עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הכנתי מפרט מחשב ואני צריך את חוות דעתכם עליו. המחשב מיועד לאחי שנשרף לו המחשב השבוע (גם ככה הוא לא היה משהו - פנטיום 3 500 מ"ה) הצרכים העיקריים הם גלישה (1.5) , אופיס פה ושם , העברת תמונות ממצלמה דיגטלית ותוכנות מסרים. המחשב לא מיועד למשחקים או דברים שמעמיסים על המערכת. התקציב הוא 2000 ש"ח עם חריגה (אבל ממש קטנה). אין צורך בציוד עיקפי (מסך,מקלדת,עכבר,רמקולים...) ובכוננים (תקליטורים ודיסקטים) בנתיים הרכבתי מפרט בעזרת מדור המפרטים באתר - מה דעתכם?: הכנתי את המפרט בלוג'יק פיסי. בבקשה תגידו מה כדאי לשנות. (-) המארז בא עם ספק? אם כן אז אל תחשיבו את הספק ששמתי. (-) בקשר למארז אני לא בטוח כלכך, איך הוא? (-) האם הספק של המארז יספיק בשביל המערכת? ויש לי עוד שאלה קטנ…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום לכולם ברצוני לברר האם יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך או להוסיף אחד חדש חזק למחשב הנ"ל כדי להריץ טיפה יותר משחקים טובים מחשב נייד Fujitsu Lifebook דגם AH530-5 מעבד : Intel® Core™ i3-350M processor 2.26 GHz, 3 MB מערכת הפעלה: Windows home premium זיכרון ראשי 4GB DDR3 1066 MHz PC3-8500 כונן קשיח HDD SATA 500GB 5.4k צורב DVD Super multi reader/writer מסך 15,6" Glare 16:9 WXGA (1366 x 768) LED Backlight מצלמה מובנית 1.3 MP כרטיס גרפי Intel® HD Graphics up to 1695 MB אלחוטי WLAN b/g/n, Bluetooth V2.1 סוללה 6 תאים עד 3 שעות עבודה תודה לעונים המשך יום טוב אלירן

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  3. שלום.אני טס לארה"ב בספטמבר ואני רוצה לקנות שם כמה רכיבים למחשב חדש. אני אקנה שם כל רכיב שיצא לי משתלם מהמפרט שתרכיבו לי, ושנכנס לי בתיק 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני קונה בארה"ב אז זה יצא לי יותר זול (לא הייתי מוציא 8 ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8000 זה לכשעצמו חריגה :\ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BF3 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by eitanbts,

הרכבתי כאן מיפרט בIQPC של מחשב כולל מסך השימוש הוא לא למשחקים כבדים בכלל - אלא קלילים + הרבה אינטרנט וסרטים יש כאן שתי קונפיגורציות : אינטל מול AMD 1. מה דעתכם 2. האם AMD עדיין בטוחים ובועטים...ואיןו איתם בעיות או מיגבלות תודה מראש לכל מי שעונה מיפרט אינטל מסך: [..] SAMSUNG LCD 21.5" BX2235 LED 2ms DVI WIDE - זמין במלאי ₪773 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - BOX ₪602 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H67M-UD2H-B3 ₪558 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪239 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪105 מארז: [..] JSP-TECH K-110A + EZCOOL 400W PSU - זמין במלאי ₪262 סט מקלדת ועכבר: [..] LOGITECH WIRELESS DESKTOP 2.4GH…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by koplov,

שלום, מישהו מכיר חנות טובה לקניית מחשב נייד באילת? האם זה משתלם יותר מקנייה באחת מהחנויות האינטרנטיות? תודה, גיא.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by nircohen,

אהלן זה המפרט של המחשב הנוכחי : CPU QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz) Motherboard Name Gigabyte GA-P35-DS3 4 gb ram crossair & kingstone Video Adapter NVIDIA GeForce GT 630 (2 GB) בבקשה אני מעוניין שהמחשב ישתפר אך אני לא מצפה שיהיה מין הטובים שבשוק, שיצליח להריץ משחקים ברמת מדיום לא יותר מזה. אשמח גם לכל חלק שצריך להחליף למספר אלטרנטיביות וסיכום כמה זה אמור לעלות , תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K ניתן לחרוג, אך העדיפות היא לחסוך אם אפשר. 2. מה שמושי המחשב? עמדת ניטור למערכת ייעודית, עמדה שרצה 24 שעות. העבודה דורשת למעלה מ20 טאבים בכרום פתוחים בו זמנית + מספר סקריפטים שרצים ברקע אחת לכמה זמן ותופסים משאבי זכרון בעיקר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שיהיה שקט? 7, עדיפות לנסות ולשמור על השקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 8. האם ישנה העדפה היכן לרכוש את המחשב? לא. אזור תל אביב- הרצליה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב, במהלך השבועיים הקרובים. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? רק שידע להתמודד עם העומס המופעל עליו בו זמנית ושלא יישחק מהר. 11. האם חשוב לשמור על …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by igalkop,

אשמח להתייחסות למפרט שהרכבתי (לבד 🙄) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 בעקרון זה הכי הרבה שאני מוכן להשקיע. אם תהיה סיבה לחרוג, אשקול בחיוב חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד לתכנות. בעיקר עם JAVA ב IntelliJ . כמו כן מיועד להרצת database מקומי (למשל MySql). כמו כן צריך להיות מספיק חזק להריץ מכונות וירטואליות וקונטיינרים (docker). המחשב לא מיועד כרגע למשחקים אבל אני לא רוצה לחסום אפשרות למשחקים באופן מוחלט, ע"י רכישת כרטיס מסך פשוט מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בצי…

9. היי, אני מחפש לקנות לפטופ בתקציב של כ4500 ש"ח . אני בעיקר מתלבט בין השלושה האלה: אחד של טושיבה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKL655113 שני של DELL INSPIRE 5010 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10937 שלישי THINKPAD Edge 15 של לנובו: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11130 חשוב לי בעיקר: - איכות בנייה וחומרים - מקלדת נוחה - מסך איכותי - כרטיס מסך טוב שיצליח להריץ משחקים חדשים בהגדרות סבירות (סביר =הגדרות MED). תודה.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. קודם כל הערה כללית: אם חשבתם לקנות מחשב נייד של סוני - אל תעשו את זה. לא ראיתי מעולם תמיכה כל כך גרועה במחשבים מבחינת מידע והורדות. אני רגיל לדל, HP, לנובו וזה הבדל של שמים וארץ. מסתבר שאפילו מדריכי החלפת רכיבים במחשב הם סודיים בסוני. שלא לדבר על הורדות שגם הן בבלגן אחד גדול. בכל מקרה, המחשב הגיע עם ויסטה והתקנתי עליו התקנה נקיה של 7. הכל עובד סביר למעט מקשי ה FN שכוללים את האופציות כמו שינוי בהירות וכו'. ניסיתי כל מיני הורדות אבל אין שום עזרה. מישהו מכיר אולי את הדגם או דגם דומה ויודע איך לפתור את זה?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by boy toy,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD NVME 2280 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מ…

12. Started by mic3mic4,

הי. אשמח לדעתכם בנוגע למפרט הבא. הצרכים: מחשב לתלת מימד בעיקר - גם סוליד וגם מקס. גם עבודות גרפיות ועריכה. בקיצור, צריכה מחשב חזק ויציב. תודה!! מעבד: Intel Core i7-10700F 8 cores 16 Threads 10th Gen CPU - 2.9 GHz - Max Turbo Frequency 4.8 GHz - No GPU Included - Socket LGA1200 - 14nm - 16MB cache - 65W TDP - Tray - (Comet Lake-S Series) לוח אם ASUS H470 - LGA1200 10th Gen Intel - 4x DDR4 128GB 2666MHz - DisplayPort - HDMI - 5x SATA - 2x M.2 - RAID - 13x USB - 4x Fan - 3x PCIe 3.0 x1 - 1x PCIe 3.0 x4 - 2x RGB - 1x ARGB – ATX זכרון: 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 CL16-18-18 1.35v - Fury Series - HX432C16FB4K2/32 כרטיס מסך …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by ykg,

השימוש של המחשב יהיה מיילים\וורד\מצגות. בגדול שיריץ ווינדוס חדש (7\10) וורד ודפדפן בצורה טובה. לא משחקים גרפיקה או חולות רעות אחרות. מסך קטן - עד 12" כמה שיותר קל, עם זאת סוללה כמה שיותר חזקה - אני יודע שאלו דברים מנוגדים אבל אולי אתם מכירים משהו שהוא מאוזן. רשמתי 2000 בכותרת כי אני לא יודע כמה יעלה משהו שמתאים, אבל הדרישה היא למחשב פשוט וזול לצרכים משרדיים פשוטים ובסיסיים. אשמח שיעלה כמה שפחות

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, אלא אם הזול יותר הוא טוב יותר או זהה ביכולות... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאד שלא, אבל אם ההבדל הוא שמיים וארץ אני אשמח להצעות כמובן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, לימודים (מכל הסוגים, אולי גם עבודה עם כלים מסויימים לדיבאגינג או דיסאסמבלי...), קצת ויראוטליזציה כנראה ולא חושב שהרבה יותר מזה, מבחינתי סרטים וכאלה לא ממש חשובים, ובטח לא משחקים. חשוב לציין שבמידת הצורך אני אחבר מסך נוסף(לנוחות העבודה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמו שאמ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by saarxee,

מחשב מיני נייד מדגם HP 2230S, מסך 12 אינץ'. עדיפות ל-TMS/KSP/IVORY, תקציב לא משנה כרגע, שיהיה משהו זול ויעיל, כי המחשב נכבה מרב חום. תודה.

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by zolder,

מה אתם אומרים על המפרט הבא AMD Athlon XP 2500 Mobil Thermalright SP97 for AMD Vantec Tornado 92MM Case Fan ABIT NF7-SL ver 2.0 Mushkin 512MB Dual Pack (2x256MB) PC3200 222 Special SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI Maxtor 80GB-8MB-7200RPM S-ATA Antec TruePower 430 Watt CHIEFTEC MIDI TOWER AH-01SL LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive LITEON X16 DVD NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE ArcticSilver 5 3gram בקשר לזיכרונות אני יודע שעדיף סטיק אחד של 512MB אבל אותם כבר יש לי אז כמו שאומרים - זה מה יש - ועם זה ננצח.

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Donniel,

היי, מחפש לוח אם + מעבד + זיכרון + מאוורר - את המקסימום שאפשר להשיג תמורת כ1200 שח. אני אסכים להוציא 1500 שח על הכל אם זה יכלול גם כונן SSD עבור הווינדוס והאופיס שלי. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 1.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב אינטרנט ואופיס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום לכל המשתמשים היקרים, למפרט הבא, איזה ספק אתם חושבים שצריך: מעבד: E6600 [יהיה המהרה עד ל-3.5GHz] גוף קירור: ZALMAN CNPS9500 לוח אם: eVGA 122-CK-NF68-AR (עם: NVIDIA nForce 680i SLI ATX) זיכרון עבודה: Corsair TWIN2X2048-6400C4PRO 2GB Kit DDR2-800 XMS2-6400 ProSeries 2 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar RE2 WD4000YR 400GB 7200 RPM [מערך Raid0] 2 כרטיסי מסך: Nvidia GeForce 8800GTX [מערך SLi] מארז: COOLER MASTER Stacker 830 או Gigabyte Aurora 530 עכשיו יש לי שאלה, כמה Watt לדעתכם צריך מחשב כזה ? אני מתלבט בין שתי הספקים הבאים: הראשון: Tagan TG800-U25 ATX12V/ EPS12V 800W Power Supply 100 קישור: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?item=N82E16817811004 השני: OCZ Game…

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אני מחפש מחשב נייד ממוצע(שיכול לעשות את העבודה בלי בעיות) מה אתם ממליצים?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אולי זה יותר מידי כסף לבזבז על מחשב חדש ואולי זה לא הזמן הנכון לקנות מחשב חדש אבל בואו נראה מה יצא לנו!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. ממה שהבנתי כדאי מפרט מבוסס i7 - אבל אני אשמח מאוד עם מישהו מכיר את המעבדים של AMD ויכול להמליץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת אנימציה של Adobe, חוץ מזה שימוש ביתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אשמח להמלצה על מסך 22-24" עם value-for-money טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחדת. 6. האם מתוכנן אוברק…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by yeya,

שלום רב אני מנסה לבנות מפרט למחשב ביתי לשימוש כללי ועריכה (Photoshop Premiere) 1. התקציב הוא 3500 - 4000. עבודה כללית שימוש בסיסי, עריכת תמונות, רנדורי וידאו, קצת משחקים (משחקים במקום האחרון) 3. ללא ציוד היקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים 6. השקט חשוב ברמה 8 מתוך 10, אני רוצה לישון לידו כשהוא דלוק 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה ואין צורך בהרכבת המחשב 9. חנות מועדפת - סקיי פי סי SkyPC.co.il האם יש עניין כשמדובר בפרמייר לקחת כרטיס מסך בעל שזכרון 1GB או שלא ארגיש הבדל בין 512 ל 1 GB? אין לי מושג איזה ספק מומלץ למערכת כזאת מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪894 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3 ₪683 כמות:1 http://w…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. דודה שלי צריכה מפרט למחשב. גם למשחקים (ברמה של THIEF החדש או DX:IW) כמו כן גם לישומי גרפיקה, אבל לא כבדים. מה דעתכם על המפרט הבא?: מעבד: AMD Athlon64 3000+ 64bit 2000MHz, 512kb 1600MHz HTB כונן קשיח: WD 160GB 7200RPM 8MB רמקולים: Creative Inspire 5200 (5.1) black כונן DVD: LG 16x48 הפרטים האלה די בטוחים ההתלבטות היא: לוח אם: בין Epox 8KDA3J שקראתי עליו פה הרבה המלצות ל-Abit AV8 Via K8T800 Pro 939 (שכמו שאפשר להבין מגיע עם סוקט 939) מארז: בין Antec SLK2650-BQE Mid Tower (ספק כוח יהיה Antec TruePower 430 Watt) ל- COMPUCASE CI-6920 400w ATX (Black & Blue) TOWER CASE זכרון: 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz או האים עדיף להשקיע ב- OCZ 512MB E…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Majh,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב לניתוחי תמונה במחיר שלא יעלה על 6-7000 שח, זה ריאלי? מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-7000 שח, חריגה קלה אם זה משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עיבודי תמונות כבדות בתלת מימד Harmony High-Content Imaging and Analysis Software 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים פשוטים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט יחסית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

25. שלום אני מעוניין במחשב חדש, התקציב הוא 3,500 ש''ח, בלי מסך וציוד היקפי. כבר למעלה משנתיים שלא שיחקתי בכלום, ובעבר דווקא הייתי גיימר כבד, ואני רוצה לחזור לזה היום, כבר לא צריך לקנות מחשב ב6000 ש''ח כדי להריץ את המשחקים הכי חדשים, אפשר להסתפק ב3,500, לא? בכל מקרה, חשוב לי שיהיה 4 GB זיכרון, טמפרטורות נמוכות ושקט ברמה 9. לא מתכוון לעשות OC. תודה

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים