ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
מגניב לראות כמה השתנה ב-20 שנים מקווה שתהנו בצפיה, אם זה לא המקום אנא מכם מנהלים יקרים אין צורך האזהרות רק להעביר למקום הנכון.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד:intel i5 2500K כרטיס מסך: sapphire hd 7950 3GB GDDR5 לוח אם:gigabyte z77-ud5h-wb wifi (בא עם כרטיס רשת+בלוטוס של גיגה ביט) זכרונות ראם: kingston hyperx 1600 2GB (X2) +4GB הרד דיסק: ssd crucial c400 120G +wd green 1.5T+wd green 1T ספק כוח:enrmax naxn 550W מארז:Thermaltake Chaser MK-I מאורר נוסף של Thermaltake כונן LG X24
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעוניין במפרט ב5000 שקל למוזיקה בשביל חבר 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 5 אלף שקל. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) כאמור למוזיקה בעיקר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב די וי די אחד 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן, מעבד 4 ליבות של אינטל מינימום Q9550 ולוח אסוס/ג'יגה בייט טוב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכ…
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים הכבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1020X1980 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכ…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ללימודים, שימושים רגילים, עבודות כתיבה אינטרנט, לא משהו יוצא דופן אני מעוניין ברכישת אחד מהדגמים של ASUS ZENBOOK. קצת התבלבלתי עם זה אז אם תוכלו לעזור לי יש 3 דגמים ששמתי עליהם עין ZENBOOK UX306UA UX310UA (שלפי מה שהבנתי עוד לא הגיע לארץ) ו UX303UB . הדגם 303 הוא יותר ישן, אך הבנתי שבשנה האחרונה אסוס הוציאה את אותו הדגם רק עם מפרט משופר מאוד (מעבד i7 , דיסק 512 SSD ו 960 כרטיס מסך, שנותן פייט חזק לדגמים "היותר חדשים") הסתכלתי וקראתי על סקירות באינטרנט של המוצרים, שלושתם טובים. נוציא כרגע את 310UA כי הוא עדיין לא הגיע, השאלה מה הייתם ממליצים לרכוש. מבחינת הנתונים הם כולם מאוד זהים, גם ח…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA:V CS 1.6 and CS:GO Call of Duty and more. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך לקנות גם מסך ככל הנראה זה היה 144hz -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הוא מיועד בעיקר למשחקי FPS אני לא כל כך מבין בזה.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב הבן ז*נה הזה מגיעה אלי ביום שישי : INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Gigabyte GA-8PE667 PRO Samsung 256MB DDR333 WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version SAPPHIRE RADEON 9700 ATLANTIS PRO LG X 52 PANOASONIC FLOPPY 1.44 Compucase Super Midi Tower CI 6919 הוא כבר מוכן אבל רק ביום שישי יהיה להם זמן לבוא אלי מה אתם אומרים ? (אגב המארז בא עם מאורר אחד של 120 אני הוספתי עוד 2 של 80! ) כולל WIN XP והכל סוף סוף הוא מגיעה לול
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
דגם 1 : SL500 NRJ4EIV מחיר סביב 4800 כולל מע"מ דגם 2 : T500 דגמים (224233U , 20823HU) מחירים כולל מע"מ 6300 +- מעבר לפער במחיר , האם מחשב לשימוש עסקי אבל ללא צורך בתוכנות גרפיות או משחקים כבדים מצדיק לקחת את הדגמים היותר יקרים ? חשוב שהמחשב יתמוך ב: אלחוטי , מצלמה מובנית ואחראיות של 3 שנים. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בינוני עד כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Counter strike Global Offensive or Call of duty modern warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך Led 24 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בטווח הבינוני, חודש חודשיים. ככל הנראה, 2-3 רכיבים אוכל להביא מארה"ב (מעבד, זכרונות, כ.מסך). מעוניין לקנות רכיבים שהvalue for money שלהם הוא הגבוהה ביותר, לא מתוכנן שום גיימינג במחשב, אבל השימושים שלי הם מאסיביים מאוד. (תכנות , תוכנות מרובות, עיצוב תמונות וכו') יש לי כבר כונן SSD (120GB) אז אפשר לחסוך מעט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה - גם הפעלת סרברים על המחשב לפעמים, עריכה גרפית, המון טאבים בד"כ (עד 50 טאבים), עובד עם ש…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי לפטופ של טושיבה מסדרה U305 דגם S7446 . כרגע יש לי מעבד T5250 במהירות 1.5GHz אני רוצה להחליף את המעבד (אין שקולי תקציב בעלויות המעבד- אני מקבל בחינם) השאלה היא על מה עליי לשים לב, רק למהירות שעון (667)?! או לעוד כמה פרמטרים. נסיתי לחפש מה הדגם לוח אם שלי אך לא מצאתי (גם לא באתר של טושיבה). והאם זה אפשרי בכלל להחליף מעבד (אל חשש אני עושה את זה במעבדה מקצועית) או שהמעבד מולחם ללוח אם וכי אין אפשרות. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לצוות הנפלא! אני צריך מחשב ( ללא מסך ) לעבודה של עיבוד תמונות בפוטושופ ופריהנד פלאש וכדומה האם אני צריך כרטיס מסך חזק ?? ( כגון ati 9600 xt שמחירו מגיע כמעט ל 1000 ש"ח) ולמה בכל המפרטים שלכם מופיע מאוורר בנפרד מה המאוורר של הספק לא מספיק?? הייתי רוצה שהמחשב יכלול הרד דיסק 120 gb צורב dvd ( אגב צורב כזה הוא משמש גם כצורב לדיסקים רגילים ?) מקלדת עכבר אופטי ורמקולים סבירים ומעבד חזק ולוח אם חזק כמובן ופניתי אלכם מפני שאין לי כל כך ידע בחומרה דרך אגב הדפסתי את אחד המפרטים שלכם והלכתי לחנות של אייבורי ( אני מב"ש) והם צחקו עלי אמרו שהמפרט גרוע והפכו לי שם את הכל והאמת אני מעדיף לסמוך עליכם הרבה יותר בקיצור סליחה שאני מקשקש יתר על המידה מי שיוכל לעזור יבורך?
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200+- ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SOLIDWORKS בעיקר ושימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS למהנדס מתחיל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=6572 חיפשתי מחשב לגיימינג בינוני + עם כרטיס מסך טוב + שיהיה נוח, אמין (יחסית לא יקר כמו שאתם רואים) בתקציב של 3 - 3.5 לאחר בירורים קצרים הדגם הנ"ל בעל מסך מאט ולא גלוסי, הוא שוקל 2.3K ועוביו בנקודה העבה ביותר הוא 21MM (ULTRABOOK) קודם כל אשמח לשמוע דעות על הנייד המשתלם (לדעתי) הזה השאלה שלי אליכם היא כזו, האם כדאי להוסיף 250 ש"ח ולקבל את אותו דגם עם WINDOWS 8? או שלהתקין כבר בעצמי, עוד שאלה היא אם כדאי לי לשדרג את הזיכרון ל-8 ג'יגה או שה- 4GB 1600MHZ יספיקו, ואם כדאי לשדרג אז איפה ואיך, ובאיזו עלות? ושאלה אחרונה - 750GB ועוד 24GB SSD - במה זה תורם ואיך, ומה זה אומר? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לדעת לכמה זמן (שנים,חודשים) יספיק לי המפרט זה למשחקים. GA-7VRXP VER .2 ATHLON XP +2200 SAMSUNG PC2100 2* 256MB CHAINTECH GF4 4200 TI 128 MB M.D HD 40G צורב YAMAHA 8*4*24 SOUND AC97 תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי (תודה לכל מי שעזר לבחור) נייד של Lenovo מדגם IdeaPad S310. המחשב מאוד נחמד יחסית למחיר הנמוך שלו. מכיוון שהוא מגיע מהחנות ללא מערכת הפעלה התקנתי עליו Windows 8.1(מקורי) אך כאן גיליתי שיש עניין מאוד לא נעים. המערכת לא נותנת לי להשתמש באופציית הOnekey Recovery מכיוון שהמחשב בא ללא מערכת מהיצרן ולכן אין מחיצה מיוחדת בשביל תוכנה זו. האם יש לי אפשרות ליצור אותה בצורה עצמאית או דרך אחרת לפתור את הבעיה? במידה ואין אפשרות כזאת האם יש תחליף נוח לפיצ'ר זה ?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד , בעוד כמ שבועות/חודשים כשיגיעו מעבדי הskylake, ורציתי לדעת איזה מעבד יתאים לשימושים שלי: הרבה אינטרנט, תכנות אפליקציות, תכנות (לא כבד)בשפות שונות: java-script,python,c#,assembly,html , משחקים קלים (minecraft גג לא יותר מזה), וקצת עבודה עם גוגל sketch-up. חשוב לי במיוחד זמן סוללה ארוך 8+ שעות ומשקל קל. האם מעבדי core M החדשים m5/7 יספיקו? התעניינתי במיוחד עקב צריכת החשמל הנמוכה שלהם.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום, פעם אחרונה שקניתי מחשב נייח הייתה לפני 7 שנים אולי, לכן פונה לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש בהכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים , עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו, עבודה משרדית, ריבוי תוכנות, תכני HD (הקרנה לטלוויזיה), גיימינג בעדיפות נמוכה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) . 1650X1080 מסך 22", יחובר גם לטלוויזית LED 32". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3.…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! לפני שהבנתי הרבה בחומרה קניתי מחשב והוא: i7 950 x58a-ud5 6gb ram gtx550ti antec 300 1tb caviar black antec earthwatts 650w lg gh22ns50. scythe mugen נראלי- לא בטוח. עכשיו מה הבעיות עם הדבר הזה? 1. הכרטיס נורא נורא חלש. 2. יש מלא רעש. אני עדיין לא חקרתי מה מקור הרעש. 3. המעבד חם אחושילינג ומגיע ל50 מעלות על פעילות של כרום פתוח עם יוטורנט עם אווירה עם כלום עבודה בעצם לדעתי. 4. אני עובר לתחום עריכת המוסיקה (לא מקצועית עם עם דגש להגעה לליטנסי נמוך ככל האפשר. מה המטרות מהשדרוג מן הסתם. 1. גיימינג הרבה יותר חזק. 2. שקט, ממש שקט, בדרגת שקט ככל שאפשר. 3. המעבד זאת שאלה כלשהי. ההיסטינק גיליתי שקיבל עיקום בטופ שלו. לכן חשבתי כבר להחליף אותו. אלא אם כן אני…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במיפרט מומלץ למחשב לצורך משחקים (בעיקר MS Flight Simulatore). אני כבר יודע שFSX הוא מאוד תלוי ב CPU ולכן הבחירה המתבקשת היא ב E6600. כמו כן צפוי בקרוב פאטץ לDX10 ולכן אצטרך את ה 8800GTS. ההתלבטויות העיקריות הם לגבי לוח אם (עם אפשרות ל OC סולידי), זכרונות וספק ומארז שקט!! (יש לי טראומה מהמארז הקודם והמחשב יושב במרכז הבית). תודה, HP
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחפש בשביל חבר שלי מחשב ב7000 לא! לOC רק משחקים ואינטרנט מבוסס אינטל והוא רוצה RADEON 9500 וצורב. מסך לא יקר כי הוא מנסה לחסוך בכל פינה אפשרית. בתודה רבה מראש פני.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב חדש (ללא מסך וכוננים), הייתי מעוניינת לדעת מה דעתכם, בייחוד בעניין הצורב. אם יש צורב טוב יותר רק לא יקר יותר (לא בהרבה בכל אופן) אז בבקשה תנו הצעתכם. AMD - Gigabyte GA-7VAX Gigabyte GA-7VAX - ( Socket A - KT333A - AUDIO - USB 2 - LAN - LAN ) AMD XP 1800 256 mb DDR 2700/333 ( samsung chips ) Seagate - IDE - דיסק קשיח SG Barracuda IV - 40 GB (ST340824A) - 7200 RPM - ATA 100 1 ח'ש 466.48 ח'ש 466.48 Triplex - כרטיס מסך Triplex G4MX440 - GEFORCE 4 MX440 64MB DDR + TV OUT 1 ח'ש 439.7764 ח'ש 439.7764 Tsunami - Tsunami - VIRGO - MIDI ATX - 350w ATX ( P4 compatible ) - USB 1 ח'ש 223.72 ח'ש 223.72 Speakers - SP-G010 200W 1 ח'ש 80.92 ח'ש 80.92 Keyboard - Q…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני כרגע עם מעבד 8500, כרטיס מסך 9600GT, אפשר לראות מפרט מלא בצד. כמה תנאים בסיסיים: המחשב החדש חייב להיות מ- KSP וחייב להיות כמה שיותר שקט וקריר (נמצא בחדר שינה). בעקרון אני רוצה מחשב שקט יותר, קריר יותר ומהיר יותר. אין לי בעיה להוציא גם 1000 ש"ח על מארז ורק 500 ש"ח על מעבד, העיקר שיהיה מוצדק לצרכים שאני מתאר ויעמוד בדרישות. בגלל זה המארז פה חשוב, כי בתכלס המאווררים שלו עושים 90% מהרעש (חוץ ממנו יש גם את כרטיס המסך שיכול להרעיש תלוי, בקירור שלו, כנ"ל ספק), ואני גם רוצה את מגוון החיבורים נגישים לי בצורה נוחה ובכלל שיהיה נוח לשדרוגים, פתיחה והצצה וכו'. אם כן הדגש הוא על צרכים משרדיים, אופיס, גלישה. אבל, וזה אבל גדול, יש עומס על המחשב (הרבה חלונות ותוכנות פתוחות…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב! מבקש עזרה להרכיב מחשב חדש: חנות מעודפת KSP אז בבקשה להרכיב לפי מחיר שלהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקושי, 100 שח אולי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקים החדשים חוץ מסימולטרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה גם מסך, יפורט בהמשך הפוסט -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-