ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
היי, אשמח לקבל עזרה במציאת מחשב נייד שתתאים לסטודנט למדעי המחשב ולגיימינג. בגיימינג הכוונה ברמה גבוהה אבל אין צורך להגזים. ברור לי שב3000 ש"ח אני לא יכול להריץ את כל המשחקים ברמה הכי גבוהה, אבל מספיק שזה יתאם את רמת הגרפיקה בXBOX ONE לדוגמה, אני מסודר. אם אני כבר קונה מחשב נייד חדש, אעדיף שיהיה עם כונן SSD ומעבד I7. חריגה: 500 ש"ח. מעדיף שלא יותר מזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש בזול יותר לדרישות שלי, עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט למדעי המחשב, משחקים. …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב - 2500-3000 ש"ח, אפשר לחרוג מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס), המחשב נקנה לצורך לימודים/פסיכומטרי. מטרה משנית היא צפייה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ בערך, לאחר ביקורות חלוקות אני כבר לא יודע מה עדיף - מט או מבריק, יש לציין שלפחות בזמן הקרוב המחשב יהיה כמעט כל הזמן בבית משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שי…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לילד, משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קניתי מעבד וSSD מאמזון, המעבד הוא רייזן 1200, אין צורך באחסון נוסף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה ברשותי מארז של טרמלטק- טאי צ'י מקורר מים כולל בלוק קירור לכרטיס מסך ספק כוח ?Enermax Liberty 620W? אני צריך לקנות לוח מעבד כרטיס מסך זיכרונות ואולי גם קשיח (יש לי מקסטור 200 ג'יגה 16 מגה באפר SATA2) אני לא כל כך מעודכן בכל מה שקשור לחומרה עדכנית או במה הולך לצאת לשוק בקרוב אז הצעות של התותחים פה מאוד יעזורו לי לקבל כיוון רוב השימוש שלי במחשב הוא הורדת סרטים ועריכתם, גלישה באינטרנט, מוסיקה, תוכנות אופיס למינהן, משחקים( לא יותר מידי אני לא גיימר מושבע) אפשרות לאוברקולקינג עתידי וזהו פחות או יותר. אני רוצה להשקיע במחשב חזק ומהיר שישרת את הצרכים האלו. אין לי כל כך מגבלה של סכום אבל חשבתי להקציב לעניין בין 4000 ל6000 ש"ח העדיפות שלי (למרות שאולי היא שגויה תקנו אותי א…
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. חריגה של מקסימום 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קריאה וכתיבה של טקסטים, תכנות (R, Matlab,Python) ועבודה עם ArcGIS/QGIS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי כולם שאלתי כבר לפני זמן-מה, אך לא קיבלתי מענה.. ולכן החלטתי לנסות שוב. ברצוני לרכוש מחשב שישמש בעיקר לאחסון של הרבה מידע שיש לי, בין השאר חומר וידיאו שיש לי שמאוד חשוב לי. התקציב מאוד גמיש. המחשב ישמש בעיקר לאחסון ואולי לחיבור המחשב לממיר דיגיטלי/טלוויזיה בעתיד וכך לצפייה ישירה של הטלוויזיה במחשב ושל המחשב במסך הטלוויזיה (הייתי רוצה להוסיף בעתיד כרטיס טלוויזיה) הקאצ' העיקרי - נפח האיחסון - אני רוצה לחבר לו דיסקים קשיחים פנימיים בסדר גודל התחלתי של 6-4 טרהבייט, עם אופציה להוסיף עוד בעתיד. כמובן שמאוד חשוב הספק ורכיבים איכותיים שלא ישרף לי פתאום משהו.. =/ שאר המידע הרלוונטי, כתוב מטה... תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K+- אבל גמיש! מאוד! א) האם לנצל את כל התקציב א…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה השנה ללמוד באוניברסיטה ואני צריכה מחשב ללימודים: * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס בעיקר, אבל גם סרטים בHD (לא קריטי) * גודל המסך? 15.6" האם חשוב מסך מבריק או מט? רצוי מט אבל הבנתי שבקטגורית המחיר יהיה קשה למצוא מט. בכל מקרה לא אשתמש בו בחוץ. * רזולוציית המסך? מינימום 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא משנה, אני אקח אותו הביתה רק בסופש"ים אז לא ממש מפריע לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, אבל מה שחשוב לי יותר זה סוללה איכותית שלא תמות לי אחרי שנה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, יציאות סטנדרטיות מספיקות. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי 500GB ומעלה. * כונן אופ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - NBA Battlefield Cod GTA V וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ מסך חזק של Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, העוד שבועיים אני מתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול בב"ש ולשם כך אצטרך מחשב נייד. אני ארשום את מה שחשוב לי אך אשמח לשמוע הערות והארות מנסיונכם הרב. * מטרות המחשב? לימודים! אני עדיין לא יודע איזה תוכנות אדרש להפעיל אך אני מניח שהן לא יהיהו כבדות מידי (פוטושופ וכדומה), בנוסף הוא ישמש לשימושים רגילים כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסדרות וכו' (בלי משחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל שיהיה נוח לעבודה, לא יודע מה עדיף מט או מבריק * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר אופטי רגיל. . * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג ניראה לי סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה זמן נחשב ארוך? שיהיה זמן עבודה סטנד…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב במלואו, אל להימנע מחריגות רציניות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,סרטים ותכני HD, עבודה משרדית,משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מחשב חזק עם דגש שיוכל להריץ משחקים על הגדרות גבוהות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הסוגים: משחקי יריות,ספורט - Battlefield,Fifa,NBA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD -לאילו הג…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
פינינו חומרה ישנה ממשרד שנסגר ותהיתי אם אפשר להרוויח מזה כמה גרושים. בגדול - מסכי 17' LCD, מקלדות, עכברים, קוראי כרטיסים, המון כבלי טלפון ובוחטת כבלי חשמל. עוד יותר כבלים וחומרה לא מזוהה. קייסים ישנים עם לוח אם, ספקים, מעבדים וזכרונות (הארדיסקים פורקו). הרבה לפטופים ישנים שאולי עובדים ואולי לא. מה אני עושה עם זה, לעזאזל? מוכר לאלטזעכן? לסוחרי מתכות?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתם חושבים על המערכת הבאה למשחקים סרטים ותוכנות כבדות?? *Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit *GIGABYTE GA-8I955X Royal *Kingston DDR2 512Mb 533MHz *A TOP CA 859BK Supertalent X-Blade Black 450W להמחשה http://www.akr.co.il/details.asp?id=369 *Western Digital160 GB SATA II 8 MB Buffer *Sony floopy 1.44 *NEC ND 3540 X16 *Gigabyte GV-NX68T256DH / GeForce 6800 GT Series / 256 MB DDR 3 / 256 BIT/ SLI + PCI EXPRESS x 16/D-SUB +DVI+ TV OUT *SAMSUNG LCD 17" T710 / 1:600 / cd\mz 300 / 12 ms *מקלדת סטנדרטית *Microsoft Intellimouse Optical מחיר : 7500~ (אחרי המון מאמצים של סקר שווקים) בנוסף אני קונה בהזדמנות את הרמקולים הנכספים Creative GigaWorks S750 700W 7.…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לעבודה על המחשב, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ומשחקים. כרטיס המסך הרצוי הינו 9600 XT. תודה מראש אלדד.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000- מחיר בארץ המחשב ירכש בחול ממה שראיתי זה שווה ערך למחשב של 1000$ בחול א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לעובדה משרדית, עריכה גרפית בצורה חובבנית, גם תמונות וגם סרטים, משחקים פחות קורץ אבל נחמד שתיהיה אופציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרימייר, ליטום, תוכנות לעריכת 3D ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד.. תקציב: כאלפיים שח איזה חברה כדאי? lenovo טובה? לי יש toshiba וזה סבבה.. מה חשוב להסתכל? מהירות? מעבד? אשמח להמלצה על מותג, ואף דגם - או אפילו קישור למשהו ספציפי שידוע כטוב, ובתקציב הנל תודה רבה רבה! עוז
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, צריך מחשב לסטודנטית עד 2.5K (אופיס, וורד ואינטרנט). שיהיה קליל בתיק וסוללה סבירה. הכיוון הוא להזמין את המחשב הזה עד הבוקר מ- KSP במבצע: https://ksp.co.il/?uin=46259 מה דעתכם ? האם נכון לחכות עד BL הקרב ובא במקום ?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ahalan hevre, I need a gaming computer for my "gis" it should be up to 5000. no need for a screen, i think there's no need for a hard drive larger than 80GB. memory preferable 1GB RAM. also no need for keyboard/mouse/speakers. thanks a lot, Omer BTW no need to answer in english, i just don't have hebrew on this compputer
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Part type Part name / Price CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU - [1,260 NIS]1 Motherboard : Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound,LAN,RAID ATA133,IEEE1394,USB 2) - [658 NIS]1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory - [941 NIS]1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [729 NI…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם טוב למרבה הצער אין חדש תחת השמש בכל הקשור למחשבים ניידים עם מעבדי אינטל ו - AMD. לא חל שום שינוי דרמטי מבחינת יעילות אנרגטית אצל שתי יצרניות המעבדים, כך שבתכל'ס לא נותר ליצרניות הניידים אלא להציג את אותו הדבר באריזות חדשות, שנראות יותר יפה מבחוץ על חשבון ביצועים ונוחות שימוש. לכן, אין ממש טעם להמתין לדגמי 2024, בטח בסגמנט הניידים ללימודים ואף ליצירת תוכן. בתערוכה לא הוצג מחשב עם מעבד קוואלקום. זה יקרה בהמשך השנה ואולי משם תבוא הישועה.
-
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 3 followers
-
-
http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=320&t=1 זה נודע לי כי אני עובד במקום מתחרה. המחירים הכי זולים שיש, ללא ספק. אין פה שום מטרת פרסום. חשבתי שזה יעניין אנשים שמעוניינים בנייד חדש. גם אני לא ממש יודע מה תוקף המבצע, אם תוכלו לעדכן זה יהיה מעולה לטובת המשתמשים.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני חושב שזה מפרט קלאסי והמחיר לא רע תגידו לי אתם. אם כדאי להחליף משהו גם זה יתקבל ממש ממש בברכה לוח אם : chipset intel 865 Pe מעבד : Intel pentium HT 800 2.8 GHz 4 זיכרון פנימי : samsung 512 mb 400mhz כרטיס מסך : Readon 9600pro 256 mb דיסק קשיח : WD 80 8 7200 צורב: LG 52*32*52 המידע על שאר הרכיבים לא ברור לי במיוחד כרטיס קול : 5.1 ערוצים עכבר מקלדת מולדימטיה כונן דיסקטים 1.44 מה אתם אומרים עליו? איפה כדאי עוד לשפר? המחיר באמת טוב כמו שאני חושב?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התקציב הוא 5300 שקל. ATHLON XP 2200+ XTREME 256MB PC-2700 333MHz 8K5A3 WinFast A250LE TD 128MB MyVIVO 80GB 7200RPM IDE 8MB CACHE FS-710B -- EG 365VE (350w) LG X52 FLOPPY 1.44 --------------------------- 5226 ש"ח אבל אז חשבתי שבמקום לקחת את המארז של אנרמקס (ואז לקחת טסונמי או טסק). וכסף שחכסתי(500 ש"ח) להוסיף ל- A250 Ultra MyVIVO128MB DDR (TI 4600? מה אתם אומרים, מה עדיף לי ?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. אני חדש פה. ואני רוצה שתביאו לי הצעות. ההצעות הם רק לכרטיס מסך,לוח אם, ומעבד. התקציב הוא 5000. לא צריך הרכבה. ותביאו לינק לחנות\לדף קנייה. ואל תדאגו. כל שאר הדברים יתחברו. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים, קניתי לפני שבוע לאפטוב חדש (DELL E7440), אחלה מחשב חוץ מזה שלפעמים כשאני מחבר אותו לחשמל (לא בכל שקע חשמל, רק בחלק וכשהוא על בטריה אין בעיה כלל) הוא רוטט בעת שאני נוגע בו. מה נראה לכם שאפשר לעשות במצב כזה? תודה!!
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר שלי אמר לי שהוא כיבה את המחשב מהלחצן ופתאום הוא מבקש סיסמא. האם הוצאת הבטרייה רלוונטית?-ועם היא עושה יותר נזק?. ושאלה עם בדרך כלל סוללות Cmos נמצאות בתא שקל לגשת אליו (כמו תא לRAM) ועם יש כל מיני סיסמאות יצרן כאלה כמו Admin וכל הצירופים האלה... או צירוף מקשים. ==אני מדגיש מדובר על מחשב שכובה דרך הכפתור הפעלה ופתאום ביקש סיסמא! הוא לא גנוב או משהוא כזה== הבנתי שיש כל מיני פטנטים למחשבים ישנים ויש מחשבים כמו לדוגמא סידרת הThinkpad של IBM שהסיסמא שמורה בכלל על ציפ הלוח. תודה לעונים מדובר על מחשב נייד משנת 2007 אני חושב.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-