עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. השימוש העיקרי במחשב יהיה media creator - avid וגם מעט Adobe Premiere. חשוב שיהיו 16GB RAM. אני יודע שהסכום הוא נמוך, אפשר להצליח להרכיב משהו במסגרת הזו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרו…

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  2. Started by elibegi,

שלום לכולם! אני מחפש מחשב לסטודנט ב1100$ בערך חשוב שיהיה קל - 2.5-1.5 קילו. שיהיה מחברה טובה. כונן קשיח לפחות 80 GB צורב DVD עם כל החיבורים bluetooth פחות קריטי אבל נחמד אם יהיה 802.11 /g חריץ לSD בעדיפות 1G זיכרון Intel Core 2 Duo 1.66GHz לפחות סוללה - שתחזיק כמה שיותר - לא תמיד יש שקע פנוי באוניברסיטה... משמש אותי בעיקר ללימודים לכן חשוב מאוד שיהיה קל בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט אך גם לתוכנות לעיבוד תמונה וסאונד (לא ברמה מקצועית) ולסרטים כמובן. ועכשיו האתגר: אני חייב את המפרט עוד היום או מקסימום מחר והכי חשוב אני רוצה לקנות את המחשב בארצות הברית. לא אכפת לי חנות פיזית או אינטרנטית גם איביי טוב - רק שתהיה אמינות מוכר גבוהה ואם אתם לא יודעים להגיד לי…

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  3. Started by Murmur,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב לסבתא, שמשתמשת בו רק לקריאת מיילים, גלישה באינטרנט וצפייה בתמונות של הנכדים או מקסימום איזה מצגת שהגיעה במייל. סה טו. חשבתי ללכת על משהו קומפקטי - בסגנון Giada או פשוט לקנות מארזHTPC קטן ולהרכיב בו מחשב מינימלי. הבעיה - אין לי מושג בתחום המעבדים הקטנים והחסכוניים (כל ה-atom ים למיניהם). אשמח לעזרתכם - אם בהמלצה על מודל מורכב, או בהמלצה על מפרט קומפקטי. דרישות: קטן ועושה את העבודה (משרדית מינוס, כאמור) תקציב: עד 2000 ש"ח (גמיש רק אם יש צורך) בנוסף - אקנה מסך 22"-23" שאמור להראות מיילים ותמונות - והוא לא כלול בתקציב. תודה

• 4 תגובות
    • 961 צפיות
  4. Started by nburyan,

שלום!! בעקבות העזרה שקיבלתי בפורום חבר שלי החליט להתייעץ גם פה לגבי מחשב חדש. חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש עד 4000 שח למשחקים כבדים, אבל יש לו כמה דרישות: 1.שהחנות תהיה באזור הרצליה רמת השרון כמו TMS 2. כרטיס מסך GTX260 או HD4870, מעבד E8400 ו4 ג'יגה ראם. אתגר לא קטן בסכום הזה אך אני יודע שתצליחו לעזור לנו. (יש לו מסך 22 אינץ'). תודה מראש!!!

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  5. Started by Architect,

לחבר שלי יש 2000 ש"ח לקנות מחשב, ומתוכם 300 למארז, ככה שנשאר 1700 רק למחשב, שלא צריך: מארז ומסך. מה תוכלו לבנות הכי טוב במחיר המזערי הזה?! תודה!

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by asaf999,

מעוניין לקבל מפרט למחשב (עם מחיר) המיועד למשחקים עם הרכיבים הכי טובים שקיימים בשוק כולל הכרטיס מסך הכי טוב, המעבד הכי טוב.... ע"ס 20,000 ש"ח תודה (לא מחשבי AMD). אשמח גם לקבל ביקורת על המחשב: DELL XPS 600 חשבתי על הכרטיס מסך הזה: ATI FireGL V7100 256MB 256-bit GDDR3 PCI-Express x16 Video Card

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אני לפני קניית מחשב חדש, אולי נייד (אני עוד ילמד קצת מה יש בשוק ואז אני אתייעץ) לפני שנתיים כשהייתי מעודכן וקניתי מחשב - חישבתי איזה צירוף/מפרט של מחשב כדאי לקחת כדאי לנצל את השקעה, אז על סמך הידע שלי על פעולות תגמול של מעבד (מהירות ובאס) + זיכרון בעיקר חישבתי צירופים אופטימלים. (הסבר: הרי עם הזיכרון לא מספיק מהיר עבור המעבד אז חבל יש בזבוז של יכולת של מעבד לחילופין הפוך חבל לקחת זיכרון מהיר אם המעבד לא צריך אותו) לעצרי כיום אני לא מתמצא מספיק כדי לפתח שוב נוסחה, אני חושב שזה יתרום לכל מי שקונה או בונה מפרטים ממולצים, אם שמישהו שמעודכן בחידושים אחרונים י יוכל לבדוק את נושא לחשב נוסחה/צירופים כאלה. כמובן שגם אני אודה לו אישית כיוון יקח לי זמן להתעדכן בכל החידושים אז אני ע…

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  8. אהלן כולם. יש לי מחשב גיימינג שנבנה באמצע 2015, ואני מעוניין במחשב גיימינג שיוכל להריץ משחקי top tier עם מקסימום פרטים בכמה שנים הקרובות. אני מניח שאין הרבה מה לקחת מהמחשב הקיים חוץ מהמארז והדיסקים, ואולי את הזיכרון, סתם כדי לעלות ל- 32GB (אני מצרף את המפרט שלו למטה). אגב, יכול להיות שבתקציב שלי לא יתקבל הבדל גדול ברמת הביצועים ממה שיש לי עכשיו (GTX 970), בטח לא הבדל ששווה 4.5K. אשמח אם תגידו לי אם זה המצב. שאלה נוספת - האם בעקבות התמוטטות הקריפטו צפויה ירידת מחירים של GPUs, ולכן כדאי להמתין מעט עם הרכישה? תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח. לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ל…

• אהבתי!
    • 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by KvodHagab,

שלום חבר שלי רוצה כרטיס מסך ממוצע (הוא רוצה שיפור ביצועים וכרגע יש לו GF2MX400, נראה לי שכל כרטיס אפילו lowend של היום יכול להראות שיפור על זה ) בכל אופן הוא רוצה גם כ.מסך (לא אכפת לו אם זה משומש או כאלה, ז"א שגם "בהזדמנות" מחנויות יהיה טוב) וגם זכרון יש לו DDR 333MHZ 256MB הוא רוצה גם זכרון בתקציב הזה(256), זה הבעיה פה - הוא לא רוצה זכרון מפציץ עם תזמונים נמוכים או משהו... רק זכרון שיהיה לו להריץ עוד תוכנות (הוא לא גיימר כבד במיוחד) ומשחקים מסויימים המערכת שלו זה P4 1.6 asus p4b255-c אם צריך עוד מידע תגידו! תודה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. לא לחרוג באגורה מהתקציב. לא משנה אם יהיה רועש או לא. כמובן כרטיס מסך OB. ללא מסך וללא אף ציוד היקפי. בתודה מראש למי שיצליח להרכיב משהו נורמלי...

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by yaricohen,

שלום, אני רוצה לרכוש מחשב בסיסי עבור הוריי ועוד אחד לדוד שלי. חשבתי שלאור מבצע השילוח החינמי באמזון שיהיה נחמד אם מומחי הפורום יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב הכי טוב שניתן כשכל רכיב בו לא עובר את ה-75 דולר וניתן למצוא אותו במצב חדש *בלבד* באמזון (בלי מעבדי XEON משומשים/מחודשים וכולי) כולל שילוח חינמי לישראל. למרות שמעניין לנסות גם עם מוצרים משומשים, חשבי שלאור המבצע הזה ניתן להעלות באופן זמני המלצה על מפרט לרשימת המפרטים המומלצים (אין לי שום קשר לאמזון, למען הסר ספק). אני מתאר לעצמי שסדר התכנון הנכון הוא לבחור במעבד ומשם ללוח האם, זכרונות וכולי? בינתיים ממה שיצא לי לראות המחירים באמזון הם 50-75 אחוז ממה שאפשר למצוא בארץ. אשמח…

