עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Crazypineapple,

היי חברים תאני סטודנטית שמחפשת מחשב נייח, ממש אשמח לעזרתכם כולל המלצה איפה לקנות אני מחפשת מחשב, אין לי מסך, צריכה ווינדוס חוקי. השימוש העיקרי יהיה עבודה בוורד, מצגות קריאה וחיפוש בספרים של אלפי עמודים בpdf חייב להיות מהיר! זה הכי חשוב לי! רצוי כמה שיותר שקט, אין עדיפות לגודל... תודה!!!!!!!!!! ענקית !!!! אני עוברת ממקבוק וחיבת את עזרתם אז אם למישהו יש עצה טובה וארוכה ואין לו כח לכתוב אני אשמח להתקשר אליו

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by eviatar28,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים, שימוש משרדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).pinnacle studio, adobe primere, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  3. אני צריך מחשב חדש שישמש אותי ללימודי התואר, אני לא כל כך אוהב את השימוש במחשב נייד ולכן אני מעדיף להחליף את הנייח שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שצריך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים, אופיס תוכנות וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 full hd …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. מעוניין למכור את הנייח שלי, כמה לפי דעתכם אני יכול לקבל עליו ( מה יהיה מחיר הוגן לבקש)? מעבד : I7 4770k מאוור : Noctua DH 14D לוח אם: Asus sabertooth Z87 זכרון : Corsair vengeance 2X8 1600MHZ כונן 1 : Samsung Evo pro 256GB כונן 2 : Western digital black 2T כרטיס מסך : שני כרטיסי מסך של Gigabyte windforce 780 OC Sli ספק כוח : Seasonic 1000W gold edition מארז : Corsair 600t צורב : Asus x24 האם יש המלצות לאיפה אני יכול לפרסם ? העלתי את הנייח ביד שתיים אבל נראה לי שבטוח קיים מקום קצת יותר טוב לזה... חשבתי לקחת בסביבות ה 4000-4500, אלא אם כן נראה לכם שהוא שווה יותר ? תודה

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  5. Started by Dvich,

כרגע יש לי 4GB RAM על הנייד, רוצה לשדרג ל-16GB, איך אוכל לדעת אם הזיכרון שאני מעוניין לקנות יתאים למחשב שלי? (מעבר לזה שהוא DDR3) דגם הנייד: Dell Vostro 3560 (מעבד i5 3210M), נקנה ב-2012. חשבתי על לקנות את 2 הסטיקים הבאים: https://www.tms.co.il/product/13842 אם מישהו מכיר משהו עדיף/זול יותר אשמח לדעת גם. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  6. Started by mudale222,

תקציב עד 4K. SSD 256 חובה. מסך - בין 12.5-14 אינטש. מעבד כמה שיותר חזק. זהו בעיקרון, תנו קישור לחנויות ספציפיות שיש להם את המחשב, זה יהיה מבורך. תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by shay55,

שלום הי לי את ה OCULUS DK1 ולאחרי DK 2 את שניהם מכרתי ומחכה לגירסה הסופית והמשופרת שתצא בקרוב . יש ל OCULUS תוכנה קטנה שבודקת האם המחשב מתאים להריץ ישומי VR של ה OCULUS RIFT שייצא בקרוב . בבדיקה הוא אמר לי שהכרטיס מסך + המעבד לא מתאימים להרצת VR. יש לציין שאני עובד עם מסך DELL 30" ברזולוצייה של 2560X1600 NATIVE שרוב הדברים החדשים רצים בסדר פלוס על המערכת שלי וכמובן ה DK1 + DK2 עבדו חלק ללא שום בעייה . המערכת שלי היום היא: לוח UD7 GIGABYTE X58A כ.מסך 690GTX GIGABYTE זיכרון DDR3 24 GB מעבד :3.3GHZ 6CORE I7 X990 EXTREME ספק: 1250W +80 TERMALTAKE דיסקים קשיחים : 4 יחידות SSD 256GB VERTEX 4 OCZ ב RAID0 ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by בר שושני,

שלום לכולם, אני מקווה שזה הפורום המתאים. אני מתלבט אם שווה לי להחליף את המעבד ולוח האם שלי ולהשקיע בקניית לוח אם חדש למעבד שונה שנפל לי לידיים. אני עובד היום עם PHENOM IIX4 955 (לא בלאק אדישן, הרגיל), יחד עם כרטיס מסך 7950 של AMD. נפל לי לידיים I5 4440 3.1GHZ, אבל עם לוח אם מעפן (MICRO ATX, חיבור PCI אחד, בלי יציאת DVI או HDMI...). אני תוהה אם כדאי לי, מבחינת עלות-תועלת, להשקיע בלוח אם חדש שיתאים למעבד של אינטל - או שהעלות של לוח אם (ראיתי יד שנייה דרך פלונטר בבערך 400 שקל..) לא שווה את ההפרש בביצועים. יש למישהו המלצה?

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  9. שלום, מוזמנים להעיר ולהאיר, אך בבקשה העלו הערות פרקטיות לתיקון. צרכים: אופיס, אינטרנט, סרטים. ההבדל המהותי בין 2 המפרטים שיוצר את הפער במחיר הוא בבנדל מארז+ספק, והבדל קטן יותר ביצרן לוח האם. מאוד מאוד חשוב לי מחשב שקט, בנוסף להיותו אמין ומהיר. 250G מספיקים לי לאחסון. מעביר כונן אופטי מהמחשב הנוכחי. תודה!! ------------------- אפשרות א': חנות TMS [b]מעבד:[/b] Intel Core i3 6100 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪600 [b]קירור למעבד:[/b] [URL=http://www.tms.co.il/product/14584]בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪45 [b]לוח אם:[/b] Asus H110-I PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪393 [b]מא…

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  10. אני משתמש בגרסה ישנה של התוכנה, הנה הדרישות מבחינת חומרה: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2012.html ברור שכל מחשב נייד מודרני יספיק. הפרט היחיד שאני לא בטוח בו זאת הדרישה של הכרטיס מסך. איזה כרטיס מסך יספיק?

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  11. אשמח לקבל הערכת מחיר למחשב מבוסס Core i7 Sandy Bridge. תודה מראש. זה המפרט: לוח אם: Motherboard: Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 מעבד: CPU: Intel i7-2600K 3.4GHz זכרון: RAM: Mach Extreme DDR3 4x4GB 1600MHz ספק כוח: PSU: Enermax EPR625AWT 625W Pro82 Plus קירור: Cooling: Noctua NH-U12P SE2 מארז: Case: NZXT H2 Black כרטיס מסך: GPU: Gainward GTX670 2gb כונן SSD: Mach Xtreme MX DS Turbo 120gb דיסק קשיח: HDD: Seagate 1tb צורב: Optical Drive: LG DVD-RW כרטיס הרחבה USB 3.0 2 ports PCI Express מערכת הפעלה: OS: Windows 10 Professional x64 מאוקטבת עם רשיון חוקי

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by דובי770,

המפרט: Samsung NP300V3A מסך 13.3 HD מעבד i3-2330M זיכרון ראם 4GB דיסק-קשיח 500GB כמה אפשר לקבל עליו כיום?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by afi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות …

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  14. Started by breezy,

1. מה התקציב המקסימאלי : 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך : לנסות ולחסוך יהיה טוב כי אני רוצה לקנות גם מסך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) : הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280:1024 מהשו כזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) בינוניות 3. האם יש צורך בצ…

• 1 תגובה
    • 4.3k צפיות
  15. Started by sayroni,

רציתי לדעת אם עדיף לקנות את כל המפרט מחשב שלי + מסך מחשב ורמקולים מחול או שכבר לקנות מהארץ?. יש 17% מעמ על חלקי מחשב , אני לא יודע לגבי המסך מחשב.. בכל מקרה עשיתי טבלה שהרכבתי ממחירים הכי זולים שמצאתי בארץ ( זאפ , KSP , פלונטר ) ומחול ( newegg , amazon וכו ) וההפרש יצא לי 2780, אבל זה ללא שיקלול של ה-17% וכן יוצא לי כמה בעיות שלא כל כך מובנות לי... אם אני קונה רכיבים אז אני מניח שאינדיבידואלית כל מוצר יהיה עליו 17% ולא באופן קולקטיבי על כולם, אבל אני לא בטוח בזה.. אם זה כן אינדיבידואלי אז יש כאן רכיבי מחשב שלא שווה לטרוח לקנות אותם והם פשוט יעלו פחות או יותר אותו הדבר. אז מה עם הרכיבים שיש להם הפרש מאוד גדול? כמו למשל תסתכלו על כרטיס …

• 12 תגובות
    • 10.7k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 +- ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-500-1000 2. מה שימושי המחשב?מחשב לעריכת סאונד לשימוש אישי-ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-מיודע לCUEBASE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- בעתיד המחשב יצטרך להתחבר ל2 מסכים בו זמית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני - 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארדיסקים, כונן CD, 5. עד כמה…

• 7 תגובות
    • 971 צפיות
  17. שלום, מוזמנים להעיר ולהאיר, אך בבקשה העלו הערות פרקטיות לתיקון. ההבדל המהותי בין 2 המפרטים שיוצר את הפער במחיר הוא בבנדל מארז+ספק, והבדל קטן יותר ביצרן לוח האם. מאוד מאוד חשוב לי מחשב שקט, בנוסף להיותו אמין ומהיר. 250G מספיקים לי לאחסון. תודה!! ---------- 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, ובתנאי שלא על חשבון השקט והמהירות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, סרטים HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 3.…

• 0 תגובות
    • 458 צפיות
  18. שלום חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט לשימושים הנ"ל. מחקתי מהתבנית את הדרישות הלא רצויות. תודה רבה. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים וצפייה בהרצאות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד (מתכנן לקנות בחודשים הקרובים) והדגם שהכי מצא חן בעיניי הוא Asus N551JK, בקונפיגורציה המוצגת בקישור: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=887613 אשמח לביקורות ממקור ראשון. למישהו יצא להשתמש במחשב? ויותר חשוב: הדבר העיקרי שמונע ממני לקבל החלטה סופית בעניין הוא אסופת סיפורי אימה שנתקלתי בהם בנוגע לשירות חברת Asus בישראל ולאחריות שלה. קיוויתי לקבל חוות דעת שישפכו מעט אור בעניין. האם השירות מספיק גרוע כדי להצדיק ויתור על המחשב שמציע את המפרט הכי חזק שנתקלתי בו בתקציב? (עד 5,000 ש"ח) תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by hananmori12,

שלום, הגיעו לי החלקים ואני מחפש המלצה לספק כח, i5 6500 gigabyte ga-z170-hd3p samsung 850 evo Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 אני רוצה ספק שיהיה מספיק חזק אם אוסף כרטיס מסך בעתיד, לפי מה בוחרים ספק?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אשמח לשמוע דעתכם. כל הערה ועצה תתקבל בברכה. המחשב מיועד לשימוש משרדי (אופיס, אינטרנט) וגם סרטים. מאוד היה חשוב לי מחשב ש ק ט !! מהיר ואמין, וזאת הסיבה לחלק מהבחירות. תודה! ------------------------ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 6100 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪600 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪45 לוח אם: Asus H170 PRO USB3.1 כמות: 1 - מחיר: ₪613 מארז: Nanoxia DS2 - Deep Silence 2 Black כמות: 1 - מחיר: ₪595 ספק כוח: FSP Hyper 500W Active PFC 85+ כמות: 1 - מחיר: ₪293 זיכרון: Samsung DDR4 4G…

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  22. Started by gabriel6,

הי למחשב המזדקן שלי בעל מעבד i5-2500K נשרף הלוח אם - בותו זמן אני רוצה להתחדש עם ספק ומארז חדשים (אני רוצה שהמארז ייכנס בתוך נישה מאוד צרה - כי למעשה אין לי כמעט נגיעה בו כאשר הכל כבר מחובר אני מבקש לדעת האם המפרט הבא עושה sense או שאפשר לשפר באותה מסגרת תקציב לגבי מערכת הפעלה - אני הולך לרכוש בכל מקרה (תמיד רכשתי מחשב עם מערכת הפעלה) תודה, גבריאל הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מארזי מחשב - מארז עם ספק P50-NE550M - Antec - P50 mATX case, With 550W Antec NE550M NeoEco 80Plus Bronze Modular power supply - 2x USB 3.0 and 2x USB 2.0 - 2x Fan controller - 2x 120mm and 2x 80mm fans included - …

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- 100 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת וידאו בFHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- סוני וגאס פרו 13 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך וSSD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  24. שלום לכולם . רוצה להרכיב מחשב מבוסס על מעבד SKYLAKE עם מכפלה פתוחה לצורך אוברקלוק עתידי, מעוניין שהלוח יהיה מסדרת ה Z170 כאמור המחשב אמור להריץ משחקים כבדים בפירוט של 1440P המסך כבר נבחר דגם עם טכנולגיית NVIDIA® G-SYNC ובקצב של 165Hz או 144 בהתאמה. כפי שאני יודע לא שווה להשקיע ברזולצייה של 4K ולכן לא לקחתי מסך כזה. ROG Swift PG279Q Gaming monitor קישור למסך https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/ מה התקציב המקסימאלי?הערכה של עד 20,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך אבל אם זה שווה את הכסף אז למה לא?! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבוד…

• 54 תגובות
    • 3.9k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, תכנות קל (PERL, R, Python) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS מודרניים, MMOים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080, מסך 24 אינ'ץ של DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניו…

• 42 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים