ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
למיטב זכרוני למי שהיה את הדגם הנ"ל נשברו צירי המסך לאחר פרק זמן די קצר עקב כשל תכנוני. אשתי זקוקה לנטבוק קליל עם מסך מגע וזה כנראה היחיד שיש - אשמח לחוות דעתכם כאן. אם הוא באמת כל כך בעייתי, אלך בלית ברירה על ה-ACER 532 המבוסס על מעבד D450 החדש (~1700 ש"ח) בצבע אדום. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452203.0 עדכון למטה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452165.msg3867413#msg3867413 אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש, גונן.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אחיין שלי בן 14 גיימר בנשמה ואני מחפש לו מחשב חדש עד 5000 שקל, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש קריטי עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום , פתחתי לראשונה את המחשב שלי עכשיו (מתוך סקרנות) וגיליתי סלוט של כרטיס SIM ליד 2 כרטיסי הזכרון במחשב.. מישהו יודע אם זה שמיש? שמתי בפנים כרטיס SIM ו win VISTA לא זיהה שום דבר חדש... אם יש לי במקרה מודם סלולארי במחשב זה יכול להיות נפלא! מישהו מכיר? יכול לעזור?
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
זה מחשב לאחותי הקטנה.. היא לא משחקת במשחקים כבדים (מקסימום gun bouand או איך שלא קוראים לזה...או heroes 3 .. דברים בסגנון הזה) היה לה מחשב ישן שהתקלקל... ככה שאני לא צריך ציוד היקפי יש לי מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, יש לי צורב DVD הייתי מעדיף שהמחשב יהיה עם רכיבים של חברות נורמליות ולא איזה חברות זבלה (נגיד, לוח אם של asus/gigabyte/intel או כל חברה נורמלית אחרת) אני נוטה יותר לכיוון מעבד של INTEL. הארד דיסק רצוי 160GB רצוי כמובן מחיר כמה שיותר נמוך... תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ניתן לחרוג עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב פנים לפרנסה שימוש בעיקר בתוכנת autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, משעמם לי בבית ואני צריך מחשב לגיימינג כי הדבר הזה כנראה לא עומד להיגמר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף שקל. חריגה של 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 2k. הרבה משחקים: RDR 2 ,CALL OF DUTY MODERN WF, BATTLFIELD V, WORLD WAR Z, FAR CRY 5, GTA V, TOMB RIDER.NEED FOR SPEED בקיצור גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר SSD של 256GB שאני מתכוון להכניס אבל הייתי רוצה עוד 1 ש…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, סוף סוף אישתי נתנה אור ירוק למחשב חדש :-). אני צריך המלצה למחשב עבור משחקים עם אפשרות עתידית למשקפי VR . משחקים לדוגמה: Wolfenstein 2 . המחשב צריך לשמש אותי לפחות בשנה הראשונה להגדרות גבוהות. (אני מחליף מחשב פעם ב-3 שנים) מסך המחשב שלי 22" של DELL נראה לי שהרזולוצייה המקס שלו 1680X1050 . התקציב 3500 ש"ח ואם יש משהו שממש שווה להוסיף עוד קצת עבורו אז אפשר למתוח עד 4000 ש"ח . הרד דיסק לפי דעתי מיותר, ההרד דיסק שלי כבר 5 שנים איתי ויש עליו גג 150 גיגה. לפי דעתי אפשר רק SSD. עם אפשרות לאוברקלוק סביר של המעבד בעתיד (לא משהו מיוחד) ללא ציוד היקפי, ללא תוכנות, רק חומרה. תו…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד שיהווה תחליף למחשב שולחני. הסיבות הן מקום ומעברי דירה. תכונות חשובות: מעבד חזק שיפעיל מספר תוכנות כבדות, כולל Corel Draw 4GB זיכרון דיסק קשיח של לפחות 500GB במהירות של 7200RPM כרטיס מסך טוב (לא מיועד למשחקים כבדים, אבל שיהיה אפשר לשחק בסבבה). מסך רחב בגודל של לפחות 17.4 אינץ'. עיצוב שחור ויפה. רצוי מקלדת מוארת לעבודה בחושך. מערכת הפעלה Windows 7, או שלפחות יהיה אפשרות להתקין את הWindows 7 שיש לי בדיסק-און-קי בלי בעיות עם הביוס. רצוי מאוד מחשב של Dell. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש שיישמש אותי בעיקר לחיבור בHDMI לטלוויזיה לראות סרטים וללימודים, אני סטודנט למדעי המחשב ואני מחפש מחשב שיהיה חזק מבחינת ביצועים (אני לא יודע איזה תוכנות אני אתקין עליו בעתיד) ויחזיק לי תקופה. מבחינת המפרט הטכני שחשוב: * גודל מסך - כרגע יש לי 13.3 ואני מבסוט מהגודל שלו, אז מסך בגודל של 13-15 אינץ בערך עם עדיפות לכיוון ה13 * משקל פחות חשוב *זמן סוללה גם לא קריטי כי המחשב מחובר לחשמל רוב הזמן * חובה יציאת HDMI ולפחות שתי יציאות USB 2.0 ואם אפשר אז גם USB 3.0 *כונן קשיח לפחות 500 גיגה עדיפות לטרה, ועדיפות לשילוב בין SSD לHDD *זכרון של לפחות 8 גיגה עם עדיפות ל16 ומעלה * אחריות סטנדרטית *אין חשיבות למערכת ההפעלה, אלא אם זה כלול במחיר, יש לי ווינדוו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתלבט לגבי מפרט שצריך להספיק יחסית להרבה זמן, עם אפשרות לשדרוגים עתידיים. הדגשים העיקריים על המחשב מבחינת שימוש שהוא צריך להיות טוב לגיימינג ולתכנות. כמו כן על המארז להיות שקט במיוחד, מכיוון שהוא יוצב בחדר שינה. מעבד: [..] INTEL 5820K : HASWELL-E, CORE I7, S2011-3, 3.3Ghz - BOX WITHOUT FAN ₪2014 זיכרון: [..] KINGSTON 16GB (4X4GB) 1866MHz DDR3 CL10 HyperX PREDATOR ₪804 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX960 G1 GAMING 4GB GDDR5 - RETAIL ₪1556 מארז: [..] COOLERMASTER STORM STRYKER w/o PSU ₪1019 ספק כוח: [..] Corsair RM1000 CP-9020062-EU 1000W ₪1264 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER i11 ₪145 דיסק קשיח: [..] SANDISK SSD EXTREME PRO SATA3 2.5" 240GB ₪913 דיסק ק…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מפרט עבור מחשב לעריכת סאונד! 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח לא כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: הקלטה/עריכה/הפקה מוזיקלית + קצת משחקים (לא חשוב שהמשחקים ירוצו ברמה גבוהה). א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Cubase, VST Plugins, Call Of Duty 4 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). חלק מהפרוייקטים/פלאגינים אכן כבדים, לא לפרנסה! ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. רזולוציה של המסך 1680x1050 אבל משחקים זה לא קריטי. לא איכפת לי לעבוד בפחות ולהתפשר על הגרפיקה. 3. האם יש צור…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
על הלפ טופ לנובו של אמא שלי נוצרו מלא נקודות אדומות שלא עוברות (אלמכן מכבים את המסך) מיקומן משתנה בהתאם לתמונה אבל זה הורס את התמונה ורואים עם זה גרוע. למישהו יש מושג מה עושים כדי להפתר מזה?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 במידה ומשתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים והפעלה של הרבה תוכנות שדורשות RAM וCPU גבווה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA V ובסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 וטלויזיה 42 אולי בהמשך שידרג את המסך ל4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני יודע כמה שונאים פה את ה{צונזר - אין לפרסם חנויות!!!} אבל תתעלמו מהמוכרים ומהשרות ובנוגע למחיר והחלקים הנ"ל EPOX 8K5A3+ XP 2000 256MB CORSAIR 3200C2 שווה מכות? אני מוכר את הamd thunderbird 900 שלי קומפלט בלי מסך ב1800 למשהו ככה שאני לא מפסיד הרבה מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר! שיעלה אפילו 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באטלפילד 4 gta 5 כל משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1600 בערך 21.5 או 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6,לא ככ חשוב אבל עדיף שיהיה שקט יחסית 6. האם מתוכנן אוברקלו…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש אופצייה לרכוש את המחשב בקנדה בזמן הקרוב מאוד. אם קנדה, אז 1000$ בערך. * מטרות המחשב? פיתוח, אינטרנט, סרטים, פוטושופ, לימודים. * גודל המסך? 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? עדיף FHD לפחות. חשוב הצבעים. * משקל רצוי? משקל לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף יותר מ 4 שעות של עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור למסך חיצוני דיגיטאלי. USB3, ומאוד עדיף rj45. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD, אפשר להסתדר עם 128G אבל עדיף יותר. * כונן אופטי? בזבוז מקום, עדיף שלא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?אם יש במחיר סביר זה יתרון משמעותי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא יזיק אבל חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי ידידה שרוצה לקנות מחשב כעת לעריכת וידאו. אני מעריך שיש מספר דברים שצריך בשביל מפרט כזה והם די בסיסים hardisk מעל 200 ג'יגה, 2 ג'יגה זיכרון, מעבד כפול ליבה. זה דברים בסיסים שאני יודע שחייבים לעריכת וידאו. התקציב שלה הוא 6000 שקל והיא צריכה גם מסך,עכבר ומקלדת והיא עובדת על AVID שחשוב לציין ששמעתי שיש בעיות תאימות עם כרטיסי קול, ממה שאני יודע כרטיסים של creative מתפקדים טוב על avid. על איזה מפרט הייתם ממליצים במחיר כזה?
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
כולל צפיה בהרצאות, תכנות JAVA. צפיה בסרטים יהיה נחמד. תודה
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
זה דרוש? , עם כן אז לכמה זמן? עם לא אז מותר ישר להוציא מהקופסא , לחבר לחשמל ולהתחיל לעבוד בזמן שהוא מטעין בפעם הראשונה?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייב, אפשר לחרוג נגיד עד 300 ש"ח בערך, אבל אם יש משהו ממש משתלם וטוב עד תציעו ונשקול את העניין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Guild Wars 2, Dragon Age Inquisition, ועוד כל מיני MMO RPG שהולכים לצאת שהוא משחק, וכל המשחקים החדשים המדוב…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, שני המחשבים הם באותה סביבת מחיר. בגדול - המפרט של הג'יגהבייט יותר טוב מהטושיבה במעבד ובכ.מסך . - לטושיבה יש רמקולים טובים יותר , יציאת פיירוור , תוספת של ג'יגה לזכרון הפנימי ועיצוב טוב יותר. נראה לי גם שטושיבה חברה יותר טובה בניידים.. המחשב נועד לתיכנות , גרפיקה קלה (פוטושופ) אינטרנט וסרטים. מה דעתכם? להלן המפרטים: GIGABYTE W576V VS. TOSHIBA Satellite A300-1LT המפרטים הם: GIGABYTE מעבד : Intel® Core2 Duo P8400 2.26 GHz 1066 MHz זיכרון : 2GB 800MHz DDRII דיסק : 320GB 5400 RPM כוננים :Super Multi DVD RW DVD Multi Burner מסך : TFT LCD Glare Type 15.4 1280 x 800 מצלמה : Build in 2.0MP Web Camera כרטיס מסך : NVIDIA GeForce 9600M GS 512MB כרטיס קול : 2 C…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
AMD Athlon64 3000+ BOX Albatron K8NF4X nForce 4-4x s939 Leadtek(probably) GeForce 6600GT 256mb TwinMOS 512mb 400mhz 3200 CAS2.5 x2 Samsung\WD 160GB SATA-II 8mb 7200RPM Arctic Cooling Silentium T2 (with seasonic 450w PSU) NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 Samsung CRT17'' 739DF monitor Altec Lansing ATP3 2.1 Speakers המפרט אמור לצאת בסביבות ה5.5 אלף (אולי טיפה יותר) לפי החישובים שלי. אשמח אם תגידו לי גם איזה הארד דיסק עדיף, סמסונג או ווסטרן.
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 אפשר חריגה פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, פיתוח משחקים ביוניטי, וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן windows `10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי השבוע את ה-Dell V131 החדש שלי בתצורת I3, 4GB ו-500GB דיסק קשיח. מכיוון שאני לא כל כך מעודכן במבחנים והבנצ'מרקים האחרונים, אני אשמח להריץ כל מבחן שרק תבקשו לפרסם כאן
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-