ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר! שיעלה אפילו 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באטלפילד 4 gta 5 כל משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1600 בערך 21.5 או 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6,לא ככ חשוב אבל עדיף שיהיה שקט יחסית 6. האם מתוכנן אוברקלו…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב חדש. הקודם היה Lenovo e330 עם מעבד i3. בדיעבד ממש לא היה מספיק חזק עבורי. דרישותי: תקציב: סביבות 4-4.5K. עדיף לא יותר. * מטרות המחשב? הרבה סרטים וסדרות, מעט תכנות, פוטושופ, Office ובעיקר שיעבוד מהר לאורך זמן. משתמש המון במחשב שלי! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 ומעלה, לא החלטתי עם מאט או מבריק * רזולוציית המסך? חשוב מאוד מסך טוב * משקל רצוי? עדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיף מעל 5-6 שעות * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי SSD מה דעתכם? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני בעיקר מת…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500, חריגה של עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית, לימודי מנהל עסקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מינימום 256SSD, 8GB REM 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודעת מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה חלונות 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחיר והזמינות בארץ ממש לא רלוונטיים. בעל משקל יחסית קל. זמן סוללה גבוה כמה שאפשר. חובה שיהיה מצלמה ומיקרופון מובנים. מסך עד 15.5 אינץ - לא משנה 16:9 או 4:3 לשימוש סולידוורק (כמו אוטוקאד).
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית, HD, עריכת וידאו קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים אני צריך לקנות מחשב לאחיינית שלי, בת 13. השימושים הם אינטרנט, מוזיקה, אופיס, משחקים כמו sims, מעט מאוד פוטושופ. היא רצתה מחשב נייד, ואני יכול לקנות את ה-HP dv2000t בארה"ב, עם שינויים קלים ב-1,163$ מצ"ב המפרט שלו. אני אמרתי לה שלדעתי מחשב שולחני באותו מחיר יכול לתת לה יותר, אבל אני צריך לבנות מפרט מתאים. אני רוצה שהמחשב יהיה שקט, ובחרתי כמה רכיבים פריפריאלים ומארז - מקלדת ועכבר Cordless Desktop S510 Logitech - 340 רמקולים VS2321 Altec Lansing - 470- צורב DVD - GSA-H10N LG 16 X - 170 מסך 1907FP Dell - 1600 מצלמת רשת QuickCam Fusion Logitech - 375 מארז שקט: Antec NSK3300 - 650 http://www.silentpcreview.com/article641-page1.html סה"כ 3650 ¤ חוץ מזה צריך להיות…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש חוות-דעת על מפרט עבור מחשב שישמש בעיקר לפוטושופ+לייטרום. לא מיועד לגיימינג/לא מתוכנן OC, חשוב לשמור על שקט ואפשרות לשדרוג/הרחבה בעתיד. למחשב יחובר מסך 27". לא זקוק לציוד היקפי או מסך. תקציב למפרט זה: עד 10K. איזור המרכז, רכישה מתוכננת בטווח של השבועות הקרובים. כמו-כן, מבקש המלצה לשני רכיבים: 1) אל-פסק שישמש מחשב זה ומחשב נוסף עם מפרט דומה. 2) מתאם Wi-Fi לקליטה מראוטר של 012 הממוקם באותו חדר. http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=97656 תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, כמו שהבנתם מהכותרת אני מחפש מפרט מאוד מאוד שקט, חרישי לחלוטין אם ניתן. (בסולם שבין 1 ל10: חשיבות השקט היא 12) מיועד לשימושי אינטרנט רגילים, וצפייה בסרטים (1080p). הייתי מעוניין גם להריץ משחקים מודרניים(GTA IV, לצורך העניין) בהגדרות נמוכות, על מסך 19' ברזולוציה 1280*1024. ניתן להתפשר בעניין זה אם אין מקום בתקציב. עד 2200 ש"ח. ניתן לחרוג רק לטובת מערכת סופר שקטה (וממש לא לא טובת ביצועים חזקים יותר). יחובר בחיבור HDMI לLCD 32 FHD ובחיבור DVI למסך 19' ברזולוציה 1280*1024. בקשות מיוחדות: לוח אם עם מספר גדול של יציאות אודיו (לחיבור של מערכת 5.1). יציאת SPDIF- בונוס מבורך. כרטיס קול טוב מובנה איכותי - אמנם אני לא מרגיש צורך בכרטיס קול חיצוני, אך בכל זאת חשוב לי כ…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש להחליף מחשב לאחר 6 שנים שהוא שירת אותי נאמנה. 1. מה התקציב המקסימלי?2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.לא יודע ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מחפש מחשב שיריץ מוזיקה , סרטים, visual studio או פוטשופ בלי בעיה, כמו כן אני רוצה שיריץ משחקים . (בכוונה לא רשמתי איזה משחקים כי אני לא יודע מה ההגדרה של משחקים כבדים או בינונים...) הרזולציה הטבעית-אין לי מושג למה הכוונה ואיך אני מגלה. אני יודע שיש לי מסך 21 אינ'צ של MAG 3. האם…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינצ'. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? רצוי מקלדת מלאה אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר טוב מחפש מחשב נייד בתקציב שנע בין 3 ל-6 אלף לאחר שהמחשב הנייד שבק לו חיים בתקופת מבחנים קריטית.. מבחינת דרישות לנייד,הוא מעוניין בתנאים הבאים: 1.גודל מסך- לאחר שעשה את הטעות ורכש מחשב נייד עם מסך 17' הוא מעוניין במסך 13.3' או באיזור הזה. 2.משקל- The less the better,המחשב הוא כלי הלימוד הכמעט בלעדי שלו ולכן נושא הניידות והמשקל קריטי עבורו. 3.SSD- אני לא יודע אם אפשר למצוא משהו בממשק PCI-E בטווח מחירים הזה,אבל תמיד תהיה העדפה לנפח על פני ביצועים בקטגוריה הזו,אני צודק? 4.מבחינת ביצועים,אין צורך במשהו יותר מדי מפוצץ.,בעיקר אני מניח יש צורך בכמות מספקת של RAM בשביל טאבים בכרום,מספר תוכנות ברקע,etc..גיימינג אין שום צורך. …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי בקשה למפרט לגיימר ב-5.5K כולל ציוד הקפי טוב (רמקולים 5.1, מקלדת ועכבר). אין צורך במסך, אין צורך בהרכבה. ניתן יהיה לחרוג עד 6000 ש"ח מקסימום (רק אם ממש צריך). רצוי שהמפרט יהיה מ-LOGICPC. תודה
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם יש איזשהי חוות דעת על המחשב הבא: יש לו סוללה 3 תאים עם מעבד i5 4200u - כמה זמן בערך תחזיק הסוללה בשימוש סביר? הארד דיסק 128gb ssd - כמה עולה לשדרג ל256gb ssd? האם ניתן למצוא מחשב עם מפרט דומה ועם הארד דיסק גדול יותר אבל שהמשקל של המחשב לא יגדל משמעותית וגם המחיר כמובן? מי המתחרים של המחשב הזה? מחשב - Dell Vostro 5470
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
i3 2100 קירור סטוק 4X2 GB RAM HD7850 1GB SEASONIC S12II 520W מארז לא ממש מוכר. לוח Pegatron IPMSB-H61 HITACHI 500GB 7200RPM יש אחריות על הספק כוח ועל אחד משני הסטיקים של הזכרונות.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן ההורים החליטו לעשות סבב שדרוגים פה בבית ואני צריך מפרט כמעט מלא לפי הדרישות: - אין צורך בהארדיסק - מארז שקט שנראה טוב (למרות שזה עניין של טעם הכוונה לא סתם קופסא... פשוט אין לי רעיון למשהו ספציפי) - צריך עכבר, מקלדת ורמקולים - לא צריך משהו מאוד יקר, הם הולכים לאחותי לסימס ואינטרנט, אין צורך במסך - כרטיס רשת אלחוטי כל השאר כרגיל - צורב DVD (אפשר גם סתם כונן אבל עם המחירים היום אני לא יודע כמה זה רלוונטי), ספק שיחזיק את העסק, כרטיס מסך, זכרונות, לוח ומעבד וקירור לרכיבים מהנ"ל אם יש צורך בכזה... החלקים המודגשים הם אלו שספציפית ישמשו למשחקים ולעבודה היותר כבדה ולכן הם אלו בעדיפות גבוהה יותר מהשאר התקציב הוא 3500 - 4000, ה-4000 כבר ממש בלחץ אז אי אפשר לחרוג ועדיף גם מתחת.…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, זקוק לטיפים בנוגע למחשב הנייד, לאחרונה הוא נתקע הרבה במהלך גלישה באינטרנט ובזמן עבודה עם מספר תוכנות במקבל (פיירפוקס, כרום ואקסל בו זמנית לדוגמא) במידה ואני מנגן בפיירפוקס מוזיקה מיוטיוב יש באפרים רציניים בזמן השימוש במחשב. אני משתדל לשמור עליו כמה שאפשר, אבל הגיל עושה את שלו. עדיין לא עבר פרמוט ובשאיפה גם לא יעבור, האם יש המלצה? מריץ אחת לחודש CCleaner, Spybot-S&D , O&O Defrag מבחינת חומרה אין שום סיבה הגיונית שזה יקרה, איך אני יכול לדעת שהמחשב אכן מנצל את כל הזיכרון ראם שמוקצה לו? הדגם כמו ברשמתי בכותרת - u47a. מעבד I7 מריץ ווינדוס 7 גרסאת 64 ביט. מקווה למצוא יישועה כאן לפני שאמסור אותו לתיקון.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1036 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L ₪616 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950201 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪238 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון OCZ DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-20 Value ₪191 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3201 כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD5870 1024MB DDR5 PCIe ₪2070 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-H5870-1GD5E-HDMI צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪117 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪370 כמות:1 http://www.sk…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? -5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -להתפרע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 250ש"ח 2.מה שימושי המחשב - א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:מקלדת,עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. -לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?- לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? -8 6. האם מתוכנן OC? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? -כן קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... קניתי מחשב נייד מארה"ב בגודל 14.1 עם סוללה של 9 תאים, הסוללה גדולה והיא קצת בולטת. רציתי לדעת אם תיק גב למחשב נייד בגודל 14.1 סטנדרטי מתאים למחשב שלי או שלקנות תיק יותר גדול? ואותו דבר בקשר לכיסוי? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברה קיבלתי את המפרט הבא כהצעה : intel e7200 core 2 duo gigabyte ga-g31m-s2c ואני חושב להוסיף עוד 200 שח ולקחת את p43 במקום זיכרונות kingston ddr2 800mhz 2gbX2 מארז SETO 1000 דיסק קשיח SEAGATE 1TB צורב DVD SONY כרטיס מסך gtx 275 gygabyte gv-n275ud-896h ספק כוח thermaltake 500 w נקי אני קצר בכסף סכ"ה 4100 או 3900 תלוי בלוח אם מה אתם אומרים ? במיוחד בקשר לגודל המארז כפונקציה של קירור והאם הספק יספיק ? המוכר אומר שזה יספיק מעל ומעבר אני לא יודע ... תודה
-
- 34 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמו שכבר אמרתי אני צריך מחשב חדש, לשימושים ביתיים שהם בעיקר גלישה, עבודה משרדית ומידי פעם גם תכני HD ומעט משחקים (לא על הגדרות מקסימליות) התקציב שלי הוא באיזור האלפיים שקל ללא ציוד הקפי עם שאיפה לחסוך כשהמטרה היא ליצור מערכת ביחס עלות-תועלת-אמינות מקסימלי עקב התקציב המוגבל והעובדה שהמערכת לא צריכה להיות חזקה במיוחד חשבתי על מערכת מבוססת AMD המחשב הולך להיות בשימוש יום יומי די אינטנסיבי לא כזה קריטי לי העיצוב והשקט של המארז אך שיהיה בגבול הטעם הטוב. אחרי סיוט שעברתי עם אייבורי חשבתי הפעם לקנות את המחשב מ IQPC באשדוד אבל אם יש חניות מומלצות אחרות מאיזור אשקלון-אשדוד אז זה לא כזה משנה לי לא צריך שתהיה אפשרות ל OC או לשדרוג עתידי. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח...! רציתי לשמוע את דעתכם על המחשב הזה..: Fujitsu Esprimo V6515 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3333&CatCode=315 נכון שהחברה לא משהוא אבל המחיר מעולה והמסך הוא 15.4 והחומרה שלו גם כן טובה... מוזר שלא דיברו על המחשב הזה עדיין.... קיצור...דעותת.??
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים. שלום רב. אני מחפש מחשב נייד עם דרישות הבאות. רצוי שהמחשב יהיה, מחשב נייד מסדרה עסקית (עמיד יותר בנסיעות / מסך מט / מודם 3G / סוללה איכותית וכו...) מינימום 15.6 אינץ' ואפילו רצוי 17.3 אינץ' חובה מקלדת מוארת שיגיעה רק עם SSD 256GB-512GB ממש רצוי שיהיה עם 3G (לא חובה) חובה שיגיע עם מסך טאץ' העדפה שהמחשב יהיה מהדגמים החדשים (דק / קליל וכו....) האם יש למישהו המלצה, כי אני לא מצאתי משהו כזה..... אין לי בעיה גם להזמין מחול. אין לי שום בעיה עם תקציב, אפשר להשתולל
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב- עד 5000, אפשר לחרוג קצת.. 13.3 אינץ' הכי חשוב - קל משקל ונח (אם יש מחשב ששוקל פחות מקילו או עד 1.2 זה יהיה מעולה) שימוש עיקרי: - לימודים ובעיקר מחקר = הרבה קריאה וכתיבה. מתלבטת האם כדאי מסך מתקפל מבחינת הנוחות בקריאת מאמרים (?), אבל לא על חשבון המשקל! - משתמשת בעיקר בתוכנות office, ובתוכנות פשוטות של עריכה מוזיקה (Audacity ו-musicscore שלדעתי לא שוקלות הרבה) - האזנה למוזיקה ומעט צפיה בסרטים בנוסף: - חברה אמינה ובלי הרבה תיקונים (מהבחינה הזו מרוצה מ-DELL). - שיחזיק מעמד ל-4-5 שנים ויהיה עמיד בנסיעות וטלטלות קלות. - מבחינת מפרט חיבורים וזכרון: לא מבינה מספיק במשמעות של הפרמטרים האלו. …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-