ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
הי חברים , חשוב לי - מעבד וכ.מסך עוצמתיים , FHD. אני כמעט נעול על - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909833 ---- > Dell Inspiron 15 7559 N7559 המלצות אחרונות לפני קנייה ? אם כן, האם שווה להוסיף SSD / RAM תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
מעוניינת בהצעת מחיר שכוללת מפרט למחשב נייח דור 6 חשבתי על משהו כזה: INTEL I7-6700 , כולל מסך , מארז גדול , עד 5000 שח כולל ווינדוס 10 פרופשיונל באנגלית , HDD של 1 טארה , המחשב מיועד לתכנות ולא למשחקים , צריך להיות מהיר , צריך שיהיה לו זיכרון ראם גדול נניח 16 GB , מאווררים שיהיה שקט , שיהיה סוס עבודה ויוכל להריץ תוכנות כבדות במקביל .
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שמיועד לעבודות משרדיות בלבד (גלישה באינטרנט ואופיס) בתקציב של 1800 ש"ח בערך (אם יש אפשרויות טובות גם במחיר יותר זול אני אשמח לשמוע). אני ארכוש את המחשב באילת בשבוע הבא. דברים חשובים: גודל מסך "15.6, שתהיה מקלדת נוחה עם מקשים בגודל סטנדרטי (לדוגמה בלי מקשי חיצים קטנים) - לא צריך numpad או תוספת מיוחדות. שיהיה דק וקל ככל הניתן. תודה רבה מראש (:
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 809 צפיות
-
-
לפני שאתחיל בשאלה חשוב לציין שעיינתי בפורום, עם זאת לא הצלחתי לגבש עמדה בעניין הקנייה. בימים הקרובים אלך לקנות מחשב נייד לצרכים של DBA (SQL), צפיית סרטים באיכות גבוהה, לימודים ועם זאת לשמור את האופציה למשחקים חדשים (פחות או יותר) באיכות בינונית (עד כה שמתי עין על nvidia 940m, שלא שמעתי ביקורות יותר מידי טובות עליו). חשוב לי שהמעבד יהיה i7 עם זכרון של 8gb לפחות. לא הבנתי לחלוטין אם כדאי לקחת כונן היברדי של ssd בנפח 8gb והאם זה בכלל קריטי בגדלים האלה. התקציב נע בין 3500 עד 4500. חשוב לציין שאני לא צריך כרטיס מסך חזק מאוד. עד כה נסגרתי על 15 lenovo yoga 500 אשר פחות יותר עומד בסטנדרטים, למרות שהמחלוקת האם לקחת מסך טאץ', מעלה משמעותית את המחיר ואפשר אול…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
אהלן מחפש המלצה לנייד ללימודים באיזור ה-2500 ש"ח עם חריגות קטנות ימינה שמאלה. חשבתי על 13.3 מכיוון שעיקר העבודה איתו היא לנסיעות ולכן אמור להיות במשקל סביר. גם 11.6 הוא אופציה בהנחה ויש משהו עם חומרה טובה. המחשב כמו שנאמר מיועד ללימודים, לאחסון קבצים וגלישה לכן אני לא רואה צורך במשהו חזק מ-i3 משקל הוא פאקטור ואמור להיות קטן ככל האפשר במסגרת התקציב. אם למחשב יש שנה אחריות וקיימת האפשרות להרחבה בנפרד אפשר לציין על מנת שתהיה אפשרות לקבל את השיקול הכלכלי. תודה רבה הסתכלתי על 3 אפשרויות בינתיים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=23623 יש אותו לבת משפחה שמרוצה ממנו מאוד. או http://ksp.co.il/?uin=29801 עם חומרה …
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אם תוכלו לתת לי חוות דעת על המפרט הבא. אם לפי דעתכם שווה לשדרג משהו (עד +250 שקל) אנא תגידו. בנוסף אם אפשר עצה על מסך מחשב למשחקים (עד 1000 ש"ח) מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 499 ₪ - MSI H170M PRO-VDH S1151 זכרון: 458 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh (כמות: 2) כרטיס מסך: 1520 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB 1076MHz Mini ITX דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III דיסק קשיח: 370 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty באנדל (מארז + ספק): 579 ₪ - * מבצע * - ZALMAN R1 Window + FSP Raider 650W 80+ Silver BUNDLE קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא גיימינג אבל בנוסף ישמש להצגת תכני HD ועבודה משרדית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים מיוחדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה, וידאו בלו-ריי (צפייה), אינטרנט, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, קל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, * מטרות המחשב? גיימינג קל כמו Call of Duty modern warfare 3 בהגדרות נמוכות (אם אפשרי בהגדרות רגילות ומשחקים כבדים יותר), צפייה בסרטים (full hd) ועבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 אינטש לא חשוב מבריק או מט * רזולוציית המסך? HD 1366x768 אך עדיף יותר. ואם במקרה אפשר להשיג IPS בתקציב נשמח מאוד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 2.7 ק"ג לכל היותר, עדיף כמובן כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD, לא חובה * כונן אופטי? עדיף, ממש לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעו…
-
- 0 תגובות
- 793 צפיות
-
-
תקציב: 3600 ש"ח לחרוג אלא אם כן זה באמת קריטי, נרכש בארץ. מטרות המחשב: השימושים הבסיסים של תכני אינטרנט, שימוש במסמכי office וצפיית סרטונים. תכנות בARDUINO, תכנות בPYTHON. מידול בתוכנות מידול תלת מימד, דו מימד ופיסול תלת מימדי , שימוש ב,inkscape, meshmixer, sculptist, 123D Make המידול יעשה בעיקר בתוכנות CAD למיניהן (כרגע בעיקר בתוכנות חינמיות כמו OnShape, FreeCAD אך שאתקדם ארצה לנסות גם AutoCAD) לא מדובר ברמה מקצועית מאוד אך ברמה בינונית חובבנית. ככל הנראה לא אשתמש בSOLIDWORKS בגלל החומרה הכבדה שהוא דורש, שלא תואמת לתקציב שלי, וזה גם לא כל כך משנה. (מתלמד ועובד מתחיל וחובבן שרוצה לעבוד עם התוכנות האלו "להרגיש" אותן ולאט לאט להתקדם בהם ולעלות בר…
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? באזור ה-13-15 אינצ'. * רזולוציית המסך? אני מאמין ש-HD יוכל לספק אותי. כמובן לא אתנגד ל-FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה ממוצעת שתספיק לכ-6 שעות אמור להספיק לי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות שימושי עבורי, אבל לא קריטי. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן HDD רגיל עם 256/512GB יספק אותי, סך הכל השימוש העיקרי הוא משרדי. * כונן אופטי? לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקבל התייעצות וחוות דעת לפני רכישת מחשב נייד. * מטרות המחשב? גלישה באינטרט, שימוש בתוכנות אופיס, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (תוכנת פוטושופ) * גודל המסך? 15.6 אינץ טווח מחירים :3500 עד 4000 ש"ח דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עברית אנגלית מלאה * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר ארוך יותר טוב 8 שעות? מינימום 5? (לא כ"כ מבינה בזה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.. חיבורים רגילים של יציאות USB וHDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יהיה פירוט בנוגע לכך בהמשך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח, אך מעדיפה מחשב נייד עם מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , יש לי מחשב dell inspiron N5010 עם ווינדוס 7 home premuim SP1 בעברית , שאני רוצה לשחזר הגדרות יצרן דרך מחיצה נסתרת מחיצת שיחזור שקיימת בניידים [היא קיימת גם אצלי בנייד רואים אותה מתוך ווינדוס בניהול דיסקים] , יש סרטון ביוטוב שמראה איך להגיע אליה ,רק פשוט שאצלי במחשב זה שונה מהסרטון , אני אוסיף קישור לסרטון ואתמצת בקצרה את התהליך: לחיצה F8 לבחור REPAIR YOUR COMPUTER טעינת קבצים , בחירת שפה , בחירת שם משתמש אדמניסטרטור במחשב , סיסמה אם צריך , ואז אמור להפתח תפריט בעל 6 אפשרויות שהתחתונה ביותר רשום בה DELL DATASAFE RESTOR AND IMERGENCY BACKUPןמשם ממשיכים בשיחזור , אצלי במחשב משום מה יש רק 5 אפשרויות העליונות בלי האפשרות השישית לשחזור ,מעיוני באינטרנט הבנתי שזאת בעיה לא…
-
- 16 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
להלן הלינק עם המפרט : http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=45025 מפרט : מעבד : CM8064601560722 - Intel - i5-4460 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1100Mhz - Haswell Refresh - Tray לוח אם : H81M-A - ASUS -Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - PCI Express x16 slot - 8-channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - 2 SATA2 3gb/s - 2 SATA3 6Gb/s - 2 USB3.0 ports - mATX זכרונות : HX316C10FK2_8 - HyperX - 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 -…
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, השאלון: אשמח לעזרתכם!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! אשמח לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך קצת זה יהיה נחמד אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת וידאו וגרפיקה אבל אני רוצה גם לשחק משחקים הכי חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). premiere pro, after effects, lightroom, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
קניתי היום את הכרטיס מסך SAPPHIRE R9 390 אך חלק אמרו לי שהספק כוח שלי לא יספיק וחלק אמרו שכן~ ואני לא כל כך מבין בנושא, בדקתי באינטרנט ואומרים ש 500-550 מספיק אבל עדיף מעל 600 וחלק אומרים שחייב 600+ הספק כוח שיש לי כרגע הוא : Antec Basiq 550W Active PFC 12cm PSU VP550P הוא יספיק לי? ואם לא, האם דחוף להחליף אותו לפני שאני מחבר תכרטיס החדש או שאפשר להסתדר עם הספק כוח הישן (ובמידה וצריך להחליף אז על איזה ספק אתם ממליצים?)
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את התקציב - המטרה היא להגיע למערכת שנותנת value for money טוב ושלא תדרוש שדרוגים תכופים, יעלה כמה שיעלה. מצד שני, לא מחפש לזרוק כסף בלי סיבה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, וגם עבודה משרדית, פיתוח תוכנה וצפיה בתכני 1080P. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCom-2, Fallout 4, Asassin's Creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" - 1920 על 1080. -לאילו הגד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הדגם עם i7 6500u / 8gb ram / 1tb 7200 / gt 940m 2gb בעקרון פרסמתי ביקורת באמזון בעצמי (עדיין לא אישרו אותה) אבל אני מעוניין לקרוא ביקורת וסיקור מקצועי עליו מאתרים גדולים. מישהו יכול למצוא לי לינקים לביקורות? זה הדגם המדויק http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=910478 פשוט בחול לא מצאתי ספיצפית את תת הדגם של הסדרה X555UB (המפרט זהה) הביקורת שאני מחפש היא על העיצוב, על הרמקול והמקלדת ופחות על ביצועים ומסך (המסך נהדר, אין ספק)
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן , רכשתי Y700 ושמתי לב שישנם אפליקציות שנפתחות מטושטש (STEAM למשל) . יש לי WIN 10 64BIT . אשמח אם מישהו נתקל בדבר דומה? מסך 15.6 אינץ 1920X1080
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות את הdell xps 13, דרך אמזון ארה''ב. אני מכיר שהאחריות היא בינ"ל ותקפה גם בארץ. האם אני צריך לידע את הנציגים בארץ, שאני מעוניין שהתיקונים יעשו כאן, ואיך עושים את זה? איך אני יכול להרחיב את האחריות שאני מקבל במהלך הקניה. לא ראיתי אופציה להרחבה באתר של אמזון למעט הרחבה בסיסית לשנה.
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, הסיפור הוא כזה, להורים יש מחשב מאוד ישן (כמעט 10 שנים), ואני חשבתי על קנייה חומרה משולשת (מעבד, MB ו-זיכרון) בשביל שאוכל לשדרג את עצמי ואת ההורים. כ.מסך מסך לא מזמן שידרגתי מ-SLI של GTX570 ל-GTX970 G1, כך שאין צורך. כלומר הרעיון הוא, לשים אצלי רכיבים חדשים ובמחשב הישן של ההורים לשים את החומרה הנוכחית שלי (2500K, P8Z68-V, 8GB DDR3 1,600MHZ)... כעיקרון הקטע היחידי שאני עדיין חושב מה לעשות עם הקולר של המעבד. על המעבד שלי יושב NOCTUA DH-14 (אם אני לא טועה), ואצל ההורים TT V1. מבדיקה ה-V1 תומך בתושבת 1155, צריך רק למצוא את המתאם. אני רוצה להשאיר את ה-NOCTUA אצלי בשביל ה-OC שאני מתכנן לעשות. אני חשבתי על הרכיבים הבאים: …
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
יש כזה דבר אולטרבוק גדול מ14 אינצ'? (הבנתי פחות או יותר שהמשקל המקסימלי לאולטרבוק הוא 1.6KG)
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
- 1 follower
-