ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, מבקש המלצה לסרבר מקומי חזק עם כמה שיותר ליבות וזכרון. יותקן ווינדוס המטרה חישוב מקבילי (parallel computing) בליבות שונות בתוכנה של Matlab. כולל חישובים גרפיים. זכרון RAM אשמח גם למעל 512GB (לפי מה שאתם מכירים) אם אפשרי להוסיף גם כרטיס רשת שמצליח לקרוא עד 10Gb/sec. אין איזושהי מגבלת סכום אך אשמח לכמה אפשרויות בסכומים שונים. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 359 צפיות
-
-
יש לי מחשב סתם מעניין אותי כמה הוא שווה לא רוצה למכור: Ryzen r5 5600x Asus ROG strix x570-f RTX 3090 80GB g.skill 3200Mhz Crossier platinum 80+ 850W Crossier HD120mm Antec GX1200 Asus ROG strix 240hz FHD 24" IPS G502 hero SE G602 (פד לעכבר) Razer Huntsman V2 Analog
-
- 0 תגובות
- 359 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא עד 3,000 שקלים. חריגה קטנה אפשרית במידה ויש הצעה מאוד משתלמת. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, משחקים קלים וישנים האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד, אך שיהיה שקט במהלך צפייה בסרטים או שימוש יומיומי. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 359 צפיות
- 2 followers
-
-
המלצה למחשב נייד למבוגר , נועד לגלישה, אופיס , מייל (כולל ווינדוס). מה דעתכם על - HP Laptop 15S-EQ1005NJ אופציה נוספת - דל 3511 , עם i3 , האם עדיף ? שאלה בנוגע לשירות של אסוס - אני זוכר שהיו בעבר הרבה תלונות , האם יש שינוי ? תקציב עד 2200. תודה !
-
- 0 תגובות
- 358 צפיות
-
-
היי, צריך לקנות מחשב עם ציוד הקפי לסטודיו. אין לי בעיה עם מק או pc 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000₪ אפשרי לחרוג ב 500 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית ועבודה משרדית פוטושופ כבד ולייטרום 80% מהעבודה עבודה משרדית 20% 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 לפחות איכותי הולך לבלות הרבה שעות מולו מקלדת ועכבר סטנדרטים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …
-
- 1 תגובה
- 357 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למפרט מחשב (שרת NAS) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרת NAS, שרת Home assist - בגדול מחשב שהולך להריץ מספר מערוכות הפעלה במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים (יש כונן NVME ו 4 כונני 4TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם …
-
- 0 תגובות
- 357 צפיות
-
-
שבוע טוב. מתלבט בין 2 המחשבים הנ״ל: Lenovo yoga book 9i ל- asus zenbook due 2024 מה אתם ממליצים מבין ה2?
-
- 9 תגובות
- 357 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום למומחים! מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3-4, אין בעיה עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צורך משרדי, אין צורך במחשב גיימינג או משהו שיתמוך בעריכה גרפית מתקדמת, אבל אם בעתיד יהיה איזה משחק שיתחשק לי או עבודה גרפית ממש בקטנה, לא בא לי שיקרוס תוך רגע... מניח שמכוון לבייסיק פלוס קצת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…
-
- 0 תגובות
- 357 צפיות
-
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב נייח לעריכת וידאו, סטילס ותוכנות מוזיקה (כמו אבלטון, קיובייס...ולכן חשוב שגם יהיה שקט) אני מתכננת ללכת ללמוד את זה ולא יודעת אם גם אלמד תלת מימד. התקציב שלי הוא 8000 (עם מערכת הפעלה בעדיפות ל10 פרו) יש אפשרות לחריגה בתקציב עד 1000שח (הכוונה עד 9000). אשמח לקבל מפרט מכיוון שאני כבר ממש מבובלת מכל המידע באינטרנט. תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 356 צפיות
- 1 follower
-
-
יצרתי 3 מפרטים שונים (גם המחירים שלהם שונים מאוד), אשמח לקבל חוות דעת לפי מחיר ולפי החברות שלהם, המטרה שלי כעיקרון זה לבנות מחשב שעומד בכל האמצעים של הדור הנוכחי כולל משחקים שיצאו שהם כבדים מאוד (Red dead redemption 2 כדוגמה) ולהריץ אותם באיכות מאוד גבוהה, אם יש הצעות למפרטים יותר טובים באותו איזור מחיר אשמח להצעות, שני מפרטים יחסית חלשים לעומת אחד מהם אבל העיקרון שלהם זה אם הם שווים את המחיר שלהם ואם הם יוכלו להריץ כמו שצריך את המשחקים באיכות קצת יותר נמוכה). https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/8BNM6KH540K6G3MKJCQX https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/XZN22S71ZL55D1LGWNVV https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/7HPR1…
-
- 0 תגובות
- 356 צפיות
-
-
שלום, אשמח לחוות דעת על המחשב המצורף - מחודש ב 1500 ש"ח. רק לשימוש אינטרנט ואופיס. האם כדאי? תודה אם יש המלצות אחרות למחשב שיחזיק לפחות 4 שנים בתקציב או פחות ממנו אשמח לשמוע. עבור אדם מבוגר. שמשתמש רק באופיס ואינטרנט ולוקח לבתי קפה - לא רק בבית. https://shop.zap.co.il/product-model?offerid=14690232 מפרט טכני: יצרן: HP דגם: x360 1020 G2 Convertible 2-in-1 Laptop/Tablet מעבד: Intel Core i7 (7th Gen) 7500U / 2.7 GHz מהירות מעבד: 2.7 Ghz זכרון: 16GB דיסק קשיח: 512GB SSD כרטיס רשת : RJ45 GB1 מסך: 12.5″ Full HD 1920 x 1080 Touchscreen Display כרטיס מסך: Intel HD Graphics 620 כרטיס קול מובנה מערכת הפעלה : Windows 10 Pro 4 יציאות 3.0 USB קישוריות: WIFI Port…
-
- 1 תגובה
- 356 צפיות
- 2 followers
-
-
השימוש הוא בעיקר לעבודה מהבית, לימודים ומעט גיימינג.
-
- 2 תגובות
- 356 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, מחפש טאבלט אנדרואיד סביר, בעיקר לשימוש של צפיה ומשחקים בסיסים. חשוב סוללה וגודל המסך. אודה להמלצות,
-
- 0 תגובות
- 353 צפיות
-
-
היי אני מתלבט למחשב נייד חדש לעבודה עדיף (כמובן) כמה שיותר בעל ביצועים, משקל עד 2K וכמה שיותר נוח לעבודה ואיכותי, מסך 16" מועדף וגם אפשרות לגיימינג. https://ksp.co.il/web/item/301632 או https://ksp.co.il/web/item/323988 אם יש עוד דומים אז נהדר אני פשוט לא מצאתי חשובה לי איכות בניית המחשב והאמינות
-
- 0 תגובות
- 353 צפיות
- 1 follower
-
-
הי , אשמח לשמוע דעה כי 3 המחשבים של לנובו בערך אותו מחיר במיוחד מה עדיף i5 עם מהירות גיגה הרץ 2.4 או i7 עם מהירות 1.3 גיגה הרץ במיוחד מה עדיף 1 או 2 1) Intel® Core™ i5-1135G7 2.4GHz - 4.2GHz 8G SSD512 2) Core™ i7-1065G7 1.3GHz - 3.9GHz 8G SSD512 3) זה עולה עוד כ 300 שח Core™ i7-1165G7 2.8GHz - 4.7GHz 8G SSD256
-
- 0 תגובות
- 352 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 חריגה של אולי 200 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים בעיקר וגם משחקים פשוטים כמו Minecraft stardew valley 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות 14" אפשר גם 15.6" אם שווה - שיכנס לתיק גב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…
-
- 0 תגובות
- 349 צפיות
-
-
שלום חברים, רכשתי כרטיס מסך 3090 TI. לצערי הוא לא נכנס במארז הקטן שלי asus tuf gaming gt301. אשמח לקבל המלצה על מארז שכמובן מתאים לגודל הכרטיס ונותן דגש על קירור איכותי, וגם שיהיה נוח לנקות אותו מאבק.
-
- 0 תגובות
- 349 צפיות
-
-
שני מחשבים זהים מלבד: האחד עם כרטיס מסך RTX 3070 8GB עם זיכרון 16 RAM והשני עם כרטיס מסך RTX 3060 6GB אך עם זכרון פי שניים - 32 ראם. אגב הראשון עולה 1400 ש"ח פחות אבל זו לא הנקודה. (השימוש הוא לעריכת וידאו מקצועית) תודה
-
- 1 תגובה
- 348 צפיות
-
-
מחפש לפטופ יחסית חזק שמתאים למיזם בלמידת מכונה ולתכנות ביום יום. תקציב עד 8-10. ידוע שזה לא בשמיים אבל אשמח להמלצות בהתאם לתקציב הזה. תודה
-
- 0 תגובות
- 347 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כפי שציינתי למעלה שימושי המחשב: עבודה משרדית, תכניHD, סרטים וגלישה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? ללא ציוד נלוויה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה טרקטור, המחשב נמצא בחדר שינה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 0 תגובות
- 347 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש עזרה ברכישת מחשב ללימודים מרחוק... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? *2500* ; *כן* 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? *עבודה משרדית, אינטרנט* 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? *כן* 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) *לא* 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? *לא קריטי* 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? *לא* 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? *ווינדוס 10* 8…
-
- 0 תגובות
- 347 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000-6000 שקל, אעדיף שלא לחרוג אבל תלוי בהצעה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימיניג לפנאי. מחפש להריץ גם משחקים שעשו העברה מPS5, כמו God of war החדש (לא קריטי בכלל להריץ משחקים כבדים כאלו על הגרפיקה הכי גבוהה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אבל עדיף לא רועש ברמה מוגזמת 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…
-
- 0 תגובות
- 347 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K *באילת*, אפשר לחרוג קצת עבור שינוי משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו ועיצוב גרפי premiere, lightroom, photoshop, da vinci, after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? X 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) X 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, גם מחשב רועש מרגיש לי שהוא מתעייף לי מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 0 תגובות
- 346 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000 רצוי, חריגה עד 2,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטו לוורד/אקסל בשיעורים וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא רלוונטי במקרה הזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא סופר קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המשקל זה הדבר הכי קריטי מבחינתי, כמה שיותר קל יותר טוב 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 0 תגובות
- 345 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני להתייעץ אתכם לגבי רכישת מחשב נייח חדש . המחשב האחרון שקניתי לפני עשרות שנים עשה את שלו. התקציב שלי הוא משהו בסביבות ה3500 שקל. העניין הוא שלמרות שיש לי סמארטפון ואני אמור להיות בקיא בטכנולוגיות החדשות אני בור גמור בנושא . אני אפילו לא בטוח שהמסך שקניתי לפני עשרות שנים בכלל יכול להתחבר למחשב חדש. (כן, ברמה כזו חח) חשוב לי שיהיה בו את כל האופציות החשובות במקרה שאני ארצה להרחיב את השימוש בו עם איזה מסך חכם וכדומה (hdmi? שוב, בור בנושא) . בגדול- אני לא משתמש בתוכנות כבדות, המחשב עצמו אמור להיות לשימוש די רגיל.. גלישה באינטרנט וצפייה בוידאו . נראה לי שחשוב לי גם כרטיס מסך איכותי למקרה שארצה לצפות בסרטים דרך המחשב באיכות טובה או לשחק …
-
- 1 תגובה
- 345 צפיות
-