עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dvirb,

אהלן חבר'ה אחרי 9 שנים עם המחשב הנוכחי ( P4 , 512RAM, 5200FX) הגיע הזמן להשתדרג.... אני רוצה מפרט בעיקר למשחקים, אבל שיכול גם להריץ תוכנות לעריכת תמונות( photoshop, lightroom וכו') בקלות ושלא יתקע לי(לא מאמין שזה יקרה עם מחשב בסכום הזה אבל בכל זאת...) חשוב לציין שהמחשב הזה יצטרך להחזיק כמה שנים טובות בלי שידרוג ושינוי בכלל. אין צורך בדיסק קשיח מעל 500GB, כנראה שאני לא אבצע OC , השקט כן חשוב כי המחשב נמצא בחדר אבל אם זה יבוא על חשבון משהו אחר יותר חשוב השקט בעדיפות שניה, אין צורך בציוד היקפי(אם זה משנה יש לי מסך רחב 20" של סמסונג),יש לי מערכת 5.1 אבל לפני מה שאני יודע לרוב לוחות האם היום יש תמיכה build in ככה זה כנראה גם לא כל כך משנה. שוב המחשב בעיקר למטרות משחקים ותכונות…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Noam Ganz,

אהלן לכולם יש לי מחשב נייד גיימינג בסיסי ביותר (i5h; gtx 1050; 8 gb ram) חשבתי לעבור למחשב נייח הבעיה שאני לא מסתדר עם חומרה לא מבין בזה ולא יודע להתעסק בזה כל הנושא של דרייברים משחות טרמיות מעקב, מעקב אחרי טמפרטורה, חלוקת ליבות במעבד ועוד כל מיני מונחים שראיתי והלחיצו אותי גורמים לי להתרחק מהרעיון המחשב נייד ברשותי כמעט שנתיים וחוץ מלעדכן דרייברים לכרטיס מסך לא עשיתי כלום ואני מרוצה מאוד אני מניח שבזמן הקרוב לאחר הקניה הכל ירוץ חלק, אבל כשיהיו בעיות במחשב או ידרשו עדכונים זה אומר להתחיל להתעסק בחומרה ונראה שזה סיפור רציני למי שלא בקיא בתחום מה דעתכם על זה? סתם נסחפתי או שזה באמת מדריש הבנה יותר עמוקה? דבר נוסף - מה לדעתכם תקציב ב…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. היי לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות צילום פוטושופ , לייטרום ,קבצי תמונות של 27MB - 37MB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא , יש לי מסך DELL U2515HC 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צריך להתאים לחדר בבית 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

4. היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אהלן. מבקש עזרה בבניה. כרגע זה מה שיצא לי. חסר מארז. זה אני או שהמבצעים על הפנים לבלאק פריידי הזה? תודה מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=104333]AMD Ryzen 5 3500X AM4 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 580 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103077]AMD Wraith Spire Cooler no LED[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 25 [b]לוחות אם:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=1…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by LeftRight,

Intel C2D 1.67Ghz T5450 3GB DDR2 NVIDIA GEFORCE 8400M GS 250GB עם ויסטה מקורי קניתי אותו ב2900 ש"ח....הקניה הייתה שווה? המחשב הוא לגלישה באינטרנט ולצפיה בסרטים [חדש מהקופסא]

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אז ככה. יש לי את המפרט הישן שהוא מורכב בתוך מארז ARCTIC COOLING SILENTIUM T2 P4, 1GB DDR, 5200 AGP, ASROCK MATHERBORD שתבינו עד כמה עלוב הייתי במשך 4 אולי 5 שנים . אז אני רוצה לסדר בתוך המארז : מעבד, זכרון, כרטיס מסך ולוח . היעד הוא עבודה ממושכת, צפיה בתכני HD, עיבוד כרפיקה ווידאו במידה לא גדולה במיוחד והרצת פעולות רבות (לעיתים פשוטות) על המחשב בו זמנית. כאשר המפרט הנוכחי לא מצליח לעשות אפילו 2 פשוטות יחדיו. הכרטיס מסך שאני מתכנן הוא HD2400 שיעזור למעבד בפריסת תוכן HD . מחיר מוערך 350 . זכרון 1GB DDR, KINGSTON. אני לא מתכנן OC . מחיר מוערך 200 . מעבד E6320. אולי אפילו E6600. כאשר אני עוד לא סגור . פתוח להצעות . אני מוכן לוותר על כרטיס המסך עבור Q6600. לוח - לא ידוע. …

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. חשבתי על הmsi gx600 INTEL CORE 2 DUO T7300 9 cell battery 2gb ram 160gb hd 5400/7200 rmp nvidia 8600gt נראה די נחמד יספיק למשחקים ברמה ממוצעת אני צריך עוד המלצות

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה משרדית, קל movie maker, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

10. Started by ban898,

אהלן מארז ------------- G7 IN WIN ספק כוח --------- CROSAIR VS650 650W לוח אם ---------- GIGABYTE HASWELL 1150 GA-H87-D3H מעבד ----------- INTEL CORE I5 3.4 GHz 6MB QUAD 4670 זכרון ------------ GEIL EVOVELOCE 4GB DDR3 1600MHz (סך הכל כמות: 2 ) כרטיס מסך ----- AMD Radeon R9 280X GAMING 3GB-5 MSI צורב ------------ LG DVD RW GH24NS Black SATA OEM דיסק קשיח ----- corsair force ls 2.5" SATA3 60GB SSD חשוב לציין שהמחשב נקנה לפני שנה וחצי זה הכל תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. ספק כח Seasonic 520Watt S12II-520 Bronze ₪348 Sparkle GeForce GTX 470 1280Mb GDDR5 320Bit, Dual DVI, mini HDMI, PCI Express 2.0, Retail ₪1,210 זיכרון KINGSTON DDR3 2Gb 1333Mhz ₪246 מעבד Intel Core i5 760 LGA1156 Tray ₪946 לוח אם Gigabyte GA-H55N-USB3 LGA1156 ₪530 כונן DVD-RW SONY NEC 7260S SATA x24 ₪102 מאוורר CPU Zalman 7500C AlCu System Integration Edition ₪103 3,485 המפרט הורכב בחנות וולקם אגב אם מישהו שמע חוות דעת על החנות הזו אשמח לשמוע המפרט יצא לי זול יותר מRSM חסר לי רק מארז רציתי לקחת HEC 66RC אבל אין להם אשמח אם תבחרו לי מארז אחר http://wellcom.co.il

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום שלום, ראיתי דגם של thinpad edge 15.6 עם המעבד AMD Athlon™ II Dual-Core P320 לאיזה מעבד זה מקביל באינטל ?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני צריך בעיקר לעבודה באינטרנט כי יש לי לבנות אתר. מסך בכיוון של "15 אמינות גבוהה כי לא מתאים לי קריסות ותיקונים. אנא תשובתכם המהירה. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by GLP,

הי, אני רוצה להביא מארה"ב נייד של HP מדגם ProBook 4430S. העניין הוא שהאותיות באנגלית נמצאות במרכז המקשים ונראה שאין שם הרבה מקום לצריבת עברית. http://www.engadget.com/photos/hp-probook-b-series-s-series-hands-on/ מישהו מכיר את הענין ויכול לומר לי אם זה אפשרי לצרוב שם עברית?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by dolev16,

היי חבר'ה, מעוניין ברכישת לפטופ. שימושים : * צפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה - 1080P/4K וצפייה בסרטים ותכנים באיכות גבוהה דרך המחשב על מסך הטלוויזיה באותה האיכות. * גלישה באינטרנט. * גיימינג (לא קריטי). תקציב : כ-5K דרישות נוספות: אני לא יודע אם התקציב מאפשר, אך יש לי שאיפה לרכוש לפטופ עם מסך OLED ותומך 4K. הרכישה לא חייבת להיות בחנות בארץ, אך כן עם אחריות בינלאומית. חברות : HP , MICROSOFT או DELL תודה רבה למסייעים.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by elyawp,

שלום אני די חדש פה והעליתי לפני כשבוע בקשה לעזרה בבחירת נייד חדש.. הדילמה שלי הייתה בין הhp-5310m לבין הlenovo edge 13 ולבסוף נתקלתי בדל 3300 שנראה מדהים.....אז רציתי לדעת הם אני עושה את ההחלטה הנכונה בקניה שלו וסתם מה אתם אומרים עליו?! אגב אני קונה אותו במפרט הכי סטנדרטי שלו מארה"ב במחיר של 624$ הנה קישור:http://www.dell.com/content/topics/topic.aspx/us/segments/bsd/vostro-3300?c=us&cs=04&l=en&s=bsd תודה.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. בכוונתי לקנות מספר מחשבים חדשים למשרד לעובדים מקצועיים בשרטוט בתוכנת אוטוקאד, אבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט האופטימלי. להלן דרישות המערכת: 1. תקציב המקסימלי 3000 ש"ח ללא ציוד הקיפי (מסך, עכבר, מקלדת) אשמח אם אפשר יהיה לצמצם ל 2500 ש"ח 2. המחשב משמש אך ורק ליישומי אוטוקאד ב 2D באדריכלות נוף (ללא תלת מייד או פקודות כבדות) אך בגרסאות מתקדמות של 2009/2010 (העבודה עם קבצים גדולים בנפח של כ -30-20 מ"ב) 3. עדיפות למחשב שקט (שאלת התקציב) 4. לא מתוכנן אוברקלוק 5. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (המחשב מיועד לעבוד תחת XP פרו ) (או האם יש כבר נסיון עם מערכת ההפעלה חלונות 7 ביישומי אוטוקאד מהסוג שציינתי, ואם כן אז האם 32/64 ביט ?) 6. בעיקר חשוב לי האם יש חשיבות למעבד מהדור האחרון …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by theking7,

שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד בשנה"ל הקרובה, ומעוניין לקנות מחשב נייד. השימושים הם בעיקר אופיס ואינטרנט... לפי מה שהבנתי, סטודנטים רבים ממליצים לקנות מחשב קל, ועל כן גודל המסך הוא מוגבל. המליצו לי על המחשב הנ"ל. האם הוא נוח להקלדה ממושכת? (שהרי זה ייעודו העיקרי). ובכלל אם לא הוא, דגם מקביל מומלץ אחר?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by shaks,

יש לי לפטופ של סמסונג סדרה 7 שמכיל רכיב שמאפשר שידור WIDI. אני מעוניין לקנות את המתאם הזה http://www.ebay.com/itm/Belkin-ScreenCast-1080p-HD-TV-Adapter-for-Intel-Wireless-Display-WiDi-2-0-win-7-/390642755122?pt=UK_ConsumerElectronics_WirelessVideoTransmitters_CA&hash=item5af41f6632 בשביל להשתמש ביכולות הזו כדי להציג את המחשב על הטלויזיה שלי בצורה אלחוטית, האם זה בעצם כל מה שאני צריך בשביל שזה יעבוד? האם הטכנולוגיה הזאת עובדת בצורה טובה? והאם לא יעשו לי בעיות להזמין את זה לארץ ? (תקנות של ציוד אלחוטי ודברים כאלה)

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by לוח שנה,

שלום לכם, האם יש חסרון במשחב נייד לעסק, לצורך הנהלת חשבונות ועריכת הצעות מחיר וכד'? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  21. Started by ykg,

השימוש של המחשב יהיה מיילים\וורד\מצגות. בגדול שיריץ ווינדוס חדש (7\10) וורד ודפדפן בצורה טובה. לא משחקים גרפיקה או חולות רעות אחרות. מסך קטן - עד 12" כמה שיותר קל, עם זאת סוללה כמה שיותר חזקה - אני יודע שאלו דברים מנוגדים אבל אולי אתם מכירים משהו שהוא מאוזן. רשמתי 2000 בכותרת כי אני לא יודע כמה יעלה משהו שמתאים, אבל הדרישה היא למחשב פשוט וזול לצרכים משרדיים פשוטים ובסיסיים. אשמח שיעלה כמה שפחות

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, אלא אם הזול יותר הוא טוב יותר או זהה ביכולות... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאד שלא, אבל אם ההבדל הוא שמיים וארץ אני אשמח להצעות כמובן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, לימודים (מכל הסוגים, אולי גם עבודה עם כלים מסויימים לדיבאגינג או דיסאסמבלי...), קצת ויראוטליזציה כנראה ולא חושב שהרבה יותר מזה, מבחינתי סרטים וכאלה לא ממש חשובים, ובטח לא משחקים. חשוב לציין שבמידת הצורך אני אחבר מסך נוסף(לנוחות העבודה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמו שאמ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by arpaz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אלא אם באמת מגיעים למשהו שהוא מיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח. התקציב הנ"ל הוא אחרי חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבור תכנות, קימפול, הרצת תוכנות כבדות, VM ומעט משחקים בנוגע למשחקים - זה לא השימוש העיקרי של המחשב ולכן לא חייבים להפציץ בתחום הזה. כן הייתי שמח ליכולות כמה שיותר טובות כדי להריץ משחקים בצורה מיטבית. המסך שלי כיום בגודל 23". יחובר מסך נוסף בגודל 20" ואולי אף יותר בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא תודה 4. האם יש ר…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אחרי בדיקות רבות מצאתי שיש שני דגמים של אסוס שאני מעוניין ורוצה לקנות השבוע מחשב נייד 15.6 ASUS X555 i7-6500U 8GB 1TB 940M WIN10 או מחשב נייד 13.3 ASUS UX305 m3-6Y30 8GB 256SSD מיועד בעיקר לעבודות משרדיות. עובד מול המחשב 29 שעות ביממה מחובר לאינטרנט כל הזמן יתכן ואראה פה ושם סרטים יש לי עכבר ומקלדת נפרדים אלחוטיים ויש לי מסך מצויין של דל 23 שאותו אחבר ללפטופ עד עכשיו היה לי מחשב נייח מצויון ואני מחליף לדגם הכי טוב כל 3 שנים אשמח לתובנות לבחירת המחשב הכי טוב עבורי

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Coca Cola,

חבר שלי רוצה לקנות מחשב , כפי הנראה ב2006 אבל הוא רוצה לדעת בערך איזה רכיבים יהיו לו במחשב אני לא ממש מבין בסכומים כאלה עצומים לכן פניתי לפה, המחשב מיועד למשחקים אממ והוא רוצה שזה יחזיק כמה שיותר זמן וכמה שיותר זמן בלי שדרוגים אז תודה לכל העוזר באמת עוזרים פה כמו שצריך אז בהצלחה, ותודה רבה! נ.ב. אמרתי לו שמחשב שיקנה ב10K לא יהיה הרבה פחות טוב מ15K אבל הוא רוצה בכל מקרה ב15K לפחות הצלחתי לשכנע אותו לכפול ליבה, הוא רצה FX-55 רק כי זה הכי טוב אקיצר תודה רבה לכל העוזר!

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים