ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להוסיף 250GB SSD למחשב נייד. ראיתי את המדריך בנעוץ, ארצה המלצה מה כדאי לקנות ואיפה, ובנוסף האם עדיף להזמין מחו"ל את הssd? בנוסף, צריך חיבור שלו למחשב, אשמח ללינק. תודה לכם!
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
intel PD 820 asus p5wd2 premium intel 955x asus extreme n7800gt dulal/2dhtv 512mb limited edition WD 250mb sata II ks 16mb 7200rpm nec nd-4550 dvd/r/w/dl thermaltake 460w activ pfc +120mm fen מארז THERMALTAKE TAICHI VB5001SNA קירור מים במארז מקלדת עכבר LX 700 CORDLESS DESKTOP אין לי מחירים כרגע אבל חבר שלי טוען שזה מעל 17000 ש"ח אני אמרתי לו שזה ביזבוז תעזרו לי לשכנעה אותו.
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המקס' שאפשר במסך שיכנס בתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המפרט מצורף בתמונה , מארז אני יקח כנראה 3R System Air Metal מתוכנן אוברקלוק בעתיד
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. ראיתי שבאיביי ואתרים דומים מוכרים טאלבטים עם מע' אנדרויד וWCE ממש בזול. בתור צעצוע סביר להניח שזה נחמד, אבל תהיתי אם טאבלט בסגנון M006 יכול להוות תחליף ללפטופ - במובן של כתיבת עבודות של עד 5 עמודים, כמובן עם מקלדת חיצונית ומעמד (אני מניח שזה לא פרקטי להשתמש במסך מגע לדברים כאלו), ובנוסף לאינטרנט ופנאי אני יודע שלא אמורה להיות בעיה. השאלה היא אם תחליפי הoffice שמוצעים לאנדרויד/WCE הם פרקטיים, האם הטאבלט ירוץ במהירות מספקת, ואם מולטי-טסקינג לא תהיה בעיה (עבודה על מסמך במקביל לקריאת מידע באינטרנט). מבחינת מסך אני מניח שמתחת ל10 אינצ' זה לא יהיה פרקטי לעבודה שכזאת. יש למישהו נסיון עם הנושא? מצטער אם זה שייך יותר לפורום גאדג'טים מאשר מחשבים ניידים, הנחתי שזה יותר קרוב לפ…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד מחו"ל דגם Samsung Aura R60 Plus Review לא מצאתי אותו ברשימה שמשרד התקשורת מאפשר. כפי שהבנתי אין אחד כזה בארץ . יש פה משהו שהביא מחשב נייד מחו"ל ובמה זה כרוך? או שאולי מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הדגם הספציפי הזה בארץ? או שיש משהו דומה בארץ ?. אני מאוד אשמח אם מישהו יענה לי על זה . תודה מראש .
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מברר בשביל אחותי בקשר למפרט למחשב נייד לשימושי גרפיקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 5000 ש"ח, יש אופציה לחריגה עד 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית. בדגש על הרצת 2-3 תוכנות ADOBE במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? צריך מפרט מלא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, מבקש חוות דעת על מפרט שהרכבתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ווידאו חובבנית (photo shop, pro show producer) + משחקים של הילדים (minecraft, fortnite, overwatch) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך '24 + מקלדת ועכבר בסיסיים לגיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) HDD 2T ושני SSD 500G יועברו ממחשב ישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני עובד כמתכנת וחוקר אבטחה ומחפש לקנות מחשב נייח חזק שיחזיק לי למספר שנים הקרובות וייתן ביצועים מעולים ותמורה טובה למחיר. לא מבין בחומרה כמעט בכלל, ולכן אשמח לעזרתכם במתן חוות דעת על מפרט שבניתי יחד עם המוכר ב-KSP, והצעות לשיפור אם יש: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-6000, גמיש מעט. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לגמרי לנצל במידה ואכן משתלם בביצועים ובשקט. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 שקל, אם אכן הכרחי ויתן boost משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? * תכנות - מספר סביבות Visual Studio פתוחות במקביל. * וירטואליזציה עם VMWare ודו…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי כולם, שאלה קצת כללית - לאחרונה הילדה הביעה עניין בעריכת סרטוני וידאו. מדובר בילדה צעירה (9) ולכן בעריכה חובבנית, אבל כן צריך שהיא תהיה חלקה ולא מתסכלת. מה דרוש למחשב על מנת שניתן יהיה לערוך סרטונים בצורה חובבנית? הרבה זיכרון? (כמה?) מעבד חזק? (איזה?) כרטיס מסך? (על מה בערך מדובר?) איך זה משתנה אם הסרטונים הם FHD לעומת 4K? (אני מאמין שכרגע הסרטונים יהיו FHD, כי זה הדיפולט של הטלפון שלה, אבל אם כבר קונים מחשב אז כדאי שיוכל להחזיק את זה כמה שנים קדימה, לא?) המחשב הנייח מקרטע (הוא ישן מאוד). התלבטתי אם לרכוש נייח חדש (או פשוט לחבר את הלפטופ הקיים למסך ומקלדת), אבל אני מאמין שעבור עריכה נאלץ לקנות מחשב חדש. אני מנ…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
קניתי נייד ASUS A42F הנייד בא עם WIN7 אבל הוא כבר מתקין המון המון תוכנות ואני רוצה התקנה נקייה בלי כל זה. כל מה שהצלחתי לעשות זה RECOVERY ואז הוא עדיין מתקין את כל התוכנות והדרייברים. ניסיתי ללחוץ על כל מקשי ה-F אבל לא מצאתי אפשרות להתקנה שזה לא RECOVERY. האם יכול להיות שפשוט אי אפשר ?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודות תכנות והרצת בדיקות QA + הרצה של משחקים ומדיה בצורה סבירה פלוס, התקציב הוא 4500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים. * גודל המסך? 15.6, האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? רצוי 1980x1020, כמה שיותר גבוה יותר טוב בהתאם לתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + SSD 128-256MB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב נייד אני סטודנטית ולכן יש לי כמה דרישות: לא מסך קטן, שיהיה זמן סוללה ארוך יחסית, מצלמת אינטרנט מובנית וכונן דיסקים (אם כי לא כזה חשוב) השימושים העיקריים שלי הם אופיס, אינטרנט, משחקים וסרטים מצאתי את המחשב הזה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHF1540 מה דעתכם? תודה מראש שירן
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הנייח מתחיל להראות איתותים של גסיסה. זקוק ללפטופ, ישרת אותי ללימודים בעתיד לכן המסך צריך להיות בגודל המתאים (אני לא מכיר כל כך את הגדלי מסך). ברמת העיקרון אני לא משחק במחשב או משהו מיוחד, סה"כ וורד, כרום, וכד'. התקציב שהגדרתי הוא 3K, אבל במידה ויהיה ניתן למצוא משהו בפחות כמה שניתן כך עדיף. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום , הייתי שמחה לקבל חו"ד על הצעה שקיבלתי באייבורי למפרט מחשב ששימושיו בעיקר לעבודה עם תוכנות גרפיות (פוטושופ, אילוסטרטור , פלאש וכו' ) מארז midi tower ezcool ספק כח 550w fan12 power man inwin לוח אם p55-gd55 7.1 1 glan msi מעבד אינטל 750 quad 1156 i5 core 8mb 2.66ghz זכרון evo-one geil 4gb ddr3 1333mhz כ.מסך nvidia geforce 250 gts 1g-3 p.o.view צורב gh22ns sata lg dvdX22 dl עלות : 4200 ש"ח [br]פורסם בתאריך: 30.01.2010 בשעה 14:22:43 nobody ??
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב יחסית ישן וברצוני לשדרג אותו כדי שיעבוד בצורה יותר חלקה ויפעיל משחקים בצורה סבירה (לא משחקים הכי חדשים, אבל משחקים שקיימים בשוק). מפרט: מעבד - Core 2 Duo E6750 לוח אם - Gigabyte P35 S3L כ. מסך - Radeon X1950 זכרון - Kingston DDR2 1GB PC2-5300 ספק - Enermax Liberty 400W השאלה שלי היא האם יש בכלל אפשרות לשדרג ב-800 ש"ח, או שחבל להשקיע את הכסף. שאלה אחרת היא האם אתם מכירים אולי מחשבים יד שניה שאפשר לקנות באזור ה-1000 ש"ח ויהוו שיפור למחשב הזה. לא יודע, אם זה רלוונטי אבל אני אמלא בכל מקרה את השאלון - 1. מה התקציב המקסימאלי? 800 לשדרוג, 1000 לחדש. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל עדיף לא לחרוג. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מה…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני עובד עם המחשב(מחשב חדש בן חודש של DELL) ופתאום הוא התחיל לעשות רעש מהצד השמאלי למעלה והוציא מהצד אוויר חם, לאחר שתי דק הרעש נחלש והוא כמעט נפסק וכך גם האוויר, יצא הרבה פחות אוויר, זה הגיע לרמה שרק אם ממש מקריבים את האוזן שומעים את הרעש ורק אם שמים את היד מרגישים שיוצא אוויר. זה נורמאלי?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הלן חברים, יש ברשותי 20 מחשבים ניידים, המפרטים: IBM ThinkPad R51 2887-AVG: CPU: Intel Pentium M Processor 715 (2M Cache, 1.50 GHz, 400 MHz FSB) LCD: 15" TFT 1024 x 768 CHIPSET: Mobile Intel 855GME GPU: Intel Extreme Graphics 2 IBM ThinkPad R61i 7650-D7G/D6G CPU: Intel Core2 Duo Processor T5450 (2M Cache, 1.66 GHz, 667 MHz FSB) LCD: 15.4" TFT 1280x800 CHIPSET: Mobile Intel GM965 GPU: Intel Graphics Media Accelerator X3100 hp Compaq nx7300: CPU: Intel Core2 Duo Processor T5500 (2M Cache, 1.66 GHz, 667 MHz FSB) LCD: 15.4" TFT 1280x800 CHIPSET: Mobile Intel 945GM GPU: Intel Graphics Media Accelerator 950 המחשבים הם מעסק שנסגר (מעבדה), רובם כוללים סוללה, אך אני לא יודע מה …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחרונה אני מאוד מתעניין במחשב הנ"ל. הוא מגיע עם Core I5 430m, שרץ ב2.26 עם טורבו עד 2.53? אני לא ממש מבין. מה קורה בתכלס בזמן ריצה עם המעבד? על איזו תדירות הוא רץ? קראתי שהוא "מתאים" את עצמו בהתאם לדרישה ממנו, עם מהירות שעון בהתאם. הבנתי נכון? אשמח להרחבה קלה. המחשב נמכר בארץ בטווח מחירים ומפרט שונים זה מזה, כך למשל בנייד נייד הוא נמכר ב5000, אך מגיע עם 4ג'יגה זכרון שרץ במהירות שעון 1333. הפלוס הגדול ביותר שהוא מגיע עם 5שנות אחריות בבית הלקוח. כלומר אצלי, בבית. לעומת זאת, בנוטבוק קלאב, הוא נמכר ב4אלף, אך מגיע עם 2ג'יגה זכרון במהירות שעון 1066. ההבדל המשמעותי פה שהוא מגיע עם 3שנות אחריות רגילה. לא יודע אם בבית הלקוח (שזה די נוח אתם חייבים להודות, במיוחד אם לא גרים ליד המ…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא - מכסימום 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, מסמכי Office, צפייה בסרטים, עריכת תמונות "קלה" והמרה מ-RAW ל-JPEG, סריקת מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעריכת תמונה - Nikon Capture NX2 ו-DXO - שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברייה, אחותי זקוקה נואשות למחשב לצרכי עבודה בגרפיקה דו מימדית (ללא עריכת וידאו או תלת מימד או אנימציה). לעזרתכם אודה עד מאוד. תקציב - אמנם כתבתי בכותרת עד 5000, אם יהיה מוכרח אפשר להוסיף כסף עד אלף שקל, כמובן שאם אפשר להוריד כסף ולא להיפגע משמעותית בביצועים אשמח מאוד, אי חובה לנצל את כל התקציב. שימושים - המחשב מיועד לעבודת גרפיקה וקצת עבודות משרדיות. להלן התוכנות שהשימוש בהם נצרך (אני מאוהב בשפה העברית כך שלא תכעסו אם אכתוב את שמות התוכנות בעברית): פוטושופ (כרגע CS4 אך ככל הנראה תשדרג ל-CS5) אינדיזיין אילוסטרטר אקרובט רידר פרו 8 אקרובט דיסצילר ברידג' קורל דרוו 11 אופיס (בעיקר אקסל וורד ופאוור פוינט) תדירות השימוש בכל התוכנות הללו כמעט יומיומית. כיוון שהעבודה היא …
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אוקיי אז בניתי מפרט ואני צריך חוות דעת מהמבינים. המחשב הולך לשמש לגיימינג בעיקר, כנראה שאוסיף מסך שתומך ב 144HZ. יש לי כמה שאלות בנוגע לכמה רכיבים שבחרתי. האם הכונן קשיח מומלץ? זה נראה מחיר די זול ל 3TB (לא מבין במהירויות שלהם וכו..) אם לא האם אפשר המלצה למוצר אחר? אותה שאלה לגבי ה SSD, האם מומלץ ואם לא האם אפשר המלצה למוצר אחר. האם הלוח אם יוכל לשמש בשביל שדרוג עתידי כמו הוספת זיכרון וכדומה? תודה רבה. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 815 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 291 זכרונות RAM: …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... אני בדרך לקנות AMD 64 X2 3800+ אבל......................לאחר בדיקת באנצ'מרקים של משחקים שונים, מצאתי ש דווקא AMD 64 3800 שאינו כפול ליבה ..טוב יותר! מה שמאוד מוריד לי את הביטחון בקנייה הזו... עכשיו השאלה האם להשאר עם ההחלטה לקנות את המעבד (כפול הליבה) הזה או לא ? (בכל זאת בבאנצ'מארקים אחרים הוא כן טוב יותר)
-
- 36 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחשב לעבודה משרדית שיהיה כמה שיותר קל ועם סוללה שמחזיקה לזמן רב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית - אופיס, הרבה טאבים בכרום וכו’ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת אלחוטיים (מקלדת קטנה ללא המספרים בצד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה שיהיה קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
SP MIDI ATX PRESSCOT 400w - USB AMD ATHLON 64Bit 3000 EPOX 8KDA3J (nf3) + SB(8ch) + S-ATA + LAN WD 120GB 7200rpm 8Mb S-ATA LG x52 MITSUMI 1.44 KINGSTON DDR 512Mb 400MHz PC3200 CL 2 ATI Radeon 9600XT 128Mb TV + DVI מחיר תאמינו או לא כולל מע"מ 4000 ש"ח ואפילו פחות (כי אבא שלי מכיר את המנהל של מרדנית). מה דעתכם? (גם על המחיר) בתודה מראש אלדד כהן.
-
- 29 תגובות
- 2.1k צפיות
-