עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by spectra,

שלום כולם, מתכנן לקנות בקרוב מחשב למטרות גיימינג (GW2,BF3,LOL וכו'), תכנות והרצת מכונות וירטואליות מידי פעם. כבר הרכבתי מפרט ורציתי לשמוע את דעתכם. הדגשים שלי בהרכבת מפרט - Best Value - לקחת רכיבים שהמחיר לעומת תועלת שלהם הוא גבוה ככל האפשר. Best Quality - אני אמנם מרכיב מפרט ל3 שנים הקרובות גג, אבל הייתי רוצה משהו איכותי שמדווחים עליו כאמין ושלא אצטרך להחליף כל שבוע. מעבר לזה, אני מעדיף שהחיבורים הקדמיים יהיו מלמעלה (כי זה יותר נוח) והכנסתי למחשב 16GB של RAM כי הייתי רוצה להריץ מכונה וירטואלית בלי שאני אצטרך לוותר על דברים שרצים ברקע (לצורך העניין VS). ברור לי שזה יהיה קצת קשה למחשב, אבל אני לא מצפה שהמחשב יטוס, אלא רק יתמודד. מצורף המפרט : מעבד: Intel …

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by saarxee,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4900, לא 5000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת ואפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 העתידי וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by SaltedHuskey,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב - לימודים, משרדי, ומשחקים כבדים (עדיפות לריצה על HIGH או ULTRA) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי מיינסטרים כבדים; BF4, AC, טוטאל וור למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD ומעלה. יש מסך 23" FHD של SAMSUNG כצג ראשי, ואני גם רוצה שיהיה מחובר במקביל לטלוויזיה (גם SAMSUNG, FHD, יש את כל החיבורים הרגילים) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? סט מקלדת ועכבר אלחוט…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. משדרגים לי את 2 הזכרונות במחשב, שאלתי ונאמר לי שהזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב - לא יסופק ! לי זה נראה כמו דרך לאבד את האחריות, הרי היבואן תמיד יוכל לטעון שהבעייה היתה בזיכרון, ולחייב אותי על זה שהגיע טכנאי עד אלי - או לא לשלוח אלי בכלל טכנאי האם זה נראה לכם נכון לבקש את הזכרון המקורי ? במקרה כזה כנראה שאשלם יותר על הזיכרונות כי אין לכאורה זיכוי בגין הזכרון שהוחזר מדובר במחשב נייד דל - עם אחריות - טכנאי עד בית הלקוח

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. LG R510 המחשב נדלק, רואים את המסך של הביוס, אבל זהו. אח"כ מסך שחור. אפשר להיכנס לBios והכל בסדר שם. דיסק קשיח תקין, זכרונות תקינים, וכו.. פשוט אי אפשר לעשות BOOT. גם לא מDOK. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי לשימוש משרדי בעיקר אבל מעוניין שיהיו גם יכולות יותר חזקות כולל תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אני מחפש מחשב נייד ממוצע(שיכול לעשות את העבודה בלי בעיות) מה אתם ממליצים?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Gohan,

המחשב הביתי שלי כבד (מארז + מסך 55קילו) ואני הולך למסיבות רשת אז החלטתי לקנות מחשב נייד יש לי 7000שקל והמחשב היחיד שראיתי שמשתלם ביחס עלות הוא ה ZEUS P4245GRPX מ ksp המעבד הוא 2.4ghz והכרטיס מסך r9000 השאלה היא , לקחת די וי די + צורב או 512mb ddr (הוא מגיע עם 256 ) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by avi1231231900,

האם כאשר מחליפים דיסק קשיח פגום לדיסק קשיח חדש,החברה מבצעת שכפול המידע 1:1?האם הדבר בטוח כלומר לא יוצר בעיות. לחבר שלי יש מחשב נייד ויש עליו מחיצת שחזור הוא צריך להחליף דיסק קשיח האם המידע בדיסק קשיח ישמר כמו לפני החלפת הדיסק הקשיח?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by psyco,

שלום לכולם, לפני קנייה רוצה לשמוע דעות אם טוב ומה לשפר\להחליף אם צריך. המפרט מיועד לאופיס משחקים ועיצוב גרפי (בעיקר PS CS)... ציוד היקפי נדרש: מסך "19 LCD עם DVI. המערכת תעבור OC לא קיצוני... כ.מסך ישודרג בעתיד (D3D10), עוד סטיק 1GB זיכרון וקירור למעבד NINJA PLUS... עדיפות לקנייה מחנות אחת מאזור המרכז וללא הרכבה במעבדה... 31075 לוח אם Asus P5B Deluxe מחיר לפריט - 1,190.00 ¤ 1,190.00 ¤ IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,095.00 ¤ 1,095.00 ¤ T667UA1GC זכרון למחשב SUPER TALENT 1G 667MHZ מחיר לפריט - 550.00 ¤ 550.00 ¤ 250ks דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS מחיר לפריט - 425.00 ¤ 425.00 ¤ LV155 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M מ…

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by d0s,

שלום , אני מחפש מחשב נייד בעיקר לגלישה, עבודות ותכנות . תכונות שאני מחפש במחשב הן : -מקלדת נוחה -זמן סוללה של כ-4 שעות (כמה שיותר יותר טוב ) -מסך 15.6 אינצ' -אין צורך בצורב -נוח לעבודות ממושכות -אין הגבלת משקל ( כמה שפחות יותר טוב) -אין העדפה לחברה מסוימת -עקרונית לקנייה בארץ אבל אפשרי גם לקנייה בארה"ב . * קיבלתי הצעה למחשבים הבאים , מה דעתכם ? G560 LENOVO ב 2500 ש"ח , שנה אחריות . Lenovo G550 ב 2200 ש"ח , שנה אחריות . תודה.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. תסתכלו מה פורסם בעיתון "אמצע נתניה", לפני שבועיים: פשוט נראה מחיר לא שפוי, אפילו עם כל החלקים הגנריים שלא הוגדרו...

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. רוצה חדש שווה ערך מבחינת ביצועים (קצת חזק יותר גם בסדר) למחשב הזה: CPU Type: AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ - 512K Motherboard Name: Epox EP-8RDA3(I)/8RDAE(I) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset: nVIDIA nForce2 Ultra 400 BIOS Type Award (02/12/04) Display: NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) - INNO3D Monitor : MAG InnoVision 786FD [17" CRT] Disk Drive: WDC WD80 0JB-00FMA0 SCSI Disk Device (74 GB) MEMORY: 256MB X 2 cl 2.5 לא זקוק: פלופי, עכבר, מקלדת, CD, צורב. לא רוצה OC.

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. כולם SSD הבחירה שלי לבינתים: http://www.wisebuy.co.il/product.aspx?category=c-pclaptop&productid=881607 http://ksp.co.il/?uin=27303 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=895039 מה לדעתכם הכי טוב? האחרון גם כן קצת קורץ, 16 GB, וגם i7, אבל מצד שני רזולוציה נמוכה מאוד (אני מתכוון לחבר למסך של 22 אינץ או 27...) צרכים שלי: מחשב קל, קטן, חזק (מתכנת = הרבה tasks פתוחים, ושלוקחים הרבה RAM), ניידות, שיחזיק 8 שעות, מאט, צפייה ושמע ברמה גבוהה (סרטים, שירים)

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב לנערה בת 12 - לצרכי הלימודים + מוסיקה, סרטים, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום אני מתעניין לאחרונה ברכישת מחשב נייד ראיתי את הדגם [h=1]Dell Inspiron 3521 i3-3217U[/h]די אהבתי את העיצוב והמפרט נראה לי לא רע במחיר טוב אני מתכנן להשתמש בו לשימוש ביתי אינטרנט אופיס ואולי קצת משחקים קלים בשביל להעביר את הזמן רציתי לדעת אם יש משהו טוב יותר בכ2300 שקלים לא יותר מזה או שזה בסדר לתקציב אשמח לתשובה מהירה אני מעוניין להזמין אותו תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. ערב טוב, ראשית אפתח ואומר שאני מודה שאני לא בטוח אם זה המקום הנכון לפתוח את דיון הזה. לי נראה שזה המקום שהכי קולע לשאול את השאלה הזאת, כמו כן לא ראיתי משהו בחוקי הפורום שאוסר את זה. בכל מקרה במידה וזה לא המקום המתאים, אנא סילחו לי מראש. אני השתמשתי ב-7 שנים האחרונות בקונסולות בשביל לשחק משחקי מחשב. לאחר בירורים, התייעצות והרבה חשיבה הגעתי לתובנה שיכול להיות שבמקום לשדרג קונסולה ולהסתפק בשינויים טכנולוגים מצומצמים יחסית אולי כדאי לקנות מחשב גיימינג. השאלות שעלו לי בעקבות החשיבה הזאת ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהן: 1. האם זה אפשרי כיום לקנות מחשב שמספק הגדרות גבוהות במחיר סביר? (עד 4-5k) 2. מה אורך החיים של מחשב כזה? כלומר כמה זמן אני אוכל לשחק במשחקים באותן הגדרות גב…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Fortunes,

שלום חברים, כמו תמיד נעזר בכם לצורך בניית המפרט. הפעם על הפרק - מחשב לאביה של חברה שלי. אז בזהירות כאן והשאלות... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תמונות, סרטים. עבודה משרדית לגמרי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך, רק המארז וה"תוכן". 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיוידי (יש לו דיוידי חיצוני), אין צורך במסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. חשוב שיהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Mor Gabay,

1. מה התקציב המירבי? 5500 האם מתאפשרת חריגהבמידת הצורך? לא 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בנוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן אני נמצא באילת עדיף לי מחניות באילת גם ככה זה יותר זול 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עד סוף ינואר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע …

20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש״ח (כ 800$) , ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - שימוש כבד ביישומי אופיס, שיחות וידאו, גלישה, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעט חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שיכלול מ״ה Windows 10 (אך לא הכרחי) 8. האם ישנה …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000~ ‏אם אפשר בפחות מעולה, אם יש משהו עדיף ביותר אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צפיה ביוטיוב, גלישה בדפדפן ושימוש ללימודים, גיימינג גג של cs go וגם כנראה שלא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן ssd, ולא מפריע לי לקנות ראם בנפרד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…

22. Started by OCz,

Intel Pentium 4 1.8A 400Mhz Fsb 512Kb L2 Cache Epox 4Gea+ Ge Mobo, S.ata, Round Cables, Usb2.0 Winbond 512MB PC3200 CAS2.5 BH-5 Memory Chips Western-Digital 80GB 7200 ATA100 8MB Cache ATI Radeon 9500Pro 128Mb DDR-Sdram + Dvi + Tv/Out Msi X52 Cd-Rom Drive {Oem} Panasonic 1.44 Floppy Drive {Oem} Enermax FS710BB + Enermax 350Watt Power Supply Mag 796FD 17" Wega Trintron 0.24, 1600X1200\75HZ Logitech Z540 4Stallite+SubWoofer Total Of 40W Rms BTC M860 WHEEL OPTI PS2 replacable panel BTC 8190 SMART OFFICE HEBREW PS2 מה אתם אומרים על המפרט?, למרות שאני משתמש הכי חדש כאן יש לי כבר ידע ב-OC, לגבי הלוח אם, אני לא צריך את המאיץ הגרפי המשולב אבל אין בארץ עדיין את הדגם בלי המאיץ הזה,…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. מבלי לחרוג מחוקי הפורום... אני גר באיזור ירושלים וממש אין לי מושג מהיכן כדאי לי לקנות את המחשב.. האם בגלל שמדובר במפרט פשוט עליי לקנות מאחת מהרשתות הזולות- KSP, IVORY או שגם במקרים כאלה האמינות הכרחית? פה בירושלים אין מבחר של חנויות ולכן הנטייה שלי היא להזמין דרך האינטרנט.. השאלה הנשאלת ממי הכי כדאי לדעתכם... אשמח לקבל תשובות כלליות כתגובה באשכול או המלצות ספציפיות בפרטי.. תודה. _____________________________________________- הודעה מקורית- שלום אני מעוניין במחשב לצורך התקנת מצלמות אבטחחה ולשימוש משרדי קליל. עקרונית אני רוצה וגם מניח שהמחיר יהייה נמוך מהתקציב שנתתי אבל מצד שני אני רוצה לשמוע את ההמלצות שלכם גם אם הן חורגות מתקציב שנמוך מ2600 שקלים. התקציב אמור לכלול כונן …

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by doldol360,

למשחקים כבדים בעיקר, יש עדיפות למחשב שקט ויפה, יש מצב לOC בעתיד למעבד ואולי לעוד כמה חלקים

25. היי חבר'ה.. לפניי כמה ימים הלך לי הדיסק הקשיח אז כבר אמרתי - יאללה אולי הגיע הזמן לקנות מחשב חדש וזהו. השימושים שלי זה בעיקר להוריד סרטים - והרבה. אני לא גיימרית או משו ואני סתם רוצה שהמחשב שלי יעבוד מהר כי אני חסרת סבלנות... אז בקיצור יש לי כמה שאלות: 1. פי-סי או מאק? 2. האם לקנות עכשיו או לחכות שתצא מערכת הפםעלה חדשה? 3. מחשב שולחני או לאפ-טופ? וה-שאלה: מה המפרט המומלץ בינכם? (אני אומנם הולכת לשלם את זה אבל אין לי ממש הגבלה של תקציב - מה לעשות בשביל דברים טובים משלמים... ) תודה לעונים!

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים