ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD Battlefield 1 | CSGO | ArmA | Call of Duty הכי חדשים. - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בלי ציוד היקפי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך לקנות נייד שיתאים לעריכה גרפית באזור 4500 האם זה מספיק למחשב נייד בשביל פוטושופ אילוסטרייטור ועוד... ? השאלה העיקרית זה האם כרטיס מסך 960m מספיק ?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי כמו שבכותרת אני מחפש נייד קטן - תקציב עד 8000 שקלים לא להמליץ על מסך יותר גדול כי יש לי גם Dell Latitude E6500 T9600 Quadro NVS 160M עם מסך 15.4 ( אגב אחלה נייד ) ו HP עם מסך 15.6 עם מעבד איי5 שנתתי למישהו בחצי מחיר ( כי לא סובל עם מסך 15.6 ) ומסך 13.3 זה קטן בשבילי , אז בבקשה רק מסך 14 ואיך ה VAIO והאם המקלדת נוחה , כי יש לה מקשים שונים כאלה לא כמו במקלדת רגילה עריכה וגם לא מאק כי יש כמה תוכנות שאני עובד עליהן שלא עובדות על מאק
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (הירוס 3 ), צפיה בסרטים, לימודים (הנדסה כלשהי לא ידוע מה בינתיים, אבל אני לא צריך כרטיס גרפי מקצועי). גודל המסך? 13.3, אם יש 14.1 קל שעונה על הדרישות זה בסדר גם * משקל רצוי? עד 2.2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעדיף שיהיה, אבל זה פרמטר פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? אפשרי כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?250 * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל,HP, טושיבה, לנובו יש לי כמה מועמדים: 1)המועמד המוביל VOSTRO 3300 בקונפיגורציה הכי גבוהה. שתי בעיות הן חוסר בHDMI שאני א…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה חמורה במחשב הנייד של טושיבה A210, הוא נקנה בחו"ל והוא בא עם מעבד AMD 64BIT, 2GIGA של זיכרון, 160 גיגה הארד דיסק. המחשב נקנה בחו"ל לפני זמן (לא כל כך רב - שנה, שנה וחצי). המחשב עושה בעיה שהוא לא מצליח להגיע לטעינה של הווינדוס ואני לא יודע מה הבעיה. המחשב עשה סימפטומים כאלו בעבר, והיה לו WIN XP פעם אבל מכיוון שהייתה לו תבעיה הזאת פעם החלפתי לWIN VISTA, המחשב פעל נפלא למשך חצי שנה בערך ועכשיו חזרה הבעיה ביג טיים. בעבר - לאחר כמה כיבויים והפעלה שלו הוא חזר לפעול תקין, פעם אחת אחרי שבועיים הוא חזר לפעול. הבעיה כזאתי: הוא עובר תלוגו של טושיבה בטעינת מערכת - ואז כאמור הוא אמור להראות את הפס טעינה של הווינדוס, אבל לא. בשלב זה הוא נתקע ומראה מסך שחור אפור (שמראה ש…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם. יש לי משימה כמעט בלתי אפשרית למצוא מחשב נייד טוב למשחקים אך קל משקל סביבות ה 2-2.5 ק"ג וכן גודל מסך 13 או 14 אינצ'. עד כה נמצאו שלל ניידים מתאימים אך עם כרטיסי מסך של 105M 9300M וכו אשר חלשים מידי. כמו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743229 או להיפך ניידים עם כרטיסים חזקים יותר כמו ATI 4650 אך בעלי משקל כבד ומסך 16+ כמו: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv61340ej לכן אני כיוונתי לסגנון ה- 130M . העיקר שהיה מCLASS2 השוואה: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-130M.13789.0.html עד כה לא מצאתי אחרי דפדוף בעשרות אתרים במשך מספר ימים מחשב נייד מתאים. האם למישהו יש הצעה/פתרון? תקציב לא יותר מ5-5.5K תודה מראש לכולם!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שדרגתי את המחשב לפני חודשיים ואני רוצה להמשיך את השדרוג. לא צריך מסך (22'')ולא שאר ציוד הקפי. מערכת הפעלה יש לי. נושא הקט חשוב אבל לא כל כך. אני לא יודע מה זה OC אז לא צריך. המחשב שיש לי כרגע : מעבד: pentium 4 3.00ghz 1 gb ram כרטיס מסך : 9500 gt 512 mb ספק כוח קניתי לפני חודשיים חדש שיהיה תואם ל 9500 GT אז אני חושב שלא צריך. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד למטרות גלישה, אופיס, אולי קצת צפיה בסרטי HD. לא למשחקים/עיבוד תמונה/חיזוי מזג אויר. נקודות חשובות: 1. מיועד למשתמשת מק לשעבר, היא דורשת טאץ' פד שיאפשר לה לעבוד עם שתי אצבעות, או איך שהם לא עובדים על המק. יענו להגדיל/להקטין תמונות עם הטאץ' פד וכל ה-gestures האלה. אני לא בטוח אם יש כזה דבר על מחשב שאינו של מק, ראיתי שלניידים של אייסר של משהו דומה. 2. גודל רצוי באזור ה-13". 14" זה המקסימום. 3. אורך חיי סוללה רצוי כמה שיותר, אבל לא קריטי. 4. משקל - כמה שפחות כמובן אזור 2 קילו. תודה מראש!!
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב, בסוף אני קונה כ. מסך בארץ, אז סתכלו בעמ' 2 למפרט, משהו לשנות ? (אני מזמין מחר)
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני חדש קניתי מחשב אני רוצה לישאול מה אתם אומרים עליו??? זכרון 512MB DDR 400MHZ כרטיס מסך מבית ALBATRON מדגם GeForce 6800GT 256MB לוח אם מדגם GA-7S748L צורב מחברת SONY במהירות 52X32X52 אריזת BULK דיסק קשיח 80GB 7200RPM IDE/100 2MB BUFFER WD LG "17 F700B 0.24 מסך AMD Athlon XP 2500+ BOX 0.13 MK BARTON 512K מארז JNC MidiATX For Pentium 4 H7650-4JA "BOND" Front USB Silver
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת אני מתכנן מחשב ויש לי בעיה.. מה ההבדל העיקרי בין מעבד אינטל למעבד AMD? בהנחה שאני מעוניין בזיכרון של ג'יגה מה המהירות הנדרשת על מנת לנצל עד תום את הזיכרון? אני מעוניין במסך דק בעוביו ושטוח כמובן אך לא פלסמה בשום אופן מהו המסך הנדרש? ( 19 אינץ)? ומבחינת איוורור מהו המארז האופטימלי עבורי? כולל כרטיס מסך אידיאלי עבור קצת מאוד משחקים (ברמת משחקי סוליטייר ודומיהם) ורמת עבודה עם תוכנות פוטושופ, אוטוקד וכו'...? מחיר לכרטיס המתאים רק למטרה זו ולא "סתם תמיד טוב שיהיה". כי זה מחשב ללא דום 3 ודומיו... לכל העוזרים תודה מראש, והתרומה עצומה !!!!!
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, מעוניין מחשב גייימינג. אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח במידה ויש הצדקה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22 1080x1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי מעוניין לקנות מחשב חדש לצרכי עריכה גרפית, תקציב עד 10k (ללא מסך), תוכנות בשימוש: Adobe Premiere Adobe Photoshop Adobe After Effects תודה שי
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 5 אלף חריגה ב1000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אני אסתדר לבד בזה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב לסטודנט לניהול מערכות מידע, יש כאן למטה את תוכנית הלימוד אם יעזור לכם לראות מה הצרכים: https://www.mta.ac.il/managementAndEconomy/Pages/it.aspx * גודל המסך? או 14 או 15 * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? WIFI, משטח נוח להקלדה, בלוטות * משקל רצוי - לא הכי גבוה כי מדי פעם לקחת ללימודים וזה.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שיהיה SSD אבל לא קריטי.. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכ…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכנן לרכוש בקרוב מחשב חדש והייתי רוצה לדעת מה שווי המחשב שיש לי כעת,כדי לדעת מה לעשות איתו. המפרט: מעבד:E7200 CORE2DUO לוח אם:Gigabyte GA-EP45-DS3L זכרון:4Giga DDR2-800SDRAM G Skill כרטיס מסך:NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB דיסק קשיח:320 ג'יגה ספק:400W תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מיועד לחמי - יהודי חביב בן 85 שגולש להנאתו הרבה באינטרנט. שימושים נוספים- רואה לפעמים כתבות וידאו. בשנת 2008 רכש מפרט שבניתי לו מאחת החברות שמספקות כאן המלצות ולא שבע נחת. אחרי שנתיים - הלך הדיסק הקשיח. כדי לקבל חלופי היה צורך לשלוח ליצרן וחמי לא רצה להמתין (בלי המחשב הוא לא חי..) ורכש קשיח חדש. אח"כ חווה מס' קלקולים נוספים ותקלות שחיבו הזמנת טכנאי וכל ביקור - 200/250 ש"ח. היום ביקרתי אותו - מחשב לא עולה. המאוורר שיושב על הקשיח - לא עובד. אין לו עניין להזמין שוב טכנאי. נמאס לו. כל הסיפור הנ"ל נועד לכך שעד שיהיה בן 120..., הייתי רוצה לבנות לחמי מערכת אמינה, שתתן לו שקט כמה שיותר. במחשב הנוכחי יש קשיח תקין. צורב תקין- הוא לא מעוניין בהם. הוא רוצה הכל חדש. כל הזמן שולף לי ג…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד,מצאתי 3 דגמים בארה"ב שמעניינים אותי אבל אני מעדיף לקנות דרך הארץ -בעיקר בגלל הביטוח. אשמח אם תתנו חוות דעתכם על שלושת הדגמים הנ"ל- sony vaio ea 24 fm\w toshiba portege R705-p 25 hp pavilion dm4-1065 dx חיפשתי בכמה חנויות בארץ ולא מצאתי את הדגמים האלו שם,יש דגמים דומים להם בארץ?עם אותם תכונות? בעיקרון,הצרכים שלי במחשב הם להורדות של מוזיקה ,הרבה סדרות וסרטים באיכות HD ,גלישה באינטרנט וקצת משחקים. רצוי שיהיה לו כונן blue ray ויציאת hdmi -כדי שאוכל לחבר לטלוויזיה. אם אתם מכירים גם דגמים אחרים שיכולים לענות על הדרישות שלי ,אשמח אם תתנו לי. לציין שהתקציב שלי עומד על עד 5000 ש"ח תודה על העזרה...
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של hp dv6 השאלה שלי היא האם אני יכול להשאיר את הכבל של החשמל קבוע במחשב ולא יקרה למחשב כלום? כי לרוב המחשב נימצא באותו מקום עד היום הייתי מחבר אותו ואז שהיה מגיע ל100 אחוז הייתי מוציא וככה עד שניגמר הסוללה הייתי מחבר שוב מחכה לתשובות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי חברים, לצערי בסופ"ש האחרון נשפכו לי מים על המחשב, ולאחר בדיקה מקיפה שעשיתי הבעיה או בלוח אם או במעבד. החלטתי שאם כבר אחד מהם הלך זו "הזדמנות" לשדרג. חשבתי לשדרג לintel I9 וללוח אם שיוכל בעתיד לשלב גם 3080RTX (או 4080 כשיגיע היום) אודה לעזרתכם בבחירת לוח אם ומעבד - קנייה מTMS או plonter זו המערכת הקיימת- תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם אחריות בינלאומית של החברות ASUS וMSI מכובדות בישראל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב נייד עבור אחי - ישמש בעיקר לצפיה בסרטים (720p ומטה) ומשחקים (דוגמת Call of Duty, Starcraft). המחשב ניתן לרכישה בארץ (במהלך מאי) או בארה"ב (בסוף אפריל) - ומתוכנן להוציא עליו עד 5,000 ש"ח (או 1,100 דולר). המחשב אמנם ינויד רבות, אך בין שתי תחנות - משרד ובית - כך שישנה חשיבות לעמידות הפיזית ולמסך איכותי וגדול ככל הניתן, אך חיי הסוללה והמשקל חשובים פחות, כי הוא תמיד יופעל ליד מקור חשמל, מונח על שולחן. תודה וחג שמח! עודכנו: מחיר, פשרה על משקל וגודל מסך.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה שנייה להראות משהו פשוט שיעיר כמה חבר'ה עם תקציב מוגבל: לקנות עכשיו בתקציב זול E8400 ב 800 שקל ולחסוך 700 שקל עד למחיר ה 1500 ש"ח למעבד I7 920 (ולעשות OC למעל 4 ג'יגה). לקנות 4GB של DDR II ב כ350 ש"ח ולחסוך 150 ש"ח עד למחיר ה500 ש"ח ל3 ג'יגה או לחסוך 650 ש"ח עד למחיר ה1000 ש"ח בדגמי ה 6 ג'יגה (שהם אלו שבאמת ייתנו ביצועים במערכת 64 ביט שהרוב מתקינים כיום). לקנות לוח ASUS P5Q ב כ600 שקל ולחסוך 600 שקל עד למחיר 1200 ש"ח, מחיר לוח הI7 הכי זול בלי יותר מדיי קשקושים עם מספיק פיצ'רים משצריך גם ככה. חשבון פשוט של שילושים קדושים: מערכת P45+E8400+4GB DDR II = בערך 1600 ש"ח (הוספתי 50 שקל שלא יגידו לקחתי המחיר הכי זול לכל חלק). מערכת X58+I7 920+ 3GB DDR III = בערך 3200 ש"ח -…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל תודה על העזרה פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188295 !!! מפרט: Compucase 6A19 Hec300W Black Kreton 512 MB DDR2 667Mhz CL5 - Starex series(לא היה תקציב ל"לא ג'נרי") Amd Athlon 64 3500+ BOX AM2 Gigabyte GA-M55plus-S3G nForce 430 AM2 WD 160 GB 7200 RPM SATA2 8 MB Cache LG GSA-H10AK-Black 2,400 ש"ח טוב הזמנתי את המחשב מפלונטר ביום חמישי והיום הוא הגיע. הנה תהליך ההרכבה: קודם כמה תמונות של החלקים: המארז פתוח: התהליך: דבר ראשון החלפתי את הפאנל I/O של המארז לזה שהגיע עם הלוח אם. הנה שניהם: ברגע זה נזכרתי שאסור להרכיב מחשב על שטיח מכיוון שיש אפשרות לחשמל סטטי הרסני ולכן עברתי לחדר שלי פעם ראשונה שאני מרכיב מארז מסוג "…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon 64 3400+ CPU BOX 1 Motherboards for AMD : ABIT KV8-MAX3 VIA K8T800 Motherboard (FSB800,OTES,Secure IDE,µGuru,SATA-R,1394,G-LAN,5.1 Sound,USB2) 1 Memory : OCZ 1024MB (2x512) DDR-RAM 4000 Performance Series Dual Channel Kit 1 Cooling / Modding : Thermaltake Aquarius II Liquid Cooling System 1 Hard Disks : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 Hard Disks : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 Cooling / Modding : Coolermaster CoolDrive 4 LHD-V04 Aluminium HDD Cooling Rack 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9800XT 256MB DDR DVI Retail Video Card 1 Sound Cards : Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-