ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
שלום, מאחר שהמחשב של ההורים עושה בעיות והרבה זמן לא התעדכנתי בתחום החלטתי לרכוש מחשב נייח חדש להורים. מחפש משהו פשוט לאינטרנט, ומייל בעיקר. מאחר ויש מחשב ישן עם חלקים תקינים כמו כרטיס מסך, CD ודיסק קשיח, אני רוצה לרכוש רק מארז, מעבד ולוח אם. האם ישנה אפשרות כזו ללכת לחנות ולרכוש רק מארז, לוח אם ומעבד? מה בערך המחירים ובנוסף אשמח להמלצות לרכיבים אלו. תקציב עד 1000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. (עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים) בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול). מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב. דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות. הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס וקצת צפייה ישירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופיס ומערכת הפעלה שם לבד. 8. האם ישנה ה…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בחודש חודשיים הקרובים? אני מדבר על הארץ... כי אין סיכוי שאני קונה מיני מחשב נייד במחיר הזה והוא עוד מגיע עם סוללה 3 תאים :\ אז מה דעתכם? יש למה לחכות?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך - לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ועבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, fifa וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציית 21.5 אינץ' רזולוציית FULL HD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 ניתן לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות והרצת מכונות וירטואליות, פוטושופ, אילוסטרטור. גיימינג יהיה נחמד אבל בעדיפות אחרונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מזה 10 שנים אני משתמש בנייד של טושיבה (A500-1DN). המחשב סופר-אמין, "לא ראה מעבדה" אפילו פעם אחת ומעולם לא חוויתי בעיות רציניות. מבחינה חיצונית, איכות הגימור והפלסטיקה מצויינות. אם הוא לא היה ישן מדי (!) לא הייתי מחליף אותו. לאחרונה קראתי שטושיבה מפסיקה לייצר ניידים למגזר הפרטי ומכוונת יותר למגזר העסקי-ארגוני. בכל זאת, אני צריך מחשב נייד חדש ומאוד מתלבט לגבי החברה. Dell עושים רושם של בחירה טובה גם מבחינת אחריות אבל הפלסטיקה לא ברמה שאני מכיר. את MSI לדוגמה אני לא מכיר בכלל. מ-Asus ממליצים להתרחק. אשמח להכוונה לגבי חברה שהמחשבים שלה איכותיים (חיצונית ופנימית) ואמינים כדי לנסות לשחזר את ההצלחה של טושיבה (מבחינתי). נשים בצד את הכסף- אני מ…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לי ולאחי הקטן יש מחשבים דיי ישנים...אבא שלי ביקש שאני יברר לו על שני מחשבים חדשים עם מסכים דקים (כולם מתלהבים מזה ) אם זה אפשרי בכלל ! שיהיה מחשב אחד רציני בשבילי ! שיהיה amd 64bit עם צורב דיוידי המחשב הוא בעיקר למשחקים ולאחי הקטן מחשב לא ממש רציני הוא משחק diablo2 ו fifa לא צריך משהו עד כדי כך בשביל זה... תודה מראש ! רק אתם יכולים לעשות את זה כמו שאמרתי התקציב הוא 14,000 ש"ח עריכה: רק בבקשה בגלל התקציב הנמוך אל תשימו לי מסכים של חברת ג'יפה...שיהיה משהו נורמלי בבקשה.
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
2.8C GHZ 800MHZ FSB HT 512K ASUS P4P800 DUAL DDR, S-ATA, DDR 400, 800FSB, AI, ANTICRASH BIOS 2, RAID 0 1, HT, INTEL 865PE CORSAIR 256MB DDR 400MHZ CL2.5*2 MAXTOR 80GB 7200RPM 8MB S-ATA E-STAR 8870 GRAY-WHITE 350W CASE FOR P4/AMD RADEON 9600 XT 128MB 2*CASE FANS מה אתם אומרים עליו כמחשב חזק למשחקים?
-
TASK CASE - TK3001 Screwless USB 221 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 50 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8MB special version שלוש שנים אחריות נשלח תוך 24 שעות 447 ש"ח HEC 475VD-T 2 fan 358 ש"ח LITE ON 52X32X52 RETAIL 226 ש"ח OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Premier Series 511 ש"ח AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,387 ש"ח Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB Bulk 1,546 ש"ח ALBATRON K8X800 Pro 565 ש"ח סה"כ 5,311 ש"ח יש משהו שהיתם משנים? (שימו לב שהתקציב הוא 5300 שקל ולא יותר). המפרט למשחקים,גרפיקה,אינטרנט,אופיס וכו..
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, פירמטתי את המחשב שלי (X61). איך אני משחזר את האיטרנט? בעצם לא מופיעים לי המחשבים בTASKBAR... התקנתי את : Wireless LAN ThinkPad (11bg, 11abg, 11abgn) for Windows XP, 2000 - ThinkPad המאתר של לנובו וגם את : Intel Wireless LAN (abgn, abg, bg) for Windows XP - ThinkPad אך ה"מחשבים" עדיין לא חזרו.. רעיונות? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לאחריות Lenovo עבור מחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד מדגם Lenovo ThinkPad T470 20HD0049IV . ראיתי מגוון מחירים ברשת בפערים של עד 1000 שקל ויותר, אני מבין שאחד הגורמים להבדלים במחיר הוא זהות היבואן\נותן השירות בעסקה. אילו שאלות חשוב לשאול מול החנות לפני רכישה? מי היבואן הרשמי? האם משתלם להתעקש לקנות דדוא מיבואן רשמי? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, צריך את עזרתכם. 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6800 ש"ח, אפשר חריגה עד 7000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה או הגבלה, אין צורך באורות. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם מעל אם זה מתאפשר בתקציב (לא נראה לי) * משקל רצוי? באזור ה2.5 (לא יותר מזה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? באזור ה4-3 שעות ללא חיבור לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן עדיף ללא מסך מגע, עם קורא כרטיסים חשוב מאוד, i5 בלבד! המחשב שהכי קרוב למה שאני מחשב הוא HP 15-r208nj http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=22189 אשמח לדעה על המחשב הנ"ל+המלצות למחשבים אחרים תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם יש חיה כזו? נייד באזור ה 3K ש"ח עם קשיח SSD? תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שזה רכיב כמעט הכי משמעותי בזריזות גם לאורך זמן של מחשב. פחות אפילו ממעבד. לא משנה המשקל שלו כי הוא ישב בבית. ולכן גם כדאי שהמסך יהיה גדול מ 13". נראה לי 15 זה טוב. אשמח להמלצה באילת. כלומר, איבורי או KSP (או אולי יש עוד חנויות?) http://ksp.co.il/?select=.268..271. https://eilat.ivory.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D.html
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אחרי תקופה ארוכה של בירורים ועם כל המצב הקשה בשוק הכרטיסים הגרפיים, החלטתי ללכת על DX10 מסוג 8600GT, החלטה זו נבעה בעיקר מהמחיר הגבוה מאוד בשוק של ה 8800 (Nvidia מנצלת את זה שהיא בלעדית) ומחיר גבוה לספק שיעלה טוב את הכרטיס (30A) אשמח לתגובות על המפרט הבא: כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 810 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1295 זיכרון : CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤ 1548 לוח אם : ASUS P5WDG2 WS PRO ¤ 1498 דיסק קשיח : SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS ¤ 527 סה"כ כל המוצרים …
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף מספר חלקים (חדשים כמובן) למחשב נייד. 1 עוד 256 מגה זכרון 2. כרטיס רש אלחוטי (בנוסף לרגיל) 3. כונן 1.44 מישהו יודע כמה עולה כל חלק כזה למחשב נייד של HP ? (דגם 4523 אם זה משנה...) והאם הוספת של הרכיבים אמורה לפגוע באחריות ?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד: Intel Pentium 4 - 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 512K cache) לוח אם: Abit IC7 - ?(875PE),DDR128b,H-Threding? זכרונות: A-DATA - 2* DDR 400 512MB כרטיס מסך: MSI - ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? דיסק קשיח: WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA צורב: LITEON 52x 32x 52x CD-RW - (OEM) - BLACK DVD: LITEON X16 DVD - BLACK מארז: CHENBRO Gaming Bomb - Silver & Gray Case ספק כוח: Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC מסך דק: Hyundai LCD 17' Q17 DVI USB HUB SPEAKERS SILVER מקלדת: Microsoft - Multimedia Keyboard - PS2 - BLACK עכבר: Microsoft IntelliMouse Explorer - USB/PS2 Version 4 כונן דיסקטים: MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK לא רשמתי פה מחירים, …
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב 4000$ מיועד לעריכת וידאו בזמן אמת עבור סטודיו לצילום. לא דרוש כרטיס עריכה, כבר קיים כרטיס על PCI רגיל. (לכן חובה שני חריצי PCI רגילים לפחות) נא לבסס את המפרט על DUAL AMD OPTRON או DUAL XEON במידה והוא עדיף לצרכים אלו. דיסקים קשיחים יהיו במערך הבא: למערכת ההפעלה: DUAL RAPTOR 74GB RAID 0 (ואל תאמרו סתם בזבוז זה חובה) לאיחסון מידע: שני מערכי RAID 1 בעלי 400GB כל אחד סה"כ 4 דיסקים 400GB. (גם כן חובה) כמובן שהלוח צריך לכלול לפחות 8 יציאות SATA II. שני ספקי כוח, או אחד חזק כגון OCZ 600W ללא תוכנות. לא מויעד ל OC בשום אופן. את כל השאר אתם צריכים לבנות... בנוסף אם אפשר מפרט למקינטוש מבוסס DUAL G5 2.5GHZ לאותם צרכים בתקציב של עד 5000$. כולל מערכת הפעלה TIGER החדשה. תודה …
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת אודיו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יות…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שאני מחפש דרך לעשות זאת... קניתי LAPTOP של LENOVO U550 אבל הבעיה אצלו שבמקום שה-CTRL יהיה בצד שמאל בסוף בסוף... יש את ה-FN, אני רוצה להחליף ביניהם, מישהו יודע כיצד לעזור לי ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחשב אמין וחזק שיוכל לשמש אותי בכל שנות התואר (4 שנים) ומעבר לכך. השימוש יתרכז בעיקר בענייני לימודים (אינטרנט, אופיס), אבל סביר שמדי פעם ישמש אותי לצפייה בסרטים ואולי גם למשחקים. * גודל המסך? אין העדפה מסוימת - בגבולות הסטנדרט. * רזולוציית המסך? הטובה ביותר שניתן להשיג במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עדיף נמוך ככל האפשר, מאחר ואצטרך להסתובב איתו במשך היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן, לאור המערכת העמוסה שצפויה לי. 4-6 שעות זו מילה גסה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB, אולי בנוסף לכונן SSD קטן יותר. * כונן אופטי? עדיף שכן, אך לא קריטי. * ה…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, עזרתם לי בעבר, בינתיים המשרד גדל וצריכים עוד מחשב עבודה לאדריכל אז מקווה שתוכלו לעזור שוב עם מפרט עדכני, כרגיל מנסים להוציא את המיטב מתקציב קצת מוגבל... תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, סקצ'אפ, קצת רנדרים בVRAY לסקצ'אפ (שאינו משתמש בכרטיס מסך אבל עדיין כדאי שיהיה כרטיס מסך סביר בשביל תוכנות אחרות), אילוסטרייטור (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים לא כזה משנה, סרטים, פוטושופ CS6, ויזואל סטודיו ועוד תוכנות דומות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי שהסטנדרט זה 15 אינצ' אז לא פחות מזה * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל אם צריך להתסדר עם HD אז סבבה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיהיה נוח לשימוש * משקל רצוי? משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA/HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD אבל יש אופציה לSDD זול אז טוב * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון לעבור מהנייד לנייח ולהשקיע בסביבות ה5 אלף שקל.. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כול התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 שקל + 2. מה שימושי המחשב? משחקים כמו WATCH DOGS, DAYZ, BF4 ONLINE, Titanfall, Arma 3, AC IV, ועוד חדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצייה של 24' דגם מסך BENQ GW2450, רזולוצייה טבעית 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך ב…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-