמה שיותר גבוה יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיוכל לעבוד במשך 4 שעות ללא מטען * האם יש צורך ב…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבוע טוב! הינה עברו שלוש וחצי שנים ואני שוב פה מבקש עזרה. פתחתי פוסט בפורום מסכים לגבי הרלוונטיות של המסך שלי האם הוא מתאים למחשב, נרשם לי שם שכן (למקרה שמישהו לא מסכים אשמח לשמוע): DELL U2312HM 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, העדפה היא לא להגיע למחיר הזה אך אם יש קפיצת מדרגה אני מוכן לשלם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך למקרה שזה לא מספיק אך אותה הערה משורה מעל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים והורדות, אני לא צופה במחשב רק מוריד דרכו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).שום תוכנות ב…
-
- 0 תגובות
- 775 צפיות
-