ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! קודם כל, בתוך אחד שחדש לאתר ולפורום, רציתי לשבח את כל מי שתורם מנסיונו ומזמנו לאתר!! כל הדברים מוצגים ברמה ממש גבוהה ומקצועית. התרשמות ראשונית טובה מאוד אני לא מבין גדול במחשבים וכבר מזמן לא התעדכנתי בכל החומרה החדשה ולכן אשמח לכל עצה והמלצה. אני גר בצפון, איזור עפולה - טבריה ומחפש מחשב all around לבית למשחקים (לא בגרפיקה מטורפת, בעיקר mmorpg ואסטרטגיה ברשת), לסרטים (גם לHD), אינטרנט ושימוש בסיסי למשפחה. ישבתי עם חבר טוב שמבין יותר ממני וביחד בנינו את המפרט הבא באתר של חברת מחשבים באיזור שלנו (הצעת המחיר בסוף היא מהאתר של אותה חברה): מעבד - Intel Core i3 540 Socket 1156 3.06Ghz 4MB BOX לוח אם - Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET זכרון - Kingston Hyper X…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מישהו מכיר חנות טובה לקניית מחשב נייד באילת? האם זה משתלם יותר מקנייה באחת מהחנויות האינטרנטיות? תודה, גיא.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי מחשב נייד שנקנה בקנדה, המחשב נייד עצמו מדגם MSI של GE70 2OE, מחשב נייד ברמה מאוד גבוהה, עם אחריות בחו"ל לשנתיים. המחשב נייד נפל והמסך שלו נשבר, אך עדיין אפשר לעבוד איתו על ידי חיבור מסך LCD. בעקרון אני רוצה להחליף לו מסך, כי לא נוח לעבוד איתו ככה... אז ככה המפרט שלו באתר: http://www.msi.com/product/nb/GE70_2OE.html#overview דיברתי עם היבואן של MSI בארץ מאחר שאין פה יבואן רישמי, אז הלכתי לחנויות מעבדה שהן מתווכות בין MSI ויש מעט כאלו, הם הציעו לי מחירים דיי יקרות לתיקון לטעמי, וחלקן אמרו שאינם יכולים לתקן את זה כי אין להם את הדגם הזה של המחשב בקיצור אין להם מאיפה להשיג חלקי חילוף שאיתם יוכלו לתקן את זה. דבר ראשון - אז ביררתי את הנושא קצת, ואני מכיר כמה חבר…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש... רציתי לדעת מה כדי לקנות ... איזה מחשב בכי מתאים למשחקים אני רוצה מחשב ממש ממש טוב רק חבל שאני לא מבין כל כך אמממ התקציב הוא 3000-4000 שקל בערך בלי מסך תודה מראש
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , פונה אלייכם המקצוענים. . מה התקציב המקסימאלי? 7000שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ( Maya , Zbrush ,Photoshop , After Effects ) + משחק WoW (ובין לבין משחקים חדשים שיוצאים (לא בקטע של גיימר)) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya Zbrush - לומד כרגע, מתכוון להשקיע בתחום (תדירות גבוה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: WoW ומשחקי רשת , לא יותר מזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שוקלת לרכישה שני מחשבים ניידים כמעט זהים. באחד כרטיס מסך AMD Radeon 520 Graphic with 2GB GDDR5 VRAM, ובשני AMD Radeon 520 Graphic with 2GB DDR3 dedicated. איזה מהם עדיף, מי מתקדם יותר, חדש יותר, טוב יותר? המחשב לא מיועד למשחקים.. או אולי להשקיע יותר לכיוון AMD Radeon™ 530 Graphics with 4GB GDDR5?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למומחי הפורום, מעוניין בחוות דעתכם על מפרט על מחשב זה לצרכי גיימינג (והפרדתי לשרשור נפרד גם מחשב נוסף לצרכים משרדיים) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב רצוי 5700 ש"ח (גמיש - מחפש sweet-spot של יחס עלות תועלת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עיבוד תמונה ווידאו בסיסיים, ומשרדי כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוונת לקנות בפעם הראשונה מחשב נייד, ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מחפשת מחשב חזק, לתיכנות, עיבודים סטטיסטים כבדים ועיבוד תמונה, ורצוי שיוכל לתמוך באופן מינימאלי בתוכנות תלת כמו Maya (שימוש מזדמן ולא מקצועי). חשוב לי שהמסך יהיה נוח לקריאה ממושכת, לא חובה מסך גדול, כי לעבודה גרפית, תלת ועיבוד תמונה מתכוונת לחבר אותו למסך חיצוני. מבחינת הניידות, רצוי שיהיה נוח לצאת איתו מדי פעם, אבל לא מתכוונת לקחת אותו איתי כל הזמן. עברתי על סקירות ומפרטים והגעתי לדגמים הבאים, כולם I7, כרטיסי מסך 1GB, רזולוצית מסך 1366x768, מחיר כ 900-1000$ בארה"ב. האחריות על כולם בארה"ב היא לשנה אחת, לחלקם יש אפשרות להאריך את האחריות. לא ברור לי למה מתוכם (אם בכלל) אוכל לקבל אחריות באר…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לברר האם יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך או להוסיף אחד חדש חזק למחשב הנ"ל כדי להריץ טיפה יותר משחקים טובים מחשב נייד Fujitsu Lifebook דגם AH530-5 מעבד : Intel® Core™ i3-350M processor 2.26 GHz, 3 MB מערכת הפעלה: Windows home premium זיכרון ראשי 4GB DDR3 1066 MHz PC3-8500 כונן קשיח HDD SATA 500GB 5.4k צורב DVD Super multi reader/writer מסך 15,6" Glare 16:9 WXGA (1366 x 768) LED Backlight מצלמה מובנית 1.3 MP כרטיס גרפי Intel® HD Graphics up to 1695 MB אלחוטי WLAN b/g/n, Bluetooth V2.1 סוללה 6 תאים עד 3 שעות עבודה תודה לעונים המשך יום טוב אלירן
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, COD, וכל המשחקים החדשים והעתידיים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1280X1024 אבל מתוכנן בקרוב לקנות מסך FHD מדגם Dell U2412M. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ₪874 מארז: Coolermaster Centurion 590 Black כמות: 1 - מחיר: ₪365 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪340 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ₪385 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪248 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4850 1GB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪1041 כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪129 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ₪5 סה"כ: ₪3387 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנק…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים, מה אתם חושבים על המפרט הבא? Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. פוסט ארוך, אני אשמח אם תהיו סבלניים איתו ותיתנו ביקורת הדרישות שלי ממחשב הן עיבוד תמונה חזק ביותר (עבור פוטושופ/raw), משחקים וגרפיקה לא ממש קריטי, אוברקלוקינג חזק, רמת רעש לא דוממת אך סבירה. מעבד E6600 בשביל הCache שלו. לא חושב שכדאי להוסיף 1000+ ש"ח בשביל E6700 זיכרון 2 ג'יגה של G.Skill CL4 DDR2-800. לא חושב שכדאי להוסיף 400 ש"ח בשביל Corsair עם אותם תיזמונים בול. תקנו אותי אם אני טועה. לוח מתלבט בין P5B-E ב900~ לבין P5B-Deluxe ב1100~. לא שוקל את ה P5B הבסיסי בגלל שהוא לא חוסך הרבה ביחס לגרסת ה-E. כרטיס גרפי בערך 360 ש"ח לX1300 512MB (ה256MB עולה כמעט אותו דבר). אולי אני אוסיף 200 לXPRO1600. נראה לי לא הגיוני בעליל לשלם 1100+ ש"ח לX1950PRO בשביל הצ…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
היי חבר'ה, מעוניין ברכישת לפטופ. שימושים : * צפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה - 1080P/4K וצפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה דרך המחשב על מסך הטלוויזיה באותה האיכות. * גלישה באינטרנט. * גיימינג (לא קריטי). תקציב : כ-5K דרישות נוספות: אני לא יודע אם התקציב מאפשר, אך יש לי שאיפה לרכוש לפטופ עם מסך OLED ותומך 4K. הרכישה לא חייבת להיות בחנות בארץ, אך כן עם אחריות בינלאומית. חברות : HP , MICROSOFT או DELL תודה רבה למסייעים.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
החלטתי בסוף ללכת על תקציב של 3000 ולהשאיר לי כסף למסך 22" של סמסונג p220t לעתיד אז זה המפרט לפני קנייה, חשוב לי שלא יהיה יותר מידי רועש לא איכפת לי קצת רועש והמסנן אבק מאוד חשוב מצטער שפתחתי עוד נושא פשוט הנושא הקודם כבר ניהיה עמוס הודעות ומבולגן וגם שיניתי את התקציב והדרישות קצת: על איזה הגדרות אני אוכל להריץ משחקים כמו GTA4 וכו' עם המחשב הזה? AMD Phenom 2 X2 545 3.0Ghz Dual Core AM3 Tray, יחידות 1 ¤473 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1115 Gigabyte MA-770-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤410 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ¤124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 OCZ 2GB DDR2 800Mh…
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי. אני כבר 4 שנים משתמש באותו מחשב (P2 350mhz) והוא כבר בקשוי מתפקד.. אני לא מדבר בכלל על להריץ משחקים, אפילו תוכנות פשוטות כבר בקושי זזות.. התקציב שלי למחשב חדש הוא 2500 ש"ח מקסימום, וזאת בתקווה שאני אצליח לגרד עוד כמה מאות שקלים מאיפה שהוא.. אני רוצה מחשב למשחקים בעיקר, כמובן שאני אעשה עליו עוד דברים.. למישהו יש מפרט להציע לי? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנטית למדעי המחשב כך שבעיקר עבודות משרדיות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך עם כונן אופטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מה שמוגדר כממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אם אפשר שיהיה hdmi מה טוב. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500gb * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מתאפשרת אבל כדאי שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות. חשוב שיהיה i7 או משהו שקול, 32GB RAM, כונן SSD מינימום 256GB. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף סביבות ה 7500 אבל אם זה קריטי אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הכל! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זאת שאלה טובה כרגע יש מסך ישן 23 1050x1680 אבל הולך לקנות מסך חדש לא יודע איזה עדיין -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אנשים! צריך מחשב לעריכת וידאו ולאפטר [+מעט גיימינג]. משדרג עמדה קיימת, כך שאעביר ממנה את כרטיס המסך [gtx970] ואת כל ההאאדיסקים והSSD כך שכל מה שצריך למפרט זה מעבד+קירור\זכרונות [32+מקום לשדרוג ל 64]\קייס \לוח אם \ספק כוח \כרטיס M2 [שיחליף את ה- SSD Samsung 840 pro- שכרגע יש לי עליו את מערכת ההפעלה]. בגדול, מטרתי היא לבנות מערכת שתשרוד הרבה שנים. אני כבר 9 שנים על מערכת i7 דור 1 שעבדה יפה. . מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במיד…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בכוונתי לקנות מספר מחשבים חדשים למשרד לעובדים מקצועיים בשרטוט בתוכנת אוטוקאד, אבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט האופטימלי. להלן דרישות המערכת: 1. תקציב המקסימלי 3000 ש"ח ללא ציוד הקיפי (מסך, עכבר, מקלדת) אשמח אם אפשר יהיה לצמצם ל 2500 ש"ח 2. המחשב משמש אך ורק ליישומי אוטוקאד ב 2D באדריכלות נוף (ללא תלת מייד או פקודות כבדות) אך בגרסאות מתקדמות של 2009/2010 (העבודה עם קבצים גדולים בנפח של כ -30-20 מ"ב) 3. עדיפות למחשב שקט (שאלת התקציב) 4. לא מתוכנן אוברקלוק 5. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (המחשב מיועד לעבוד תחת XP פרו ) (או האם יש כבר נסיון עם מערכת ההפעלה חלונות 7 ביישומי אוטוקאד מהסוג שציינתי, ואם כן אז האם 32/64 ביט ?) 6. בעיקר חשוב לי האם יש חשיבות למעבד מהדור האחרון …
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לוח:MSI 925X Neo Platinum מעבד:P4 3.2Mgh LGA 775 זיכרון:Corsair DDR2 512Pro 533MGH כרטיס מסך:Club-3D Radeon X700PRO - 256MB מארז:Thermaltake Xaser V VM-8000A הארדיסק: WD 120GB 7200RPM צורב:LG 52*32*52 תוספות יבואו בהמשך... ואם יש לכם משהו להציע לי שישפר אני ישמח... ;D
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני תכננתי לקנות את המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1524 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤657 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤408 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤571 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe ¤1687 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV380 צורב LiteOn LH-20A1P X20 DVD ¤175 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LH-20A1P מארז ללא ספק NZXT Apollo ¤423 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NZApolloB ספק כח Enermax Liberty 400W ¤418 http://skyp…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-