עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200+- ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SOLIDWORKS בעיקר ושימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS למהנדס מתחיל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

2. אני צריך מחשב נייד לסמסטר חורף (אוקטובר), אני יכול לקנות בארץ ואז אין לי בעיה לחכות חצי שנה, או לקנות מחו"ל (גרמניה) ואז זה לחודש הקרוב. קניית מחשב נייד לצורכי לימודים עד 2000 ₪ (עד +100 ₪ ). מטרת המחשב: צורכי לימודים, כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטוני וידאו. גודל מסך: לא חשוב. רזולוציית מסך: לא חשוב. סוללה שתספיק לפחות ל-6 שעות. כונן קשיח מעל 150gb. ללא מערכת הפעלה. אין עדיפות לחברה כלשהי. כמו כן, ראיתי מחשבים ניידים ורציתי לדעת מה ההמלצות שלכם: מחשב נייד Lenovo Ideapad G510 59404263 Lenovo IdeaPad G500 I3-3110 מחשב נייד NP270E5V-K02IL סמסונג "15.6 Lenovo G505 59397889 "10.1 MSI Wind U180 N2600 "15.6 Lenovo G500 5938-8793 "15.6 Lenovo IdeaPad G510 5940-426…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  3. Started by VenusGOD,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תאמת לא שמתי לעצמי תקציב הרכבתי לפי מאמרים וכתבות, אם אפשר שזה יהיה בטווח מחירים של מה שאני נותן אם זה בהרבה יותר טוב אז אפשר לחרוג במאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, כנראה שבעתיד זה ישמש לתכנות גם 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא יש כבר ציוד ששמתי עליו עין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך: GeForce GTX 1060 WindForce OC 6GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די אוהב שקט אז לדעתי באזור ה8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מעדיף שיהיה אופציה…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by fenix5545,

מעבד:intel i5 2500K כרטיס מסך: sapphire hd 7950 3GB GDDR5 לוח אם:gigabyte z77-ud5h-wb wifi (בא עם כרטיס רשת+בלוטוס של גיגה ביט) זכרונות ראם: kingston hyperx 1600 2GB (X2) +4GB הרד דיסק: ssd crucial c400 120G +wd green 1.5T+wd green 1T ספק כוח:enrmax naxn 550W מארז:Thermaltake Chaser MK-I מאורר נוסף של Thermaltake כונן LG X24

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 2050 1 2050 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total A8N-SLI s939, NF4, 2xPCI-E, GBL 860 1 860 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 1Gb 400MHz A-DATA 540 2 1080 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO 2050 1 2050 דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB Sata II 330 1 330 מארזים? Price Units Total 8023 Gamer 450W, 12cm Fan 320 1 320 מסכים? BenQ Price Units Total FP71G+ 17'' LCD 8ms 1560 1 1560 מקלדות? Price Units Total Logitech Internet Pro Black (Rus) 80 1 80 עכברים? Price Units Total Logitech MX518 Gaming-Grade Optical …

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כול התקציב שאפילו לא ישאר שקל ! במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג מהתקציב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? רק למשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1080 * 1920 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כמו call of duty bkack ops. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אני לא צריך ציוד הקפי 6. עד כמה השק…

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by justkanji,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכנ…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. לא משהוא רציני עד 4000 שח, יש למישהוא הצעות?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by idan100,

שלום, אשמח לקבל את עזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא לחרוג, לא תאנגד לחיסכון. אם צריך להוסיף כמה מאות שקלים בשביל תוספת של 5%-10% בביצועים אז אעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית כבדה (בעיקר שימוש בדפדפן האינטרנט ופתיחת עשרות רבות של טאבים בו-זמנית), אך לעיתים אשתמש בו גם למשחקים ותיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עיקר התיכנות נעשה בתוכנת "R" ופייתון, לא על בסיס יומי ולא באופן מורכב יתר על המידה ובכל זאת ארצה שלצורך עבודות בינוניות…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום לכולם המחשב ישמש בעיקר לHTCP וקצת לאופיס\אינטרנט. המחשב צריך להיות בעל יציאת HDMI. המחשב צריך להתחבר לסט רמקולים 5.1 ערוצים Z5500 מבית LOGITECH. אני רוצה לחבר אותו בעזרת יציאה דיגיטלית אופטית או קוקסיאלית. מבחינת האיכות יש הבדל בין אפטית\קוקסיאלית\SPDF ? המחשב צריך להריץ FHD 1080P בצורה חלקה. התקציב הוא +- 4000 ש"ח. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר קטן אבל לא קריטי. אם אני לא ימצא נייד כזה אני יצתרך לקנות HTCP יעודי + NETBOOK אבל אני מעדייף נייד אחד לשני השימושים. בברכה דני.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. שלום לכולם, הגיע הזמן אחרי 3 שנים פלוס להחליף את המחשב שרשום אצלי בצד כמה הערות חשובות לפני הצעה שאני חושב עליה: *הרדיסק - מעונין בהרדיסק עם הביצועים הטובים ביותר ויחד עם זאת גם שקט (דגש על ביצועים ואמינות), לכן האם מה שבחרתי מתאים ? *לגבי מארז - כבר אבדתי התמצאות בשטח הזה - מחפש אחד שיהיה שקט מאוד, עם מסננים איכותיים שלא ישאוב אבק ואיכותי מאוד ומרווח בהתאם לכרטיס מסך GTX 580 - סביב ה 750 שקל (אפשר חריגה במידה וזה שווה את זה) - האם יש משהו טוב יותר ממה ששמתי (בטח יש טובים וחדשים יותר)? *לגבי כרטיס מסך לא מתפשר - GTX 580 , לגבי מעבד לא מתפשר - I7 בלבד (אלא אם כן מעבד I5 אחר עם לוח אם אחר של P55 יביא אותם ביצועים בהגדרות מקסימליות של משחקים). *מעונין בתוספת של מאוור…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Hello dear HW users, most of u probably don't remember me (maybe it's 4 good), but it's not the matter I came 2 talk (actually write) about, I came here 4 your advice... My friend wants 2 buy a new junk box (nowdays known as computer) 2 play with, watch movies with & etc (I believe u gentlemen know what r the uses of computer better than I do) ... He asked 4 my advice, but I no longer deal with hardwear (I think I never dealt with it at all, but details, details )... 1 of his friends advised him 2 buy: Processor: Intel P42.6Ghz 800MHZ HT MotherBoard: ASUS P4P800 Memory: Generic DDR 512MB, 400MHz, 184PIN Hard Disk: Maxtor 80GB/7200/8MB/SATA Graphic adaptor: …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. למטרות משחקים ואינטרנט בעיקר, מעט תוכנות עיצוב ותלת מימד. CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 628.23 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ v2.1 nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) [ ¤ 571.12 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 514.01 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 489.61 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1085.13 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 205.6 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-O…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Avocado,

השימושים במחשב הם בעיקר COD:BO, זה המשחק היחיד שחשוב לי כרגע שירוץ כמה שיותר טוב. אני צריך גם מסך נחמד בתקציב שקט לא על כך מפריע לי, אבל שלא יהיה רועש בהגזמה. לא התעסקתי אף פעם עם אוברקלוק, אז אני מעדיף בלי. כולל הרכבת המחשב בחנות. אם אפשר מKSP (איך הם?) אז זה יהיה מעולה. תודה ענקית לעוזרים! המפרט שמופיע פה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133169&section=293&target=%EE%F9%E7%F7%E9%ED הוא סבבה? או שצריך לשנות משהו?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by bjnhv,

דחוף דחוף!!!! ראיתי למכירה ממישהו את המחשב הזה ב 4500 ש"ח המפרט: cpu: p8400 2.26 4 ram מסך 17 וכרטיס 9600GT יש גם כונן בלו ריי! קישור למפרט המלא: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...roduct=3826586 שימוש-גיימר+לימודים וסרטים אני סטודנט שנה הבאה אז אולי זה גדול מדי לקחת לכל מקום?.. תודה לעונים אני חייב תשובות!!! המחשב באריזה המקורית עדיין לא נפתח!

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by MsP,

כדוגמת המחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWINFINITY_M660SE4 למטרות אופיס אינטרנט סרטים... מולטי טסקינג... שווה משהו?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by yotamavi,

שלום לכולם, הייתי שמח לקבל חוו"ד על הנייד של ASUS מדגם A53S (מפרט טכני ניתן לראות כאן, ההבדל הוא שאני מדבר על גרסא עם 8GB זיכרון) האם יש לו מתחרים טובים בתקציב של 4000 ש"ח? השימושים שלי פשוטים למדי - שימוש משרדי, וצפייה בסרטי HD על LCD 32'. אבל המטרה של רכישת מחשב חזק היא שיישאר חזק גם בעוד שנה-שנתיים נאמר.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by OmerS,

שלום, אני לא אפרט איך הגעתי למצב הנ"ל כי זה יהיה סתם סיפור ארוך ומשעמם אז בקיצור ולעניין: אני כרגע עובד עם מחשב P3 ישן אבל יש לי את החלקים הבאים: ABIT IS7-E2 Motherboard, 256MB Generic DDR 400, Lite-On CDRW (52x), Toshiba DVD 16x, Seagate 7200RPM 60GB PATA 2MB BUFFER, GeForce 5200FX 128MB. אני רוצה להשתמש בחלקים הנ"ל על מנת לבנות לי מחשב חדש אבל יש לי כמה התלבטויות: מעבד: Intel Pentium 4 3.0GHz E Prescott 1MB 800MHz BOX או Intel Pentium 4 2.4GHz E Prescott 1MB 533MHz BOX זיכרון: אין התלבטות - קונה עוד 256MB של GEIL כדי להשלים ל- 512MB מארז: אין התלבטות - קונה חדש של COMPUCASE דיסק קשיח: מתלבט אם להישאר עם הישן (PATA, 2MB) ולא לשלם כלום או לקנות WD SATA 80GB 7200RPM 8MB כב…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by boy toy,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD NVME 2280 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מ…

20. Started by dkaro,

היי, אבא שלי ביקש ממני לעזור לו ברכישת מחשב ביתי חדש, ואני מעביר את הבקשה אליכם :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ-3,000 ש"ח (כולל מסך). ניתן לחרוג במעט אבל לצורך מחשב ביתי רגיל לא חושב שיש צורך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם יש אפשרות לחסוך תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב משפחתי ביתי: בעיקר אינטרנט, סרטים מסמכים ועבודות. יש לקחת בחשבון שיש נער מתבגר בבית שישמח שהמחשב יוכל להריץ לו משחקים סבירים ברמה סבירה (אין צורך שיהיה מסוגל להריץ באטלפילד 1 לצורך העניין) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספצ…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  21. שלום רב, אני צריך מחשב חדש (שלי כבר בן 9 בערך והוא פשוט נהיה איטי מאוד) ועקב תקציב דל (וחוסר זמן) ניתן לומר שהמחשב אינו מיועד למשחקים מכל סוג שהוא. כבר תקופה שאני מסתכל בפורום על מפרטים דלי תקציב למחשבים "משרדיים" ואני מוכרח להודות שאני דיי מתבאס להוציא 1500-2000 שח על מחשב דיי חלש, סביר להניח ללא יכולות שידרוג עתידיות, שככל הנראה גם לא יחזיק יותר משנתיים שלוש. בחיפושיי אחר מכשיר קודי נתקלתי במיני pc, הזול יחסית, הנ"ל Tronsmart Ara X5 Plus קצת יותר על המפרט אשמח לשמוע האם לדעתכם אכן ניתן להשתמש בו כמחשב בייתי לכל דבר (מלבד משחקים מכל סוג שהוא כמובן), שזה אומר בעצם: גלישה מהירה באינטרנט (כולל הרבה טאבים פתוחים במקביל) צפייה בתכנים …

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Norm4nde,

צריך מפרט בערך ל 6K למשחקים כבדים!!! אז חשבתי לכיוון ה 3800+ שך AMD שני ליבות. לוח אם ה DFI NF4 SLI INFINITY / DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ! כרטיס מסך תבחרו 7800 די יקר אני צריך משהו ברמה שאפשר לעשות לו OC טוב! עם מסך .... וד"א הייתי רוצה לדעת איזה מחשב הייתם בונים ב-8K עם מסך . תודה מראש!!!

23. Started by DJ BLACK NIGHT,

זקוק למפרט ב-5500 כולל מסך CRT השימושים העיקריים של המחשב יהיו : משחקים, עבודות, צפיה בסרטים וכו' זה דחוף!! תודה לכל העוזרים

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by pc7,

שלום.. אני גרפיקאית והזמנתי היום את המחשב כדלהלן,רציתי לדעת אם כדאי לשדרג/לשנות משהו מהעסקה כמו כן אם מישהו יוכל לומר אם הקירור מעבד שהמליץ לי המוכר עדיף מהקירור המקורי אני אשמח.. כמו כן משהו בנוגע למארז והספק כוח, תודה מעבד Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 קירור מעבד Antec Bloody Tiger A20 לוח אם Gigabyte GA-H87-d3h זיכרון G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך Gigabyte GTX650 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E Rev 2.0 דיסק קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III SSD Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III ספק כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET מארז S…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. המצב הוא כזה - אני מתכנן לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי בלבד (אולי פה ושם אני אקח אותו מחוץ לבית אבל סביר להניח שלא) השימושים שלי במחשב הם פשוטים למדי - גלישה באינטרנט, תוכנות מסרים, קצת מוסיקה. בקיצור מולטי-טסקינג פשוט למדי ולא זולל משאבים. אני הולך להשתמש בו בעיקר בסופי שבוע כי אני מתגייס בשבוע הבא כך שלא יהיה לי ממש זמן בשבוע עצמו. הדברים העיקריים שאני מחפש במחשב הם - מסך גדול וברור, מקלדת נוחה ושיהיה אמין כי אני ממש לא מתכנן לבזבז את החופשות מהצבא על נסיעות בשביל לתקן אותו. כל שאר הדברים כמו משקל, חיי סוללה וכו' לא מעניינים אותי כי המחשב יהיה נייח (הניידות המקסימלית שלו תיהיה מהחדר שלי לסלון בבית). טווח המחירים - עד 1500 ש"ח. חיפשתי ביד 2 וה-T30 מצא חן בעיניי. הוא …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים