ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
לילה טוב. ידידה מעוניינת לקנות מחשב שתכליתו העיקרית היא לטובת לימודים באוניברסיטה. הדרישות לא גבוהות - זמן סוללה סטנדרטי (לא יודע כמה זה...), משקל לא מאוד קריטי ואין צורך בפיצ'רים מיוחדים או יציאות מיוחדות.. האם בסביבת עבודה של אוניברסיטה מסך מט הוא הכרחי או שאפשר להסתדר גם עם GLARE? לגבי המפרט של המחשב: Dell Vostro 2520 [table][tr][td][/td][td]מפרט טכני[/td][/tr] [tr][td]מעבד[/td][td]Intel® CoreTMi3 Processor 2328M 2.2GHz ,1333MHz FSB 3MB Intel Smart Cache[/td][/tr] [tr][td]מסך רחב 15.6[/td][td]HD (720p) WLED display with True-Life ( מסך מבריק )[/td][/tr] [tr][td]רזולוציה[/td][td]1366X768[/td][/tr] [tr][td]כרטיס מסך[/td][td]Intel Graphics Media Accelerator 3000 HD[…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם, ברשותי המחשב הנ"ל: http://www.lenovo.com/shop/emea/content/pdf/Essential/GSeries/en/essential-g710-datasheet.pdf הדגם החזק בסדרה, Up to the latest Intel® Core™ i7 processor • Up to Windows 8 Pro• 17.3” HD+ display (1600 x 900), 16:9 widescreen• Up to 16GB DDR3 memory• Up to 1TB HDD or SSHD storage with integrated 8GB NAND flash• Up to NVIDIA® GeForce® GT 720M 2GB graphics1 שילמתי עבורו 4K באייבורי לפני פחות משנה, כמה אפשר לקבל עבורו?
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך כמובן אבל לא רוצה להתפשר על רכיבים שלא יספקו אותי כמו שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מידי פעם אני עורך סרטונים ומאוד חשוב לי שמחשב יוכל לעמוד בזה כמו שצריך, אני משתמש בתוכנות Cyberlink powerdirector וגם sony vegas pro ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, Crysis, COD MW3 ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימ…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח ניתן לחרוג בגבול הטעם הטוב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המרת קבצי וידאו 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן מסך מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא משנה 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב כן, מערכת הפעלה לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור צפון עד הקריות/חיפה 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל ביקורת על המחשב בקישור. http://www.online-shop.co.il/pl_product~81F4005UIV~3~2.htm או על דגמים מומלצים בסגנון שלו תודה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - באטלפילד 3, COD 4, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב, מעוניין בנייד חדש ואני סגור על המפרט: 512SSD, 8GB RAM, 13.3 INCH, I5 מתלבט בין שני ניידים: https://www.pc365.co.il/product-16668-Lenovo_ThinkPad_L380_20M5000XIV_יבואן_רשמי_במלאי או: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=26673 אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן לגבי ה HP מול ה LENOVO. אני מעריך שאין חולק על איכות הבניה של ה ThinkPad, אבל ל HP כאן יש 3 שנים אחריות. אין לי מידע על האחריות/שירות של HP. מצד שני הבנתי שהשירות של לנובו קטסטרופלי, וזה די מדאיג. מצד שני כאן מדובר ביבואן רשמי אז אולי השירות שונה. האם סדרת VOSTRO של DELL ברמה של המחשבים שאני מתלבט לגביהם? לדוגמא: …
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
ניסיתי להימנע מלהטריד אתכם ולחפש את התשובה לשאלתי בהודעות קודמות, אך כנראה שהאתר מוכר יותר לסטודנטים להנדסה ומחשבים מאשר לסטודנטים למקצועות הומניים... אז ככה: מחפשת מחשב נייד- 1. עדיף מאוד 13.3 אך יכולה להתפשר על 14 אינץ'. 2. כאמור התקציב עד 2,500, אך מעדיפה עד 2000. 3. סוללה ארוכה 4. שימושים- בעיקר וורד, גלישה בסיסית באינטרנט, מעט סרטים ויוטיוב, ללא משחקים כלל. שימוש בו זמני במספר קבצי וורד ומספר לשוניות באינטרנט. 5. מחפשת שיהיה כמה שיותר חזק במסגרת התקציב (SSD, 8GB). אך אני פחות מבינה בדברים האלה, לכן יכולה לדבר במילים יותר מאשר באותיות באנגלית: חשוב לי שישרת את השימושים הנצרכים בצורה מהירה וחלקה. 6. ללא מגע 7. אפשרות …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קיבלתי את המפרט מחנות שהומלץ עליה בפורום בכמה מקומות. נשמעו מאוד מקצועיים גם בשיחתי איתם. פירטתי את השימושים עצמם בת'רד הזה. יש לי חשש מכוננים קשיחים שהם לא של WD, אני שנים עם WD ומרוצה מאוד מבחינת אמינות וביצועים. אבל עם מערך RAID אולי זה פחות משנה, מקסימום מעיפים את זה שנדפק ושמים חדש. אני גם לא בטוח לגבי המארז והקירור... מה אתם אומרים? פירוט הזמנה • INTEL S 1155 - GIGABYTE GIGABYTE GA-P67A-UD3 702₪ 1 • מעבד INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX 1574₪ 1 • זיכרון KINGSTON 8192MB (2X4096MB) LP DDR3 1333 CL9 560₪ 1 • כרטיס מסך INNO3D HAWK GTX470 1280MB GDDR5- RETAIL 1305₪ 1 • צורב DVD LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA 110₪ 1 • מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU 290₪ 1 •…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בגודל 13” או 14” לשימוש בלימודים (תעודת הוראה) והוראה בכיתה. המחשב ישמש לעבודה באופיס, גלישה באינרנט וצפייה בסרטים. הפרמטר הכי קריטי הוא משקל. על המחשב להיות קל ככל הניתן (עד 1.3 קילו ועדיף פחות). אם ניתן למצוא מחשב בגודל 14” שהוא קל משקל אז מאוד אשמח, אם לא אז אשמח להמלצה על מחשב 13”. מצרף את התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לחרוג לכיוון 5000+ (כמובן שאשמח גם לפחות מזה אם קיים :) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אופיס, צפייה בסרטים (מעט). דפוס שימוש של פתיחת הרבה טאבים וחלחונות אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום,הנני זקוק להמלצתכם למפרט בתקציב 6000-7000 ,שיהיה מיועד למשחקים חדשים וצפיית סרטי דיוידי.. אני צריך מחשב כולל ציוד הקפי ומסך.. תודה לעוזרים .
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי הצעות של משהו כמו 2000 מפרטים שניתנו לי הרכבתי מפרט. היו רכיבים (שהשמות שלהם ממש ארוכים...) שלא ידעתי להתאים בדיוק למה שכתבו לי, אבל בחרתי בזה שהכי דומה, ככה שיכול להיות שהיו פאשלות קטנות בחומרה (אבל בשביל זה אני פה, שואל אותכם לגבי המפרט ), יש גם כמה רכיבים שבחרתי על דעת עצמי, ואני מקווה שהם לא פאשלות. כעיקרון המפרט תוכנן להיות בערך 5500~ שקל, יצאה לי חריגה של 700 שקל ואני מנסה איכשהו להוריד, למרות שאם יגידו לי שהמפרט הזה ממש מצויין אז אולי אני אאשר גם את החריגה הזאת. אני מבקש בכל לשון של בקשה אל תבנו לי מפרט חדש. כיוון שהמפרט הזה מורכב מרבים שניתנו לי, אני מאמין שבכללי הוא די טוב, והשיפורים שאולי הוא דורש הם נקודותיים בלבד! המחשב הוא בעיקר למטרות משחקי מחשב כבדי…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מפרט טוב, בעיקר למשחקים, שיריץ Half-Life 2 וDoom3. חוץ מזה שהוא יהיה מבוסס AMD וכ. מסך של ATI. תקציב: 4000 שקל -+ לא צריך OC או משהו, זה לבית רגיל ושפוי (לא שלי כמובן ;D)
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? - סביב 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - רק אם אפשר בלי להתפשר בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 1000ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים כבדים ושימוש יומיומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BF 3 על ULTRA AAx4 עם FPS 60 ו- FAR CRY 3 על ULTA ב 60 FPS וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -גדול מסך 22" 1920x1200 אולי אשדרג בעתיד ל 23" תלת מימד 3D. …
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתקשה למצוא לפטופים טובים וזולים ללא מערכת הפעלה לעבודה עם לינוקס (כנראה אובונטו). הדגמים שאני מוצא זה כאלה שיש להם עד כמה שאני מבין בעיות תאימות עם לינוקס. אני רוצה מחשב שישמש אותי בעיקר לתכנות (Matlab, python etc.) של BIG DATA, כך שהדגשים שלי הם מעבד וזכרון טובים ומסך 13-14 אינץ. התקציב הוא בערך 3000 שקל, אני אשמח להמלצה על לפטופ כמו כן גם על חנות ממנה ניתן לקנות (בארץ או בחו"ל).
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחדש במחשב נייח בסביבות 10000 (גמיש), חשוב לי שהמחשב יריץ משחקים כמו COD, red dead redemption, GTA, FIFA, counter strike 2, God of war וכו׳ על ההגדרות הכי טובות. בנוסף, אני עובד בתור מתכנת וחשוב לי שהוא יהיה מהיר ואיכותי בשביל תוכנות כמו vscode ודוקרים, אני מניח שזה שהוא יהיה מותאם לגיימינג אומר שגם יתאים לתכנות אבל אני לא בטוח ולכן אני מציין את זה. בניתי עם חבר שמבין מפרט לדוגמה, אם אפשר חוות דעת עליו אשמח: מעבד - Intel Core i7-12700K 12C/20T 12th Gen CPU - 3.6 GHz - Max Turbo Frequency 5.0 GHz - Intel® UHD Graphics 770 - Socket LGA1700 - 10nm - 25MB cache - 125-190W TDP - Tray - (Alder Lake Series) …
-
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, מבקש המלצה לשידרוג כרטיס מסך וזכרונות. הייעוד - יישומי אנטרנט בעיקר אבל הכרטיס מסך המובנה מרגיש לי איטי עד כדי כך שעכבר מחשב אלחוטי זז בצורה מרצדת לעיתים (לא קורה עם אותו עכבר במחשב אחר, משתמש ברזולוציה 1920 על 1080). אני חושב ששידרוג כרטיס מסך וזכרונות יפתור זאת. האם כך? מצ"ב פרטי הלוח אם והזכרונות. התקציב - נמוך, סדר גודל של 500 ש"ח לשני הפריטים, עדיפות באייבורי. תודה זיו
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למחשב שלי (בן 3) הנה המפרט של המחשב שלי מעבד: פנטיום 4 2Ghz (לפי דעתי הוא בסדר) לוח אם:asus p4b266c כרטיס מסך: Gforce 4 420mx 64 MB asus (עושה את רוב המשחקים(אני לא משחק במשחקי פעולה)אבל גרוע בסים סיטי 4 ) דיסק קשיח: 80GB (התמלא רק בזמן האחרון) כרטיס קול: creative sound blaster live רמקולים: 4 רמקולים של winner וסאב וופר אם אתם רוצים עוד מידע תגידו לי יש מה לשפר?
-
- 31 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי כבדים שיש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר לגיימרים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך ב…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום הבן רוצה מחשב גיימינג, יש, לנו מסך, מקלדת ועכבר. קיבלנו הצעה מבאג, מחשב hp pavilion gaming TG01-1014nj במצע כעת ב 4750 ש"ח. יראה שהספק רק 400w או יש מפרטי ksp ב5000 ש"ח אינטל. מה עדיף? הילד טוען שמחברים שבכלל עדיף על בסיס amd. איזה חנויות באזור הרצליה, חצי שעה נסיעה, מומלצות?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בינתיים מצאתי את זה: IBM Thinkpad R40 Intel Pentium-M 1400 MHZ 256MB "15 Screen DVD x8 40 GB HD רציתי לדעת אם יש עוד אופציות מעניינות במחיר הזה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לפני שבועיים בערך קניתי מחשב בהמלצה של כמה חברי פורום. המפרט הבא: [TABLE=width: 98%] [TR=bgcolor: white] [TD=width: 15%]מק"ט[/TD] [TD=width: 55%]שם המוצר[/TD] [TD=width: 15%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 15%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 15%]C4590T[/TD] [TD=width: 55%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 15%, align: center]1[/TD] [TD=width: 15%, align: center]₪1011[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 15%]UCACO-FI11001-CSA01[/TD] [TD=width: 55%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD] [TD=width: 15%, align: center]1[/TD] [TD=width: 15%, align: center]₪154[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 15%]GH81MHD3[/TD] […
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אבקש המלצות על מפרט למחשב שבבסיסו מיועד לאינטרנט ואופיס ולא יותר מזה, לא יודע אם התקציב גדול מידיי אבל תשתדלו לחסוך 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב? אופיס ואינטרנט בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ציוד היקפי מלא, רמקולים עכבר מקלדת מסך צורב DVD 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-