ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
יש תוכנה שקוראים לה SOFTWARE MANAGER שנמצאת במחשב שלי לפעמים היא נכנסת לפעולה ומבקשת להתקין עדכונים מה בדיוק התוכנה הזאת? האם אני חייב להתקין את כל העדקונים שהיא מציעה? אם לא האם אני מפסיד משהוא?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. חריגה של מקסימום 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קריאה וכתיבה של טקסטים, תכנות (R, Matlab,Python) ועבודה עם ArcGIS/QGIS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי קונה מחשב בפעם הראשונה (זה לא טעות..) התקציב שעומד לרשותו הוא 5,000 ש"ח עד 5,700 עם גמישות מסויימת. כיוון שזה המחשב הראשון, המחיר צריך לכלול: מסך צורב ומדפסת. עכבר. מקלדת כרטיס רשת מודם וכו' השימושים רגילים: קצת משחקי מחשב, אינטרנט אופיס וכו'. התחייבתי לעזור לו, בכל זאת פעם ראשונה, לא ? תודה לכולכם, ניצן
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כרגע עובד עם Intel core i5 ישן מאוד והמחשב כמעט מתפרק (מעל 10 שנים), חלקכמה מהמאווררים לא עובדים והכרטיס מסך עושה לפעמים בעיות בחיבור, אז רוצה לחדש. בניתי את המפרט הבא, אשמח לדעות אם הכל בסדר: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 2400G With Radeon RX Vega 11 Box - מבצע בקניית מחשב חדש ! כמות: 1 - מחיר: ₪ 588 לוחות אם: Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 כמות: 1 - מחיר: ₪ 298 זכרונות RAM: G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3000 Mhz Aegis Series כמות: 1 - מחיר: ₪ 433 מארזים: Antec P8 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 240 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W GB Neo Eco Modular 80+ OEM New P…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
ממה שהבנתי כדאי מפרט מבוסס i7 - אבל אני אשמח מאוד עם מישהו מכיר את המעבדים של AMD ויכול להמליץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת אנימציה של Adobe, חוץ מזה שימוש ביתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אשמח להמלצה על מסך 22-24" עם value-for-money טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחדת. 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אמשח אם תוכלו לענות לי איזה מחשב עדיף? הצורך: שימוש ביתי, תכנות ומשחקים לא ברמת גיימר מקצועי המפרטים דומים: Lenovo IdeaPad Y700-15 80NV001FIV Intel® Core i7-6700HQ Processor, 6M Cache, 2.6 GHz up to 3.50 GHz זיכרון 8GB DDR4 2133MHz (1 x 8192 MB), Up to 16 GB ערכת שבבים HM170 כונן קשיח 1TB (5400RPM) Sata + 128GB SSD תצוגה 15.6 Inch FHD IPS LED Backlight (1920 x 1080) מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 Asus GL552VW-DM206T ntel® Core i7-6700HQ Processor, 6M Cache, 2.6 GHz up to 3.50 GHz זיכרון 8GB DDR4 2133…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום, מעוניין בחוות דעתכם על מפרט על מחשב זה לצרכי גיימינג (והפרדתי לשרשור נפרד גם מחשב נוסף לצרכים משרדיים) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב רצוי 5700 ש"ח (גמיש - מחפש sweet-spot של יחס עלות תועלת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עיבוד תמונה ווידאו בסיסיים, ומשרדי כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לעזרה להמלצה על מחשב נייד. יש לי חבר שנמצא באילת עד יום רביעי. כיום יש לי מחשב מהעבודה דל ווסטרו שאני מאוד מרוצה ממנו. אני צריך להחזירו כי אני עוזב את העבודה. אשמח למסך של 15.6. אשמח להמלצות על דל או אסוס. בנוסף, אשמח למחשב עם כונן דיסקים. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה בסרטים, צפייה ישירה, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת כמה שווה מחשב כזה בן 11 חודשיים , בעיקרון הוא עבד ברצוף חודש. מארז Z1 ZALMAN ספר כח A.PFC 80+ VS550 550W CORSAIR מעבד אינטל 3.5GHz 6MB CORE I5 1150 QUAD 4690K מאוורר למעבד BLIZZARD T2 COOLERMASTER לוח HASWELL 1150 H97-PLUS ASUS זכרון HYPERX FURY KINGSTON 8 GB DDR3 1600MHZ דיסק KINGSTON V300 2.5" SATA3 120GB SSD צורב OEM GH24NS שחור SATA LG DVDX24 DL מחשב ללא אופיס מחשבללא מערכת הפעלה כרטיס רשת 1G LAN 10/100/1000 כרטיס קול 5.1 מובנה בלוח האם מאיץ גרפי INTEL GRAPHICS מחשב ללא מקלדת מחשב ללא עכבר מחשב ללא רמקולים בנוסף הורכב כרטיס רשת אינטל 4 פורטים HP Intel NC364T Quad Port Gigabit Network Adapter 436431-001 435506-003 1Gb 4 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אני בעיקר מתכנן לשחק league of legends וcs:go ולראות סרטים וסדרות וגלישה באינטרנט. חשוב לי שהוא יהיה עם ssd מצידי רק למערכת הפעלה בשביל המהירות. אין בעיה של קניה מחנות כזאת או אחרת יש אפשרות גם לקנות מחו"ל אבל שיהיה אחריות יצרן ככה שאם משהו משתבש עדיין יש אפשרות לשלוח לתיקון. ציוד היקפי יש לי כבר, כנ"ל הארד דיסק חיצוני. המשקל לא רלוונטי הגודל מסך רזולוציה לא רלוונטים אבל עדיף 1080p שלפחות הסדרות והסרטים יראו נורמלים. אני קונה אותו בזמן הקרוב ויש אפשרות גם להגדיל מעט את התקציב כאילו אם יש אופציה טובה יותר ב550$ או ב2100₪ אז אין בעיה להביא אותה לכאן אבל לא לחרוג בצורה רצינית בכל זאת משכורת של חייל....
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך אני מפרמט מחשב נייד אני יודע שאמור להיות גיבוי לכל הדרייברים ווינדוס בכונן סמוי המחשב הוא acer aspire 6930 בלפטופים אחרים ראיתי שיש כפתור שמכניס אותך לשיחזור כלשהו שאפשר לפרמט איתו פה אני לא מוצא כלום שמכווין אותי לפירמוט תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד חדש ויש באפשרותי לקנות בארה"ב - משפחה משם שמגיעה לבקר בארץ. מטרת המחשב - תכנות (סטונדט להנדסת תוכנה), סרטים. גודל המסך - 13.3" - 14" או 15.6" רזולוציית המסך - FHD (אין לי כל כך צורך בUHD). זמן סוללה - זמן סוללה ארוך, מאוד חשוב בשבילי. כונן קשיח - SSD 256GB לפחות. (או 1TB עם 16-32GB SSD). זיכרון - 8GB. העדפה לחברה: Dell, Asus, Lenovo תקציב - 5000 ש"ח / 1200 דולר. 1. ההתלבטות העיקרית שלי כרגע זה אם אני רוצה מחשב שהוא 13-14 אינץ' או 15.6 אינץ'. כי מצד אחד יש לי בבית מסך 24 שאני מתחבר אליו, אבל מצד שני יש לי עוד שנה באוניברסיטה שאני אקח אותו איתי. (והיום אני עם 15.6 ולפעמים הוא גם מעצבן אותי שהוא קטן). בכל מקרה אשמח לקבל הצעות גם וגם. 2. אשמח לשמוע המ…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן כפי שציינתי בדיונים קודמים-רכשתי מחשב מארה"ב, והוא אמור להגיע אליי החודש (asus eee 1005ha) מבירורים שעשיתי, ניתן (טכנית) להטעין אותו בארץ עם מתאם שקע אמריקאי לישראלי, כמו זה בתמונה הבאה: http://www.fre.co.il/upload/3a9afc.jpg השאלה היא האם זה ישנה משהו מבחינת זמן הטעינה או איכות הטעינה, ובמידה וזה קריטי ועלול להסב נזק כלשהו (או שזה סתם גרוע יותר), מהו הפתרון המומלץ? תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא ניראה לי שתצליחו לחסוך בגלל כל מיני נתונים שאני אפרט עליהם בהמשך אבל אם זה אפשרי תבורכו . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי Samsung T260HD הרזולוציה שלו היא 1920x1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Call OF Duty 4/6 UT3 TF2 Bioshock Crysis * לאילו הגדרות גרפיות ה…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום עדכנתי את ההודעה תקציב 5500ש"ח א) לנצל את הכל. ב) ניתן לחרוג ב:500 ₪ שימושי המחשב עבודה משרדית (תוכנות כמו ArcGis), עריכת וידאו (לא יודע באיזה תוכנה), HD, חיבור עתידי לTV, לא משחקים. צריך מסך u2311 בעל רזולוציה 1920/1080 (איך ישפיע חיבור עתידי ל LCD?). אין צורך בציוד הקיפי מלבד מסך. שקט 8+ OC לא מתוכנן צריך מערכת הפעלה עדיפות לחנות באזור ראשון לציון ומעט צפונה, ודרומה עד ליבנה. חיבורים מיוחדים: USB3, חיבור עתידי ל LCD, צריך שיתאים לכרטיס TV Hauppauge WinTV HVR-1700 רצוי מארז שחור בעל קווים חלקים (רגוע בלי פיתוחים). אין צורך בשמירה על יכולת שידרוג מלבד אולי כרטיס TV.
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום למרות בכרטיס המסך Z68 ישן יותר המליצו עליו כמהיר יותר לגיימר אשמח לקבל חוות דעת. (מעבד I7)
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום השאלה שלי היא - האם כדאי לחכות 1-2 חודשים להשקות חומרה חדשות שיגרמו לירידת מחירים ? המחשב הוא לגיימינג+סרטים.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בתי לומדת ב"בצלאל" שנה רא/שונה וזקוקה ללוח גרפי אלקטרוני. חשוב שיהיה משטח גדול. חשוב שיהיה באיכות טובה. שמעתי wacom הטובים ביותר. מישהו יכול להמליץ? תקציב עד 1500 ש"ח. אשמח להמלצות.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה, הייתי רוצה שתרכיבו לי מחשב בתקציב סביבות ה9 אלף שקל, הייתי רוצה שתתנו דעה על המפרט הזה AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel Westren Digital SATA 36.7GB 10000 RPM Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RP Leadtek Geforce PX6800GT 256Mb Retail PCI-Express SLI LG DVD 16x48 Black OEM NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply המפרט הזה הוא לא כולל מארז, הייתי רוצה שתמליצו לי על מארז טוב, יפה ושיתאים למחשב שלי. תודה
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום מצאתי את המחשב הבא באייבורי: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17164 (כן אין לי ברירה אני חייב לקנות באייבורי) השאלה שלי איזה מן התוספות אני צריך להוסיף שהמחשב הזה יהיה ברמה גבוהה עד 4K לילד בן 10 שהמטרה שיחזיק לו עד גיל 15 לפחות עם משחקים חדשים וטובים. קודם כל רציתי להוסיף : - דיסק נוסף פלאש SSD Kingston UV400 240GB - שידרוג ללוח Asus דגם H110M-A/M.2 DDR4 הכולל HDMI - Sapphire AMD Radeon R7 250 2GB כולל יציאות DVI / VGA / HDMI - כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN725N Nano 150Mbps USB תקן N עם התוספות האלו המחיר הוא 3,570 והוא סבבה לגמרי איך זה נשמע?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כזכור לכם חיפשתי לפני כמה זמן מחשב נייד. אהבתי מאוד את הלנובו SL400 אבל יחסית לנתונים שלו המחיר גבוה מידי. החלטתי לא להיות נעולה על לנובו ומצאתי כמה דגמים נחמדים של דל או אסוס. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, בעיקר כי אני ממש לא יודעת איזה סדרות של דל ואסוס מומלצות. Dell Inspiron 1545 T6400 4330HD http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11465 Dell Latitude עוד לא החלטתי אם מסך 14.1 E5400 או E5500 15.4, בכל זאת המשקל משמעותי כאן, אבל מה אתם אומרים על הסדרה עצמה? ASUS F82Q http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13082 ASUS K50IJ-643 T6500 4GB http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13095 אשמח מאוד מאוד לעזרה, תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא 6-7K למזומן שטרות. 2. מטרות המחשב? גיימינג פרופר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אולי מסך רחב של 22'', תלוי במפרט שאפשר להרכיב בסכום הזה, ואני צריך KVM טוב שיתמוך לי בשני מחשבים (הסכום הוא למחשב, המסך והKVM ישקלו אח"כ) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: אני מוכן להסתפק בכרטיס קול onboard, אם הוא לא מחריד 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אשמח למערכת מבוססת AMD Phenom וCF של שני 4870, אם זה מה שיתן לי את המיטב ואפשרי במחיר הזה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? הייתי רוצה מארז כמה שיותר י…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל אבל תעשו לפי הבנתכם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)משחקים, ממש קצת עריכה גרפית, תכנות ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ בקטנה . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשc3לא יודע עד כמה יהיה לי זמן לשחק אבל אם כן אז CS, NBA ועוד משחקים שיתחשק לי פתאום.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קצת חדש לי כל הקטע הזה של מחשב נייד, את המחשב הנייח שלי יש לי אותו 4 שנים, לא זוכר מתי פעם אחרונה סגרתי אותו. מן הסתם שאסור לעשות ככה עם המחשב הנייד, אבל השאלה שלי, האם כשאני מסיים להשתמש בו אני צריך לעשות לו ממש כיבוי או שמספיק לקפל לו את המסך? אני רוצה שהמחשב יזכה לחיים ארוכים
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב הזה יהיה בעיקר לעריכת מוזיקה ותלת מימד וגם ככה משחקים אני לא איזה גיימר אבל קצת gta מדי פעם לא מזיק... מה דעתכם? אני לא רוצה מעבד של AMD ולא רוצה זכרונות DDR2 עבר זמנם(למרות שזה עולה פחות ונותן הזדמנות לדחוף כרטיס מסך מטורף אני לא הולך לשחק כל כך הרבה אני צריך מעבד חזק לשימושים שלי)... יש לי בלוח אם אופציה לקרוס פייר ככה שאפשר יהיה להוסיף עוד כרטיס מסך לגבי הספק אני מתלבט קצת עדיין... לגגבי המארז מה דעתכם מישהו התנסה איתו? מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP45C-DS3 ¤643 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P16004GK ¤446 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD4770 512MB GDDR5 - GV-…
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-