ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
רוצה לקנות מחשב חדש בשווי 3.5K עד 4K שמיועד ברובו לגיימינג,ומבקש מפרט טוב בשביל שלא יהיו לאגים וכ"ו 1. מה התקציב המקסימאלי: 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב:100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): משחקים,צילום,עריכה גרפית... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד ברובו לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: באטלפילד 4, fifa 14, cod ghost וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מותאם למסך גדול עד 21 אינץ -לאיל…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. השאלה היא לגבי Toshiba L50-B-1MC. יש לו 2 כרטיסי מסך אחד של אינטל, ואחד Radeon™ R7 M260 2GB. ב-Bsplayer, כשרואים סרט על מסך מלא, יש המון קרטועים. זה לא קורה בתוכנה אחרת. יש דרך לוודא שכרטיס המסך הפעיל הוא אכן הRadeon ולא הIntel? אולי יש למישהו רעיון אחר למה זה קורה?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות שרת משהו בסגנון של Intel Dual Xeon 2 x 2.8 GHz 2 GB DDR RAM ( or 4 GB תלוי במחיר שנגיע אליו) HD 2 x 120 GB 7200/10000 RPM אני מחפש הצעת מחיר, זה דבר ראשון דבר שני חנות שאוכל לקנות ממנה. אני מחפש שרת קומפלקט, מלא כמובן מה שציינתי שיהיה בסיס בערך . .. ספקי האינטרנט בארץ ממש זוועה בנושא השרתים. אני שבועיים רדפית אחרי 012 ונציג עסקי אומר לי מה זה שרת והאם זה קשור לאינטרנט בכלל ! תודה, מישה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, השימוש הכבד ביותר הוא עריכת וידאו HD (לא מקצועי), כנראה בתוכנות פשוטות (לא מאמין שיהיה שימוש ב- Adobe Premiere Pro) התקציב עד 2K, אך אין צורך במסך, צורב וכו... הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע את דעתכם: Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 P61 CHIPSET, יחידות 1 ₪472 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2653 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD10…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום שוב, אני שניה וחצי לפני החלטה על קנייה של מחשב נייד (כבר יש הצעות מחיר והכל..) אני רק צריך לבחור מבין 2 הדגמים הבאים: 1. סמסונג NP510R5E-S02IL http://ksp.co.il/?uin=18190 2. סמסונג NP370R5E-S01IL http://ksp.co.il/?uin=18189 הבדל בין הדגמים הינו המעבד שלאחד הוא חסכוני יותר בחשמל והשני טיפה יותר חזק. למישהו בפורום הנכבד הזה יש דרך לעזור לי להכריע את מי מבין שניהם לקנות? :-) יש לציין שהצלחתי לקבל הצעת מחיר פחות או יותר דומה לשניהם, כלומר אין הבדל משמעותי במחיר. אודה מאוד!!
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום עד עכשיו עבדתי עם מחשב נייד ובגלל איטיות הרינדורים וריבוי העבודה אני נאלץ לעבור למחשב אישי . ברצוני להרכיב מחשב איך איני יודע מה אחוזי החשיבות של המעבד,כרטיס המסך או הזכרונות בעת הרצת הרינדור. אשמח לקבל הסבר קצר ,והצעות מפרטים של עד 5000 ש"ח . תודה מראש.
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום כולם, אני כבר מעל שבועיים חוקר ומחפש מחשב שמתאים לי .. עכשיו מצאתי מפרט שנראה לי די משתלם תגידו לי אתם מה אתם חושבים עליו מכל הבחינות וגם מה צריך לשפר.. אז ככה: athlon64 3800+ (sockey AM2) X2 dualcore מעבד: ASUS M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E לוח אם: DDR II 667 1GB Spectek זכרון: Hitachi Deskstar 160GB SATA II דיסק קשיח: eVGA 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E כרטיס מסך: 5.1 Channel Audio כרטיס קול: DVD Recorders Sony DVD±R AW-G170A x18 צורב: תראו.. אני משדרג לאחר שנתיים ומשהו עם מחשב נייד .. אני רוצה מחשב מהיר ושיהיה לו גרפיקה טובה ושאני יוכל לעשות כמה דברים דו זמנית.... עכשיו אני יודע שיהיו כאלה שיגידו אבל יש קצת יותר טוב מזה אבל אני לא רוצה להוציא כסף סתם אם אתם מביני…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב. העבודה היא תיכנות, קצת גרפיקה,אינטרנט, אופיס וכו'. קצת משחקים ולא יותר מדי מתקדמים. אבל בעיקר מחשב שלא יוחלף כ3-4 שנים שיהיה חזק, אמין שקט והכי חשוב מהיר. המפרט שחשבתי עליו הוא: מעבד: AMD Athlon 64 4200 Dual Core Socket 939 BOX לוח אם: Abit AN8-ULTRA זיכרון: Corsair Value 512x2 CL2.5 (כבר יש) כרטיס מסך: Leadtec NVidia GeForce 7600GS דיסק קשיח: Hitachi 160GB 7200 rpm S-ATA II HDD צורב: Sony (כבר יש) המפרט בערך עד 5000 ש"ח כולל מארז לא כולל מסך, אבל אם יהיו המלצות לשיפור שעברות את התקציב הזה - אשקול ברצינות לעלות את התקציב. מה שחסר ואני ממש לא מצליחה למצוא ולהבין זה מארז. עם ספק או בלי ספק,כן ג'נרי ,לא ג'נרי.... בזה אני ממש צריכה עזר…
-
- 38 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי כולם, אני חובב thinkpad כבר המון זמן והפעם אני מתכוון לקנות thinkpad x1 carbon . אני מזמין מאיביי ומתלבט בין שתי קונפיגורציות עיקריות( ההבדל בכסף הוא פחות משמעותי מבחינתי) : 1. 6500u , 512 GB nve , 8gb 2. 6600u , 512nve , 16GB השאלה שלי למבינים פה היא האם 6500U מתחמם פחות מ6600U ( אני מניח את המחשב הרבה עלי ושונא שהמחשב מתחמם) , האם ההבדליםם הם ניכרים בביצועים? והאם יש הבדל גם בצריכת החשמל? אני סטודנט ככה שבעיקר אני משתמש בצרכים ביסיסיים פלוס במחשב. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד ממוצע(שיכול לעשות את העבודה בלי בעיות) מה אתם ממליצים?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התקציב בסביבות 2500 שקל - עדיף לא לנצל את כולו אבל אפשר גם לגלוש מעבר אליו בכמה מאות שקלים שימוש המחשב הוא למספר דברים: עבודה משרדית - גלישה אופיס וכד' - אני רוצה שיהיה מהיר וטוב בתחום הזה, שיהיה אפשר לראות בו סרטים טוב ובנוסף לזה - שיעבוד טוב למשחקי מחשב (לא חזקים במיוחד אבל יחסית כן) כמו קאונטר סטרייק וכד' ככה שטוב שיעבוד גם לגיימינג אין צורך בציוד היקפי המפרט צריך לכלול את כל הרכיבים חשוב שהמחשב יהיה שקט - בסלום בערך 7.5 לא מתוכנן אוברקלוק OC אין צורך לכלול מערכת הפעלה אבל יש צורך בהרכבת מחשב בחנות אין העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית אבל חשוב שתהיה אמינה ובת"א והסביבה - גבעתיים, ר"ג אין בקשות מיוחדות כלשהן ואין תכנון כלשהו לשדרוג המחשב אבל יהיה טוב אם יהיה אפשרי לש…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אולי זה יותר מידי כסף לבזבז על מחשב חדש ואולי זה לא הזמן הנכון לקנות מחשב חדש אבל בואו נראה מה יצא לנו!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש״ח (כ 800$) , ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - שימוש כבד ביישומי אופיס, שיחות וידאו, גלישה, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעט חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שיכלול מ״ה Windows 10 (אך לא הכרחי) 8. האם ישנה …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני כחודש עזרו לי בפורום (תודה רוני =) ) לבנות את המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/95w4e1bv הבעיה היא שהיום הלוח אם הזה כבר לא קיים בtms. למישהו יש הצעה אחרת? בנוסף הצלחתי להשיג קצת כסף אז אני רוצה לקנות כונן ssd במקום כונן רגיל כי יש לי שני כוננים חיצוניים של 2t ו1t. ראיתי שמציעים פה את samsung 840 EVO מה אתם אומרים? הפוסט הקודם: http://hwzone.co.il/community/threads/549751-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99-%D7%A7%D7%A6%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-2000-2500-%D7%A9-%D7%97#.VBBegdLFycF
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, חבר קנה לאבא שלו מתנה מקרן 3d והוא רוצה לקנות לו מחשב נייד שיתאים להקרנת סרטי תלת מימד במקרן. המקרן הוא ViewSonic PJD5134 http://ap.viewsonic.com/np/products/projectors/PJD5134.php לגבי התקציב חבר שלי לא ידע להגיד לי כי הוא לא יודע מה טווח המחירים הרלוונטי. כששאלתי אותו הוא ענה "תקציב לא בשמיים..לא רוצים להשקיע ברבה מידי" להערכתי 3000 ש"ח אמורים להספיק. במידה ולא או ממש כדאי ניתן לחרוג תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך המחשבים האילו ? שוים משהו בכלל ? או שזה סתם לילדים קטנים שלא עובדים עם ישומים כבדים ? ניסיתי לסקור את המחשבים האילו שבמצע אבל המוכר אמר לי שהמחשבים סגורים ואי אפשר לבדוק אז אמרתי לו בטח קונים חתול בשק צריך לבדוק אותם מישהו בדק אותם און ליין ? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים ולמידת מכונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8000 עם אפשרות לחריגה אם החומרה מצדיקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד (עיקר השימוש הוא בשפות תכנות R ו פייתון) , כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד …
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
מה דעתכם על המחשב - Lenovo ThinkPad Edge E320 1298-AD5 אני מחפש מחשב שיהיה מצד אחד יחסית חזק ומצד שני יהיה זול ועם מסך 13.3. ראיתי את המחשב הזה במבצע באוניברסיטה ב2800 שקל. מה דעתכם? תודה http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21333 שאלה נוספת: מישהו יודע איפה ניתן להשיג מקלדת ללפטופ lg R400?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה שנייה להראות משהו פשוט שיעיר כמה חבר'ה עם תקציב מוגבל: לקנות עכשיו בתקציב זול E8400 ב 800 שקל ולחסוך 700 שקל עד למחיר ה 1500 ש"ח למעבד I7 920 (ולעשות OC למעל 4 ג'יגה). לקנות 4GB של DDR II ב כ350 ש"ח ולחסוך 150 ש"ח עד למחיר ה500 ש"ח ל3 ג'יגה או לחסוך 650 ש"ח עד למחיר ה1000 ש"ח בדגמי ה 6 ג'יגה (שהם אלו שבאמת ייתנו ביצועים במערכת 64 ביט שהרוב מתקינים כיום). לקנות לוח ASUS P5Q ב כ600 שקל ולחסוך 600 שקל עד למחיר 1200 ש"ח, מחיר לוח הI7 הכי זול בלי יותר מדיי קשקושים עם מספיק פיצ'רים משצריך גם ככה. חשבון פשוט של שילושים קדושים: מערכת P45+E8400+4GB DDR II = בערך 1600 ש"ח (הוספתי 50 שקל שלא יגידו לקחתי המחיר הכי זול לכל חלק). מערכת X58+I7 920+ 3GB DDR III = בערך 3200 ש"ח -…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תסלחו לי בבקשה שאני לא מדביק פה את כל השאלון הקבוע, כשחיפשתי מפרטים בצורה יותר רחבה עשיתי את זה, נותן רפרנס למפרט קיים אז לדעתי מעט מיותר. המחשב מיועד עבור מעצבת פנים בשנות ה-60 שלה, היום עובדת על AutoCAD 2008 על XP מקרטע. רוצה לשדרג לAutoCAD 2012. הסתכלתי אפילו על הדרישות ל2017, ולא הבנתי מדוע צריך מחשב כ"כ חזק כפי שניתן בהמלצות פה: מעבד Intel Core i5 8400 6-Core LGA1151-v2 2.8Ghz 850 ₪ פתרונות קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro 120 ₪ לוח-אם Asus Z370-P LGA1151-v2 590 ₪ זכרונות 16GB DDR4 2133-2400Mhz …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי לפטופ חדש של Lenovo. מסדרת y-50 בעל מסך 4K 15.6 מריץ ווינדוס 8.1 כרטיס מסך GTX960M 4GB בגדול הוא לא עובד משהו בגלל שרוב התוכנות לא יודעת לעבוד עם 4K רואים את הטקסט והאייקונים מאד קטן למרות שמגדילים את זה בלוח בקרה. תוכנות כמו 3DS MAX, SKETHUP+Vray , AUTOCAD וכו' מי שהתנסה עם מסך 4K יבין על מה שאני מדבר. אני רוצה לקנות מסך נפרד ולחבר אליו את הלפטופ בחיבור HDMI השאלה שלי היא באיזה רזולוציה צריך לתמוך המסך ובאיזה גודל הייתם ממליצים לי שיהיה שתפתר הבעיה המעצבנת הזו. שאוכל לעבוד עליו ולהנות מהמפרט המכובד שלו כמו שצריך. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד שיהיה יחסית קל , שלא יהיה בצורה של מחשב גיימינג , אבל עם כרטיס מסך שלא מובנה עם המעבד . שימושים : סרטים גלישה והורדות , בנוסף משחק LEAGE OF LEGENDS . לא משחק משחקים נוספים יותר אשתמש בו הרבה ליד המיטה ככה שמסך טאץ ומתקפל יהיה מדהים בעיני . לכן חשבתי על : Lenovo Yoga 710 - http://ksp.co.il/?uin=36823 יש בו הכל מהכל , אני קונה את המחשב מאילת. מה לדעתם אני צריך לקחת ? יש אופציות אחרות יותר טובות להערכתכם ? אני שם כאן פורמט חיפוש : 1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך וכמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא לחרוג , אלא …
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 האם מתאפשרת חריגהבמידת הצורך? לא 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בנוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן אני נמצא באילת עדיף לי מחניות באילת גם ככה זה יותר זול 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עד סוף ינואר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע …
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כרגע DELL vostro 1014 והוא כבר לא סוחב, אז הוא נשאר כמחשב גיבוי. אני רוצה לקנות אחד חדש וחזק , במסגרת התקציב, שיעשה את העבודה ולא יקרוס כשמלא תוכנות פתוחות (firefox עם תוספות ומלא טאבים פתוחים, פוטושופ {פרויקטים כבדים}, אפטר אפקטס{עם דרישה הולכת וגדלה}, תלת מימד בעתיד הקרוב וכו'...). מטרות המחשב? עריכה גרפית (פוטושופ + עריכת וידאו + תלת מימד), משחקים (פחות חשוב,רצוי FIFA 2014 וכאלה) , צפיה בסרטים, גלישה ואופיס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך? HD 1366x768 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? רצוי מאוד שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. מסתפק גם ב-40' דק של עבודה רציפה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכה גרפית דו ממדית בפוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ בשימוש תדיר, שימוש מזמדמן בסוני וגאס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Batman Arkham Knight, Dark souls, Game of Thrones, אבל בעיקר משחקים ישנים מלפני 2010 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-