ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,386 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-3500 לא במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת המחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא כך כך 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מבין בזה אז כנראה שלא.. 11. במפרט…
-
- 8 תגובות
- 705 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימלי - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2.שימושים: מוזיקה, [עריכה בקטנה, Traktor], סרטים HD, -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות . 3. צורך בציוד הקפי - לא . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, ספק [יש ספק גנרי חדש מהמחשב הישן של SAMA 500W - לא מדהים, אבל יחסוך 400-500 שקל] - אלא אם אפשר למצוא ספק שלא יכביד על התקציב... מארז. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 [מאוורר מעבד שקט שמומלץ?] 6. (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס: לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. 9…
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם. קודם כל, אני רוצה להגיד תודה מראש. אתם חבר'ה שנראים לי מאוד מקצועים ומוכשרים וחבר המליץ לי עליכם. אז אני אתן את הפרטים ה"רישמיים": תקציב: 4000 ש"ח נע עד כ 4500 ש"ח במידת הצורך. אני מאוד מבקש לנצל את כל הסכום. אני כבר אומר שאני לא צריך ציוד הקיפי כמו מקלדת, עכבר ורמקולים מכיוון שיש כבר ברשותי. שימושים: גיימינג כבד עד בינוני ותכני HD. המשחקים שבהם אתכוון לשחק הם לדוגמה MW2, BFBC2, GTA IV, JUST CAUSE 2... ועוד משחקים שעתידים לצאת. אני מאוד מצפה שבמחשב החדש אזכה לשחק ברמת איכות בינונית + עד גבוהה. בנוסף לכך, אשתמש במחשב לשימוש ביתי. (אינטרנט, סרטים וכו') עדיין אין לי מסך, אבל אני פונה לפורום מסכים בישביל זה. אני בכיוון של מסך 20" ברזולוציה רגילה. ציוד הקיפי: אין צ…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב חדש בתקציב של 4,500 ¤ ללא מסך,ציוד היקפי, ומערכת הפעלה, אולם עם הרכבה. הייעוד העיקרי הוא שימוש ביתי הרבה תוכניות עובדות בבת אחת מוזיקה, שיתוף קבצים , אופיס וכדומה. כמו כן יש רצון שהמחשב יוכל מדי פעם להריץ משחקים , בלי שיתעלף. חשוב לי שהמחשב יחזיק לכמה שנים טובות עם אפשרויות שדרוג סבירות בעתיד. פרמטרים חשובים נוספים : 1. כניסת Firewire ? ( יש לי בעיקרון כרטיס הרחבה ממחשב ישן כך שאם זה מקפיץ בהרבה את מחיר הלוח אפשר לוותר) 2. מארז טוב, ובעל נגישות, עם אוורור טוב מכיוון שהמחשב הולך לעבוד 24/7 . 3. דיסק קשיח בנפח של 400gb לפחות. 4. צורב DVD הרבה תודה,
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
הייעוד של המחשב הוא למשחקים קלים ומאוד מאוד חשוב לי שהרכיבים במחשב יהיו "קרים" ככל האפשר ( כלומר, לא רוצה שום Radeon במחשב שלי ) בשביל לשמור על יציבות לאורך זמן. ציוד היקפי: לא צריך כלום פרט למסך. עדיף באיזור ה-500-600 שקל ועדיף שיהיה CRT ומתאים עד כמה שיותר למשחקים. רוצה מסך עם input lag נמוך ככל האפשר, מקווה שאפשר למצוא משהו איכותי בסביבות המחיר הזה. בכל מקרה אבקש לא לכלול את המסך בתקציב של המפרט כי אני מתכנן לקנות אותו לפחות חודש אחרי שאקנה את המחשב עצמו, התקציב הוא למחשב בלבד, אבל עדיין ארצה המלצות לגבי מסך העדפה לחברה כלשהי - כפי שאמרתי, מעדיף Nvidia על Radeon. אם הבדלי הביצועים גדולים במידה משמעותית בין שני מוצרים של שתי החברות בטווח מחירים זהה, ברור שאשקול שנית, וא…
-
- 9 תגובות
- 879 צפיות
-
-
ממצב אנשים ?! אז ככה דוד שלי רוצה לקנות מחשב חדש ... הוא ביקש ממני שאני ארכיב לו תפריט אבל אני כבר "חלוד" לא כל כך קורא מאמרים של מה חדש בעולם המחשבים אז באתי לפה בכדי להתייעץ אתכם ... הוא רוצה לקנות מחשב הכי טוב שיכול להיות עד 4000 ש"ח (עדיף עד 3800 ש"ח) ללא מסך ... תרכיבו לי בבקשה מפרט הכי טוב שאפשר שמתאים למחיר ! (מי שלא מבין כל כך טוב\לא מבין שלא יגיב פה בבקשה) תודה מראש, משה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הוא בעיקר לגלישה, צפייה בסרטים, העברה לHD לטלויזיה (לכן חשוב שיהיה עם יציאת HD), ופה ושם משחקים לא להשתגע אבל שיעבדו משחקים חדישים. מצאתי רק 3 מחשבים רלוונטים שראיתי בטווח מחירים שנראים לי לעין (אך אשמח לקבל עוד הצעות, אני לא בא מעולם הניידים אז אין לי הרבה מושג) Lenovo 3000 N500 NS778IV (שראיתי שהמפרט שלו סבבה אבל הוא מכוער ובלי הכפתורים בצד ימין) Compaq CQ60-225EJ LG RD510-L.AD33E T4200 2.0GHz (על כל אלה הסתכלתי ב-KSP.CO.IL) רציתי לדעת מה ההבדל בין החברות השונות? ואם אתם ממליצים על אחד מהם / שוללים רציתי לדעת למה? רציתי בהתחלה נייח על מנת לחסוך, אבל אני רואה שנייח חדש ללא ציוד היקפי יעלה לי 2000 ש"ח... אז עדיף להשקיע המחשב בעיקרון לא ייצא ממש מהבית אלא רק ל…
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם מצטער על ההקפצה אבל לא ענו לי על השאלות... אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקר לצורכי משחקים אבל לא חייב שהכל ירוץ חלק וברזולוציה גבוהה, פשוט שירוץ ואני לא אצטרך להחליף עוד שנה. בלי תוכנות גראפיות כבדות או סרטים באיכות, פשוט מחשב לגיימר בינוני שפעם אחרונה קנה מחשב חדש ב1994 אז אני אשמח לכל הצעה, הערה, הארה, או שינוי+הסבר, במיוחד לגבי הכרטיס מסך והלוח אם. קחו בחשבון שאני לא ממש מבין וזו ההצעה של החנות. מאייבורי קיבלתי משו אחר לגמרי אבל הומלץ לי לא לקנות שם מטעמי שהמחשב שלי יתפרק אם כן... דיברתי עם IQPC וזה המפרט שהם נתנו לי לסכום שאני צריך שהוא 4000-4500 (יצא להם קצת מעבר) מערכת בנה לך מחשב הכוללת את המוצרים: ¤ 4609 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD25…
-
- 2 תגובות
- 492 צפיות
-
-
אלו שני המפרטים: 1. מחיר - 7.5K: טווח סטייה מקסימלי 1200ש"ח כולל צ. הקפי כולל מסך וצורב DVD. 2. גיימיג כבד עריכת גרפיקה/וידאו. 3. ציוד היקפי כפי שמצויין במפרט. 4. לא צריך פלופי או כ. קול נפרד. 5. העדפות לחברות / ורכיבים שאני סגור עליהם: מעבד: אינטל i7 920ו כ.מסך: צ'יפ nvidia או 260 X2 של Zeotech או 1 285 רק Asus לוח אם: ASUS / Gigabyte בלבד. (לא סגור על דגם) HD: WD מארז: CoolMaster 690CM 6. עיצוב: לא משנה. העדפה לקירור: שקט במפרט ללא SLI! 7. מע' הפעלה אתקיןלבד 64BIT 8. צרכים מיוחדים, מקלדת /עכבר PS2 המחשב מרוחק ממני כ 10 מטרים. (יש לי כ. מאריכים) 9. מתכוון לבצע OC מתון למעבד ולכ.מסך. 10. משחקים: DX10, וPX Shader אחרון (3?) Crysys / Supreme Commander וכו. מפרט מבוסס: i7 -T…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול לעשות לי מפרט של מחשב טוב שיפעיל את HL2 על ההגדרות הכי טובות ( התקציב שלי הוא 8-9 אלף ש"ח ) בבקשה עיזרו לי אני צריך את זה לימים הקרובים...
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הבנתי שהמחירים של הניידים בארץ הם די יקרים. אז ראיתי מחיר נחמד לנייד בחו"ל. מה דעתכם עליו. צירפתי קישור לאתר http://cgi.ebay.com/Dell-Inspiron-710m-2-0GHz-1GB-40GB-12-1-CD-DVD-RW-700m_W0QQitemZ270006072480QQihZ017QQcategoryZ80208QQrdZ1QQcmdZViewItem אודה לכם אם תתייחסו ליתרונות ולחסרונות של המחשב. תודה מראש, אין עליכם ישי
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
-
מבקש למפרט למחשב למשחקים וסרטים (בעיקר משחקים) כולל ציוד היקפי (מסך LCD, עכבר, מקלדת ורמקולים). לא מתוכנן במחשב OC. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 574 צפיות
-
-
ההודעה היא מה טוב יותר בין 2 המפרטים הללו?
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
במאי אני טס לאירלנד-סקוטלנד לשלושה חודשים, למרות שאני יודע שזה שם לי מועד אחרון לקניה באוגוסט ועד אז יש המון זמן והמון דברים ישתנו בתעשיה, הייתי רוצה לדעת עם מה יש לי עסק באיזור מחירים האלו. הדרישות: קל - 1.5KG~ מוכן להתפשר עד 2KGB זמן בטריה - הכי חשוב מכל הפרמטרים האחרים, לא איכפת לי שיגיע עם מעבד 1GHZ (כל עוד הוא DC) אם זה נותן זמן בטריה מתאים. שיהיה מחברה עם אחריות בינלאומית - טושיבה,HP,IBM לא יודע לגבי LG... מה הייתי מעדיף שיהיה? וינדוס ויסטה - הוא בנוי לטבלת. הרבה זיכרון - גם ראם וגם הרדיסק שיהיה מוכן עם DRAFT N יציאה למסך חיצוני S VIDEO וHDMI המחשב ממש לא הולך לשמש למשחקים, הוא הולך להריץ יישומי OFFICE MATLAB CIMATRON וזהו בערך. מה שכן, אני לא סגור על ההרחבות שקיימו…
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני מחפש מחפרט למחשב עד 4500 כולל מסך 19''. המחשב מיועד לצרכי משרדיים - אינטרנט, עבודה עם תוכנות חישוביות וגם לצפיה בסרטים. אם תוכלו לעזור - זה יהיה טוב. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש מחשב נייד שימש לעריכה גרפית, ועריכת וידיאו. התקציב שלי עומד על 6000 ש"ח, מוכן להשקיע עוד כמה מאות שקלים בשביל ראם. אני אשמח להמלצות שמגיעות מניסיון ולא רק מקריאה יבשה של המפרט. תודה.
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
-
בתקציב הזה אפשר לקנות 1 גיגהבייט core 2 duo( מעבד 5450 ) ללא מערכת הפעלה ואחריות לשנתיים 2 מחשב דל core1 duo 1525 מעבד 2330 גם ב 3.5 ללא מערכת הפעלה. אחריות 3 שנים ואני מבין שזה לא פשוט להתקין את XP 3 אותו רמה פחות בערך מחשב TOSHIBA אחריות שנתיים בדקתי גם באתר לנובו בארה"ב במבצע שמסתיים היום + קופון אפשר לקנות: 1 THINPAD R61 מעבד T8100 בסביבות ה- 3200 כולל 3 שנים אחריות עם מערכת XP או ויסטהעסקים 2 R61I לו מעבד 2370 CORE 1 DUO יעלה כ-2700 ( דגם ביניים מעבד T5750 יוצא כמעט כמו הראשון 3100 ) המשלוח לא יעלה אבל יש מע"מ בכולם מפרט זהה BLUETOOF ו- 2 מגה זיכרון דיסק 160 גיגה וכרטיס מסך אינטגרלי מסך 15.4 , מסך 14.1 מיקר את המפרט הראשון או השני בסכום של מאה ש"ח שאלות 1 מ…
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
היי, רכשתי היום מחשב מדגם HP Pavillon g6 1329ej לאחר ההפעלה הראשונית של המחשב האופציה של ה - WIFI עבדה כראוי והכל היה תקין היה ניתן למצוא רשתות ובכלל הייתה קיימת אופציה של WIFI בנייד. לאחר הפעלה מחדש של המחשב האופציה נעלמה לא ניתן להגדיר חיפוש של WIFI כאילו לא היה כלל קיים לאחר חיפושים ועדכון דריברים עדין לא קיימת אופציה של ואיפי אלה רק חיבור בכבל או חיפוש דרך מודם סלולרי. אשמח לכל עזרה בנושא , תודה . :-*
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הוא בעיקר למשחקים החדשים ולצפיה בסרטים באיכות גבוהה אני מתכנן להשאר עם המחשב הזה לפחות 3 שנים אז כדאי שיהיה חזק... ---------------------------------------------------------------------------------------- התלבטתי בין i7 ל quad ונראה לי שלהשקיע בi7 עכשיו זה בזבוז אז אני מעדיף quad 9650 או 9550 תלוי מה יותר כדאי לדעתכם... ---------------------------------------------------------------------------------------- המסך שיחובר למחשב הוא LG W2353V http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=726346 ---------------------------------------------------------------------------------------- בקשר לכרטיס מסך אני דיי סגור על GTX285 ואני מתכנן לחבר אותו לפעמים לטלויזיה LCD 32' FULL H…
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני לקראת קנית מחשב, בתקציב של 4000 בערך. השאלה שלי מה קורה עם פיתוחי מעבדים וכרטיסי מסך חדשים. האם שווה להשדרג עכשיו או להמתין עוד כמה חודשים? האם צפוי גל של ירידת מחירים בעקבות כניסת מוצרים חדשים? תודה לעזורים.
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות ומשחקים כבדים * גודל המסך? 15 * משקל רצוי? 3 קילו מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בערך 6-8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, USB 3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חייב להיות SSD * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב אבל אם אפשר למה לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב אפשר לוותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האמת חשבתי לקנות את MAC BOOK RETINA…
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
המחשב יהיה מיועד למשחקים ואוברקלוקינג.... ASUS P5W DH Deluxe 1630¤ WD 250GB SATAII 16MB x2 930¤ Intel Core 2 Dou E6600 2.40Ghz 4Mb 2050¤ Sapphire Radeon X1900XT 512MB 2XDVI 2190¤ Mushkin 2GB 1GBx2 eXtreme Performance XP2-6400 DDR2-800 1890¤ Thermaltake Bigtyphoon 245¤ GIGABYTE 3D Aurora Black 600¤ LG DVD-RW LightScribe BLACK 310¤ SONY Floppy Drive 1.44 BLACK 68¤ Thermaltake XRound Cable Floppy Uv Blue 36¤ Thermaltake XRound Cable ATA 133 Uv Blue 45¤ ציוד הקפי LOGITECH Multimedia Elite Keyboard 159¤ LOGITECH G7 LASER Mouse 400¤ LOGITECH Precision Gaming Headset 170¤ LOGITECH Qu…
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי יש לי amd 64 3000 512 ddr gefroce 5200 ( הכרטיס הקודם התקלקל וה- 5200 הוא תחליף זמני ) 160 WD GB ספק 400 W של antec צורב dvd מאז שהתקלקל לי הכרטיס מסך כמעט אף משחק לא עובד עם ה- 5200 , ככה שאני רואה 2 אפשרויות : 1. שדרוג , כשאני מחליף כרטיס מסך ל- 7600 gt או x800 משומש , ועוד 512 ddr . העלות של זה תהיה בין 650 ל- 900 ש"ח . כאשר עוד שנה או קצת יותר אני אוכל לעשות החלפת מערכת כוללת . 2. החלפת מערכת , החלפה של מעבד לוח אם זכרון וכרטיס התקציב יהיה בערך 3000 וכנראה שהכרטיס שיכנס בזה הוא 7600gt ו- 1 GB ddr2 . ככה שבעצם השיפור יהיה אך ורק במעבד למעבד כפול ליבה לעומת השדרוג . מה לדעתכם עדיף ? כאשר השאלה המרכזית זה האם באופציה של השדרוג המערכת עדיין תוכל לסחוב משחקים …
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-