ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
אהלן אחרי 3 שנים הגיע הזמן להחליף מחשב אז בעיקרון אני עובד על MAYA MAX אפטר ועוד כל מיני כאלה מסביב , יש ברשותי כרטיס QUADRO 2000 ככה שכרטיס מסך לא צריך. בעיקרון אני מחפש מפרט שיתן מענה הכי טוב לצרכים שלי, עבודה מהירה , זמני רנדר בהתאם לאל צורך בזמן המתנה ארוך( עד כמה שאפשר ) כרגע אני עובד עם 2 מסכים, אולי אני אשדרג בעתיד , כרגע לא מעוניין. כוננים קשיחים אני צריך רק SSD אחד כלשהו, את כל השאר אני יעביר מעמדת העבודה הנוכחית שלי . וזהו בגדול אשמח לשמוע הצעות , מארז נראה לי אני ילך על CM 690 2 או משהו כזה , כרגע יש לי CM690 ואני מבסוט ממנו, אפשר גם לצרף מערכת הפעלה חלונות 7 לכל העניין . תודה
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלוo, זקוקה למחשב חדש גם לגיימינג וגם לעבודה בסביבות 4K ללא כרטיס גראפי. את כרטיס ה1070 אקנה בעוד כמה זמן בחו"ל בציפייה לירידת מחירים. השאלון: . מה התקציב המקסימאלי? K4 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ₪. רצוי לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה – אופיס, סרטים ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - שימוש כבד: יומיומי ולאורך כל היום כולל פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. – fallou…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אנשים, לאבא שלי יש מחשב נייד שהוא קנה לפני שנה וחצי עם פנטיום M לא מזמן שדרגתי לו את הזכרונות ל 1GB במהירות של 533 והשאלה שלי היא האם ניתן להחליף מעבד במחשב נייד באותו אופן? תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הדברים שכבר יש לי: צורב DVD, צורב רגיל, כונן DVD, מארז, מערכת סאונד, עכבר ומקלדת דגשים: LCD 17, לוח שתומך ב- PCI-E X16, ג'יגה זיכרון, הארד דיסק 120 ג'יגה, ספק חזק ואמין, כ.מסך מבוסס PCI-E לגיימרים. צרכים:מחשב גיימר כבד שישמש גם להמרות וידיאו, אינטרנט וסאונד טוב. תודה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אין לי מושג ירוק במחשבים והאפשרויות הן כה רבות שיצאתי משוגע מכל העסק. : התקציב שלי עומד על כ 6000 ש"ח פלוס מינוס. זקוק למפרט שיהיה לו מסך דק + דיסק גדול בעיקר למשחקים + עבודות בוורד וכרטיס רשת על מנת לחברו ברשת ביתית. זקוק לעזרה מיידית הילדים משגעים לי את השכל .
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, הורי רוצים לקנות מחשב חדש, אבל הוא אמור להיכנס באיזה ארון מסוים שמידותיו הם: גובה 42 מקסימום (סנטימטר פחות יהיה טוב) רוחב 23 אורך 59.5 אני צריך הצעה למפרט עבור גודל כזה, ועובר גודל גדול יותר כלומר ATX הלוח שהיה במחשב הוא intel DG41WV והוחלף לך H55-L כלומר זה הגודל (אני מבין שזה מיקרו ATX?), ואשמח לדעת איזה גודל זה? צריך לכולל: מארז יחסית שקט, לוח אם (האם הלוח אם מספיק לצרכים שלי או שכדאי לקנות גם כרטיס מסך בנוסף), קירור, לא צריך DVD. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לדעתי מחשב טוב כזה לשימושים הנ"ל נע סביב ה 2000 אבל תקנו אותי אם אני טועה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפ…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מק-בוק מהדור הראשון (ככל הנראה בעל מעבד core duo או core 2 duo). לאחר טיפול במצבו האסטטי המחריד (מדבקות כעורות על המקלדת, זוהמה בלתי מזוהה על דפנות המכשיר ועל המטען, וסטיקר ענק ומטונף בשפה לא מוכרת), החלטתי לנסות להפעיל אותו. בניסיון להדליק אותו, הוא מפעיל איזה מאוורר, שמשמיע כמה זמזומים, ואז המכשיר כבה, תוך הבהוב עמום מאוד של המסך (שטרם דלק). עם זאת, כאשר מטעינים את המכשיר, והוא כמובן מתחמם, דולק מאוורר חזק ושקט שמפזר את החום. יש לציין שלמכשיר ישנו סדק בפאנל הפלסטי התחתון. אני שוקל לפתוח את הפאנל התחתון ולראות מה קורה שם בפנים, אך אין לי ניסיון עם לפטופים, בטח לא של אפל. מה אתם ממליצים לעשות?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הת'רד הקודם שלי קצת נכנס למקום שאני לא ממש יודע איך ממשיכים ממנו, אז ביקשתי מד"ר נוב שימחק אותו (בקרוב אני מקווה). החלטתי לנסות שוב ומהתחלה. אז קודם כל התנצלות: אני מתנצל בפני כל מי שקרא את הת'רד ופגעתי/העלבתי אותו או שנשמעתי לו כפוי טובה/מרגיז וכו'. באמת שלא התכוונתי אני כרגע נמצא בנקודה בעייתית ובמצב מאוד מביך ומסובך. מצד אחד אין לי שום הבנה ולו הבסיסית ביותר בחומרת מחשב (אני בקושי יודע את ההבדל בין זכרון לדיסק קשיח), מצד שני אני לא יכול להרשות לעצמי לעשות טעויות. כרגע אין לי מגבלות תקציב. גם מחשב ב20K יכול ללכת, אם אני יראה שיתרונותיו מצדיקים את המחיר. בשביל שהכול ילך קתצ יותר חלק, ישבתי עם הצוות שלי וניסחנו במדיוק ככול שניתן מה אנחנו צריכים. 1. מה התקציב? האם הוא למזו…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
משרד עורכי דין ורואי חשבון, רוצים לשדרג מחשב ישן נושן. לא נראה לי שיש צורך במשהו יותר מהבסיס של הבסיס - השימושים הם גלישה, אופיס ותוכנות מזעזעות שקשורות במקצוע("ריווחית" אם מישהו כאן מכיר). הלכתי למדור המפרטים המומלצים, ומצאתי את זה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137584§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99/%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99 יש מניעה כלשהי פשוט לקחת את השילוש המוצג במפרט הזה? ואם לא, מה עדיף לקחת במקום? עד 800 ש"ח תודה מראש לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת חוות דעת על מחשב נייד MSI PR601 T5800
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל מהכל. FPS ו-RTS בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות. אין צורך ביותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לא משהוא רציני עד 4000 שח, יש למישהוא הצעות?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי בהמלצת הפורום מחשב נייד חדש - Lenovo u430p רציתי לדעת איך להשתמש בפעמים הראשונות, ואם בכלל יש חשיבות לכל זה ? בהתחלה הטענתי אותו הרבה זמן (לא יודע אם זה קריטי אבל ליתר בטחון), אם יש עוד משהו שמומלץ לעשות בהמשך ? אם יש עוד טיפים לשמירה על הסוללה, זה יהיה מעולה (לא הצלחתי למצוא בפורום אשכול בנושא). תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בעלות מקסימלית של 5500 ₪ בעדיפות ל-5000 תוך ניצול מלא של התקציב. המחשב נועד לשימוש ביתי כללי (אופיס, אינטרנט, סרטים בהפרדה גבוהה) וכן כ-30% מן הזמן לעריכות גרפיות שונות בינוניות פלוס, בתוכנות של adobe וכן siberlink power director. המחשב לא מיועד לגיימינג אבל יהיה נחמד אם הוא יעמוד באתגר של משחקים (שנחשבו כבדים לפני שנה ומעלה) במידה והצורך יעלה. לא מתוכנן OC. אין צורך בציוד היקפי, במערכת הפעלה או בחבילת אופיס. הרכבת המפרט בחנות. שקט חשוב לא קריטי (8) מעוניין במעבד אינטל,חיבור usb3, חיבור HDMI לטלוויזיה לא מתוכננים שדרוגים מאסיביים של המחשב. כעבור 3-4 שנים אתעניין בהחלפה בחדש. המחשב צריך לתמוך בכמות גדולה של ציוד היקפי (מערכ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע הזמן אחרי 3 שנים פלוס להחליף את המחשב שרשום אצלי בצד כמה הערות חשובות לפני הצעה שאני חושב עליה: *הרדיסק - מעונין בהרדיסק עם הביצועים הטובים ביותר ויחד עם זאת גם שקט (דגש על ביצועים ואמינות), לכן האם מה שבחרתי מתאים ? *לגבי מארז - כבר אבדתי התמצאות בשטח הזה - מחפש אחד שיהיה שקט מאוד, עם מסננים איכותיים שלא ישאוב אבק ואיכותי מאוד ומרווח בהתאם לכרטיס מסך GTX 580 - סביב ה 750 שקל (אפשר חריגה במידה וזה שווה את זה) - האם יש משהו טוב יותר ממה ששמתי (בטח יש טובים וחדשים יותר)? *לגבי כרטיס מסך לא מתפשר - GTX 580 , לגבי מעבד לא מתפשר - I7 בלבד (אלא אם כן מעבד I5 אחר עם לוח אם אחר של P55 יביא אותם ביצועים בהגדרות מקסימליות של משחקים). *מעונין בתוספת של מאוור…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב חדש (שלי כבר בן 9 בערך והוא פשוט נהיה איטי מאוד) ועקב תקציב דל (וחוסר זמן) ניתן לומר שהמחשב אינו מיועד למשחקים מכל סוג שהוא. כבר תקופה שאני מסתכל בפורום על מפרטים דלי תקציב למחשבים "משרדיים" ואני מוכרח להודות שאני דיי מתבאס להוציא 1500-2000 שח על מחשב דיי חלש, סביר להניח ללא יכולות שידרוג עתידיות, שככל הנראה גם לא יחזיק יותר משנתיים שלוש. בחיפושיי אחר מכשיר קודי נתקלתי במיני pc, הזול יחסית, הנ"ל Tronsmart Ara X5 Plus קצת יותר על המפרט אשמח לשמוע האם לדעתכם אכן ניתן להשתמש בו כמחשב בייתי לכל דבר (מלבד משחקים מכל סוג שהוא כמובן), שזה אומר בעצם: גלישה מהירה באינטרנט (כולל הרבה טאבים פתוחים במקביל) צפייה בתכנים …
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון, אם לא, אודה למנהלים אם יפנו אותי למקום הנכון. בכל קמרה, אני מעוניין לרכוש את המכשיר הזה לאחי: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=190508915519&si=48lFo3gNFEFkqnUSvS3iaSlN%252FYQ%253D&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEDWX%3AIT זה המפרט למי שאין כוח להיכנס: CPU Processeor FreeScare Coretex A8 Clock 800Mhz(Manufacturer Data 1.3Ghz) System Memory DDR2 512MB Memory Operating System Google Android 2.2 Flash 10.1 Pre-installed, Support android market Screen 8" TOUCH SCREEN TFT LCD Display;800 x 600 Rom MLC NAND 4GB. T-Flash card slot Maximum up to 32GB (T-Flash card not…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
המחשב מיועד למטרות פיתוח, גיימיניג ו-OC. זה המפרט שהרכבתי: http://i43.tinypic.com/25k68hk.jpg מה שכבר יש לי זה מארז של Chieftech ושני כוננים 500 ג'יגה של סיגייט. המערכת מיועדת למשחקים וקצת OC. המחשב יקנה ב-IQPC, אני לא יודע אם הספק כח שקניתי מספיק או יותר מידי, אותו דבר גם לגבי הלוח ככה שאשמח להערות. עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי - עד 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לחסוך זה תמיד טוב ! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 4000 ש"ח לזכרונות כרטיס מסך לוח וספק זה מספיק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - …
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ישבתי בבית וגלשתי בנייד, פייסבוק והפורום הזה. פתאום רעש של ״ניתוק הצתה״ כאילו חללית נחתה מחשב מדגם U566N של חברת Gigabyte אצלי שנתיים ו-10 חודשים. מעבד - T8300 2.4ghz, כ. מסך 8400GS, זיכרון 4 ג׳יגה, הארדיסק 320gb חייב לציין שבתקופה האחרונה עבד על כ64 מעלות!!! לפי תוכנת ה״Everest" וזה כולל משטח קירור.. איך אפשר לדעת מה הלך? ספק? לוח? אולי הארדיסק?! יש אפשרות לבדוק זאת לבד או שחייב לקחת לטכנאי מוסמך עקב וזה נייד? כמה אמור לעלות כל חלק שהדגשתי למעלה והאם עדיף לתקן או לשקול קנייה של חדש? תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חבר שלי רוצה כרטיס מסך ממוצע (הוא רוצה שיפור ביצועים וכרגע יש לו GF2MX400, נראה לי שכל כרטיס אפילו lowend של היום יכול להראות שיפור על זה ) בכל אופן הוא רוצה גם כ.מסך (לא אכפת לו אם זה משומש או כאלה, ז"א שגם "בהזדמנות" מחנויות יהיה טוב) וגם זכרון יש לו DDR 333MHZ 256MB הוא רוצה גם זכרון בתקציב הזה(256), זה הבעיה פה - הוא לא רוצה זכרון מפציץ עם תזמונים נמוכים או משהו... רק זכרון שיהיה לו להריץ עוד תוכנות (הוא לא גיימר כבד במיוחד) ומשחקים מסויימים המערכת שלו זה P4 1.6 asus p4b255-c אם צריך עוד מידע תגידו! תודה!
-
אז ככה, לפני כמה זמן המחשב האישי שלי שבק חיים ( אחרי איזה 10 שנות עבודה ) והחלטתי לעשות רכש מסוג שונה, לרכוש מחשב נייד לצערי אני לא ממש מבין במחשבים ניידים ( כמו לדוגמה אני לא יודע אם אפשר להרכיב לזה מפרט ) ובכללי אין לי את הידע בבחירת מחשב לפי הצורך שלי בעקרון הצורך שלי הוא: - כונן זיכרון גדול לספרית המוזיקה - יכולת להריץ משחקים כמו WOW, מנג'ר ובעתיד דיאבולו 3 - שיהיה חלק מבחינת עבודה, לא רוצה שיתקע לי המון זמן בהפעלת קובץ או תוכנה - שיריץ סרטים בצורה מצוינת - שקט זה בעקרון הדברים שבהם אני מתעניין בכללי אני מקווה שהמחשב יספיק לי למספר סביר של שנים ( לצבא וללימודים שאחריו ) התקציב שלי הוא סביבות ה4000 ושיהיה מדגמים של חברת LG תודה רבה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על המחשב הזה 2000 ש"ח http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/Bezeq/about/News_bezeq/NewsBezeq2008/april-june2008/100908.htm המחיר מפתה, המחשב יהיה בבית במקום מחשב נייח. תודה למגיבים רני
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את המחשב הנ"ל לבני העולה לכיתה ז' וצריך מחשב ללימודים (פרויקט לימודים מקוון של העיר). המחשב קל ובעל ביצועים מספקים אך אני חושש מזה שהוא דק/עדין ואולי עדיף לקחת משהו קצת יותר מאסיבי כמו סדרה E של לנובו או PROBOOK של HP? בעיקר מדאיג אותי גב המסך הדק . מצד שני פחות חצי קילו על הגב זה משמעותי לילד בכיתה ז'.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים, * גודל המסך? "13.3 או 14" נדרש גם מגע (מודע לחיסרון של מבריק) * משקל רצוי? כמה שפחות, רצוי לא לעבור את ה2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (לא קריטי אבל יכול להיות נחמד) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ו רצוי גם VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? סטנדרטי, לא קריטי * כונן אופטי? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אפילו עדיף שלא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך מגע, ומעבד שיספק "שקט" יחסי לשנים הבאות. (i5 זה לא תמיד טוב יותר מ I3? נכון?) ישנה גם עדיפות לHASWELL בגלל חיי סוללה וליבה גרפית מובנית טובה יותר.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אין ממש העדפות מסוימות. חיבורים רגילים כולל HDMI. עדיפות לנגן דיסקים. הדבר החשוב ביותר בשבילי הוא שהלפטופ יוכל להריץ משחקים ברמה טובה מאד, יחסית למחיר כמובן, ושיהיה מספיק זכרון בכונן ל"גיימר ממוצע"
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-