12. שלום לכולם! הפעם אני צריך מפרט לאבא שלי, לעבודה משרדית ממש פשוטה שכוללת רק גלישה בוואלה מייל, פרי הנד, וורד וכדומה. התקציב הוא 3000 ש"ח למחשב כולל מסך, מקלדת ועכבר. שימו לב: 80GB הארד דיסק יספיקו בהחלט - כרגע הוא עם 40GB וזה מספיק לו. גם 1GB יספיק כי העבודה ממש פשוטה. אני די רוצה מעבד כפול ליבה של AMD, משהו כמו 3600+X2... מסך: NU L922A 19" מצויין בשבילו, אני גם על המסך הזה ככה יוצא שהוא ראה אותו ואמר כי זה מעולה בשבילו (חייב 19" לא שום דבר אחר כי הוא בן אדם מבוגר..) מקלדת ועכבר: צריך שיהיו אלחוטיים, לא צריך עם המון מקשים כי הוא לא הולך להשתמש בהם בכל מקרה... אה כן - ללא חריגות.. אם כן אז ממש קטנות של עד 100 ש"ח... תודה!!

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  13. בן דוד שלי רוצה לקנות מחשב והוא רוצה שיהיה בו את הדברים הבאים ב6 - 5 אלף שקל.. [כמעט בלתי אפשרי אבל אפשרי ] בנוסף לכל החומרה הרגילה הוא רוצה גם: מדפסת משולבת, מצלמת אינטרנט, ציוד היקפי, מטרת המחשב: הורדות, אינטרנט, דגש מיוחד על סרטים ושירים [מסך דק באיכות וכ' מסך אני מניח שגם [לא ניראה לי שהוא הולך לשחק משחקים.. הוא תכף מסיים צבא אבל בטח הוא יכנס למשחקים אז שיהנה ביינתים בשנה הראשונה ככה.], וגם שירים צריכים להיות באיכות.. אה וגם הוא רוצה רמקולים איכותיים ודי חזקים!] וכל שאר המחשב. שיהיה שקט, המארז אמור להיות נחמד - יפה אבל בלי צד שקוף אורות וזה. יאללה פנק אותה! [חח לא סתם קראתי לזה אתגר ] ד"א אובר קלוק ממש לא בתכנון! - ושהמחשב יחזיק מעמד כמה שנים טובות. אה ועוד …

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  14. Started by AmirNadav,

שלום לכולם. אני צריך מפרט מחשב ללא מסך בסביבות המחיר 1500-2000 ¤ . 1. מה התקציב? 1500-2000 ¤. או 2500¤ לתשלומים ללא ריבית. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים מאוד- מלך האריות או פיפא מקסימום), הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מקלדת, עכבר, רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? מסך , כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. תודה רבה לכולם. :] אמיר.

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם אני משתמש חדש התקציב שלי עומד על 2500 שקל+- שיכול לחרוג יש לי סוג של אתגר קטן שאני לא בטוח שהוא יצליח אבל גם תוצאות כמעט מושלמות יבואו בברכה ובקיצור שהיה תמקסמים שאפשר להוציא מהסכום היחסית קטן הזה. מטרת המחשב היא בעיקר למשחקי רשת אבל גם משחקים כבדים לשעת הצורך יתקבלו בברכה... ובנוסף שהמחשב יעמוד בעבודה משרדית ללא כל בעיה שכוללת גלישה באינטרנט,כל סוגי ההורדות... מסרטים משחקים ושירים,שמיעת מוזיקה וכו' התקציב אינו צריך לכלול עכבר,מקלדת ,אוזניות מסך וכו'... רק כונן צורב שיאפשר לי להתקין+לצרוב אין לי העדפה ספציפית לחברה... אני רק מעדיף אם כבר שהחברות יהיו מהמובילות בתחום לכל נושא ושלא יהיו חברות לא מוכרות... המחשב צריך להכיל קירור ואיוורור יחסית חזקים מכיוון …

• 8 תגובות
    • 545 צפיות
  16. אני מחפש מחשב סופר תקציבי + מסך (משומש, לא אכפת לי) שאוכל לקחת לצבא. המחשב עדיין צריך לספק ביצועים סבירים ולהריץ משחקים על הגדרות נמוכות -בינוניות. אני בכוונה לא נותן לכם תקציב, כי אני רוצה שתרכיבו בלי תקציב ידוע מראש. פשוט תנו את המפרט הכי תקציבי ואני אחליט.

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  17. לפי מיטב הבנתי הדבר החם הבא הוא הקונרו. בנוסף הוא לא יעלה הרבה יותר מהדור הנוכחי של המעבדים. בגלל שאני צריך להחליף עכשיו את המחשב (קונים את הישן שלי) אני מעוניין לקנות מחשב בעל ביצועים טובים אבל שאהיה מסוגל להחליף למעבד קונרו תוך חצי שנה. מעוניין ב-2 ג'יגה זיכרון 667 (האם כדאי לי לחכות? האם צפויה ירידה במחירים?) מעוניין בלוח אם מאוד מתקדם כי כאמור - מאוד חשוב שהוא יהיה עדכני ויתאים לדור הבא. מעוניין בכרטיס מסך זול - כרגע לא מעוניין להשתמש במחשב למשחקים - אבל שייתן ביצועי גרפיקה מרשימים כי אני משתמש בתוכנות גרפיקה (בעיקר דו מימד). הזמנתי מאייבורי מחשב AM2 3500. הם עבדו עלי - ביקשתי DUAL CORE וזה לא. נראה לכם שזו עילה לבטל להם את המקדמה? (כי יכול להיות שאני יכול להשיג מ…

• 57 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. שלום יש לי תקציב של 8אלף שקל ואני רוצה לקנות מחשב ללא מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אני כרגע מתלבט על רכיבי ליבה, בבקשה תנו לי מפרטים למכיר הזה. 8,000 שקל. תודה.

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  19. שלום לכולם, קוראים לי יואב הרשקו, אני נגר אומן (חדש פה בפורום ), ואני צריך מחשב חדש שיעזור לי בשרטוט סקיצות באוטוקאד, ובעריכת קליפים בגו פרו סטודיו, וגם פוטושופ ואולי פרימייר פה ושם (וכמובן ישמש גם כמחשב הביתי). יש לי תקציב סופי של 2500 ש"ח. אני לא צריך ציוד היקפי בכלל, (אפילו את הצורב dvd אקח מהמחשב הישן..) אשמח לקבל הצעה למפרט מתאים וכמו כן גם המלצה היכן לקנות תודה רבה למשיבים (: http://www.yoavhershko.co.il/

20. Started by Divo31,

שלום , זקוק בדחיפות לעצה. התקציב- 3000 שקל. הצורך- מחשב אולפני לעריכת סרטים ומוזיקה. מירב הפעןלןת שלו הם רנדרים כבדים לסרטים ותוכנות כמו פרימייר אפטר וקיובייס. מדובר בעמדת חירום אחרי שהמחשב הקודם קרס. יכולות עיבוד גבוהות, כרטיס מסך טוב, ברור שלא הכי מקצועי בתקציב הדל אבל משהו מינימאלי שלא יקרוס תחת עומס רנדרים. מי יכול להמליץ לי על חברה/תוצר ואיפה לקנות? תודה רבה במיוחד תומר

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. משחק המיועד לא לגיימר רציני, מקסימום ישחק Football Manager 2008 וישתמש במסנג'ר..

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום למומחי הפורום, ברצוני לבנות מפרט של חומרת PC שייעודו העיקרי הוא שילוב של תחנת עבודה לשימושים טריוויאלים (אינטרנט, office וכד') ושרת 24/7 על בסיס virtualization של כ-Virtual Machines 3-4. התכנון הוא להריץ VMWare ESXi שעל גבו יותקנו VM-ים : SPLAT (Check Point SecurePlatform), כמה Linux distibutions, ומערכת וירטואלית Windows 7 אחת. נכון לעכשיו אני לא מגביל את התקציב על המערכת, כשהשאיפה היא כמובן למפרט עם רכיבים high-end איכותיים, עם יחס עלות-תועלת מקסימלי. הדגש למערכת הוא יציבות, בלי להתפשר על ביצועים ושקט. מיותר לציין שלמערכת לא יהיה שימוש ל-OC או יישומים דורשי גרפיקה "כבדה". לאחר סקירת שוק ראשונית, קיבלתי המלצה לרכיבים הבאים: 1. לוחות triple-channel מבוססי צ'יפסט x58A…

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  23. שלום רב לכולם גיסי בא אליי עם בקשה ואתגר לא פשוט-לבנות לו מחשב גיימינג איכותי ככל הניתן בסכום הבסיסי הזה(ללא מסך, כמובן), ובתור אחד שפעם היה מעודכן בשוק החומרה והמפרטים נעתרתי להצעה בשמחה.. לאחר נבירות, בדיקות והשוואות הגעתי לכיוון כללי שלדעתי הוא המשתלם והכדאי ביותר- וכעת הגיע הזמן להתייעץ גם אתכם, אז ככה: בעמדת הכרטיס מסך, ה4870 של RSM ב640 שקלים הוא המלך הבלתי מעורער-במחיר כזה זה פשע לא לקחת את הכרטיס, בתקווה שלא יגמר המלאי.. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1236 המעבד, לאחר לבטים בין אינטל לAMD, ובין מעבדים חדשים יותר או פחות כגון E6600 או I3-530, או 555BE לעומת 720BE הגעתי למסקנה שה555BE שמוצא בIQPC במחיר מדהים של 462 שקלים הוא הדיל הטוב ביותר..בייחוד בשל …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום רב אשמח בעזרתכם לשדרג את המחשב הזקן שלי, שהתחיל להתעצל לו. התקציב שלי הוא 2000 ₪ שנבדק כמספק ויכול לענות על הדרישות הנ"ל/ השימושים העיקריים יהיו: 1) הרבה מאוד תוכן HD ותלת מימד כבד במיוחד. 2) לעיתים עריכת תמונות (פוטושופ) ברמה בסיסית בלבד 3) משחקים: חדשים ,עדכניים ועתידים, בעיקר תמיכה בלבד ובאיכות סבירה, אין צורך בביצועים גבוהים ואיכות מקסימלית. רזולוציה עיקרית 1080p 4) רצוי 2 כניסות USB3, לא חובה כי אפשר להשתמש בכרטיס הרחבה PCIE אין צורך לשדרג את: המסך\ ציוד הקפי \ ומארז+ספק נשארים HTPC מה שנותר לי לשדרג זה הבאנדל: מעבד, לוח-אם, זיכרון, דיסק קשיח וכרטיס מסך 1) איזה מעבד כדאי לי לדרישות הנל? 2) לוח אם....בעזרתכם, אין לי הבנה בלוחות 3) זיכרון.... ב…

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  25. שלום רב אשמח בעזרתכם לשדרג את המחשב הזקן שלי, שהתחיל להתעצל לו. התקציב שלי הוא 2000 ₪ שנבדק כמספק ויכול לענות על הדרישות הנ"ל/ השימושים העיקריים יהיו: 1) הרבה מאוד תוכן HD ותלת מימד כבד במיוחד. 2) לעיתים עריכת תמונות (פוטושופ) ברמה בסיסית בלבד 3) משחקים: חדשים ,עדכניים ועתידים, בעיקר תמיכה בלבד ובאיכות סבירה, אין צורך בביצועים גבוהים ואיכות מקסימלית. רזולוציה עיקרית 1080p 4) רצוי 2 כניסות USB3, לא חובה כי אפשר להשתמש בכרטיס הרחבה PCIE אין צורך לשדרג את: המסך\ ציוד הקפי \ ומארז+ספק נשארים HTPC מה שנותר לי לשדרג זה הבאנדל: מעבד, לוח-אם, זיכרון, דיסק קשיח וכרטיס מסך 1) איזה מעבד כדאי לי לדרישות הנל? 2) לוח אם....בעזרתכם, אין לי הבנה בלוחות 3) זיכרון.... בעזרתכם …

• 1 תגובה
    • 848 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.