ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הייתי שמח לקבל אופציה של ניצול מקסימלי ואופציה של חיסכון יעיל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומעט סרטים אולי בזמן הפנוי אני מניח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין לי מושג, לא מבין במחשבים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי חברים, אני רוצה לקנות מחשב קטן ושקט לבת שלי , מה שחשוב זה המקום , חשבתי על מארז Mini ITX של Fractal Design למשל , ה- node 304 , מלבד זה כבר רכשתי לה Samsung SSD 850 128GB. אני צריך מפרט שיתאים למארז Mini ITX לבן (מתאים יותר לחדר אבל לא חובה), כלומר MOBO ורכיבים נוספים שיתאימו למארז כזה. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 4.0-5K - אשמח לא לבזבז הכול לכן הצעה זולה יחסית תהיה רלוונטית המחשב מיוחד לצורך פיתוח וגיימיניג - הפיתוח כולל הרצה של מספר VM-ים ולרוב כמה אינסטנסטים של VS2015 הגיימינג כולל CS:GO , LOL , REDALET3 - פחות סילקרווד וכו' תחת הגדרות בנוניות - טובות - תלוי מה ירוץ חלק רזולוצית המסך שלי היא 1920X1080 ובעתיד יכנס מסך נוסף ברשותי עכבר גיימניג (MX512) אין צורך לכלל HD - אני אשתמש באחד שיש לי כרגע אין צורך לכלל מסך עכבר מגלדת וכו'. רמת השקט שתהיה סטנדרטית , אני לא פריק של שקט מיוחד לWIN7 אבל אני אתקין לבד. אני נעול על כך שיהיה במחשב I7 , SSD , 16G Ram וכמובן יציאות VGA DVI HDMI …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כולם! לקראת עונת המשחקים הבאה עלינו לטובה, אני מחפש לקנות מחשב חדש. ציוד היקפי כבר יש, תודה. המחשב ישמש למשחקי מחשב (כמובן), וגם עבודה עם מסמכים וקצת תוכנות עריכת צילום (פוטושופ וחברותיה). התקציב שלי הוא עד 6,000 ש"ח. חשוב שיהיה לי בו מספיק זיכרון RAM כדי שהכרום והפוטושופ לא ישתו לי את כולו, ומספיק RAM באופן כללי בשביל מולטיטסקינג חלק. בנוסף, חשוב שיהיה כרטיס מסך (ומפרט באופן כללי) שיוכל להתמודד בקלות עם המשחקים החדשים שעומדים לצאת לנו השנה ובשנים הקרובות (בבעלותי מסך FHD) בנוסף, חשוב שיהיה לי נפח אחסון גדול (לאחסון עבודות, סרטים וכ'ו). אני גם שוקל כונן SSD בנפח סביר רק בשביל בשביל מערכת ההפעלה, וכונן רגיל (או SSD?) בשביל…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בניתי מחשב לפי מפרט מומלץ. 6460 (כולל windows 10). הדבר הזה יעבוד ? להחליף משהו ?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב מיועד לאדם המתקשה בידיו שהמחשב הוא עיקר עיסוקו. 1. מה התקציב המקסימאלי? = 2.2K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא מאמין שאפשר, אך חסכון יתקבל בברכה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15% בלית ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 85% גלישה (כולל youtube), 5% אופיס, 10% סריקת תמונות אישיות ישנות, סידור ושיפור כתחביב, כנ"ל לתמונות חדשות ברזולוציה עד M20. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, יומיומי 6-8 שעות לפחות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא י…
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
Intel Core I7 6700K Gigabyte GA-Z170-HD3P HyperX Savage 8GB DDR4 2400Mhz CL12 X 2 EVGA GTX 1070 FTW GAMING סה"כ 5370 ש"ח שאר הציוד קיים DVD ספק אנטק 650W ארקטיק קולין R4 וכו. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. או לשמוע הצעות אחרות אולי.
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 ש"ח(למטה מפרט שחשבתי לקנות) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה משרדית, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תיכנות כמו C, C# וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 5. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Windows 10 אך לא חייב…
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
-
-
להורים יש מחשב מבוסס Core 2 Duo והוא לא סוחב מערכת הפעלה נקייה. אני מתלבט האם לקנות להם מחשב חדש (בפועל יהיה שילוש מודרני בינוני וסביר + קשיח 3TB , כל השאר בסדר, יש SSD) או להעביר להם את השילוש שלי ולשדרג לעצמי. החומרה אצלי שיכולה לעבור אליהם: i5-3470, GA-B75M-D3H, 2x4GB DDR3 1600. אם אני מעביר להם את השילוש נשאר אצלי seasonic ss-500bt eco ו HD7870XT 2GB, קשיח וSSD. הצרכים של ההורים : מיילים, יוטוב, אופיס ואגירת תמונות כתחביב. הצרכים שלי: כנ"ל ומשחקים (FPS) מלפני יותר מ3 שנים פעם בהרבה זמן. לצורך העניין מה שיש לי מספק אותי ואני לא מרגיש צורך לשדרג. הסיבה היחידה שאני חושב כן לשדרג זה לא לשפוך כסף על חומרה בינונית מינוס. אני מניח שמה שאני אקנה להם חדש ב1000~1500…
-
- 26 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב נייד ללימודים (הנדסת תוכנה) ומחשב זה גם אמור להוות את מרכז המולטימדיה בבית ולשמש אותי לכל דבר עתידי שיכול להגיע (פחות לגיימינג אבל לא שולל). 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה משרדית, תכני HD (עם דגש על יכולת להריץ תכני 4K בצורה נורמלית). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא תוכנות ספיצפיות מיוחדות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן ואני מבקש לקבל מפרט טכני להרכבת מחשב . התקציב שלי הוא עד 3000 שקלים והוא אמור לשמש אותי לחמש השנים הקרובות. השימושים העיקריים שלי הם מוסיקה, אינטרנט וצפייה בסרטי וידאו באיכות full hd . אני לא גיימר ולא משתמש בתוכנות לעריכה גרפית . בנוסף אשמח לקבל המלצה על חנות אמינה ( מה דעתכם על ksp ? ) בתודה מראש בני
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותכנות (מריץ שרת VMware ועליו שרת Web Server) חשוב שיהיה חזק. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים לדוגמא: GTAV / Call of Duty: Infinite Warfare רזולוציה: מקסימאלית הגדרות: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא, רק מארז עם המחשב. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 8 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק מערכת…
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
*התקציב שלי עומד על 10K *ניתן יהיה לחרוג אם וכאשר זה ייתן שיפור משמעותי לביצועי המחשב (עד 1K) *המחשב מיועד למשחקים בעיקר. אני אוהב משחקים עם גרפיקה איכותית ומשחקי RPG כמו witcher 3,final fantasy,wow,eso. ועוד חשוב לי שגם משחקים עתידיים הוא יוכל להריץ בגרפיקה הטובה ביותר. כמו כן אני צופה המון בסרטים וסדרות וחשוב לי איכות צפייה גבוהה. אני גם צופה במשחקי ספורט בצפייה ישירה ברשת מפעם לפעם. *בתקופה הקרובה אני ירכוש מסך טלוויזיה ברזולוציה של 4K לא יודע עדיין כמה אינץ' אשמח להמלצה בנושא אם יש לכם (לא כלול בתקציב) *אין צורך בציוד הקפי. *השקט לא ממש חשוב לי, אבל כמובן אני לא רוצה שהמחשב יעשה רעש מוגזם *לפי המעט מאוד שידוע לי …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחר 4 שנים עם אותו מחשב שנדפקת לאחרונה. בכל מקרה, התקציב כמו שציינתי למעלה הוא למטרת גיימינג, אך לא גיימינג כבד. המשחקים היחידים שירוצו עליו יהיו league of legends וEU IV. אי אפשר לחרוג מהתקציב,אם אפשר לחסוך כסף זה תמיד יהיה טוב תוכנות כבדות יותר מהמשחקים לא ירוצו על המחשב. אין צורך בציוד חיצוני(אם יישאר מספיק כסף אחרי הרכבת המחשב אפשרי להוסיף מסך). הדבר העיקרי שאני רוצה במחשב הזה ספציפית בניגוד למחשבים אחרים שהיו לי זה קירור מים.הבנתי שזה אפקטיבי הרבה יותר טוב מאווררים.בנוסף לזה וזה רק העדפה, אריזה סגורה עם קירור מים לפי דעתי יכול להשתלב מצוין,אומנם אני לא בקיא בתחום כל כך. אשמח לתשובות…
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים קלים לרוב, אבל גם כבדים לעתיד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Leage of Legends. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב אמין שיעבוד בצורה טובה וחלקה ושיחזיק לאורך זמן .. הייתי מבין פעם בתחום אבל הכל השתנה והתעדכן 10 פעם לכן אני סומך עליכם שתעזרו .. המחשב ירוץ עם מסך T220 (1680X1050) ,בעקרון אין למחשב מטרת גיימינג, אך אשמח שאם ביום בהיר יתחשק לי לשחק במשחק מסוים, אוכל לעשות זאת ברמה מינימאלית- ממוצעת לפחות.
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
שלום. אני עוזר לחבר ברכישת מחשב, והוא מעוניין ב ALL-IN-ONE, מסיבות אסתטיות. מעולם לא התעניינתי במחשבים כאלו - האם יש פה איזה משהו שאני צריך לדעת? האם יש הבדל איכויות בין לנובו, דל ו HP, או שלבחור פשוט לפי המפרט? המפרט שהוא צריך הוא פשוט למדי - הוא הולך קצת לגלוש, ואולי טיפה וורד. תודה
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלוםאני רוצה לקנות מחשב ללימודים אקדמאים בלבד (מה שיריץ וורד אקסל דפדפנים למינהם וכו' לא משחקים בכלל)הגעתי ל3 מחשבים עם מפרט זהה פרט למאיץ הגרפי 1. מאיץ גרפי של NVIDIA® GeForce® 940MX, 2GBhttp://ksp.co.il/?uin=32906&select=....580..853..1793.2. מאיץ גרפי של Intel® HD Graphics 520 http://ksp.co.il/?uin=32901&select=.268..271..214..2183..580..855..1793.3. מאיץ גרפי של AMD Radeon R5 M430 2GB http://ksp.co.il/?uin=33939&select=.268..271..214..2183..580..854..1793.אני רוצה שהמחשב ירוץ בצורה הכי טובה שאפשר מבחינת הדרישות שלי וורד וכו'..מה עדיף?
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, בניתי לי מפרט בהשראה של מפרט שחבר הכין לי והייתי רוצה לקבל עליו חוות דעת ובמידת הצורך תיקון או שינוי של חלק מהחומרה שבחרתי. המפרט הוא: http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=57c2db34aa759 מעבד: 1099 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz S1151 לוח אם: 599 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 S1151 זכרון: 349 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8GB) Kingston DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: 1329 ₪ - * חדש במבצע * - Gainward GeForce GTX1060 6G D5 1506MHz-1708MHz Dual-Fan דיסק קשיח: 289 ₪ - * חדש במבצע * - SSD Kingston 240G Sata3 UV400 דיסק קשיח: 225 ₪ - Seagate 1T 3.5' Sata3 Barracuda 7200RPM 3 Years Warranty מארז: 329 ₪ - Corsai…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלחסוך במידת האפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ בעיקרון כל התוכנות של אדובי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4 crisys3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים, לא מצליח להיסגר על מחשב נייד עד 2000 ש״ח. מטרות: אינטרנט, אופיס ומיינקראפט(המשחק הישן). כולל מערכת הפעלה, ללא אופיס. אשמח לעזרה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם מדובר בשידרוג משמעותי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג רציני 4k א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי מתקדמים גרפית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך ב…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי?6K כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מצורף המסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח משחקים\תוכנות VR בסביבת Unity/Unreal, ושיהיה חזק לפיתוח כללי (Android Studio\Eclipse). יהיה מחובר Oculus Rift למערכת. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר פיתוח לא משחקים יותר מידי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, Oculus Rift -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-